View Full Version : Седми клас - Началото
MadeOfWater
10-15-2009, 11:17
и на нас ни дадоха само началото на На прощаване,ама и цялото да ни бяха дали нямаше да ме затрудни особено.След като миналата година научих Хайдути за 2 дена 8)
somanycookies
10-15-2009, 16:35
Опс... не цялата таблица, а първите 20 плюс още 10 от по-известните.
edelweiss96
10-15-2009, 17:10
ЦЯЛОТО НА ПРОЩАВАНЕ?
Господи.На нас ни иска въведението или една от двете картини - смърта или живота. 8-)
Еми при Вещицата трябваше да го уча цялото, поне че другата ми г-жа се върна и каза ако искаме да учим откъс от стихотворението. :grin:
iiordanova
10-16-2009, 06:16
Ние имаме цялото , почти го научих.
Лесно е , защото стихотворението е написано с много контраст.
FancyGirl
10-16-2009, 10:28
Ние миналата година нямахме да учим нищо на изуст освен Заточеници ако не се лъжа а менделеевата таблица :O от сега да я учите на изуст ние я учихме края на годината и имахме табла или си копуваш от книжарницата менделеева таблица и работим с нея.. :-D
elito6754
10-16-2009, 11:11
Мхм. Ние Менделеевата таблица я учихме накрая на годината, кпувахме си я и я използвахме на тесотве. (и на нея пишехме разни пищовчета) :-D
nestea95
10-16-2009, 11:14
Да ви кажа, седмокласници, определено ще ви е от полза да научите колкото се може повече от творбите наизуст, не говоря за разкази, а за стихотворения. Въпросите по литература понякога са свързани с цитати от творбите, и ако ги знаете, няма да имате проблеми. За ваше добро е! :)
PurpleSand
10-16-2009, 11:21
Ами ние още в началото имахме да учим "На прощаване" ... Научих го,само края не го знам много добре.
LoveRetroMusic
10-16-2009, 14:08
Нас не ни карат нито "На прощаване" , нито Менделеевата таблица да учим .. :lol:
qg0dkata
10-16-2009, 14:28
Ние тва "На прощаване", който искаше цялото да научи, абе който докъдето искаше можете да го научи, но задължително беше поне първата страничка, аз го научих малко след нея. Писаха ми 6. 8)
Snickers
10-16-2009, 15:10
Хей, здравейте. :Д
На прощаване имахме д анаучим една от всичи смислови части. Аз научих втората.
;/
За сега върви добре, а аз уча яко.
Яко е в седми клас.
nestea95
10-16-2009, 15:17
Хей, здравейте. :Д
На прощаване имахме д анаучим една от всичи смислови части. Аз научих втората.
;/
За сега върви добре, а аз уча яко.
Яко е в седми клас.
Засега... :-D
qg0dkata
10-16-2009, 15:29
Мдаа и аз мисля, че за сега ;дд
Иначе формулите за съкратено умножение ми се сториха много интересни. Почнахте ли частните уроции :-o
Snickers
10-16-2009, 17:16
Иначе формулите за съкратено умножение ми се сториха много интересни. Почнахте ли частните уроции :-oОт месец ходя на частни уроци.
Формулите и разлагането са ми интересни.
MadeOfWater
10-16-2009, 17:31
Иначе формулите за съкратено умножение ми се сториха много интересни. Почнахте ли частните уроции :-o
мдаааам :D по бел е нещо ужасно :-x ама по математика е супер :grin: за сега де :oops:
qg0dkata
10-16-2009, 19:50
Аз утре съм по български за първи път, а във Вторник по математика :-o сериозно ми се запълва програмата вече и взех да се запъвам между задълженията :D
Аз, защото до сега съм свикнала да не уча чак толкова много, например идвам си ии най-много половин час, ама сяя сериозна работа, оня ден чак прегрях по математика като решавах. :? :-o
LoveRetroMusic
10-16-2009, 19:58
Мале, добре че не живея в голям град, и не е толкова сериозно. Като ви слушам .. :-D
qg0dkata
10-16-2009, 20:00
Аз пък живея в изключително малък град.. :D За огромно мое щастиее :grin:
Co0kieGirl
10-17-2009, 18:38
Аз ходя на курсове в събота по бел и по математика.В групата не сме много..7-8 човека.За сега върви добре в даскало..с математиката почнахме да се опознаваме и дано да почнем да си говорим на "ти" :D
DarinCetYy
10-17-2009, 18:50
Мдам и аз съм на уроци по български ( събота) и математика(неделя)
за сега е добре обаче тази физикааа :o
edelweiss96
10-17-2009, 18:53
Физиката наистина не е лесна...Пък и с моята г-жа... :?
Snickers
10-17-2009, 19:32
Физиката е излючително интересен предмет.
Прави ни опити, адски интересно е.
LoveRetroMusic
10-17-2009, 20:12
На мен химията ми е интересна ..
Вие пък какви опити правите по физика ?
Ние само тъпи вериги свързваме ..
edelweiss96
10-17-2009, 20:21
Въпреки че по физика съм в кабинет, НЕ правя никакви опити и си е голяма скука и без това.
По химия няма кабинет, но предметът не е чак толкова лош.
MadeOfWater
10-18-2009, 08:34
Химията е много интересна,ама физиката... :x
До сега бях на урок по математика.Утре ще правим контролно,а госпожата ми пак се разболя в най-неподходящото време и сега пак ще има тъпи заместници и тн. :x
qg0dkata
10-18-2009, 12:10
Оууффф .. ии аз смятам физиката за много глупав предмет, с теяя амперметри и не знам си какви други глупости направо свят ми се виее ..
Иначе химията е доста интересна, не го очаквах. Миналата година малкият дял от 'Човекът и природата' за химията не ми хареса изобщо. Нямах търпение да свърши.. пххъх.. Даже като се сетя нямах си и на идея как ще преживея цяла година Химия, пък тя излезе интересна .. засега!
Във вторник почвам уроците по математика. Днес пак бях по БГ.. :lol: Забавно е .. засега .. ;дд Знам, че ще ми писне след няколко седмици :oops:
AnIcHkAtA
10-18-2009, 13:04
Sladurii, ne mrunkaite, tova e edna ot nai-hubavite godini za tezi, koito imat celi.Na men dori mi lipsva malko, vupreki che v 8. klas opredeleno e po-hubavo, osobeno ako si popadnal na tochnoto mqsto.Na men mi lipsvat urocite, lipsva mi kopneja za uchilishteto...Sega e nqkak bezcelno i samo se chudq kakva glupost da sutvorq.V nachaloto na 8. klas e gadno, no ne sled dulgo neshtata se promenqqt :) :) :) .Uchete-ima smisul.I pak da popitam-kandidat - FEGurcheta ???
P.P.:Sujalqvam za latinicata, no kirilicata mi se precka.
LoveRetroMusic
10-18-2009, 15:20
Аз ще съм кандидат за ПМГ, не че
нещо е сигурно де .. може и да не кандидатствам.
Sladurii, ne mrunkaite, tova e edna ot nai-hubavite godini za tezi, koito imat celi.Na men dori mi lipsva malko, vupreki che v 8. klas opredeleno e po-hubavo, osobeno ako si popadnal na tochnoto mqsto.Na men mi lipsvat urocite, lipsva mi kopneja za uchilishteto...Sega e nqkak bezcelno i samo se chudq kakva glupost da sutvorq.V nachaloto na 8. klas e gadno, no ne sled dulgo neshtata se promenqqt :) :) :) .Uchete-ima smisul.I pak da popitam-kandidat - FEGurcheta ???
P.P.:Sujalqvam za latinicata, no kirilicata mi se precka.
Права си!Като се сетя миналата година какво ми беше-доста труд положих,бях притеснена ,но си заслужаваше!
Извинявам се,че се намесих е темата ви седмокласничета.Успех!! :::
LoveRetroMusic
10-18-2009, 16:36
Хах, мерси. 8-)
Snickers
10-19-2009, 11:42
Хей, здравейте.
На мен пък физиката ми харесва много<3
А по математика, т'ва разлагане ме дразни...
По химия още нищо не сме взели, имам само веднъж седмично и 'се се случваше да нямаме, но нищо...
Кандидат ФЕГ-ърче съм аз, но ти си знаеш.
'се си мисля да се откажа... 'се си мисля, че ще се поваля..
somanycookies
10-20-2009, 14:06
Даскалката по музико ни изпитва. На теория 0.0
Писахте ли вече разсъждения? Нашата тема беше "Образът на бореца-бунтовник в стихотворението На прощаване".
Опити не правим по химия, ама съм се зарекла да си ги правя вкъщи.
LoveRetroMusic
10-20-2009, 14:27
Хей, здравейте.
По химия още нищо не сме взели, имам само веднъж седмично и 'се се случваше да нямаме, но нищо...
аз съм за ПМГ, ама
пак същите притеснения ..
Pwnmaster
10-20-2009, 14:34
[quote="Snickers"]
Кандидат ФЕГ-ърче съм аз...
'the fuck!?ФЕГЪРЧЕ!?Сериозно-ФЕГЪРЧЕ!FAGърче!? :razz:
Snickers
10-20-2009, 15:13
[quote=Snickers]
'the fuck!?ФЕГЪРЧЕ!?Сериозно-ФЕГЪРЧЕ!FAGърче!? :razz:Много си остраумен/на.
Днес реших около 200 задачи...
Физика <333
AnIcHkAtA
10-20-2009, 17:22
[quote=Snickers]
'the fuck!?ФЕГЪРЧЕ!?Сериозно-ФЕГЪРЧЕ!FAGърче!? :razz:
:-o
Няма ли някой за АЕГ бе? (:
Впрочем, не се отчайвайте за нищо на света.
Аз до последно си повтарях, че няма начин да не ме приемат и ето на.
Самочувствие рлз. 8-)
Просто по-горе прочетох едно мнение на Сникърс.
Но не се учудвам, хората, които могат, често се подценяват.
