Влез

View Full Version : Пловдив vs Варна

Страници : 1 [2] 3

guinessgirl
09-02-2009, 20:27
мн е грешно схващането,че в Северна България се говорело правилно..тва са некви пълни глупости,а поне от 15 човека съм го чувала.

Tokarev
09-02-2009, 20:28
София се издържа от това че хамстерчетата като вас си въртят колелото, плащате си данъци и завишени сметки а тия горе са ви бутнали в кладенеца и си правят каквото си искат с вас... :D :D :D
Правят се заменки, сделки с бели и кафеви прахове за пране и тонове чимшир, купуват се супници за фатмаци по 3000 лева и се боядисват бмв-та в розово за да отиват на роклите за бала на бъдещи курви и държанки.
Като разбира се тези неща се правят извесни за да има какво да занимава умовете ви докато им въртите машинката и оставите тъпия си труп един ден, върху който изсраните от вас деца израснали в същата помия като вас да могат да стъпят и да продължат "напред", мислейки че това че има 1000 места къде да пиете, да ходите по дискотеки и да си купувате нетрайни дрешки и безполезни предмети се нарича живот и свобода.

Kya
09-02-2009, 20:29
Ние "софянците" плюем всички и всичко което не е от нашият град, после се чудим защо от другите градове ни мразят. Когато отида някъде на екскурзия ме е срам да кажа от къде съм ПОЗНАЙТЕ ЗАЩО. Хората в провинцията са толкова мили... и знаете ли защо?? Защото не са се надули като пуйки, примерно защото живеят много по-спокойно и дишат чист въздух. Срам ме е че издигате на пиадестал най-долният град в държавата ни където са се събрали най-голямата утайка на българското общество - наркоомани, грандомани, мутри, КУрви... Хората в мадост живеят като скотове по 300 семейсва в една постройка и пърдят един върху друг, докато семейството в тутракан например си живее в китната къщичка, гледа си градинката с доматките и краставиците и спи спокойно докато щтурчетата навън свирят сладко а жабките в близкото езерце квакат хорово. После ми хвалете софия :( Решавам да излезна нощем а няма къде да отида :( Добре ли си живеем а?

guinessgirl
09-02-2009, 20:34
че Младост в София ли е? :-D

SuMmEr_KiSS
09-02-2009, 20:37
София не се издържа от туристическия отрасъл...

съмър_кис, миличка, какви са тези главни букви, каква е тази драма, май видях една веничка, че е изпъкнала на челото ти от нерви - не се хаби. Селянка с розови шалвари си и такава ще си умреш - със селски манталитет и визия.

Миличаааак,ти недей да ми даваш оценка за вида поне заприличай на нещо тогава ела да ми се покажеш ;) и отвори списание Перфекта ,отвори списание МОДА,отвори Beauty или въобще едно списание за мода и виж въпросните шалвари не са ли на първо място навсякаде в раздел ежедневна мода 2009! Недей да говориш точно с мен на тема мода,не си достатачно компетентен ,за да спориш с мен!
Моля се на Бог манталитета ми да не стане софийски!!! Всяка вечер преди да заспя му се моля! Айде сегаа след акто се изяснихме иди да си завреш главицата някаде така ,че да не я виждам! :)

Не е нужно да чета модни списания, за да знам какво е грозно и начинът ми на мислене да се върти около "последният писък на модата" (анадолската?).

Нямам и намерение да говоря за мода с теб, защото си поредното провинциално кифле, което само чете български списания, които се пишат от същите селски моми с големи претенции и малко възможности, каквато си и ти самата.

За разлика от теб аз разбирам от стил, изисканост - все неща, които твоята промита главица облечена в лимоненожълто кимоно, розови шалвари и отровно зелени чехли с пайети, никога не би разбрала...

OO не определено нямаш никакъв стил!!!
И не не ми говори какви възможности имам и какви не!
Не ми казвай каква съм аз самата !Както казах като ми научиш името бих ти възприела мизерното софийско мнението като някакв нищожен фактор!
Разнообразното ви сиво облечено ежедневие не ме интересува !
Не чета български списания за мода.Модата ми е целия живот,така че не ме наричай кифла,ако обичаш.Ела със зашеметяващ стил и изисканост да ме гледаш как дефилирам с лимоненожълтото си кимоно,разбирач0!
Не си ми симпатичен.
Темата е Пловдив с/у Варна.Спрете с вашата грозна,приливаща от буклуци,със скучни хора- София! ;)

Joc
09-02-2009, 20:38
Това е то, от тема за Пловдив и Варна, минахме през Шумен, Ловеч, Силистра... и естествено в София.
Hoooowwww?! :shock: :-o

Kya
09-02-2009, 20:38
Тези където са изградили лошият имидж на софиянци са надутите бивши селтаци, които са заминали за 5 години в София и се връщат като голямото доброутро...

Мен не ме е срам да казвам, че съм софиянец, а съм горд с това - млад, интелигентен, добре образован съм, ако някой има проблем с това, че съм роден в София и съм получил добра възможност за развитие, както и че съм се възползвал от нея - да си гледа работата. Винаги съм казвал, че се възхищавам на хора от други градове, които имат способности и потенциал, който да разгърнат тука... имам доста такива приятели. Дразнещи са обаче селтаците, които идват тук с 20-годишните си брички, правят задръствания, цапат (нали не е тяхно, а софията е мръсно), работят и живеят нелегално, не плащат данъци, такси и каквото и да е, но после като се върнат на родното място се тупат в гърдите, че са големите столичани, а пропускат да споделят скотският си начин на живот. Същите и най-много си позволяват да критикуват града, който самите те осират...

Стига бе! Това не е вярно... :lol:

Kya
09-02-2009, 20:39
че Младост в София ли е? :-D

КОЕ Е СОФИЯ?? :o

Canis_Dirus
09-02-2009, 20:40
SuMmEr_KiSS, млъкни селянко!

Нали знаеш - селянин не е географско положение, а състояние на духа.

Kya
09-02-2009, 20:45

Ти млъкни "човеко" с неизвестна сексуална ориентация, женомразец, идиот, гей, гражданинооооооооооууу

Лесно е да псуваш, а и защо нападаш така малките момичета, опс, забравих че мразиш жени.... :?

Bianca
09-02-2009, 20:47
Аз много държа Самър Кис да пусне снимка с розовите си шалвари! :---)
http://auction.bg/uploaded/0ede8df02969ae57f2b8a9829398dba4.jpg
Нещо подобно?

Canis_Dirus
09-02-2009, 20:49

Ти млъкни "човеко" с неизвестна сексуална ориентация, женомразец, идиот, гей, гражданинооооооооооууу

Лесно е да псуваш, а и защо нападаш така малките момичета, опс, забравих че мразиш жени.... :?
Живото доказателство, че и в София има селяни.

Kya
09-02-2009, 20:54
Нещо подобно?

Аве мила бе! Това не е шалвар а потур!

:booooomb:

Bianca
09-02-2009, 20:57
Нещо подобно?

Аве мила бе! Това не е шалвар а потур!

:booooomb:
Ок, значи нещо такова:
http://www.danilfashion.com/snimki/bshalvar.jpg
?

Kya
09-02-2009, 20:57
Тези където са изградили лошият имидж на софиянци са надутите бивши селтаци, които са заминали за 5 години в София и се връщат като голямото доброутро...

Мен не ме е срам да казвам, че съм софиянец, а съм горд с това - млад, интелигентен, добре образован съм, ако някой има проблем с това, че съм роден в София и съм получил добра възможност за развитие, както и че съм се възползвал от нея - да си гледа работата. Винаги съм казвал, че се възхищавам на хора от други градове, които имат способности и потенциал, който да разгърнат тука... имам доста такива приятели. Дразнещи са обаче селтаците, които идват тук с 20-годишните си брички, правят задръствания, цапат (нали не е тяхно, а софията е мръсно), работят и живеят нелегално, не плащат данъци, такси и каквото и да е, но после като се върнат на родното място се тупат в гърдите, че са големите столичани, а пропускат да споделят скотският си начин на живот. Същите и най-много си позволяват да критикуват града, който самите те осират...

Стига бе! Това не е вярно... :lol:

Страхотен пост... Да се призная ли за победен и да се замонаша в Атон?

Ми ти така го описа, че няма какво да коментирам по него, освен да го отрека цялото (с изключение на твойте чувста разбира се). Другото не е вярно... Описа го изключително пресилено и окрасено....

BqlaLiniq
09-02-2009, 20:58
Тя няма шалвари за това няма да пусне снимка. Просто ни лъже, за да се прави на интересна ;)

idi0tche
09-02-2009, 21:05
ае Варна си е Варна .. няа кфо да ми я сравняате с Пловдив ..

Варна рлзз .. :smt007 :smt007

w0sh
09-02-2009, 21:15
Кой е от село, че изтървах?

