PDA

View Full Version : кученцее

babystar
09-27-2009, 17:15
така.. понеже има много разнообразни кучета и затова се обарнах кам този сайт :grin: :-) какво да си купя.. аз мисля чихуа хуа :grin: :grin:

tanchu
09-27-2009, 17:20
чао-чао :grin: http://img108.imageshack.us/i/005jpg6nd.jpg/#q=%D1%87%D0%B0%D0%BE%20%D1%87%D0%B0%D0%BE%20%D0%B A%D1%83%D1%87%D0%B5 .. ахх само нашите да ми даваха да си взема кучее :(

p1nk_girl4e
09-27-2009, 19:15
Аз пък ти предлагам померански шпиц - невероятни са :smt003 иначе и чао-чао са много яка порода обаче не са съвсем малки .

shoni7
09-28-2009, 06:18
..

maranthea
09-28-2009, 06:41
Най-добре си прецени къде живееш(апаратмент/къща) - тоест колко да е голямо кучето.Огледай инфо за породите - някой кучета са супер енергични и изискват дълги разходки.Освен това разгледай за характерните болести и проблеми по породата.Примерно в www.dog.bg има мн инфо и може да погледнеш там ;)

mimiS
09-28-2009, 10:31
На мен много ми харесва Лабрадор Ретривър. Много са красиви кучетата от тази порода :grin:

thelideto
09-28-2009, 13:13
Ти трябва да си решиш.., но мопса е яка порода

ByK
09-28-2009, 13:42
сибирско хъски http://iwns.org/uploads/pics/avel-fara.jpg
много са мили :)

sasheto0o
09-28-2009, 17:06
Ти трябва да си решиш.., но мопса е яка порода

+1 ... сладурчета малкиии :-) :-) :-) :-)

ameli
09-28-2009, 17:09
аз мноооооого искам ротвайлер, но учи-имаме немска овчарка :(

но помисли хубаво преди да си вземеш-трябва внимание, разходки преди да се е съмнало ... затуй изселихме кучето на вилата 8-) вземи си от онея с панделките 8-) да им правиш прически :lol:

chill
09-28-2009, 19:31
Eee зависи... ако си в апартамент или не мислиш да го разхождаш особено много по-добре си вземи някакво малко подобие на куче, което ще гледаш по-лесно. Ако искаш верен приятел илии си готова да му отделяш цялото си внимание.... породи всякакви ии всяка си има специфичен характер. Избераш това,което ще ти пасне и 'зимаш.

gLoRiToO
09-28-2009, 19:59
Щом си решила чихуа мога да ти кажа че е добро решение :-D

PiruBloodz
09-29-2009, 15:29
Сибирско хъски се гледа много труно
аз имам хъски на 4 месеца и в зор се видях :D

Пише се чау-чау :)

djorkata
09-29-2009, 19:45
Тва Чау Чау ще ви срути къщата :D Мопс е хубава порода

fluffka1
09-30-2009, 12:54
Аз имам шпиц :grin: много са сладки, ама все пак твое си е решението, каквато порода те влече такава :lol: помисли и аз условията, аз лично много харесвам големите породи ама в апартамента няма как, затова си взехме малко кученце. А за шпицовете, хубавото е че не е нужно да ги къпеш всяка седмица , щото козината им е много готина и се самопочиства :lol: и не мирише изобщо. Лошото е че е много космато и като почне да си сменя козината е голяма трагедия-чистене всеки ден :lol: Айде късмет, и ако се спреш на шпица и имаш въпроси насреща съм :)

j_adore2
09-30-2009, 14:44
Зависи - навън ли ще го гледаш или вътре.Аз имам немска овчарка и са невероятни кучета,но разбира се стои навън.
Чао чао- както се изразява баща ми - само посрещат гости,т.е ако ти трябва да пази,просто забрави.Много са красиви,но първо че са адски скъпи и понеже са декоративни,трябва да стоят вътре,постоянно трябва да си с прахосмукачката след кучето.
Тези мъничките - мопс,шпиц или едно мини пончерче си мисля че са най - добрия вариант. :)
Иначе на мен фаворита ми е немската овчарка - страшно умно куче :-)

FuCkInBuBbLeGuM
09-30-2009, 16:06
Померанче (померански шпиц) е добър вариант... мн са сладки и муцунките им са сладки.. абе сладки са. И ако живееш в апартамент по - добре малко куче, ако си в къща с двор вече може и голямо.

SasHeTo0
10-01-2009, 11:02
Аз имам Чау Чау на 1 година http://www.impulse.bg/albums/by/8054442/view/1095211

PiruBloodz
10-01-2009, 11:16
Зависи - навън ли ще го гледаш или вътре.Аз имам немска овчарка и са невероятни кучета,но разбира се стои навън.
Чао чао- както се изразява баща ми - само посрещат гости,т.е ако ти трябва да пази,просто забрави.Много са красиви,но първо че са адски скъпи и понеже са декоративни,трябва да стоят вътре,постоянно трябва да си с прахосмукачката след кучето.
Тези мъничките - мопс,шпиц или едно мини пончерче си мисля че са най - добрия вариант. :)
Иначе на мен фаворита ми е немската овчарка - страшно умно куче :-)

чау-чау е куче пазач :-o
но става само за апартаменти

и всяко куче трябва да се гледа вътре
само пълните идиоти си гледаТ ДОМАШНИЯ любимец на двора

xHARDCANDYx
10-01-2009, 18:33
Така..
1.Не мисля че ние сме хората,които да ти кажем какво куче да си вземеш
...Виждам че имаш фаворит...
А и характерите ви трябва да пасват-нали знаеш,че кучето прилича на стопанина си...
Помисли пазач ли искаш,плюшена играчка или нещо друго...
Също зависи от това къде мислиш да го гледаш...

CaSsIe
10-02-2009, 21:25
Мини - пинчер, Мопс, Йоркширски териер :grin: Любимите ми помиарченца :grin:

П.С. PiruBloodz Това изказване, че трябва да си гледаш домашния любимиец вкъщи, и си идиот, ако го гледаш на двора, беше най - тъпото нещо което бях чувала поне от 1 месец насам :lol: Айде гледай едно куче, на което ми трябват страшните разходки и търчане и въздух (от сорта на сандбернар или немска овчарка) в апартамент. Вярно, можеш,ама знаеш ли как го мъчиш това животно? Все едно теб да те сложат да седиш в една стая 2:2 метра и да те разхождат по 10 мин на ден :lol: ебати бруталното

PiruBloodz
10-02-2009, 21:32

П.С. PiruBloodz Това изказване, че трябва да си гледаш домашния любимиец вкъщи, и си идиот, ако го гледаш на двора, беше най - тъпото нещо което бях чувала поне от 1 месец насам :lol: Айде гледай едно куче, на което ми трябват страшните разходки и търчане и въздух (от сорта на сандбернар или немска овчарка) в апартамент. Вярно, можеш,ама знаеш ли как го мъчиш това животно? Все едно теб да те сложат да седиш в една стая 2:2 метра и да те разхождат по 10 мин на ден :lol: ебати бруталното

прочети си мнението, че да чуеш друго тъпо изказване
като му направиш 2 часа разходка
нон-стоп бягане навън, смяташ, че няма да спи цял ден ли?
познавам много хора, които гледат такива кучета в апартамент и кучетата им само спят

и да, много ще МЪЧА животното, защото винаги ще си има компания, а няма да е на двора, само, и доста вероятно(в България така става) вързано

CuJLu
10-03-2009, 07:25
Аз пък имам ешпаниол бретон който след няколко дни става на 4 месеца :-P

CaSsIe
10-03-2009, 08:43

прочети си мнението, че да чуеш друго тъпо изказване
като му направиш 2 часа разходка
нон-стоп бягане навън, смяташ, че няма да спи цял ден ли?
познавам много хора, които гледат такива кучета в апартамент и кучетата им само спят

и да, много ще МЪЧА животното, защото винаги ще си има компания, а няма да е на двора, само, и доста вероятно(в България така става) вързано

Да бе, и сигурно всички имат 2 часа свободно време, за да си разхождат кучето, та да спи после цял ден. А и сега ми кажи, че кучето е хубаво по цял ден да спи, освен в 2та часа, в които ти може да склониш да го разходиш. Не ми говори глупости. Няма да споря с теб изобщо. Лек ден. :D

ameli
10-03-2009, 09:13
напълно съм съгласна, че големите кучета ТРЯБВА да са навън, особено ако кучето е огромно, стаята малка и прио едно завъртане става на нищо :? а ти гледал/а ли си немска овчарка в апартамент?! ние по тази причина го занесохме на лозе, щото всичко стана в косми, а и кучето беше много палаво :? не искам да споря с вас, но наистина нещо подобно http://fermer.bg/images/gallery/resized_12522224709832.jpg няма място в апартамента

PiruBloodz
10-03-2009, 18:26
Cassie, нямаш 2 часа за кучето ти?
защо ти е куче тогава?

амели, на кучето дали му е яко на лозе?
сигурно е сам самичко там, надявам се не вързано, едва ли някой го разхожда(надявам се всичко да не е така, но много хора правят така с кучетата си)
и за какво ти е куче, като не можеш да си стоиш при него
махаш го, щото всичко било в косми
омг
няма по-голяма радост от тази, която ти дава кучето

и гледам хъски В АПАРТАМЕНТ

и като нещо подобно няма място в апартамента, си вземаш малко куче

имаме и къща, но ако сме там, кучето ще си спи вътре, не на двора
ако реши да излезе, си излиза

ameli
10-04-2009, 18:00
^не е вързано-само в началото за да не тръгва след нас. но сега е пуснато :) и всеки ден майка ми ходи да го храни и да полива, ала-бала. като сме там го пускаме в къщата-ако е много горещо или студено навън .... и не го взехме за тая цел-да му се радваме в къщи, дълга история ... сега няма да ти обяснявам :P за любимец си отглеждахме друго, кучето е само за пазач 8)

PiruBloodz
10-04-2009, 18:49
на него ще му е по-приятно да му се радвате и да общува с други като него

аз не захвърлям приятелите ми на двора, че да пазят :)

ameli
10-08-2009, 08:25
ти като си сам във вас на 10 часа да кажем, нещо ще ти стане ли :-o неееее . казах ти, 1е всеки ден има човек при него-не е вързано, не е гладно, не е жадно, не е само, какво повече му трябва :?

Dream2fly
10-08-2009, 09:26
Аз имам мопсче и не бих го оставила навън (не че е възможно за тази порода) . Имам предвид, че аз го виждам колко е щастлив, когато всички са вкъщи и го чувам как плаче, когато излизам. Вярно всичко е в косми, но чистя какво да правя! А относно това, че не можеш да гледаш голямо куче в апартамент, преди да си вземеш куче трябва да си сигурен, че можеш да му осигуриш всичко нужно. Не само храна, вода и легло, а и грижи при условие, че нямаш възможност да си през повечето си свободно време с него няма да си вземаш!! :)

monkata95s
10-09-2009, 13:59
Ами аз ти предлагам изобщо да не си взимаш куче ! Това че правиш тема за това какво куче да си вземеш е много глупаво и показва колко неграмотен си относно животните ! Вземи си плюшени играчки , но не и куче . Това е отговорност , която миб се струва , че няма да успееш да поемеш (надявам се да не съм права) . Харесай си дадена порода и чети,.... развитие , отглеждане , хранене и всичко свързно с нея . Интересовай се чети питай , рабери какви грижи трабват за дадената порода можели , не може ли да се гледа вънка/вътре . Колко яде , колко е лениво към различните болести и кои са често срещаните за дадената порода . От къде трбва/нетразбва да си копуваш куче .

Ако си вземеш каквото и да е ЖИВО същество , трабва да знаеш , че поемаш пълната отговорност на него / нея . Не става днеска да не го храниш защото ти се спи утре да не го развеждаш защото те мързи ! ако е на свобода , то си набавя до колкото може нещата от които се нуждае , но когато ти си го затворил да живее с теб , от тебе зависи разходки , ядене , ресане , къпане , лекарства и ВСИЧКО!!! Дали ще си гледаш бебе или животно е едно и също с разликата , че бебето ще достигне степен на развитие , когато щеможе да се грижи само , а животното ще си остане завинаги с акъла на бебе !

kamucheto0
10-09-2009, 15:44
Ами аз ти предлагам изобщо да не си взимаш куче ! Това че правиш тема за това какво куче да си вземеш е много глупаво и показва колко неграмотен си относно животните ! Вземи си плюшени играчки , но не и куче . Това е отговорност , която миб се струва , че няма да успееш да поемеш (надявам се да не съм права) . Харесай си дадена порода и чети,.... развитие , отглеждане , хранене и всичко свързно с нея . Интересовай се чети питай , рабери какви грижи трабват за дадената порода можели , не може ли да се гледа вънка/вътре . Колко яде , колко е лениво към различните болести и кои са често срещаните за дадената порода . От къде трбва/нетразбва да си копуваш куче .

Ако си вземеш каквото и да е ЖИВО същество , трабва да знаеш , че поемаш пълната отговорност на него / нея . Не става днеска да не го храниш защото ти се спи утре да не го развеждаш защото те мързи ! ако е на свобода , то си набавя до колкото може нещата от които се нуждае , но когато ти си го затворил да живее с теб , от тебе зависи разходки , ядене , ресане , къпане , лекарства и ВСИЧКО!!! Дали ще си гледаш бебе или животно е едно и също с разликата , че бебето ще достигне степен на развитие , когато щеможе да се грижи само , а животното ще си остане завинаги с акъла на бебе !

Съгласна съм ! :)

CekCu
10-09-2009, 15:54
аз пък имам пинчер и такава злоба не съм виждала...

pubera
01-03-2010, 21:37
Аз много харесвам голдън ретривърите!

xxYOxx
01-08-2010, 18:47
Ако искаш голямо куче Голдън Ретривър, а малко - Пинчер или Чихуахуа

st3f1too
01-08-2010, 19:16
Ако искаш голямо куче Голдън Ретривър, а малко - Пинчер или Чихуахуа

+1

PiruBloodz
01-08-2010, 21:54

Ами то това е до стопанин, как ще си възпита кучето

Защо всички харесвате голдъните с тази дълга козина?
и какво им е голямото :lol:

st3f1too
01-09-2010, 08:37

голдъните са прекрасни кучета, и доста умни 1голдън ретривър е 200пъти по-умен от 1чихуа-хуа или пинчер или което и да е друго куче :)

Jus7DreamBoy
01-09-2010, 09:28
Аляски Маламут си вземи обожавам ги :smt007

http://images14.snimka.bg/002388274.jpg

http://bezdom.info/forum/userpix/12717_P1010505_2.jpg

http://www.oferti.bg/media/offers/0/fdba8e79.jpg

http://bestfellows.com/wp-content/uploads/2008/07/alaskan-malamute2.jpg

PiruBloodz
01-09-2010, 10:37

голдъните са прекрасни кучета, и доста умни 1голдън ретривър е 200пъти по-умен от 1чихуа-хуа или пинчер или което и да е друго куче :)

значи избирате голдън, защото по-лесно се обучава?

аз пък мога да ти кажа, че на нашата поляна има 2 голдъна, които изобщо не слушат, единия даже вече е станал агресивен

а моето куче (хъски) слуша много повече от тях, а уж се водят по-трудно обучаеми(пък и е по-малко)

Jus7DreamBoy

какъв е тоя кафяв маламут на 1вата снимка 8-)

2рото също не е маламут, май

Едит: стефито, забравих да допълня, че колкото по-малко е кучето, толкова по-послушно би било
имаме и мопс, само като му извикаш забравя всичко и идва веднага
същото би трябвало да е и с пинчерите ;)

BlackKeys
01-09-2010, 11:23
Каквото и да си вземеш, ако ще го гледаш в апартамент си вземи малко куче от рода на пинчер, чихуахуа, дакел.

st3f1too
01-09-2010, 11:37

значи избирате голдън, защото по-лесно се обучава?

аз пък мога да ти кажа, че на нашата поляна има 2 голдъна, които изобщо не слушат, единия даже вече е станал агресивен

а моето куче (хъски) слуша много повече от тях, а уж се водят по-трудно обучаеми(пък и е по-малко)

Jus7DreamBoy

какъв е тоя кафяв маламут на 1вата снимка 8-)

2рото също не е маламут, май

Едит: стефито, забравих да допълня, че колкото по-малко е кучето, толкова по-послушно би било
имаме и мопс, само като му извикаш забравя всичко и идва веднага
същото би трябвало да е и с пинчерите ;)

Не съм казала,че харесвам голдъните защото са по-лесни за обучение а ,че просто са умини кучета :)