Влез

View Full Version : Бързо, лесно вкусно?! :D:D

a1a2b3v
08-24-2009, 13:39
Здравейте!
Имам един проблем. Живея с баща ми и дядо ми и познайте никой не може да готви. Баща ми може само елементарни неща ( леща, боб.... бляк) :shock: Така, че ми се налага да ям квото има, а понякога си правя сандвичи или си купувам.

Можете ли да ми предложите някакви рецепти за бързо готвене?? Нещо елементарно, но пък вкусно, защото ми писна от тва, което ям :(

aloveyou
08-24-2009, 13:49
Ето нещо и от мен:
Варя ориз в микровълновата за 10-тина минути. След това в дълбок съд на котлона слагам малко нарязани пушени гърди или кренвирш, или салам някакъв, абе каквото имате под ръка, зеленчуци (грах, моркови, праз лук, броколи... пак кавото имате, даже и кисели краставички съм слагала), като се задуши всичко прибавям сварения ориз, соев сос и ядем! Вкусно, лесно, бързо (15 мин. заедно с варенето на ориза)

Ако искаш погледни този сайт за готвене (http://gotvetesmen.com/[/url) , има най-различни рецепти (да някои са трудни,но има и лесни за готвене)

GreenMimss
08-24-2009, 14:00
Мисля , че трябва по редовно да гледаш УТИ :-D

Иначе според мен готовите банички , които трябва само да се запекат са идеални в твоя случай ^^

BrainlessROCKBABY
08-24-2009, 14:16
Мисля , че трябва по редовно да гледаш УТИ :-D

Иначе според мен готовите банички , които трябва само да се запекат са идеални в твоя случай ^^
мда :D
ето ти идеи:

Бъркани яйца с лук и чушки
За 1 порция:
• 2-3 яйца
• 1-2 печени чушки
• 1 малка глава лук
• сол на вкус
• олио
Едро нарязаните зеленчуци се запържват, прибавят се яйцата и се бъркате докато се стегне яйцето.

Мързеливо задушено пиле

Взимате един плик за печене.
Хвърляте му вътре охладените бутчета,
цели малки морковчета (или надлъжно нарязани големи),
цели малки лукчета (или по-голям лук резнат на две или четири),
Няколко картофа разрязани на четири,
поръсвате с чаена лъжичка сол (аз натрошавам един пилешки бульон),
Добавяте 1-2 лъжици олио (може и без него),
връзвате торбичката, слагате я в една тавичка с малко вода, боцкате торбичката на 2-3 места с вилицата и хоп във фурната.
Докато се преоблечете и пооправите, яденето е готово.

Картофи огретен

Режа картофи на шайби около половин см, посолявам, слагам вода и мятам във фурната. Като поизври водата слагам натрошено сирене, ако имам и кашкавал настъргвам, малко масълце и пак слагам да се стопят сиренцата. Накрая чуквам яйца отгоре, цели, като на гювече и запичам и толкова. Общо с беленето на картофите отнема 30-35 мин.

Нещо

1кг кайма
2 глави лук
1 ч.ч прясно мляко
Подправки-вегета ,черен пипер,може и шарен пипер също
300гр кашкавал
1 яйце

Нарязвате лука,слесвате го с каймата,подправките и прясното мляко и го слагате в тавичка в затоплена фурна.
Като се запече леко отгоре ,слагате предварително настъргания кашкавал разбъркан с разбитото яйце като заливка.Като се запече кашкавала и е готово

Дробчета с лук и доматен сос (за 2 порции)

Дробчета 1/2 кг.
Лук - 2-3 глави големи
Печурки ако имаш няколко
Домат от консерва или пюре
Чубрица, сол, черен пипер

Приготвяне: Лукът нарязваш на полумесеци (едричко) и го мяташ да се задуши в тиган. Ако искаш с мазнинка, ако ли не с мъъничко водичка или винце. Като омекне добавяш дробчетата и гъбките, сол, чубрица, пиперче и каквото още се сетиш... Оставяш ги за 10 мин и добавяш доматите или размито с вода пюренце (количеството на око) и оставяш да се посгъсти сосчето.

Задушени картофки в плик

Нарязвате картофките на малки кубчета, бухате ги в плика, пускате вътре малко парченце краве масло, пикантина, затваряте плика и раздрусвате внимателно.
После слагате плика в тавичка във фурната на 200 градуса и печете около 20 мин.
Стават превъзходни.
Аз след като ги извадих ги изсипах в купа и им сложих за разкош половин кофичка заквасена сметана:)

Качамак

Пакет царевичен грис
Сирене
Беконче по желание
Масло
Червен пипер

Приготвяте качамака според указанията на пакета. После сипвате в подходящ съд и слагате сиренце и препечен бекон, заливате с мъничко масло с червен пипер. Добър апетит!

Време за приготвяне 20 мин!

Яйца по панагюрски:

Продукти:
1.Яйца по избор на бройката
2.Оцет
3.Сол
4.Кислео мляко -кофичка и половина- за 2 порции
5.Чесън -скилитки

Слагате посолена вода с оцет да заври .Не много -4 пръста от дъното на тенджарата -ако слагате повече от 7 яйца сложете малко повече.След като заври си приготвяте яйцата и една вилица или лъжица.Чуквате яйцето с прибора и внимателно отваряте черупките ниско ,близо до водата -да не се отдели белтъка .След като се сварят ги слагате в предвартелно приготвени чинии с млякото с разбъркания и счукан чесън.Като поставите яйцата в чинийте ги заровете в млякото и след 10 мин става прекрасно.Студено също е вкусно!

