View Full Version : Седми клас - Началото
SmilezZz
02-08-2010, 14:14
мен общия ми успех за 1ви срок е 5.33 :D 2рия щще гледам да оправям..а иначе и на нас ни кзаха за пробните изпити,ще ходя :D
5,33 не е лош успех :) ,втория ще имаш повече..
А доколкото до пробните - и аз мисля да ходя :)
SmilezZz
02-09-2010, 13:41
Абе сори за глупавия въпрос:
- Но някой може ли да ми обясни - как се пресмята този "бал" :oops: :oops: :oops:
събираме оценката по бел и матем. от училище след това оценките от изпита като ги умножаваме по 2(само тези от изпита)
пример: 6 БЕЛ+6матем.=12от училище 5 изпит по БЕЛ.2+5 изпит по математика .2=10+10=20 ==>12+20=32 бал
Не знам дали го обясних достатъчно ясно :-o
SmilezZz
02-09-2010, 14:49
събираме оценката по бел и матем. от училище след това оценките от изпита като ги умножаваме по 2(само тези от изпита)
пример: 6 БЕЛ+6матем.=12от училище 5 изпит по БЕЛ.2+5 изпит по математика .2=10+10=20 ==>12+20=32 бал
Не знам дали го обясних достатъчно ясно :-o
Мерси :)
anonymous682486
02-09-2010, 18:47
вече нали имаме си нов закон че 7класници ще учат до 10клас вярно ли е? :( :( :(
SmilezZz
02-10-2010, 07:40
вече нали имаме си нов закон че 7класници ще учат до 10клас вярно ли е? :( :( :(
Доколкото четох в нета..
По избор е..
Ако искаш да учиш до 10 клас - правиш отново някави матури,но доколкото разбрах не можеш да продължаваш да учиш..
А ако искаш да продължаваш да учиш и след 10 клас - държиш пак матура и си продължаваш както преди /т.е. до 12 клас..
Ще потърся тази статия - може и да съм разбрала грешно
Едит : http://www.teenproblem.net/news/s/16062.html
http://www.standartnews.com/news/details/id/49522/%D0%9C%D0%B0%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B0-%D0%B8-%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4-10-%D0%B8-%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D1%81
:)
моят бал е 5,75 :-P :D бз. А иначе за тия пробни изпити и аз ще ходя
cveteto96
02-10-2010, 14:13
А с какъв бал приемат в МГ Русе ?
brutaLxxbunny
02-10-2010, 14:59
[quote=somanycookies]
Ние сме утре, а ти от къде си? :smt104
Козлодуййй
А иначе тези пробни аз ще ходя и на двата.Ама хора да знаете,незна дали са ви предупредили,но те са ДОООСТА по-трудни от баш си изпитите.Нас поне така ни предпопредиха учителите и така е било минали години.А попринцип преди ако си доволен от тая оценка на пробния тест,не е било задължително да прави втория :-o Сега обаче тряя стигнеш до национално и ако си от първите 50 най-бързо и вярно решили теста ще се отпускат стипендии.
UnForgettableDream
02-10-2010, 15:08
Хора, моля ви, някой случайно да знае кога са олимпиадите в Русе?
Аз в събота (13) съм на олимпияда по география, на 20 по български език (не знам дали е точно олимпияда, но г-жата каза, че ако преминем училищен, областен и държавен кръг няма да държим изпит за матурите :D ) също така на 20 ще ходя по математика, но то е за нашето училище май само (уча в Левски), на 21 е теста по математика (нещо като пробен), както и по биология иии на 27 е по история.. :) :)
А някой може ли да ми каже дали трудно се влиза в АГ Русе?? Аз по принцип завърших с 5,77 срока - по български съм за 6, а математика 5 (едва-едва) и не знам дали ще се представя добре на изпита по математика след 7 клас :(
Аз уча там от 4ти клас, преди това бях в Любен Каравелов. Предполагам, че ако се задържиш около петицата и на двата изпита, няма да имаш проблеми. Ти с какъв профил искаш да влезеш - математика, информатика или биология? :-)
А доколкото знам в АГ по-лесно се влиза, но пак си зависи от профила.
cveteto96
02-11-2010, 10:55
Аз уча там от 4ти клас, преди това бях в Любен Каравелов. Предполагам, че ако се задържиш около петицата и на двата изпита, няма да имаш проблеми. Ти с какъв профил искаш да влезеш - математика, информатика или биология? :-)
А доколкото знам в АГ по-лесно се влиза, но пак си зависи от профила.
