Влез

View Full Version : Какво се учи в 6 клас по всички предмети ?

silwinka
09-08-2009, 20:01
Здравейте , някой ще ми каже ли какво общо взето се учи по Математика , Български език , Английски , География , Биология ( Човек и природа ) , История и такива .. : )
Мноого ще съм Ви благодарна , хах :grin:

PurpleDream
09-08-2009, 20:05
ще разбереш като почне годината...

zoreto
09-08-2009, 20:05
ако вземеш да си разгледаш учебниците и сама ще разбереш :)

soni4kuu
09-08-2009, 20:11
бг-същ. и прил. имена
мат-събиране и изваждане ......
хахах :-D :-D наистина вземи да си разгледаш учебниците пък и не остава много и ще разбереш хаха

Millen4ety
09-08-2009, 20:13
Здравейте , някой ще ми каже ли какво общо взето се учи по Математика , Български език , Английски , География , Биология ( Човек и природа ) , История и такива .. : )

Математика - уравнения с неизвестни, лица и обеми на паралелепипед, пирамида, конус, сфера, етц. (май)
Български - сфери на общуване, причастия, почти всички видове времена
Английски - минало свършено, минало продължително и present perfect - времена, думи
География - Африка, Южна и Северна Америка
Човекът и природата - има три раздела - химия, физика и биология - кислород, водород, физични, химични свойства и реакции, сили на триене, лост и макара, системи в човешкия организъм
История - България през 18, 19, 20, 21 век

това е горе-долу... :)

Millen4ety
09-08-2009, 20:22
Да ,и е УЖАСНО.Но аз вече ще съм 7ми .. :grin:

Честито! 8-) Успех с кандидатстването! ;)
Шести клас е най-хубавият... :)

waterflame96
09-08-2009, 21:02
А някой може ли а каже какво горе-долу се учи в 7-ми клас? Че направо умирам от страх като си помисля за изпити, класни, дори най-обикновени контролни.
П.П. Най-важното, искам да знам по история кои векове се учат. Дано да е от първи до 14-15 век. Че там е лесно.
П.П. 2 За мене 2-ри клас е най-хубавия. :D Хем е лесно, хем си познаваш вече класа и най-якото... С ЕДНА УЧИТЕЛКА СМЕ! Как ми липсва ученето при една и съща учителка по всичко.

Tempest
09-08-2009, 21:10
тригонометрични функции по математика, сръбско по музика, по български - съставяне на изречения... по природознание... знания за природата :D

аз 6ти клас бях по други учебници, а съдържанието им не помня..

elito0o0o0
09-08-2009, 21:20
А някой може ли а каже какво горе-долу се учи в 7-ми клас? Че направо умирам от страх като си помисля за изпити, класни, дори най-обикновени контролни.
П.П. Най-важното, искам да знам по история кои векове се учат. Дано да е от първи до 14-15 век. Че там е лесно.
П.П. 2 За мене 2-ри клас е най-хубавия. :D Хем е лесно, хем си познаваш вече класа и най-якото... С ЕДНА УЧИТЕЛКА СМЕ! Как ми липсва ученето при една и съща учителка по всичко.

Какво се спичаш? В 7-ми клас е супер,ама супер лесно и след това се изкарват също лесно изпитите(поне ако си умен). Само трябва да се стегнеш и да учиш стабилно,ако не ти се отдава да слушаш в час ;)

Hilary_
09-08-2009, 21:42
Мини 6ти клас и после ще ни кажеш ... :lol: :lol:

soni4kuu
09-09-2009, 12:47

най-хубавото е в детската никой за нищо не те закача :D
аз съм 8 клас

Enitto
09-09-2009, 16:53

най-хубавото е в детската никой за нищо не те закача :D
аз съм 8 клас

Хъх.. на мене най-яки ми бяха 4ти и 7ми клас.

somanycookies
09-09-2009, 17:26
[b]6 клас
Математика: степени, рационални числа (плюсове и минуси :Д), ръбести и валчести тела, кръгове, пропорции, изрази като 2x3y

POLLINA
09-09-2009, 17:27
:-o аз вече съм забравила,че съм била 6-клас пък ти ме питаш кво съм учила :lol:

Ax3
09-09-2009, 18:19
ще разбереш като почне годината...