Относно София.
Аз лично бях скептично настроен, когато се местих, но града си е хубав, има какво да се прави, срещаш различни хора и има много начини да се развиеш.
Може да съм от Варна, но София предлага много повече.

shanoo
09-02-2009, 21:20
плазма и папараци майна, доволно избухвани с футболистити, пловдив е един бом-бок със татуси, ни тъ биа и мошно в дивия, майна, провери си инфото :grin:

Kya
09-02-2009, 23:26
Яко Окрасено, няма проблеми... всъщност истината е съвсем друга - тук пристигат все потомствени аристократи и джентълмени, които са продали именията си, за да могат да поживеят като едни съвременни Устъровци в ситито, кротко пийвайки си скоч или джин, пушейки лула и посещават културни мероприятия... Вечер излизат на романтична разходка покрай езерото с лилиите или правят пикник на годениците си в градинката зад НДК, рецитирайки Жак Превер...

Просто много обичам да Окрасявам нещата, затова ги обрисувах с онези низки и долни образи, сякаш извадени от произведение на Гео Милев... :(

:razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz:

Браво! Хареса ми :D :D :D

Kya
09-02-2009, 23:45
Тя няма шалвари за това няма да пусне снимка. Просто ни лъже, за да се прави на интересна ;)

ахахаха,яко я затапи тая проста селянка http://ibox.bg/forum/img/grinning-smiley-021.gif

тука целта да се затапяме ли е или да обясняваме ????

Kya
09-03-2009, 01:28
Е щом си на мнение че всичко което обяснявам е ясно на всички много бъркаш... ти не си всички а аз (повтори си го наум)

color=brown

Kya
09-03-2009, 01:39
the brown is in your veins http://ibox.bg/forum/img/grinning-smiley-021.gif

in my ass too.. do you want to да те облея с малко но от сърце (ще те оставя сам да избереш учстъка :-) )

Kya
09-03-2009, 02:06
Виж сега, разбирам че сме само 2мата във форума, и на теб това ти харесва, но вече започваш да изкривяваш измерението и да преминаваш в друго - доста жалко бих казала..

:smt011 :smt064

Kya
09-03-2009, 02:28
Заповядай http://www.youtube.com/watch?v=9XuhDk6mFaA

Kya
09-03-2009, 03:10
тцццц не мисля... тоя се старае прекалено много и не го докарва. Дражето е по-натурален, тоя е някаф мангал го6ко и не даде подходящата песен :D :D :D Трябва анкета да се направи.. Дражето срещу го6ко..

LinkTon
09-03-2009, 11:56
Да ми ядеш добруджанския гъз,кежуалченце заспало.

Позволявам ви да се поклоните и да се скиете в дупките си пред древен Дръстър!

http://www.youtube.com/watch?v=KNkM_CtfC54

8)

Как е в Красна поляна?

http://www.segabg.com/online/IMG/2734/0105-large.jpg

fire_cat
09-03-2009, 12:11
Варна

Bianca
09-03-2009, 12:21

ахахаха,яко я затапи тая проста селянка http://ibox.bg/forum/img/grinning-smiley-021.gif
:shock: Ако това е отправено към мен......

LinkTon
09-03-2009, 13:10
Кажи ми от къде ще си купиш хлябът като застроят всичко? Ще го внасяме сигурно... Ако ги нямаше "селяните" нямаше да имаш какво да ядеш. Плащат ли ти се по 5 лева за мухлясал отвърден хляб.
Добруджа цял живот ги е хранила и цял живот ще ги храни с хляб. Тук виреят също така гроздето и кайсиите - и алкохолът подсигурен.
Ако отидете в Сървайвър,ще умрете от глад бе,ей. Един домат не можете да посадите,един петел не знаете да заколите. Иначе на големи мъже се правят,ама нито футболните мачове,нито скинарското пого ще ви отгледледат семействата. Факт е,че добруджанци са най-здрави и най-похватни,така че имате позволението ми да ни уважавате.

BqlaLiniq
09-03-2009, 13:43

:shock: Ако това е отправено към мен......
За оная с жълто-розово-зелените шалвари бе... :razz:

PainMonopoly
09-03-2009, 13:48
Един домат не можете да посадите,един петел не знаете да заколите. Копай си доматите, докато аз си лежа в Борисовата и си пия бира. :D

Pliok0019
09-03-2009, 14:13
Всички сме българи и самта идея да се разграничавате на градове, села и паланки е глупава.

ScionOfStorm
09-03-2009, 14:24
пълни глупости.

ако няма 'селяни', които да обработват земята и да изхранват популацията всички смучем.

ако няма 'градски хора', занимаващи се с технологии, науки, проспекти за държавно/интелектуано/изберетесикво еволюиране, пак се смуче.

а плевели има и сред двете от всеки град, село и горичка :>

///между другото тея дни бая неща съм опущил, развихряне голямо

PainMonopoly
09-03-2009, 14:31
ако няма 'градски хора', занимаващи се с технологии, науки, проспекти за държавно/интелектуано/изберетесикво еволюиране, пак се смуче.
Така е, без мене сте за никъде. :D

shanoo
09-03-2009, 16:12
Така е, без мене сте за никъде. :D

типичен хумор за комбайнер. :-D

PainMonopoly
09-03-2009, 16:55
Не позна, тракторист съм.

BlueAvalanche
09-03-2009, 17:41
В Пловдив е много айляшко майна, яко муабет става, страшна хава страшно нещо.

LadyDi
09-03-2009, 18:10
някво спокойно такова,интересни хора,абе като на село

Ахахаха

Tokarev
09-03-2009, 18:42
Все едно няма земя достатъчно че да трябва да се внася.
Проблема е че на никой не му се работи...всеки иска да е гражданче.
:D

liim0nka
09-03-2009, 19:37
Не че нещо, не си представям от нас до центъра да ми е 36км.

кви 36 километра..?!аз дето съм на края на града стигам до центъра за 10 минути с автобус..

Варна.. :smt007 Варна ВАРНА

Kya
09-03-2009, 19:38
Кажи ми от къде ще си купиш хлябът като застроят всичко? Ще го внасяме сигурно... Ако ги нямаше "селяните" нямаше да имаш какво да ядеш. Плащат ли ти се по 5 лева за мухлясал отвърден хляб.
Добруджа цял живот ги е хранила и цял живот ще ги храни с хляб. Тук виреят също така гроздето и кайсиите - и алкохолът подсигурен.
Ако отидете в Сървайвър,ще умрете от глад бе,ей. Един домат не можете да посадите,един петел не знаете да заколите. Иначе на големи мъже се правят,ама нито футболните мачове,нито скинарското пого ще ви отгледледат семействата. Факт е,че добруджанци са най-здрави и най-похватни,така че имате позволението ми да ни уважавате.

Ебаси похвалата, ами то ако ме няма мен да сте умряли отдавна значи, а храна мога да си внеса от всяка държава-членка на ЕС... ;)

Ти си много зле бе! А уж сте патриоти и родолюбци! Заради тия продажници като теб сега сме толкова зле... Внасяй, внасяй.... Купувай си кисело мляко от япония... Купувай по възможност само нещата които произвеждаме тук от другите. Така всчки ще сме доволни и системката ще си бачка :):) фак да систтем от мен

И на държавна работа да не се работи! Само частни чужди по възможност разбира се компании...

Не вярвам да си толкова тъп и да мислиш това което каза преди малко. Надявам се да е само за да ме подразниш или да се заядеш.... :lol:

liim0nka
09-03-2009, 19:47
София не се издържа от туристическия отрасъл...

съмър_кис, миличка, какви са тези главни букви, каква е тази драма, май видях една веничка, че е изпъкнала на челото ти от нерви - не се хаби. Селянка с розови шалвари си и такава ще си умреш - със селски манталитет и визия.

Миличаааак,ти недей да ми даваш оценка за вида поне заприличай на нещо тогава ела да ми се покажеш ;) и отвори списание Перфекта ,отвори списание МОДА,отвори Beauty или въобще едно списание за мода и виж въпросните шалвари не са ли на първо място навсякаде в раздел ежедневна мода 2009! Недей да говориш точно с мен на тема мода,не си достатачно компетентен ,за да спориш с мен!
Моля се на Бог манталитета ми да не стане софийски!!! Всяка вечер преди да заспя му се моля! Айде сегаа след акто се изяснихме иди да си завреш главицата някаде така ,че да не я виждам! :)

Не е нужно да чета модни списания, за да знам какво е грозно и начинът ми на мислене да се върти около "последният писък на модата" (анадолската?).

Нямам и намерение да говоря за мода с теб, защото си поредното провинциално кифле, което само чете български списания, които се пишат от същите селски моми с големи претенции и малко възможности, каквато си и ти самата.

За разлика от теб аз разбирам от стил, изисканост - все неща, които твоята промита главица облечена в лимоненожълто кимоно, розови шалвари и отровно зелени чехли с пайети, никога не би разбрала...