Ами с биология..
Иначе по БЕЛ се справям :grin: :grin: ,но математиката - ... Стоя между 4 и 5.. :(
SmilezZz
02-12-2010, 15:33
cveteto96 - и аз ще кандидатствам там.. :grin: И аз съм с Биология.. :grin: :grin:
Иначе седмокласници,купихте ли някакви помагала като този:
http://www.book.store.bg/c/p-p/m-498/id-13501/transformirasht-prerazkaz-elka-dobreva-margarita-georgieva.html
ии http://www.book.store.bg/c/p-p/m-125/id-19480/temi-po-literatura-za-7-klas-testove-transformirasht-prerazkaz-sychinenie-razsyzhdenie-plamen-totev.html
Ако да - какви са и дали ви вършат работа :-o
mArMaLaDkA
02-12-2010, 15:41
...
Миналата година баловете за Русенска област бяха тооолкова ниски. Щом сума ти народ влизаше още на първо класиране с по 26-7 бал(за МГ става въпрос), смятай. Не ми се търси всъщност кой беше минималния бал, с който приемаха в математическата, но на който му се търси - сайта на РИО Русе.
UnForgettableDream
02-12-2010, 15:45
А някой може ли да ми каже дали трудно се влиза в АГ Русе??
На мен няма ли някой да ми отговори..? :(
mArMaLaDkA
02-12-2010, 15:49
http://www.rio-ruse.org/files/1_kls.htm
:-o не вярвам да не можеш да изкараш 24-26 бал.
UnForgettableDream
02-12-2010, 15:52
Благодаря, mArMaLaDkA! Аз по български съм за 6, но на изпита може и да е за 5, а по математика за 5, но ако на изпита имам 4 (тези оценки са в най-лошия случай) бала ми е 29, значи съм там!! :grin: :)
SmilezZz
02-12-2010, 15:59
А някой може ли да ми каже дали трудно се влиза в АГ Русе??
На мен няма ли някой да ми отговори..? :(
Проверих за тези балове:
За АГ.Гео Милев Русе
Чуждоезиков профил - АЕ
минимален-19.572
максимален-34.25
среден-26.911
За МГ "Баба Тонка" Русе
Природоматемат. проф.-Биология
минимален-27.071
мексимален-33.196
среден-30.1335
UnForgettableDream
02-12-2010, 16:39
Мерси, SmilezZz! Ама аз мислех, че ще е по-висок минималния бал, а то за АГ само 19.. :shock: Значи няма за какво да се притеснявам.. :-D
cveteto96
02-13-2010, 09:09
Значи разгледах сайта на МГ Русе и там пише:
В Математическа гимназия "Баба Тонка" се приемат ученици след завършен седми клас, като всички кандидати се явяват на изпити по математика и български език и литература. Класирането се извършва по бал, образуван от утроената оценка от изпита по математика, оценката от изпита по български език и литература и съответните балообразуващи оценки от удостоверението за завършен седми клас за профилите:
3. Биология с интензивно изучаване на английски език - 28 ученици.
Балообразуващи оценки - от удостоверението за завършен седми клас - математика и биология.
И не разбрах нещо..
Утроената оценка само по Математика или и по БЕЛ :-o
И при пресмятането на бала - влиза ли и биологията :-o :-o
mArMaLaDkA
02-13-2010, 13:05
Бал за МГ=3х оценката от изпита по математика + оценката от изпита по БЕЛ.
Ако ще кандидатстваш за профила с биология:
Годишната ти оценка по математика и биология(би трябвало и отново оценките от изпитите).
iiordanova
02-15-2010, 11:19
Здравейте !
Темата ПАК замря!