Хехехе статистика... ще видим догодина ... да не искаш да започнеш да зубриш още от сега... като ти дадат учебниците и ще си видиш по всичко

PurpleSand
09-09-2009, 18:53

Ееее да бе .. ако си учи ледовно няма да е толкова трудно ... освен история 8-)

Vilsy
09-09-2009, 19:41

ето разделите в математиката:
1 Степенуване
2 Рационални числа
3 Геометрични фигури и тела(включва:окръжнос,кръг, многоъгилници,призма,пирам ида,цилиндър,конус,сфера,къ лбо)
4 Пропорции
5 Цели изрази

Български- състав и видове изречения,видове текстове,правене на преразкази

Литература-части от романа "Под Игото" на Вазов...стихотворения

Английски-различни глаголни времена и глаголни форми

География-изучават се континентите:Южна Америка,Африка,Антарктида и др.

История-предимно българската история от 681 до 2006

Биология и химия(все още се казва човекът и природата,в 7 кл се дели на химия и биология) видове частици,атоми,съединения на кислорода(дават си няколко примерни) 2 урока за полова система-мъжка и женска,видове нервна сестема е влиянието на човека върху природата и климатичните промени

Avangard
09-11-2009, 08:12
Не си спомням 8-)

liim0nka
09-13-2009, 15:45

Какво се спичаш? В 7-ми клас е супер,ама супер лесно и след това се изкарват също лесно изпитите(поне ако си умен). Само трябва да се стегнеш и да учиш стабилно,ако не ти се отдава да слушаш в час ;)

хич не е супер ама супер лесно..трудно е, но възможно.Според мен зависи от учителите ти..моите бяха ужасни :? 7ми клас се побърках по мат и бел, след това..като разбереш какво си постигнал..просто оценките са като заслуженото за труда..на меене ми беше адски готино като разбрах колко имам..
не ее толкова трудно колкото го представят..обаче уроци учиш..скайп майп-няма и така-сам трябва да си наложиш някви правила

term0t0
09-13-2009, 16:29
Мини 6ти клас и после ще ни кажеш ... :lol: :lol:Сори за спама:

Разгорещени снимкии..О_o

jenssy
09-13-2009, 17:06

Какво се спичаш? В 7-ми клас е супер,ама супер лесно и след това се изкарват също лесно изпитите(поне ако си умен). Само трябва да се стегнеш и да учиш стабилно,ако не ти се отдава да слушаш в час ;) +1

MadeOfWater
09-13-2009, 18:15

Математика - уравнения с неизвестни, лица и обеми на паралелепипед, пирамида, конус, сфера, етц. (май)
Български - сфери на общуване, причастия, почти всички видове времена
Английски - минало свършено, минало продължително и present perfect - времена, думи
География - Африка, Южна и Северна Америка
Човекът и природата - има три раздела - химия, физика и биология - кислород, водород, физични, химични свойства и реакции, сили на триене, лост и макара, системи в човешкия организъм
История - България през 18, 19, 20, 21 век

това е горе-долу... :)

най-точно казано ;)

ParadOx
09-13-2009, 19:27
тригонометрични функции по математика, сръбско по музика, по български - съставяне на изречения... по природознание... знания за природата :D

аз 6ти клас бях по други учебници, а съдържанието им не помня..

:razz: :razz: :razz:

Avangard
09-14-2009, 09:39
Като свършиш 6 клас ни кажи :D

teenems
09-14-2009, 11:10
като почнеш ще разбереш .

viksit0y
09-16-2009, 08:06

nikchity
09-16-2009, 16:13
ще видим тази година .. трудничко ще е..

Didito0oo
09-16-2009, 18:10
Ми според мен 6-ти клас е един от най-лесните класове .. ;)

to0niTy
10-07-2009, 15:16

аз сега съм седми клас и учим праистория, древна Елада, древна Тракия, древен Рим ...