OO не определено нямаш никакъв стил!!!
И не не ми говори какви възможности имам и какви не!
Не ми казвай каква съм аз самата !Както казах като ми научиш името бих ти възприела мизерното софийско мнението като някакв нищожен фактор!
Разнообразното ви сиво облечено ежедневие не ме интересува !
Не чета български списания за мода.Модата ми е целия живот,така че не ме наричай кифла,ако обичаш.Ела със зашеметяващ стил и изисканост да ме гледаш как дефилирам с лимоненожълтото си кимоно,разбирач0!
Не си ми симпатичен.
Темата е Пловдив с/у Варна.Спрете с вашата грозна,приливаща от буклуци,със скучни хора- София! ;)

целия ти живот.. :lol: все модерни..един без стил..аман :x

LadyDi
09-04-2009, 10:15
Държавна работа - Те ни плащат, колкото да не умрем от глад, ние работим колкото да не заспим.

Briseis
09-04-2009, 10:26
как може да спорите за толкова глупави неща? ако само тази енергия се впрегне в нещо съзидателно...

до момичето с шалвари - да модерно в влиянието от мароко и тунис, но не и в розово :?

иии... животът ми е поп-фолк

BqlaLiniq
09-04-2009, 10:28
Купувай по възможност само нещата които произвеждаме тук от другите. Така всчки ще сме доволни и системката ще си бачка :):) фак да систтем от мен.
Да, да. А ако продукта от България е некачествен и по-скъп, а този от Испания (примерно) да е качествен и по-ефтин - какво ще си купиш?
То не става така... ;)

viksit0y
09-04-2009, 11:40
Варна :grin:

pwnage
09-04-2009, 17:29
ПЛОВДИВ !!!! Най-готините хора като манталитет. А и в града си има всичко.

Значи Варна освен един мръсен плаж и няколко добри клуба няма нищо друго. А да и има супер много преселници от провинцията и се превръща във втората София.

Disrespect
09-04-2009, 21:15
:lol:

term0t0
09-05-2009, 09:01
Айде мълчете бе хюмнета

1.Само лекичко да отбележим положителният присръст на населението във Варна

2.Само да отблежем,че като ходих на Ботев-Локо 8 пъти ме питаха:
-Ае майна искаш ли амфе?!

За да не слизам до нивото на субекти като Bianca и други подчовеци
ви оставям да помислите къде е по-хубаво?!

w0sh
09-05-2009, 09:11
Хубво ще някои хора да имаха положителен присръст на сиво вещество.

TheBlueAvalanche
09-05-2009, 12:02
ПЛОВДИВ МАЙНА! Само заради думата "майна". Ходил съм по 1 път във всеки от тези градове. Единственото по-хубаво във Варна е молът, голям колкото всички останали молове в България, взети заедно.

mrtn
09-05-2009, 12:31
Варна..

monincetyyy
09-05-2009, 13:25
Във всеки един град си има хубави и лоши неща, всеки си преценява за него :) Аз съм пристрастна защото живея в Пловдив и чесно казано ако можех да прекарам целия си живот тук не бих се и замисляла :) Майна таун!! 8)

EarthShaker
09-05-2009, 14:58
abe ne 3nam, ama predi 3 dena bqh v plovdiv i 3a 3 4asa ne vidqh EDNO hubavo momi4e :-o

Neopitom3na
09-05-2009, 20:35
Варна не е просто град с море.. моля моля :P

anSsito
09-05-2009, 21:14
Варна!!! :smt007
Чесно казано, когато бях в Пловив.. като цяло нищо не ми грабна вниманието..

RAWRRR
09-06-2009, 00:09
ще кажа само че Варна никога не е била столица :)

PainMonopoly
09-06-2009, 07:02
Столица е бил на турска автономна област. 8-)

ElinoOor
09-06-2009, 07:07

И какво като не е?! :lol: :lol: :lol: :lol:
А може би е.. 'морската столица' малко ли е?

Какво толкова има да гледам във Пловдив.. Мол,Метро,панаир и няколко паметника..
Във Варна има доста повече 'атракции'.. можеш цял ден да обикаляш и няма да ти липсва занимание за разлика от Пловдив.. ;)

Violenza
09-06-2009, 07:14

Какво толкова има да гледам във Пловдив.. Мол,Метро,панаир и няколко паметника..
Във Варна има доста повече 'атракции'.. можеш цял ден да обикаляш и няма да ти липсва занимание за разлика от Пловдив.. ;)
Правилно. Всички туристи идват заради мола, МЕТРО най-вече и панаира.

tanchu
09-06-2009, 08:12
Във всеки един град си има хубави и лоши неща, всеки си преценява за него :) Аз съм пристрастна защото живея в Пловдив и чесно казано ако можех да прекарам целия си живот тук не бих се и замисляла :) Майна таун!! 8)

+1 8)

tanchu
09-06-2009, 08:13

Правилно. Всички туристи идват заради мола, МЕТРО най-вече и панаира.

Стария град?Тепетата..Гребната база..да изброявам ли още? :P :-D

SmiLeHappyEnjoyMyPaiN
09-06-2009, 08:59
Варна, майнa

monincetyyy
09-06-2009, 09:55
Античния театър, Пеещите фонтани в градската градина... 8)

ElinoOor
09-06-2009, 10:40
Някой идва ли специално заради тия шандравани - не. Пък и тук си имаме шандравани,но 'светещи'... :-o Резултатът от анкетата е достатъчно красноречив.

montana6
09-06-2009, 11:34
Тая анкета ми се струва безсмислена. Тъпо е да сравняваш Пловдив с Варна - съвсем различни типове градове са. Айде да сравниш Варна с Бургас или Пловдив със Стара Загора, хубаво, ама Пловдив с Варна... И все пак ако трябва да избирам - Пловдив ми харесва повече.

Violenza
09-06-2009, 11:35
Някой идва ли специално заради тия шандравани - не. Пък и тук си имаме шандравани,но 'светещи'... :-o Резултатът от анкетата е достатъчно красноречив.
Античният театър - шадраван?

ElinoOor
09-06-2009, 15:27
нещо не разбрах.. :-o :-o

PiruBloodz
09-06-2009, 15:38
Античния театър, Пеещите фонтани в градската градина... 8)

И явно повечето хора предпочитат мизерното море, пред всичко това

RAWRRR
09-06-2009, 21:24

Варненската атракция е една и тя е морето,ако го нямаше,Варна щеше да е толкова посещавана колкото всеки град от дълбоката провинция..

Варна винаги е била интересна заради морето и никога не е била интересна заради да речем историята си,архитектурата си,културата си..

Пловдив е бил столица на Източна Румелия, не случайно го споменах, Пловдив е град с история и традиции, един от най-старите градове в Европа..

Пловдив носи културното наследство на много народи,преминавали през територията му..Античния театър,Римския стадион,Стария град,7те тепета, многото древни църкви по центъра, Альоша, Младешкия хълм..сигурна съм че нищо не си видяла..

Нямаме метро бтв :),мола го направиха преди няколко месеца..

извода е че се видя по какви критерии го оценяш и защо оценката ти е такава..и какво говори това за теб

ScionOfStorm
09-06-2009, 21:39
'ма защо си ги мерите на градовете...доста градове български имат с какво да привлекат окото и да те стимулират да походиш пеша, за да им се насладиш.

може да не са чак толкова многобройни, но има разпръснати паметници на културата/атракции/просто красоти из много градове и всички заедно формират уникалността на родината ни.

Варна съм виждал, че през зимата с украсите е прекрасна, но лете сякаш губи малко от блясъка си. Пловдив пък точно в топлия сезон сякаш е по-привлекателен.

KoRnFlAkE
09-07-2009, 00:29
И аз бих предпочела Варна.

GossipGirl89
09-07-2009, 00:53
Не съм ходила във Варна, но в Пловдив съм и мога да кажа, че наистина е страхотен град :)

LadyDi
09-07-2009, 07:15
Варненската атракция е една и тя е морето,ако го нямаше,Варна щеше да е толкова посещавана колкото всеки град от дълбоката провинция..

Варна винаги е била интересна заради морето и никога не е била интересна заради да речем историята си,архитектурата си,културата си..

Пловдив е бил столица на Източна Румелия, не случайно го споменах, Пловдив е град с история и традиции, един от най-старите градове в Европа..

Пловдив носи културното наследство на много народи,преминавали през територията му..Античния театър,Римския стадион,Стария град,7те тепета, многото древни църкви по центъра, Альоша, Младешкия хълм..сигурна съм че нищо не си видяла..

Нямаме метро бтв :),мола го направиха преди няколко месеца..

извода е че се видя по какви критерии го оценяш и защо оценката ти е такава..и какво говори това за теб
Я, пак?
Ти за Римските терми да си чувала? За Аладжа манастир? За най-старото златно съкровище?
Колкото културен Пловдив, толкова и Варна. Ама ние поне И море си имаме :)

ElinoOor
09-07-2009, 07:42
Да бе сега пък аз съм ти крива и тва,че в пловдив няма кой знае колко туристи е по моя вина.. :lol: :lol: :lol: :lol:
Тва,че ти знаеш само за морето е твой проблем,сеш' се?