Затова мисля да я поукрася малко.. 8-)
ПОМОЩНИ ЛИНКОВЕ :
www.zapiski.info
www.math10.com
www.regalia6.com/p-kurs/pr_izpit_07.html
Вие как започнахте 2-рия срок ?!
С пет по Биология и шест по СИП Математика, хах...
Май че се справям горе-долу добре... по БЕЛ имам само една петица от началото на годината насам, върху някакво съчинение разсъждение. По Математика обаче... :(
Я ми припомнете, русенци, на 20 беше състезанието по БЕЛ, на 21 какво имаше? Щото имаше нещо, ама забравих... Много ги бъркам тея олимпиади, пробни, състезания и т.н. 8-)
Иначе на олимпиадата по БЕЛ на нас ни се паднаха "Изпитанията на емигрантството" - върху глави/глава по избор от Немили-недраги и "Поетът и родното слово" върху "Българският език". Писах върху темата за Недрагите, към 3 странички изписах и май стана горе-долу... Стихотворението Българският език много ме дразни и реших да го накажа, като май само аз от класа не пиша за него :D :D :D То и още едно момиче писа за емигрантите, ама айде... :D Добре, че вече сме на Ниагара, което е скучно, ама бива... Бай Ганьо и Немили-недраги рулят! :D :D :D
А вие докъде сте по математика? Че ние тепърва започваме еднакви триъгълници... :(
SmilezZz
02-16-2010, 14:06
При нас олимпиадата по БЕЛ беше на 14 февруари..
Паднаха ни се две теми,които са:
"Изпитанията на Емигранството" - върху глава/глави от Немили Недраги..
И "Поетът и родното слово"
Аз писах за немили Недраги - 5 глава..Но май не се получи..Не знам..Притесних се доста тогава :oops: ..
brutaLxxbunny
02-18-2010, 13:22
Ей хора,хелп :shock: Кога са пробните изпити последно?Моите заспали даскалки нищо не знаят ..
brutaLxxbunny
02-18-2010, 17:34
В МОН има много.Аз изтеглих и вече решавам,че тва,че в събота и неделя са тестовете ми дойде като гръм от ясно небе :shock:
perfektencom
02-18-2010, 18:30
7 ми клас .. искам да съм 7ми клас :D Мноого :-o :oops:
ами ние се отървахме да го правим този испот :? ,обаче по долния клас ни казаха че не е бил труден
iiordanova
02-19-2010, 09:00
След малко почвам да решавам примерни тестове ..
Аз ще ходя само по БЕЛ на пробен..
Дано не е трудно! Макар , че все пак пробните са по-лесни от изпита.
Учене , учене .. бляяя взе да ми втръсва! =;
somanycookies
02-20-2010, 08:00
Еййй, кой ходи на националното състезание по български???
iiordanova
02-20-2010, 08:42
Аз ходих .. ! :grin:
и аз ходих.. не беше много трудно ... някой знае ли кога и къде ще излязат резултатите :)
iiordanova
02-20-2010, 17:20
^ ^ И аз това търся! Някой да помага..
Искам да видя как съм се справила! А теста има ли го вече в интернет ?
giveupbitch
02-22-2010, 11:54
хора,искам да си взема някакви сборници..така и не се наканих до ся хаха
та да ми препоръчате по бг и мат. някакви хубави?
iiordanova
02-22-2010, 12:49
^ По математика .. си вземи нещо на Архимед
Аз имам сборник , тестове за кандидатстване след 7 клас или нещо такова ;д беше(едно лилаво е ) ..
SmilezZz
02-22-2010, 13:53
хора,искам да си взема някакви сборници..така и не се наканих до ся хаха
та да ми препоръчате по бг и мат. някакви хубави?
По математика си купих този http://www.regalia6.com/books/regalia_files/mathematics/mat_sb_zad-test_7.htm - супер е..Доволна съм..
По БЕЛ http://www.book.store.bg/c/p-p/c-5/id-12547/11-stypki-kym-uspeha-margarita-nikolova.html - този е добър..Дадени са примерни тестове за изпита след седми клас..Има текстове за трансформиращ преразказ..Като цяло съм много доволна
Някой беше ли по математика?? 30 задача как се решава
edelweiss96
02-22-2010, 18:09
Каква беше тя при теб?
