View Full Version : доминиращия във връзката е този 4иито 4увтсва са по-слаби
cinderella_gugutka
09-11-2009, 11:53
убедила съм се 4е това е така.проблемът ми е 4е досега винаги моите 4увства са били по силни.незнам защо така се полу4ава,но накрая винаги аз оставам наранената :o въпроса ми е дали според вас това е вярно и в сегашната ви връзка (или отминалите ) кой е бил домениращия ?
ShtrudeL
09-11-2009, 11:58
Знаеш ли какво означава "доминиращ" и къде и как да го използваш?
courtney
09-11-2009, 12:00
Съгласна съм с теб, абсолютно същото си мислех снощи, когато бях в много лошо настроение. Стигнах до същия извод, който обича повече, накрая е нараненият. Логично ще е, и другият ако вижда това, да се чувства, че контролира нещата и, че е доминиращ. Мисля, че просто тези, чиито чувства са по-силни са готови на повече компромиси и съответно накрая страдат повече. Затова не е никак лоша идея в началото на връзката всеки да каже какви са очакванията му, за да няма изненадани и наранени, поне това е моето мнение.
Kukumqvka
09-11-2009, 12:01
С две думи : т'ва са пълни глупости .. т'ва,че ти си наранената,не значи,че си тая дето обича повече.Смисъл просто на единия чувствата изтиват по-бързо.
cinderella_gugutka
09-11-2009, 12:09
доминиращ озна4ава да си налага мнението,когато се скарате вие да се извинявате първо и той/тя винаги да казва последната дума.
доминиращ озна4ава да си налага мнението,когато се скарате вие да се извинявате първо и той/тя винаги да казва последната дума.
Това е абсолютно детинско разсъждение. За да е здравословна една връзка, в нея няма доминиращ и подчинен. И двамата са равнопоставени.
И как точно правиш извод само от себе си?
Това е доста контаминиран експеримент.
Може просто ти да си безхарактерна и да се оставяш да те водят за носа.
peteto_love
09-11-2009, 12:30
Съгласна съм с всички мнения,но е факт,че който показва чувствата си повече страда по-силно.А когато един човек се обеди в чувствата на другия,започва да си прави каквто иска и да приема понякога всичко като даденост.Сигурен е,показва по- малко чувствата си,а сигурно и изтиват,като вече не му е интересно..На мен ми се е случвало затова го приемам като истина,за себе си естествено.
KiNgGRaND
09-11-2009, 12:46
и аз мисля че е вярно ...
"Мъдрите" хора от форума ще ти кажат колко е грешно това твърдение, колко хармония, разбирателство и равнопоставеност трябва да цари във връзката ...
... защото звучи мъдро.
Истината всеки я знае.
"Мъдрите" хора от форума ще ти кажат колко е грешно това твърдение, колко хармония, разбирателство и равнопоставеност трябва да цари във връзката ...
... защото звучи мъдро.
Истината всеки я знае.
Не. Мъдрите хора от форума знаят какво е истинска връзка. А вие явно знаете само връзките, в които се мерите кой е по-по-най.
Един ден и на вас ще ви се изясни разликата.
И никога не е ставало дума за хармония и разбирателство. А за равнопостовеност.
Иронията не ти отива.
Доминиращ има във връзките, където няма силни чувства и от двете страни. Но ако отношенията ви са сериозни и се обичате истински няма да има нито доминиращ, нито наранен.
Nadelina
09-11-2009, 13:12
Истината всеки от вас ще я разбере едва, когато наистина обикне някой, който да му отвърне със същото. Това в днешния момент аз да си задам въпроса кой от двамата - аз или приятеля ми, обича повече е глупаво, пък да не говорим да тръгна да разсъждавам върху отговора му. Във една връзка, ако единия доминира и няма компромиси, означава, че няма никаква връзка, а обикновено забавление, което за жалост наричате Любов.
Зависи от хората според мен .. :-o
NaNa_SladuRana
09-11-2009, 13:20
във връзката винаги се стига до момент,в който едини мачка другия. Когато обичаш даваш всичко от себе си на дадения човек,а той не го оценява... Приперно в последната ми връзка момчето ме обичаше 1000 пъти по-силно и искрено отколкото аз него и не знам,но в момента не аз се чувстрам като изтривалка... Така е газиш този,който те обича и обичаш този,който те гази 8-)
Nadelina
09-11-2009, 13:23
във връзката винаги се стига до момент,в който едини мачка другия. Когато обичаш даваш всичко от себе си на дадения човек,а той не го оценява... Приперно в последната ми връзка момчето ме обичаше 1000 пъти по-силно и искрено отколкото аз него и не знам,но в момента не аз се чувстрам като изтривалка... Така е газиш този,който те обича и обичаш този,който те гази 8-)
Да, да, ама в тийнейджърските години.
NaNa_SladuRana
09-11-2009, 13:25
Да, да, ама в тийнейджърските години.
не знам,не знам,като изляза от тях,ще видя кво е положението 8-)
има много вярно в твойте грешни мисли :-o
lubomirky
09-11-2009, 15:37
доминерещ не е ли думата ?! Всяката тема е все по-грамотно написана, не знам как го постигате!
valdesbg
09-11-2009, 15:53
Абе разказвате си приказки за да си успокоявате и без това обърканата представа за връзка.
Проблема е другаде...
Нищо вярно няма в думите ти.
DevilWish
09-11-2009, 16:08
Има истина в тези думи . .
