Влез

View Full Version : Възможно ли е това според вас?!

machoka
09-21-2009, 08:24
с девойката Х сме ходили 2,5 години. Късаме и оставаме приятели?(супер приятели) след това тя ходи с 3-4 човека.

Позволявам си да цитирам един потребител от съседната тема. Искам да отворя тази тема, поради щото ми направи впечатление, че много народ напоследък 'късат и остават добри приятели'.. .

хубу де, аз не разбирам едно.. обичал си, давал си живота си в буквалния и преносния смисъл за някой, мислил си 24 часа за него, правил си всичко в негова чест и заради него, борил си се с живота за да можеш да имаш него, строшил си стотици мелници напук на шибания вятър... и сте имали нещо красиво, наистина.

Обаче изведнъж нещо се случва, препъвате се и той ти заявява 'еми муцка, всичко беше ок, но от тук нататък искам да сме само приятели.. добри приятели - да си говорим, да се съветваме, но само приятели' .

Само аз ли ще се метна от балкона, но няма да мога да погледна с просто приятелски поглед създанието, на което съм се посветил? След всичкото, по средата на нищото, почвате да си плямпате дистанцирано 'драсти, как си', а вчера сте се прегръщали, любили, съзерцавали заедно като 2 сродни души... малко ми идва лицемерно ако щете, неестествено, невъзможно по всички параграфи!

Di
09-21-2009, 08:26
тва не е истина,няма приятелство след любов,само омраза може би

machoka
09-21-2009, 08:29
омраза? нееееее. между двама зрели винаги ще остане взаимното уважение...защото могат да зачеркнат бъдещето, но споделеното минало и да искаш, няма как да отречеш. Но не е там работата.

valdesbg
09-21-2009, 08:32
Само аз ли ще се метна от балкона, но няма да мога да погледна с просто приятелски поглед създанието, на което съм се посветил? След всичкото, по средата на нищото, почвате да си плямпате дистанцирано 'драсти, как си', а вчера сте се прегръщали, любили, съзерцавали заедно като 2 сродни души... малко ми идва лицемерно ако щете, неестествено, невъзможно по всички параграфи!

Ми кво да ти кажа - нямаше дистанционното "драсти как си". Определено доста често се виждахме, да не кажа почти всеки ден. И историята е доста комплексна, ако имаш желание - драскай за малко повече подробности. И сега разбирам че нищо не е било такова, каквото изглежда. В случая разминаването идва че след "края" ти смяташ че си "по средата на нищото" а аз смятам че просто сме сменили посоката на влака.

Затова ти изглежда невъзможно.

И вземи отговори в предната тема, на тоя потребител :)

machoka
09-21-2009, 08:34
как се сменя посоката на влака, след като вече не можеш да прегърнеш най-важното си нещо или да вкусиш устните му, или да разрошиш косата му, или просто да го хванеш за задника и да го натиснеш в някое тъмно ъгълче?!
Не ми харесва тази дестинация, към която пътувате като приятелки-клюкарки.

Di
09-21-2009, 08:34
ми при мене се преливат чувставата,обичам я,мразя я ..незнам,но не мога да изляза с някой,с който съм си завирал езика и някой други части на тялото по нея,просто ей така на кафе,не,не,не

valdesbg
09-21-2009, 08:37
Мачо - приемаш че въпросното същество вече не е с такъв статут в живота ти - местиш го в другата графа и търсиш съществото което "можеш да прегърнеш най-важното си нещо или да вкусиш устните му, или да разрошиш косата му, или просто да го хванеш за задника и да го натиснеш в някое тъмно ъгълче".

Глупаво е да изхвърляш важни за теб хора от живота ти.

sunity06
09-21-2009, 08:44
Омраза няма начин да съществува, а и е прекалено двулично! Скъсали сте, до скоро си се клел в този човек, че го обичаш, а сега го псуваш едва ли не на майка. Е па такова положение не е редно да има. Ама и с приятелството ми куца работата, шанса е да сте били повече приятели отколкото гаджета, а ако наистина сте се обичали приятелство слид края няма начин да има, чувствата не се изпаряват туко така. Средното положение няма!

Най-тъпата реплика : нека да си останем просто приятели! :razz:

Nadelina
09-21-2009, 09:02
Няма как да се случи това. Не вярвам на добрите приятелства след раздялата. Добри познати със сигурност, но Приятели не мога да си представя. Единствения вариянт е връзката да е изчерпана напълно, да няма повече какво да си дадете, да си кажете, да я няма тръпката, да ви е скучно заедно (и това да се усеща и от двете страни) - тогава вероятно раздялата не носи болка, а облекчение, и може да бъдете приятели.

doomkillerr
09-21-2009, 09:02
хубу де, аз не разбирам едно.. обичал си, давал си живота си в буквалния и преносния смисъл за някой, мислил си 24 часа за него, правил си всичко в негова чест и заради него, борил си се с живота за да можеш да имаш него, строшил си стотици мелници напук на шибания вятър... и сте имали нещо красиво, наистина.