Някой беше ли по математика?? 30 задача как се решава
за онея тръби .. 1+2 .. 2+3.. ако е тази ще помоля да дадеш числата, щото аз май я реших .. или поне почнах :D :D
edelweiss96
02-22-2010, 18:22
При мен задачата не беше с тръби. :-o
viksit0y
02-22-2010, 18:26
и аз ходих.. не беше много трудно ... някой знае ли кога и къде ще излязат резултатите :)
И аз ходих, класната каза, че ще им отнеме около 1 седмица, за ги проверят и да кажат резултатите.
При мен задачата не беше с тръби. :-o
ако говорим за националния .. мисля, че всичк задачи са еднакви
може да си правила някакъв друг тест .. :-o
edelweiss96
02-22-2010, 18:28
Аз лично говоря за националния тест по математика, общински кръг...
да, дето беше в неделя ..
edelweiss96
02-22-2010, 18:37
Мисля, че говорим за едно и също.
При мен 30-та задача беше геометрична.
Мисля, че говорим за едно и също.
При мен 30-та задача беше геометрична.
аммиии освем 29 да е 30 и 30 да е 29 :D моята 29 беше геометрична и 8 май получих .. а другата за тръбите не я дореших
viksit0y ще публикуват ли резултатите в интернет и ако да - къде
edelweiss96
02-22-2010, 18:45
Може и така да е, но моята текстова задача беше с движение. 8-)
giveupbitch
02-22-2010, 18:52
ахаа,мерси,утре ще си ги вземаа (:
иначе и аз бях по мат,ужасно беше
При мен 30 беше геометрична, а 29 няква за работа колко ризи трябвало да ушият.
Каквото сте се впрегнали с тея изпити след 7 клас. Ако влезете в езикови гимназии ще видите какво е учене. Тва сега 7 клас е нищо - пълна простотия в сравнение с 12 клас или кандидат-студентски изпит. Отпуснете се, не се притеснявайте и ще изкарате добри оценки. Страшото в началото на 8 клас.
iiordanova
02-23-2010, 14:08
^ Аз го давам така мързеливо.
Ама от днес се променям. Важен е първият път. Днес наистина си научих!
Иначе въобще даже не се впрягам! Каквото изкарам .. и като се притеснявам какво променям ? Нищо.
Живея си живота , ама наблягам на математиката и българския.
Искам да дадат резултата по български от пробния. Мисля , че .. се справих добре!
Вие по колко задачи решавате на ден по математика ?
SmilezZz
02-24-2010, 15:47
Някой ходи ли на олимпиадата по математика (общински кръг май така се нарича - 7 клас..
И ако да - може ли да ми каже какви са задачите
Олимпиадата по математика е в неделя в МГ, а в събота има пробен в Руската (това за Русе). Ако питаш за националното по математика, задачите не бяха кой знае колко трудни, макар че ще имам около 85 точки, но аз съм си зле по математика. Бих ти сканирала задачите, ама нямам скенер. :(
Иначе, да се похваля, минавам на следващия кръг на националното по БЕЛ с 96 точки. Аз съм от МГ и аз и още 2 момичета минаваме. Разбрахме само, че от Руската никой не минава, а за останалите училища ще се разбере до края на седмицата :) Ако още някой минава, да си каже, ще бъдем конкуренти, хах :D Хайде успех седмокласници! :-)
Между другото ще ходите ли на екскурзия с класа? Ние ще ходим 1,2 и 3 април на Златни пясъци. :grin:
SmilezZz
03-03-2010, 13:10
Някой знае ли:
Кога са пробните изпити за този месец?..За Русе става въпрос
27 март по математика, а мисля, че образователна къща "Динеста" от този месец започва да провежда пробни и по БЕЛ - поне такива са слуховете. Иначе:
7 март - олимпиада по БГ втори кръг.