Иначе.. италианска? Аз не знам да се учи някъде италиански.. откъде си?
edelweiss96
10-20-2009, 18:09
На мен по принцип ми се учи френски език, но няма да имам шансове за ФЕГ. Ще си остана в езиковата в моя град май. Поне знам кои хора най-вероятно ще са ми в класа и се успокоявам, че няма да е толкова зле.
lubomirky
10-20-2009, 19:22
Хей, здравейте.
аз съм за ПМГ, ама
пак същите притеснения ..
Щом аз влезнах, значи всеки може ;д
Snickers
10-21-2009, 13:58
За мен няма такъв вариант ,да не вляза. 8-) Не си го представям.
От Бургас съм.В Раковски се учи италиански/Ти хубаво не си го представяш, ама само да не паднеш от високо.:)
с най-добри чувства го казвам
Днес по математика имахме писмено в/у формулите, мисля че се справих, т.е. справих се. Дано ни го върне утре... :)
Успех 7 класници и бъдещи зайци в нашите училища (разбира се елита в софия 8) )
А още нещо... след като не се знае какъв ще е изпита ви сега (тоест аз не знам) но балообразуването ако е същото (т.е 36 макс.) за момчета всичко над 31 ти стига за навсякъде ; за момичета 32,5 + по скоро ама ако имате тъпи парчета тоя випуск и по ниско може да паднат нещата..
Математиката може да ви се стори кофти, а БЕЛа лесен ( в най общия случай така става) но не правете сметки в стил ' на пробните имам *** значи ми стига' .... Иииииии не се притеснявайте къде ще влезете то така или иначе в България елитни училища няма - има такива в които ти дават по елитна диплома :D
nestea95
10-21-2009, 14:44
Слушайте батковците, ние знаeме. Някой седмокласник да откри грешка? :-D
smiirnoff
10-21-2009, 18:21
За Бога, спрете се ..
ще направите някоя беля
после трудно се оправя
стига ви, че имате химия :Д
опити не ви трябват много
:Д:Д
edelweiss96
10-21-2009, 18:23
Лесно е...Трябва да е знаеМ, а не знаемЕ 8-)
smiirnoff
10-21-2009, 18:24
Обоснови отговора си (както обича да казва тая по български :Д)
edelweiss96
10-21-2009, 18:39
Обоснови отговора си (както обича да казва тая по български :Д)
Еми знаемЕ е диалектна форма, която е неправилна. Иначе не мога да го обясня много, много, аз така го знам...
ElenorRugby
10-21-2009, 18:46
Отговорът е,че ако в 1л.ед.ч. формата не завършва на "м" (пр. играя), в мн.ч. си е с "м" (пр.играем :D) и няма "е" накрая.
Ако в 1л.ед.ч. завършва на "м" (пр. рисувам), в мн.ч. е "рисуваме" 8-) or smthn :lol:
Kallyn4eto
10-21-2009, 19:41
Успех 7 класници и бъдещи зайци в нашите училища (разбира се елита в софия 8) )
А още нещо... след като не се знае какъв ще е изпита ви сега (тоест аз не знам) но балообразуването ако е същото (т.е 36 макс.) за момчета всичко над 31 ти стига за навсякъде ; за момичета 32,5 + по скоро ама ако имате тъпи парчета тоя випуск и по ниско може да паднат нещата..
Математиката може да ви се стори кофти, а БЕЛа лесен ( в най общия случай така става) но не правете сметки в стил ' на пробните имам *** значи ми стига' .... Иииииии не се притеснявайте къде ще влезете то така или иначе в България елитни училища няма - има такива в които ти дават по елитна диплома :D
забрави да кажеш че в крайна сметка всичко зависи от това останалите как са се представили...
viksit0y
10-22-2009, 09:10
Мдам и аз съм на уроци по български ( събота) и математика(неделя)
за сега е добре обаче тази физикааа :o
Мн ми е трудна тая физика :( и математиката също.. всички други предмети са без проблем особено бълг.ез. и литература.
LoveRetroMusic
10-22-2009, 11:13
От Бургас съм.В Раковски се учи италиански/Ти хубаво не си го представяш, ама само да не паднеш от високо.:)
Днес по математика имахме писмено в/у формулите, мисля че се справих, т.е. справих се. Дано ни го върне утре... :)
И ние имахме, аз имам 6 .. те тея формули са лесни. :)
AnIcHkAtA
10-23-2009, 16:01
Az puk ne mislq, che horata, koito znaqt, vinagi se podcenqvat.Na men kogato mi go kajeha tova, se poburkvah, zashoto izobshto ne se podcenqvah i si kazvah "Ami az shtom imam visoki ochakvaniq, znachi sum ot neznaeshtite"...Gluposti sa tova.Ne se vruzvaite na nikakvi shabloni!Tova, che nqkoi e uchil mnogo ne znachi, che za da postignete tova, koeto toi e postignal, trqbva i vie da uchite mnogo.Tova, che na nqkoi mu e gotino v dadeno uchilishte, ne oznachava, che i na vas shte vi e gotino tam.Nedeite da sudite za sebe si po drugite.Mislete mnogo individualno!
funky921
10-23-2009, 16:03
И ние имахме, аз имам 6 .. те тея формули са лесни. :)
Ние също имахме контролно върху формулите и имам 6 :) Формулите са ми силната част 8) [/i]
Формулите са лесни 8) Изчакайте да видите граматичните задачи като тези които дадоха например тази година на изпита 8-)
Няма да ви плаша ама там се губят едно 5-10 точки освен ако нямаш късмет или не те бива в тях 8)
Margoto0
10-23-2009, 17:19
Много се филмирате,ама честно казано ние миналата година бяхме още по- филмирани,по тва време на годината имаше вече 2 теми :lol: :lol:
За Бога, спрете се ..
ще направите някоя беля
после трудно се оправя
Остави ги бе. Като налапат малко натрии та голяма работа :-D
ПС - Това в кръгъ на шегатъ...не докозвайте натрия...
faststep
10-23-2009, 19:02
За Бога, спрете се ..
ще направите някоя беля
после трудно се оправя
Остави ги бе. Като налапат малко натрии та голяма работа :-D
ПС - Това в кръгъ на шегатъ...не докозвайте натрия...
http://www.vbox7.com/play:b62b15f5 О, рли? о.о
Само мене ли ме мързеше до болка и имах 2 на формулите :D
Pwnmaster
10-23-2009, 20:02
Нови оценки:
Литература-6
Биология-6
Математика 2х-6
Физика-6
След слабото начало набирам сила 8)
LoveRetroMusic
10-25-2009, 11:43
поо колко оценки имате е?
аз имам само от входните ..
май не са ме изпитвали xD
Snickers
10-25-2009, 11:55
поо колко оценки имате е?
аз имам само от входните ..
май не са ме изпитвали xDи аз съм така 8-)
DevlLady666
10-25-2009, 12:08
охх да не ви стресирам, ама тая година не се осирайте и учете..най-вече по математика и български..Ако не се лъжа тая година ще сте с матури..Учете, учете и ходете на уроци, защото нещата са злоообни..миналата година на изпита по математика няма нито 1 6тица от цяла България. Не си мислиете че тая година тестовете ще са по-лесни, защото ще е точно обратното.Хубавото е, че няма много деца в елитните гимназии се приема по-лесно.. :) :)
LoveRetroMusic
10-25-2009, 12:17
оф, всички като почнете с това ..
те тестовете ще са трудни за тея,
които не са учили ;]
Snickers
10-25-2009, 13:17
Пък до колкото знам '96 набор сме много малко деца...
'се едно...
Ако не си учил, к'вото и да направиш на изпита, както и да четеш въпроса, 'се ще ти е написано на китайски...
успех ;седмокласничета :)
LoveRetroMusic
10-25-2009, 13:26
мда, аз миналата година по математика на външното
бях с 5.48 .. то беше невъзможно да се решат
толкова много задачи. Дано тая година
да са малко по-малко иначе не знам къде ще ходя xD
Засега съм почнал с 6 по всичко, освен Биология. Това е най - голямата тъпня, съществувала някога. Да изучавам бактерии и кви камшичета имат >_>. Не са ме изпитавали още. Може просто да назубря за да изкарам 6 ама го мразя тоя предмет ужасно много. Може би ботаниката като почнем ще стане МАЛКО по - интересно, ама засега...
По математика имам 5.75 на входното, сега очаквам 6 на формулите. По БЕЛ имам най - високата оценка на теста по "На Прощаване", така де, 6, както и един мой приятел. Другите са 6- и имаше две двойки.
Физиката е лесна, задачите също, и се изненадах като ми писаха 6 понеже реших разделих 10 на 2 като ме изкара на дъската xD.
Химията всъщност ми харесва. Нямам нито една грешка на контролното или на входното.
Руския е ОК. Английския просто да не говорим за него. Той ми е направо като свободен час. Госпожата като ме види, че не внимавам и ме изкарва на дъската да обяснявам същия материал, който взимаме вече 2 години, мислейки си че понеже не внимавам ще получа 2, а всъщност изкарвам 6 >_>. Винаги съм си бил вещ в английския.
Изненадан съм, че не съм видял никой от 35 СОУ "Добри Войников" тука. Ако сте оттам пишете ЛС ;)
Margoto0
10-26-2009, 12:38
Засега съм почнал с 6 по всичко, освен Биология. Това е най - голямата тъпня, съществувала някога. Да изучавам бактерии и кви камшичета имат >_>. Не са ме изпитавали още. Може просто да назубря за да изкарам 6 ама го мразя тоя предмет ужасно много. Може би ботаниката като почнем ще стане МАЛКО по - интересно, ама засега...
По математика имам 5.75 на входното, сега очаквам 6 на формулите. По БЕЛ имам най - високата оценка на теста по "На Прощаване", така де, 6, както и един мой приятел. Другите са 6- и имаше две двойки.
Физиката е лесна, задачите също, и се изненадах като ми писаха 6 понеже реших разделих 10 на 2 като ме изкара на дъската xD.
Химията всъщност ми харесва. Нямам нито една грешка на контролното или на входното.