Има много по-интерсни неща от тва море..
Айде моля ви се,плажа НЕ Е единствената причина да има толкова туристи тук ..

monincetyyy
09-07-2009, 08:23
Нз за какво още го водите тоя безсмислен спор. Аз съм от Пловдив - предпочитам Пловдив. Други са от Варна - предпочитат Варна.. Еми тфа е.. Всеки град си и има нещо свое, уникално.. Във Варна примерно ми харесва морската градина.. В Пловдив - почти всичко... Това е :)

term0t0
09-07-2009, 08:35
През 1972 г., по време на строителни работи, е открит Варненският халколитен некропол, който датира около 4200 г. преди Христа. В него е намерено най-старото златно съкровище в човешката история, както и други предмети от сребро, мед, бронз, кремък и глина.

Уикипедия

Още ли ще спорим,че Варна не е стар град?!

Bianca
09-07-2009, 08:43
Ахахахаах, това, че златното съкровище е открито на варненска територия, не значи, че по това време градът Варна е съществувал. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ебати изцепката!

Bianca
09-07-2009, 08:51
Значи и на Пловдив да му свалим венеца на най-стар град?
Аз не се включих, за да се изкажа против Варна, разбрах, че няма смисъл. Различни предпочитания и вкусове. Включих се, за да отбележа поредната изцепка на term0to.

BioX
09-08-2009, 14:56
Ахахахаах, това, че златното съкровище е открито на варненска територия, не значи, че по това време градът Варна е съществувал. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ебати изцепката!не довлекли са тялото на някой римски император от рим до тук да го погрбат за да е до морето и да се разходят....
съществувал е естествено но с друго име...

montana6
09-08-2009, 16:00
Нз за какво още го водите тоя безсмислен спор. Аз съм от Пловдив - предпочитам Пловдив. Други са от Варна - предпочитат Варна.. Еми тфа е.. Всеки град си и има нещо свое, уникално.. Във Варна примерно ми харесва морската градина.. В Пловдив - почти всичко... Това е :)

е да,ама тия които не са нито от Плд,нито от Варна - предпочитат Варна :wink:

Аз не съм нито от Пловдив, нито от Варна, но предпочитам Пловдив.

Lucho
09-09-2009, 05:11
Пирдоп !

monincetyyy
09-09-2009, 11:33
ми ок. ма 90% предпочитат Варна 8-)

Пловдив е един град в централна България,в който не виждам нищо кой знае кво отличително от другите градове в централна България и не само. докато София примерно е столица и тука е разположено всичко,а Варна е морската столица...

аз Пловдив го свързвам с Лаута Хуулс и Плазма... и Николета Лозанова,майна.
Само не мога да разбера кфи са тия изчисления твоите.. 90% ... хах .. както и да е.. Всеки има правото да харесва каквото си реши. Не ми пука особено. Аз съм си от Пловдив и тва е града който най-много си обичам :) Не ми се спори с никой за глупости ;)

fall_out_girl
09-09-2009, 11:37
Пловдив

sh3_1s_7h3_0n3
09-09-2009, 12:05
Пловдив. 8)

Не искам и при нас да стане гъчканица като в София. Не още. ;/

RAWRRR
09-09-2009, 21:53
Пловдив има по-висок дял в БВП обаче :)

Общо взето Варна е любим град на цяла Северна България, особено на Русе,Силистра,Шумен.. защото я намират като столица,полеже са на 500 километра от истинската - тя е символ на културата,модерното, интересното и блабла,близостта до нея тя ги кара да не се чувстват селяни от дълбоката провинция..

1 година живях с момиче от Силистра и мога да кажа че според нея Варна не се дава дори на София..

Защо софианци мразят Пловдив ще обясня по-нататък.. :)

tuzaro
09-09-2009, 21:58

Пловдив е един град в централна България,в който не виждам нищо кой знае кво отличително от другите градове в централна България и не само. докато София примерно е столица и тука е разположено всичко,а Варна е морската столица...

Само не мога да разбера кфи са тия изчисления твоите.. 90% ... хах .. както и да е.. Всеки има правото да харесва каквото си реши. Не ми пука особено. Аз съм си от Пловдив и тва е града който най-много си обичам :) Не ми се спори с никой за глупости ;)о жълти кyрви какви жени сте и ние ще бъдем вашите мъже, о жълти кyрви какви жени сте и ние пак ще ви ебeм.

Rowdy
09-09-2009, 22:47
ПЛОВДИВ И ЖЕНИТЕ :booooomb:

Anabel
09-09-2009, 23:49
Sry 4e pi6a n kirilica oba4e spored men po qk grad ot PLOVDIV nqma v taq pusta BG.....ne goi kazvam 6toto s1m plovdi4=v4anka a za6toto s1m se uverila li4no vav tova a i mn hora go kazvat . Navsqkadde se znae 4e v PLD sa nai qkite macki,nai qkite hora kato cqlo i vsi4ko e v pati po qko ot kolkoto v ostanalite gradove. V varna edinstvenoto hubavo e moreto,no edno more ne kompensira pred edin unikaalen i velik grad kato na6iq......maina 8-)

Di
09-09-2009, 23:59
варнааааааааа

XceSS
09-10-2009, 05:48
Бургас
Край на спора

kerata
09-10-2009, 14:28
Варна разбира се там са най-яките момичета,а и според едно проучване е най-добрия град за живеене

djuwkata
09-10-2009, 17:18
варнаа !!
заради морето, слънцето, чайкитее и заради това, че живея тук ... :D :grin:

Jessika_MG
09-10-2009, 20:39
Темата е смешна, фактите говорят. Където има развитие, там е по-хубаво 8)

nicolepcd
09-11-2009, 06:55
Варнааа :grin:

monincetyyy
09-11-2009, 12:00

Само не мога да разбера кфи са тия изчисления твоите.. 90% ... хах .. както и да е.. Всеки има правото да харесва каквото си реши. Не ми пука особено. Аз съм си от Пловдив и тва е града който най-много си обичам :) Не ми се спори с никой за глупости ;)о жълти кyрви какви жени сте и ние ще бъдем вашите мъже, о жълти кyрви какви жени сте и ние пак ще ви ебeм.
:lol: :lol: :lol: Честно казано въобще не ми пука че си буфер, майна :) Не ми и пречи. Така че ако обичаш си спести личните футболни предпочитания и не занимавай хората от форума с глупости 8)

RAWRRR
09-11-2009, 12:48
И въпреки вашите предпочитания, данните са 340 хил. души - Пловдив, 313 хил. Варна.

Пловдивския регион заема 12 % от Вторичния сектов на Националното стопанство (индустрията) , а същия във Варненския дава 6 % от индустрията на България . За сметка на това Варненския води Пловдивския в селското стопанство.Варна води Пловдив и в третичния секстор (услуги, туризъм, транспорт) със съвсем малко, въпреки че вие си имате море и би трябало разликата да е драстична.

Извод 1, че Пловдив икономически не изостава от Варна

Извод 2, че много силно преувеличавате за мощта на Варна.Признавам си, че се развива с по-бързи темпове от Пловдив в момента, но за сега 2рия по големина и важност град в България е Пловдив.

Данните са от статистически справочник (университетско издание ) проф. д-р Дончо Дончев, проф. д-р Христо Каракашев и са за 2007 г.

courtney
09-11-2009, 15:28
Гласувах за Варна. И двата града ми харесват, но във Варна съм прекарвала много време, понякога и цели лета, а и морето е още един плюс. Някъде бях чула, че Варна е най-добрият български град за живеене, и няма да откажа да поживея там.

peteto_love
09-11-2009, 16:14
Варнааааааааааааааааааааа аааааааааааааааааа :grin: :grin: :grin: Няма по-як граддд :-)

Anreb
09-11-2009, 16:59
Варна of course :grin:

RAWRRR
09-11-2009, 19:26
Панаира не гененрира много народ, това е мит. Панаира отдавна изживя популярността си за съжаление и единственото по-сериозно оживление при него е, когато зимата всички дребни продавачи взимат по място в големите палати и панаира се превръща в бит пазар.Тогава има повече народ там, само че местен.

Доближаването на стойностите се дължи на самото съдражение и значение на третичния сектор на икономиката - той обхваща туризъм, усуги, икономически връзки (търговия) и транспорта.

Очевидно е, че Пловдив не предлага същите рекреационни възможности като Варна , че хората не отиват до Пловдив за да си починат през годишните отпуски , а избират морето или планината, което значи че за да са равностойни все пак общите параметри , Пловдив трябва да има по-високи показателни за остнаналите Търговия, Транспорт, Услуги.

Да разгледам един аспект:

Пловдив е много голям трансопортен център - международен при това.През него минават 2 международни транспортни коридори (№ 4, 9) , изнасят се предимно стоки и пътници от Европа към Турция и Азия.За тях пътят минава от Пловдив, след това през КПП Андреево до границата. Няма да се обяснявам колко е вано това за икономиката на държавата.

Шосейната мрежа пък във Варненския район не е със същата гъстота, като тази в Пловдивския, а с доста по-малка.И това е нормално тъй като Варна е крайна точка , а не свързващо звено , както Пловдив . Казвам крайна точка, защото хората пътуват целенасочено натам с идеята за почивска от една страна, от друга стоките извозени дотам предназначени за износ , се извозват от варненското пристанище..