Гъби с ориз

Изсипах замразените гъби в тефлонката.
Първо извря водата, после сложих олио, лук и така се задушаваха, пържиха...
Добавих гореща вода и като завря, изсипах ориза + едно пилешко бульонче.
Остана на мазнинка и ... познайте какво се случи

Който иска може да добави чер. пипер и чубрица.

Шницели от кайма

500 гр.кайма
1 ч.ч. брашно
1ч.ч. вода
2-3 яйца
подправки по избор

Объркват се продуктите. Трябва да се получи смес по-гъста от тази за палачинки. Загребва се с лъжица и леко се разстила в тиган със сгорещено олио. Стават много по-бързо, от колкото да пържиш кюфтета.

Пилешки деликатес
Продукти:
0.750-1.000 кг пилешко филе или бон-филе (филето, ако е по-дебело, разрязвам на по-тънки филийки; може и пилешки пържолки);
4-5 средни глави лук;
3-4 скилидки чесън;
1 кутийка лека майонеза "Краси";
5-6 (или повече, според вкуса) суп.лъжици кисело мляко;
риган;
бял пипер.
Начин на приготвяне:
Леко намаслявате тавичката (големината е според количеството пилешко) с предпочитаната мазнина (достатъчно е само да я подмажете), добавяте малко вино (ако нямате, може и вода), редите плътно пилешките филенца, поръсвате съвсем леко със сол, отгоре бял пипер на вкус и с повечко риган, след това нареждате нарязания на филийки лук, смесен с нарязаните на филийки скилидки чесън. Най-отгоре намазвате със смес от майонезата и киселото мляко (трябва добре да се покрие) и печете на 250 градуса, докато се зачерви заливката и изври виното. Става много бързо, а вкусът е неповторим! Опитайте само с посочените подправки, ако не ви хареса, тогава добавяйте други според вашия вкус, но тук черешката на тортата е риганът.
Сега, когато дюканствам, съм пригодила рецептата за режима и пак става невероятно вкусно. Още по-добре става, ако оставите пилешкото за половин-един час в марината от вино, соев сос и риган или кисело мляко, риган и соев сос (не много). А след като наредите месото, го полейте с маринатата, която при печенето извира, а месото става невероятно крехко.

juliee
08-24-2009, 14:33
Спагети... Може да им приготвиш и сос.Изваряш около една чаша доматен сок и когато се сгъсти му слагаш малко захар и кимион.И отгоре добавяш настърган кашкавал и става супер :)

a1a2b3v
08-25-2009, 08:05
Мерсии многооо :grin: :smt003 :smt003 :smt001 ;-)

MissMali1998
09-01-2009, 10:50
Рецептата ми е бърза и се налага само да имаш микровълнова,кранвирш-шунка или там някакъв салам и кашкавалче. :-o

1.нарязвате салама и кашкавала на малки средноголеми парченца и ги слагате в чиния подходяща за микровълновата.

2.чакате да се разстопят парченцата кашкавал и салама да се запече.

3.изваждате го и само прибавяте кетчуп или друга подправка сос по желание това е много вкусна вечеря в комплект с хляб става почти като пица. :grin: :grin: :grin:

п.п. може да сложите гъби или нещо подобно а не само салам и кашкавал за повече души може да се приготви в тава същата рецепта може да се направи на тостер или фурна ако нямаш микровълнова :) :) :)

надявам се че ще ви хареса пробвайте и пишете коментари :-o

your_secret
09-01-2009, 14:44
Таратор, спагети, салати, от онези супите дето са в пакетчета и само добавяш топла вода /на мен мн ми харесват/ или бульон.

Чеснови хлебчета /моя версия 8-) /

Мажеш 1 филия с маргарин и поръсваш с чесън. После слагаш отгоре нарязан на тънко кашкавал /може и без него/. И препичаш за 4-5 мин на тостера. Ииии заливаш с кетчуп и почваш да ядеш 8-)

bloodyF
09-01-2009, 15:47
вие луди ли сте бе..как ще сложи кашкавал в тостера...то нали ще се разтече...или поне нашия тостер е такъв където слагаш филия и тя изскача...и само филии може :/

your_secret
09-01-2009, 16:15
Ееее, нашия не е такъв, а от по-старите, дето филиите са в легнало положение и не изскачат 8-)

Jumbie483
09-01-2009, 16:25
Таратор, спагети, бъркани яйца и в тях слагаш каквото намериш, яйца на очи, паниран кашкавал, панирани гъби, панирано сирене, за закуска - мекици и вътре кашкавал или сирене, кремвиршки..

Иначе аз най-обичам.. Режа един картоф на две и средата я изваждам. След това извадената среда я роня и при нея слагам сирене. След което отново слагам в картофа и запичам. Получаваше се страшно вкусно (бързо и лесно) 8-)

bloodyF
09-01-2009, 19:45
Ееее, нашия не е такъв, а от по-старите, дето филиите са в легнало положение и не изскачат 8-)

е това е скара..и ние имаме и такава за сандвичи 8)