.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 12 от общо 12
    Голям фен Аватара на a1a2b3v

Бързо, лесно вкусно?! :D:D

Здравейте!
    Имам един проблем. Живея с баща ми и дядо ми и познайте никой не може да готви. Баща ми може само елементарни неща ( леща, боб.... бляк) Така, че ми се налага да ям квото има, а понякога си правя сандвичи или си купувам.

Можете ли да ми предложите някакви рецепти за бързо готвене?? Нещо елементарно, но пък вкусно, защото ми писна от тва, което ям
    "Когато толкова много са самотни, невероятно егоистично е, да си самотен сам..." One Tree Hill
    Цитирай Първоначално написано от dPa3HuTeJl
    ходи прочети насам натам,малко житейски experience и тогава говори копеле мръсно!!!!

Супер фен Аватара на aloveyou
    Град
    Русе
    Ето нещо и от мен:
    Варя ориз в микровълновата за 10-тина минути. След това в дълбок съд на котлона слагам малко нарязани пушени гърди или кренвирш, или салам някакъв, абе каквото имате под ръка, зеленчуци (грах, моркови, праз лук, броколи... пак кавото имате, даже и кисели краставички съм слагала), като се задуши всичко прибавям сварения ориз, соев сос и ядем! Вкусно, лесно, бързо (15 мин. заедно с варенето на ориза)

Ако искаш погледни този сайт за готвене , има най-различни рецепти (да някои са трудни,но има и лесни за готвене)
    Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
    Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
    Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.

Повече от фен Аватара на GreenMimss
    Мисля , че трябва по редовно да гледаш УТИ

Иначе според мен готовите банички , които трябва само да се запекат са идеални в твоя случай ^^
    Усмихвайте се бе, хора ^^

Be the change that you want to see in this world ;]]

Цитирай Първоначално написано от GreenMimss
    Мисля , че трябва по редовно да гледаш УТИ

Иначе според мен готовите банички , които трябва само да се запекат са идеални в твоя случай ^^
    мда
    ето ти идеи:

Цитирай Първоначално написано от http://amber-bg.com/forums/index.php?topic=1611.0
    Бъркани яйца с лук и чушки
    За 1 порция:
    • 2-3 яйца
    • 1-2 печени чушки
    • 1 малка глава лук
    • сол на вкус
    • олио
    Едро нарязаните зеленчуци се запържват, прибавят се яйцата и се бъркате докато се стегне яйцето.

Мързеливо задушено пиле

Взимате един плик за печене.
    Хвърляте му вътре охладените бутчета,
    цели малки морковчета (или надлъжно нарязани големи),
    цели малки лукчета (или по-голям лук резнат на две или четири),
    Няколко картофа разрязани на четири,
    поръсвате с чаена лъжичка сол (аз натрошавам един пилешки бульон),
    Добавяте 1-2 лъжици олио (може и без него),
    връзвате торбичката, слагате я в една тавичка с малко вода, боцкате торбичката на 2-3 места с вилицата и хоп във фурната.
    Докато се преоблечете и пооправите, яденето е готово.

Картофи огретен

Режа картофи на шайби около половин см, посолявам, слагам вода и мятам във фурната. Като поизври водата слагам натрошено сирене, ако имам и кашкавал настъргвам, малко масълце и пак слагам да се стопят сиренцата. Накрая чуквам яйца отгоре, цели, като на гювече и запичам и толкова. Общо с беленето на картофите отнема 30-35 мин.

Нещо

1кг кайма
    2 глави лук
    1 ч.ч прясно мляко
    Подправки-вегета ,черен пипер,може и шарен пипер също
    300гр кашкавал
    1 яйце

Нарязвате лука,слесвате го с каймата,подправките и прясното мляко и го слагате в тавичка в затоплена фурна.
    Като се запече леко отгоре ,слагате предварително настъргания кашкавал разбъркан с разбитото яйце като заливка.Като се запече кашкавала и е готово

Дробчета с лук и доматен сос (за 2 порции)

Дробчета 1/2 кг.
    Лук - 2-3 глави големи
    Печурки ако имаш няколко
    Домат от консерва или пюре
    Чубрица, сол, черен пипер

Приготвяне: Лукът нарязваш на полумесеци (едричко) и го мяташ да се задуши в тиган. Ако искаш с мазнинка, ако ли не с мъъничко водичка или винце. Като омекне добавяш дробчетата и гъбките, сол, чубрица, пиперче и каквото още се сетиш... Оставяш ги за 10 мин и добавяш доматите или размито с вода пюренце (количеството на око) и оставяш да се посгъсти сосчето.

Задушени картофки в плик

Нарязвате картофките на малки кубчета, бухате ги в плика, пускате вътре малко парченце краве масло, пикантина, затваряте плика и раздрусвате внимателно.
    После слагате плика в тавичка във фурната на 200 градуса и печете около 20 мин.
    Стават превъзходни.
    Аз след като ги извадих ги изсипах в купа и им сложих за разкош половин кофичка заквасена сметана

Качамак

Пакет царевичен грис
    Сирене
    Беконче по желание
    Масло
    Червен пипер

Приготвяте качамака според указанията на пакета. После сипвате в подходящ съд и слагате сиренце и препечен бекон, заливате с мъничко масло с червен пипер. Добър апетит!

Време за приготвяне 20 мин!