13 март - Математическа атака (математическото състезание на нащо МГ, весело е, щото сме по отбори :D )
14 март - втори кръг на националното по БГ
20 март - Кенгуру
Това са нещата за Русе, на които ще ходя. Надявам се да съм помогнала на всички русенци! 8)
SmilezZz
03-03-2010, 17:51
13 март - Математическа атака (математическото състезание на нащо МГ, весело е, щото сме по отбори :D )
Може ли да ми кажеш какво представлява това състезание,че ми изглежда интересно/по-точно ми звучи интересно :oops:
Ето: http://mg-babatonka.bg/~web37_math/index.php?st=comp
А ето и съвети от мен - дръпни си тренировъчния и задочния кръг и ги реши, хубави са задачите и винаги 3 от тях се падат на състезанието. Отборите са от 4ма души, които задължително да са от твоето училище и най-добре от твоя клас. (Между другото от кое училище си? :) ) Таксата е 3лв на човек, които не си спомням къде трябва да внесеш, но то там на сайта всичко си пише. :) Ако навиеш и други от твоето даскало да участват, можете да си спретнете един отбор - наградата за отборите на МГ е много вкусна торта, а за другите - коктейл (което, доколкото разбрах, било ядене на корем в мГ :D ). Надявам се да съм ти била полезна. :-)
Callisto
03-04-2010, 16:37
Ех никак не ви завиждам...добрече минах този етап от живота си одавна. :) Наистина чака ви много учене и ви пожелавам успехи. Аз сега ще направя едно пробно тестче да видя колко съм забравила от тогавашния материал! :D
...тцтцтц математиката се е изпарила....16 точки :D Чудно как искарах 5,607 :D
giveupbitch
03-13-2010, 19:40
а хора,откъде мога да видя баловете за гимназиите тази година (за бургас става въпрос? :Д)
edelweiss96
03-14-2010, 11:16
Аз имам един въпрос - средният успех за годината влияе ли по някакъв начин на бала? Питам, защото някои са убедени, че всички оценки от дипломата (или там каквото и да е) влияят по някакъв начин.
SmilezZz
03-14-2010, 11:27
а хора,откъде мога да видя баловете за гимназиите тази година (за бургас става въпрос? :Д)
Мисля,че правиха някакви справочници..Доколкото съм чела де..Иначе освен сега д провериш какви са били миналата година
Някой беше ли днес на Областния кръг на Националното състезание по БЕЛ и ако да, как ви се стори? :) :) :)
DevlLady666
03-14-2010, 22:19
Аз имам един въпрос - средният успех за годината влияе ли по някакъв начин на бала? Питам, защото някои са убедени, че всички оценки от дипломата (или там каквото и да е) влияят по някакъв начин.
Ох.. знам и при мен беше така. Не влияят.. Само по бел и математика се включват в бала. И това не значи по всичко друго да изкараш 3 и 4 де ;д
Като завършиш от основното ти училие ти дават една диплома, която предоставяш на гимназията, но това след като си се влез изпитите и всичко.. Тези, които го казват са много, но не са добре запознати..
edelweiss96
03-15-2010, 10:24
Питам, защото по предмети като технологии и изобразително ще завърша с оценка по-ниска от 6. :D
LoveRetroMusic
03-25-2010, 12:25
Някой по География да е ходил на втори кръг? : )
SmilezZz
03-28-2010, 13:06
Една моя приятелка ходи..
Иначе как сте седмокласници ? Как върви подготовката ?
аз..
UnForgettableDream
03-28-2010, 13:49
Една моя приятелка ходи..
Иначе как сте седмокласници ? Как върви подготовката ?
Амии аз чакам учителите да ми кажат като излязат тестовете по български и математика, защото аз искам тазгодишните - казаха ми, че щели повече да се доближават до това, което ще е на изпита.
