Влез

View Full Version : Обичам най-добрия си приятел

desitoyoy
09-22-2009, 09:23
Има едно момче което наричам най-добър приятел. Много сме близки от около година. Само че аз май го харесвам. Никога не съм обичала някой колкото него. Той също ме обича, но не знам дали като приятелка или като нещо повече. Интересувам се от психология (много помага в такива ситуации), но това момче ми праща смесени сигнали. Преди време седяхме на една пейка и аз го питах дали ще дойде с нас на състезанието в Ловеч. Той каза Да и аз много се зарадвах. Даже изписках "Малеее, Боби, обичам те", а той заби поглед в земята. Обясних му, че е израз и че нищо не значи, но той мислеше за нещо и нито ме погледна нито ми отговори. След около 30 секунди ме погледна в очите и каза "И аз те обичам" и ме прегърна. От тогава обаче нищо не се е променило. Ние сме много добри приятели и постоянно си го доказваме. Но аз май искам да сме нещо повече. Кажете какво да правя.

Моля, пишете описателни заглавия на темите си. Благодаря!
krem4et0

ShtrudeL
09-22-2009, 09:28
^_^ Представих си момента,в който ти е казал,че те обича. ^^ <3

По темата: Не мога да помогна. ^^

AnzaRe
09-22-2009, 09:30
Спри за месиш психологията с любовта,че те са взаимни да.
Фанала си го неподготвен,обясни му нещата как стоят какви чуства изпитваш към него после ти го питай и така.А не в скайпа това е жив курец...... така че просто щом те е погледнал в очите и ти е отговорил "Обичам те!" и те е прегърнал означава че от сърце го казва..
Споко момиче има шанс :)

desitoyoy
09-22-2009, 09:32
Абе аз тогава пак обичах ама по-малко от сега и все пак не исках да свършва. А и той го каза с много чувство. Ама съм тъпа и тогава нищо не направих... :?

AnzaRe
09-22-2009, 09:32
не е късно

ddddz
09-22-2009, 09:47
Според мен му е станало гадно точно защото той наистина те е обичал. Още преди да му кажеш, сам си е помислил, че това е само израз. Просто му кажи, че всъщност това е самата истина!

Hilary_
09-22-2009, 09:49
ооо много сладкоо се е получилоо .. :-| :grin: :grin:

иначе .. защо не го попиташ дали иска да сте повече от приятели?? :-o

ShtrudeL
09-22-2009, 09:50

като в детската градина?

machoka
09-22-2009, 09:55
^^детски неща са красиви)

говорете си в прав текст. гушнете се някъде самички и си говерете за всичко!

ShtrudeL
09-22-2009, 10:02
Красиви са,ама в това няма нищо детско.

"Искаш ли да бъдем повече от приятели?"

звучи като

"Искаш ли да сме гаджета?"

А това придава незрялост у човека,който го казва.

desitoyoy
09-22-2009, 10:02
Проблема е в това, че преди време пак направих фал. Едни приятели ме сватосваха и той беше там. И един приятел таман ми обяснява за някакво момче колко било хубаво, какви сини очи имал. Бил и рус, абе просто мечта. А аз казах, че харесвам момчета с тъмни коси и тъмни очи. Тогава тоя съшщия приятел вика"Ооо,Боби, може и да те огрее" А аз викам "ааааа не. Боян няма да го огрее. Не си го и помисляйте" А и едно момиче го отряза и той едва ли би си показал чувствата отново. А и аз след това съм му казвала, че го обичам, а той на мен не.И съм му го казвала наистина не като преди. Ама той ме поглежда абе чете му се в очите ама... А и може би ме обича като приятелка...:?

Hilary_
09-22-2009, 10:44

като в детската градина?

да .. :grin: :grin:

FromAutumToAshes
09-22-2009, 10:46
Лични ми опит ме е научил на едно : Не разваляй хубавото приятелсво...