Руския е ОК. Английския просто да не говорим за него. Той ми е направо като свободен час. Госпожата като ме види, че не внимавам и ме изкарва на дъската да обяснявам същия материал, който взимаме вече 2 години, мислейки си че понеже не внимавам ще получа 2, а всъщност изкарвам 6 >_>. Винаги съм си бил вещ в английския.
Изненадан съм, че не съм видял никой от 35 СОУ "Добри Войников" тука. Ако сте оттам пишете ЛС ;)
Браво,браво.Но гледай да не ти се изпари ентусиазма и да тръгнеш надолу,захапал си, не пускай.Късмет на всички :) :)
LoveRetroMusic
10-26-2009, 15:39
:lol:
DevlLady666
10-29-2009, 23:07
Явно даскалката ти sux..нащта по биология беше мн пекаа и на тея "камшичета" имах само 6тици, при положение, че аз никога не съм зубрила по биология..и ботаниката е мн кофти..после ще учите за охлювите и раците..доста е интересно..явно биологията не ти се отдава..
DevlLady666
10-29-2009, 23:08
Абе какви сте вие дето влизате по форумите .. По цял ден ли зубрите :? 5,75 , 6 - ... Аз имам:
Физика - 4
Математика - 3 ,3 ,3
Български - 4
Английски - 6
Химия - 4
Биология - 5
История - 4
Музика ( Да ,правихме контролно ) - 3
География - 3
И май това са за сега ..
Ми ти си пичка..няма страшно и аз миналата година бях така и пак си влязох където искам..тея зубърчета ги мани..сер ли праихте контролно по музика.. :lol: :lol:
MadeOfWater
10-30-2009, 06:17
Абе какви сте вие дето влизате по форумите .. По цял ден ли зубрите :? 5,75 , 6 - ... Аз имам:
Физика - 4
Математика - 3 ,3 ,3
Български - 4
Английски - 6
Химия - 4
Биология - 5
История - 4
География - 3
И май това са за сега ..
Ми ти си пичка..няма страшно и аз миналата година бях така и пак си влязох където искам..тея зубърчета ги мани..сер ли праихте контролно по музика.. :lol: :lol:
ми то и ние правихме по рисуване :-D даже и планове пишем
des7royer
10-30-2009, 07:40
ми то и ние правихме по рисуване funfunfun даже и планове пишем
Не е за мене тая работа рисуването... Таркалям го някак :o
Snickers
10-30-2009, 10:32
Физика - 4
Математика - 3 ,3 ,3
Български - 4
Английски - 6
Химия - 4
Биология - 5
История - 4
География - 3
И май това са за сега ..с тея тройки по математика...
DarinCetYy
10-30-2009, 12:04
някой може ли да ми отговори а тези въпроси от немили недраги
може ли някой да отговори на тези впроси ?
въпросите са от немили недраги
има ли повестта драматизиран вариант.ако има, назовете го
кой е основен композиционен похват в цялата повест
пряк израз на авторовото отношение във втората глава е
посочете върховните моменти в повестта
кои герои са повече близки до странджата
кои герои са повече близко до македоснки
кои от хъшовете не загива при гредетин
основен образ в сърцата и мечтите на хъшовете е
Ще падне у4ене за изпитите.Аз влезнах в едно от най-елитните у4илища без много у4ене. :D :D :D
mArMaLaDkA
10-30-2009, 21:29
NoContinuation, много зависи от преподавателя. Не знам при вас как е, но лично моята учителка по музика ми е диктувала супер много неща, които тогава считах за глупост, но ги научих. Жената беше стриктна, искаше да се знаят, иначе двойка. И колкото и тъпо да ви се вижда в момента да учите по такива елементарни предмети, имайте впредвид, че това е една обща култура. Не е голямо геройство да си тъп като амеба, да праскаш 3-ки и 4-ки и да се присмиваш(тоест да си избиваш чувството за малоценност) на тези, които имат отлични оценки, 'щото са си седнали на задника на време и са чели.
Някои неща наистина са трудни за разбиране. Но трябват усилия. Трябват, защото едно е да изкараш 4-ка на входно, друго е 4-ката да те съпровожда цяла година по дадения предмет. Срамота е по елементарни предмети като музика и география да имате 3-ки. Срамота е и да си цакате яко тройки по математика. Има някои неща от материала, които са по-усукани и не всички ги разбират, но пък сега е октомври, на какво ви изпитват? Формули за съкратено умножение? :? Вземете се в ръце, защото няма кой друг вместо Вас.
Не твърдя, че няма да Ви приемат никъде. Толкова много училища приемат хора с по бал 19-21, само защото имат да запълват бройка. Факт е обаче, че едно е да попаднеш в елитна гимназия, друго в квартална дупка, защото не си си мобилизирал мозъчните клетки навреме. То общо-взето си е за Вас, или по-точно за някои от Вас. Щом Ви кефи да завършите 7. клас с 4-ки и успех под 5.50 - Ваша воля.
Ще е хубаво някой да се замисли над поста, защото скоро идва ноември, сравнително рано е и ако има да поправя успех, точно навреме. 8-)
някой може ли да ми отговори а тези въпроси от немили недраги
може ли някой да отговори на тези впроси ?
въпросите са от немили недраги
има ли повестта драматизиран вариант.ако има, назовете го
-
кой е основен композиционен похват в цялата повест
пряк израз на авторовото отношение във втората глава е
лирическото отстъпление
посочете върховните моменти в повестта
кои герои са повече близки до странджата
Бръчков
кои герои са повече близко до македоснки
мм.. Попчето!?
кои от хъшовете не загива при гредетин
Македонски
основен образ в сърцата и мечтите на хъшовете е
свободна България?!
Ох леле вече нищо не помня от тоя седми клас..
Дано да съм помогнала поне малко. . .
охх....тая година много зле започна... :? по БЕЛ на входното--- 4.40 (ама тя дава много трудни...ако учех някаде другадееее щях да имам 6 :x ) по Математикааа на входното--- 5.333 :-x пак по мат.---5.42 :-x простооооо :-o ........пък и във варна конкуренцията е доста :(
NoContinuation, вземи се пребори с тая математика, че не знаеш от де ще ти скочи някой ден... Знам, че не е много приятна, но за съжаление е ужасно нужна за почти всичко.
Не ,аз не се хваля с тройките ,и не ходя по цял ден на кафенца с бургашките футболистчета ,и не е от преподавателя.Просто никога не са ми вървяли тези предмети ,а математиката особено я мразя.Аз обичам езиците ,обичам да говоря и да уча ,и повярвай ми , ако можех ,бих заменила 5 -тте ми най омразни предмета и бих учила 5 езика ,наведнъж.Нямам намерение да ставам чистачка , а да науча достатъчно езици ,които според мен ще ми отворят много повече врати от колкото едната шестица по география или математика.
Глупаво изказване. Ако сега тия елементарни формули не ги научиш, не те виждам в 9-ти клас, догодина ще подпукаш и квадратните уравнения, а не знаеш ли формулите - лошо, не знаеш и квадратните. Не е толкова трудно. И не е задължително да решавате хиляди задачи, нито пък да си давате парите по частни уроци...абе сядаш и си казваш - ще ги реша, почваш и четеш, отделяш на ден по един час (без събота, тя е за почивка) минимум или повече и си пререшаваш задачите от час или пък решаваш други...започваш от по-лесни към по-трудни...с това вайкане няма, немога, няма, не мога...не става, ще цитирам Пенчо Славейков:
Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
И не знаем, не можеме, не щеме
да работим за себе си със време.
Само знаем и можеме, и щеме
един други злобно да се ядеме...
Помежду си лихи, буйни, топорни,
пред други сме тихи, мирни, покорни...
Все нас тъпчат кой отдето завърне,
щот сме туткун, щото не сме кадърни...
Всякой вика "Яман ни е нам хала!" -
а всякому мерамът е развала...
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
Не целя да те обидя. Просто се стегни. А за успеха - ако си решила да кандидастваш в математическа гимназия - стягай математиката, ако си с език - математика + езика + бел, ако ще кандидатстваш в икономически техникум - стягай история и география. Мармаладка е изключително права в своят пост. Браво за него.
А за хора, като mz1 - майна, мога да ти кажа само, че страшно ме дразнят хора като теб - по форумите се правите на много големи - "ама аз не учих, нема смисъл да учите, цяла година по кафетата и накрая пак съм в най-елитното в града..."...пълни глупости. По форумите се правите на тежкарите, които не учат, обаче в действителност ходите по консултаций, даже когато не е необходимо и давате луди пари по частни уроци. Ако пък случайно си минал между капките, ще те изтискат, защото това не е кварталното...
Snickers
11-01-2009, 14:03
Знаела кое ще ви трябва на изпитите...
Всичко, което се учи трябва на изпитите...
Оф,бе аре оставете момичето на мира :-o Ще прави каквото си иска и ще учи по каквото си иска :-o Кво и командвате...И аз съм зле по математика и не уча и не знам нищо и кво от това...Точно затова съм влезнал в езикова,защото искам да наблягам на език,а не на някакви тъпи физики,математики и подобни глупости...Така че,всеки си решава...И кво като има 3-ка по музика...Аз и 2-ка съм имал по Музика и накрая имах 6...
Аз пък миналата година (7 клас ) по музика имах 5 за годината и всичко друго ми беше 6, ама понеже въобще не си давах зор по музика и не учих и той господина ми остави 5 :lol:
Snickers
11-01-2009, 15:01
Абе вие тъпи ли сте? Нали, за да влезе и трябва математика и български?
Как ще влезе като не знае нищо, 'баси...
Слезте малко на земята...
Аз в 12 клас мислех точно като NoContinuation... И какво излезе... Математиката ми трябва всеки ден и по много...
Никой не ви кара да ставате математици, просто не заеб*вайте тотално тази наука, защото тя е отмъстителна и коварна, все ще намери кога и от къде да си го върне и то така, че наистина да ви заболи...
mArMaLaDkA
11-01-2009, 15:45
Абе вие тъпи ли сте? Нали, за да влезе и трябва математика и български?
