PDA

View Full Version : дели ни цял океан

ivana0895
09-10-2009, 00:05
Поредната ми тъпа и най-вероятно безнадеждна, знам ли може би и безсмислена тема ... От около година в скайп си пишем с едно момче, родом е от Димитровград, но живее в Монреал ,Канада ..пишехме си и още си пишем всяка вечер .. оказа се че по едно и също време ще ходим на море, даже се базикахме, че ще се видим, но бяхме в различни курорти, но уви единия ден на наще им хрумна да отидем до градчето в което бяха те (те дори не подозираха, че имам някой познат там) и така де аз се сетих за него но му нямях нито номер, нито нищо, в последствие разходки ала бала и аз съвсем забравих за него, по една щастлива случайност той ме видя , аз по улиците съм като кон с капаци и много рядко забелязвам някой, той ми подвикна, но май небеше сигурен че съм аз и погледна на другата страна, спряхме се и с поприказвахме малко, запознахме се на живо и завършихме с една конфузна прегръдка, нас двамата ни беше срам, неговите родители бяха там, моите също ... и така .. влюбихме се, но той замина за Канада и сега само в скайп си говорим и чатим, харесвам го наистина много в него видях себе си, той е с 4 години по-голям от мен (винаги ми е пукало какво ще кажат приятелите ми или познатите ме, ако ме видят с по-голям от мен), а сега не е така, не ме интересува какво казват за него, някой мой приятелки минаха с номера "ами става" като му видяха снимките, защото не го харесаха, а на мен ми харесва, страхотен е и просто е той ... другото лято пак ще си идва и ми обещал да дойде в мой град, знам че той ще иска някой неща от мен, но аз държа на него и ако ще правя "сефте" на 15 то искам да е с него, адски сериозен е , токъв човек си представям до мен ... в момента ми липсва адски много, но и двамата правим компромиси - аз си лягам към 5 сутринта, а той не излиза с приятели за да сме заедно, макар и по скайп ... просто исках а го кажа на някой :-) :oops:

TheBlueAvalanche
09-10-2009, 00:11
Може и да се получи, въпреки че доста хора вярват, че връзките от разстояние са обречени...Но какво пък, защо да не опиташ? Изглежда държи на теб, щом не излиза с приятелите си, за да си пише с теб. :)

Kukumqvka
09-10-2009, 00:12
Ще ти кажа само едно:Не се залъгвай ! Както искаш го разбирай .. и кво като дойде в твоя град?-пак ще замине,адцки безсмислена е цялата работа.Струва ми се,че си хлътнала,а това не е хубаво,нали знаеш,че чрез скайп нищо не става.Според мен тряа се осъзнаеш ! .. и да помислиш.Айде няма да продължвам,че ще ти разваля еуфорията.

unicorn_f
09-10-2009, 00:25
Ще ти кажа само едно:Не се залъгвай ! Както искаш го разбирай .. и кво като дойде в твоя град?-пак ще замине,адцки безсмислена е цялата работа.Струва ми се,че си хлътнала,а това не е хубаво,нали знаеш,че чрез скайп нищо не става.Според мен тряа се осъзнаеш ! .. и да помислиш.Айде няма да продължвам,че ще ти разваля еуфорията.
напълно съм съгласна... и защо си мислиш, че той там си няма приятелка?

elsy
09-10-2009, 03:04
Може и да се получи, въпреки че доста хора вярват, че връзките от разстояние са обречени...Но какво пък, защо да не опиташ? Изглежда държи на теб, щом не излиза с приятелите си, за да си пише с теб. :)
+1

Само не разбрах кво като е по-голям от теб с 4 години, тва си е перфектно 8-) И кво ти пука, че приятелките ти не са го харесали, в смисъл ти нали си го харесваш... 8-) 8-)

Sa6eks
09-10-2009, 05:50
Яка история :)
Е дано, като дойде да стане нещо :)
Поздрави :)