Обаче изведнъж нещо се случва, препъвате се и той ти заявява 'еми муцка, всичко беше ок, но от тук нататък искам да сме само приятели.. добри приятели - да си говорим, да се съветваме, но само приятели' .

Само аз ли ще се метна от балкона, но няма да мога да погледна с просто приятелски поглед създанието, на което съм се посветил? ...

- Спокойно "machoka"! Няма само ти да се метнеш... Аз мисля по абсолютно същия начин като теб, пък и последния път когато това ми се случи беше много "гадно" това, че обичания от мен човек искаше да си останем само добри приятели... Тя изцяло си промени държанието на чисто приятелско отношение, а това на мен изобщо не ми хареса. Добре, че се взех в ръце и прекратих "почти" всякакви контакти с даденото момиче и сега ми е доста по-добре от тогава!!! Преди време много си мислех - "ами ако бяхме останали добри приятели?!?!" - НЕ това не беше възможно, защото всеки път когато се сещах, че е с "някой" друг ми се свиваше сърцето и нямах никакво настроение за нищо...

П.С. - Решението в случая е следното: "Далече от очите - далече от сърцето!" :?

w0sh
09-21-2009, 09:13
Мачо, забравяш че тези неща са писани от тийнейджър с Айкю по-ниско от това на лъжица.

Едит: сега видях че е писано от валдес.
За него айкю изкаването не важи.

Да ти кажа, определно ако не съм намразил някого в продължение на тази връзка,не би ми се искало тотално да прекъсваме контакт и това е единствения начин

Sevgincho
09-21-2009, 09:35
Имал съм много гаджета и момента с никоя не разговарям , има там една две , които само ce поздравяваме и на празниците по един смс и това е , ако на това се казва приятелство :?

sweet_sorcerer
09-21-2009, 09:41
Отваратително е да кажеш на накой "мразя те", след като довчера си му казвал "обичам те"...Но не,истинско приятелство след раздялата няма...може да излизате на кафе,да си пускате по някой и др смс,но това няма да е човека,на който ще се обадя ако имам нужда от помощ,ако искам да споделя и т.н.Просто за това хората са казали:"Приятелството може да се превърне в любов,но любовта в приятелство -не".

Lyubeto
09-21-2009, 09:43
Имах връзка 3 години , след това от почти година , а сега вече година и нещо продължава , както и няколко по - кратки. С нито един от тях не съм оставала много добра приятелка , както и те самите нямат такива приятелки от миналото си .Според мен не е нормално да делиш едно легло с някой , след известно време да се разделите и да започне да ти се говори за новите любови и т.н. . Честно казано аз няма да мога да го преглътна . Дори и да не обичам вече съответния човек пак не бих могла . Познати да останем - да , но не и много добри приятели . Не искам да знам с подробности какво се случва с някой , който е бил мой ,а вече не е . Съвместния ни път е свършил , избрал е да е далеко от мен или аз съм избрала да съм далеко от него ,значи вече няма смисъл от каквото и да било . :booooomb:

Звучи много егоистично... 8-)

ShtrudeL
09-21-2009, 09:44
Съмнявам се,че някой от тук наистина може да мрази,така като може да обича. Аз например никога не съм казвала на нищо/никой "Мразя те" Изглежда много филмарско и ужасно пресилено и крайно.

kidwestern
09-21-2009, 09:46
ъхх, има момент когато просто ти писва,губи се тръпката..
за това не си виновен ти,нито тя и просто решавате да се разделите ...
и защото все още се обичате оставате в добри отношения..
аз поне така си го обеснявам..

jghgh
09-21-2009, 09:50
Глупаво е да изхвърляш важни за теб хора от живота ти.

Да!

Приятелства след връзки - ЗА!

Примерно аз сега се сближих ужасно много с един човек.. стана ми толкова близък.. сигурно дори ще тръгнем, но аз ужасно много го ценя като човек. Е,когато ни дойде края (защототой все някога ще дойде), какво? Да го изоставя съвсем ли?(:

ANTIHUMAN
09-21-2009, 09:54
Само аз ли ще се метна от балкона, но няма да мога да погледна с просто приятелски поглед създанието, на което съм се посветил? ...