В скоро време ще отида на няколко урока по математика, защото в момента не сме кой знае колко добре финансово и няма как да ходя по-често. Иначе в началото на годината бях се изложила с няколко 4-ки по математика, а сега имам 5,62 на пробния изпит и се мотивирах. По български се изложих с 5,24, но ще се пооправя до изпита и надявам се, ще имам 6! :)
Вие гласите ли се за другите предмети? Аз изобщо съм ги забравила, само гледам да изкарам висок успех по математика и български, за да имам по-висок бал. :D
SmilezZz
04-11-2010, 12:30
Седмокласници,купихте ли си някакви справочници.. + ако може да ми препоръчате някакъв справочник за 2010 година
nIkEnCeTy_bE
04-11-2010, 12:34
Миналата година нашите излязоха април месец - сега. Така, че сигурно ще има. Ако я Русе имате книжен пазар, отиди там ще има.
SmilezZz
04-11-2010, 13:04
Благодаря..
Ще потърся :-)
sladyr4etoo
04-11-2010, 13:42
а какво представляват справочниците :-o
nIkEnCeTy_bE
04-11-2010, 13:49
Аз миналата година си купих два. Единия беше само за училищата, там история, специалностите, базата на училищата. Другата беше всичко около изпитите, датите на изпитите, кога и как трябва да се запишеш. И баловете от миналата година за различните специалности. Книжките не са скъпи, но пише абсолютно всичко там.
FatallyGirl
04-27-2010, 08:27
Аз миналата година си купих два. Единия беше само за училищата, там история, специалностите, базата на училищата. Другата беше всичко около изпитите, датите на изпитите, кога и как трябва да се запишеш. И баловете от миналата година за различните специалности. Книжките не са скъпи, но пише абсолютно всичко там.
М дам .. те вече излязоха и аз си ги купих , и наистина пише всичко за кандидатстването .. даже има и няколко пробни изпита :)
SmilezZz
04-27-2010, 11:43
А в Русе някой да е срещал ?
Защото миналата седмица обиколих доста книжарници и нямаше никъде
UnForgettableDream
04-27-2010, 16:58
В електронната книжарница на пингвините има, значи надявам се ще има там.
http://www.pe-bg.com/?cid=3&pid=38852 -2010г.
http://www.pe-bg.com/?cid=3&pid=21687 -2007г.
Искам да попитам има ли значение от коя година е, защото този от 2007-а е по-евтин..
Rotate95
04-27-2010, 17:35
Има значение, при това голямо. Баловете и паралелките се променят всяка година, а и тази година изпитът е в друг формат.
P.S. Сега съм 8 клас и съм минал през всичко това, така че ако имате въпроси-пишете. :)
SmilezZz
04-27-2010, 19:10
В електронната книжарница на пингвините има, значи надявам се ще има там.
http://www.pe-bg.com/?cid=3&pid=38852 -2010г.
http://www.pe-bg.com/?cid=3&pid=21687 -2007г.
Искам да попитам има ли значение от коя година е, защото този от 2007-а е по-евтин..Обаче на мен ми трябва за Русе,а на този пише:
план-прием София.. :-o
somanycookies
05-18-2010, 12:10
Какво става :) ?
Миналата седмица я изпуснахме цялата, защото ходихме 5 дена на лагер и сега почва да ме хваща яд.
Предполагам няма тази година да попълваме заявления и подобни документи, нали? На нас ни казаха, че е само ако ще кандидатства някой със спорт или изкуства.
Основно се притеснявам за втория модул и по-точно за геометричната задача, която трябва да я пишем подробно, трябваше да си помагам с решението.
SmilezZz
05-18-2010, 15:04
Хей..Здравейте седмокласници :---)
Как сте ? Как върви подготовката ?
Чувствате ли се вече подготвени ?
Аз лично не..И адски много се притеснявам..
edelweiss96
05-18-2010, 16:20
Хей..Здравейте седмокласници :---)
Как сте ? Как върви подготовката ?
Чувствате ли се вече подготвени ?
Аз лично не..И адски много се притеснявам..
Здрасти!
Зле съм, нещо не върви особено.