Как ще влезе като не знае нищо, 'баси...
Слезте малко на земята...
Еми... именно. То не е въпросът да изкараш 3.50 на теста с налучкване, въпросът е след това какво ще правиш. Изпуснеш ли дори малко, после ти е трудно 3 пъти повече.
А българският език от кога е точна наука? :lol:
Литературата не се отдава на всеки. Там трябва по-нетрадиционно мислене, за да вникнеш в дадено произведение, да разбереш как се е чувствал авторът, като е писал това и онова. Българският обаче си е български. Има си определени езикови правила, които трябва да се научат. И нали се сещаш, че за да умееш да пишеш есета, пък дори и някакъв съвсем малък текст, в границата на 3-4 изречения, пак трябва да знаеш частите на речта и на изречението на български, за да ги разбереш и на чуждия език, и съответно да можеш да ги приложиш.
Колкото до оценката ти по музика: аз лично бих си взела поука и бих се старала следващия път да имам много по-добра оценка. И това не би било само по музика, ами по който и да е предмет. Опитваш се да отсяваш важните за теб предмети, като обаче премахваш важните по принцип предмети(български, математика...). Поне, като не ти се учи по някои предмети(говорим за биология примерно), си изкарвай оценките от слушане в час. Само, дето надали си толкова умна, че да слушаш в час урока и после само да рецитираш, каквото си запомнила. Не сте достатъчно хитри още, нито имате реална преценка за нещата(повечето от вас), че да отваряте голяма уста. Нямате и особена обща култура все още, че да тарикатствате и да изкарвате разни високи оценки без да учите. Затова, тетрадчицата, 10-15 минути четене и после без много усилия си изкарвате хем прилична оценка, хем нещо ви влиза в главата.
Оф,бе аре оставете момичето на мира :-o Ще прави каквото си иска и ще учи по каквото си иска :-o Кво и командвате...
Тарикате, казвам им го, защото като изкара 3.01 по Математика и 3.49 по БЕЛ ще ореве форума със хиляда и една теми, че не са я приели където иска и че балът им не достига за никъде...ето затова го казвам. Не за друго.
Lucho , aз не ,че не мога ,аз не искам.Така да се затворя в стаята ии един час да решавам задачи ,аз издивявам.Воля за такива неща нямам.И никога не бих си причинила това ,да отида в математическата.Отивам в италианска ,с бал 26.И да ,знам ,че това не е причина за успокоение ,но си е мой проблем как ще се справям.Просто няма как да разберете защо толкова го мразя тоя предмет.Баща ми как ме е карал да уча ,как се е опитвал да ми помага и как ми е викал ,не е истина просто.Аз не съм по точните науки ,нито математика ,нито български ..И ако е за едната диплома ..с езицит ще постигна много повече.
И в моя случай трябва да се ходи на уроци по математика ,защото госпожата ни в училище пише бързо , не обича да обяснява и накрая ,след като целия клас не е разбрал и и казваме тя постоянно пита "Е какво не разбрахте?" и като и кажем всичко , и тя пак "Не ,ела да ми покажеш кое не разбра" ,просто не става жената.И учителката на курса знае ,кое ще ни трябва за изпита ,и по начина по който тя обяснява нямат нищо общо с училище.
Ами като не ви "става" жената, вдигате си при директора на училището и излагате проблема. Ако ли не - отивате при класната. Ако нищо не помага - ще я питате докато разберете. И ти пак не можеш да ме разбереш - насила хубост не става. Ти го приемаш като
Така да се затворя в стаята ии един час да решавам задачи ,аз издивявам приемаш го, като нещо, което ти е тъпо, скучно и безинтересно. Това не е хубаво. Горе го казах - насила хубост не става. Където и да влезеш, каквото и да учиш, БЕЛ и Математика все ще учиш. Като започнеш - 8 клас - 4 БЕЛ, 3 МАТ; 9 - 4 на 4; 10 - 4 БЕЛ; 2 МАТ но това са примерни прогнози, във всяко едно училище, или гимназия, или техникум е различно. Искаш езици - ще ги учиш, бъди спокойно. Каквито и езици да научиш, не забравяй, че от Българския по-хубав няма. Вярно - един или повече езици отварят много врати, но Математика и БЕЛ - докато си студентка все ще са по теб... казвам ти го приятелски, защото съм минал по твоят път (както много хора тук)...прави каквото искаш, мисли каквото искаш, но, ако не успееш накрая, не прави теми и не реви по форума, Please ! И още нещо - ако научиш основни неща по математика, решаването на задачи може да бъде лесно и приятно, колкото и тъпо да звучи. Случвало ми се е да пререша една задача n брой пъти, само и само от инат да намеря верния отговор :)
LoveRetroMusic
11-03-2009, 10:28
Какво се карате бе 8-)
ГРИПНА ВАКАНЦИЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ ЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ :grin:
ПП - точно преди контролното по математика и билогия 8-) 8-)
edelweiss96
11-03-2009, 10:52
^
И аз също съм грипна ваканция. :grin: Измъкнах се от доста домашни за утре и сега ми е на кеф. :grin:
Co0kieGirl
11-03-2009, 15:39
Ние пък си ходим на училище !! 8-)
Днес ни върнаха тестовете по биология(на материал за монера и протиста) и имам 5,75 (1 грешка..) Ммм..в петък по математика ще правим тест,а в понеделник по химия.А за утре имаме да научим на изуст по литература речта на Хаджията от 3-та глава...
Математиката си ме тормози,ноо задачи му е майката :D
DarinCetYy
11-03-2009, 16:12
задачи му е майката :D
=;
The_Devil_Girl
11-04-2009, 14:26
ние в училище нямаме нито един болен :D предателство :lol:
December
11-04-2009, 14:46
малее и аз съм много зле с математиката :lol:
По почти всички други предмети имам шстици, а пък тая математика и физика нз как ще ги изкарам. Сега като почнахме геометрията, имам чувството, че когато съм в час се намирам в Япония. Просто нищо не схвашам. Много се надявам да изкарам 5 за срока,но нз как това ще стане като имам 4,5,4 :? Алгебрата ми беше по-лесна за ама геометрията се чудя как ще искарам 3
Сега и ние сме в грипна ваканция и ще се опитам малко да наваксам с материяла по мат,въпреки че това ми се струва невъзможно...
The_Devil_Girl
11-04-2009, 14:48
геометрията наистина си е трудна ... алгебрата ми беше лесна наредих 2 шестици и сега незнам как ше се разправям с тая геометрия
п.п и за жалост нямам грипна ваканция за наваксване
Учете, учете, учете по математика..
Много важно е да схванете горе-долу поне материала.
И не толкова заради изпитите, но нагоре ще ви трябват тия неща, а като не ги научите сега, после никой няма да седне да ви ги обясни..
Snickers
11-09-2009, 19:15
Седмокласници, къде се изгубихте?
Габи, учим! :Д
edelweiss96
11-09-2009, 19:19
Аз лично тъпея по време на ваканцията, ама трябва да се мобилизирам, за да пиша някое и друго домашно. :D
Къде сте решили да кандидатствате?
MadeOfWater
11-10-2009, 06:30
4-та във Варна ... :)
4-та във Варна ... :)
Успех!!Сега не е много приятно да се учи,но после в новото училище е супер!! :::
Snickers
11-10-2009, 08:30
Колебая се между ФЕГ и НФСГ... :-|
Кофти...
Времето ми минава изключително бързо и неосъзнато. Много бързо ще мине 7-ми клас, усещам. :)
edelweiss96
11-10-2009, 08:50
Времето ми минава изключително бързо и неосъзнато.
И на мен... :shock:
Infinity
11-10-2009, 09:48
edelweiss96 ти къде ще кандидатстваш в Перник? Предполагам в езиковата или ПМГ-то?? 8-)
edelweiss96
11-10-2009, 10:06
edelweiss96 ти къде ще кандидатстваш в Перник? Предполагам в езиковата или ПМГ-то?? 8-)
ПМГ - категорично не
Езиковата - може би там ще съм, но не се знае какъв акъл ще ми дойде до тогава.
Икономиката - става, ама не ми се учат много специални (или там както се наричат) предмети. :lol:
Може и да се пробвам в София, въпреки че едва ли ще имам шанс за там.
Infinity
11-10-2009, 10:16
Ами..предполатам,че и ти имаш някакви позната в Икономиката,но аз имам доста и бих те посъветвала съвсем добронамерено да не се прецакваш там и да не пропадаш в тая истинска пернишка простотия! :oops:
edelweiss96
11-10-2009, 10:24
Брат ми завърши там преди 2 години и предполагам, че и сега е същото... :?
Началото на лятото много исках там, ама нещо се разубедих...
А ти сега в икономиката ли учиш?
Infinity
11-10-2009, 10:51
Ами,не аз съм от Брезник / близо е до Перник / е си останах тук да уча след 7-ми клас просто,защото не виждам смисъл да ходя по Перник 8-)
Сега съм 8-ми клас. :)
Snickers
11-16-2009, 11:10
ЪП!
Хайде, бе, седмокласници!
Защо не пишете? Как върви училищният живот? Осъзнавате ли какво ви чака? Страх ли ви е от предстоящите изпити?
edelweiss96
11-16-2009, 12:29
ЪП!
Хайде, бе, седмокласници!
Защо не пишете? Как върви училищният живот? Осъзнавате ли какво ви чака? Страх ли ви е от предстоящите изпити?
Ми явно всеки учи и не му се занимава да пише У темата.
При мене върви горе-доле, преживявам някакси.
Еми може би страх при мен не е точната дума, но определено си имам притеснение по БЕЛ и математика. :(
The_Devil_Girl
11-16-2009, 12:41
мойте притеснение пък e по- български обратно на всякаква логика :-o
Snickers
11-16-2009, 12:45
Аз не се притеснявам. 8) 8-)
waterflame96
11-16-2009, 17:39
Уоу! От колко време не съм писал в темата...
Ми, училищния живот... върви някак... против мойто желание.
