Влез

View Full Version : обрязване

rumcho
08-20-2009, 17:57
сигурно ще ви са стори тъпа тема (и то май си е тъпа тема) ама винаиг ми е било интересно каква е разликата между обрязано момче и необрязан до колкото зн било по хигиенично да си обрязан така ли е ? и има ли други предимства ?

amk933
08-20-2009, 18:10
Да, свършваш по-бавно, защото губиш чувствителност в оная работа! А и според последните проучвания, ако си обрязан, шансът да хванеш ХИВ е по-малък, отколкото, ако не си. Защо е така, не знам.... :)

uBo
08-20-2009, 18:34
ами аз съм против рязането щом си се родил с кожа начи не трябва я махаш

boltt
08-20-2009, 18:53
Е да ама когато се налага ... :(

amk933
08-20-2009, 18:54

Кое го налага? :-o

rumcho
08-20-2009, 19:09

и аз това са чудя кое се налага?

iwancho
08-20-2009, 19:43
Вие сте много глупави,да си обрязан значи да си му отрязал главата на малкия... 8)

rumcho
08-20-2009, 19:56
Вие сте много глупави,да си обрязан значи да си му отрязал главата на малкия... 8)

това не беше ли да си кастриран ? 8-)

Dimana99
08-20-2009, 20:09
Аз съм против обрязването :)

sladkata_bebz
08-20-2009, 21:07

В някои религии се налага,не ги питат бебчетата.Бащата е бил обрязан,дядото също.Аз съм против обрязването и мъжко и женско,което е един истински ужас.

sladkata_bebz
08-20-2009, 21:09

Обрязване не значи да му отрежат главичката на пениса.А кастрирането е с отстраняването на тестисите.

При обрязането се отстранява кожата от главичката.Предполага се, че е възникнало в Близкия изток и че е за избягване задържането на пустинния пясък между кожичката и члена

amk933
08-20-2009, 21:17

В някои религии се налага,не ги питат бебчетата.Бащата е бил обрязан,дядото също.Аз съм против обрязването и мъжко и женско,което е един истински ужас.

Няма религия, която да го налага!
Дори в Исляма не е задължително и не го пише в Корана, ами има отделни учения и пророци, които изповядват този ритуал. Също обрязването го е имало в древното християнство, а с Юдеизма не знам как стои въпроса. Виж за будистите знам, че не се режат. :)

sladkata_bebz
08-20-2009, 21:28
Дори в Исляма не е задължително и не го пише в Корана, ами има отделни учения и пророци, които изповядват този ритуал. Също обрязването го е имало в древното християнство, а с Юдеизма не знам как стои въпроса. Виж за будистите знам, че не се режат. :)

Може би не го правят всички,но силно вярващите в тези религии семейства,го правят от векове.В днешно време може би не го предпочитат младите семейства.Не знам за изсляма и юдаизма,но знам че около 40 % от католиците в света са обрязани.Сигурно с горните дне религии процентите са повече.

LadyDi
08-20-2009, 21:41

Може би не го правят всички,но силно вярващите в тези религии семейства,го правят от векове.В днешно време може би не го предпочитат младите семейства.Не знам за изсляма и юдаизма,но знам че около 40 % от католиците в света са обрязани.Сигурно с горните дне религии процентите са повече.

Някой доста чете уикипедия :) Да, обрязването е възникнало в Близкия Изток, точно заради там пустинния пясък (той пясъка навсякъде се вре). Представлява премахване на кожичката около главичката на члена (да не се бърка с кастрация, което си е чиста проба клъцване на топките). И не знам iwancho откъде има тая информация за главата на малкия ама... от къде ще пикаеш после, душко?