Не особено. :D
SmilezZz
05-18-2010, 16:24
^ Аз си мислех,че съм единствената,която се чувства зле и неподготвена :-D
edelweiss96
05-18-2010, 16:36
То повечето седмокласници не са много уверени преди изпитите, почти всички се притесняват. :-D
SmilezZz
05-18-2010, 16:52
Абе дано всички се справим успешно на изпитите :-)
DarkWhisper
05-18-2010, 17:21
И аз да се разпиша. 8)
Имам притеснения само за матурата по математика.. По български имам страшно готина учителка, няма нещо, което да не разбирам :grin:
Успех на всички (:
Леле , направо не ми се мисли за тези изпити! :( Доколкото знам няма да са много лесни така че трябва да се стягаме!!! Иначе късмет :wink: :wink:
DarkWhisper
05-18-2010, 17:51
Да, сигурна съм, че ще са трудни. Все пак доста ще са кандидатстващите и те едва ли ще пропуснат да ни направят мръсно :?
доколкото разбрах , а и ни каза класната заявления ще се подават само за тези , :-o коите ще се явят на втория модул тоест за кандидатстващите , а за матурите мисля, че ще се справя и най-вече за с математиката с българския хич не съм добре но на пробният по БГ имах 5 и 15 ли нещо такова а по математика имах 5 75 мисля ,че е добър успех , все пак искам в НПМГ с математика, а за справочниците взех си един син за софия , как ни плашат всеки ден с тез изпити , а да ви питам отделно ли се подават заявление за софия аз съм от дупница
другите предмети съм ги забравила :-o
edelweiss96
05-18-2010, 18:02
На мен ми се каза, че не е нужно да подаваме заявления, а класната беше питала и директора за информация...
DarkWhisper
05-18-2010, 18:16
И ние ще подаваме заявления :neutral:
Успех,седмокласници,ще успеете!Преди година и аз бях като вас,притеснявах се,но се справих и ме приеха,където исках!! Няма нищо страшно,само не бързайте ,четете условията по няколко пъти.
WaterLilly
05-18-2010, 18:23
Успех. Няма да казвам да не се притеснявате, защото си е в реда на нещата. Аз като кандидатствах колкото и положителни и успокоителни неща да четях, пак си мислех, че нищо няма да стане.
Пригответе си всичко (шоколади, води, моливи, химикалки и т.н.) и дайте всичко от себе си.
edelweiss96
05-18-2010, 18:27
Та, понеже вече идва краят на уч. година, кой къде иска да кандидатства? 8-)
FatallyGirl
05-18-2010, 18:38
НПМГ , Френската , НТБГ .. :) :)
Yobs1912
05-18-2010, 18:41
Хах,на моя изпит след седми клас имаше някви образи си носеха банички,кифли,пици,кроасан ,сандвичи :lol:
DarkWhisper
05-18-2010, 18:46
Та, понеже вече идва краят на уч. година, кой къде иска да кандидатства? 8-)
Аз съм от силистренския край ( :( ), та искам Варна, ще пробвам и София, но едва ли ще ме приемат. Иначе във Варна първото ми желание е Първа езикова гимназия [-o<
krokkrok
05-18-2010, 21:01
ОМГ ...обаче ше видим.....[т'ва са депресирани точици] :(
АЗ съм си харесала няколко училища в софия
НПМГ ; НФСГ ; НТБГ :)
SmilezZz
05-19-2010, 10:08
Та, понеже вече идва краят на уч. година, кой къде иска да кандидатства? 8-) МГ "Баба Тонка" град Русе с биология..Дано ни приемат всички от първо желание..
*Иначе да попитам..Вие подадохте ли/ще подавате ли заявление за полагане за изпит на способностите ?
Искам да кандидатствам и доколкото разбрах трябва да подам такова заявление*
krokkrok
05-19-2010, 10:14
Та, понеже вече идва краят на уч. година, кой къде иска да кандидатства? 8-) МГ "Баба Тонка" град Русе с биология..Дано ни приемат всички от първо желание..
*Иначе да попитам..Вие подадохте ли/ще подавате ли заявление за полагане за изпит на способностите ?
