View Full Version : ........
xcomplicatedx
09-07-2009, 17:43
.........
Във всеки квартален магазин за козметики има, цена - 3/4лв.
АКо ти е по-дългичка косата обаче, ще имаш нужда от 2 опаковки. Води се шампоан оцветител, марки - бол, аз лично съм доволна от палете и престиж. Не забелязах да вреди на косата. :)
DarkKisss
09-07-2009, 18:03
cena 2 kinta= ebati bokluka i nedei da go izpolzva6 osobeno ako si rusa za6toto az ve4e stradax dostata4no:D Ne se otmiva lesno.
mArMaLaDkA
09-07-2009, 18:07
^ Добре, че не пробвах. 8-)
DarkWitch
09-07-2009, 18:22
ако искаш косата ти наистина да стане хубава и имаш възможност да дадеш 8-9 лв за оцветител вземи си Casting на L'oreal.Аз ползвам по-старият Casting и съм страшно доволнa,но вместо 15 минс я държа поне 1 час за да държи по-дълго. :) Успех! :-)
DarkWitch, лореал кастинг не беше ли баш боя?
И какво ще рече 'по-старият Casting'?
DarkWitch
09-07-2009, 18:54
DarkWitch, лореал кастинг не беше ли баш боя?
И какво ще рече 'по-старият Casting'?
Casting е безамонячна боя.Взех си я защото се чудих как ще изглеждам с по-тъмна коса,а не исках да се боядисвам трайно,затова се спрях на тази.Фактически тази боя е тон в/у тон т.е. не можеш да си с тъмна коса и да си вземеш рус нюанс,защото нищо няма да стане следователно цветът трябва да е близък до цвета на косата ти.На опаковката пише,че трае 6 седмици /ако не бъркам/ ,а на мен ми траеше около 4-5 измивания на косата.
Относно страите и новите цветове:
по-старият: http://www.superdrug.com/content/ebiz/superdrug/invt/182782/182782_l.jpg
новите цветове,които са и малко по-скъпи : http://www.sezambg.com/images/jpeg/casting%20creme%20gloss.jpg
Мерси за информацията :)
Идеално, точно това ми трябва на мене. :)
Искам леееееко с една идея да си потъмня и поосвежа цвета (светло кестеняв), че имам разни остатъци от руси кичури и ме дразнят
Ако ти се разправя още, може ли да споделиш какво беше състоянието на косата ти след боята? Смисъл имаше ли блясък, по-хубава ли беше или пък обратното?
DarkWitch
09-07-2009, 19:19
Мерси за информацията :)
Идеално, точно това ми трябва на мене. :)
Искам леееееко с една идея да си потъмня и поосвежа цвета (светло кестеняв), че имам разни остатъци от руси кичури и ме дразнят
Ако ти се разправя още, може ли да споделиш какво беше състоянието на косата ти след боята? Смисъл имаше ли блясък, по-хубава ли беше или пък обратното?
ами мен така ме дразниха червените чичури,но червеното по-трудно хваща дори амонячна боя /съдя но една приятелка,която беше червена и се боядиса след това черна и след месец и изби малко червеното/ ,но твоята щом е с руси кичури ще ти хване,винаги е по-лесно от руса да я направиш тъмна. :)
Аз съм много доволна от боята,защото косата след това е страшно лъскава и мека и балсамчето към боята ухае невероятно :smt007 /поне на мен ми харесва / Така че ако това ти е целта,ако искаш пробвай. :wink:
Благодаря ти, много много ми помогна за избора на боя :grin:
Сега остава само да си харесам подходящ цвят. :)
Във всеки квартален магазин за козметики има, цена - 3/4лв.
АКо ти е по-дългичка косата обаче, ще имаш нужда от 2 опаковки. Води се шампоан оцветител, марки - бол, аз лично съм доволна от палете и престиж. Не забелязах да вреди на косата. :)
:wink: на Престиж са яки .. успех .. да наистина ако искаш драстична смяна на цвета няма да стане ..
