Влез

View Full Version : Облеклото в училище?

PLEYGIRL
09-26-2009, 23:21
Какво мислите за униформите в училище и според вас дрес кода който е въведен от началото на годината нужен ли е?

DieselBlood
09-27-2009, 07:43
Това е пълна глупост.Онзи ден не ми пуснаха,щото бях с тенискан Металика.Да пукнат дано!Дрес кода е от тъп по-тъп.Какво са седнали да ми разправят с кво да ходя.Аре смър за тях.

siskas93
09-27-2009, 08:07
Не според мен трябва да има униформи!
Така няма да се гледа облеклото всички ще бъдат еднакви.Няма да има подиграфки кой какво носи.Защото много деца нямат възможност да си купуват скъпи парцалки и останилите им се подиграват!

YourStar
09-27-2009, 08:13
Абсолютно подкрепям идеята за униформите.. :) Надявам се някога и в нашето даскало да въведат,но не в стил 70-те 8-)

zoreto
09-27-2009, 08:28
И аз съм За :) То в моето училище ще има от втория срок- риза с вратовръзка :)

gLoRiToO
09-27-2009, 09:02
Така няма да се гледа облеклото всички ще бъдат еднакви.Няма да има подиграфки кой какво носи.Защото много деца нямат възможност да си купуват скъпи парцалки и останилите им се подиграват!

Добре айде щте ти покажа наще униформи в даскало дето са някви ужасно горзни,да видя как ще се съгласиш да ги носиш :o И аз попринцип съм ЗА униформите,но да ни дадът някакви готини,и поне 2 или 3 чифт,а не някви парцали правени от китайците в час по трудово и 1 чифт,ако нещо се нацапа да се чудим кво да облечем!

silver_moon
09-27-2009, 09:05
а според теб, тези, които нямат пари за скъпи парцалки, дали имат 300-400лв за униформа. Ако помислиш малко ще осъзнаеш, че дали ще си купи глупавата униформа или дрехи като дънки, суичер (нз дали така се пише 8-) ) , някоя и друга блуза, няма да има разлика в дадените пари, да не кажа, че даже униформата ще излезе по-скъпа
Така че, айде стига с тоя довод, който хич не е правилен!

а по темата - на моменти се прекалява с този правилник, но иначе съм "За"

ThePowerOfLove
09-27-2009, 09:25
а според теб, тези, които нямат пари за скъпи парцалки, дали имат 300-400лв за униформа. Ако помислиш малко ще осъзнаеш, че дали ще си купи глупавата униформа или дрехи като дънки, суичер (нз дали така се пише 8-) ) , някоя и друга блуза, няма да има разлика в дадените пари, да не кажа, че даже униформата ще излезе по-скъпа
Така че, айде стига с тоя довод, който хич не е правилен!

а по темата - на моменти се прекалява с този правилник, но иначе съм "За"

Ние сме само с ризи и вратовръзки. Риза с дълъг ръкав + риза с къс ръкав ни ги дадоха за 30лв ;) Вярно, че после една риза струва около 20лв Ама ти да няма да си вземаш 15, че 300-400 лв??

siskas93
09-27-2009, 09:30
Пффф те ако бяха униформите 300-400 лв нямаше да ги въведат ;) Минестерството отпуска пари на училищата,а на родителите им остава да доплатят 30-40лв. ;) така че като не знаеш по-добре си замълчи. :)

Di
09-27-2009, 09:39
^30 процента

skailer
09-27-2009, 10:05
http://img180.imageshack.us/img180/5165/logic.jpg

Luscious_Heart
09-27-2009, 10:18
Тва нищо няма да промени ве... Като някой богат извади суперскъп телефон или злато пак ли сички ще са еднакви :D

lipstik
09-27-2009, 10:24
В нашето училище уж има забрани за облеклото,но всеки си ходи както иска.Иначе съм за униформите и винаги съм искала да имам,но това няма да се случи.

DieselBlood
09-27-2009, 11:10
И аз съм ЗА униформите.
DieselBlood, и аз да бях, и аз нямаше да те пусна.
Ходи да нанкаш и не ми дрънкай глупости.Ако ти покажа униформата си,ще са напикаеш от страх.

Tempest
09-27-2009, 11:13

защо пък не?! Аз имам право да нося дрехи, които са ми удобни, независимо дали струват 20 или 200 лева о.О който иска нека ми се подиграва, нека ме злепоставя пред другите, мен не ми е зор - аз знам, че ми е удобно в дрехите, които сам съм си избрал и които ми харесват! Дрескода може да ми го яде!
УНИФОРМИТЕ СЪЩО!

DieselBlood
09-27-2009, 11:15

защо пък не?! Аз имам право да нося дрехи, които са ми удобни, независимо дали струват 20 или 200 лева о.О който иска нека ми се подиграва, нека ме злепоставя пред другите, мен не ми е зор - аз знам, че ми е удобно в дрехите, които сам съм си избрал и които ми харесват! Дрескода може да ми го яде!
УНИФОРМИТЕ СЪЩО!
Ето 2то свясно мнение,което виждам днес.

anesthetic
09-27-2009, 11:20
Иниформите са хубаво нещо, все пак трябва да има някакъв ред и дисциплина в тия училища, защото в последните години толкова се разпуснаха тия ученици.
Евала че забраниха и неприличното облекло ... то като видиш метАл да те е страх да го гледаш, черни от всякъде!
Евала че забраниха и голите пъпове , гребените и големите деколтета.
Само къде нищо не чух за ниската талия при момичетата, защото това нещо през зимата е много опасно. Могат да стигнат до болест (забравих как се казва), от която не могат да забременеят ....

guinessgirl
09-27-2009, 11:29
аз съм Против.

AFT
09-27-2009, 13:53
siskas93, в моето училище има униформи от няколко години и мога да ти кажа, че за риза, вратовръзка, пола, полар и панталон (това е за момичетата, при момчетата има още един панталон вместо пола) нашите дадоха много повече от 30-40лв., така че не решавай толкова бързо кой да замълчи. ^^

Complicated
09-27-2009, 14:01
Това е пълна глупост.Онзи ден не ми пуснаха,щото бях с тенискан Металика.Да пукнат дано!Дрес кода е от тъп по-тъп.Какво са седнали да ми разправят с кво да ходя.Аре смър за тях.
Вярно е, че е пълна глупост. К'во толкова като си с тениска на някоя група етц. Аз се чудя ако отида с тениска на Тупак дали ще ме пуснат. 8-) Иначе съм ЗА униформите, но да се носи само една част от нея или да е само за празниците.

siskas93
09-27-2009, 14:01
Хах това е вашето училище ;) много други ученици казаха,че не са дали повече от 50лв ;) така,че не можеш да съдиш само по твоето училище ;)

lipstik
09-27-2009, 15:55
Иниформите са хубаво нещо, все пак трябва да има някакъв ред и дисциплина в тия училища, защото в последните години толкова се разпуснаха тия ученици.
Евала че забраниха и неприличното облекло ... то като видиш метАл да те е страх да го гледаш, черни от всякъде!
Само къде нищо не чух за ниската талия при момичетата, защото това нещо през зимата е много опасно. Могат да стигнат до болест (забравих как се казва), от която не могат да забременеят ....

Дънките с ниска талия не могат да ги забранят.Почти никъде не продават "нормални" дънки,така че няма как да стане.Пък и е тъпо.

sl0w
09-27-2009, 15:59
Т'ва е баси простотията униформи . Чудят се какво да измислят . Те хората не ходят на даскало те униформи ...