DoYouLoveMe
09-12-2009, 04:12
Варна :smt007 :smt007 :smt007 :smt007 :smt007

LadyDi
09-12-2009, 08:49
И въпреки вашите предпочитания, данните са 340 хил. души - Пловдив, 313 хил. Варна.

НАСЕЛЕНИЕ???

titinkaa
09-12-2009, 11:02
Пловдив,естествено,защото може и на балкан да идеш,може и на море,а ако живеем на морето след време ще ни омръзне и ще искаме няква друга атмосфера,пък така като сме в град,който няма море а и балкана е г/д близо е най-добре,защото акто ти писне в полето,отиваш на море или пък на балкан,разнообразието е по важно,айде от мен само ПЛОВДИВ ГРАДЪТ НА ТЕПЕТАТА!!! :) :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:

Joc
09-12-2009, 11:49
важното е разнообразието бе... полето... :razz: :lol: :lol: :lol: :lol:

golf_5_r32
09-12-2009, 11:59
Варна естествено Това е града номер 1

DoYouLoveMe
09-12-2009, 12:36
Варна естествено Това е града номер 1

налии :oops:

RAWRRR
09-12-2009, 14:05

НАСЕЛЕНИЕ???

Население ;)

LadyDi
09-12-2009, 14:07

НАСЕЛЕНИЕ???

Население ;)
В такъв случай те съветвам да си ъпдейтнеш статистиката. По последни (статистически) данни, населението на Варна е над 350 хиляди. Мога и да проверя, на работа имам справочниците.

350 хиляди регистрирани по НАСТОЯЩ адрес. Да не говорим колко са регистрирани по временен и колко са нерегистрирани.

RAWRRR
09-12-2009, 14:12
Ами не, аз предпочитам да не оригиналнича с интернет статистики, извадени от сайтове, които търсят сензации и пишат глупости.

Предпочитам си статистиките от учебниците, които ми се виждат по достоверни.Статистиката ми е от 2007 г и ако се беше интересувала повече от статистика , щеше да знаеш че статистика от преди 2 години се счита за още актуална, когато е за такова мащабно нещо като преброяване на населението.

Макар че сега погледнах уики педия, там Пловдив е 377 хиляди, Варна е 350 хиляди.

И все пак, виждам, че си от Варна и е нормално да си мислиш, че имате много население, но как реши че Пловдив има по-малко?

RAWRRR
09-12-2009, 14:17
Поздравления за работата ти, проучи тогава и въпроса за населението на Пловдив и тогава ще си говорим.

LadyDi
09-12-2009, 14:17
Знам, че се счита за актуална.

Както и знам, че не е вярна. Ти също го знаеш, иначе нямаше така да го защитаваш.

315 хиляди души Варна - това е смехотворно, дори и само от един поглед над града.

LadyDi
09-12-2009, 14:18
Поздравления, проучи тогава и въпроса за населението на Пловдив и тогава ще си говорим.
Не ме интересува населението на Пловдив. Аз не споря кой град е по-голям. Споря с неверните ти данни за Варна.

П.С. Извинявам се за предното мнение, вместо да го редактирам, го изтрих...

meche95
09-12-2009, 14:32
Варнаааа иначе съм от софия

Lorenzo
10-11-2009, 07:56
варнаа !!
заради морето, слънцето, чайкитее и заради това, че живея тук ... :D :grin: Най-хубавият град за живеене 8)

Kalena
10-11-2009, 09:38
нема толко селски център колко варненскио :D ако мое се нарече център-там покрай New yorker-a. като бях с чужбинските ми приятелчета там направо ме хвана срам! Питаха ме нямаме ли нормални магазини, а не некви накачорени дупки..

remix1912
04-18-2010, 13:15
Пловдив е най-хубавия,красив,исторически и много по-ценен град за България и Европа от колкото Варна.

evalongoriq
04-18-2010, 13:41
Пловдив :smt007

nIkEnCeTy_bE
04-18-2010, 13:47
Ами ще кажа Варна, тъй като живея там. Но по едно време исках да живея в Пловдив. Дори щях да ходя замалко, но това е друга тема. Понякога ти писва, аз всичко съм видяла тук, къде ли не съм ходила, а и постоянно обикалям градовете. Иначе хората от другия край, естествено че ще искат Варна - защото е морето там, но има момент в който ти писва вече. ;)

Moonstalker
04-18-2010, 13:59
Варна, Варнааа

Hercule
04-18-2010, 14:12
Пловдив е най-хубавия,красив,исторически и много по-ценен град за България и Европа от колкото Варна.

Моля?

janesplinters
04-18-2010, 14:33
Пловдив има ли море?Нямааааааа.Това решава спора

cherinka
04-18-2010, 15:10
нямаме море, кой го е*е, нашите п*тки са два пъти повече от вашите по двееееее

realantisocial
04-18-2010, 18:16
Т'ва някой да твърди че Пловдив става за нещо повече от ядрени опити е смешно.

thegmin
04-18-2010, 18:24
Варна е толкова объркана област, че нямам думи. 200 000 човека които се издържат от това да правят свирки на чужденците... В Пловдив област е сигурно 50% от индустрията на България. Като оставим на страна исотрическото минало на градовете само по фактора производителност Пловдив мачка. :-o

jghgh
04-18-2010, 19:12
200 000 човека които се издържат от това да правят свирки на чужденците...

Некомпетентно изказване. Пък и ни прави чест. Откога е обида градът ти да е туристически предпочитан обект от много хора? Включително от пловдивчани, софиянци и всякакви други без море. /въпреки че на наш'то море му се еба майката, ако трябва да съм обективна/

А тва за историята - и ние си я имаме. : ) То ако ще се затапваме по история, в Плевен също е имало епични сражения и т.н., неслучайно там е Панорамата ;)

В Пловдив не съм била, въпреки че искам, но съм виждала гарата на града и е страхотна. Само това са ми впечатленията засега.

plmn
04-18-2010, 19:20
доста безсмислена тема, плаче за ключ 8-)
кво си мерите пишките.

cherinka
04-18-2010, 19:36
200 000 човека които се издържат от това да правят свирки на чужденците...

Некомпетентно изказване. Пък и ни прави чест. Откога е обида градът ти да е туристически предпочитан обект от много хора? Включително от пловдивчани, софиянци и всякакви други без море. /въпреки че на наш'то море му се е** майката, ако трябва да съм обективна/

А тва за историята - и ние си я имаме. : ) То ако ще се затапваме по история, в Плевен също е имало епични сражения и т.н., неслучайно там е Панорамата ;)

В Пловдив не съм била, въпреки че искам, но съм виждала гарата на града и е страхотна. Само това са ми впечатленията засега.
Ква гара, бе :lol:
не, че нещо, ама гарата яка? :D
те всички гари са под сяква критика...

jghgh
04-18-2010, 19:38
О, не знам, аз се впечатлявам от гари, а вашата ме накефи.
Няква голяма.
Пък и там видях адски красиви момчета, поне половината с дълги коси.. мм. 8-)

raliichkaa
04-19-2010, 17:14
Варна :)

machoka
04-19-2010, 17:24
Не си спомням дали съм писал в тая тема, за тва се отбелязвам... във атмосферата на гр. Варна има нещо много специфично и необикновено, което го няма в Пловдив. Не, че и Бургас не е голям морски град, с по-хубава градина според много хора... но специфичните нюанси на залязващото варненско слънце, необикновените съставки във въздуха, средата около теб, всичко това и много повече правят Варна моя фаворит.

iLovePussyJuice
04-19-2010, 17:35
Варна

antiWHAT
04-19-2010, 17:40
Варна

kotence_91
04-19-2010, 18:53
Ммм ... аз не съм нито за Варна, нито твърдо за Пловдив, щото в него не съм ходила :P Варната ми е на 1 час път, до скоро ми харесваше да ходя, но нещо ми омръзна ... Харесва ми само, заради морето. Не знам защо, но и на най-забутаното място, град, да отида, пак ще ми е интересно и няма да кажа, че е тъпо :-D Явно никак не ми се седи тука, в тоя Шумен :(

5StaR
04-19-2010, 22:21
Моят дом остава Пловдив и не ще се промени. И слава Богу. Ако всеки от провинцията идваше във Варна, до къде щеше да я докара градът?
ВАРНА

Исках само да отбележа, че последния път когато учих география, Пловдив беше втория по големина град в България, а Варна по-надолу.. а относно всичките останали простотии които лейдиДи е писала няма да коментирам, пошли.

