View Full Version : Баба ми :D
Звучи смешно...Баба ми постоянно се оплаква,колко малко ям.Това не е вярно,защото има случаи,в които ям повече...друг път не съм толкова гладна.Но тя през цялото време ми казва,че съм щяла да се разболея,щяла съм да стана анорексичка и някакви такива глупости.Ама не е вярно!Ям си нормално!Тя обаче постояно готви много и мазни работи и като и кажа,че не ми харесва и пак почва.Или пък"Яж хляб!"...Ужасна е.Повече няма да оставам за толкова дълго през ваканцията при нея.Обаче толкова ме дразни с тая храна...Иска да ме тъпче като за световно!Не стига,че е и мазно...ужас.
Е какво да кажа на такъв вироглав човек?! 8-) Умръзна ми само за храна да ми говори.Кой знае колко много мазнина съм погълнала заради нея! :-x
vagarious
08-24-2009, 13:53
Всички баби са така бе споко :razz: Нали можеш всеки момент да се махнеш..какъв е проблема? :D
fifinkathefreak
08-24-2009, 13:54
Баба ти така е възпитана.От една страна на нея й е било натяквано,че е една жена,за да е здрава трябва да е доста килограми над това,което днес е идеал за красота,а от друга страна бабите винаги така треперят над внуците си,опитват се да бъдат по-близки с тях,особено,ако не са успели да изградят желаната връзка с тях.
Недей да търсиш начин да го промениш.Ако й обясниш как стоят нещата,не мисля,че ще има полза.Утре пак ще трябва да направиш същото.А нервите и на двете ви са ценни.
Не казвам да се примиряваш - само външно.Недей да ядеш ,колкото тя те кара,просто подминавай забележките,погледни ги от веселата и хубавата страна,че на някого му пука за теб.
С моята баба сме имали безумно много разногласия,никога по този въпрос,но когато тя почина разбрах,че предпочитам да имаме разногласия,но да е тук.Иначе живота не е шарен.А и имаш шанс да се поучиш от нейната грешка и когато станеш на 60-70 да не я правиш(макар че съм убедена,че тогава ще си забравила всичко това).
GreenMimss
08-24-2009, 13:55
Мда и моята е така ... аз гледам да ям пред нея, за да не ми каже после , че не съм яла нищо днес 8-)
Някой път даже ми иска отчети какво съм яла :lol: и все ми чете лекции '' Ще си съсипеш организма, детенцее, само глупости ядеш '' :lol: :lol:
Но! въпреки това много си я обичам :smt007 много е яка ^^
idioticallystupid_
08-24-2009, 13:56
Ооо и мойта е така.
Обядвали сме преди два часа и ме пита дали искам да ям още манджа, например... XD
То по принцип на старите хора им се яде повече, поне до колкото съм забелязала....
Всички баби са така бе споко :razz: Нали можеш всеки момент да се махнеш..какъв е проблема? :D
Ама ако се махна по-рано от предвиденото ще я обидя... :-o
на мен пък цялота ми семейсво ме мисли за някакъ анорексик и ме тъпчат ама аз кат им кажа че нямя дя ям е подивявят
8)
Converse333
08-24-2009, 19:26
И моите баби са така.Обаче все готвят с някви мазнотии и аз постоянно отделям мазничките неща :D ии все казват,че съм голяма махнаджийка т.е. че все нещо не харесвам. 8-) Ама така съм си,к'во да се правя...
dan40123
08-24-2009, 20:01
обяснете им на бабите че прехранването води до също толкова сериозни проблеми колкото и недохранването човек трябва да яде колкото му се иска..
При всички е така... :) !
баба ми е около 200 кг и като ми каже нещо и аз и казвам нищя да стана като теб :lol: :lol: :lol:
vagarious
08-24-2009, 20:28
Ама ако се махна по-рано от предвиденото ще я обидя... :-o
Ееми ще потърпиш още колкото трябва.Не си само ти така. :D
dan40123
08-24-2009, 20:41
баба ми е около 200 кг и като ми каже нещо и аз и казвам нищя да стана като теб :lol: :lol: :lol:
баба ти да не е двуметров мутант???
KoRnFlAkE
08-25-2009, 01:57
няма оправия. всички баби са така.
stupid0boy
08-25-2009, 02:06
moqta pyk ne e... da vi qdd poneje sym dale4 ot neq... no mn q obi4am...
kirilicatta mi e skapana syjelqvamm....
да,всички са така.. и моята вианги ми казва: яж бе гледай каква си, другите ще те минат-виж ги какви са :lol:
Звучи смешно...Баба ми постоянно се оплаква,колко малко ям.Това не е вярно,защото има случаи,в които ям повече...друг път не съм толкова гладна.Но тя през цялото време ми казва,че съм щяла да се разболея,щяла съм да стана анорексичка и някакви такива глупости.Ама не е вярно!Ям си нормално!Тя обаче постояно готви много и мазни работи и като и кажа,че не ми харесва и пак почва.Или пък"Яж хляб!"...Ужасна е.Повече няма да оставам за толкова дълго през ваканцията при нея.Обаче толкова ме дразни с тая храна...Иска да ме тъпче като за световно!Не стига,че е и мазно...ужас.
Е какво да кажа на такъв вироглав човек?! 8-) Умръзна ми само за храна да ми говори.Кой знае колко много мазнина съм погълнала заради нея! :-x
Бабешка работа, грижи се жената за внучката си! Моята е същатата 5 пъти ме пита дали съм се нахранил..пък и е за добро ако го погледнеш от една страна. Не всеки има баба като твоята, може да се радваш само. :) 8)
Аз я обичам и я ценя.
Но може ли да прави така??Казах й,че не искам да ми взима кроасани повече или поне докато не ги изяда.Тя днес ми купила 5!Пита ме кебапчета или кюфтета,казвам 2 кюфтета...Когато отида-тя ми направила 3 кюфтета и 2 кебапчета. :shock: Плюс салата...И ми вика колко флии хляб ше ядеш. :razz: После "Ама ти имаш и пържени картофи в хладилника". 8-)
казах 200 КГ,не см...иначе е метър и 20 8-)
VerryBerry
08-25-2009, 17:02
и мойта баба е тъй.Сипва ми все едно ще храни 3ма от 1 чиния и после "що не си си дояла?!"
Споко!
NnIkITYy
08-25-2009, 17:07
и мойта баба е нещо подобно :D само че тя повече мърмори аз не съм мн слаба /може още малко да се свали :D/ ама понеже не ям бял хляб ами само черен и вечерям със салата и тя все "ще се разболееш не трябва така..."
peteto_love
08-25-2009, 20:29
XAXax и моите баби саа същитее..Луда работааа..По-някой път мн се дразня ама какво да се прави,нали са ми баби :-P
peteto_love
08-25-2009, 20:30
XAXax и моите баби саа същитее..Луда работааа..По-някой път мн се дразня ама какво да се прави,нали са ми баби :-P
SomewhereInTime
08-25-2009, 23:42
Страхувам се, че няма как да й обясниш, когато не ти се яде повече :D , на нея всеки път ще й се струва, че не ти е достатъчно.
mArMaLaDkA
08-26-2009, 06:59
На моята също й е кеф да ме гощава със 101 и едно неща всеки път, като й отида на гости. Един път, в най-големите жеги, какво стана на въпрос, та изтърсих, че не съм яла нищо цял ден, 'щото не ми се е ядяло, жената чак се втрещи. 8-)
Т'ва ми е по-малкото зло, обаче.
Любимото на баба и дядо е, да ми пращат разни неща - сладка, лютеници, разни готвени неща.. Все едно вкъщи не се готви изобщо и гладна си умирам. Връщайки се от баба, винаги съм с някаква чанта. Да кажеш, че живеят на село или накрая на града, ама те са на 10 минути път пеша. 8-) Аз съм им се карала да спрат да пращат разни кутии и буркани, като крайна мярка вече, баща ми им е държал лекция, ама то им минава покрай ушите. 8-)
Не си ти най-зле. :D
monika551
08-26-2009, 17:46
хехе всички баби са такива.не и обръщаи внимание
ем моите си готвят без мазно (слава богу) щото зн че аз не обичам такива неща ама иначе и те като другите секи път искат да ми слагат още което малко ме дразни щото ако искам ще кажа :-o иначе са мн печени 8-)
моята баба е готвачка и готви каквото си избера и е супер вкусно, даже тя ми се кара че ям като разпрана :D
sh0k0ladch3t0o0
08-27-2009, 13:33
Горката ти!Идваме от форума да те спасяваме от бабчето!Споко,не се безпокой,повечето баби са такива-много са загрижени за внуци и внучки и искат да са добре.Няма спор обаче че в понякога са досадни с тяхното натякване че всички освен тях са слаби и не ядат достатъчно,затова когато са при тях трябва да ги тъпчат като за световно.Не си само ти,споко!Като не ти се яде или ако ти е писнало си го казваш,понякога просто не се търпи! :D :P
Sarafina
09-06-2009, 09:08
И баба ми е същата... даже преди като дойдеше у нас, първата й работа беше да отвори хладилника :razz:
все едно аз съм го писала :D
И моята е така.Вика ми,че нищо не съм яла(не е така),била съм ужасно слабичка,никое момче нямало да ме хареса,момчетата не обичали слабите момичета,а по-пухкавите..Постоянно ми слага по 2 филии да ям,въпреки че 100 пъти и казвам,че си ям само по 1 на ядене,Сутрин като се събудя първите и думи са какво ще закусвам,иска да ям даже и следобед :shock: .Както и да е,аз дори като съм там си ям какато винаги,ама тези постоянни разговори за ядене ме дразнят вече...
d3sincet0y
09-06-2009, 22:18
оох леле... мнооооого ми е познато това с яденето... винаги като отида у тях се опитва да ме угоява...
:D Моята е у дома ама поне не готви с маз и не ми натяква, че ям малко, а ми се кара че ще изям всичко от хладилника за 1 ден!
Леле да нямаме една баба :D :D :D :? :? :? :(
GotTheLife
09-07-2009, 21:48
всички са така...ако не се натъпчеш те обявяват за болен :D 8-)
Dementia
09-08-2009, 16:14
мойта баба пък нищо не ми вика за яденето единствено и само с вуйчо ми кат отидем някаде на вънка да ядем до кат тя сготви и после кат се приберем айде сядайте да ядете яденето е готово и ние с вуйчо ми ами ние ядохме и се хилим гадно гадно и тя вика иии вие двамата нямате оправия :razz: :razz: :evil: :-P
ти на колко си години :-o
И баба беше така до преди 2 години но от както станах 90 кг спря :D
охх всички са така :lol: :lol: :lol:
мнооооого познато.и сутрин става в 6 а аз и сестра ми в 10-11 и тя не е яла и веднага докат види 4е сме станали бам масата.а аз искам поне 20 мин след с1н поне да се опрая спокойно.или мазното в манджите.капе мазнотия отсякъде и се викам че е много мазно ама....големи дебати са като готви и ши се сбием за шишето с олиото о6те малко :D :D :D ама то какво да прая .кат отхапаь макарона на фурна и ми потече олио по брадата.то ти минава и апетит и сичко.иначе е вкусно ама....и все едни неща.ако кажа че ми се ядат картофи тя пържи.а знае че обичам варени повече ама... или питки и крастачки баници и така нататък.а като е сама на село никакви такива не си прави. и й се карам.що тря само кат сме там.тя жената не кусвала кюфте от нз колко време а каймата седи "за ко да готвя само за мене" и така.... затва гледам кат доди в града аз да я угоявам :D :D прая манджи,печено пиле,кифлички и секви такива.... и тя се "ти ме угои тука" :D :D :D така че спок всички са така...и за нас ще се пише по форумите след време... :D :D
gree_girl
09-08-2009, 22:02
И баба ми и наще с атакива ... забавно е
happyfacex
09-10-2009, 05:48
обяснете им на бабите че прехранването води до също толкова сериозни проблеми колкото и недохранването човек трябва да яде колкото му се иска..
Seducti0n
09-10-2009, 10:51
8-) ахахаа, диди
и моята до преди година две беше едно към едно с твоята,
моят инат обаче победи и успях да й докажа, че когато не ми се яде или просто не ми харесва, това, което е приготвила, няма земна сила, която да ме накара да ям...
и на жената й писна и ме остави, ама аз си хапвам де, то си ми личи :oops:
magi_003
09-10-2009, 16:31
Моята баба е същата 8-) ... и на мен ми се качва на главата , знам,много е досадно ! И когато се ядосам и казвам ,че ако не престане да ми повтаря едно и също нещо, няма да ям нищо или пък си тръгвам ! .... и така :D
BlueGirl
09-10-2009, 16:45
Хах..Същата история..Като малка ядях по 6 мекички на закуска понеже иначе "нямало да имам сили за през деня"..Но сега вече не я слушам..Ям си каквото искам,просто й казвам да не се бърка и тя се кротва..Иначе много си я обичам,ама като почне с лекциите си,ме влудява понякога...
всички баби са такива-притесняват се,к'во да правим :-D
даа :-D
thelideto
09-11-2009, 08:50
И мойта е същата а пък и дедо ми също 8-)
kalashnik
09-11-2009, 10:36
Аз пък се тъпча при бабите ми, но с нашите малко ям. Просто баба ми готви толкова вкусни неща, че не мога да не се здържа да не ям и винаги колкото и да ми е тежко искам да ям още и още, ама нямам място. Само да отбележа, че не съм някакъм склад за сланина от това което съм ял при нея, полуфабрикатите които всеки ден ядем са далеч по-вредни и мазни от това което готвят бабите ни, а и не са чак толкова вкусни.
Не и мойта. Поне едната ми де . Тя е точно обратното на повечето баби .Само ми прави забележка за храната , а дори нямам проблеми с теглото . Всеки път като се видим и почва : ''Не яж много хляб , спри със сладкото ''. А аз дори не прекалявам . Знам,че го прави за мое добро ама тя вече прекалява.
п.с : Та написаното дотук не е за да си излея душата , а за да покажа ,че мойта баба е малко по- различна от повечето.
ти на колко си години :-o
Какво значение има на колко съм години?...почти на 16.Защо? [-(
Тя си продължава иначе...Казах и няколко пъти да престане.Ядоса ми се.
Вече ще и ходя на гости само по няколко дена. 8-)
BladeOfMySoul
09-12-2009, 07:03
Радвай се че пак е баба ти.При мен е майка ми.И аз понякога ям,но има дни в които нищо не ми се яде. Е в тея дни се почва викане,каране как съм била отслабнала.За два дена толкоз се фрапирщо се отслабва даа... не мога да я понасям в тея моменти.Тва е все едно да ти кажат нищо ,че ти се пикае няма да пикаеш. :o
Avangard
09-12-2009, 08:39
Спокоо 8-) ..и мойта е такава 8-) аз и кресвам веднъж и тя млъква :lol:
Sashakiss
09-12-2009, 10:44
Зелевата чорба на баба просто няма аналог в света. Но аз съм момче и папкам - станах голям :D.
RememberxMe
09-12-2009, 10:48
Имам абсолютно същата баба.. :х Даже понякога идва до нас само за да ми каже да ям ,и ме пита дали съм яла днеска.. Направо ме побърква! :x Казвам и да ме остави на мира ,но тя пак продължаа.. :-x А пък другата ми баба ми казва да не ям толкова сладко ,защото е вредно.. ;д И изобщо едната ме тъпчи другата ме карра да не ям.. 8-)
cookie_master
09-12-2009, 17:07
моята е същата.едва ли не ми бута храна в устата :lol:
Force_bladeR
09-12-2009, 22:40
Някой ШварцеНегЪр?!