Обрязването е най-разпространено в исляма и юдеизма. В юдеизма е символ на връзката между Бог и Човек (пише го в Стария завет). Задължително е за всеки евреин.
В исляма не е задължително, не се споменава в Корана, а в преданието за Мохамед. Превърнато е в ритуал.
И въпреки че 40% от католиците по света са обрязани, това е забранено от папата. Християнството е единствената религия, която официално заклеймява тази практика. Но понеже го пише в Стария завет, някои католици продължават да го правят.

rumcho
08-20-2009, 21:55
кат чета са чуствам доста тъп повечето неща не ги бях чувал :-o :-o

LadyDi
08-20-2009, 21:57
http://en.wikipedia.org

Там има почти всичко. Ако не - питай батко си Google. :P

kalokairi
08-20-2009, 22:05

Обрязване не значи да му отрежат главичката на пениса.А кастрирането е с отстраняването на тестисите.

При обрязането се отстранява кожата от главичката.Предполага се, че е възникнало в Близкия изток и че е за избягване задържането на пустинния пясък между кожичката и члена

При вазектомията (кастрирането) не се отстраняват тестисите.Операцията се състои в това да се съединят краищата на т.нар. vas deferens, за да не се позволи на сперматозоидите да се движат от тестисите към пениса. Единствената разлика е , че в семенната течност няма да се съдържат сперматозоиди

LadyDi
08-20-2009, 22:09
При вазектомията (кастрирането) не се отстраняват тестисите.Операцията се състои в това да се съединят краищата на т.нар. vas deferens, за да не се позволи на сперматозоидите да се движат от тестисите към пениса. Единствената разлика е , че в семенната течност няма да се съдържат сперматозоиди

Не е вярно.
Кастрацията и вазектомията са абсолютно различни неща.
Кастрацията е пълно и необратимо, принудително прекратяване на функцията на половите жлези - тестиси при мъжките индивиди или яйчници при женските.
Съществуват 2 вида кастрации - оперативна и химична. При първата се извършва оперативно отстраняване на тестисите - орхиектомия или на яйчниците - овариоектомия. Прилага се при тежки и необратими увреждания, които сериозно застрашават живота и здравето на пациента, като злокачествените тумори, например.
Химичната се извършва чрез инжектиране на химикали, които избирателно подтискат образуването на полови хормони или неутрализират тяхното действие. Прилага се при дълбоки и необратими хормонални нарушения, които сериозно застрашават живота и здравето на пациента. В някои страни, като САЩ,изнасилвачите могат да избегнат затвора, ако се съгласят да бъдат кастрирани по химичен път.Химическата кастрация не е необратим процес тя изисква периодични инжекции за подържане на състоянието и следователно пълното съдействие на пациента.

kalokairi
08-20-2009, 22:33

Не е вярно.
Кастрацията и вазектомията са абсолютно различни неща.
Кастрацията е пълно и необратимо, принудително прекратяване на функцията на половите жлези - тестиси при мъжките индивиди или яйчници при женските.
Съществуват 2 вида кастрации - оперативна и химична. При първата се извършва оперативно отстраняване на тестисите - орхиектомия или на яйчниците - овариоектомия. Прилага се при тежки и необратими увреждания, които сериозно застрашават живота и здравето на пациента, като злокачествените тумори, например.
Химичната се извършва чрез инжектиране на химикали, които избирателно подтискат образуването на полови хормони или неутрализират тяхното действие. Прилага се при дълбоки и необратими хормонални нарушения, които сериозно застрашават живота и здравето на пациента. В някои страни, като САЩ,изнасилвачите могат да избегнат затвора, ако се съгласят да бъдат кастрирани по химичен път.Химическата кастрация не е необратим процес тя изисква периодични инжекции за подържане на състоянието и следователно пълното съдействие на пациента.
Моя грешка съжалявам :-D

uBo
08-20-2009, 22:41
абе темата е за обрязване вии ми говорите за рязане на пишки и тестиси :-o :-o :)

JoNsS
08-20-2009, 23:26
Обрязването на главичката ли е или по точно на кожичката..?
Майка вчера ми рязправя че на някои "Мъже" като малки не са им таковали там кожичката и.. абе няква простотия ма са налагало после да се рязва леко за да може да се "бели" или там квот е..
Аз поначало съм ПРОТИВ обрязването..но всяка религия по свое му..

amk933
08-20-2009, 23:38
Майка вчера ми рязправя че на някои "Мъже" като малки не са им таковали там кожичката и.. абе няква простотия ма са налагало после да се рязва леко за да може да се "бели" или там квот е..

