View Full Version : Голям проблем с нашите
kalashnik
08-31-2009, 16:31
Значи винаги с нашите сме се разбирали отлично, нямало е никакви проблеми. Напоследък обаче, по-точно след един много неприятен разговор, поне за тях се държат с мен като с чужд човек. Темата на разговора беше свързан с бъдещото ми висше образование и аз им казах, всъщност и преди съм и им го казвал, че мисля да ходя в някой военен университет, но досега не го приемаха явно на сериозно, а тогава прерастна в един огромен скандал. Сега ми е забранено да се виждам с дядо ми, защото го нарочиха че той ми е промил мозъка да стана военен и се скараха и с него.
Кажете какво да правя за да се помиря с тях.
WaterLilly
08-31-2009, 16:50
Кажи им, че имаш право сам да избираш какво да правиш с живота си и те трябва само да те съветват, но не и да ти заповядват какво да правиш. Ако още са ти сърдити и държиш да се помирите (дори и да е временно), кажи, че има още много време и въпреки че сега така си решил, може да избереш нещо друго. Дядо ти не ти е "промил мозъка", ти си имаш глава на раменете, с която да мислиш сам за себе си.
SuMmEr_KiSS
08-31-2009, 16:52
Като му дойде времето ти ще си решаваш каде да учиш,това е твоето бъдеще! За сега се съгласи с тях ,ако трябва за да не се карате и да можеш да се виждаш с дядо си.Никой неможе да определя бъдещето ти било то дори родител.
MrUndaztood
08-31-2009, 18:53
Като му дойде времето ти ще си решаваш каде да учиш,това е твоето бъдеще! За сега се съгласи с тях ,ако трябва за да не се карате и да можеш да се виждаш с дядо си.Никой неможе да определя бъдещето ти било то дори родител.
включително да ти забраняват да се виждаш с твои познати,още повече роднини!
xcomplicatedx
08-31-2009, 19:52
.........
dan40123
08-31-2009, 19:57
забелязъл съм че не си тъп напротив затова първо се замисли дали наистина си струва най-вероятно си на моите години и имаш време впечатление ми направи едно твое мнение за политиката кво трябва да направят военните ти явно си заинтересован ама някои неща бяха така пресилени затова ти казвам да се замислиш над решенията си и кажи на ваще че имаш време и още е много рано да решиш пътя си в живота
Ами ако искаш твърдо да се занимаваш с това, и си решил окончателно тогава трябва сериозен разговор. Няма да ти се сърдят толкова време, все някой ден ще се пречупят и ще разберът грешката си и те лишават от собствен избор. Точно нашите никога няма да ми кажат какво да уча, тях не ги бърка :) И успех за напред и да си завършиш там квото искаш! :)
funky921
09-01-2009, 10:39
Това си е твоя живот можеш да правиш каквото си искаш с него.
Те са имали техен .. изживяли са го както те искат сега е твой ред.. но може просто да се притесняват за теб и за това да не искат да те пуснат.Успех!
GreenMimss
09-01-2009, 16:42
Следвай мечтите си! Защото после ще обвиняваш родителите си, за това което не си направил и тогава нито ти, нито те ще са щастливи.
ти- защото не си изпълнил мечтата си
те- защото са те спрели да бъдеш щастлив
п.с.- с това, което пиша, не казвам, че точно да станеш военен е твоята мечта,която трябва да следваш . Говоря изобщо, че родилите не трябва да спират децата си да бъдат такива , каквито желаят, било то и военни.
бтв: Пак помисли дали точно това искаш да учиш !
kalashnik
09-02-2009, 18:34
Благодаря много, след доста заплахи от страна на брат ми, много инат от мен и заплахи, че ще избягам и четене на морал от дядо ми нашите клекнаха, извиниха ми се и ме оставиха намира.