Досега имам 13 6-ци, 5 5-ци и 2 4-ки за жалост(едната е по физическо, така че...) и всичко що годе върви добре. По повечето предмети съм добре и тотално обратно на очакванията ми, съм отличник по физика. И пак обратно на очакванията ми до момента оценките ми по Биология са 5,4,6,6. Трябват ми още 2 6-ци за да стане 6 за срока, което ще стане малко трудно при положение, че вече съм горе-долу оформен. По математика засега са добре 6 и 5, ама утре имам контролно, на което е по-вероятно да се представя за 5, в четвъртък контролно по ЗИП, на което пак така... и става лошо. Винаги съм я мразел тая математика, ей затва искам в езикова. по БЕЛ нищо чудно - досега нямам нито една 5-ца. Така мисля. *проверява* Да, така е. Днеска си смятах оценките и досега съм за 5,85...
А встрани от оценките, при нас е много натоварено и отвратително. Не минава ден без да ме изпитат или да правя контролно. Само за тая седмица:
Вторник - Математика тест(цели изрази), Английски - първа част от теста за Unit 1.
Сряда: БЕЛ тест (Ботев, На прощаване, бту имам 6 за рецитиране)
Четвъртък: Математика ЗИП(Shit!), трябва да уча и по Биология и Физика, о да, и по География, най-вероятно ще правя контролно тогава(всеки час правим контролно, понеже г-жата миналата година ни едно контролно не ни даде и айде ся юруш да ни измъчи и...)
Петък: Информационни(лесно) контролно, Биология.
Направо вече искам само да се залепя за възглавницата и със снегорин да не могат да ме махнат от леглото чак до 27-ми(предпремиерата на Новолуние/Здрач/), иначе след тва пак същото до зимната ваканция.
Просто не знам дали след края на 7 клас ще съм психически стабилен. По всяка вероятност ще се побъркам, повтаряйки формули по математика и строеж на клетки по физика. А, и уроци по география...
Като я споменах.. и тя малко наболява... 6 и 5 и сега.. преди МЕСЕЦ правих контролно щото говорех много върху Релеф на Азия. Обаче ние бяхме взели само 1. Обща характеристика и 2. Произход и г-жата "Пиши каквото знаеш за урока от миналия път" и аз си пиша всичко сигурен направо искря от щастие, че ще имам 6. И на следващия път г-жата "Ми не си се представил никак цветущо". Е в тоя момент ако знае кви цветущи псувни ми дойдоха на ум... never mind, и сега 2 седмици по-късно дежурната ми връща контролното и КВО!? 3,50! Мали като се разфучах, излязох от часа ик я намерих тая идиотка и й показах дати от часовете, казах й че ако иска да пита и класа как сме вземали урока. И накрая ми драсна една 6-ца и пак заблестях! *sparkle, sprakle* ^_^
Та, хич не ми е лесно, ама се справям.. при вас как е?
Филмирате се страшно много, пичове...и в езикова, и в математическа, и в хуманитарна - по 2 пъти седмично ако трябва...но ще учиш математика. Без нея не може.
Snickers
11-16-2009, 18:45
Много оценки имате, бе!
При мен т'ва го няма. Уау.
Аз по повечето предмети си имам по една оценка. 8-)
Както и всички останали.
;/
Математиката и физиката ги разбирам. Интересни са ми.
Това е общо взето... ;/
edelweiss96
11-16-2009, 18:50
А математиката горе-долу я разбирам, но от физиката - почти нищо.
Само биологията ми е лесна.
The_Devil_Girl
11-17-2009, 16:16
и аз се чудя колко много оценки имате :? нас по математика госпожата до края на срока ни е обещала че само 5 оценки ще имаме ии по другите предмети имам малко :?
Infinity
11-17-2009, 17:00
Ти решили накъде ще поемаш? :D
edelweiss96
11-17-2009, 17:12
Ти реши ли накъде ще поемаш? :D
Или ще съм в езиковата с френски, или евентуално ако имам добри оценки от изпитите (или както май сега се нарича външно оценяване) ще се пробвам да кандидатствам във ФЕГ, въпреки че нещо загубих желание за София. :?
Infinity
11-18-2009, 12:02
^ Иначе да пътуваш всеки ден ли мислиш? :-o
edelweiss96
11-18-2009, 12:32
Еми...да.
LoveRetroMusic
11-18-2009, 15:13
Тая физика е мега скучна. :smt095
Snickers
11-18-2009, 15:46
Тая физика е мега скучна. :smt095 :shock:
LoveRetroMusic
11-18-2009, 15:52
Казано по друг начин - г-жата ме отегчаваааааааааааааа ;D
kotetokateto
11-18-2009, 22:30
Не искам да ви плаша, но в 8ми клас е още по-тъпа и скучна.
EnterYourNameHere
11-19-2009, 11:57
Не искам да ви плаша, но в 8ми клас е още по-тъпа и скучна.
whatever, поне ми е лесна. :)
Snickers
11-19-2009, 13:29
Не искам да ви плаша, но в 8ми клас е още по-тъпа и скучна.Физиката е интересна! 8-)
Kallyn4eto
11-21-2009, 16:33
Здравейте седмокласници...
аз май ви писах в темата, ама пак да кажа, че вече съм 8ми клас във ФЕГ
таа аз миналата година много много не учих по физика и биология..учих но не наблягах особено
по химия учих дооста, ама в края когато трябваше да оправям оценки, ама пак нищо не разбирах..
ох..
вие разбрахте ли вече какви ще са ви изпитите? нещо дочух че по мат щяло да е на два модула единият /който ще е за изпита/ ще е 4 задачи за описване о.о
Я кажете как ще са ако знаете вече...
OneDayInNewYork
11-21-2009, 16:35
не си го представям от другата година в друго даскало, ама тряя 8-)
и да се молим, че изпитите няма да са трудни 8)
Къде се изгубихте всички бе
MadeOfWater
11-26-2009, 06:53
Къде се изгубихте всички бе
Тука сме бе :-D
Май Господ /аз/ го е нЕмало :lol:
Не искам да ви плаша, но в 8ми клас е още по-тъпа и скучна.Физиката е интересна! 8-)
+1
OldSchoolH8
11-26-2009, 11:28
term0t0,ти си седмокласник хулиган? :shock:
faststep
11-26-2009, 18:16
Термото е форОмен бияч, в нормалния живот сигурно е някаква мишка. :) Успех, седмокласници!
Нищо не споменавате за историята, на мен в 7ми клас много ми беше скучен този предмет. :-o
edelweiss96
11-26-2009, 18:31
Термото е форОмен бияч, в нормалния живот сигурно е някаква мишка. :) Успех, седмокласници!
Нищо не споменавате за историята, на мен в 7ми клас много ми беше скучен този предмет. :-o
А на мен ми е интересна. :shock:
iiordanova
11-26-2009, 18:59
И на мен Историята ми е интересна.. 8-)
Химията и Биологията също.
Ама Физиката .. не ми е много интресна.. :-o
Snickers
11-27-2009, 13:50
Здравейте седмокласници...
аз май ви писах в темата, ама пак да кажа, че вече съм 8ми клас във ФЕГ
таа аз миналата година много много не учих по физика и биология..учих но не наблягах особено
по химия учих дооста, ама в края когато трябваше да оправям оценки, ама пак нищо не разбирах..
ох..
вие разбрахте ли вече какви ще са ви изпитите? нещо дочух че по мат щяло да е на два модула единият /който ще е за изпита/ ще е 4 задачи за описване о.о
Я кажете как ще са ако знаете вече...
Да ,ти писа ..
Някаква глупост ще е изпита..
И кое и е интересното на физиката?Формулите ,задачите или лампичките?Аз направо издивявам в тоя час , утре обаче няма да ходя на училище ,щото трябва да се ходи на кино.Що направо не спра да уча някакви простотии дето няма да митрябват и не отида на военен лагер .. :?Гр. Всеки с интересите си, да.
По математика за сега имам три шестици и те така. Смисъл и знания имам, лесна е.
Историята ми е скучнаааа :booooomb:
Биологията е хубава.
А вие докъде сте по математика? ;/
Infinity
11-27-2009, 13:56
^ Ох, аз дето не влизам мн често в тая тема ме заболяха очите да чета едно и също нещо, пък за редовните посетители не знам.. 8-)
Да !! Ясно , обичаш физиката , харесваш я , разбираш я , интересна ти е , но нали знаеш , че интересите на всеки са различни и вече става малко досадничко това постоянно натъкване колко е интересна физиката. 8-)
Сори , ама мн исках да го напиша вече !! 8)
Snickers
11-27-2009, 20:58
^ Ох, аз дето не влизам мн често в тая тема ме заболяха очите да чета едно и също нещо, пък за редовните посетители не знам.. 8-)
Да !! Ясно , обичаш физиката , харесваш я , разбираш я , интересна ти е , но нали знаеш , че интересите на всеки са различни и вече става малко досадничко това постоянно натъкване колко е интересна физиката. 8-)
Сори , ама мн исках да го напиша вече !! 8) Да, и аз се усетих. И мислих да си едитна поста и да добавя няколко други неща, но ме домАрзя. 8-)
somanycookies
12-22-2009, 13:27
Пуснаха примерни тестове!!!
БЕЛ:
http://mon.bg/opencms/export/sites/mon/top_menu/general/7klas/tests/test_BEL_2010_2011.pdf
Задължителната част се състои от тест с 25 въпроса, за които има време 60 минути. За кандидатстване ще се пише преразказ на непознат текст. За него е определен час и половина.
Математика:
http://mon.bg/opencms/export/sites/mon/top_menu/general/7klas/tests/test_math_2010_11.pdf
25 тестови задачи за първия модул, за кандидатстването 3 задачи със свободен отговор и 2 с подробно решение.
viksit0y
12-22-2009, 14:12
^ Само на мен ли не ми се отварят?
Бтв, тая година историята ми харесва :P Химията не ми харесва, Биологията и Физиката са ми интересни, а другите както преди 8-)
waterflame96
12-22-2009, 17:09
O______O
Ако по БЕЛ са такива въпросите, то съвсем спокойно мога да умра щастлив!