Религията няма нищо общо с това, както обясних в един от предните ми постове. Иначе наистина има заболавания, коиито го налагат. Да не говорим, че по последни данни, ако си обрязан, хващаш по-трудно СПИН. Но пък за сметка на чувствителността... :)

LadyDi
08-21-2009, 05:28

Религията няма нищо общо с това, както обясних в един от предните ми постове. Иначе наистина има заболавания, коиито го налагат. Да не говорим, че по последни данни, ако си обрязан, хващаш по-трудно СПИН. Но пък за сметка на чувствителността... :)

Напротив, има много общо с религията. Особено с юдеизма. Обрязването е задължително за всеки евреин.

amk933, обрязването представлява премахването на кожичката, която покрива главичката на члена. Т.е., когато ти е отпуснат, няма кожа, която да покрива главичката. А сцепването, за което говориш, не е точно образване. Просто при някои мъже, тази кожичка е по-тясна и съответно члена не може да се забели, затова се налага лекар да я "сцепи". Но задължително лекар.

Gunnercho0
08-21-2009, 08:55

Приятел, аз пък мисля, че точно религията задължава това(поне в Турция и за мюсюлманите в България е така). В предишните коментари видях, че много вярващите правели това - не е вярно. Значи това се нарича сюнет и в Турция това е специален ритуал, както и за турците в България.

Моето семейство не е от най-вярващите мюсюлмани, обаче аз и брат ми сме обрязани. А и никой не ме е питал дали искам, защото тогава съм бил малък. Даже не знам точно на колко години, не ме и интересува де :)

Направо се учудвам когато вида такива прости хора, които си мислят, че обрязването е да ти отрежат главичката на пениса. Отстранява се само кожичка от главата на пениса... и това изобщо не пречи, даже е по-здравословно - http://e-vestnik.bg/6242

И да напиша като за последно, защото бях видял и такъв коментар. Това, че си обрязан не означава, че ще свършиш по-бързо по време на секс. Всеки човек си е различен. Това, че си обрязан не пречи изобщо на нищо. :)

amk933
08-21-2009, 10:58

Напротив, има много общо с религията. Особено с юдеизма. Обрязването е задължително за всеки евреин.

amk933, обрязването представлява премахването на кожичката, която покрива главичката на члена. Т.е., когато ти е отпуснат, няма кожа, която да покрива главичката. А сцепването, за което говориш, не е точно образване. Просто при някои мъже, тази кожичка е по-тясна и съответно члена не може да се забели, затова се налага лекар да я "сцепи". Но задължително лекар.

Има заболавания, при които се налага обрязване или частично обрязване. НЕ съм сигурен, но мисля, че при някои случаи на фимоза се налага. :) В юдеизма обрязването е задължително права си, но само там. Нито една друга религия не го налага изрично! :)

amk933
08-21-2009, 11:07

Приятел, аз пък мисля, че точно религията задължава това(поне в Турция и за мюсюлманите в България е така). В предишните коментари видях, че много вярващите правели това - не е вярно. Значи това се нарича сюнет и в Турция това е специален ритуал, както и за турците в България.

Моето семейство не е от най-вярващите мюсюлмани, обаче аз и брат ми сме обрязани. А и никой не ме е питал дали искам, защото тогава съм бил малък. Даже не знам точно на колко години, не ме и интересува де :)

Направо се учудвам когато вида такива прости хора, които си мислят, че обрязването е да ти отрежат главичката на пениса. Отстранява се само кожичка от главата на пениса... и това изобщо не пречи, даже е по-здравословно - http://e-vestnik.bg/6242

И да напиша като за последно, защото бях видял и такъв коментар. Това, че си обрязан не означава, че ще свършиш по-бързо по време на секс. Всеки човек си е различен. Това, че си обрязан не пречи изобщо на нищо. :)

Значи виж сега. Моите познания на исляма, чисто като религия (аз съм апостолически християнин) и това, което сме учили в училище никъде не пише не дори и в Корана, че обрязването е задължително. Има отделни учители отделни проповедници и учения в исляма, които го налагат. Аз поне доколкото знам вие се делите на кюрди, сунити, шиити и т.н. Не ги знам всичките, нито знам кое как е при всяка група. :) Имам един въпрос: Какво ще стане, ако майка ти и баща ти не се съгласят да те обрежат? Чисто любопитство, ако искаш не отговаряй. :)

Втората ти част от поста предполагам, че не се отнася до мен, защото аз не казах, че обрязването е да ти махнат главичката. Някой друг го изтърси. Иначе, че е по-хигиенично - ок, както казах и шансът да хванеш СПИН се води, че е по-малък, но за сметка на това губиш чувствителност. Така че има и + и -. Пък и според мен е адски болезнено - кажи, ако не е така. :)

LadyDi
08-21-2009, 11:31
В юдеизма обрязването е задължително права си, но само там. Нито една друга религия не го налага изрично! :)

Католическото християнство официално го заклеймява. Което доказва, че това дали ще си обрязан зависи много от религията, която изповядваш.

amk933
08-21-2009, 11:35
В юдеизма обрязването е задължително права си, но само там. Нито една друга религия не го налага изрично! :)

Католическото християнство официално го заклеймява. Което доказва, че това дали ще си обрязан зависи много от религията, която изповядваш.

Да но в ранното християнство, доколкото знам го има, а и Америка, която е една от най-големите католически страни го практикува доста. По желание на родителите е, но мисля, че не е никак малко разпространено. :-o

noproblembitch
08-21-2009, 11:58

Еми например: възпаление, поради мръсотия, късо гемче и когато не може да се забелва хубаво - ето кое го налага. А и естетически е по-добре. Аз съм обрязан поради възпаление и ми е супер. "Кое го налага?" Мислете, преди да задавате тъпи въпроси...
Съжалявам, Админи и т.н., но ще използвам flood, тъй като видях няколко коментара от, изглежда, непросветени хора...

noproblembitch
08-21-2009, 12:03

ОМГ, при положение, че нищо не знаете, не говорете...
1. Обрязването представлява премахване на кожата, която покрива главичката, а не отстраняване на самата главичка...
2. Кастриране при хората няма. Кастрирането е при животните и(до колкото знам) представлява смачкване на тестисите с клещи(това при биковете, за кучета и т.н. не знам)
3. "кастрирането" при хората се нарича ВАЗЕКТОМИЯ. Вазектомията представлява завързване на семенните канали на мъжката полова система... :-o

LadyDi
08-21-2009, 12:12

1. Обрязването представлява премахване на кожата, която покрива главичката, а не отстраняване на самата главичка...
2. Кастриране при хората няма. Кастрирането е при животните и(до колкото знам) представлява смачкване на тестисите с клещи(това при биковете, за кучета и т.н. не знам)
3. "кастрирането" при хората се нарича ВАЗЕКТОМИЯ. Вазектомията представлява завързване на семенните канали на мъжката полова система... :-o

Мисля, че имаш нужда да почетеш още малко преди да се изразяваш по този начин.
Вазектомията - да, точно това представлява. Но за пореден път повтарям тя няма нищо общо с кастрацията. Кастрацията се нарича орхиектомия, представлява премахване на тестисите, а не смачкването им с клещи (wtf, каква е тази глупост?!).

FYI -> Кастрация - http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D 1%8F
Вазектомия - http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%B0%D0%B7%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D0%BC%D 0%B8%D1%8F

amk933
08-21-2009, 14:28

Ти май си мега прост... ако имаш фимоза?