За мен поне срока мина този петък...Аз съм от Пловдив,но пък мисля,че е еднакво за цялата страна...Иначе аз подадох за изпит по изобразително,защото ще кандидатсвам с компютърна графика :)
SmilezZz
05-19-2010, 10:40
Ми днес ни дадоха някакви брошурки и там пише,че срокът е до 21 май
П.С - То и аз мисля да се явявам на такъв изпит ИИ..Та може ли да ми дадеш някаква инфомация относно изпита..??
krokkrok
05-19-2010, 10:43
Ми днес ни дадоха някакви брошурки и там пише,че срокът е до 21 май
П.С - То и аз мисля да се явявам на такъв изпит ИИ..Та може ли да ми дадеш някаква инфомация относно изпита..??
Ами то и аз нямам честно казано...сега ще ходя на няколко урока при частен г/д да ме светне...и ще пиша :)
edelweiss96
05-19-2010, 10:44
Дано. :)
Едит: сега видях, че става въпрос за проверка на способностите. Аз лично няма да подавам за такива изпити.
SmilezZz
05-19-2010, 13:24
Ами то и аз нямам честно казано...сега ще ходя на няколко урока при частен г/д да ме светне...и ще пиша :)Ясно..Благодаря :-)
qg0dkata
05-19-2010, 16:45
Аа, krokkrokкакво съвпадение.
В Пловдив ли искаш с ОМГ-то.
Аз също имам желание за там, също с компютърна графика. Радвам се, че намерих някой с моето желание.
На нас ни дадоха справочниците чак вчера. Ужас беше. Бях притеснена, че няма да мога да видя информацията за училищата преди изпитите. Полудяла бях. То нямах никаква информация. С подготовката по български съм добре, по математика хич не ми се занимава и мисля, че няма да се справя подобаващо. Скоро разбрах за изпита по изобразително, който ще ми трябва. Добре, че класната ми е художничка и ми помага в часовете през седмицата. Хубаво е, че и имам 4 часа изобразително на седмица. 8-) Радвам се, че и мама ми помага много с оправянето на всичките му документи и тъпотии, с които попринип никак не се оправям. :-D
Надеждата ми е голяма. Просто искам да се реализирам, но сега ме е яд, че по математика не се подготвих както трябва и ще разчитам почти на късмета си. 8-) Дано другите два изпита са ми успешни..
Късмет и на всички останали!
krokkrok
05-19-2010, 16:49
И аз съм така ягодке... :D изпита по математика не мисля,че ще изкарам повече от 4 и нещо...но ако по български изкарам повече (както и се надявам) смятам,че ще ми стигне бала...Сега привилегията ми е изобразителното...от трите само него целя в десятката :D надявам се да вляза...казаха ми,че сега вече не се изкало чак толкова висок бал но да видим...Късмет! Дано да се видим там :)
qg0dkata
05-19-2010, 16:56
Хахха, да обаче аз пък на втория модул хич не го хващам. :D Айде да почна някоя задача или нещо подобно, ама все ми се обърква нещо, пък и това подробното .. Големите претенции за математическа, апък една задача като хората не мога да реша... :booooomb: Ужас. :lol:
SmilezZz
05-20-2010, 12:16
доколкото разбрах , а и ни каза класната заявления ще се подават само за тези , :-o коите ще се явят на втория модул тоест за кандидатстващите Всъщност за кое заявление става на въпрос ?
DarkWhisper
05-20-2010, 17:00
Хахха, да обаче аз пък на втория модул хич не го хващам. :D Айде да почна някоя задача или нещо подобно, ама все ми се обърква нещо, пък и това подробното .. Големите претенции за математическа, апък една задача като хората не мога да реша... :booooomb: Ужас. :lol:
Same ;-)
Само дето на мен и не ми се влиза в математическа :D Що не я махнат като предмет :x
Аз лично се притеснявам повече за математиката, тъй като българския ми е супер. Но математиката не е чак толкова добре .... :razz:
SmilezZz
05-22-2010, 07:14
Аз се притеснявам за изпитите по всичките предмети :o :D
brutaLxxbunny
05-23-2010, 17:28
Same ;-)
Само дето на мен и не ми се влиза в математическа :D Що не я махнат като предмет :x
Влизай в клуба "Математико,изчезни ми от живота!!",аз съм му прецедателя :D
SmilezZz
05-23-2010, 17:32
^ Не ви разрешавам :lol: