Влез

View Full Version : Какво използвате за изгоряла коса и сухи краища?

diana199406
08-21-2009, 10:33
Здравейте!Предварително се извинявам,защото незнам дали темата е за този подфорум,но за пръв път пиша в сайта:) Та проблема ми е следния.Използвам преса 2 пъти седмично,но косата ми с времето взе да се гори.Иначе пресата ми е с керамични плочки и си я харесвам,но косата ми взе много да се гори,а не искам.Понеже има подобна тема разбрах,че повечето използват някакъв шампоан,но аз не искам шампоан.Ползвам си на нивея за изправяне на косата и що годе съм доволна.Искам някаква маска или нещо друго да ми препоръчате.На ейвън ми казаха имало нещо като спрейче за сухи краища.Който е позлвал нещо ефикасно и му е помогнало нека да драсне,че спешно искам да си купя нещо!

falshiwata
08-21-2009, 11:04
Аз използвам течни кристали и съм много доволна.. ;)

diana199406
08-21-2009, 11:40
Ахам...а от къде си ги купуваш?От козметичния магазин или?И на каква цена са долу горе....дай повече инфо ако може...

tanchu
08-21-2009, 11:41
diana199406 изпревари ме..и аз щях да питам същото :-D

diana199406
08-21-2009, 12:06
Хахаха.... ми хайде...сега остава само някой да ни отговори...надявам се да е до днеска защото след няколко часа излизам да си търся нещо по магазините.... :D

ghetto_superstar
08-21-2009, 12:10
Аз използвам кристали които си поръчвам от фризьора :)

iiordanova
08-21-2009, 12:36
Аз изпозлвам течни кристали на BioPharma. Доволна съм. Не знам за цената. Има ги по аптеките , магазините за козметика ... :P

plamka
08-21-2009, 12:46
Купи си някакъв балсам за възстановяване на косата, също и кристали, но те са за предпазване, не възстановяват. Аз съм доволна от Garnier Fructis балсамите, а кристали ползвам на Seri - 50 ml, 7 лв.

Vincitore
08-21-2009, 12:50
Аз изпозлвам течни кристали на BioPharma. Доволна съм. Не знам за цената. Има ги по аптеките , магазините за козметика ... :P

И аз съм много доволна . Наистина са много добри . Малката опаковка е някъде 5 - 6 лв. Ако си купиш няма да сгрешиш :) Може също и някаква маска да си вземеш :)

falshiwata
08-21-2009, 13:46
Ахам...а от къде си ги купуваш?От козметичния магазин или?И на каква цена са долу горе....дай повече инфо ако може...
Ем от магазини за козметика.. ;) мойте се казват "magi" и са за силен блясък и мекота.. ;) има най-различни.. ти би трябвало да си избереш за сухи крайща..

iwancho
08-21-2009, 13:50
Ем от магазини за козметика.. ;) мойте се казват "magi" и са за силен блясък и мекота.. ;) има най-различни.. ти би трябвало да си избереш за сухи крайща..

Моите се казват "goshko" само 'дето съм малко плешив ама карай... ;d
Шегувам се, понеже аз съм момче не използвам такива раоти,ама сестра ми ползва тея маги гаги... #ах мааму.. :D

`*`MaLkA SlAdUrKa`*`
08-21-2009, 19:12
кристали ползвам на Seri - 50 ml, 7 лв.

Аз вече използвам втора опаковка от тях и ми е на свършване, но до трета няма да стигна :-x ! Първия път като си ги взех изкарах с тях 9 месеца и косата ми беше мека, лъскава и се задържаше много дълго време права! Изобщо беше СУПЕР =;!!! А сега се изправям всеки ден, шишенцето за 4 месеца почти свърши и изобщо не ми помагат а са АБСОЛЮТНО същите #-o!!! Сравних опаковките и не се различават по нищо! Не знам на какво се дължи това :neutral:!

falshiwata
08-21-2009, 19:25
кристали ползвам на Seri - 50 ml, 7 лв.

Аз вече използвам втора опаковка от тях и ми е на свършване, но до трета няма да стигна :-x ! Първия път като си ги взех изкарах с тях 9 месеца и косата ми беше мека, лъскава и се задържаше много дълго време права! Изобщо беше СУПЕР =;!!! А сега се изправям всеки ден, шишенцето за 4 месеца почти свърши и изобщо не ми помагат а са АБСОЛЮТНО същите #-o!!! Сравних опаковките и не се различават по нищо! Не знам на какво се дължи това :neutral:!

Може косата да ти е привикнала и вече да не се поддава.. Спри ги за определено време .. после давай пак.. ;) :-)

Undying
08-21-2009, 19:40
Аз си взех на Garnier Fructis новата им маска - Repair and Shine. Тя е точно за твоя проблем , мирише СТРАХОТНО и при мен поне има ефект. След като я използвах 2-3 пъти косата ми е осезаемо по-мека и видимо по-лъскава и хубава.

TeenSpirit
08-21-2009, 21:53
За суха коса и изгорели краища използвам фризьор.

Len4etyYyy
08-22-2009, 09:19
Аз ползвам на Seri и съм много доволна.Но за изстънели и сухи краища най-добрия вариянт е фризиора. :)

bebkAa
08-22-2009, 11:57
Аз използвам течни кристали и съм много доволна.. ;)
аз също и съм много доволна :)

Carmen_Kass
08-22-2009, 12:55

Най-накрая адекватно мнение.Не замазвай само положението с кристали и маски.Иди при фризьор да я почисти и тогава си я поддържай с маски и кристали и не я гори толкова с преса.

SomewhereInTime
08-22-2009, 16:28
Ммм аз 1во си махам малко от краищата, след това си купувам шампоан за възстановяване на косата. Последният път си взех GLISS с подхранващи масла. Тогава косата ми беше много зле късаше се, на пипане беше по-груба. Взех си го тоз' шампоан и се оправи :) .

sladi4ka_qni4ka
08-23-2009, 09:21
пи те4ни кристали .. ама те предпазват .. не 4е я възстановяват .. просто спри да се изправя6 ..
и моята коса взе да изгаря .. а аз всеки ден използвах пяна и преса ... и спрях .. и сега си е живи4ка ... :grin: :grin:

diana199406
08-25-2009, 09:30

Най-накрая адекватно мнение.Не замазвай само положението с кристали и маски.Иди при фризьор да я почисти и тогава си я поддържай с маски и кристали и не я гори толкова с преса.

[/b]Абе всеки месец ходя на фризьор да ми вземе изгорялите краища,но не става то само с фриьор! [-(
Ам на останалите благодаря ви много за съветите!Старшно мн ми помагате....скоро ще си взема някой от кристалите които ми препоръчахте :wink:

iiordanova
08-25-2009, 10:15
Ами можеш като отидеш на фризьор да попиташ.
Той / тя ще ти препоръча.
Даже може да си закупиш някой неща от фризьорския салон.
При моята фризьорка се продават продукти на Schwarzkopf.
:)
Допълнително можеш да си купиш и течните кристали на BoiPharma или който си избрала ти.
Има и спрейчета на Gliss за суха , цъфтяща и т.н. И те са хубави.
:)

TonChoY
08-25-2009, 18:49
ooо на глисс има едно специално за сухи и цъфтящи краища .. последно се постригах преди 3 месеца някъде.. и тогава си го купих и го ползвам винаги след като се изкъпя .. резултата е .. от както се постригах нито ми цъфтят нито са ми сухи краищата ... при това аз си ползвам и преса и маша по 4-5 пъти в седмицата ... много съм дволна :grin: :grin:

diana199406
09-19-2009, 09:30
Днес най-после се наканих да си купя кристали на Seri ... ще ги пробвам и после ще ви пиша дали има ефект. :)

gorgeous
09-19-2009, 09:40
кристали и балсам с няк'ва защита от високата температура на пресата и сешоара

cv3t3linda
09-19-2009, 10:01
мм да на еивън съм го използвала серума за сухи краища но съмнявам се да е по добър от другите кристали примерно .. не съм ползвала други за това .. но иначе на мен ми помагаше само ад се разресвам по лесно .. за изтощената коса - на фризиор :-)

taffy
09-19-2009, 14:24
Охх, и моите крайща са едни такива.. Преса не съм ползвала от месеци, но тя все се изтощава.. Ако ползвам балсам примерно, ще ми се омазни пък в корените.. Така че, ако някой наистина има добра идея, да казва..

y0uRfav0ritedRuG
09-19-2009, 17:17
кристали за коса иии.. ножица :P

Mademoiselle
09-20-2009, 17:32
nikoga ne mi e bila izgorqla kosata (slava Bogu),no mislq,4e za krai6tata edni dobri kristali 6te ti svur6at idealna rabota:)

thedarkkiss
09-21-2009, 12:35
nikoga ne mi e bila izgorqla kosata (slava Bogu),no mislq,4e za krai6tata edni dobri kristali 6te ti svur6at idealna rabota:)

и на мене така :)

dqvolcheto9
09-21-2009, 12:42
taffy аз знам ,че от балсама се слага по дължината ,защото ако слагаш по цялата коса се омазнява ,а маската се слага само във корените :-)

gret4ety
09-22-2009, 13:53
Кристали, балсами, шампоани... Кфот и да е от пресата косата се гори. няма начин. Ти изгаряла ли си си пръста на пресата. виждаш ли после че се зачервява и те боли. Даже понякога се образува рана. Престави си да си прещипеш пръста на пресата и да го държиш така дълго време. Няма начин, косата си се гори.

sladkish_14
09-22-2009, 14:18
Дали ще е суха , мокра , изгоряла или не - ползвам маска за коса , хубав шампоан и балсам и кристали.Както хининова вода , ампули или серуми .. Не бих се заела да ти казвам марки и какви са точно , отиваш в магазина и според това , че вероятно познаваш косата си , си избираш най - подходящия за нея продукт.Елементарно е.

iashxui
09-22-2009, 20:14
ходя на фризьор : )

или се пострижи малко по късо : )
останало е да слагаш маски кристали спрейове балсами и тем подобни
няма значение какъв всички вършат еднаква работа

dead_princess
09-23-2009, 17:11
Използвам една маска на Ейвън - Planet spa, прави косата много хубава.
А за пресата един термозащитен крем на Лореал и серум за сухи краища :) Косата ми преди капеше, а сега е много мека :P

tochica
09-24-2009, 05:29
като не ме кефи как изглежда, я режа

diana199406
07-24-2010, 14:55
От кристалите на Seri съм много доволна,но вече спрях да си изгарям косата с пресата.Просто српях да се изправям временно,за да може да си отпочине косата ми. :)