Мисля, че си много над тези неща Мачо, но явно не мисля трезво. Защо ще се мяташ? Всичко има начало и край, а тази ученическа любов просто е една курва! Не може да се говори за любов при ученици, за мен там всичко е въпрос на сексуален глад. Всичко е временно.

shmurkam
09-21-2009, 10:00
омраза? нееееее. между двама зрели винаги ще остане взаимното уважение...защото могат да зачеркнат бъдещето, но споделеното минало и да искаш, няма как да отречеш. Но не е там работата.
Е, значи аз не съм зряла,защото не мога да изпитвам и грам уважение към някого, когото ме е наранил. Не ми пука за миналото ни, всичко е било само илюзия, той е боклук и точка. Писнало ми е от такива типове, лошото е , че му се доверих. Доверих се само на един човек и той ме направи на две стотинки. Мразя го, да, мразя го, нека му, нека ми, нека ме боли, няма да съм с него, не заслужава моето приятелств, не ме заслужава, не заслужава нищо, мамка му, мразя го :?

pinkisexapilla
09-21-2009, 10:16
Да,и аз бих се хвърлила от балкона..
Просто е невъзможно да зачеркнеш всичко. Е,зависи де,ако е нямало истински чувства помежду им,а са били заедно просто за да не са сами..

LoveRetroMusic
09-21-2009, 10:36
Едни мои познати са така, и найстина са най-добри приятели. Сигурно е така, защото вече и двамата имат нова връзка ...

BlueParadise
09-21-2009, 10:37
ми при мене се преливат чувставата,обичам я,мразя я ..незнам,но не мога да изляза с някой,с който съм си завирал езика и някой други части на тялото по нея,просто ей така на кафе,не,не,не
+

Hilary_
09-21-2009, 10:57
Съгласна съм с автора така е .. но повечето пъти "остават приятели", защото една от страните все още има чувства към другата ии това е единственото ешение да е близо до нея/него .. което според мен не е много полезно за този/тази който/която обича другия ..

.. но нека и помислим над това, че в днешно време малко хора осъзнават какво значи думата "обичам те" и може би за това след раздяла си остават "прителчета" .. :?

sh3_1s_7h3_0n3
09-21-2009, 14:16
Не мога да разбера защо повечето хора казват, че е лицемерно да си обичал някого, да се разделите и след това да си останете приятели? Аз примерно, за да бъда с някого, трябва да гледам на него и като на приятел, не просто като на някой, с който ще имам по-интимни отношения. Но накрая се оказва, че ако нямаш интимни отношения с този човек - той не може да ти бъде и повече приятел, така ли? И това не е лицемерно?
А и освен това защо всички си мислите, че ако след края на една връзка останете приятели, ще си споделяте за гаджета, за нови любови и т.н? Това пък никога не бих го направила, даже не бих и зачекнала темата.

А пък и да се губи уважението... Ако се разминете по улицата или се засечете в кафенето какво? Ще се направи, че не се познавате ли? Ще си размените 2-3 лицемерни приказки или даже няма и да го направите... Жалко наистина. Да се губят такива отношения само заради една раздяла. Да, в началото може да е болезнено, но след време като попремине.. просто остава една 'тръпка' или се усеща нещо малко 'по-специално' към този човек.

Zaharinka
09-21-2009, 15:03
Никога не съм намразвала никой след приключване на връзката с повечето сме спирали контакт,но няма средно положение.При единият винаги има запазени чувства просто.Или всичко или нищо.

ShtrudeL
09-21-2009, 15:10
.. но нека и помислим над това, че в днешно време малко хора осъзнават какво значи думата "обичам те" и може би за това след раздяла си остават "прителчета" .. :?

Искаш да кажеш малко тийнейджъри.

flowerlina
09-21-2009, 15:15
Няма как да се случи това. Не вярвам на добрите приятелства след раздялата. Добри познати със сигурност, но Приятели не мога да си представя. Единствения вариянт е връзката да е изчерпана напълно, да няма повече какво да си дадете, да си кажете, да я няма тръпката, да ви е скучно заедно (и това да се усеща и от двете страни) - тогава вероятно раздялата не носи болка, а облекчение, и може да бъдете приятели.

Абсолютно съгласна съм

reni7o0o
09-21-2009, 15:38
Само аз ли ще се метна от балкона
Спокс двама сме и аз не ги разбирам тия неща. Явно във връзката им е липсвала любовта или ддз :-o Аз и до ден днешен не се разбирам с бившите си гаджета. Просто не ми е лесно отново да контактувам с тях. Имах едно гадже преди 3 години с което и до ден днешен сме на "здрасти" и "чао". Нищо повече. Дори и след три години и сменени Х броя момчета не ми е удобно да общувам с него. Нз защо дори с предишния ми си казахме оставаме поне приятели и както сме от един клас точно два пъти си казахме "здрасти". Е това ако е приятелство? Нз според мен просто след като си бил с някого както ти го описваш е трудно да остант приятели.

chefo9309
09-21-2009, 16:22
.. но нека и помислим над това, че в днешно време малко хора осъзнават какво значи думата "обичам те" .. :? мн правилно...аз веднъж се подведох с едно фалшиво "обичам те"...и загубих доверието в хората.... :? :?