Спести определенията мега заобления. Да беше прочел темата. Аз писах, че ако имаш фимоза може да се наложи, но тук се обсъждаха религиозни мотиви. Много ги "обичам" такива месии като теб. :?

krucu
08-22-2009, 08:48
кат тие обрязъна оназ работа заприличва на тинике от сирени :D

Gunnercho0
08-22-2009, 11:14
Значи виж сега. Моите познания на исляма, чисто като религия (аз съм апостолически християнин) и това, което сме учили в училище никъде не пише не дори и в Корана, че обрязването е задължително. Има отделни учители отделни проповедници и учения в исляма, които го налагат. Аз поне доколкото знам вие се делите на кюрди, сунити, шиити и т.н. Не ги знам всичките, нито знам кое как е при всяка група. :) Имам един въпрос: Какво ще стане, ако майка ти и баща ти не се съгласят да те обрежат? Чисто любопитство, ако искаш не отговаряй. :)

Втората ти част от поста предполагам, че не се отнася до мен, защото аз не казах, че обрязването е да ти махнат главичката. Някой друг го изтърси. Иначе, че е по-хигиенично - ок, както казах и шансът да хванеш СПИН се води, че е по-малък, но за сметка на това губиш чувствителност. Така че има и + и -. Пък и според мен е адски болезнено - кажи, ако не е така. :)

Това на какви се делим... честно да ти кажа и аз не знам :D Аз съм с турски произход, български гражданин(даже с ръка на сърцето мога да кажа че се чувствам българин!) изповядваш ислям.
На въпроса ти ще отговоря това което мисля аз, няма да питам майка ми или баща ми. Според мен, ако не се съгласят ще се скарат с по-дъртите в нашата рода - дядки, бабки... Дано си разбрал/а какво искам да ти обясна :)

И втората част не се отнасяше за теб. Виждам, че си много информиран/а.

...аааа.... дали е болезнено... не знам, защото не се сещам :lol: :oops: :-D

mikity_sladky
08-22-2009, 11:50
Ами от гледна точка на удоволствието от секса с обрязан?
Момичетата казват че е по "яко" с обрязан.Удоволствието било по голямо.Тук какво щe кажете?Аз не съм обрязан.БГ съм :smt046

Ballbreaker
08-22-2009, 22:35
Мислех по едно време от чисто хигиенични подбуди да се обрежа, но се отказах. Хигиената не е само до това имаш ли или нямаш кожичка, хигиената е основно до теб самия.

Което не означава, че съм против.

Между другото чувствителност се губи не само поради факта, че се маха кожа, в която има лесновъзбудими нервни окончания, губи се и поради факта, че след като няма кожичка, която да обгръща члена ти, той свиква с постоянния допир.

Sportul
08-23-2009, 06:51
това е гавра с човешкото тяло , как причиняват това на децата си чудя се що за родители са това

xavi
08-23-2009, 10:09
това е гавра с човешкото тяло , как причиняват това на децата си чудя се що за родители са това
Недей се изказва неподготвен като се не си се информирал!Айде кажи ми , ако детето/момчето има фимоза как да се оправи проблема без обрязване!?!? Аз съм на 19 год. и имах фимоза, наложи се обрязване.Бях мн скептично настроен, но с времето разбрах, че има само позитиви:по-голяма издържливост при секс, по-голяма хигиена, по-малък риск от различни видове болести(СПИН,баланопостит, ъзпаления и т.н.).Те хората(американци,араби,ев еи,турци) да не мислиш, че са глупави да се обрязват?!?! В Америка дори обрязват момченцата още на 1вата седмица, за да нямат проблеми с пишките си, когато пораснат! Аман от такива "разбирачи" като тебе. Като не сте запознати с някои неща, просто замълчете!!!!

Ballbreaker
08-23-2009, 10:41
Имаме си много хубава тема тук (http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=122598).

Сега се сетих за нея, можем на първия пост да я сложим ако автора се сети.

xavi
08-23-2009, 10:55
Имаме си много хубава тема тук (http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=122598).

Сега се сетих за нея, можем на първия пост да я сложим ако автора се сети.
Да,нека,който е против обрязването да прочете статиите, да разгледа снимките, да попрочете мненията и после пак да каже нещо...

mikity_sladky
08-23-2009, 21:28
Аман от такива "разбирачи" като тебе. Като не сте запознати с някои неща, просто замълчете!!!!