LadyDi
09-10-2009, 05:57
Аз подкрепям Kukumqvka. Не се залъгвай наистина.
Първо, той явно си има уреден живот в Канада и колкото и да те обича, едва ли ще се върне заради теб в България, а ти си на 15. Т.е. остават ти поне още 3-4 години, в които със сигурност няма да излезеш от страната.
Не че не съм фен на връзките от разстояние, подкрепям ги с две ръце, но трябва да могат по някакъв начин да се реализират. А вашата не е такава, защото не ви делят 300-400 км в рамките на България, дели ви океан, два континента и безброй километри. Вие ще се виждате само лятото (евентуално) и това не е много сигурно, защото наистина си още мъничка и родителите ти все пак имат тежката дума. Според мен, една такава връзка само ще те измъчва.

Моят съвет е да си поговорите с него как виждате нещата между вас. Ако смятате, че любовта ви е достатъчно силна (абсурдно понятие на тази възраст) и все пак сте способни да се чакате, докато ти навършиш годините и имаш възможността да заминеш при него... добре. Ако ли не - загубена кауза.

Накратко, исках да кажа, че за да просъществува такъв вид връзка, вие трябва да сте много сериозни един към друг. Това не става за летен флирт или заигравка през ваканцията.

valdesbg
09-10-2009, 05:58
Я скайп любов :) Това е началото, гответе се форумци да има още и още :)

Ех, едно време БайТоя книга за скайп щеше да издава....

Ех, славни времена бяха.

machoka
09-10-2009, 06:54
Научете се да гледате на разстоянието като на катализатор, а не на разредител на любов. И не убивайте магията заради 100км, заради 1000км или заради някакъв си океан.
Има хиляди възможни причини за трудна връзка - неодобрение от родители, ревниви бивши, физически недъзи и т.н... разстоянието е пренебрежително малък елемент, ако две сърца искрено туптят едно за друго. В този случай винаги единия (най-често момчето) се оказва по-прагматичен и след време (да, може да е и години) намира начин да се съберат двете душици.
Една 'нормална' връзка може да е много по-нещастна, а най-често и е. Разстоянието калява и след като в един слънчев ден се съберете, вече сте зрели и знаете каква е цената на връзката ви, съответно много по-трудно би се получило да я разбиете - а по-скоро ще се радвате на всеки миг от нея!

Забравете километрите и забравете океаните. Преживейте трудния период, в който няма кой да ви гушне - защото след всеки труден период идва такъв на заслужено щастие. Това е житейска истина.

LadyDi
09-10-2009, 06:58
Научете се да гледате на разстоянието като на катализатор, а не на разредител на любов. И не убивайте магията заради 100км, заради 1000км или заради някакъв си океан.
Има хиляди възможни причини за трудна връзка - неодобрение от родители, ревниви бивши, физически недъзи и т.н... разстоянието е пренебрежително малък елемент, ако две сърца искрено туптят едно за друго. В този случай винаги единия (най-често момчето) се оказва по-прагматичен и след време (да, може да е и години) намира начин да се съберат двете душици.
Една 'нормална' връзка може да е много по-нещастна, а най-често и е. Разстоянието калява и след като в един слънчев ден се съберете, вече сте зрели и знаете каква е цената на връзката ви, съответно много по-трудно би се получило да я разбиете - а по-скоро ще се радвате на всеки миг от нея!

Забравете километрите и забравете океаните. Преживейте трудния период, в който няма кой да ви гушне - защото след всеки труден период идва такъв на заслужено щастие. Това е житейска истина.
Не и на 15 години...
Катализатор, разделител, съгласна съм с всичко, което казваш, НО... На 15 години не може да държиш на една такава връзка достатъчно силно, за да преживее тя трудностите. Нито си достатъчно наясно с чувствата си. Тя не би могла да каже дали след 4 години ще иска отново това момче.
В случая е безсмислено, защото ми се струва (може и да греша, авторката не е казала), че той няма да се върне в България, а тя в скоро време няма да може да замине при него.
Т.е. това ще си е чиста проба скайп любов.

machoka
09-10-2009, 07:06
Никой не може да каже в началото дали след 4 години ще иска да е със същия партньор. По-точно всички се кълнат в другия първите месеци от връзката си, но само времето показва дали това ще остане така.