NamelessRomantic
09-21-2009, 16:26
Ти пък ако си мислиш че е така...ти шегуваш ли се,мен като ме заряза не щях и да я виждам таз "принцеса",те за приятелство ми говорят!Най-малко зарязаният ще е леееееко така огорчен по дяволите,мислете!Кой ще иска всеки ден да е с това,което до вчера е било всичко за него и го е имал,а сега го гледа отдалече и се дразни че не може да го докосне?Човек ще убиеш,мечтите си ще забравиш,тайните си ще споделиш,последните си пари ще дадеш за другия и какво?"Еми съжалявам,проблема е в мен,бла бла бла...".Глупости!Да не свеждам въпроса към себе си,но така е както и да го въртите и сучете!

ByK
09-21-2009, 16:26
Любов .. и после приятелство ? Абсурд .. както казваш ти не може да даваш всичко от себе си и накрая просто приятели .. не мога да го осъзная :?

machoka
09-21-2009, 16:31
Никой не говори за губене на уважението и никой не казва, че ако се засечете в кафе ще се направите, че не се познавате.. но да, ще има едно лицемерно 'здравей, как си'...и нищо повече - и от двете страни, но за едната дали ще е същото?

Точно това, което очаквах казвате всички - не е възможно да си гледал влюбено някой и всички тези неща, които изброих - и в следващия момент да поддържате приятелски отношения.. всяка 'приятелска дума', отправена без атмосферата на витаеща любов, би се забивала като кърфица в другия партньор - а аз лично не съм мазохист.

ByK
09-21-2009, 16:36
аз съм го преживявала тва и сега с тва момче сме на едно сухо здрасти ,а понякога се прави ,че и изобщо не ме забелязва :? Не ги разбирам хората ..

Python5
09-21-2009, 19:33
Не, не е възможно.

NamelessRomantic
09-21-2009, 20:59
аз съм го преживявала тва и сега с тва момче сме на едно сухо здрасти ,а понякога се прави ,че и изобщо не ме забелязва :? Не ги разбирам хората ..

Ми ако си го зарязала,може леко да му е неудобно...помсили как щеше да си ти на негово място.

Hilary_
09-21-2009, 21:03
.. но нека и помислим над това, че в днешно време малко хора осъзнават какво значи думата "обичам те" .. :? мн правилно...аз веднъж се подведох с едно фалшиво "обичам те"...и загубих доверието в хората.... :? :?

аз също .. :)

п.с. Щруделке да .. за тийновете имах предвид .. :)

Sunny_stz
09-21-2009, 21:08
Ами Васко различно е!!!Зависи от хората и от ситуацията в която са попаднали!!Значи с бившия ходихме година и 8 месеца и си останахме приятели,без лицемерие!!!Напълно постижимо е!!За мен в началото беше трудно,но не исках да губим връзка,защото този човек ще мога да разчитам на него като приятел!!!Но ако връзката е била много силна и някой от двамата е изневерил или е заобичал друг/а,вече там не знам,по-сериозни са нещата!!!Нали ти казах,зависи изцяло от човека и ситуацията!!!!

ShtrudeL
09-21-2009, 21:09
мн правилно...аз веднъж се подведох с едно фалшиво "обичам те"...и загубих доверието в хората.... :? :?

Много глупаво.
Пример:
Обичам фолософията,ама не обичам учителя си.Може да се каже дори,че ми е доста антипатичен. Това не означава,че ще спра да обичам философията.

smiirnoff
09-21-2009, 21:12
ми не можи да има приятелство, след като сте ходили ^^ ..
вери куул, нали ?!

sh3_1s_7h3_0n3
09-22-2009, 02:43
Ами Васко различно е!!!Зависи от хората и от ситуацията в която са попаднали!!Значи с бившия ходихме година и 8 месеца и си останахме приятели,без лицемерие!!!Напълно постижимо е!!За мен в началото беше трудно,но не исках да губим връзка,защото този човек ще мога да разчитам на него като приятел!!!Но ако връзката е била много силна и някой от двамата е изневерил или е заобичал друг/а,вече там не знам,по-сериозни са нещата!!!Нали ти казах,зависи изцяло от човека и ситуацията!!!!

Именно.

Може би просто трябва да мине време и за двама ви, или поне докато ти се почувстваш готов.