Пък и по математика са що-годе... ах, примерни тестове... бас ловя, че ще са точно такива тестовете, с едно едничко изключение... минимум 1500 пъти по-трудни. Тва сериозно ако са горе-долу като изпитите, аз ще вляза с най-високия бал в света бе!
абе то още ли има тестове след края на годината?! не ви ли ги отмениха :-D
Pwnmaster
12-22-2009, 21:10
Само аз ли мисля, че тестът по БЕЛ е елементарен, а по математика е ужасяващо труден!? :shock:
giveupbitch
12-22-2009, 21:15
по мат. не знам как ще се оправям,квато съм добра... :lol: по БГ ми е по-спкойно..
бтв,има ли седмокласници от Бургас? :grin:
MadeOfWater
12-23-2009, 10:49
БЕЛ:
http://mon.bg/opencms/export/sites/mon/top_menu/general/7klas/tests/test_BEL_2010_2011.pdf
Задължителната част се състои от тест с 25 въпроса, за които има време 60 минути. За кандидатстване ще се пише преразказ на непознат текст. За него е определен час и половина.
Математика:
http://mon.bg/opencms/export/sites/mon/top_menu/general/7klas/tests/test_math_2010_11.pdf
25 тестови задачи за първия модул, за кандидатстването 3 задачи със свободен отговор и 2 с подробно решение.
Ох,не ми се отварят... :(
Може ли някой да ми ги прати по ЛС :(
somanycookies
12-23-2009, 15:10
http://mon.bg/
MadeOfWater
12-23-2009, 17:32
БЕЛ:
Математика:
Ох,не ми се отварят... :(
Може ли някой да ми ги прати по ЛС :(
Успяяяях... :grin:
viksit0y
12-23-2009, 18:41
По БЕЛ съм спокойна, но математиката .. :smt085
vanilievisez
12-23-2009, 21:12
Нищо лично, но са елементарни... това е подигравка с нас, тазгодишните кандидатстващи..
Snickers
12-24-2009, 13:47
Мхм.. лесни са, ама сега. Ще видим...
Габи, няма смисъл да се ядосваш, нали си влязла?;/
:)
О,помня как миналата година по това време вече усетих,че ще имам изпити.Първия срок изобщо не ми беше и минавало на ум,че ще трябва да решавам толкова много задачи и тестове.Но втория срок се стегнах и стана. :)
Не се тревожете.Не е толкова страшно,колкото изглежда.Тазгодишните изпити не бяха от най-лесните,но не бяха и от трудните.Да,изпитът по математика си беше ужасен,но пък почти всички влезнаха и го изкараха.
Като погледнах примерните-дааа,изобщо не са трудни.Ако наистина е нещо подобно съм сигурна,че един нормален 7-мо класник,който учи ще го реши без проблем.
Успех на кандидатстващите и дано влезете там,където искате.Не се шашкайте,няма нищо страшно.Няма нужда да си трошите чак толкова нервите за някакви си 3 часа в края на учебната година.
За мен един тест не може да определи НАЙ-ТОЧНО какви знания има един човек,но...
И пак-успех. ;>
vanilievisez
12-24-2009, 14:50
Нели, така е, просто е тъпо.
Но няма нищо де, успех все пак на всички)
MadeOfWater
12-24-2009, 14:50
Не вярвам да са толкова лесни... :?
Това са елементарни знания,които 10 годишния ми брат има :?
Ако теста е и на половина толкова лесен,ще успеем да всезем където искаме. :D
Нищо лично, но са елементарни... това е подигравка с нас, тазгодишните кандидатстващи..
Ха-ха .
Предпочитам да се подиграват с мен ,а не както СЕ ПОДИГРАХА С МЕН и останалите бивши седмокласници :x .
Изпита по БЕЛ мега лесен по МАТ мега труден :-x .
Тоя по математика примерния е супер лесен ....
оф за кво не съм 96 8-)
vanilievisez
12-24-2009, 17:18
Ха-ха .
Предпочитам да се подиграват с мен ,а не както СЕ ПОДИГРАХА С МЕН и останалите бивши седмокласници :x .
Изпита по БЕЛ мега лесен по МАТ мега труден :-x .
Тоя по математика примерния е супер лесен ....
оф за кво не съм 96 8-)
Тазгодишните, моме.
'Дето тая година кандидатстваха. 8-)
sanyflower7
12-31-2009, 15:50
Само по бел и по математика ли ще има изпити с тях ли жлизаш кадето поискаш
aloveyou
01-01-2010, 08:45
НЕ..Но по БЕЛ и по Математика теста ще е с два модула..С единия се влеза в по "простите" училища,а втория за езиковите и елитните = доколкото знам..
А може ли да ми препоръчате някакви помагала..Обмислям да си взема един по БЕЛ и един по Математика,но искам и по още един,но не знам по кой предмет..Помогнете :(
НЕ..Но по БЕЛ и по Математика теста ще е с два модула..С единия се влеза в по "простите" училища,а втория за езиковите и елитните = доколкото знам..
А може ли да ми препоръчате някакви помагала..Обмислям да си взема един по БЕЛ и един по Математика,но искам и по още един,но не знам по кой предмет..Помогнете :(
Егати аз кат кандидатсвах нямаше такива сложни неща като модулите.Кандидатсваш и ако те приемат влизаш
sanyflower7
01-01-2010, 09:52
Егати аз кат кандидатсвах нямаше такива сложни неща като модулите.Кандидатсваш и ако те приемат влизаш
Мисълта ми е ще има ли кат миналата година по 6 предмета
aloveyou
01-01-2010, 09:53
Stani46 = да беше и сега така.. :( :( :(
Stani46 = да беше и сега така.. :( :( :(
Да беше ана не е :) :) :)
Unendlich
01-01-2010, 10:49
С всяка година кандидатстващите са все по-малко, хващайте 3-ки и сте влезли :D
Snickers
01-01-2010, 11:48
Оф, к'во се оплаквате, бе?
Не виждате ли, че сега теста е безумно лесен и пак има недоволни, разбира се.
:?
Плюс това има два модула, единия е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН за всички и с него не се кандидатства, а другия е по желание за тези, които искат да кандидатстват.
//Нямаме време, ей. :д
sanyflower7
01-01-2010, 13:32
С всяка година кандидатстващите са все по-малко, хващайте 3-ки и сте влезли :D
Напълно вярно това от една страна е много добре защото вси4ки отиват в 4ужбина а от друга не е защото влизат всякакви
sanyflower7
01-01-2010, 13:38
Плюс това има два модула, единия е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН за всички и с него не се кандидатства, а другия е по желание за тези, които искат да кандидатстват.
О , дано
BubbleGirll
01-01-2010, 18:40
И аз да се запиша в темата :grin: Обещавам да я следя редовно :) И аз споделям вашата съдба ( 7 клас съм ) предстои ми да кандидатствам не се притеснявам като гледам колко спокойно го карам чак се притеснявам :lol: ще кандидатствам в Езиковата гимназия тук в моя град искрено се надявам да ме приемат :twisted: само да вметна ходя на уроци по математика 2 пъти в седмицата по 90 минути и сега от 4-ти ще ходя и по български 2 пъти по 90 минути и сега от новата година се захващам по сериозно решавам горе доло по 40-50 задачи от понеделник до петък а през уикенда пак 40-50 събират се по 100 на седмица +/- :) смятам че са достатъчно по български я карам по леко защото ми е по лесно решавам от сборника към учебника пиша си домашните редовно и така горе доло :) по другите предмети уча за към 5 :oops: английския най ми върви :) ии това е от мен да не ви занимавам с моите глупости повече :lol: :lol: :-P :-P
giveupbitch
01-01-2010, 20:24
да,така ще е..само дано да са лесниии,дано :D че по математика няма да имам повече от 5 за годината..та и 5 дали ще имам :D ще гледам да изкарам 5,по бг съм по-спокойна,2рия срок ще ходя на уроци..та,айде,ще следя темата :-D
BubbleGirll
01-03-2010, 14:26
уТре сме на даскалооо :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:
Pwnmaster
01-03-2010, 15:38
Имам един въпрос-ако си направим задължителната матура и не изкарам например половин точка на кандидатсващият модул какво става?Те взимат оценката и от двата модула нали?
BubbleGirll
01-03-2010, 16:19
ами не съм много по обясненията но ще се опитам да ти обясня значи първия модул задължителен за всички е 65 точки втория с който ще се кандидатства е 35 точки и накрая се събира сбора и така се получава оценката за кандидатстване да речем на ч модул имаш 40 точки и имаш 4,234 на другия модул имаш 20 точки и имаш 5,034 събираш двете ии делиш на две така се получава което значи че ако на първото не направиш нищо и да речем имаш 5 точки и имаш 2,014 с тва което имаш от 2 модул ги събираш и така но оценката ти ще е много ниска :-D :-D какво обяснение само :lol: ми дано си ме разбрал :oops: :oops: :oops:
aloveyou
01-03-2010, 17:26
А седмокласници = купихте ли си някакви помагала ? И ако да - какви :-o
Snickers
01-03-2010, 18:06
Имам един въпрос-ако си направим задължителната матура и не изкарам например половин точка на кандидатсващият модул какво става?Те взимат оценката и от двата модула нали?Взима се оценката само от втория модул. )
Първия модул е като текуща оценка.
Pwnmaster
01-03-2010, 18:07
Имам един въпрос-ако си направим задължителната матура и не изкарам например половин точка на кандидатсващият модул какво става?Те взимат оценката и от двата модула нали?Взима се оценката само от втория модул. )
Първия модул е като текуща оценка.
Oh,shit! :shock:
Unendlich
01-03-2010, 18:26
Ауе тази година доста ви прецакаха седмокласниците :?
Snickers
01-03-2010, 20:01
Ауе тази година доста ви прецакаха седмокласниците :?Глупости
giveupbitch
01-03-2010, 20:20
според мен е по-добре така..ще си правим изпита училището,с нашия клас..няма да ходим по другите училища да се притесняваме :?