Но ти постъпи както го чувстваш. Друго не знам какво да ти кажа.

desitoyoy
09-22-2009, 10:59
Това с детската градина е много сладко, но за съжаление малко съм го надраснала, а и точно в момента той прави опит с друга и аз имам голяма заслуга. Мога да проваля всичко, но го обичам и искам той да е щастлив. Може би времето ще покаже, вие какво мислите?

desitoyoy
09-22-2009, 11:00
Това с детската градина е много сладко, но за съжаление малко съм го надраснала, а и точно в момента той прави опит с друга и аз имам голяма заслуга. Мога да проваля всичко, но го обичам и искам той да е щастлив. Може би времето ще покаже, вие какво мислите?

ShtrudeL
09-22-2009, 11:03
Това с "искам той/тя да е щастлив и без да съм с него/нея" никога не ми се е струвало достоверно и искрено.

desitoyoy
09-22-2009, 11:16
Напротив... за какво ми е ако не е щастлив с мен. А и аз мога да му проваля шансовете с другото момиче, но защо да го наранявам само, за да получа това, което искам? Не е ли егоистично? Какво мислите за идеята "Времето ще покаже"?

ShtrudeL
09-22-2009, 11:22
Добре...
Ахм времето ще покаже...но може и да го изпревариш. Може и това,което покаже да не е хубаво и да не ти хареса. Защо задавате малоумни въпроси,на които знаете отговора?
Слънцето ще изгрее ли?

sl0w
09-22-2009, 11:25
По-добре му кажи какво испитваш към него преди да го оредиш с другото момиче . В случай че не те отвърне на чъвствата (в което малко се съмнявам ) , тогава ще се хване с момичето с което си го оредила . Като скъсат с нея го попитай пак ако и тогава не отвърне ... Keep Walking :)

Hilary_
09-22-2009, 11:42
в такъв случай щом искаш да е щастлив и да не се намесваш остави така нещата.. :)

stup1fy
09-22-2009, 11:54
Ти сама решаваш дали да загубиш ценно приятелство за (може би) някакви си временни симпатии.

Re5peC7
09-22-2009, 12:08
Нещо ми се струва, че и на твоя приятел му се въртят такива мисли в главата, като в твоята, но може би е го е страх да не те загуби като приятелка :) Иначе историйката е много готина :)

Paincodex
09-22-2009, 15:12
Бе щяли да си развалят приятелството, мрън-мрън.
Млади сте, излизате с много хора, срещате много хора, никой не е незаменим. Драпайте крастата докато можете. Така или иначе като се скарате след време изобщо ще ви е през т'ва за приятелството, дето сте имали еди-кога-си. Още повече, как може да развалите нещо, което явно нямате?

stylo
09-22-2009, 17:19
Щом ти си спомогнала за това с другото момиче по-добре си трай за сега, не му казвай нищо.Щом се интересуваш толкова от психологията,дай му някакви сигнали,не много явни.Ако той изпитва повече от приятелски чувства към теб,то нещата с другата едва ли ще се получат.Пък ако си достатъчно смела говори с него. :)

desitoyoy
09-22-2009, 17:28
Тя цялата история е още по-готина, но написах само резюме. Ми... Не знам. А и днес като ходих на Английски го видях. Той не е в моята група и беше с другите момчета. Отидох и ги поздравих (познавам ги, защото са от моя клас) и абсолютно всички ме погледнаха без него. Само да добавя, че бяхме скарани по моя вина и вчера му се изжиних с СМСи. Бяха много мили и последния завършваше с "Обичам те!", а той днес даже не може да ме погледне... ЗАЩО?? Помощ!!!!

Josefinne
09-22-2009, 18:01
Започни да флиртуваш с него. Ако започне да отговаря на тези ВЕРНИ сигнали, които ти подаваш, значи те харесва и полека-лека можете да преминете на друго ниво от вашите отношения. Ако обаче стане неловко и той се чувства зле от това, че ти флиртуваш с него, подисни новите си чувства в името на вашето приятелство и го запази такова каквото е.
Възможно е в онзи ден той наистина да те е обичал, но да се е страхувал както и ти сега да го признае. Най-вероятно е бил прав, защото тогава ти не си го харесвала и самият той е подтиснал чувствата си.
Малко гадно се получава, но може и да сте се разминали, така да се каже.
Малко ми е интересно обаче, че не си се сетила какво да правиш, а веднага стоиш пред форума ние да кажем. Щом се интересуваш от психология ( то в България всички разбират и от психология, и от политика, но това е друга тема), говориш за сигнали и т.н., а не си се сетила - сигналите не са само, да се получават, а за да се подават най-често.
Успех в начинанието.

desitoyoy
09-22-2009, 18:14
Абе аз и тогава си го обичах много, но по-малко от сега май. То беше отдавна и ме беше бъз, а и нямам никакъв опит в любовта. А с психологията не твърдя че разбирам, а просто съм чела материали. Не знам! Никога не съм вярвала, че ще го кажа, но не ми стиска и това е. Моля ви кажете по някакъв начин да го подтикна той да направи нещо или да разбера какво си мисли. То аз затова и почнах с психологията, за да съм в час кой какво си мисли за мен, ама съм начинаеща и това е... ПОМОЩ! А и тогава какво е трябвало да направя. Прегърнах го. Не съм се дърпала или нещо,а казах, че е израз, защото не знаех как ще реагира.

Josefinne
09-22-2009, 18:25
Ето ти сега психология в ход:
Казала си, че е "израз", защото ТИ не си била сигурна какво точно искаш да кажеш с тези думи и какво точно искаш от него. Това тогава. Сега нещата може да са други и да си осъзнала вече намеренията си.
Как да знаеш какво си мисли той?
Ами , няма начин да разбереш наистина, без сама да си разкриеш мислите. Не става дума за прав текст, аз принципно съм противник на правия текст, дето е много на мода във форума от време отдавнашно.
Щом сте добри приятели, предлагам, да се сближиш още повече с него. Кани го на кафе да излизате, говори му как си прекарала деня си, какво те вълнува. Извеждай го на разходки - това за мен е най-добирят начин да покана на едно момче , че го харесвай флиртувайки. Общо взето трябва да се закачаш с него, карай го да се смее. Да, това важи и за мъжете. Хвани го за ръка, Странно, но момчетата държат на този жест повече от момичетата. Това е защото при тях това не е прието в приятелски отношения, а е по-скоро изключение.
И след като внимателно подготвиш почвата и нещата вървят добре, той се забавлява и като цяло отговаря на твоите невинни флиртчета, премини към физическо сближаване. По-често го прегръщай, понякога го целувай по бузата. Ако всичко върви добре, ще се озовете на самотно местенце, където трябва да се сбъдне първата ви целувка.

desitoyoy
09-22-2009, 18:45
Виж аз и тогава го обичах страшно много. Излизаме заедно и си прекарваме страхотно. Прегръщаме се напоследък по-често (но не като сме с приятели, а само двамата) Ама не мога да го целуна по бузата и аз съм си мислила за това, но не ми стиска. Срам ме е и ме е страх да не разруша всичко. Знам ли може или да не ме харесва като момиче или просто да не е сигурен какво иска. Той не е от момичета, които сменят гаджета и ти свалят звезди от небето. Даже не знам дали е имал гадже изобщо. Аз от момента, в който ми обясни колко обича Ани искам някой да ме обича толкова много особено той...

Josefinne
09-22-2009, 18:50
Виж, сега, аз ти казах, да действаш внимателно с тоя човек. Стъпка по стъпка. Чети ми целия пост, моля те. Шубе те било да го целунеш по бузата. Ами тя тая целувка не е толкова голяма работа и няма да ви развали отношенията. Още повече, че той ако не те харесва, няма да ти отговори на флирта, а аз ти казах, да го целунеш , АКО ти отговори на флирта, нали??
Последното изречние за Ани не го вденах нещо.

desitoyoy
09-22-2009, 19:03
Ми прегръща ме и хич не бърза да ме пуска. Хваща ме за ръка. Да чета внимателно целия пост. Виж опитът ми с момчетата е точно една кръгла нула и точно в това е въпроса. Не мога! Тъпа съм и се отказвам!

09-23-2009, 07:05
Според мен му е станало гадно точно защото той наистина те е обичал. Още преди да му кажеш, сам си е помислил, че това е само израз. Просто му кажи, че всъщност това е самата истина!
Аз съм на същото мнение

Shinah
09-23-2009, 07:27
Може ли и аз да се включа? Прочетох темата и смятам, че е било грешка да кажеш "Обичам те, ама тва е само израз и не значи нищо". Помисли си, може и той да те е обичал (не знам колко отдавна е станало това), но с думите, че "нищо не значи" вероятно си му дала грешен сигнал.

На твое място, аз бих изчакала да се видя какво ще стане между него и Ани (така ли се казва другото момиче?). Ти си се пробвала, сега е нейният шанс. Ако стане - ще се радваш отстрани, ако не - пак си на ход. :wink:
Истината е жестока, но както казва valdesbg "Не винаги получаваме това, което искаме".

desitoyoy
09-23-2009, 11:12
Знаете ли, май наистина много съм сгрешила тогава. Всъщност това стана преди около 6 месеца. Просто тогава не знаех, че той ме обича. И той като заби поглед земята се уплаших, че може да си развалим приятелството заради няква изданка от моя страна. Когато той каза "Обичам те" вече нямаше какво да направя. Прегърнах го и това сигурно е нещо, което никога няма да забравя. Беше уникално, но и тогава не ми стискаше да го попитам какво е имал предвид и сега не мога. След този случай, никога не сме отваряли тази тема повече. Мисля, че той вече го е забравил. Може би като излезем трябва да си поговорим за това как сме се чувствали тогава. може би има какво да си кажем. Вие какво мислите? Трябва ли да отварям тази тема или ще му стане гадно?

LoveRetroMusic
09-23-2009, 12:51
Лични ми опит ме е научил на едно : Не разваляй хубавото приятелсво...

Но ти постъпи както го чувстваш. Друго не знам какво да ти кажа.

desitoyoy
09-24-2009, 17:10
Знаете ли може би нищо няма да стане, защото той напоследък се държи ужасно. Просто ако се държи така няма да стане нищо.

Josefinne
09-24-2009, 17:19
A, може да се държи така, защото му е писнало да те е шубе , да му кажеш какво чувстваш наистина. Живей живота си, не се страхувай понякога дори да грешиш!

desitoyoy
09-24-2009, 18:09
ААА не той изобщо не го прави заради това. Прави го заради приятелите си. Той е така-като е с тях се прави на идиот, а като сме си само двамата се държи нормално. Просто като сме двамата е истински и не се преструва на такъв какъвто не е, но като е с тях иска да е различен, да се вписва тяхната компания. Имало е случаи, когато съм се карала с тях и той е заставал на моя страна, но това са единични случаи. Честно казано аз много ценя всичко, което той е направил за мен. Но напоследък прекалява и не знам какво да направя. А и се се чудя в онзи ден на пейката какво трябваше да кажа или направя.

mirelinda
09-24-2009, 18:41
Защо като излезете, не го попиташ "Сещаш ли се когато те питах дали ще дойдеш с мен в (не помня къде беше). И той като каже да и какво за тогава (или нещо подобно), му кажи, когато ми каза че ме обичаш искрен ли беше?" И тогава по реакциите му ще разбереш чувстата му. Покажи му че държиш на него, а това че се прави на интересен пред приятелите си е малко тъпо, но е нормално. Не му се врягай заради това :). Поговорете си. Аз мисля, че те харесва, толкова много неща го издават. :) Успех!

desitoyoy
09-24-2009, 18:56
1 искам да кажа, че имаш страхотен подпис и аватар. Ами той като е сам ама дойдат ли повече момчета ели и ни гледай цирковете. Ами то вярно, че много момчета го правят ама той ме нарича най-добра приятелка, а какво показва? А ти защо си мислиш, че ме харесва? Имам много малко опит и питам.

desitoyoy
09-25-2009, 14:49
хора, моля ви се помогнете ми...

desitoyoy
09-29-2009, 17:23
Вчера правихме контролно по математика и след контролното го питах какви отговори е получил и той беше получил моите, а това значи, че са верни, защото той е много добър по математика. Тогава аз извиках "Мале обичам те" и той ме погледна и каза съвсем тихо "Да, обичаш ме'', но не каза нищо друго. А днес той беше седнал на чина, а аз стоях до него и си играех с бритона му. Говорехме си и момичето, което сяда пред него каза на едно друго момиче "Мале колко много се обичат" Ставаше въпрос за нас, но тя не го каза като базик, а едно замечтано, сякаш искаше да е на мое място. Нито аз отрекох, нито той. Как да го тълкувам това? (само да каже, че не сме се обяснявали в любов, а го питах как е и затова ставаше въпрос) Не знам, ако вече не ме обича май трябваше да отрече.

crazybebe
01-01-2010, 13:03
Имам подобен проблем. Харесвам си най-добрият ми приятел,но и тои така като теб ми праща смесени сигнали.Примерно закача се с мен но когато е с приятелите му се държи малко по-разли4но с мен но пак добре.
Веднъж си говорихме ама седяхме прави и аз се мърдам малко наляво и той се лепна за мен . Много е забавен само разни смешки ми говори.Понякога и глупости ръси . Отвреме на време ми показва кво може да прави ! Веднъж ми направи комплимент ! Звъни ми по gsm да излезем да се видим за малко ! Но поняякога се държи странно ! Мислите ли че ме харесва и дали да му кажа че го харесвам ???

desitoyoy
01-01-2010, 21:46
Хаха моя даже почна да ме прегръща пред всички. Един ден ме прегърна пред целия клас. В друг ден пък ме прегърна пред един друг приятел. Не знам какво иска. Той не ме харесва (поне така мисля) Постоянно ми праща целувки и прегръдки по скайп и ми казва, че ме обича. Просто не мисля, че е по този начин. На всичкото отгоре аз не знам дали го обичам като момче или само като приятел.

А относно твоя проблем мисля, че не трябва да му казваш (освен ако не си сигурна, че те харесва) Пиши как върви между вас. Ако искаш драскай ЛС

GaBs_BaBs
01-01-2010, 22:32
Хаха моя даже почна да ме прегръща пред всички. Един ден ме прегърна пред целия клас. В друг ден пък ме прегърна пред един друг приятел. Не знам какво иска. Той не ме харесва (поне така мисля) Постоянно ми праща целувки и прегръдки по скайп и ми казва, че ме обича. Просто не мисля, че е по този начин. На всичкото отгоре аз не знам дали го обичам като момче или само като приятел.

А относно твоя проблем мисля, че не трябва да му казваш (освен ако не си сигурна, че те харесва) Пиши как върви между вас. Ако искаш драскай ЛС

И за двете.. мисля, че е повече от приятелска обич, особено при тебе ;) Не съм психолог, но така си мисля, защото имам познат/приятел в ситуация, в която той е влюбен в най-добрата си приятелка и знам как се държи спрямо нея ;)

kyklichka01
01-01-2010, 23:09
и аз имам този проблемм.. с най-добрия ми приятел се харесвахме като повече от фр.. и накрая се хванаххмее :oops: :grin: бяхме мноого щастлииви и мислехме че нищо не може да ни раздели,но уви :cry: появи се друго момиче което го харесваше постепенно усетих че и той изпитва нещо към нея и бях права..сега ми е супер кофти че може би не съм му дала това което е искал и затова да се е стигнало до тук :-k :neutral: незнам и аз личи си че са щастливи :cry: въпреки това ние пак си останахме най-добри приятели което не мисля че се случва честоо..ноо аз все още безкрайно много го обичам и не мога без него... :smt007 :smt008

По темата: щом се държи така -действай :wink: ще стане работата от личен опит ти го казвам :-) 8)
айде успехх и да кажеш кво е станало \:D/

sunshinepp
01-02-2010, 13:10
и аз имам този проблемм.. с най-добрия ми приятел се харесвахме като повече от фр.. и накрая се хванаххмее :oops: :grin: бяхме мноого щастлииви и мислехме че нищо не може да ни раздели,но уви :cry: появи се друго момиче което го харесваше постепенно усетих че и той изпитва нещо към нея и бях права..сега ми е супер кофти че може би не съм му дала това което е искал и затова да се е стигнало до тук :-k :neutral: незнам и аз личи си че са щастливи :cry: въпреки това ние пак си останахме най-добри приятели което не мисля че се случва честоо..ноо аз все още безкрайно много го обичам и не мога без него... :smt007 :smt008

/

моята историйка.. абсолютно същата беше.. ;(

по темата ти ДЕЙСТВАЙ сега е моментът !

desitoyoy
01-02-2010, 14:21
Аз не мисля, че при мен ще се получи. Вярно е, че ми праща сигнали (вика ми обичам те по скайп, праща ми целувки и прегръдки и на живо ме гушка) ама той е от момчетата, на които постоянно им се натискат момичета. (аз не му се натискам много, защото ме е срам :oops: ) Той на всеки купон забива нова (или по-точно тя него) Даже на рождения ми ден си хвана една, с която после ходи по-малко от седмица. Е не мислите ли, че ако ме обичаше нямаше да ходи с всяка с която му се отдаде възможност?

crazybebe
01-02-2010, 15:54
Ами може би си права , не трябва още да му казвам щото не съм сигурна дали ме харесва като приятелка или нещо повече,а и в бъдеще може би ще се случат по-вълнуващи неща и ще съм по сигурна . Мисля да изчакам. Но за тебе (desityoy) може би трябва да му кажеш...не мисля че някое момче би ти казало че те обича и да ти праща целувки и да те прегръща ако не те харесва ... според мен те харесва , пробвай да му кажеш пък ако нищо не стане знай че животът е един и не трябва да се ядосваш,защото поне ще бъдеш горда с това че си му го признала а и в бъдеще няма да го мислиш...ще има и други момчета .....

desitoyoy
01-02-2010, 16:14
Не, не мисля. Мен много момчета ми пращат прегръдки и целувки без да ме харесват (100% никое от тях не ме харесва) Относно това дет' ми вика "Обичам те" просто като приятелка. А относно прегръдките ние просто сме си като брат и сестра. Аз даже не знам дали толкова го харесвам като момче или просто го обичам адски много като приятел. Всички ми казват, че сме били супер двойка и трябвало да тръгнем, но не мисля, че това някога ще стане.

sssladuranka
01-02-2010, 17:42
той ти е казал "и аз те обичам" и то с чувство, а ти "ааа Боян няма да го огрее" а в същото време го "обичаш" и ти :-s ти си прецени,но аз не бих рискувала да жертвам приятелството...ето, моя най-добър приятел не мога да си представя да го харесам...сякаш има едно вътрешно гласче което ми казва "НЕ СЕ ВЛЮБВАЙ В НЕГО, ЩЕ ПРОВАЛИШ ВСИЧКО" да не прозвучи сякаш го харесвам и подтискам чувствата - не,просто сме си така близки и в тая ситуация си ни е екстра =]

girlche
01-02-2010, 22:11
в такъв случай щом искаш да е щастлив и да не се намесваш остави така нещата.. :)

съгласна съм ! :)

desitoyoy
01-02-2010, 23:14

съгласна съм ! :)

Tова беше преди и сега взаимоотношенията ни са по-различни. Само че всичко е толкова сложно. :( Мисля да оставя времето да си върши работата.

girlche
01-02-2010, 23:39
Какво е станало?!? :(

desitoyoy
01-03-2010, 18:56
Нищо не е станало. Просто него супер много момичета го обичат (макар и не истински) и не мисля, че трябва да му се меся. Досатъчно е, че ми е приятел. Той винаги ме е подкрепял както и аз него и това е достатъчно. Ако искам повече, може да загубя това, което имам.

zvezdichkaaa
01-03-2010, 19:25
Според мен първо ти трябва да си изясниш какво искаш!Искаш го,като повече от приятел или какво?Ако толкова си падаш по него ДЕЙСТВАЙ!Това,че често е с други момичета не трябва да те притеснява кой знае колко,все пак ти от колко време го харесваш?Година?!За това време той в манастир ли да влезе :D .

desitoyoy
01-03-2010, 19:52
Не, не искам да влезе в манастир. Аз самата излизам с други момчета и не мога да искам той да не го прави. Да, и аз мисля, че трябва първо да разбера аз какво искам и после да мисля какво да правя. Той е едно от момчетата, на които им се обръща най-много внимание и просто не знам дали ще му остава време и за мен.

Scouser
01-04-2010, 12:51
Мацка, не ме бива много, много, но мога да ти кажа едно нещо! Никога, ама никога не оставяй "времето да покаже"!! Това е шиб**о, гадно клише, което въобще, ама въобще не действа! Ако искаш да имаш шанс, да си щастлива с това момче направи нещо по-въпроса, ако ли оставиш нещата просто така, ще трябва да свикнеш с мисълта, че ще останете само приятели.

Хепи дейс!

Auby
01-04-2010, 23:39
Границата между най-добро приятелство и нещо повече е много тънка. Точно затова доста хора се заблуждават, че обичат най-добрите си приятели като нещо повече. (А някой може и да не се заблуждават) И при двете обстоятелства си има обич, само че е различна. Аз лично имам приятели, с които дори не мога да си представя да бъда нещо повече с тях.
Другия вариянт е да си харесваш някой, но отначало да не можеш да различиш дали чувствата са като просто към приятел или нещо повече. Аз лично бих казала, че истинската любов тръгва от силно приятелство, защото опознаваш човека по този начин преди да разбереш, че си е създаден за теб :)

miss_asi
01-05-2010, 05:24
Искаш той да е щастлив,но замисли се,че и ти трябва да си щастлива.Щом се обичате,лошо няма.Но вие не сте най-добри приятели.Защото приятелството между момче и момиче започва,когато и двамата превъзмогнат привличането си един към друг.

Иначе и аз казвам на най-добрия си приятел или така нареченото ми Братче,че го обичам,но това между мене и него е много силно приятелство,която също започна със харесване от моя страна.Не знам как превъзмогнах привличането,но ето.

Но щом казваш,че чувствота са взаимни какво лошо има. :)

Magic_Girl
01-05-2010, 12:05
Кажи му какво чувстваш. Най-добре да си директна иначе ще се чудиш "Обича ли ме или не" :)

vellvet
01-05-2010, 13:50
нали ще ходите на някаква екскурзия заедно защо не седнеш до него в автобуса на някоя от заните седалки, дръж го за ръка, спинкай в него това трябва да му даде някакъв знак. много зависи какви са ви отношенията ти най добре може да прецениш нещатата

mucka999
01-05-2010, 13:59
знаеш ли колко ми е познато това нещо ... на мен също ми се е случвало само че аз бях жертвата както в случея момчето (най-добрия ти приятел) на мен пък най добрия ми приятел ми каза че ме обича от години и с него се задаржахме 7 месеца...Душицо пробвай си късмета ама не му казвай директно а някак си заобиколно... Виж първо увери се дали и той има такива чувства каквито и ти към него..Иначе не бързай да му казваш защото можеш да го загубиш...Дори и като приятел....Казвам ти това защото малко или много съм го испатила ... Успех ....

desitoyoy
01-05-2010, 19:26
Само да уточня, че не съм казвала, че чувствата са взаимни. Аз ако знаех, че са взаимни сега нямаше да стоя тук и да ви обяснявам проблемите си. Не мога да му го кажа. Просто не съм убедена, че той ме обича като нещо повече от приятелка. Дори вече не съм сигурна аз как го обичам. Обичам го и той го знае, но просто вече не съм сигурна как. А това с даването на знаци толкова много ме обърква. Той постоянно ми праща различни, а май и аз на него. Всичко вече е много сложно. Мисля, че няма смисъл. Имам го като приятел и това ми е достатъчно.

Scouser
01-06-2010, 11:17
Ми какво толкова искаш тогава? Бъдете просто приятели и толкова...

glamorousss
01-06-2010, 20:08
Преди да му кажеш чувствата си,по-добре помисли дали наистина искаш от приятелството ви да излизе нещо повече .. защото после ще е късно!А и нали знаете любовта може да завърши с приятелство,но приятелството с любов-рядко!

desitoyoy
01-07-2010, 18:13
E, просто май не ми стиска и това е всичко. А и не мисля, че и той в момента знае какво иска. Толкова хора, толкова неща. Всичко е много сложно. И двамата май сме объркани. Знам, чр го обичам. В това не се съмнявам, просто не знам как го обичам.

soul1199
01-07-2010, 18:32
поговорете,кажи му,че изпитваш нещо повече към него :)

SuperBadSuperFresh
01-07-2010, 19:58
Само мен ли частта "Само че аз май го харесвам. Никога не съм обичала някой колкото него" леко ме притеснява?

IbiZaA
01-07-2010, 21:47
охх много си плаха и мноо колебливаа така до никъде няя стигнеш в животаа :? Реши се някой ден,отидете някъде само двамата и си изяснете чувствата.Питай го как те обича и ако ти каже,че не те обича само като приятелка супер!Пробвайте да бъдете заедно и така хем и ти ще си изясниш чувствата.Ако ти каже,че за него си просто приятелка му обясни,че не искаш да го губиш като приятел и така може би всичко ще си продължи по старому :wink: Късмет!!!

desitoyoy
01-08-2010, 20:44
Той харесва фруго момиче. Тя май също го харесва. Няма да им преча да бъдат заедно. Може всичко това, което изпитвам да е просто страх, че губя най-добрия си прияте. Аз още преди той да ми каже си го знаех. Може би просто имам чувството, че го губя и се усещам колко много значи той за мен като приятел и понеже ме е страх, че ще го загубя си мисля, че съм влюбена. Мисля, че е това.

sasheto0o
02-02-2010, 12:36
Аз също обичам най-добрият си приятел, но като по-голям брат.Никога не съм изпитвала нещо повече към него. Иии .. както казаха по-горе -- бъди смела и му разкрий чуствата си :) .

InloVeGirl27
02-02-2010, 12:52
Аз пък си мисля,че може би има някакви чувства към теб,които не са просто приятелски.Щом те е прегърнал след като ти е казал,че те обича-може би наистина е така.Аз тълкувам прегръдката като нещо наистина силно...Израз на много емоции,които не могат да бъдат описани с думи! Понякога е по-добре да се гушнеш в някого и да останеш така колкото поискаш,отколкото да го целунеш! :-)
Смятам,че също те харесва,но най-добре е да поговориш с него! Ако ти наистина имаш чувства към момчето-сподели с него! Може пък да се окаже,че той е твоята половинка! :-)

Успех! :)

uBuTo
02-09-2010, 16:43
"И аз те обичам" и ме прегърна. От тогава обаче нищо не се е променило.
ами защо не си направила нещо по въпроса, та да се промени :?

hopekiller
02-09-2010, 16:54
Послушай сърцето си, пък каквото ще да става.

vessy :)
09-21-2012, 13:44
И аз бях така. И аз обичах най-добрия си приятел. Той дойде от САЩ в нашия клас когато бях 7-ми клас и аз бях единствения човек който не го игнорираше и така станахме приятели. Аз започнах да го харесвам и реших да му кажа. Но проблема беше че не исках да развалям приятелството ни и само му казах "Ако ти кажа нещо обещаваш ли да си останем приятели?" той ми обеща и аз му прошепнах "Обичам те!" и той така ме погледна че бързо смънках "Няма значение " и понечих да си тръгна. Той ме дръпна и ми каза че за него имало и ме целуна.

Така че не се безпокой да му кажеш. Само гледай да не развалиш приятелството ви :)

Nam3less3
09-22-2012, 01:24
Това "да не развалиш приятелството" го забравeте, даже трябва да го направят нелегално.
Не забравяйте, дори и на най-добрият ви приятел да му е странно и особено това, че сте влюбени в него(а той да ви има като сестри), само заради секса ще се навие(секса между най-добри приятели си е както всичко друго между тях - чудесно и без притеснения). А пък ако самите вие сте "яки", няма накъде.
Пък и от най-добри приятели би трябвало да излязат и най-добрите relationship-ове :D
Аз съм имал щастливи и качествени отношения единствено с "добри приятелки".
Е, няма я оная химия и внезапно влюбване(или и да го има почва като приятелство всичко, а не като флирт и се променят нещата), но така е по-добре.
Зависи с какъв тип хора общувате де, дано да имат точния mindset.