Браво!Точно така! :smt024

SnowmenEye
08-30-2009, 15:31
Недей се изказва неподготвен като се не си се информирал!Айде кажи ми , ако детето/момчето има фимоза как да се оправи проблема без обрязване!?!? Аз съм на 19 год. и имах фимоза, наложи се обрязване.Бях мн скептично настроен, но с времето разбрах, че има само позитиви:по-голяма издържливост при секс, по-голяма хигиена, по-малък риск от различни видове болести(СПИН,баланопостит, ъзпаления и т.н.).Те хората(американци,араби,ев еи,турци) да не мислиш, че са глупави да се обрязват?!?! В Америка дори обрязват момченцата още на 1вата седмица, за да нямат проблеми с пишките си, когато пораснат! Аман от такива "разбирачи" като тебе. Като не сте запознати с някои неща, просто замълчете!!!!

При мен се получи същото. Наложи ми се обрязване. Забравете религии и вярвания, човек трябва да се грижи за тялото си.
И мацката беше по-доволна после и не говоря за издръжливостта само.

noproblembitch
09-11-2009, 15:02

Мисля, че имаш нужда да почетеш още малко преди да се изразяваш по този начин.
Вазектомията - да, точно това представлява. Но за пореден път повтарям тя няма нищо общо с кастрацията. Кастрацията се нарича орхиектомия, представлява премахване на тестисите, а не смачкването им с клещи (wtf, каква е тази глупост?!).

FYI -> Кастрация - http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D 1%8F
Вазектомия - http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%B0%D0%B7%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D0%BC%D 0%B8%D1%8F
Точно за това съм сложил кастриране в кавички...

boJestveN
09-11-2009, 15:16

ако се получи някоя инфекция/болест/замърсяване на пениса се налага обрязване :)

revolver
09-11-2009, 15:45
По принцип се обрязва да не лъскаш бастуна,някои религий го налагат !Таже обрязването е било много на мода през 20,30 години на 20 век!Но аз съм ПРОТИВ!

johnatan
09-11-2009, 16:26
Обрязването, както спомена колегата по-горе, се е зародило в близкия Изток поради причини с хигиената и климата. В момента не съществуват повечето от тези причина (поне тука) за обрязване, но вече са замесени традициите и религиите. Ако няма медицнски проблем, обрязването е загуба на време и кожа :D

Mastta
09-11-2009, 17:11
Някъде бях чел, че след обрязването, главичката (по-точно една вена която заобикаля главичката) се е разширявало и така мацката се задоволявала повече.

Bixel
09-11-2009, 17:52
кат си тръгнал да режеж режи всичко :>

pwnage
09-11-2009, 18:26
Ladydi... :) Искам да съм евнух и да се познаваме :)

Ballbreaker
09-11-2009, 18:35
кат си тръгнал да режеж режи всичко :>

Като си режеш ноктите си отрежи пръстите.

На нео-нацистите - в Германия в периода на национал-социалистическото управление обрязването е било задължително поради хигиенични и медицински причини.

realboy
09-12-2009, 09:29
;)

noproblembitch
09-12-2009, 14:25
Хора, а може ли някой, който е преживял операцията "обрязване" да ми каже нещо повече за нея, защото мисля да го направя ... упойката пълна ли е, след това какво е чувството ... някаква болка през цялото действие има ли и т.н. Мерси предварително :)
До колкото знам от приятели, по време на операцията не чувстваш нищо. След това около една седмица си на легло и не те боли ако не мърдаш много. Най-гадното от цялата са първите 2-3 пъти след операцията, в които пикаеш... Доста париило и боляло. Но след това всичко е ОК..
Също не ти препоръчвам да лъскаш или да правиш секс поне 2 седмици след операцията... Не съм сигурен, ама май доста ще боли...
Но това са единствените отрицателни неща на обрязването. Самият аз съм обрязан, но съм бил доста малък и нищо не помня. Наложило се е заради възпаление. Когато се обрежеш, пиши, защото ти ще можеш да кажеш разликата, но аз лично мисля, че е по-добре да си обрязан...

AdViSoRa
09-12-2009, 23:36
Хора, а може ли някой, който е преживял операцията "обрязване" да ми каже нещо повече за нея, защото мисля да го направя ... упойката пълна ли е, след това какво е чувството ... някаква болка през цялото действие има ли и т.н. Мерси предварително :)

Обрязах се преди 2 седмици по медицински причини във Военна болница.