Pwnmaster
01-03-2010, 20:24
А колко ще са въпросите от вторият модул, майна?
BubbleGirll
01-04-2010, 12:26
А колко ще са въпросите от вторият модул, майна?
ами по български ще е преразказ а по математика 5 задачи :) :-P
Snickers
01-04-2010, 13:22
Влез в сайта на МОН и виж:д
Как върви училището, ей?
aloveyou
01-04-2010, 14:01
според мен е по-добре така..ще си правим изпита училището,с нашия клас..няма да ходим по другите училища да се притесняваме :?
ДА,правилно..НО единственото нещо,което ме притеснява е,че кфесторите ще са от други училища :o
BubbleGirll
01-04-2010, 15:35
Как върви училището, ей?
горе доло на кантарче съм по БЕЛ за 1 срок имам 5 5 5 6 6 6 и ще правим тест върху немили-недраги и дано имам 6 :grin: :grin: :grin:
SoDifferent
01-07-2010, 07:49
ох, логически задачи, мразя ги!
иначе и аз съм седми клас тази година :)
The_Devil_Girl
01-07-2010, 12:53
Къде мислите да кандидаствате (знам че е още рано ама... ) ?
aloveyou
01-07-2010, 12:57
Ами аз съм решила да кандидатствам в МГ :P :P
The_Devil_Girl
01-07-2010, 12:59
Иначе в кой град си ?
Аз съм от софия и си мислех за испанската , ноо започват да ме разубеждават :( но има още време ще мисля :-D
Мислете хубаво, да не съжалявате после :)
aloveyou
01-07-2010, 14:02
Иначе в кой град си ?
Аз съм от софия и си мислех за испанската , ноо започват да ме разубеждават :( но има още време ще мисля :-D
От Русе съм..
Иначе ако имаш желание да учиш в Испанската,не слушай другите..Влез там,където имаш желание - все пак ти решаваш :wink: :wink:
Snickers
01-07-2010, 14:09
ФЕГ, е така...
Т'ва го казвам за стотен път, е така...
'що не четете малко...
смисАл;/
правихте ли класни работи?
ФЕГ, е така...
'що не четете малко...
смисАл;/
дам по мат имам 6
по бг 5
а тази по математика вчера ми написа 2 защото съм се смяла в час и ми развали успеха само от 6 :o
The_Devil_Girl
01-08-2010, 11:49
ФЕГ, е така...
'що не четете малко...
смисАл;/
Правихме, да
имам две шестици , което е малко странно ,защото мислех ,че ще имам две петици ( не се оплаквам :D )
somanycookies
01-08-2010, 16:13
Ние също правихме класна и имам 2 шестици хPPP
Чуда ли дали ще има помагала/книжки/вестници/списания с примерни тестове като онези в сайта на МОН.
Ще има, да. "Стандарт" вероятно пак ще публикуват книжките от Април до Юни. Съветвам те да си ги копуваш редовно, защото с малко повече желание и разбиране, ще се потготвиш прилично с тях и ще си изкараш хубава оценка :)
edelweiss96
01-08-2010, 16:57
Аз мисля в ГПЧЕ "Симеон Радев" Перник с френски или английски.
Хеееей Как сте седмокласници :-P
Учете и се стягайте за хубави оценки от даскало и после... :]
Pwnmaster
01-08-2010, 22:18
Не съм решил къде ще уча, но ще е с немски език 100 процента.
iiordanova
01-09-2010, 06:40
Здравейте.. :)
Как върви училището при вас ? Аз се справям доста добре , доволна съм от себе си.
Решила съм утре да решавам много задачи по математика на това , което не разбрам много добре.
Вие ще ходите ли на олимпиади по нещо ?
Как се справяте с разказвателните ? Аз правих тест по Химия , дано съм се справила. И ме изпитват .. и т.н.
Взех се в ръце вече няма мързел ..
aloveyou
01-09-2010, 07:41
Здравейте.. :)
Вие ще ходите ли на олимпиади по нещо ?
Да,ние ще ходим на олимпиади..По руски,по БЕЛ и по математика засега..
The_Devil_Girl
01-09-2010, 09:15
По разказвателните съм добре с изключение на химията ... нещо с това изравняване и с тоя натрий с обърках ,а пък и госпожата е болна и няма да ме изпитва скоро така че нз :D
giveupbitch
01-09-2010, 19:35
и при мен е добре..е горе долу :D По бг ще имам 6 най-вероятно по мат. 4 или 5,втория срок мощно учене за 5,майна :D
SmilezZz
01-13-2010, 13:04
Нещо замря темата..
Иначе аз си купих помагала по БЕЛ и Математика
По БЕЛ е този - http://www.book.store.bg/c/p-p/m-251/id-12547/11-stypki-kym-uspeha-margarita-nikolova.html?srchstr=11%20%F1%F2%FA%EF%EA%E8%20%E A%FA%EC%20%F3%F1%EF%E5%F5%E0&s=0&sin=1&sinstore=2&lattocyr=0&latconvused= - супер си..
По математика е този - http://www.book.store.bg/p32372/sbornik-ot-zadachi-i-testove-po-matematika-za-7-klas-viacheslav-velichkov.html?srchstr=%C2%FF%F7%E5%F1%EB%E0%E2%20 %C2%E5%EB%E8%F7%EA%EE%E2&s=0&sin=1&sinstore=2&lattocyr=0&latconvused=0 - тази също е много добра.. :grin:
somanycookies
01-13-2010, 15:03
Нас ни караха да си купуваме, по БЕЛ помагалото на Анубис и по математика книгата за ученика на Архимед.
SmilezZz
01-13-2010, 15:39
Нас ни караха да си купуваме, по БЕЛ помагалото на Анубис и по математика книгата за ученика на Архимед.
Този на Архимед съм го гледала..Лично на мене не ми харесва много
giveupbitch
01-14-2010, 20:50
и аз смятам да си взема няакви сборници..значи тези по бг и мат са добри.. ще си ги взема. :D
Аз се чудя да си взема едни анализи по литература, нещо за преразказ и задачи по български език, но не знам какви.Предложения
SmilezZz
01-15-2010, 14:28
Аз се чудя да си взема едни анализи по литература, нещо за преразказ и задачи по български език, но не знам какви.Предложения
http://www.book.store.bg/c/p-p/m-498/id-12300/literaturni-analizi-7-klas-pishete-za-otlichen-sofia-todorova.html?srchstr=%CB%E8%F2%E5%F0%E0%F2%F3%F0% ED%E8%20%E0%ED%E0%EB%E8%E7%E8%20%E7%E0%207%20%EA%E B%E0%F1&s=0&sin=1&sinstore=2&lattocyr=0&latconvused=0?srchstr=%CB%E8%F2%E5%F0%E0%F2%F3%F0% ED%E8%20%E0%ED%E0%EB%E8%E7%E8%20%E7%E0%207%20%EA%E B%E0%F1&s=0&sin=1&sinstore=2&lattocyr=0&latconvused=0?srchstr=%CB%E8%F2%E5%F0%E0%F2%F3%F0% ED%E8%20%E0%ED%E0%EB%E8%E7%E8%20%E7%E0%207%20%EA%E B%E0%F1&s=0&sin=1&sinstore=2&lattocyr=0&latconvused=0 Днеска гледай този..Грабна ми окото,мисля да си го взема
Infinity
01-15-2010, 15:45
Аз мога да ви препоръчам Нови анализи на литературни творби за 7 клас на изд. Дамян Яков. :)
http://www.damyanyakov.com/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=32&Itemid=2
SmilezZz
01-15-2010, 15:53
Аз мога да ви препоръчам Нови анализи на литературни творби за 7 клас на изд. Дамян Яков. :)
http://www.damyanyakov.com/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=32&Itemid=2
Изглежда добро..Ще го потърся
А в училище какво правите повече преразкази (какви) или съчинение разсъждение.Тя моята госпожа каза, че у хубаво всяко събота и неделя да правим по един преразказ и ако има нещо не ясно да отидем на консултации.Аз като гледам и много помагала за съчинения, но преразказ са много малко.
П.п:как се оформяте за срока :-D
edelweiss96
01-15-2010, 17:35
Определено преразкази, даже само тях.
По БЕЛ - не са върнали класното, което правих на 7-ми декември.
По математика - 5
По биология ще ме изпитват за 6.
По другите предмети не е много ясно.
Предлагаха ми да ходя на олимпиада по химия, но аз отказах и най-вероятно по нищо няма да ходя.
somanycookies
01-15-2010, 18:09
Аз ще ходя по БЕЛ, математика и химия (егааааати лесния предмет).
MadeOfWater
01-15-2010, 18:23
На олимпияди ще ходя по БЕЛ,физика и биология.Можеше и по матаматика да се запиша,обаче не се чунствам сигурна,макар,че ще имам 6 първия срок :) За сега успеха ми се оформя,доста зле.
БЕЛ-5
Математика-6
Английски-5
История-4
Биология-5
Физика-5
Музика,Рисуване,Физическо-6 :(
Никак не съм доволна,но вече започнах да уча по-сериозно.Последните ми оценки са предимно шестици и една-две петици.Дано втирия срок да успея да си повиша успеха.
FatallyGirl
01-15-2010, 18:37
Хей , време е и аз да се включа .. Ам аз само по география съм оформена - 6 :-D М аз си мислих да кандидатствам в НПМГ-то ( в София ) <-- Случайно и някой друг да се е насочил натам .. Но не съм решила на 100% , ще помисля още малко .. :) :)
Snickers
01-15-2010, 19:12
На олимпиада най-вероятно ще ходя по математика, биология и български език.)
//Училището засега върви добре, не се оплаквам. Доволна съм от себе си(от части и недоволна, но...). Остава още малко и нямам търпение всичко да приключи.)
LoveRetroMusic
01-16-2010, 09:36
Аз ще отида на повечето, предполагам.