А освен това ми звучи по-лицемерен факта, че някога може да сте били заедно, да сте си 'гукали' и изведнъж понеже всичко приключва - край, все едно никога нищо не е било.. и само ще си разменяте някакви смотани реплики, колкото да отбиете номера. Жалка история.

Имам бивши приятели, с които все още съм в добри отношения и сме запазили взаимното уважение помежду си.

TheBlueAvalanche
09-22-2009, 05:17
Според мен зависи от това как е протякла връзката и съответно каква е била раздялата, освен това и от философията на двамата. Ако единият е наранил другия твърде много, едва ли ще могат да поддържат какъвто и да е стойностен контакт след това.
За мен е известен случай, в който двама души, много добри приятели, тръгват заедно, но характерите им са несъвместими до такава степен, че след време прекратяват всякакви любовни взаимоотношения, но все пак си остават много добри приятели.
За нещастие, следващата случка е с моя най-добър приятел. Той наистина обичаше и държеше на момичето до себе си, но... един ден тя му каза, че любовта й към него просто угаснала :shock: След това му заяви, че въпреки това, иска да останат най-добри приятели, но в последствие тотално забрави за него... Въпреки това приятелят ми бе готов и на този вариант, само и само да с нея, понеже чувствата му си бяха все така силни.
Има още много примери, самият аз зная поне още няколко, ама не се сещам в момента (е, не съм ли клюкар? :grin: )
Та отговорът е "Да, може"

valdesbg
09-22-2009, 05:20
Абе никога не съм разбирал това "Любовта угасна"... То е ясно че един ден няма да имаш насекоми в корема. Ама значи ли че всичко приключва до там?

Все ми се струва че е несериозно отношение това.

sh3_1s_7h3_0n3
09-22-2009, 05:52
Абе никога не съм разбирал това "Любовта угасна"... То е ясно че един ден няма да имаш насекоми в корема. Ама значи ли че всичко приключва до там?

Любовта не 'угасва' изведнъж, а с времето.. когато започнеш да опознаваш човека до себе си примерно и осъзнаваш как той не е бил това, което си си мислел... или виждаш, че той не е най-добрия и "най-"единствения на света.
Много е относително. Понякога просто с времето си омръзвате - нямате какво да си кажете, какво толкова да си споделите... 'всички тайни' вече не са толкова тайни за вас и т.н. За това не е и хубаво човек да се разкрива напълно. (:
Има достатъчно предпоставки... просто зависи за конкретната връзка. :) Но любовта никога 'не угасва' просто ей така. И когато се натрупат всички тези причини една върху друга... иии... на другия му се струва, че всичко се е случило изведнъж, а то просто се е насъбирало с времето. ;)

valdesbg
09-22-2009, 06:01
Ем така както го описваш третия(макс. четвърия месец да се случи).

А и да си мислиш че той(в моя случай тя) е някакъв и затова да се влюбиш regardless of the reallity е несериозно.

Както и да е. Виж каквото и да ми приказваш винаги ще го играя контра. И винаги ще намеря контра аргументи на всеки. По тая тема.

\ /

TheBlueAvalanche
09-22-2009, 06:05
И винаги ще намеря контра аргументи на всеки.
\ /
Не бъди толкова сигурен, винаги има първи път :)
Иначе да, "угасналата" любов беше на третия или четвъртия месец баш. Ама момичето твърди, че като станала един ден от леглото, изведнъж осъзнала, че вече не изпитва любов. :-o :?

valdesbg
09-22-2009, 06:09
Синята лавина - прочети ми пак поста. Говорех конкретно за тази тема.

Каквато и да е причината за тази "угаснала" любов - работата е несериозна. Обясних защо.

TheBlueAvalanche
09-22-2009, 06:11
Опа, изглежда още спя :-D Имаш извиненията ми.

machoka
09-22-2009, 07:28

Любовта не 'угасва' изведнъж, а с времето.. когато започнеш да опознаваш човека до себе си примерно и осъзнаваш как той не е бил това, което си си мислел... или виждаш, че той не е най-добрия и "най-"единствения на света.
Много е относително. Понякога просто с времето си омръзвате - нямате какво да си кажете, какво толкова да си споделите... 'всички тайни' вече не са толкова тайни за вас и т.н. За това не е и хубаво човек да се разкрива напълно. (:
Има достатъчно предпоставки... просто зависи за конкретната връзка. :) Но любовта никога 'не угасва' просто ей така. И когато се натрупат всички тези причини една върху друга... иии... на другия му се струва, че всичко се е случило изведнъж, а то просто се е насъбирало с времето. ;)

Така като гледам какво пише колежката, имам чувството че никога няма да се омъжи или ще го направи и на 2-рата година ще започнат разправиите и недай си боже развода...