Абе разказвате си приказки за да си успокоявате и без това обърканата представа за връзка.
Проблема е другаде...
Нищо вярно няма в думите ти.
+1 :? Абсолютно нищо вярно :?
П.П.Абе диване що не си в скайп,а-а-а?! :-o
Има доминиращи доста често, и това са мъжете... и не толкова заради тях самите, а колкото заради жените тип: "Какво ще правим?' 'Еми не знаааааам' ; 'Къде ти се ходи?' 'Еми не знааааам където кажеш'.... 'Какво ще гледаме?' 'еми не знаааааам каквото кажеш'....
ей тва бездушие у някои жени може да ме изкара извън нерви, а имам такива приятелски двойки...вечната апатия сякаш, без собствено мнение, води се по акъла на всичко останало.... ужас!
за това и има доминиращи, защото на някой му е прекалено удобно да преживя интелектуално или иначе казано да изпадне в състояние на мозъчна смърт.
Има доминиращи доста често, и това са мъжете... и не толкова заради тях самите, а колкото заради жените тип: "Какво ще правим?' 'Еми не знаааааам' ; 'Къде ти се ходи?' 'Еми не знааааам където кажеш'.... 'Какво ще гледаме?' 'еми не знаааааам каквото кажеш'....
ей тва бездушие у някои жени може да ме изкара извън нерви, а имам такива приятелски двойки...вечната апатия сякаш, без собствено мнение, води се по акъла на всичко останало.... ужас!
за това и има доминиращи, защото на някой му е прекалено удобно да преживя интелектуално или иначе казано да изпадне в състояние на мозъчна смърт.
Shadow1596
09-12-2009, 00:14
убедила съм се 4е това е така.проблемът ми е 4е досега винаги моите 4увства са били по силни.незнам защо така се полу4ава,но накрая винаги аз оставам наранената :o въпроса ми е дали според вас това е вярно и в сегашната ви връзка (или отминалите ) кой е бил домениращия ?
Доминиращ е този който умее да манипулира по добре другият, независимо дали има по силни или по слаби чуства...всичко е въпрос на тактика - игра на думи и скрити изказани по определен начин думи. Всичко е въпрос на skillz(както биха казали моите колеги геймърите) (:
JenataNaShefa
09-12-2009, 09:40
В една връзка няма такова понятие като "доминиращ" !
Нещата се развиват така както си ги направите сами, machoka много правилно каза че поради липсата на мнение от страна на жените, мъжете излизат доминиращи.
Идеята на една връзка не е да мерите кой какво е дал на другия повече за да очаква да му се отвърне със същото. Гледайте да си давате колкото може повече един на друг. Връзката ви НЕ е договор между две страни и всяка има своите права и задължения. Какви са тия глупости, Станка обичала повече Иван, а той по-малко и затова той я мачкал :?
maybelline
09-12-2009, 11:00
Ако "доминиращ" е обяснението от третия или четвъртия коментар (да си налага мнението, да не се извинява пръв), то аз съм доминиращия във връзката. Но като става въпрос за силни чувства...В сегашната ми връзка, в началото моите бяха по-силни, определено. Но през последните няколко месеца като че ли се оказва, че неговите са по-силни. Сигурно и възрастта си играе ролята, незнам.
ImmortalForever
09-12-2009, 14:00
Според мен това е много вярно... За жалост..
BlueFace
09-12-2009, 14:25
Някой май е гледал "Ghosts of girlfriends past " и там дрънкаха точно същото нещо 8-)
Аз не го вярвам и смятам ,че е тъпо :)
sh3_1s_7h3_0n3
09-12-2009, 15:44
Доминиращ според мен е не този с по-слабите чувства, а този, който е с по-силен характер. Този, който е свикнал да контролира сам своя живот, или този, който обича по принцип да се налага и на другите. Просто има хора с доминиращ характер. Чувствата не са чак толкова определящи в случая.
Този, който е с по-слаби чувства не доминира толкова, колкото изпитва определена апатия и му е все тая за ставащото. Той просто го преживява по-лесно и не му пука особено. По-лесно може да се ядоса, ако не стане на неговото и не допуска компромиси от своя страна.
mitternacht
09-12-2009, 17:26
Съгласен.Правилно формулирано.Има дузина лафове по случая.
differentbynature
09-13-2009, 16:44
Може да се каже, че е вярно :)
LoveRetroMusic
09-13-2009, 16:47
BULLSHIT !
LoveRetroMusic
09-13-2009, 16:56
драги партизани, сержант Ванович имает очен добра поговорачка "Каво имает калашнику, он доминирающ"
В Русия съм, в Русия съм ... мдарадудам. :D
драги партизани, сержант Ванович имает очен добра поговорачка "Каво имает калашнику, он доминирающ"
... имает очен добра поговорачка... ахахах.
hooliganka89
09-14-2009, 19:56
По принцип има някаква логика в това което си написала.
Човек трябва да умее да контролира емоциите си,а в по-ранна възраст е по-трудно.
Когато си влюбена си уязвима и податлива на манипулации,а това не остава незабелязано и за това се получава така.
donkihot
09-14-2009, 20:24
ВЪВ връзката ми доминиращия е той,но не мога да кажа,че чувствата му сА По-слаби,но все още не знам какви са му,но определено моите чувства се посрещат топло от него...той доминира,не защото чувства по-слабо,а защото така стана-той е решителен-аз не,той е по-голям и съответно има какво да науча от него...не мисля,че това е в резултат от чувствата..