Самата тема е глупава, няма как да се избере реален победител, според форумно гласуване на 300 човека, всеки си има мнение.
Казват, че в Пловдив хората говорят на "майна".. това не е вярно на 100%, т.нар "истински Пловдивчани" не използват думата майна във всяко изречение(правят го, но не толкова много колкото всички считат), иначе да тя е един вид символ на града останал от много време и се среща. Хората които говорят на меко са главно от околните села и прочие ( говорил съм си с хора от форума по скайп, не говоря на меко, а съм от Пловдив )
Също така не мисля, че хората от Варна ( като цяло крайбрежието) са по-добре, използвайки изрази от сорта на "Искаш ли да ти кажа една плака" " Кво става лиЦЕ" и типичното " Въъъъъъъъъй " вариращо във "Въййййййййй". Всяка територия си има своите лингвистични данни.

Сравнявате градовете по забележителности, което е глупаво. Както вече отбелязахте в темата, и Пловдив, и Варна си имат своите забележителности, за които си струва да се посети даден град, но дефакто никой не прекарва ежедневието си на дадените области, а просто ги приема като съществуващи, без пряко влияние на развитието на даден индивид. Нормално е всеки да гласува за градът, от който е. Тези, които не са от даден град си имат друга причина, друг спомен, изживяване или виждане, следователно са си образували дадено мнение, което е индивидуално. Според мен е нормално повечето да предпочетат Варна, но главно заради морето, истината е, че повечето хора отиват на почивка във Варна не заради делфинариума и прочие, а заради морето, другото е просто бонус. Почивка няколко дена, купони и прочие е напълно нормално да се свързва с удоволствие...

Също така прочетох и мнения от сорта на "във Варна лелката в автобуса идва и ти дава билетче..." или " лелката пред блока ти се усмихва " .. Това е пълна глупост, навсякъде има хора и хора, 1.не може да определиш цялото население на Варна като душици за пример, 2.дори и да приемем, това за факт което е немислимо, това не означава, че в Пловдив хората не са приветливи, всеки общува с различни индивиди и преживява различно.

Според мен младежта се влияе повече от дискотеки, клубове и забавления отколкото от Амфитеатъра или Морската Градина, следователно спомените се изграждат върху преживявания, а те от своя страна зависят от хората с които общувате.

ПС. Относно София, не мисля, че това е най-великия град в България, макар и столица.. София е пренаселена. И тъй като ми омръзна да пиша, ще кажа само 1, в София живеят хора от цяла България - от всички възможни села и градове, => ако те са боклуци и София е боклук, защото по-голямата част от населението на София не са кореняци, Не може да изключиш 3/4 от сегашното население и да кажеш "градът ми е най-добър", те са част от този град :)

thegmin
04-20-2010, 04:57
Да но някак си в Пловдив като влизащ по бул. България се чувстваш като в голям град все едно си на Цариградското в София. Докато във Варна го няма това чувство на мегаполис.

sh3_1s_7h3_0n3
04-20-2010, 05:05
Също така не мисля, че хората от Варна ( като цяло крайбрежието) са по-добре, използвайки изрази от сорта на "Искаш ли да ти кажа една плака" " Кво става лиЦЕ" и типичното " Въъъъъъъъъй " вариращо във "Въййййййййй". Всяка територия си има своите лингвистични данни.

Не си идвал във Варна, нали?

thegmin
04-20-2010, 05:09
Аз съм ходил и диалекти навсякъде от тези непоносимите меки и лигави...

LadyDi
04-20-2010, 05:42
Да но някак си в Пловдив като влизащ по бул. България се чувстваш като в голям град все едно си на Цариградското в София. Докато във Варна го няма това чувство на мегаполис.
Във Варна лекинко се влиза по магистралата... Директно до центъра. Хич няма усещане за мегаполис, да ти кажа... Не е като павираното шосе на Пловдив.

PainMonopoly
04-20-2010, 06:21
Във Варна култовият лаф е "хюмне" :lol:

ThroughStruggle
04-20-2010, 07:00

Това е за Бургас...

Вярно е, че е за Бургас, тук така говорят повечето "изцепеняци" и "адидас лица". Но това с плаката не ми стана много ясно.
Както и да е де, смятам, че темата е безсмислена, все едно да пусна тема "Черно или червено предпочитате" и да очаквам стойностни дискусии по нея.

5StaR
04-20-2010, 13:12

Това е за Бургас...

Не само, ходя по морето в последните 10 години, срещал съм много хора, от Варна, Бургас и регионите, всички го използват... също бях говорил с някой съфорумник по скайп от Варна и той го използваше. Знам, че в Бургас и региона (Несебър, СЛ.Бряг) е по-често срещано, но не само там

DaemonBoy
04-20-2010, 14:38
Лично на мен Варна повече ми харесва по следните причини:
1.По-уреден, то в Пловдив има ли табела дето не е открадната :lol:
2.Все пак морето си е море
3.Имам роднини там( не че и в Пловдив нямам) :lol:

sh3_1s_7h3_0n3
04-20-2010, 17:02
Mного интересно на база 3-4 човека, които сте срещнали, как си правите някакви заключения за генералната съвкупност.
Това е все едно да съм била 5 пъти в София и да се правя как знам всички улици и мога да ги намеря със затворени очи.

realantisocial
04-20-2010, 18:31
Файф Стар спри киселите пловдивски амфети :) Споко никой не обижда града ти :D

babity
04-20-2010, 20:29
Нямам идея дали и защо е така, но съм забелязала странна привързаност на софиянци към варненци, както и обратното. Примерно "столичани" с радост биха заклеймили пловдивчани като провинциалисти, докато за варненци... рядкост си е. Може и аз да греша, ама така ми се струва просто.

5StaR
04-20-2010, 21:09

Хм, аз изразих мнение и за 2та града, без да обиждам някой...

пс. не съм казал, че някой го обижда ( с изключение на лейдиди, която е леко ограничена ), напротив смятам, че темата е безсмислена

LadyDi
04-21-2010, 04:59

Хм, аз изразих мнение и за 2та града, без да обиждам някой...

пс. не съм казал, че някой го обижда ( с изключение на лейдиди, която е леко ограничена ), напротив смятам, че темата е безсмислена
Оф човек какво си ме захапал мен? Вземи прочети няколко мнения назад да видиш кой какво обижда.
Почваш да ме дразниш.

cherinka
04-21-2010, 06:23
Тцтц, докъде я докарахте... :lol:

Coke
04-21-2010, 07:28
София.
Иначе и двата града са хубави,ама начина на говорене на жителите им ме побърква.

sh3_1s_7h3_0n3
04-22-2010, 19:52
Иначе и двата града са хубави,ама начина на говорене на жителите им ме побърква.

Особено на варненци. Нямам представа пловдивчани как говорят, но тия с тяхното мьечене ми вадят душата... и още повече ме е яд, че ми и влияят... :x Един от един няма, който да говори нормално, но пак е по-поносимо от добричкия край при всички положения. :?

liim0nka
04-22-2010, 20:31

Особено на варненци. Нямам представа пловдивчани как говорят, но тия с тяхното мьечене ми вадят душата... и още повече ме е яд, че ми и влияят... :x Един от един няма, който да говори нормално, но пак е по-поносимо от добричкия край при всички положения. :?
как говорели варненци, че не разбрах? :D

MaLyKoLiU
04-23-2010, 10:02
Варна! 8)

За населението на градовете не спорете, защото няма нито една вярна статистика за моментното състояние на населението по градове. ;)
Всички статистики се изчисляват единствено по раждаемост и регистрирани жители на градовете.
Последното преброяване до колкото помня беше към 2001ва година, според което Варна за 9 години е нараснал с ~20000 души, което е малоумно твърдение. :lol:
В края на годината ще има преброяване на цялото население на Европа и тогава ще се дадат по-точни данни за това кой град с какво население е. ;) Пловдив е по-голям от Варна по население според преброяването през 2001ва година и регистрираните жители от тогава до сега. :-D

natalia_91
04-23-2010, 11:12
Пловдив is the Best :D

sh3_1s_7h3_0n3
04-23-2010, 20:14

Меко? :-o
Защо, как говорят?

kypo
04-23-2010, 20:21
и двата са прованс 8-) аз съм си свикнал с люлино и не ме кефАт
иначе в пловдив има поиче яки пички, майна! у варна са големи бастуни и спрънджи. не кефат 8-)

MaLyKoLiU
04-24-2010, 14:56
Разликата между "пичките" в Пловдив и Варна е количеството маджун по лицето и начина на обличане... :-D

babity
04-24-2010, 16:02
Разликата между "пичките" в Пловдив и Варна е количеството маджун по лицето и начина на обличане... :-D

И си сигурен/на от... ? :-o Статистики ли правиш за т'ва?

Coke
04-25-2010, 16:15

Mьеко,мьеко.Ама имат претенции,че са 'морска' столица. :lol: :lol:

Ewok
04-25-2010, 16:24
и двата града си имат плюсове, нооо Варна

jghgh
04-25-2010, 17:56
Е, не е по-добре да говориш твърдо. Не по-малко грозно ми звучи на мен.

Никой човек не усеща как говори в живота и е нормално в друга обстановка/в друг град да се чувства странно и да му е странен местния диалект.
Но това да съдиш останалите е.. 8-)

В смисъл, какъв си ти че да го правиш, при положение че всички сме различни по някакъв параграф и подобни деления на езици са страшно безсмислени според мен. Да се дразниш на цяло едно население само защото говори "меко" или "твърдо" - ми няма такава глупост принципно.
Нито от това може да се съди за нивото на грамотност на населението, но нвм.

