urbangirl
09-08-2009, 07:31
от скоро ми подариха лещи за очи , но слагането и махането ми изглежда много трудно!някой може ли да ми обясни горе долу какво трябва да направя за да не си нараня очите и да ги сложа и махна правилно? благодаря предварително
Както ти е потопена в разтвор лещата я захващаш с края на десния показалец. Не я хващаш, а тя сама ще се залепи. Като разбира се я лепваш за върха :)
След което я доближиш до окото със средня десен пръст си дърпаш долната част на окото надолу, а с със средния ляв пръст(или показалец - както ти е удовбно) си дърпаш клепача нагоре. След което поставяш лещата(с показалеца) и затваряш окото когато я поставиш. Тогава мигаш 3-4 пъти. Ако всичко е наред не би трябвало да те дразни. Ако те дразни - почни отначало. Имай предвид, че първите няколко пъти може да ти отнеме много време и да ти е трудно, но с времето ще свикнеш.
Аз си слагам лещата на края на показалеца, след дърпам долния клепач и слагам лещата, това е ;)
но всеки си изгражда някакъв начин..отначало ще ти е трудно, после свикваш и така :)
urbangirl
09-08-2009, 09:36
благодаря ви много , дано скоро се престраша и аз да ги сложа :)
bUbOoLeChE
09-08-2009, 13:05
а как се сваля лещата :( :oops:
emin3mchet0
09-08-2009, 14:03
Дърпаш долния и горния клепач, с палеца и показалеца хващаш лещата и я махаш :) ( Не е толкова трудно и гадно колкото звучи :-D ) ..
brokeninside13
09-08-2009, 14:41
Дърпаш долния и горния клепач, с палеца и показалеца хващаш лещата и я махаш :) ( Не е толкова трудно и гадно колкото звучи :-D ) ..
ужас.. ако ми се наложи тва и на мен ((съмнявам се )) ще ме е страх да не си извада окото :-D
сори за спама :)
наистина звучи много по-гадно околкото е :) Всичко е въпрос на навик.
А и не забравяй да ги промиваш с разтвор!!! Иначе може да стане много кофти :(
Да, мий си ръцете и не пести разтвора. Иначе не е болезнено, но не се сдухвай ако в началото е трудно. На мен първия път ми отне 4 часа борба.. после по 2... сега за 2 секунди.
MrUndaztood
09-08-2009, 15:10
Лещи имах чак Ноември.Не можах да ги сложа с часове. Сложих ги чак началото на Април.
Тъййй....в началото трябва си много спокойна,да е светло и тихо около теб. Лещата я слагай на склерата (бялото). Аз лично я слагам по средата на окото,не на ириса,защото той е бая чувствителен и леко е,бая е неприятно. Лещата да е много влажна от разтвора. Лепваш я за ириса,в началото окото ти ще се зачерви,ще сълзи и щипе,и въпреки това няма да можеш да я лсожиш,а само като пипнеш миглата,ще ти се затваря.Но инат без да се отказваш. Много,много време ми отне да сложа моите,1-2 часа сигурно. Пуснах си някви балади да се успокоя и си припявах. Сложхи ги. Накрая в паника се видях как ще ги свалям,ужас. Но и на това му хванах цаката,с клечка за уши много,много,ама много внимателно и прицизно я допираш до лещата,която ти е на ириса,допираш,без да натискаш (ТОВА МОЖЕ ДА ГО НАРПАВИШ И С ПРЪСТ,НО НА МЕН РЪКАТА МИ ТРЕПЕРЕШЕ ТОГАВА) я придърпаш надолу,вертикално и я закарваш на бялото,ако тее страх да я защипеш,просто продължаваш да я побутваш надолу,въпреки,че няма накъде повече,защото е под долният ти клепач,но в един момент тя сама се отлепяотгорната страна и ти само я хващаш да не падне. В момента си слагам лещите за 3-4 секунди общо.Свалям ги за толкова,без голедало и светлина. Гледам направо,съвсем спокойно,с палеца доближавам окото,лещата ми залепва и я побутвам надолу на склерата,от там я защипвам хоризонтално с палеца и показалеца.
Понякой път окото съхне,особено ако е изсъхнало и трябва да сваляш лещата,тогава поболява,но за туй,то се усеща,ако ти е сухо,капваш от разтвора в окото или с изкуствена сълза (на Визин).
Ако ти влезне нещо и те дразни,тук трябва ти кажа,че дори 1 мм косъмче ако е залепнала на лещата,направо бедна ти е фантазията колко е отвратително чувството,направо ти дере окото,зчервява се и почва да сълзи,но трябва да свалиш лещата и да я огледаш внимателно,да не е скъсана,да няма някаква мръсотийка,ако има джасваш я в контейнерчетата и там с показалеца я движиш на дъното.
Недей да заспиваш,защото освен,че може роговицата ти да се надере,окото не може да диша добре,лещата може да залепне за клепача,да влезне под клепача.
На мен лещата ми е влзиала два пъти под клепача,отвратително е,знаеш че е някъде там сзагубена и не можеш да я видиш.Затваряш окото и почваш да масажираш,докато не се покаже.
Ако някой път си загубиш лещата в окото,проверявай първо в двата края на окото,долу или горе и после под горният клепач.
Можеш да се къпеш,яма проблеми.Аз съм влизал и в морето с тях и съм плуивал с отворени очи. Само когато се къпеш,гледай да не дигаш главата срещу струяюта,че може да се размести,изпадне и т.н.
Надявам се да е достатъчно изчерпателно.
Късмет!
dreaml1nd_
09-08-2009, 16:58
В началото и на мен ми беше кофти...ама се свиква след това :) Вече ти обясниха как се поставя и и вади
и аз носех лещи преди години голяма мъка ми беше добре че вече нямам нужда от очила 8-)
> за поставянето вече ти обясниха доста подробно :) за свалянето има 2 начина единия е с палец и показалец да захванеш лещата другия е с лявата ръка опъваш хубаво да ти се отвори окото топиш си десния показалец в разтвор и допираш лещата със много нежен натиск и тя ще ти остане на пръста :) при мен вариант 2 се получаваше и аз го предпочитам но ти сама трябва да прецениш кой ти е по удобен ;)