Яйца по панагюрски:

Продукти:
    1.Яйца по избор на бройката
    2.Оцет
    3.Сол
    4.Кислео мляко -кофичка и половина- за 2 порции
    5.Чесън -скилитки

Слагате посолена вода с оцет да заври .Не много -4 пръста от дъното на тенджарата -ако слагате повече от 7 яйца сложете малко повече.След като заври си приготвяте яйцата и една вилица или лъжица.Чуквате яйцето с прибора и внимателно отваряте черупките ниско ,близо до водата -да не се отдели белтъка .След като се сварят ги слагате в предвартелно приготвени чинии с млякото с разбъркания и счукан чесън.Като поставите яйцата в чинийте ги заровете в млякото и след 10 мин става прекрасно.Студено също е вкусно!

Гъби с ориз

Изсипах замразените гъби в тефлонката.
    Първо извря водата, после сложих олио, лук и така се задушаваха, пържиха...
    Добавих гореща вода и като завря, изсипах ориза + едно пилешко бульонче.
    Остана на мазнинка и ... познайте какво се случи

Който иска може да добави чер. пипер и чубрица.

Шницели от кайма

500 гр.кайма
    1 ч.ч. брашно
    1ч.ч. вода
    2-3 яйца
    подправки по избор

Объркват се продуктите. Трябва да се получи смес по-гъста от тази за палачинки. Загребва се с лъжица и леко се разстила в тиган със сгорещено олио. Стават много по-бързо, от колкото да пържиш кюфтета.

Пилешки деликатес
    Продукти:
    0.750-1.000 кг пилешко филе или бон-филе (филето, ако е по-дебело, разрязвам на по-тънки филийки; може и пилешки пържолки);
    4-5 средни глави лук;
    3-4 скилидки чесън;
    1 кутийка лека майонеза "Краси";
    5-6 (или повече, според вкуса) суп.лъжици кисело мляко;
    риган;
    бял пипер.
    Начин на приготвяне:
    Леко намаслявате тавичката (големината е според количеството пилешко) с предпочитаната мазнина (достатъчно е само да я подмажете), добавяте малко вино (ако нямате, може и вода), редите плътно пилешките филенца, поръсвате съвсем леко със сол, отгоре бял пипер на вкус и с повечко риган, след това нареждате нарязания на филийки лук, смесен с нарязаните на филийки скилидки чесън. Най-отгоре намазвате със смес от майонезата и киселото мляко (трябва добре да се покрие) и печете на 250 градуса, докато се зачерви заливката и изври виното. Става много бързо, а вкусът е неповторим! Опитайте само с посочените подправки, ако не ви хареса, тогава добавяйте други според вашия вкус, но тук черешката на тортата е риганът.
    Сега, когато дюканствам, съм пригодила рецептата за режима и пак става невероятно вкусно. Още по-добре става, ако оставите пилешкото за половин-един час в марината от вино, соев сос и риган или кисело мляко, риган и соев сос (не много). А след като наредите месото, го полейте с маринатата, която при печенето извира, а месото става невероятно крехко.
    ❝ Аз те моля, затвори очи,
    ти недей да плачеш, знам че те боли,
    от мойта стая бяла с безброй врати
    защо избяга?..❞

Спагети... Може да им приготвиш и сос.Изваряш около една чаша доматен сок и когато се сгъсти му слагаш малко захар и кимион.И отгоре добавяш настърган кашкавал и става супер

Голям фен Аватара на a1a2b3v
    Мерсии многооо
    "Когато толкова много са самотни, невероятно егоистично е, да си самотен сам..." One Tree Hill
    Цитирай Първоначално написано от dPa3HuTeJl
    ходи прочети насам натам,малко житейски experience и тогава говори копеле мръсно!!!!

Рецептата ми е бърза и се налага само да имаш микровълнова,кранвирш-шунка или там някакъв салам и кашкавалче.

1.нарязвате салама и кашкавала на малки средноголеми парченца и ги слагате в чиния подходяща за микровълновата.

2.чакате да се разстопят парченцата кашкавал и салама да се запече.

3.изваждате го и само прибавяте кетчуп или друга подправка сос по желание това е много вкусна вечеря в комплект с хляб става почти като пица.

п.п. може да сложите гъби или нещо подобно а не само салам и кашкавал за повече души може да се приготви в тава същата рецепта може да се направи на тостер или фурна ако нямаш микровълнова

надявам се че ще ви хареса пробвайте и пишете коментари
    [.....Истинска,Мила,Нежна и Добра,но ядосат ли ме ставам дявол в тяло на женa....:]

Град
    София
    Таратор, спагети, салати, от онези супите дето са в пакетчета и само добавяш топла вода /на мен мн ми харесват/ или бульон.

Чеснови хлебчета /моя версия /

Мажеш 1 филия с маргарин и поръсваш с чесън. После слагаш отгоре нарязан на тънко кашкавал /може и без него/. И препичаш за 4-5 мин на тостера. Ииии заливаш с кетчуп и почваш да ядеш

Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven
    вие луди ли сте бе..как ще сложи кашкавал в тостера...то нали ще се разтече...или поне нашия тостер е такъв където слагаш филия и тя изскача...и само филии може :/
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

Град
    София
    Ееее, нашия не е такъв, а от по-старите, дето филиите са в легнало положение и не изскачат

Таратор, спагети, бъркани яйца и в тях слагаш каквото намериш, яйца на очи, паниран кашкавал, панирани гъби, панирано сирене, за закуска - мекици и вътре кашкавал или сирене, кремвиршки..

Иначе аз най-обичам.. Режа един картоф на две и средата я изваждам. След това извадената среда я роня и при нея слагам сирене. След което отново слагам в картофа и запичам. Получаваше се страшно вкусно (бързо и лесно)
    Човек не обича истински, ако не обича вечно. 19.06.2009

Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven
    Цитирай Първоначално написано от your_secret
    Ееее, нашия не е такъв, а от по-старите, дето филиите са в легнало положение и не изскачат

е това е скара..и ние имаме и такава за сандвичи
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си