какво значи това 'с времето си омръзвате, няма какво да си кажете и споделите'.. никакви такива предпоставки няма. Съвсем нормално е с времето нещата да се трансформират от флиртовете в една стабилна основа. За споделяне винаги има какво, стига да си готов да го направиш и да можеш да изтърпиш какво ти се казва насреща. Защото някои споделят нещо и очакват само розови коментарчета и сваляне на звезди - а когато изкажеш лично мнение, което е предупредително или въздържателно..или песимистично - и веднага хората се засягат. Което е крайно глупаво и детинско, за хора които се имат за порастнали. Обаче когато ти изнася можеш да бъдеш 'голям човек', но иначе 'още си дете' .. и като цяло угодия няма.

А най-опасното е ако започнеш да си мислиш, че винаги си прав, че винаги другия греши и е крив. Тогава преценката за него ти се замъглява и той става 'нито най-добрия, нито най-единствения'. Всичко това гарнирано с инатлив и вироглав х-тер правят ситуацията нестабилна, направо взривоопасна.

Само аз ли мисля, че на любимия човек трябва да можеш да споделиш всичко каквото си мислиш, дори то да не е 'направи го това миличко, много добре си го намислила', ами 'мисля, че няма да се получи както си го намислила, бъди внимателна. Струва ми се, че няма да се получи така'.. кажете тук присъстващите жени, а пък и мъже - само розови приказки ли очаквате? Да не бъркаме разбира се подкрепата, със свалянето на грешните звезди.

И още нещо кратко 'то просто всичко се е насъбрало с времето' - големите хора ГОВОРЯТ, обсъждат.. а не да си събираш нещо и изведнъж в най-неподходящото време да изтресеш 'ами аз го насъбирах с времето, бяхмте до тук' - при все че другия партньор не си имал и представа, че нещо такова се случва - това го казвам, защото доста такива ситуации съм чел в раздела. Сякаш масата са такива.

valdesbg
09-22-2009, 07:33
Тук съм съгласен с шефчето ;)

Това е дългата версия на доводите ми. ШЕфче - не сме на едно мнение винаги. Ама се случва да съвпаднем.

machoka
09-22-2009, 07:35

Ами Съни, сори че ти го казвам, но моето мнение е, че сте били просто 'обикновени гаджета'. Времето не е показателно за дълбочината на чувствата. Как да ви кажа, че не мога разбера как ще е имало изпепеляваща, истински дълбока любов (нещо, до което колко от вас могат с ръка на сърцето да признаят, че са опознавали?), и после изведнъж всичко ще се принизи до приятелска основа?

А и помислете за друго - може единият партньор да иска раздялата, а другия все още да е лудо влюбен.. и да се влюбва всеки ден повече и повече с течение на времето - и първия иска да си останат приятели... това бихте ли коментирали дали е възможно?!

Да, ученически трепет минал безславно в 2 действия - главните роли могат да си останат приятели занапред и да си помагат в домашните.. но 'в света на големите', в който все повече хора започнаха да претендират че са навлезли - нещата седят по друг начин.. по-стойностен, по-дълбок, по-истински. Там, където компромиси с най-съкровеното чувство, принизено до някакво приятелство е обидно и недопустимо за 'истинските приказни герои'.

kremen4eto
09-22-2009, 07:51
Само аз обичах (и все още). Приятелство може да има според мен. Ходили сме дори 2 пъти и може би се бъркаме, че поради доброто ни разбирателство и привличането трябва да ходим, а всъщност когато сме приятели си казваме всичко, подкрепяме се и си прекарваме много добре. За мен не е проблем да преглътна много неща, опитвам се да забравям и че сме се целували, спали и т.н. Не винаги ми е розово, защото не съм го забравила, но наистина е много глупаво да се мразим, казах му, че е много тъпо да се караме. Казах му и че не съм го забравила и му обясних, че всичко ще стане с времето и това не е причина да не се познаваме. И се получава :)

valdesbg
09-22-2009, 07:59
Мачо - виж сега. Ще ти покажа нещата от друг ъгъл. Твое право е да не ги приемеш.

Моя случай беше точно такъв - страстна, изгаряща, изпепеляваща любов. При това първа. Изкарахме доста, както разбра 2 години и половина. Причините да се разделим бяха доста, и единия от нас определено беше виновен. Не мисля да навлизам в подробности, с две думи ще кажа - раздялата ни беше необходима, точно защото любовта ни не беше обикновена. Само силни характери и хора здраво стъпили на земята могат да създадат пламенна и изпепеляваща връзка. Случиха се непростими неща. Непростими, защото трябваше да изневерим на принципите си за да продължим заедно. А знаеш че един зрял човек, не би направил компромис с основните си принципи. Та - наложи се - разделихме се. Без много драми и филми. И сега идва другия момент. Бяхме споделили доста един на друг през тия 2 години. Знаехме си всички кирливи ризи и всички страхотни качества. И двамата знаехме че не искаме да губим другия човек, и да мием на едно здрасти. И решихме че си струва да направим не една жертва за да останем в добри отношения.

