View Full Version : МОЛЯ БЪРЗ ОТГОВОР - ЯСМИН !!!!!
N_I_K_I_T_A_
09-10-2009, 21:27
Здравейте! Спрях приема на ясмин за 5 месеца и сега пак започнах да ти гия . На 2 септември ми дойде цикъла и забравих да взема Ясмин на първия ден от цикъла и го изпих на 3 септември .Въпросът ми е т.к правихме секс с приятела (на 8 ден - от приема на ясмин)и той свърши в мен има ли някаква опасност от забременяване т.к първите 4 дни хапчетата ги пих с разлика от 3 часа а следващите 4 дни ги пих в точен час.
Питам ви т.к прочетох доста неща и някъде пише че си в защита от първото хапче .Другаде че трябва първите 7 дни да използваш бариерен метод или пък че първата опаковка трябва само с бариерен метод.Моля отговорете! БЛАГОДАРЯ МНОГО!!!!
hahavteen
09-10-2009, 21:36
Вече си била пила хапчета повече от 7 дни (нали каза че на осмия ден сте го направили) така че според мен си засищена.
Бтв сестра ми не ги пие винаги в един и същи час пък пак си действат. +/- 2-3 часа нямат значение доколкото знам.
N_I_K_I_T_A_
09-10-2009, 21:40
Вече си била пила хапчета повече от 7 дни (нали каза че на осмия ден сте го направили) така че според мен си засищена.
Бтв сестра ми не ги пие винаги в един и същи час пък пак си действат. +/- 2-3 часа нямат значение доколкото знам.
Проблема е че е първа опаковка... :shock: :shock:
hahavteen
09-10-2009, 21:46
Ок нека ти го обясня така:
Варянт 1: Почваш да пиеш хапчетата от първия ден в който ти дойде и си защитена веднага.
Варянт 2: Почваш да пиеш хапчетата в който и да е ден от цикъла ти и си засищена едва след 7 дни на прием.
:)
Няма проблем, че не си ги пила на първия ден от цикъла. Даже някои гинеколози препоръчват да се почне на 2-ри или 3ти ден :) Според мен няма голям шанс за гаф, но щом се притесняваш по-добре внимавайте първия месец.
N_I_K_I_T_A_
09-10-2009, 21:59
Варянт 1: Почваш да пиеш хапчетата от първия ден в който ти дойде и си защитена веднага.
Варянт 2: Почваш да пиеш хапчетата в който и да е ден от цикъла ти и си засищена едва след 7 дни на прием.
:)
Само да отбележа че цикълът ми е 3 дни ...
Благодаря за инфото!
N_I_K_I_T_A_
09-10-2009, 21:59
Няма проблем, че не си ги пила на първия ден от цикъла. Даже някои гинеколози препоръчват да се почне на 2-ри или 3ти ден :) Според мен няма голям шанс за гаф, но щом се притесняваш по-добре внимавайте първия месец.
Благодаря мацка!Дано няма нищо а и вече няма какво да се направи...
hahavteen
09-11-2009, 07:48
Само да отбележа че цикълът ми е 3 дни ...
Благодаря за инфото!
Цикълът ти няма начин да е 3 дни! Сега с хапчетата цикълът ти е точно 28 дни.
hahavteen
09-11-2009, 08:24
Мисля,че имаше в предвид,че менструацията и е три дена..
Знам какво имаше предвид, не съм глупава :D Просто адски се дразня когато някой не използва думите както трябва. :D :oops:
Точно така,не е задължително да ги започваш от първия ден на цикъла,за да си предпазена от бременност.
И се опитвай да ги пиеш по едно и също време,макар,че 2,3 часа не е фатално.
Какви са тези тъпотии? :-x
ВарАнт 1: Почваш да пиеш хапчетата от първия ден в който ти дойде и си защитена веднага.
ВарАнт 2: Почваш да пиеш хапчетата в който и да е ден от цикъла ти и си засищена едва след 7 дни на прием.
krem4et0
09-11-2009, 10:43
Не са тъпотии, а си е точно така. На упътването пише и това. Не знам как сте спокойни, но аз лично бих се притеснила ако той свърши в мен, независимо колко време съм пила ок.
Говорим за прием на хормони,които действат моментално за блокиване на овулация.
Тава за дните няма никаква логика.
krem4et0
09-11-2009, 11:44
Става въпрос само за приема през първия месец. Счита се, че ако не се започнат първия ден на менструацията, вече е започнала овогенеза. Макар, че хормоните я спират, тя все пак е достигнала до някакъв етап на развитие(макар и начален). За това се препоръчва и 1 седмица бариерен метод.
N_I_K_I_T_A_
09-12-2009, 20:26
Мацка това стана на 10 към 23:00 вечерта ... имам още време за да взема ескапел. Според вас дали ще е добре да го изпия и дали няма да има проблем противозачатъчни ескапел... ? да спра ли след това противозачатъчните?
kalpazanka
09-13-2009, 07:36
На твое място нямаше да пия ескапел, а щях да си продължа ОК. Момичетата много добре са ти обяснили за блокирането на овогенезата, схемата на прием и препоръката за бариерен метод. Само ще допълня, че дори и да има отделена яйцеклетка, ОК променят консистенцията на цервикалната слуз и сперматозоидите ще са максимално затруднени в достигането на яйцеклетката, ако има такава.
П. С. Условието да се пият таблетките в един и същ час е за улеснение на пациентката.
Мацка това стана на 10 към 23:00 вечерта ... имам още време за да взема ескапел. Според вас дали ще е добре да го изпия и дали няма да има проблем противозачатъчни ескапел... ? да спра ли след това противозачатъчните?
Не ти трябва Ескапел.Не се тъпчи излишно с хормони,с това шега не бива.
Аз съм започвала хапчета /първа опаковка/ и след 10на дни от началото на цикъла.Не съм се ограничавала с интимните контакти,защото гинекото ми е обяснява,че всички хормонални лекарства действат моментално след прием.