View Full Version : изправяне на зъби ?!
Знам че темата не е много смислена , :-D но просто имам проблем и не знам вече какво да направя..
От малка още като смених млечните зъбчета имах проблема с изкривените зъбчета.. Тъй като те са от предните и е малко гадно реших да отида на стоматолог, и ми сложиха апаратче на зъбите. Носих го малко повече от година и те се изправиха, и аз спрях да го нося.. Няколко месеца по-късно зъбчетата пак започнаха да заемат предишната си форма.. :( Ако някой може, би ли ме посъветвал какво да направя..
Мисля си за фасети,но те се правят на развалени зъби.
Криви -Некриви какво ти пука,това ти е чара.
да,бе,голям чар да си ходиш с криви зъби..
аз също си ги опрайх,бяха перфектни и сега пак са почнали да се изкривят....а не ми се слагат брекети..
InisMona
09-11-2009, 19:20
ами,стоматоло га/жката ти ще ти помогнат,предполагам,те са професионалисти....и може би ще ти сложат пак шина или брекети,брат ми има леко крива захапка и му ги направиха да ги носи само нощем,щото го беше срам да ходи със шини :D , но иначе отиди на зъболещкар,няма да ходиш с криви зъби.... :smt120
Единствения начин да ти се изправят събите е с брекети.Това скоби,шини са глупости и ако си на повече от 10 по-добре не си слагай...
shakira96
09-12-2009, 08:35
Аз сега съм си с брекети и зъбите ми се изправиха. Така че не се колебай. Или цял живот си ходи с кривите зъби... :lol:
Почнали са да застават пак в предишната позиция, защото не си ги носила достатъчно дълго.. След като се изправят зъбчетата трябва да продължиш да ги носиш само нощно време поне към половин година, че може и повече, не помня вече. :wink:
YouCantStopMe
09-12-2009, 08:52
За скоби ли става въпрос?
И аз съм носила.После ги махнах изведнъж,макар че не трябваше,но за мое щастие си останаха прави и не са тръгнали пак да растат накриво.
Ти по-добре отиди пак при твоя зъболекар,че иначе може да стане по-лошо.
titinkaa
09-12-2009, 09:08
аз в 4-ти клас сложих скоби,поради тая причина че ми бяха криви,носих ги две години,и сега са си супер,от 6-ти клас нито един зъб не се е изкривил(да чукна на дърво)доволна останах от стоматолога който ми ги оправи :)
Sladurchoo
09-12-2009, 11:34
Единствения начин да ти се изправят събите е с брекети.Това скоби,шини са глупости и ако си на повече от 10 по-добре не си слагай...
абсолютно съм съгласна ..
брекетите са единствения начин .. ще ги носиш известно време (при мен е година и половина - не е толкова много .. а като се замисля за крайния резултат :---) ) .. таа казвам ти струва си .. по-добре с брекети отколкото цял живот с кривите зъби ..
аа тея скоби наистина са глупости .. повярвай носила съм 4-5 години .. ии никъв ефект ..
ThePowerOfLove
09-12-2009, 11:49
И аз носих скоби около 1 година и имаше ефект, но аз нямах кой знае какъв проблем.. Ако при теб е сериозно, по-добре наистина брекети.
sladi4ka_qni4ka
09-12-2009, 12:05
аз носих година и половина .. брекети ... те не се свалят от зъбите . и сега ве4е 2-3 години по -късно пак са ми прави ... естествено 4е с прави зъб4ета е много по добре :) :grin:
sladi4ka_qni4ka
09-12-2009, 12:56
е аз съм от централна .. ама попринцип по евтино от 1500 лв няма да ти излезе .. на мен само за горната 4елюст ми взеха около 700 лв .. май май
1500 е добре, но аз бях чела че било към 3000 и за двете челюсти и се бях шашнала ](*,) тъй като сама си събирам парите :( и си мисля лелее никога няма да ги събера :lol:
sladi4ka_qni4ka
09-12-2009, 13:01
ами не мога да ти кажа със то4ност ... може просто при нас да са толкова.. аз съм от малък град ... но и това бе6е преди 2-3 години :)
Благодаря ти все пак.. :) Другите да се чувстват свободни да пишат (и на лично ако искат) :smt040
slynchoo
09-12-2009, 14:03
за да не правя нова тема исках да ви питам тъй като моите два предни зъба са малко напреде и съм се решила да ги оправя,иначе другите всичките са си наред..и та какво ще ми препоръчате.Но по възможност да мога да ги нося само в къщи.И ако може и ценичка.Благодаря предварително!
е аз съм от централна .. ама попринцип по евтино от 1500 лв няма да ти излезе .. на мен само за горната 4елюст ми взеха около 700 лв .. май май
700 лв брекет?!?.Абе да :shock: ? От кой град си?
Аз дадох 1250 за горните и толкова за долните,което всъщност си е малко,в сравнение със София....
nimfa716
09-13-2009, 21:14
мии шини брикети звездии и т.н :)