Най-много искам по география, миналата година
2 точки не ми стигнаха, за да се класирам. 8-)
brutaLxxbunny
01-17-2010, 12:20
The_Devil_Girl,аз също мисля да влизам в испанската .. или поне да кандидатствам 8-) Ообаче не познавам никой,който да е бил там,че да ми поразкаже малко ..
А иначе олимпиади по История и БГ..Не ми се занимава с друго :?
somanycookies
01-25-2010, 20:43
Мисля да си взема някое от помагалата на ВЕДИ, видях ги в Пингвините. Някой препоръчва ли ги?
Ще ходя на националното състезание по БЕЛ и математика.
MadeOfWater
01-26-2010, 14:34
Мисля да си взема някое от помагалата на ВЕДИ, видях ги в Пингвините. Някой препоръчва ли ги?
Ще ходя на националното състезание по БЕЛ и математика.
решавам от тях и по БЕЛ и по математика.И двете ми учителки казват,че са много хубави.Заслужават си парите. ;)
ImmortalSportFreak
01-26-2010, 14:37
Успех седмокласници;))
ImmortalSportFreak
01-26-2010, 14:40
Хей , време е и аз да се включа .. Ам аз само по география съм оформена - 6 :-D М аз си мислих да кандидатствам в НПМГ-то ( в София ) <-- Случайно и някой друг да се е насочил натам .. Но не съм решила на 100% , ще помисля още малко .. :) :)
Добър избор! ;) С каква паралелка искаш да си??;))
Аз сега съм 9 клас в НПМГ с химия(английски) и съм много доволна! ;)
FatallyGirl
01-26-2010, 15:34
Добър избор! ;) С каква паралелка искаш да си??;))
Аз сега съм 9 клас в НПМГ с химия(английски) и съм много доволна! ;)
Хм .. мисля с биология ( с английски ) :) :)
Co0kieGirl
01-26-2010, 16:07
За срока ще имам 5 само по математика,като по физика нямаме срочна 8-) Класната по бел каза,че няма да ни записва на олимпиадата,защото не знам си какво..направо на националното ;dd Ще отида на тази по история ;p
ох с тея олимпиади.. аз всяка година съм записана на всичко :( ии на всичко се класирам :D само дето съм голям мързел ии 2-3 години я карам някак си без да уча ама почва вече да ми става трудно така и ще се стягам :x
SummerDream
01-27-2010, 09:24
Моя съвет е да се запишете само на олимпиадите по БЕЛ и математика, за да си проверите знанията за изпитите ;р Плюс тва не се стремете във всеки един предмет да сте перфектни, гледайте си само математиката и българския, щото те са ви най-нужни тая година ;д
ThePrettyReckless
01-27-2010, 13:18
Миналата годинка бях 7ми клас и ходих на уроци но си оставах след училище и излизах събота и неделя и пак влезнах в елитна гимназия въпреки злите даскалки които ми оставиха 2 петици и каквото и да ви казват най-вече по български и математика си учете.. няма смисъл по физика химия география освен ако не смяташ да кандидатстваш с тях. Айде Успех!
LoveRetroMusic
01-29-2010, 13:14
khh, az tochno na matematikata i bulgarski
se izlojih, ostavi .. epic. 8-)
SmilezZz
01-29-2010, 15:45
е седмокласници..Доволни ли сте от оценките ви..??
Аз лично не съм..Общия ми успех е 5,40 :x ,заради Руския :x
По БЕЛ имам 6,а по Математика 5 :( - но започнах да уча сериозно..
П.С - Да попитам:
Някой ходил ли е на олимпиада по БЕЛ,че съм записана и искам да знам какви са задачите.. :)
5.40 е добър успех за първия срок, споко, втория ще имаш време да си го оправиш съвсем и да имаш 6 за годината. =]]
Иначе..миналата година олипиадата не беше трудна, има някои подвеждащи въпроси, но като цяло е лесна. ;]]
SmilezZz
01-29-2010, 17:38
LiRRRa - мерси за отговора :-)
LoveRetroMusic
01-29-2010, 19:52
А нещо за състезанието по математика?
Тест ли ще е като по български или? 8-)
BlackKeys
01-29-2010, 19:57
5.40 е добър успех за първия срок, споко, втория ще имаш време да си го оправиш съвсем и да имаш 6 за годината. =]]
Иначе..миналата година олипиадата не беше трудна, има някои подвеждащи въпроси, но като цяло е лесна. ;]]
Абе олипмиадата по БЕЛ не е ли съчинение?
Ти да не говориш за онова национално състезание, където беше тест с около 60 въпроса?
Ама може и аз да бъркам.
edelweiss96
01-31-2010, 14:18
е седмокласници..Доволни ли сте от оценките ви..??
Аз лично не съм..Общия ми успех е 5,40 :x ,заради Руския :x
По БЕЛ имам 6,а по Математика 5 :( - но започнах да уча сериозно..
П.С - Да попитам:
Някой ходил ли е на олимпиада по БЕЛ,че съм записана и искам да знам какви са задачите.. :)
От срочните оценки - не. Моят успех е 5,37 заради физиката. По БЕЛ имам 5, по математика - също. Втори срок ще се стягам яко.
Аз лично няма да ходя по нищо на олимпиада.
Infinity
01-31-2010, 15:57
Миналага година олимпиадата по БЕЛ беше съчинение-разсъждение върху поставени теми. Не си ги спомням точно темите , но знам, че имаше една за 3-тата глава на " Една българка " - аз писах по нея.
Иначе националното състезание по Български език беше тест със доста кофти въпроси. Лесни са , но аз бързах тогава , което ми беше грешката. Просто четете въпросите внимателно и поне по 2 пъти.
Не изкарах тогава нужните точки за класиране и не се представих , както мога попринцип. От възможни 100т. бях изкарала 63 т. мисля , че бяха- УЖАС !! 8-)
SmilezZz
01-31-2010, 17:05
^ Мерси за отговора..
Значи отначалото се дават няколко теми за съчинение - разсъждение,а в националната (ако стигна до там де :D ) с въпроси :)
LoveRetroMusic
02-01-2010, 13:12
т'ва съчинение е гадно, като помня колко
време ми отне вкъщи да го направя;\
somanycookies
02-07-2010, 07:56
Днес бях на олимпиадата по химия.
4 страници, супер лесна, затова пък много грешки :/. Едната задача гласеше "При взаимодействието на един химичен елемент с друг"... wtf? Имаше и един преход, където от калий трябваше да получим дикалиев оксид (калият образува пероксиди). Една задача беше за изравняване, само дето на уравнението нямаше какво да се изравнява и + това навсякъде безброй много печатни грешки... направо...
brutaLxxbunny
02-07-2010, 08:26
Аз пък вчера на олимпиада по БЕЛ,щото съм от област Враца.
Имахме избор на коя тема да пишем - "Страхът и смелостта в разказа "Една българка" на Иван Вазов" и "Подвигът и безсмъртието в стихотворението "Опълченците на Шипка" на Иван Вазов" .Аз писах по първата тема,само дано не съм се осрала 8-) Щото аз писах три листа и разглеждах цялото произведение по глави,хронологично и вадех нали смелостта и страха...Дали е грешно това според вас?
iiordanova
02-07-2010, 10:49
Аз ще ходя на някакъв тест по БЕЛ. НЕ на олимпиада .. тест , сигурно пробен ?! Ако знаете нещо пишете. :)
LoveRetroMusic
02-07-2010, 10:55
Днес бях на олимпиадата по химия.
4 страници, супер лесна, затова пък много грешки :/. Едната задача гласеше "При взаимодействието на един химичен елемент с друг"... wtf? Имаше и един преход, където от калий трябваше да получим дикалиев оксид (калият образува пероксиди). Една задача беше за изравняване, само дето на уравнението нямаше какво да се изравнява и + това навсякъде безброй много печатни грешки... направо...
Ние сме утре, а ти от къде си? :smt104
20 21 са националните тестове, а пробните изпити са на 13 и 14
ще ми каже ли някой кога са изтинските дати (май месец) за всички предмети + балообразуващите за специалностите (рисуване, хореография, физика и т.н.) :)
SmilezZz
02-07-2010, 11:00
Аз ще ходя на някакъв тест по БЕЛ. НЕ на олимпиада .. тест , сигурно пробен ?! Ако знаете нещо пишете. :)
Явно е пробен..
И аз мисля да отида..Най-вече по математика
LoveRetroMusic
02-07-2010, 11:01
Ние нямаме никакви пробни, 'баси XD 8-)
20 21 са националните тестове, а пробните изпити са на 13 и 14
ще ми каже ли някой кога са изтинските дати (май месец) за всички предмети + балообразуващите за специалностите (рисуване, хореография, физика и т.н.) :)
Сори за въпроса-наистина ли си 7 клас?
BubbleGirll
02-07-2010, 14:01
ми аз се записах по математика и БЕЛ за тези на 20 и 21 февруари мисля че се води състезание по БЕЛ до колкото знам ще е 60 въпроса а по математика както ще е на самия изпит :-) :-) :-)
20 и 21 са националните тестове, а пробните изпити са на 13 и 14
ще ми каже ли някой кога са иСтинските дати (май месец) за всички предмети + балообразуващите за специалностите (рисуване, хореография, физика и т.н.) :)
Сори за въпроса-наистина ли си 7 клас?
е съжалявам, веднъж се е случило ... мога да твърдя, че съм една от сравнително грамотните във форума :-o така по-добре ли е
и вместо да ми откриваш грешки, щях да се зарадвам ако беше ми помогнала :-o
Хора, моля ви, някой случайно да знае кога са олимпиадите в Русе?
SmilezZz
02-08-2010, 13:36
Хора, моля ви, някой случайно да знае кога са олимпиадите в Русе?
Преди може би 2 седмици,госпожата ми по БЕЛ каза,че ще са на 14 февруари - трябва да попитам пак обаче :)
giveupbitch
02-08-2010, 13:52
мен общия ми успех за 1ви срок е 5.33 :D 2рия щще гледам да оправям..а иначе и на нас ни кзаха за пробните изпити,ще ходя :D
и аз ще ходя на пробните, след 1-2 седмици са ..