Coke
04-25-2010, 18:14
Е, не е по-добре да говориш твърдо. Не по-малко грозно ми звучи на мен.

Никой човек не усеща как говори в живота и е нормално в друга обстановка/в друг град да се чувства странно и да му е странен местния диалект.
Но това да съдиш останалите е.. 8-)

В смисъл, какъв си ти че да го правиш, при положение че всички сме различни по някакъв параграф и подобни деления на езици са страшно безсмислени според мен. Да се дразниш на цяло едно население само защото говори "меко" или "твърдо" - ми няма такава глупост принципно.
Нито от това може да се съди за нивото на грамотност на населението, но нвм.

Еми попринцип аз нищо не мога да направя,че ме дразни.Звучи ми гадно и това е.Ето-на теб не ти харесва 'да говориш на твърдо'.Все пак над мнението седи моят ник,аз не убеждавам никой в нищо.Въпрос на вкус,както се казва. ;)

jghgh
04-25-2010, 18:19
Да бе, споко;)

Просто не разбирам какво ни пречи да сме морска столица. Ние сме си, даже да не ви се харесва.

Coke
04-25-2010, 18:27
Да бе, споко;)

Просто не разбирам какво ни пречи да сме морска столица. Ние сме си, даже да не ви се харесва.

Малко ми е странно понятието морска столица.А горска?И с мекото..Както казах мен ме дразни,не съм свикнала. ;)
И не,не е заяждане,ако има значение. :)

jghgh
04-25-2010, 18:40
Хората трябва да умеят да говорят правилно, а не на диалект. ;)
Определено е така, но хората дори не го усещат. Например аз никога не съм знаела че говоря меко, но ето че столичани ми го казват, но откъде аз мога да се науча да говоря на правилен български след като средата ми е само от мекоговорящи - в училище и т.н.. /родителите ми не са варненци обаче, слава богу/

Пък иначе умея да пиша правилно, сиреч - грамотна съм, не знам. 8-)

Имам предвид, че не са хората виновни за говора си, иначе че не е правилно да се говори меко, не е.

WILD__BOY
04-25-2010, 18:51
аз па съм от софиАта би Майнааа :lol:

jghgh
04-25-2010, 19:09
Не мисля че човек се усеща как говори, защото по Новините не усещам разликата, но не вярвам варненци да коментират говора на журналистите, които в ефир ТРЯБВА да говорят правилно.

И между другото, за квалификацията на учителите не се тревожи, всички са излезли от едно място. Ние по принцип си учим, че не говорим правилно.. но то е някак несъзнателно. 8-)

А аз да се похваля, микс от Плевен и Силистра съм и не мекам ЧАК толкова *proud*

plmn
04-25-2010, 19:18
http://vbox7.com/play:c45e1e62

8-)

sh3_1s_7h3_0n3
04-25-2010, 19:28
На мен пък супер много ми прави впечатление как говорят варненци и ме дразни. Някой като има претенции за висока степен на грамотност, да говори и по подобаващия начин. Средата може и да влияе, но и човек може да се старае повече, нали?
Имам приятели, които казват 'листити', 'чинийти', 'времито' и т.н. и ми бъркат здравето. Лошото е, че докато ги отуча да спрат да говорят толкова отвратително, накрая аз взех да поддавам от време на време, и въпреки това не изпадам в крайно мьекане. Пък и "за да не ми го върнат тъпкано" трябва да внимавам, че да не стане с моите камъни по моята глваа. (:

LoveLetter
04-25-2010, 19:29
Варна, защото съм пристрастен.

Иначе във всеки град твърдят, че се говори най-правилно. Днес за първи път разбрах, че говоря меко. Винаги съм си мислел, че във Варна си говорим най-правилно ама явно съм се лъгал.

jghgh
04-25-2010, 19:38
Е принципно се говори, че в Търновско е най-правилно произношението :]

При нас главно се губят гласните в други гласни, примерно "Не може така" става "Ни можи така", но не ми се струва чак толкова ужасяващо. Имам предвид не е твърдо "Ни можи", ами устата се отваря като за "е" и "и" едновременно.

Но стига толкова защити. 8-)

Просто се обадих, щото достойнствата на града са си факти, които не би следвало да се обвързват с говора.

Морска столица сме, щото сме по-яки от Бургас, по-големи от курортите и т.н.

Някой ако иска да си измисли горска столица, въпреки че това би било трудно, предвид колко видове гори има и колко са различни.

5StaR
04-26-2010, 11:20
В събота бях в София и докато си купувах кола от една бутка слушам епичния разговор
"-Кво става бате?
-Ооо батенце нишо, кфо да ти каА
-Искаш ли да ходиМЕ до НДК-то
-Еее бате чак до там ли да ходиме, бате много ме болят краката."

пс. бате 8)
пс2. взех си 0.5 литра кола и ми предложи чашка :-o

alexandr0v
04-26-2010, 11:41
Като стана дума за това - шопския диалект определено дразни ужасно много. Иначе по темата - Варна е любимия ми град, аххх моретоо и капанчетата, както и най-вкусните мидени салати. ;)

PinkFloydSound
04-26-2010, 12:36
Ловеч май е на второ място по правилно говорене в България.
Аз пък скоро разбрах, че имам говорен дефект и не мога да изговарям правилно съскащите съгласни. :Д И "л". :(
Не знам защо го казах. :lol:

plmn
04-26-2010, 16:17
аз пък не мога да кажа нормално Мики Рурк!
Бати гадното име!!!! :-x :-x :-x :lol:

antiWHAT
04-26-2010, 16:29

аз даже не се пробвам

babity
04-26-2010, 16:39

аз даже не се пробвам

К'во Мики Уук ли излиза? Аз супер много се къртя на хора, които не могат да казват р. Супер сладурско е.

Canis_Dirus
04-26-2010, 16:39
Ловеч май е на второ място по правилно говорене в България.
Аз пък скоро разбрах, че имам говорен дефект и не мога да изговарям правилно съскащите съгласни. :Д И "л". :(
Не знам защо го казах. :lol:
Имам един приятел от Ловеч и говори на "главЪТЪ" "кракЪТЪ" иначе е ОК.

Аз пък нямам претенции да говоря правилен (каквото и да значи това) български. Говоря на ра, на майна понякога,ми-кам, ъъ-кам и тн.

Не мога да пиша, лошо чета.
Пречи ли и това да бъдя звезда?

Най-гадните хора са от Добрич.

PinkFloydSound
04-26-2010, 16:44
^ И аз нямам такива претенции. 8-) А всъщност на мен това за Ловеч не ми се вярва, просто така бях чула някъде. Иначе мощно си викаме "казАл", "чувАл", "рясал" и т.н. 8-)

antiWHAT
04-26-2010, 16:47
абе не е като да кажеш/напишеш "претенциЙ" примерно :lol:

PinkFloydSound
04-26-2010, 16:52
А на мен "тЕй" ми бърка ааааааааааааааадски много в здравето. :-x Ужасно е! Или пък "съжелявам".
Един вика "счеше" вместо щеше. :lol: :razz:

jghgh
04-26-2010, 18:32
К'во Мики Уук ли излиза? Аз супер много се къртя на хора, които не могат да казват р. Супер сладурско е.

'Начи ще се оженим. 8-)

Пък аз съм пълна с говорни дефекти като се замисля, щото и Л-то ми не е като хората. Никога не съм слагала език на небце, сега се уча.

Яко ще се комплексирам в тая тема бе. Не е честно!

antiWHAT
04-26-2010, 18:42
мен най ама най-много ме дразни примерно некоя бабишкера ниска и дебела да ми вряска с писклив глас на турски.
откачам направо :lol:

antiWHAT
04-26-2010, 19:11
имах предвид по улицата до мен някой да крясне :D
всяка сутрин минавам през един парк и там чистят една бригада кресливи циганки...
като за добро утро много стряскат

LadyDi
04-26-2010, 19:19
^ И аз нямам такива претенции. 8-) А всъщност на мен това за Ловеч не ми се вярва, просто така бях чула някъде. Иначе мощно си викаме "казАл", "чувАл", "рясал" и т.н. 8-)
Вярно е това за Ловеч. Същото е и във Велико Търново. Изобщо май в Централна Северна България говорят така. Страшно натъртваме на Ъ-то. ГлавЪтЪ, водЪтЪ. Аз се отучвах 3 години...

antiWHAT
04-26-2010, 19:22
чувал съм момиче да казва учудено " бИлИнЪ!?"

LadyDi
04-26-2010, 19:41
А чувал ли си: Звъни ми тИлИфонЪ?

