.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 18 от общо 18

МОЛЯ БЪРЗ ОТГОВОР - ЯСМИН !!!!!

Здравейте! Спрях приема на ясмин за 5 месеца и сега пак започнах да ти гия . На 2 септември ми дойде цикъла и забравих да взема Ясмин на първия ден от цикъла и го изпих на 3 септември .Въпросът ми е т.к правихме секс с приятела (на 8 ден - от приема на ясмин)и той свърши в мен има ли някаква опасност от забременяване т.к първите 4 дни хапчетата ги пих с разлика от 3 часа а следващите 4 дни ги пих в точен час.
    Питам ви т.к прочетох доста неща и някъде пише че си в защита от първото хапче .Другаде че трябва първите 7 дни да използваш бариерен метод или пък че първата опаковка трябва само с бариерен метод.Моля отговорете! БЛАГОДАРЯ МНОГО!!!!

Мега фен Аватара на hahavteen
    Град
    Германия
    Вече си била пила хапчета повече от 7 дни (нали каза че на осмия ден сте го направили) така че според мен си засищена.
    Бтв сестра ми не ги пие винаги в един и същи час пък пак си действат. +/- 2-3 часа нямат значение доколкото знам.

Цитирай Първоначално написано от slun4ice
    Вече си била пила хапчета повече от 7 дни (нали каза че на осмия ден сте го направили) така че според мен си засищена.
    Бтв сестра ми не ги пие винаги в един и същи час пък пак си действат. +/- 2-3 часа нямат значение доколкото знам.
    Проблема е че е първа опаковка...

Град
    Германия
    Ок нека ти го обясня така:
    Варянт 1: Почваш да пиеш хапчетата от първия ден в който ти дойде и си защитена веднага.
    Варянт 2: Почваш да пиеш хапчетата в който и да е ден от цикъла ти и си засищена едва след 7 дни на прием.

hottie
    Guest
    Няма проблем, че не си ги пила на първия ден от цикъла. Даже някои гинеколози препоръчват да се почне на 2-ри или 3ти ден Според мен няма голям шанс за гаф, но щом се притесняваш по-добре внимавайте първия месец.

Цитирай Първоначално написано от slun4ice
    Варянт 1: Почваш да пиеш хапчетата от първия ден в който ти дойде и си защитена веднага.
    Варянт 2: Почваш да пиеш хапчетата в който и да е ден от цикъла ти и си засищена едва след 7 дни на прием.
    Само да отбележа че цикълът ми е 3 дни ...
    Благодаря за инфото!

Цитирай Първоначално написано от hottie
    Няма проблем, че не си ги пила на първия ден от цикъла. Даже някои гинеколози препоръчват да се почне на 2-ри или 3ти ден Според мен няма голям шанс за гаф, но щом се притесняваш по-добре внимавайте първия месец.
    Благодаря мацка!Дано няма нищо а и вече няма какво да се направи...

Град
    Германия
    Цитирай Първоначално написано от N_I_K_I_T_A_

Само да отбележа че цикълът ми е 3 дни ...
    Благодаря за инфото!
    Цикълът ти няма начин да е 3 дни! Сега с хапчетата цикълът ти е точно 28 дни.

Град
    Германия
    Цитирай Първоначално написано от miminko
    Мисля,че имаше в предвид,че менструацията и е три дена..
    Знам какво имаше предвид, не съм глупава Просто адски се дразня когато някой не използва думите както трябва.

Фен Аватара на Missky
    Град
    Sf
    Цитирай Първоначално написано от hottie
    Точно така,не е задължително да ги започваш от първия ден на цикъла,за да си предпазена от бременност.
    И се опитвай да ги пиеш по едно и също време,макар,че 2,3 часа не е фатално.

Какви са тези тъпотии?

ВарАнт 1: Почваш да пиеш хапчетата от първия ден в който ти дойде и си защитена веднага.
    ВарАнт 2: Почваш да пиеш хапчетата в който и да е ден от цикъла ти и си засищена едва след 7 дни на прием.
    КОД ОТСТЪПКА 5 долара в iherb.com => KUT726
    ... And all I can taste is this moment,аnd all I can breathe is your life...

Мега фен Аватара на krem4et0
    Град
    Свищов
    Не са тъпотии, а си е точно така. На упътването пише и това. Не знам как сте спокойни, но аз лично бих се притеснила ако той свърши в мен, независимо колко време съм пила ок.

Фен Аватара на Missky
    Град
    Sf
    Говорим за прием на хормони,които действат моментално за блокиване на овулация.
    Тава за дните няма никаква логика.

Мега фен Аватара на krem4et0
    Град
    Свищов
    Става въпрос само за приема през първия месец. Счита се, че ако не се започнат първия ден на менструацията, вече е започнала овогенеза. Макар, че хормоните я спират, тя все пак е достигнала до някакъв етап на развитие(макар и начален). За това се препоръчва и 1 седмица бариерен метод.

Цитирай Първоначално написано от Missky
    Мацка това стана на 10 към 23:00 вечерта ... имам още време за да взема ескапел. Според вас дали ще е добре да го изпия и дали няма да има проблем противозачатъчни ескапел... ? да спра ли след това противозачатъчните?

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    На твое място нямаше да пия ескапел, а щях да си продължа ОК. Момичетата много добре са ти обяснили за блокирането на овогенезата, схемата на прием и препоръката за бариерен метод. Само ще допълня, че дори и да има отделена яйцеклетка, ОК променят консистенцията на цервикалната слуз и сперматозоидите ще са максимално затруднени в достигането на яйцеклетката, ако има такава.

П. С. Условието да се пият таблетките в един и същ час е за улеснение на пациентката.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Фен Аватара на Missky
    Град
    Sf
    Цитирай Първоначално написано от N_I_K_I_T_A_
    Цитирай Първоначално написано от Missky
    Мацка това стана на 10 към 23:00 вечерта ... имам още време за да взема ескапел. Според вас дали ще е добре да го изпия и дали няма да има проблем противозачатъчни ескапел... ? да спра ли след това противозачатъчните?
    Не ти трябва Ескапел.Не се тъпчи излишно с хормони,с това шега не бива.

Аз съм започвала хапчета /първа опаковка/ и след 10на дни от началото на цикъла.Не съм се ограничавала с интимните контакти,защото гинекото ми е обяснява,че всички хормонални лекарства действат моментално след прием.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си