И аз съм с Лореал Кастинг от година вече,боядисвам се на всеки 3 седмици,не виждам косата ми да се е изтощила.Аз съм с най-русият нюанс.
А балсамчето е супер готино и прави косата много мека :)
Пробвах и безамонячната ХербаШайн на Гарние,също е мн добра и е малко по-евтина от Лореала.Около 3лв разлика.
Със себе си не експериментирам и затова предпочитам да залагам на марки като един вид гаранция.
Лореал Кастинг не е отмиваща се боя. Това че е безамонячна не я прави отмиваща.Има разлика ,защото след 6 седмици цвета не пада напълно (както при боите ,за които е направена темата)а просто губи наситеността си и съответно са израстнали корените ти и имаш нужда от боядисване.
Има бои,които се отмиват напълно след няколко измивания.Също така има и такива балсами,които в никакъв случай няма да хванат на тъмна основа)придобиват се само цигански отенъци).Най-добрият ефект се получава при руса коса или изрусена,но след това падането и се проточва и се разваля цвета,така че не ти препоръчвам. :)
bonbonche005
09-07-2009, 20:23
мне разбрах ... Тази боя на Лореал Кастинг..вреди ли много на косата ?? имам предвит,като обикновените бои ли е ? Аз съм със кафява коса и искам да се направя черна .. дали ще хване :?
П.П. Ако ви трябва снимка,имам в албума ! :) :)
естествено,че ще хване.Боята няма да увреди косата ти тъй като е безамонячна !
SoFarSoG00d
09-08-2009, 09:07
Не е вредна,макар,4е може да изсуши косата ти и да доведе до сухи краища.Аз лично съм ползвала няколко пъти и досега няма проблеми,препоръчвам ти L'oreal Casting Creme Gloss.
DarkWitch
09-08-2009, 09:21
Лореал Кастинг не е отмиваща се боя. Това че е безамонячна не я прави отмиваща.Има разлика ,защото след 6 седмици цвета не пада напълно (както при боите ,за които е направена темата)а просто губи наситеността си и съответно са израстнали корените ти и имаш нужда от боядисване.
Има бои,които се отмиват напълно след няколко измивания.Също така има и такива балсами,които в никакъв случай няма да хванат на тъмна основа)придобиват се само цигански отенъци).Най-добрият ефект се получава при руса коса или изрусена,но след това падането и се проточва и се разваля цвета,така че не ти препоръчвам. :)
На мен точно след 4-5 измивания ми падна и нямам никаква разлика в корените,а се боядисвах преди 3 месеца.
Една приятелка се прави червена с Prestige и в началото е доста наситен цвета,но не и се изми напълно и дори 2 месеца след това и седеше леко червеникава. :-o
L'oreal Casting Creme Gloss за тази боя говоря.И все пак зависи от косата, от долната основа, от сезона, от шампоана ти.. от много неща :)
SuperBadSuperFresh
09-08-2009, 11:10
Ми да ти кажа аз използвам шампоан-оцветител.Около 2 лева е,обаче ми харесва.Слагам го 1-2 пъти в годината за разнообразие 8-) Пише от 6 до 8 измивания.Малко повече са при мен
sunshine92
09-08-2009, 14:30
Ако не искаш толкова траен резултат, а наистина цвета да го няма след едно измиване можеш да отидеш в някоя парфюмерия. Има голямо разнообразие на цветни спрейове, аз лично имах червен и розов и са хубави. :wink:
rachel_billson
09-08-2009, 17:48
Не съм се решила дали да си взема на Лореал боята или шампоан с оцветители.Утре на място в магазина ще решавам. :D
YourSupergirl
10-21-2009, 12:22
и аз се чудя дали са вредни тези бои. :D
Аз съм тъмно руса и искам да се направя по-светла може ли да ми помогнете, какъв нюанс да си взема и дали ще ме хване въобще и ако може да ми препоръчате някаква боя която с отмиване.Мерси предварително :)))