Това се получава като се смеси Свищов и Варна :D

LoveLetter
04-26-2010, 21:07
И какъв е извода?! Май никъде не се говори правилен български език. :D

5StaR
04-26-2010, 23:30
И какъв е извода?! Май никъде не се говори правилен български език. :D

Аз говоря правилно 8)

MaLyKoLiU
04-27-2010, 08:45
Тези примери, които давате за говоренето във Варна явно само вие ги знаете, аз поне до сега не съм чул варненец да говори така... (живея във Варна от 19 години почти) :shock:

Като ходих при братовчедите ми в Лом много се дразних, че говорят в множествено число... примерно вместо "Аз", казват "Ние" :lol:

ArrowsOfDeath
04-27-2010, 09:05
"Ще сА ходи ли?", "Оная сА набута."
Ами какво се нарича това, което в цяла България се прави? Навсякъде се среща това "са" вместо "се".

machoka
04-27-2010, 10:42
^^ това се нарича разговорна форма на езика. Нали не очаквате всички да говорим, а и да пишем по форуми на книжовен български език?

Но е факт, че определени области си имат техни си специфики в разговорната реч.

В Стара Загора всяко 'Не' е 'ньее', там имат много мек изговор и никога няма да сбъркам кореняк старозагорец, само заради тези навици.

Rowdy
04-27-2010, 21:46
мене поГаброво и Севливо ме нервят..

'Амчи какой туй', 'сакче', 'сурнах са', 'тьез много ма дразнат' 8-)

plmn
04-28-2010, 09:08

Не, нямам такъв дефект. Просто не ми звучи както трябва... :shock: :lol:

cherinka
04-28-2010, 11:15
тилифонъ, билинъ :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

аз ги мешам такава (диалектите), що шамари съм изяла затова....

naikki
04-28-2010, 23:42
Аре и аз да вметна един врачански израз, който го преведе получава подарък 8-)

"Дживгар кюца брабинци на дирек"

Ха да ви видя сега :D

stefity
04-29-2010, 06:31
брабинци не са ли мравки? И по-скоро са барабинци, не брабинци. :) За другите думи не знам, обаче е свързано със убиването на мравки. :)

stefity
04-29-2010, 06:33
ммм дживгар беше врабче! :) хах

LadyDi
04-29-2010, 06:38
Е, дирек не знаеш ли какво значи?

Врабче кълве мравки върху стълб.

naikki
04-29-2010, 09:37

=D> =D> =D>

LadyDi
04-29-2010, 10:59

=D> =D> =D>
Какво ми пляскаш?
Къде ми е подаръкът?

naikki
04-29-2010, 16:03
Щи го пратя по куриер 8-)

rockchiqmorbidheart
04-29-2010, 17:42
аз съм за Пловдив иначе съм от Бургас ама Варна е мн тъп град за мене 8) 8) 8)

plmn
04-29-2010, 19:59

Аз пък съм от Троян, но наистина не мога да сравня Варна с Пловдив, защото любимия ми град е София, а не Бургас.

cherinka
05-01-2010, 15:06

ArrowsOfDeath
05-01-2010, 21:56
"Ребедея" е адският глагол :lol:

BrainlessROCKBABY
05-02-2010, 16:06
и двата <3

sh3_1s_7h3_0n3
05-02-2010, 17:01

Това само един истински бургазлия може да го каже. 8)

SemperFidelis
05-02-2010, 18:39
Майнатаун.

mimssss
05-10-2010, 15:13
варнаа :smt007

term0t0
05-10-2010, 20:54
Майнатаун.ама сме SemperFidelis :lol: :lol:

Vanish
05-10-2010, 21:20
тая тема още ли е жива

rockchiqmorbidheart
05-12-2010, 11:24

Това само един истински бургазлия може да го каже. 8)
8-) :D Естествено...

zariibena
06-23-2010, 20:22
:smt007 Варна :smt007

FiVe
06-23-2010, 20:58
Сори на тея дето са за Пловдив, но тоя град не е нищо особено. На мен ми прилича на едно голямо село :? много скучен и еднотипен град за разлика от Варна, където може да се види всичко :-)

cappuccin0
06-24-2010, 08:56
Варна :smt007

oblacheee
06-25-2010, 16:13

Yobs1912
06-25-2010, 16:39
Сори на тея дето са за Пловдив, но тоя град не е нищо особено. На мен ми прилича на едно голямо село :? много скучен и еднотипен град за разлика от Варна, където може да се види всичко :-)
^ :lol: Дивия.

Ssimonka
06-28-2010, 15:55
8) ВАРНА 8)

deFakto
06-28-2010, 16:21
Сори на тея дето са за Пловдив, но тоя град не е нищо особено. На мен ми прилича на едно голямо село :? много скучен и еднотипен град за разлика от Варна, където може да се види всичко :-)Варна като сцена за емоции е по предизвикателна ,но не знам с какво повърхностно мислене трябва да си ,за да подценяваш град като Пловдив майна ..
Някви супер елементарни изводи си правиш за град по-стар и от Рим ,в качеството на кого/коя го правиш?

ShiZo
06-28-2010, 16:46
Във Варна има настроение, има цвят, има живец. Не съм от там, но от времето прекарано там,нямам оплаквания. Хората са доста по-добре и доста по напред, от тези в Търново...морето..морето не ми е фактор, но определено е огромен плюс :) И Варна официално се води за един от най-добрите градове за живеене :)
А Пловдив...Пловдив е сив за мен..

happygirl23
06-29-2010, 11:55

BrainDamage
06-29-2010, 17:26
Варна си е Варна! За мен това винаги е бил и ще бъде най-добрия град.

tman
07-13-2010, 10:11
ПЛОВДИВ МАЙНА

CreamCookie
07-13-2010, 10:25
:smt007 ПЛОВДИВ :smt007

Neutral
07-16-2010, 21:30
Варна 8)

DaiMiPistaBRO
07-16-2010, 22:47
родното е най-хубаво. Варна. Така мисля. де.

Иначе майните са големи пичове, мноо яки хора !

yoyoo
07-17-2010, 13:16
Варна.. се пак съм си от тука..

HipHopPrincesa
02-01-2011, 05:52
Не съм от Пловдив,но уча там и града адски много ми харесва,затова гласувам за Пловдив майна!

DarkTemplar
02-01-2011, 14:13
Пловдив

semantics
02-01-2011, 14:29
Ебати безумната тема.

Monnie
02-01-2011, 16:02
ВАРНА!

zwezzdichka
02-05-2011, 06:46
естественоhttp://www.teenproblem.net/forumчеhttp://www.teenproblem.net/forumПЛОВДИВhttp://www.teenproblem.net/forumт `ваhttp://www.teenproblem.net/forumсиhttp://www.teenproblem.net/forumеhttp://www.teenproblem.net/forumмоетоhttp://www.teenproblem.net/forumградче :grin: :grin: :grin: !!!!

crazyme
02-05-2011, 16:49
Майничкитее :grin:

Mariiqna
02-05-2011, 18:59
Естесвено,че Варна!

Mariiqna
02-05-2011, 19:22
Варна морето сините вълни хаха :D

LaChupacabra
02-05-2011, 19:26
Варна
по простата причина че не съм ходила в Пловдив =DD

Brooklyn
02-05-2011, 20:01
Не съм от Пловдив,но уча там и града адски много ми харесва,затова гласувам за Пловдив майна!мноо ме кефите като слизате на автогара юг от междуградските реисове с погледите тип 'ся скъсахме синджира тука '

спрямо темата съм пристрастен и моя вот е за Пловдив ,шото тука съм израстнал и съм си свикнал 8-)

TheTiger
02-06-2011, 08:09
да видим сега от кой град има повече пишлегари ...

mlakniwe2
02-06-2011, 08:12
Не съм ходил в Пловдив, но пък Варна си е много спокоен и хубав град, пък и си имаме моренце, което е много голям + :)

BlindedAngel
02-06-2011, 09:57
Варнаааа :grin:

sh3_1s_7h3_0n3
02-07-2011, 05:26
естественоhttp://www.teenproblem.net/forumчеhttp://www.teenproblem.net/forumПЛОВДИВhttp://www.teenproblem.net/forumт `ваhttp://www.teenproblem.net/forumсиhttp://www.teenproblem.net/forumеhttp://www.teenproblem.net/forumмоетоhttp://www.teenproblem.net/forumградче :grin: :grin: :grin: !!!!

Ако знаеш само и на колко други ощееее еее... :grin:

againstyou
02-14-2011, 17:24
Варнаа :smt007 :smt007 :smt007 морето .. сините вълни .. :smt007 :smt007 :smt007

SmiLeyxx
03-03-2011, 22:56
Пловдив, тук живея :D

magiie
03-05-2011, 23:00
Варна..

zlatit0o
03-05-2011, 23:00
Ах, моретооооо....
Варна <3 :)

Disrespect
03-06-2011, 08:31
Днес ще се определи общо взето 8-)

mlakniwe2
03-06-2011, 08:40
Варна има 5 мола 8) нищо, че са малко на близо един до друг :D :booooomb:

Disrespect
03-06-2011, 09:04
Варна има 5 мола 8) нищо, че са малко на близо един до друг :D :booooomb:

Дай някой по-малоумен критерий, че този не беше достатъчно...