BMEClick
09-27-2009, 16:46
Здравейте и от мен :) Прочетох толкова много мнения и имаше само 2-3 свясни :? Аз не съм съгласен с униформите поради много причини.
1-вата - е че да гледаш още 300 човека изглеждащи като теб е много тъпо....!!!
2-рата - Така се губи индивидуалноста на всеки ученик.Всеки иска да се похвали с някоя нова дрешка - а защо да не може...?
3-тата - В бившото ми училище имаше нещо като "Анкета" и питаха НАС учиниците дали искаме униформи (това в другите училища не съм го видял?!?) униформата беше 100 лева....ами обяснете ми как едно бедно семейство ще даде 100 лева за една ризка и панталон...след като за 100 лева може да си напълни гардероба с обикновени дрешки!?

Другото което е НЕ държавата казва така а онези чукове които са в парламента! А какви са те....едни долни измамници и крадци и как тогава ще ни командват така след като те самите са пълни утрепки...!!
Защо всички да сме еднакви и да ходим с дрехи които не ни харесват? Не може ли политиците вместо само да крадът да дават по 100-150 лева примерно на по-бедните семейства за да имат децата дрехи? Така никой няма да се смее на другия какво носи и тн.

НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН С УНИФОРМИТЕ!!! Но съм съгласен с ето тези неща:
без пиърсинг на видими места,без полички,без дълбоки деколтета и други подобни неща излъчващи "простотия и сексуалност" !!!

Но вижте сега ние тук и да си говорим никой не му пука.И да искаме и да не искаме това е! Ши*аната държава ни го налага без да пита!!! Това да се връщат правилата от 80-те и 90-те години е адски нелепо! Цялата система е объркана,още живеят по правилата на Тодор Живков,Желю Желев и тн....това е много нелепо! 21 век сме...никой не може да ни казва как да се обличаме!!! Има правило " Изключвайте мобилните телефони по време на час..." а какво всичките ми госпожи до 1 си говорят без да им пука !!! Пак казвам аз съм ТВЪРДО ПРОТИВ УНИФОРМИТЕ!!! Пък и всеки си има стил на обличане - примерно аз съм рапар....средно широки дънки,широка тениска и шапка.Как ще изглеждам в ризка и прилепнали дънки....като някъв гей или прост чалгар!!!!!!!!!!!!! :(

tanchu
09-27-2009, 17:06
Има правило " Изключвайте мобилните телефони по време на час..." а какво всичките ми госпожи до 1 си говорят без да им пука

хаха да..точно..миналата седмица след голямото и вече сме почнали час обаче тя си продължава да говори по телефона..и тъкмо свършва с разговора и вика "нали знаете,че телефоните са забранени по време на час" и всички :shock: :razz: :razz:

тва дрескод или както там се казва е доста тъпо..а съм за униформите ако са някви яки..не от на баба ми времето :)

Biskfitka
09-27-2009, 17:11
Хм..
А пък на нас цялата униформа е 30лв. и включва:

-Риза
-Панталон
-Сако
-Вратовръзка
-Пуловер без ръкав
Аз си поръчах и още 1 риза за 15лв. и общо 45лв. за всичко това.

По принцип моето училище е спечелило някакъв проект, с който ние плащаме само определен процент от униформата.В бившото ми даскало (сега само сестра ми е там..) е същото.От нас 30 лв останалите 70 от проекта.Иначе униформата е 100 лв. :)

Аз съм против унирофмите..

smiirnoff
09-27-2009, 17:15
аз съм против :roll:
всеки има право да се облича както си иска
да, хубаво е да има ред и дисциплина, но е гадно ти са имаш някакъв стил, който ти харесва и те кара да се чувстваш добре
и ей така някой да ти даде нек'ва грозна униформа и да те задължи да я носиш
а най - мразя някой дето подкрепя т;ва за униформите (не искам да прозвучи като 'недейте да подкрепяте униформите') да ми казва т'ва за как някои деца не могли да си купят хубави дрехи и etc.
еми окей, не могат
много хора не могат много неща
ама другите какво да направят
ако стана царица на света ще им дам пари да си купят колкото си искат дрехи
ама в случая другите деца не могат да направят нищо, нали ?
що тогава щом като едните не могат и другите да не могат ..
има и идиотчета дето като имат много се подиграват на тези, които нямат
ама т'ва сега си опира до човека ии etc.
..
на мен лично няма да ми хареса да ми дадат няк'ва грозна униформа и да си ходим еднакви всички
ей това е най - гадното за мен
еднаквостта
толкова е скучно, еднообразно и гадно си еднакъв с всеки ..
за мен това е тъпо и съм против .. ^^

Fickle
09-27-2009, 17:37
Мразя униформите и цялата система! Дадоха им малко свобода и айде, пускай, ганьо, говедата! Мен втора седмица ми се карат че ходя на училище със светли дънки. Не трябвало. А аз не обичам тъмни дрехи и нямам такива, ето мин. седмица директорката звъни на майка ми че съм с неприлични дънки и майка ми тича с последните си пари от заплатата да ми купува тъмни дънки за да мога да вляза в училище..не им харесвало че нося 2 сребърни ланчета, че имам пръстени, че имам пиърсинг на езика, че имам татуировка. Едва ли не биха хванали езика ми с клещите и биха ми одрали кожата да се махне татуса. А тая работа с униформите е токова глупава, че нямам думи просто как да си изразя мнението. Ние имаме суичер и две ризи. Суичера-тъмно червен бабешки, ризите с яка дето не може да ми мине главата заради нея, изперат ли се 2 пъти край, може и да се стопи! Нямаме право да си поръчваме втора униформа в интервал от две години, и кво ? Сега половината училище взело на братовчедки приятелки, завършили миналата година униформите и ги доизносва, че неговите са скъсани, избелели и къси. И цената е уникална - 90 лева за тия боклуци, аз ще си купя един нормален суичер за 25 лева и две тениски кажи гипо 20 лева, но се намират и по евтини.. И тия пари, които даваме за униформите, не може да ги насочат в друга посока, примерно да оправят тоалетните, че не е живот там, на мен като ми дойде тичам междучасията до нас до тоалетна, че в наще вратите не се затварят и мирише на незнамкво.. Що не оправят пода в класните стаи, като скоча сигурно ще пропадна 3 етажа надолу.. Дъските са черни още, междучасието трием като ненормални, цапаме се, пипаме цяла зима ледената вода и после болни.. А камерите...нямам думи, тва вече е връхната точка на простотията, българското училище вече става институция Диарбекир-Биг Брадър... А униформите, сутрин като тръгна на училище дори и да облека и 2те ризи умирам от студ, ама не, директорката си има климатик и не и пука, майната и, тя си е на топло, наз кучета ни яли.. иначе облякла една поличка не знаеш пола ли е колан ли е... токчетата не мърдат...пенсионерка ми се прай на 13годишна подрастваща.. пичка им майчина бе, нямам думи, по добре да съм необразована клошарка от колкото да ходя в концлагер едва ли не и да ми късат нервичките боклуците мръсни!

Luscious_Heart
09-27-2009, 17:46
Fickle, ОМГ, за светлите дънки?!?!? Смятай... :shock: :shock: :? :? Боже мили, ся и цвета ли?! :booooomb: :-x Тука едно момче писа за метъл тениска, че не го пуснали ... кво е тва бе?! Хем не щат да се обличаме като чалга звезди, хем рок/метъл тениски не допускат!? Бахти идиотите... Ся се сетих, че на една приятелка в даскалото забранили ПРИЛЕПНАЛИ ДЪНКИ... :shock: Е сега, да няма физкултура да играят с тях, че да създават проблем?! :x Аз съм го казвала вече, ще го повторя: когато има фрий учебници, тогава ще се съглася на униформа!!! :evil: :smt092 :smt091

Lucho
09-27-2009, 17:53
Мразя униформите и цялата система! Дадоха им малко свобода и айде, пускай, ганьо, говедата! Мен втора седмица ми се карат че ходя на училище със светли дънки. Не трябвало. А аз не обичам тъмни дрехи и нямам такива, ето мин. седмица директорката звъни на майка ми че съм с неприлични дънки и майка ми тича с последните си пари от заплатата да ми купува тъмни дънки за да мога да вляза в училище..не им харесвало че нося 2 сребърни ланчета, че имам пръстени, че имам пиърсинг на езика, че имам татуировка. Едва ли не биха хванали езика ми с клещите и биха ми одрали кожата да се махне татуса. А тая работа с униформите е токова глупава, че нямам думи просто как да си изразя мнението. Ние имаме суичер и две ризи. Суичера-тъмно червен бабешки, ризите с яка дето не може да ми мине главата заради нея, изперат ли се 2 пъти край, може и да се стопи! Нямаме право да си поръчваме втора униформа в интервал от две години, и кво ? Сега половината училище взело на братовчедки приятелки, завършили миналата година униформите и ги доизносва, че неговите са скъсани, избелели и къси. И цената е уникална - 90 лева за тия боклуци, аз ще си купя един нормален суичер за 25 лева и две тениски кажи гипо 20 лева, но се намират и по евтини.. И тия пари, които даваме за униформите, не може да ги насочат в друга посока, примерно да оправят тоалетните, че не е живот там, на мен като ми дойде тичам междучасията до нас до тоалетна, че в наще вратите не се затварят и мирише на незнамкво.. Що не оправят пода в класните стаи, като скоча сигурно ще пропадна 3 етажа надолу.. Дъските са черни още, междучасието трием като ненормални, цапаме се, пипаме цяла зима ледената вода и после болни.. А камерите...нямам думи, тва вече е връхната точка на простотията, българското училище вече става институция Диарбекир-Биг Брадър... А униформите, сутрин като тръгна на училище дори и да облека и 2те ризи умирам от студ, ама не, директорката си има климатик и не и пука, майната и, тя си е на топло, наз кучета ни яли.. иначе облякла една поличка не знаеш пола ли е колан ли е... токчетата не мърдат...пенсионерка ми се прай на 13годишна подрастваща.. пичка им майчина бе, нямам думи, по добре да съм необразована клошарка от колкото да ходя в концлагер едва ли не и да ми късат нервичките боклуците мръсни!Или си 7/под 7 клас или учиш в пропаднало СОУ. Донякъде съм ЗА, донякъде Против униформите. Еми извинявай, ама ти си там за да учиш, а не да си показваш ци**те и още някой работи. Ти си на училище, не е редно да ходиш с пиърсинг, шантави прически и прекалено светли дрехи. Заради хора като вас системата ни е на този кяр. Въпреки всичко, не навсякъде е така - в някой училища наистина има камери, но те пък са за хубаво - ако някой те набие после ще видят кой е и изобщо всичко се следи изкъсо....това е хубавото. Хора, разберете веднъж за винаги че сте на училище, не сте на гей парад или чалга концерт за да се обличате като кози и кокошки, апропо, извинете ме за израза. Не сте ходили на запад, не знаете какви са хората, с униформи и как цялата система е ок. Тук не е. Защо ли ? отговорете си сами

DieselBlood
09-27-2009, 18:01
Ех Лъчо,ама униформите на запад са красиви,а не грозни като нашите.В коридорите по-може да има камери,но не и в класните стаи.Аз не виждам какво им пречи да носим дънки(нормални сини дънки) и една черна тениска.Но просто откакто аз съм ученик,е нямало свестен министър на образованието.Да училището не е чалга-концерт нито метъл концерт,но не е и затвор.Пък и не виждам кво лошо има да се ходи с пиърсинг.Онзи ден не пуснаха едно момче,щото имал обица на ухото. :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: .Смятайте какви тъпи шибеци са.

BMEClick
09-27-2009, 18:14
Ficke е напълно прав ВЪПРЕКИ че и аз не удобрявам пиърсинга.Но всичко останало си е вярно.Госпожата ми по английски ходи с пола 4-5 сантиметра а тръгнали на нас да говорят за обличане.Хора разберете тук и да говорим няма смисъл.Ученици сме,ново поколение сме дайте да спрем с простотиите и да поговорим за протести вече? Не може да ни контролират като роби в 5 век!!! НЕДОПУСТИМО Е!!!Осъзнайте се поне малко!!!Всички деца щяха да имат дрехи ако онези "политици" спрат да крадът. Lucho въобще не ми говори за система.Система от много време няма.Погледни през погледа на един 15 годишен съвременен човек за да разбереш как се чувстваме ние !!! Управляват ни някви "дядовци" дето още живеят във времето на Кумунизма!!!!

Lucho
09-27-2009, 18:14
Ех Лъчо,ама униформите на запад са красиви,а не грозни като нашите.В коридорите по-може да има камери,но не и в класните стаи.Аз не виждам какво им пречи да носим дънки(нормални сини дънки) и една черна тениска.Но просто откакто аз съм ученик,е нямало свестен министър на образованието.Да училището не е чалга-концерт нито метъл концерт,но не е и затвор.Пък и не виждам кво лошо има да се ходи с пиърсинг.Онзи ден не пуснаха едно момче,щото имал обица на ухото. :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: .Смятайте какви тъпи шибеци са.
Ето така започва учебният ден в Англия, с танци: http://www.vbox7.com/play:2df9b3c8

ПП - Аз съм го снимал. Виж им униформите и пак ще си говорим...

Biskfitka
09-27-2009, 18:38
И аз съм съгласна с Ficke ! :?

XTREMEFREERIDE
09-27-2009, 19:03
И аз съм ЗА униформите.

Fickle
09-27-2009, 19:11
Мразя униформите и цялата система! Дадоха им малко свобода и айде, пускай, ганьо, говедата! Мен втора седмица ми се карат че ходя на училище със светли дънки. Не трябвало. А аз не обичам тъмни дрехи и нямам такива, ето мин. седмица директорката звъни на майка ми че съм с неприлични дънки и майка ми тича с последните си пари от заплатата да ми купува тъмни дънки за да мога да вляза в училище..не им харесвало че нося 2 сребърни ланчета, че имам пръстени, че имам пиърсинг на езика, че имам татуировка. Едва ли не биха хванали езика ми с клещите и биха ми одрали кожата да се махне татуса. А тая работа с униформите е токова глупава, че нямам думи просто как да си изразя мнението. Ние имаме суичер и две ризи. Суичера-тъмно червен бабешки, ризите с яка дето не може да ми мине главата заради нея, изперат ли се 2 пъти край, може и да се стопи! Нямаме право да си поръчваме втора униформа в интервал от две години, и кво ? Сега половината училище взело на братовчедки приятелки, завършили миналата година униформите и ги доизносва, че неговите са скъсани, избелели и къси. И цената е уникална - 90 лева за тия боклуци, аз ще си купя един нормален суичер за 25 лева и две тениски кажи гипо 20 лева, но се намират и по евтини.. И тия пари, които даваме за униформите, не може да ги насочат в друга посока, примерно да оправят тоалетните, че не е живот там, на мен като ми дойде тичам междучасията до нас до тоалетна, че в наще вратите не се затварят и мирише на незнамкво.. Що не оправят пода в класните стаи, като скоча сигурно ще пропадна 3 етажа надолу.. Дъските са черни още, междучасието трием като ненормални, цапаме се, пипаме цяла зима ледената вода и после болни.. А камерите...нямам думи, тва вече е връхната точка на простотията, българското училище вече става институция Диарбекир-Биг Брадър... А униформите, сутрин като тръгна на училище дори и да облека и 2те ризи умирам от студ, ама не, директорката си има климатик и не и пука, майната и, тя си е на топло, наз кучета ни яли.. иначе облякла една поличка не знаеш пола ли е колан ли е... токчетата не мърдат...пенсионерка ми се прай на 13годишна подрастваща.. пичка им майчина бе, нямам думи, по добре да съм необразована клошарка от колкото да ходя в концлагер едва ли не и да ми късат нервичките боклуците мръсни!Или си 7/под 7 клас или учиш в пропаднало СОУ. Донякъде съм ЗА, донякъде Против униформите. Еми извинявай, ама ти си там за да учиш, а не да си показваш ци**те и още някой работи. Ти си на училище, не е редно да ходиш с пиърсинг, шантави прически и прекалено светли дрехи. Заради хора като вас системата ни е на този кяр. Въпреки всичко, не навсякъде е така - в някой училища наистина има камери, но те пък са за хубаво - ако някой те набие после ще видят кой е и изобщо всичко се следи изкъсо....това е хубавото. Хора, разберете веднъж за винаги че сте на училище, не сте на гей парад или чалга концерт за да се обличате като кози и кокошки, апропо, извинете ме за израза. Не сте ходили на запад, не знаете какви са хората, с униформи и как цялата система е ок. Тук не е. Защо ли ? отговорете си самиВ Природо математическа гимназия съм, най елитната в моя град. И все пак, нека не забравяме, отиваме в училище да учим, не да показваме цици, но не и да показваме кой има власт да се разпорежда с нас като с морски свинчета, нали ? Не мисля, че цвета на дънките ми влияе върху развитието на мозъчните ми клетки. Аз ако съм тъпа и не ми се учи, ако ще и по бански да ида, пак ще съм такава. Ще звънят на наще за щяло и нещяло, тва не им харесвало, онова не им харесвало, скачат ми по нервите, тормозят психически мен и индиректно майка ми която чака всяка сутрин да и звънна да и кажа за какво са ми се скарали този път. Сега мама е на заеми, щото трябваше да ми купи нови дрешки, за да може директорката да ме пусне в училище да уча..

smiirnoff
09-27-2009, 19:30
ц, като чета к'во се случва с фикъл ...
мъх, тия са супер кухарите :Д
колко и да се говори нищо няма да стане, само ще си хабим нервите ..
след няколко години като завършим ще сме свободни (НАДЯВАМ СЕ) :Д

Tempest
09-27-2009, 19:32

1. Щом си вярваш, че с униформите ще се вътвори ред и дисциплина... хахах
2. Кое му е неприличното на черна тениска с някаква щампа?!?! Та дори щампата да е страховита.. пак - кое му е НЕПРИЛИЧНОТО?! И нима черното не беше на мода до преди година-2?!
3. Голите пъпове зимата лесно се скриват, гребените ще се заменят от джобни, сгъваеми и какви ли още не такива, а големите деколтета не представляват интерес - сега на мода са дрехите-сутиени!
4. Дънки с висока талия на момиче аз лично не съм виждал от месеци, може би и година, а що се отнася до болестта - е, там вече си прав/а :)

smiirnoff
09-27-2009, 19:36
Могат да стигнат до болест (забравих как се казва), от която не могат да забременеят ....

ами, аз за да се предпазя зимата обличам бодита, които пазят
иначе ако го забранят това, вече ще е супер кухо ..
аз наистина не съм виждала от година и половина такива дънки
всички (почти) носят дънки/панталони с ниска талия ..

TheBlueAvalanche
09-27-2009, 21:06
Определено съм против униформите, добре, че ги няма в нашето училище.
Обаче има следните правила - момчетата нямат право да носът къси панталонки, а момичетата - къси поли и да ходят с разголени пъпове. Ок, за разголените пъпове правилото бива, ама за късите поли...Какво, да ври от жега, само щото някви некадърници смятат, че така е по-добре? I dont think so... А за момчетата... Какво, момичетата ще ни зяпат краката ли ? Пълна идиотщина...
А върхът беше забраната за черни дрехи, както и на религиозни символи...

Tempest
09-27-2009, 21:39
забрана на черни дрехи ли?!?! Ей това е върха на простотията :razz: добре бе, мамка им стара, на мен само черно и тъмнокафяво ми стои добре.. кво прайм?! Аз трябва да се чувствам като палячо заради истинските палячовци, забранили това, така ли?!?! Могат съвсем спокойно да ми ядат помпона!

BlackEyed
09-27-2009, 22:35
Пф,аман от недоволни пубертети,училището е институция,която налага най-малкото уважение , естествено че съм ЗА униформите, не е особено красиво да гледам из коридорите безмозъчни кифли с облекло като за магистралата,трябва да има някаква мярка.
Губила се иднивидуалноста,глупости,б ъдете индивидуални и "различни" извън училище,никой не ви забранява,все пак униформите позволяват креативност,с която да изпъкнеш , и не е свързана с облеклото.
Ама сте толкова плиткоумни , въобще няма да го осъзнаете.
Били "еднакви",ами вие и преди забраните бяхте такива,драги ми смехурковци.

doublet
09-28-2009, 04:07
При нас униформите са от миналата година.Ако бяха нещо добро щеше поне да не е толкова трудно да ги носим.Но самите модели и плат са ужасни 8-) ..като съм гледал мострите на фирмата която е шила и за др училища и ми става явно, че наще са най-тъпите из между всички.. :-o

А иначе... половината не ги носят де 8-) ...освен такива които са с по-строги класни и т.н. ... от нас се изисква да сме 1 от най-стриктния клас в у-ще ..че сме математика не знам си к'во 8-) 8-) 8-) 8-)
ама пак не ги носят всичките де :)

POLLINA
09-28-2009, 04:19
бахти днес трябва всички да са с униформи иначе ще ни връщат
м дааа ееееееее :lol: :lol: :lol:

siskas93
09-28-2009, 10:00
Пф,аман от недоволни пубертети,училището е институция,която налага най-малкото уважение , естествено че съм ЗА униформите, не е особено красиво да гледам из коридорите безмозъчни кифли с облекло като за магистралата,трябва да има някаква мярка.
Губила се иднивидуалноста,глупости,б ъдете индивидуални и "различни" извън училище,никой не ви забранява,все пак униформите позволяват креативност,с която да изпъкнеш , и не е свързана с облеклото.

+ :grin: :grin: :grin: :grin:

Tempest
09-28-2009, 15:26

aaaaaand again - общия знаменател... мда, всички са еднакви, ти си различна/ен.. драги ми смехурко :D и за разлика от тебе не гледам другите какво носят, а гледам себе си :) хайде сега, вземи си униформичката, вземи си общия знаменател и не ми казвай какво и кога ше проумея, за да не ти кажа къде да ходиш :)

it_ends_tonight_
09-28-2009, 15:34
Пишман пък от такива дето гледат само 'тъпите кифли' как се обличали... Аз пък съм против некви дечица да ми идват с некви черни роби и да метат пода, да са спъват в обърнатите си пентаграми и да говорят, че имали индивидуалност. Против съм и гащите с дъно до глезена дето чакаш 'а-ха' да паднат. Не са сами лъскавите скъпи парцалки, дето все тях осъждате.
Училището е институция, която ни дава много и ни подготвя за живота. А във всяка институция си има уноформа. И такава трябва да се въведе в учулището, но не защото някой имал индивидуалност и искат да му я забранят ( вярвайте, последното, което мислят от министертсвоо са вашите иднивидуалности ) , а защото такъв е етикета. Който е против - не е задължително обучанието след взимане на диплома за основно образование.

BMEClick
09-28-2009, 20:08
Малее как може да има толкова некадърни мнения.Тези 2-цата дето подкрепят униформите и това че училището било "институция която иска да ни учи" могат да си теглят патрона!!! Това че вие сте някви 40-50 годишни и сте носили униформи не значи че това се отнася и за нас.Никой не ви кара да гледате кифлите и аз не ги гледам и т'ва е! Всичко тръгна от тая ши*ана чалга затова толкова я мразя.Зареди онея порно-певици сички момичета станаха ку*ви а момчетата пе*алчета с зализани бритони!!! Ей това е просто върха на сладоледа....

Между другото при нас стана така че униформи може да се каже че няма да има.Всичко което трябва да носим е една ризка която ние си купуваме,избираме и това е :) Но дори и ризата никой няма да носи :) НО всичко това стана след като сумати и ученици се "борихме" срещу директорката и госпожите за да не ни облекат като клоуни! Затова не трябва да си мълчите и да се съгласявате да правят с вас каквото си искат!!! Борете се за правата си :x

ПС --> Повярвайте ми след 1 година униформи няма да има...защото системата е 1 пълен SHIT !!! :o :(

dandilion4e
09-29-2009, 16:07
аз сам възмотена!Вчера отивам на у-ще с вързана на опашка коса,клин,сукман и една блузка.Не ме пуснаха да вляза защото ухото ми имало обеци(3) и съм била с прилепнали дрехи :shock: :shock: Монахини ли ще ни правят! :x аЗ също съм против отворените деколтета и пиърсинга,но това че ти и пробито ухото извинявй много но....Психоложката на у-щето днес дошла с пола и гуменки :D трябвало да сме в приличен вид...Класната ми е учителка по физическо възпитание и спорт и е супер строга ако не дойдем с анцунг и веднага забележка или среден 3. А днес тя се изтупа с прилепнали дънки и късо потниче :shock: :( ....нямам думи....... :shock: :( :( :-o

lubomirky
09-29-2009, 16:35
аз сам възмотена!Вчера отивам на у-ще с вързана на опашка коса,клин,сукман и една блузка.Не ме пуснаха да вляза защото ухото ми имало обеци(3) и съм била с прилепнали дрехи :shock: :shock: Монахини ли ще ни правят! :x аЗ също съм против отворените деколтета и пиърсинга,но това че ти и пробито ухото извинявй много но....Психоложката на у-щето днес дошла с пола и гуменки :D трябвало да сме в приличен вид...Класната ми е учителка по физическо възпитание и спорт и е супер строга ако не дойдем с анцунг и веднага забележка или среден 3. А днес тя се изтупа с прилепнали дънки и късо потниче :shock: :( ....нямам думи....... :shock: :( :( :-o

А за 'възмОщението' ти колко искаш да ти пишат? Класната ти може да отиде както си иска - за тях униформи няма, но съм сигурен, че ако имаше, щяха да ги слагат, без да мрънкат. И аз съм с униформа, не ми харесва, обаче когато се налага и ми я искат я слагам..

Lucho
09-29-2009, 16:54
В Природо математическа гимназия съм, най елитната в моя град. И все пак, нека не забравяме, отиваме в училище да учим, не да показваме цици, но не и да показваме кой има власт да се разпорежда с нас като с морски свинчета, нали ? Не мисля, че цвета на дънките ми влияе върху развитието на мозъчните ми клетки. Аз ако съм тъпа и не ми се учи, ако ще и по бански да ида, пак ще съм такава. Ще звънят на наще за щяло и нещяло, тва не им харесвало, онова не им харесвало, скачат ми по нервите, тормозят психически мен и индиректно майка ми която чака всяка сутрин да и звънна да и кажа за какво са ми се скарали този път. Сега мама е на заеми, щото трябваше да ми купи нови дрешки, за да може директорката да ме пусне в училище да уча..
Учиш в в уж елитно училище, а нямате бели дъски...сега остава да ажеш че и дограма нямате :razz: оф, остай майтапа настрана, сега по темата, че нещо ми е сиво цял ден...какво да ти кажа ? Униформите придават един вид на учениците, така че, като ги видиш отдалеч да знаеш - ааа, ей ги бе, тия са от НПМГ например (нищо лично към НПМГ-ците във форума). Донякъде са хубави, донякъде не, и аз не мога да си оформя точно и конкретно мнение по въпроса - фифти/фифти както се казва. Донякъде за, донякъде против...на ако се носят униформи, все пак, трябва да са хубави, защото как си обясняваш момче да носи розова риза и черен панталон а момиче светло-избледняло-мъртво зелено ? Не стааа. А решат ли да въведат униформи - няма кой да ги спре. Можем поне да променим това, те да бъдат по-хубави. И хубава страна - не се чудиш ежедневно какво да си облечеш, ставаш обличаш униформата и заминаваш :)

travmiriaN
09-29-2009, 17:28
Хм..
А пък на нас цялата униформа е 30лв. и включва:

-Риза
-Панталон
-Сако
-Вратовръзка
-Пуловер без ръкав
Аз си поръчах и още 1 риза за 15лв. и общо 45лв. за всичко това.

По принцип моето училище е спечелило някакъв проект, с който ние плащаме само определен процент от униформата.

това е и моята униформа - 11 клас съм и я носа вече 2-ра година.. но почна да ми омръзва

Нашето беше 36 лева цялото , 6 лева отгоре :-x

BMEClick
09-29-2009, 17:31
Ае Lucho брачед глей ся малко за ко стаа дума тука.
1.Не ми пука дали хората знаят от кое даскало съм!!!
2.Униформите са адски грозни,неудобни и гадни.Ако ние имаме и госпожите ни трябва да имат.А не както днес госпожата ми по бг се изтупа като селска проститука а е на 50 години!!! :o
3.Кое му е добрата страна всеки ден да обличаш....едни и същи дрехи много забавно няма що...тука май трябваше да се смея а? :D :-x

Днеска...цял ден съм викал на класната ми докато чете правилника...кви са тея правила е "светло сини дънки" к'во ще стане ако са черни примерно е.К'ви са тез да ми определят какво да нося че и какъв цвят да бъде....аре да се закопаят някъде всички които са измислили тая простотия УНИФОРМИ!!! :? Докато ги пускат тея....певици с 300 кубика силикон...в БГ ще е така!!!

BrainPants
09-29-2009, 18:36
Спорен въпрос.
Аз лично не подкрепям като цяло униформата като униформа :)
Тва че българските тийнове са разгонени, кухи лейки.. мии МЕНЕ ПЪК НЕ МЕ ЕБЕ. Няма да се аргументирам. Само ще задам един въпрос - С какво униформата подпомага моето обучение и моите успехи в училище ? По какъв начин тя гради моето бъдеще ?

dandilion4e
09-30-2009, 14:08
Пуснато на: Вто Сеп 29, 2009 7:35 pm Заглавие:

--------------------------------------------------------------------------------

dandilion4e написа:
аз сам възмотена!Вчера отивам на у-ще с вързана на опашка коса,клин,сукман и една блузка.Не ме пуснаха да вляза защото ухото ми имало обеци(3) и съм била с прилепнали дрехи Монахини ли ще ни правят! аЗ също съм против отворените деколтета и пиърсинга,но това че ти и пробито ухото извинявй много но....Психоложката на у-щето днес дошла с пола и гуменки трябвало да сме в приличен вид...Класната ми е учителка по физическо възпитание и спорт и е супер строга ако не дойдем с анцунг и веднага забележка или среден 3. А днес тя се изтупа с прилепнали дънки и късо потниче ....нямам думи.......

А за 'възмОщението' ти колко искаш да ти пишат? Класната ти може да отиде както си иска - за тях униформи няма, но съм сигурен, че ако имаше, щяха да ги слагат, без да мрънкат. И аз съм с униформа, не ми харесва, обаче когато се налага и ми я искат я слагам..

Защо за нас едни правила а за тях други...В час по физкултура с дънки ще идва...Уж е най-стрикната г-жа в училище...неможе възрастна жена да се разхожда по коридори с гол пъп.Колкото до униформите бих сложила униформа...но не съм съгласна да има униформи...да гледаш целия коридор само с еднакви дрехи.. :? :? Класната ни също и са пробити ушите с по три дупки на ухо...защо трябва моите да махнат,а нейните не :shock: Нито някакво насилие изразяват..нито каквото и да било...Неможе учител да се разхожда с гол пъп по коридора,на на нас и дънките с ниска талия да ни забранят...колкото и да е ние отгоре имаме блуза и нищо не ни се вижда....пфуууу.... :?

BlackEyed
10-02-2009, 09:46

aaaaaand again - общия знаменател... мда, всички са еднакви, ти си различна/ен.. драги ми смехурко :D и за разлика от тебе не гледам другите какво носят, а гледам себе си :) хайде сега, вземи си униформичката, вземи си общия знаменател и не ми казвай какво и кога ше проумея, за да не ти кажа къде да ходиш :)
Едноклетъчно,никъде не съм споменала в поста си , че съм "различна",а другите еднакви,научи се да четеш и осъзнаваш прочетеното.

mimsitu
10-02-2009, 10:39
значи на нас в началото ни каза класната да не ходиме разголени .. ама една от зайците всеки ден си идва с къса пола и като се наведе всичко и се вижда .. така, че .. това е тъпо .. никой не го спазва при нас .. въпреки, че има камери 8-)

PsychoShark
10-02-2009, 10:56
Мислят и в училище дето уча да сложат униформи.
Но ако ми сложат розова ризка или някъв Пед**ски цвят ще я запаля пред вратата на директорката. Розово , Лилаво или Жълто на мене не слагам. Бяла риза ... да , Светло синия ... пак става <- за момчета Ако искат да се отличаваме да щамповат по 1 кърпа дето да закачаме я на главата , на китките , врътовете или който кадето иска. със герба на училището. Но не да ни правят Copy / Paste / Copy / Paste / Copy / Paste .... униформите за Момчетата и момичетата трябва да са различни подяволите!!!!! :o Не че искам униформа , но ... квото каже "шефката"

Force_bladeR
10-03-2009, 10:01

ти кво да не си в някоя американска гимназия? например в нащо даскало няма такива глупости не съм видял някой да се подиграва с някой за облекло.

Unendlich
10-03-2009, 15:33
В моето училище ( ЕГ Пазарджик ) на 15-ти като прочетоха наредбата, всичко си беше окей, нямаше нещо фрапиращо. Забрани за телефони, деколтета, къси поли, токчета над 5см, гримове, лакове дори. Но на другия ден всичко си беше по старому. :) Деколтета,токчета над 5см, лак,много грим, прически, даже лелчето в стола си продаваше яките закуски и безалкохолно. :lol: :lol: Абе министърката 'и разбирам желанието да направи нещо като хората, ама то в тази държава.. няма оправия, много важно там като са написали нещо на хартия, забрани.. :razz: :lol:

graceless
10-03-2009, 16:17
Мразя гримовете,само пречат но съм против униформите.Ходя си с кецове и дънки всеки ден и с шапка или диадема
тва ми е облеклото,а да не говорим,че аз съм най-прилично облечената :lol: въз основа на онея тъпанарки от класа дето се захласват по Андреа и Преслава още от 1-я учебен ден
:?

desitoyoy
10-03-2009, 16:33
Аз съм ПРОТИВ униформите. То униформата ти дънки и маратонки да ти е пак ще ти е тъпо защото трябва да ги носиш. А и ако ще като войници да ни облекат пак няма да сме по-дисциплинирани. Аз също не нося грим, но не ми пречи кифлите(лиглите) кат си го носят. Напълно разбирам момчето с тениската на Металика, ами извинете ама те пък от какъв зор ще му казват какво да носи...

elito0o0o0
10-03-2009, 17:38
http://img180.imageshack.us/img180/5165/logic.jpg :lol: :lol:

warlord
10-03-2009, 18:10
униформите са тъпо нещо. едно време хората са се борили да няма униформи, сега пак ще ги въвеждат. да оправят другите проблеми първо и тогава. що да не можеш да влезеш с метъл тениска в училище? аз най-вече такива тениски нося и кво? ами да ходим тогава всички катоп чалга певици- по-красиво ли ще е?

desitoyoy
10-03-2009, 19:12
Абе аз не виждам смисъл да има униформи и това е... и вие ще си промените мнението, въпрос на време е..

Ax3
10-03-2009, 19:21
Какво мислите за униформите в училище и според вас дрес кода който е въведен от началото на годината нужен ли е?

Ние не носим, но имаме за официални поводи... никой на никого не се подиграва заради облекло или нещо лошо... всичко е по-вода...

gabby1121
10-04-2009, 08:37
Аз съм против униформите :P а тези забраните където са въвели са ужасни :lol: да не ни се виждат краката и корема .. никои не може да ми забрани това което искам :) и сега госпожите се правят на много интересни като могат да ни искарват на двора да метем или чистим тревата '' искаш ли да метеш двора а? '' :lol: тези са луди ако искат и тоалетните да чистим .. pff :booooomb:

andrags
10-04-2009, 11:38
от части съм За, защото понякога ми писва да се чудя кво да облека за да ида на даскало... особенно ами ми се спи, грабвам вчерашните и айде...

viki7uyuu
10-04-2009, 14:08
Може би наистина трябва да има униформи в у-ще за да бъдем всички равни и междудругото на нас също ни изкаха пари за униформи но давахме само по 15лв.А компекта ни включва пола риза и елече много пари ви изкат на вас :P

Shuushiii
10-04-2009, 14:28
Аз скоро време ще се откажа от живота,честно! Уча в ЕГ,нямаме униформи,сградата е на път да се срине,но има камери! Учителите на по 60 години озлобени и гадни...Ебаси! А сега имаме и правила-без къси поли(еми добре,все пак,отиваме на училище) без деколтета(да,ок,става! не сме там да си показваме циците,както казаха) Без токчета над 5 см(а хората като мен,които самочувствието им е в токовете и ходилата,защото съм 150 и едвам се виждам от земята?) какво лошо има в токчетата! Не говоря за някви ексцентрични,ама обикновен ток от 8 см! когато нямам Фвс къв е проблема? А и зимата в тоя студ ако не ходя на поне ходило мен краката ще ми замръзнат. Ми аре да го духат,аз от токовете няма да слезна.!

VIPkuklichka
10-04-2009, 15:17
Еми.. какво да кажа.. :( по една или друга причина съм ЗА униформата, ама това тяхното пък е вече.. :? - Без светли панталони, пола най-малко до коляното..ток над 8см-НЕ..
Разбирам, добре, нека да има униформи.. нали ризки а/у, ама това с панталоните само черни и тъмно сини.. тъмни светове .. пфф :x прекаляват вече 8-) :oops:

VIPkuklichka
10-04-2009, 15:17
цветове* :D

kukli4kata001
10-04-2009, 16:29
не 100% ами 500% съм съгласна!!!!!!

Belair
10-05-2009, 11:45
Жалко.Няма да гледаме повече порно в училище

LuxurySk0B
10-06-2009, 13:45
Като покровител на Темида и любител на сеира мога да кажа , че съм ПРОТИВ униформите .Който има да си нови марковото , който няма да му се подиграват. Защо да ни сравняват с някви дето нямат пари за 1 свястно яке а?А?

VIPkuklichka
10-06-2009, 14:58
LuxurySk0B ти за к'во се мислиш бе ?! Всичките ти мнения такива ! Е, пък примири се и ти бе.. грам човештина нямаш ! Бедни били, такива, онакива били.. ДА трябва да има униформи зар'ди ей такива кът ТЕБ.. със самочувствие без покритие ! Слез на земята, а като не можеш да приемеш света дей' се прайш на нещо което не си.. А всъщност си кръгла 0 ! :x

peeety
11-10-2009, 18:10
в мойто ПМГ-енце има униформи, но не са задължителни. Пък и ги раздадоха само в началото на една учебна година, повече не са раздавали. Униформите ни представяват:
- огромни искрящо оранжеви тениски със къс ръкав, на които е изобразено логото на даскалото (за момчетата тениските са сини) :D
-шалче, което горе долу е прилично
-значка на даскалото
дадохме 15 лв .. и сега хората ги носят от време на време по междуучилищни мачове и така : )
Иначе съм против униформите, но съм ЗА въведените правила. Както каза mimsitu, има едно момиче, което всеки ден е с пола, която е 10 см под п*****а. :D Но както и да е

UNITED
11-10-2009, 18:13
Уифермите са ужасТни.... от нас се иска да сме със синя риза и черен паталон с една дума да си с черно и синйо па квото искаш тва облечи :-D никога не ходя с ризата просто се убличам целия в черно или нещо тъмно :razz:

teengirl15
11-10-2009, 18:31
В нашето също има, ама доста хора не ги носят.

Lucho
11-10-2009, 19:03
не 100% ами 500% съм съгласна!!!!!!Вие чувате ли се какви глупости говорите ? Ще трябва с две ризи и два панталона цяла година да изкарам. Ама я помислете малко, не живеем в 19 или 20 век и не е комунизъм, всеки трябва да носи каквото си иска. Ние сме там за да учим, не да си гледаме дрехите. А това че едни се подиграват на други - избирайте си хубави дрехи и няма да ви се подиграват...

crazymm
11-11-2009, 11:35
Против униформите съм по простата причина, че са супер грозни. В моето училище няма униформи, в сила са само правилата за неприлично облекло, но и тях никой не ги спазва :-o .

Djuff
11-11-2009, 13:55
ПротиФФФФФ

Peshec
11-11-2009, 14:10
ЗА униформите съм

mynichka09
11-11-2009, 15:23
Аз също съм с униформа...но не ми харесва

Infinity
11-11-2009, 15:54
Твърдо ЗА. :)

87439876534
11-11-2009, 19:10
Az sam ZA uniformite,zashtoto ne vsi4ki roditeli mogat da oblekat decata si s nai-novite i hubavi drehi.Sashto taka...tiinedjarite ne znaqt prosto kak da se oblichat...hodqt kato k***i ... :grin: :( .... Ne che az nqmam drehi-naprotiv imam mnogo ... no ... mi e adski smeshno da gledam "lapetata"ot moq klas [ az sam 7-mi ] da mi hodqt sas drehi ot panti veka :lol: ili pak sas nqkvi ancunzi ot pazara :razz: i sas danki ot pazara ... :razz: Sega moga da dam edin primer-edna ot moq klas..koqto e dosta nisi4ka i nedorazvita za vazrastta si .. vaobshte ne mojesh da kaje6 4e tq e 7-mi klas .... darji se bebeshki [ kakto vsi4ki ostanali :lol: ] ... nosi drehi ot pazara ... koito sa prednaznacheni za deca ot detskata gradina ... az kogato bqh na neinata viso4ina si vzimah danki ot magazin ... i tam si gi davah da mi skasqvat .... Tq hodi sas dankite .. sas peperudki i nz si kvo i sas bluzkite s mahcheta i peperudki 8-) A sega..da vzeme da si kupi edni beli botushki...koito dori sestra mi [ koqto e na 5 ] nqma da iska da obue :razz: :razz: :razz:

0riginalSin
11-11-2009, 22:43
Мразя униформите и цялата система! Дадоха им малко свобода и айде, пускай, ганьо, говедата! Мен втора седмица ми се карат че ходя на училище със светли дънки. Не трябвало. А аз не обичам тъмни дрехи и нямам такива, ето мин. седмица директорката звъни на майка ми че съм с неприлични дънки и майка ми тича с последните си пари от заплатата да ми купува тъмни дънки за да мога да вляза в училище..не им харесвало че нося 2 сребърни ланчета, че имам пръстени, че имам пиърсинг на езика, че имам татуировка. Едва ли не биха хванали езика ми с клещите и биха ми одрали кожата да се махне татуса. А тая работа с униформите е токова глупава, че нямам думи просто как да си изразя мнението. Ние имаме суичер и две ризи. Суичера-тъмно червен бабешки, ризите с яка дето не може да ми мине главата заради нея, изперат ли се 2 пъти край, може и да се стопи! Нямаме право да си поръчваме втора униформа в интервал от две години, и кво ? Сега половината училище взело на братовчедки приятелки, завършили миналата година униформите и ги доизносва, че неговите са скъсани, избелели и къси. И цената е уникална - 90 лева за тия боклуци, аз ще си купя един нормален суичер за 25 лева и две тениски кажи гипо 20 лева, но се намират и по евтини.. И тия пари, които даваме за униформите, не може да ги насочат в друга посока, примерно да оправят тоалетните, че не е живот там, на мен като ми дойде тичам междучасията до нас до тоалетна, че в наще вратите не се затварят и мирише на незнамкво.. Що не оправят пода в класните стаи, като скоча сигурно ще пропадна 3 етажа надолу.. Дъските са черни още, междучасието трием като ненормални, цапаме се, пипаме цяла зима ледената вода и после болни.. А камерите...нямам думи, тва вече е връхната точка на простотията, българското училище вече става институция Диарбекир-Биг Брадър... А униформите, сутрин като тръгна на училище дори и да облека и 2те ризи умирам от студ, ама не, директорката си има климатик и не и пука, майната и, тя си е на топло, наз кучета ни яли.. иначе облякла една поличка не знаеш пола ли е колан ли е... токчетата не мърдат...пенсионерка ми се прай на 13годишна подрастваща.. пичка им майчина бе, нямам думи, по добре да съм необразована клошарка от колкото да ходя в концлагер едва ли не и да ми късат нервичките боклуците мръсни!
напълно съм съгласна с теб
мислят си, че като въведат униформи ще има ред и дисциплина..да ама няма да стане така..
униформата в моето училище е само един тъп пуловер..от на баба ми времето тъмно син..отвратителен...дънките и блузите може са по наш избор, а на празници с черен панталон и бели ризи.. и какъв е смисъла да носим тоя боклук през останалото времее..нали уж има униформи, че да няма разделение м/у децата, че едни имали по-хубави дрехи и тн.. а така всеки си носи каквото иска + да се съобразява с тъпия пуловер, който даже не е ушит както трябва...уж взимаха мерки, а после на един му къс на друг му дълъг на трети нз си каквоо...
а тъпите хлапета, които се подиграват на децата с дрехи, които не са хубави като техните не са виновни-виновни са родители те им-липсват им първите 7 години..
слагали камери, че ако някой те набие да го видят кой е... че за това ли ходиш на училище да те бият или да се биеш, нали затова са там тея дежурни учители да гледат какво става..нали има охрана да няма сбивания..преди 20 години като не е имало камери да не би да са се прибирали прибити от училище..
учителите нали затова са там- да дават пример, а 90% от тях говорят по телефона в час..пък има и такива които ядат в час..и после учениците им били виновни.
да не се ходи с поли=колани, деколтета и разни др голотии- да съгласна съм, ама да налагат на някой да носи нещо което е грозноо, отвратително и с което не му е комфортно не съм съгласна..
ако задължат директорите и учителите да ходят с нещо, което не им харесва няма да го носят нали, ама учениците нямат думата..
да направят ремонт на училищата пък тогава да мислят за друго, че има такива под всякаква критика..

welovecandies
11-24-2009, 16:53
значии .. аз уча в даскало дето нема ониформи 8-) ама има доста хора дето искат ониформи :( начии нз аз мисля че ше ни сложат ама ако не ми дават да си нося кецките просто нема да стане :D аз съм си такава и това е .. има хора дето искат да ходят с черни кожени обучици и черни или бели чорапки до коленете .. е на мен не ми харесва .. :x ама тва е мойто мнение .. :-o

lenito_sf
11-24-2009, 17:00
против. няма да изразявам дългото си и скучно мнение защото така или иначе никой не се интересува от него :)

someonerandom
11-24-2009, 17:07
Не трябва да имаме такива,че всички извън училище да ни се подиграват :D Да не говорим,че и униформите не са особено евтини,нали ти е ясно.и както каза някой,ако вземем само 1 чифт,как да караме цяла седмица с него?!И ако се изцапа,какво правим?

DjPiRgOs
11-25-2009, 09:13
Съгласен съм само ако момичетата носят къси поли :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :D :D

Jo_Ni_To
11-25-2009, 09:18
Мм и нас ни набутаха с униформи! ..
23,55 лева..
-Риза
-Панталон
-Тениска
-Яке
За мене парите не са проблем,но при положение,че съм последна година в това училище не смятам униформата за задължителна..Но както и да е поредната глупост за да изкопчат повече пари.. :? :?

stealthyGirl
11-25-2009, 09:48
Вчера ни казаха, че по желание можем да си направим ризи... И даже другия клас са си избрали лилави и сини, значи не само бели. :grin: И щели да си ги носят в понеделник и сряда. Което е добра идея, 'щото цяла седмица с една риза... то кога ще се пере, кога ще носи? Аз съм съгласна и ние да си направим, ама като прочетох горното мнение за 23 лв. всичко направооо... на нас ни искат около 20 само за ризите. 8-) Ама ако сме повече хора сигурно по-евтино става.

Kajo
11-25-2009, 20:28

+ ама поне кЪт ги мислят... нещо свестно да изберат :-x :-x

daru6a1
11-26-2009, 19:51
Твърдо за !! Някои се мислят за проститутки или просто че са на модно ревю !! Ами sorry ама сме още деца [[ може да се каже ] не е прилично да ходим като ... нали така ?? :o

OldSchoolH8
11-27-2009, 01:03
Да въведат спаринг с учители! :o

des7royer
11-27-2009, 07:15
Да въведат спаринг с учители! :o
:D :D :D

dakata123
11-27-2009, 07:53
Не ми харесват много унифрмите ( славо бого ние нямаме ), но пък от друга страна всички ще изглеждаме еднакво добре, няма един да се хвали с Версаче, а друг с дрехи от килограма. :-x :-x

Korrnyy
11-27-2009, 09:20
Нямаме униформи, но мислят за другата година да ги въведат :( Аз съм 12 клас, така че не ми пречи :D А сега в нашето няма забрани от сорта на "без къси поли", "без лак по ноктите", "без токчета" и т.н . Лично аз си ходя с дънки, маратонки и тениски/блузки. Случва се да отида с токчета понякога, но това е рядко.

zoreto
11-27-2009, 09:34
то и в училището където уча,не можело да се носим без боди да не сме настивали,а това ще в най -големите студове парно няма никой не го .....,без грим,без тениски със шампи или големи букви,дънки с ниска талия не може, едната вика тънките до пъпа :-o без токчета повече от 10 см и някакви такива и цялата работа се спазваше точно 2 седмици,после дори дежурни нямаше :Д

добре ,че се обличам прилично иначе няма да стъпя в училище

aloveyou
11-27-2009, 09:45
Аз съм ЗА униформите..Все пак не всеки може да си позволи да си купи дрехи..

boniboon
11-27-2009, 13:13
Аз съм ЗА униформите. Така няма да мисля всеки ден , какво да облека утре, няма да се делим на бедни и богати и т.н

___mimity___
11-27-2009, 13:54
за униформитее :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:

Lucho
11-27-2009, 13:58
Връщате се 20 години назад, еднакви, в от една и съща конфекция. Против. В училище си за да учиш, а облеклото да си го избираш сам. Подчертавам: Да учиш, а това кой с какви дрехи ходи - ами естествено, че като имам пари ще си купя хубави дрехи, а няма да ходя ежедневно в едни и същи и като вървя по улицата всеки да знае в кое училище уча. Абсолютно противно и тъпо. На който му харесват полите - да си купи и носи. На който му харесват панталоните и ризите - да си купи и носи :x

alex7777777
11-27-2009, 20:42
to tva ne e dres kod. pri dres koda ti opredelqt da nosi6 samo edno edinstveno ne6to si4ko dr e zabraneno. a za daskalata k1deto e samo uniforma samo tam trqq da se kazva 4e ima dres kod. a otnosno teniskata na metalika, az imam sau4eni4ka koqto si nosi teniska na metalika i na dr no ni6to ne i kazvat i v moito daskalo si nosat i tok4eta i k1si polli i nikoi ni6to ne im kazva. p1k i tiq zabrani sa idiotski kolkoto pove4e zabranqvat tolkova pove4e nqma da se izp1lnqva i kvo zabranili da sa nosat potnici kvo iskat prez lqtoto 40 gradusa da sa oble4em s teniski? togava e za potnici. te iskat da sme napravo monahini i popove :-D :-x

sWeeX
11-28-2009, 21:52
Твърдо за униформите УРА!!! :D .
Понеже униформите на момичетата ме побъткват направо :grin:

Bixel
11-28-2009, 22:00
на мойто даскало униформите са супер яки а момичетата са с къси полички муахахахаха

magiiito
12-05-2009, 18:46
Харесва ми идеята за униформите, но да не са някви от 15 век :D