Влез

View Full Version : Ако има някои адвокат/ка от форума да пише.....

sheisthenumberone
08-21-2009, 21:40
Имам въпрос свързан с издръжката мога ли да осъдя баща ми да ми плаща издръжка според новия кодекс които флиза октомври 2009-та ще съм в уни 1-ва година .Бих могъл да дам повече подробности ако се налагат! :)

NoOneElse
08-21-2009, 21:43
Търсиш адвокат в teenproblem... на къде отиваш ти, може би!? По този въпрос и сам можеш да си отговориш, поразрови се малко...

sheisthenumberone
08-21-2009, 21:45
Търсиш адвокат в teenproblem... на къде отиваш ти, може би!? По този въпрос и сам можеш да си отговориш, поразрови се малко...Виж въпроса е сложен моля те не флуди повече.

NoOneElse
08-21-2009, 21:59
Ами като е толкова сложен, защо си го пуснал тука бе мой? (уточни си какво е "флууд" btw) Родителите ти са длъжни да те осигуряват до края на образованието ти, или до навършване на 18 годишна възраст. За да изплаща издръжка баща ти, трябва да е разведен с майка ти, но тази издръжка ще се изплаща само до навършване на пълнолетие. Друг начин няма мой, свиквай, това е живота на "възрастния" човек ....

sheisthenumberone
08-21-2009, 22:05
Ами като е толкова сложен, защо си го пуснал тука бе мой? (уточни си какво е "флууд" btw) Родителите ти са длъжни да те осигуряват до края на образованието ти, или до навършване на 18 годишна възраст. За да изплаща издръжка баща ти, трябва да е разведен с майка ти, но тази издръжка ще се изплаща само до навършване на пълнолетие. Друг начин няма мой, свиквай, това е живота на "възрастния" човек ....Явно не си запознат моля те не се меси повече тъи като изобщо не знаеш за какво става въпрос виж този линк
http://dnes.dir.bg/2009/06/12/news4603278.html#sepultura

NoOneElse
08-21-2009, 22:13
Хубаво ми го даваш тоя линк, но направи ли си труда да го прочетеш и осмислиш. Както и да е, дано някой 12 годишен е по-запознат. А и този закон е на второ четене, има да минава вето и държавен вестник, тъй, че ... ма оправай се сам, щом не щеш помощ.

sheisthenumberone
08-21-2009, 22:16
Хубаво ми го даваш тоя линк, но направи ли си труда да го прочетеш и осмислиш. Както и да е, дано някой 12 годишен е по-запознат. А и този закон е на второ четене, има да минава вето и държавен вестник, тъй, че ... ма оправай се сам, щом не щеш помощ.1-во закона е приет , второ от октомври започва да бъде активен..... явно не си чел пак.

amk933
08-21-2009, 22:16
Въпросът хич не е сложен, стига да си запознат. Така, не по новия кодекс, дето идва, а още по този баща ти Е ДЛЪЖЕН да плаща издръжка, докато ти не завършиш висшето си образование, т.е. докато учиш, той е длъжен да плаща. Единствено не важи, ако го караш задочно. Това е по темата. 100% съм сигурен. :)

NoOneElse
08-21-2009, 22:20
Оххх човеек...
мога ли да осъдя баща ми да ми плаща издръжка
Кодексът предвижда и задължения за децата - те са длъжни да уважават своите родители Явно имаш някакъв проблем с баща си. Повече няма да се "меся", това е последен коментар...

EDIT: Ето ти едно съдебно решение (http://bgzakoni.com/index.php?option=com_content&view=article&id=198:2009-07-25-15-27-00&catid=40:2009-06-23-12-52-28&Itemid=85) по новия Семеен кодекс, той не е още приет, но е успешно приложен в Районния съд в Севлиево.

sheisthenumberone
08-21-2009, 22:33
Въпросът хич не е сложен, стига да си запознат. Така, не по новия кодекс, дето идва, а още по този баща ти Е ДЛЪЖЕН да плаща издръжка, докато ти не завършиш висшето си образование, т.е. докато учиш, той е длъжен да плаща. Единствено не важи, ако го караш задочно. Това е по темата. 100% съм сигурен. :)Ясно не го знаех това за сегашния ! Мерси!

NoOneElse
08-21-2009, 22:58
Въпросът хич не е сложен, стига да си запознат. Така, не по новия кодекс, дето идва, а още по този баща ти Е ДЛЪЖЕН да плаща издръжка, докато ти не завършиш висшето си образование, т.е. докато учиш, той е длъжен да плаща. Единствено не важи, ако го караш задочно. Това е по темата. 100% съм сигурен. :)Ясно не го знаех това за сегашния ! Мерси!
Много бавно загряваш, това го написах във втория си коментар...
А ... и надявам се да правите разлика между изплащане на издръжка (която се осъжда от съда) и осигуряване . Товa което е написал "amk933" всъщност е за осигуряване, не за издръжка...виждам, че сте по-напред от мен, така че успех!

ArrowsOfDeath
08-21-2009, 23:11
И адвокатки няма, както и директорки и т.н. :D

NoOneElse
08-22-2009, 10:31
И адвокатки няма, както и директорки и т.н. :D
Прав си, че няма адвокатки, директорки и колежки, но кой да учи български език....

PlayMyMusic
08-22-2009, 11:28
Можеш

Master_88
08-24-2009, 11:49
Имам въпрос свързан с издръжката мога ли да осъдя баща ми да ми плаща издръжка според новия кодекс които флиза октомври 2009-та ще съм в уни 1-ва година .Бих могъл да дам повече подробности ако се налагат! :)

И да можеш, няма да стане без адвокат. Така че те съветвам да потърсиш. Фактите и обстоятелствата около случая ще ти бъдат изяснени, също така ще ти бъде осигурено и процесуално представителство в негово лице. Успех

kaisha30
08-26-2009, 18:00
здравей, баща ми е адвокат и ще го питам и ще ти отговоря :)

ImmortalTechnique
09-30-2009, 20:31
Можеш да. Имаш право до навършване на 26 годишна възраст при условие, че учиш редовно във ВУЗ. За целта ще ти трябва advocatus, но не си мисли, че издръжката е кой знае колко. Българското съд повече от 60-80 лв шанс да ти присъди. Пък и от значение са финансовите възможности на баща ти. Не реалните, а тези, които ще успееш да докажеш в съда.