Та да - за да останеш приятел с някого след дълга и страстна любов се искат много жертви. Ама наистина много. Аз и тя решихме че цената която трябва да платим си заслужава. Милиони други двойки решават че не си заслужава. И тук е разликата.

XcwetiX
09-22-2009, 07:59
Не вярвам в такива приятелства :x

LiveToWin
09-22-2009, 08:21
Разбира се че може да има приятелство след раздяла , колкото и дълга да е била връзката. Може може ама не е много уместно.. просто някакси не се вързва до скоро (няма нужда да копирам всички какво са написали) нали обичали сте се и т.н. и накрая кво .. ? Винаги ще има нещо повече от приятелство след раздяла.. Невъзможно е да няма. Лично аз в компанията ми се събират 2 от бившите ми. Едната дори ми призна че още не е утихнало (а скъсахме преди 2 години...) другата (преди 1 година) се вижда че и двамата се гледаме по всякакъв начин но не и приятелски. Щом си обичал даден човек не можеш просто така да захвълиш чувствата и да кажеш "аз повече не го обичам ще бъдем само приятели". Невъзможно е !

а де, това последното изречение не допусках, че може въобще да възникне спор по него.

.: machoka :.

machoka
09-22-2009, 08:26
раздялата ни беше необходима, точно защото любовта ни не беше обикновена.

Ей с това не мога да се съглася. Ако двама души са си един със (за) друг, няма фактор на света който да може да им попречи или да изиска раздяла. Просто няма такъв - човек може да се пребори с всичко, а непростими грешки НЯМА (е, да си пиян и да убиеш човек с колата е непростима грешка, но говорим за сферата на чувствата).. та такива НЯМА.

А пък аз дори визирах хипотетична ситуация, в който партньорите не са правили някакви грешки или нещо от сорта, т.е. нямало е форсмажорни обстоятелства, които да ги разделят.. а просто на единия в произволен момент му хрумва, че другия вече 'не е най-добрия и най-единствения', както се изразиха по-горе.

И с другата част не мога да се съглася, но струва ми се вече изложих причините за това по-горе. Но се радвам за вас и за това, че сте намерили своят хармоничен път.

simba007
09-22-2009, 08:36
Наистина тръпката е гадна когато се разделит двама,които са се обичали.В момента се сещам за едно мое старо гадже преди няколко месеца го видях даже и здрасти не си казахме.Даже не се и погледнахме.Ама то си зависи и от хората дали ще си останат приятели след раздялата.

AnzaRe
09-22-2009, 09:27
И дори и да сте ходили много време,няма как просто да не останат чуствата,хубавите времена и повече да не искаш да виждаш този човек.Вярно е,че когато видиш любимия човек с друг/а ти става много кофти и започваш да трошиш каквото фаниш или просто си мислиш за нея/него.ТАка,че приятели след връзка е нещо много трудно... и вероятно ако ти си виновен/виновна за раздялата после си викаш.. "Ама защо направих това?"Просто си правите тестове с хората какво ще стане след това или заебаваш любимия човек заради прости неща.

kypo
09-22-2009, 09:31
Момиче и момче могат да бъдат приятели в два случая:
а) когато момичето е по-умно;
б) когато момчето е по-глупаво.

8-)

AnzaRe
09-22-2009, 09:34
Момиче и момче могат да бъдат приятели в два случая:
а) когато момичето е по-умно;
б) когато момчето е по-глупаво.

8-)
и 2 в 1 става

dark0s
09-22-2009, 09:45
на мен ми се случи подобно нещо след 2 години и нещо връзка се разделихме,когато се разделихме и казах че това е края във всеки един смисал и тя го знаеше и каза след това което сме преживяли ние никога не може да бъдем приятели/в този момент сякаш ми прочете мислите/

Sunny_stz
09-22-2009, 10:15

Ами Съни, сори че ти го казвам, но моето мнение е, че сте били просто 'обикновени гаджета'. Времето не е показателно за дълбочината на чувствата. Как да ви кажа, че не мога разбера как ще е имало изпепеляваща, истински дълбока любов (нещо, до което колко от вас могат с ръка на сърцето да признаят, че са опознавали?), и после изведнъж всичко ще се принизи до приятелска основа?

А и помислете за друго - може единият партньор да иска раздялата, а другия все още да е лудо влюбен.. и да се влюбва всеки ден повече и повече с течение на времето - и първия иска да си останат приятели... това бихте ли коментирали дали е възможно?!

Да, ученически трепет минал безславно в 2 действия - главните роли могат да си останат приятели занапред и да си помагат в домашните.. но 'в света на големите', в който все повече хора започнаха да претендират че са навлезли - нещата седят по друг начин.. по-стойностен, по-дълбок, по-истински. Там, където компромиси с най-съкровеното чувство, принизено до някакво приятелство е обидно и недопустимо за 'истинските приказни герои'.

Повярвай ми не бяхме ,,обикновени гаджета'' имаше любов поне от моя страна!Да,определено аз го обичах повече ,а от негова страна нямаше чак такива чувтсва,толкова изстрадах заради него,че се съсипах,а то не си е заслужавало ужас!!!

sl0w
09-22-2009, 11:40
След такова нещо неможеш да бъдеш с човек просто приятел , или тя или той ще савиждат на другиа за връзки или приятели .. Просто е невъзможно . С повечето ми бивши не си говорим , дори няма едно ХИ на улицата ..

PainMonopoly
09-23-2009, 15:11
Възможно е, има прецеденти. :)

vesito13
09-23-2009, 16:58
При мен поне не би било възможно. Бих се постарала да запазим някакви относителни взаимоотношения, да не се мразим и т.н., но да сме първи приятели няма начин. Любовта не се преглъща за ден и за два. Ще подържам такива отношения, че като се видим да си казваме здрасти, да не се подминаваме, да не говорим един срещу друг. Просто да остане спомена за доброто минало, но нищо повече. :?

ThePowerOfLove
09-23-2009, 17:49
Поне на здравей-здрасти :) Ако сме преживели толкова щастливи месеци/години, защо да се правим на непознати? Или да се държим гадно? Няма никакъв смисъл. Поне заради миналото трябва да има уважение, най-малкото. Приятели много малко хора остават. Това си е по-скоро вече заучена фраза " Ще си останем приятели". Няма такова нещо.

Josefinne
09-23-2009, 18:29
Според мен ...
Аз лично бих искала да съм приятел с всичките си бивши приятели. Не бих имала никакъв проблем в това. Разбира се, че след време. Когато и двамата сме продължили напред наистина.
Освен с един, там не ме закачайте...
Та с останалите - проблемът е, че повечето от тях не искат да са приятели с мен. Не, че бягат през глава, не че няма и такива, просто не виждат интерес в това, предполагам. Поддържам контакти с някои бивши, обаждам им се от време да време, да ги питам как са или да искам по някоя услуга.
Но с повечето е - кой от където е - натам си отива и толкова. Все едно никога нищо не е било.
Такъв е животът.

machoka
09-23-2009, 19:53
Такъв е твоят живот, има разлика )

LadyDi
09-23-2009, 21:16
с девойката Х сме ходили 2,5 години. Късаме и оставаме приятели?(супер приятели) след това тя ходи с 3-4 човека.

Позволявам си да цитирам един потребител от съседната тема. Искам да отворя тази тема, поради щото ми направи впечатление, че много народ напоследък 'късат и остават добри приятели'.. .

Бау, включвам се късно, знам.
Имаше една песен на Михаил Белчев и Искра Радева:

Искаш със теб да останем добри познати -
как да разбирам това?
Длани, които до болка се стапяха сляти,
да се здрависват едва?

Погледи, дето до дъно се пиеха жадни,
леко да се поздравят?
Устни, които се пареха, безпощадни,
дружески да си мълвят?

Не, ние не можем да бъдем добри познати -
няма среда в любовта.
Бяхме най-близки, за туй от сега нататък
ще сме най-чужди в света.

Хубаво е да сме достатъчно разумни и човечни, за да си останем познати и да се поздравяваме на пътя. Но "най-добри" приятели?
Mission impossible...

PrIvaTe
09-24-2009, 06:08
Омраза няма начин да съществува, а и е прекалено двулично! Скъсали сте, до скоро си се клел в този човек, че го обичаш, а сега го псуваш едва ли не на майка. Е па такова положение не е редно да има. Ама и с приятелството ми куца работата, шанса е да сте били повече приятели отколкото гаджета, а ако наистина сте се обичали приятелство слЕд края няма начин да има, чувствата не се изпаряват туко така. Средното положение няма!

Най-тъпата реплика : нека да си останем просто приятели! :razz:
+1
според мен няма просто приятели след като толкова много си обичал този човек :?
а за репликата +100000! 8)

Dollystar
09-24-2009, 07:36
Ако си способен да кажеш това и не би имал проблем, това значи че не си обичал истински. :-)

slun4ice_90
09-24-2009, 11:05
Най-тъпата реплика наистина! 8)

dimitar_ak
09-24-2009, 11:14
Там където е имало пожар от чувства приятелство не може да има.