А за годините...знам ли, склонен съм да се съглася, но има и обратната гледна точка - тийн любовта е една от най-силните, защото е примесена и с голяма доза инат, упоритост и бунтарство срещу 'несправедливостите'... така че не виждам защо да не издържи. Разумни 'възрастни' хора биха се отказали в много случаи, в които двама отдадени тийна с лудите си глави биха яхнали вятърната мелница... и биха я разбили, убеден съм )))

Aicken
09-10-2009, 07:12

първото умно нещо което чувам от теб

LadyDi
09-10-2009, 07:16
Никой не може да каже в началото дали след 4 години ще иска да е със същия партньор. По-точно всички се кълнат в другия първите месеци от връзката си, но само времето показва дали това ще остане така.

А за годините...знам ли, склонен съм да се съглася, но има и обратната гледна точка - тийн любовта е една от най-силните, защото е примесена и с голяма доза инат, упоритост и бунтарство срещу 'несправедливостите'... така че не виждам защо да не издържи. Разумни 'възрастни' хора биха се отказали в много случаи, в които двама отдадени тийна с лудите си глави биха яхнали вятърната мелница... и биха я разбили, убеден съм )))
Така е. Съгласна съм. Но когато другия не е до тях, утопията някак си се размива... Затова имам предвид, че когато единият от двамата е в чужбина + това без изгледи скоро да се завърне, тогава идеята ми се струва малко невъзможна. Тя е на 15 и със сигурност ще иска да е до любимия, да се гушкат, да се целуват и други работи. Много скоро ще се появи някой друг, по-близо до нея, който ще й завърти ума и тя сама ще започне да се тормози, защото хем ще й се иска да изневери на перфектния в Канада, хем ще й е терсене.
Безсмислено чупене на глави ми се струва на мен. Но със сигурност НЕ Я съветвам да се откаже от него.
Просто това е моето мнение.

Crazytu
09-10-2009, 07:36
Аз подкрепям Kukumqvka. Не се залъгвай наистина.
Първо, той явно си има уреден живот в Канада и колкото и да те обича, едва ли ще се върне заради теб в България, а ти си на 15. Т.е. остават ти поне още 3-4 години, в които със сигурност няма да излезеш от страната.
Не че не съм фен на връзките от разстояние, подкрепям ги с две ръце, но трябва да могат по някакъв начин да се реализират. А вашата не е такава, защото не ви делят 300-400 км в рамките на България, дели ви океан, два континента и безброй километри. Вие ще се виждате само лятото (евентуално) и това не е много сигурно, защото наистина си още мъничка и родителите ти все пак имат тежката дума. Според мен, една такава връзка само ще те измъчва.

Моят съвет е да си поговорите с него как виждате нещата между вас. Ако смятате, че любовта ви е достатъчно силна (абсурдно понятие на тази възраст) и все пак сте способни да се чакате, докато ти навършиш годините и имаш възможността да заминеш при него... добре. Ако ли не - загубена кауза.

Накратко, исках да кажа, че за да просъществува такъв вид връзка, вие трябва да сте много сериозни един към друг. Това не става за летен флирт или заигравка през ваканцията.
+1 .. Напълно съм съгластна.

fire_cat
09-10-2009, 09:41
Ако наистина сте влюбени и се чувствате добре, разстоянието няма да ви е чак такъв проблем. Бъди щастлива, когато той си идва в България просто прави всичко възможно да прекарвате повече време заедно. Не се интересувай от мнението на приятелите ти, той няма да им е гадже на тях , а на теб.

ivana0895
09-10-2009, 17:16
мерси на всички :smt003