Процедурата е следната.
Първо почистват мястото с някакъв разтвор кой щипе на де ти разправям колко. От щипането не усещаш първата упойка (бият ти общо 5 или поне аз така усетих. 4 във вените и една в главичката). От рязането не се усеща кой знае какво но ти е некомфортно да знаеш че ти режат кожата там.
След операцията първите няколко дни е ужас. Доктора ми каза че мога да пия аналгин за болката и първите пъти си пиех по два (на хапчета. Течен така и не пих). После почнах по един и към края на първата седмица не съм бил въобще.
Мен ме ши със шевове които сами падат 15-20 дни по негови думи. На мен ми паднаха точно на 14-тия ден. Днес вече е 15 ден от операцията и си ходя свободно без превръзка доло, само има малко рани от шевовете, които поне мен не ме болят.

Това се сещам за момента, ако имаш въпроси питай.

Amateur
09-13-2009, 01:00
Епа ква е обрязаните обикновенно са турци,а те не са хора!

Ballbreaker
09-13-2009, 08:27
Епа ква е обрязаните обикновенно са турци,а те не са хора!

Искрено се надявам да ти се възпали и да се обрязваш заради този коментар. ^^ Какъв не-човек ще си тогава, нямам думи.

CTAMAT
09-13-2009, 12:01

А според вас фимозата как се лекува бе душици златни :-o

SnowmenEye
09-13-2009, 16:32

На мен ми се наложи поради фимоза. В Хирургичния блок в Русе.
При всеки е индивидуално, но май аз изтеглих късата сламка. Дори и след над 30 боцкания с упойка нямаше ефект. Не само усещах като ме режат, а и болката беше несравнима, бяха ме вързали с въжета като разпнат за леглото с изпънати настрани ръце. От болката си протърках кожата до кръв на китките. Лекарите се видяха в чудо с мен.
Изписаха ме след 2 часа и едва не припаднах на път към вкъщи. После имах много след оперативни проблеми, един от шевовете се инфектира=>рязане пак, тоя път без упойка, 4 години по късно пак се получи някаква инфекция, оказа се, че при срастването на кожата, подкожно остават някакви мастни жлези и се получи нещо като подкожна инфекция, която изби и пак се наложи да лягам под ножа.
Не стига другото ами и крайният резултат на външен вид хич не ме задоволява. Срастванията са неравномерни, шевовете на едро, на зиг-заг. Ужас. Просто не препоръчвам ако си от Русе да се режеш тук в урологията. Най-добре е да потърсиш специалист в областта.
Но най-ужасно си остава болката. Но при всеки е индивидуално, все пак не го препоръчвам само за гъзарията.

EritYy
09-13-2009, 16:33
разликата е че обрязани те са помаци , а необрязаните са българи

noproblembitch
09-13-2009, 16:44
разликата е че обрязани те са помаци , а необрязаните са българи
Всички сме българи, без циганите... И моля те, не обръщай всичко това на расизъм.

dani2s
09-13-2009, 16:50
Izvinqvam se angl! No KAKVI TAPANARI IMALO TUKA! O6te na pyrvata stranica ediniq vika "Вие сте много глупави,да си обрязан значи да си му отрязал главата на малкия... "Emi,ne dragi!! Ti si mnogo glupaviq(daje unikalno prost)Tva ne ozna4ava da ti odrejat glavi4kata! I sledva6tiq dopylva "това не беше ли да си кастриран ?" AUUUU LELEEEEEEEEEEEEEEEE KASTRIRAN ?!?! Molq vi se mislete predi da pi6ete podobni gluposti

term0t0
09-13-2009, 19:10
РЯЗАНИТЕ НА ФАКЛА

TooDamnSeXy
09-13-2009, 23:00
Който иска да си се обрязва..Инче и аз знам,че е по-добре от хигиенична гледна точка,и се издържа повече ;) Но имам познати,които са обрязани и не знам при тях да се губи чувствителността... ;) :grin: