Влез

View Full Version : Какво правите когато....?

uSmivKaLovE
09-29-2009, 12:46
Какво правите, когато сте били с даден човек дълго време и сте свикнали дотолкова с него, че сте се чудили:какво ли ще правя ако се разделим? И в един момент това се случва..като гръм от ясно небе. Първо изглежда нерално в продължение на няколко дни... после надеждите се връщат и разбиват, връщат и разбиват, докато не осъзнаете, че онова старо"преди" си е отишло?
Да, говоря за себе си. Нещата така се преобърнаха, че още не мога да се осъзная... правя грешка след грешка, но каква грешка е това да се бориш?
Опитвам се да се откъсна от него, но е минало прекалено малко време(може би 2-3 седмици), в което станаха толкова много неща... събирания, раздели.
Та опитвам се да продължа напред... и има моменти, в които имам достатъчно воля, но дойде ли момент на тъга усещам безсилие...Искам да чуя гласа му дори за секунди, просто за да знам, че е добре. След това съжалявам за постъпката си и пак започвам отначало... докато не минат 2-3-4 дни, след които почва адски много да ми липсва.
Въпросът ми е какво правите в тези моменти на слабост? Как продължавате напред, когато не знаете накъде да тръгнете...?
Просто съм адски объркана. Бих искала да се справя с тази ситуация... но почне ли да ми липсва ставам друг човек и забравям за достойнството си... колко глупаво...

Kukumqvka
09-29-2009, 12:49
Какво правя ли ? .. убеждавам себе си,че всичко е грешка,а не трябва да е така.И когато наистина съм убедена,че не си струва продължавам напред,без да гледам миналите дни.

dimitar_ak
09-29-2009, 12:52
Замисли се за всичките неща които си искала да правиш докато сте били заедно и не си могла. Не оставай дълго време сама. НЕ ГО ТЪРСИ. Временно или изобщо махни от погледа си нещата, които биха те подсещали за него. Забрави за сърцераздирателните песнички и филми. Пускай си нещо диво което те кара да танцуваш. Захвани се с хобито си или спорт. И не на последно място бъди винаги изтупана и добре изглеждаща. Сега си сама, а момчетата не дремят.

FromAutumToAshes
09-29-2009, 12:54
Бъркам си в ушите :lol:..

Ми случи ми се преди месец (: ама ето на жив съм ^^ преживява се ;]

LadyDi
09-29-2009, 12:54
Замисли се за всичките неща които си искала да правиш докато сте били заедно и не си могла. Не оставай дълго време сама. НЕ ГО ТЪРСИ. Временно или изобщо махни от погледа си нещата, които биха те подещали за него. Забрави за сърцераздирателните песнички и филми. Пускай си нещо диво което те кара да танцуваш. Захвани се с хобито си или спорт. И не на последно място бъди винаги изтупана и добре изглеждаща. Сега си сама, а момчетата не дремят.
Их, че хубаво мнение :)

Де да ставаше и толкова лесно, колкото се изписва...

dimitar_ak
09-29-2009, 12:57
Изобщо не е лесно. Коства ми 3 месеца за да почна да живея отново като необвързан и още 3 докато съвсем се отърся от спомена.

LadyDi
09-29-2009, 12:57
Именно :)
Каквото и да я посъветвате, трябва да знае, че боли много и е много трудно.

uSmivKaLovE
09-29-2009, 12:59
Дам... боли. И може би най-добрата алтернатива за момента е някакво хоби или спорт, с което да запълня времето си.

FromAutumToAshes
09-29-2009, 13:01
Изобщо не е лесно. Коства ми 3 месеца за да почна да живея отново като необвързан и още 3 докато съвсем се отърся от спомена.

За кого как. Както казах мен ми тярбваше месец. Вече много рядко, да не кажа избощо мисля за това

smiirnoff
09-29-2009, 13:04
ами аз си намирам нови неща да правя
новото винаги ми помага във всяка една трудност
намерих нови забавления, запознах се с много нови хора
видях нови неща ...
така се разсейвам и ми минава много бързо* ^^

*не точно да ми мине, просто не мисля за това, което се е случило и като не мисля за него го забравям (не напълно разбира се)

^^

moneycomeme
09-29-2009, 13:13
Когато скъсах с приятеля ми,което бешеее мнооого отдавна се отдадох на хобита,които ме карат да се усмихвам и да се чувствам удовлетворена.Запиши се на нещо,което харесваш,опитвай се да правиш неща,които те удовлетворяват и един съвет от мен,колкото и да те боли(вярвам,4е ти е трудно)не му звъни,не го търси,все едно никога не е съществувал!Така и на теб ще ти е по-лесно!Аз така постъпих и не съжалявам и не съм имала излишни емоции по него.

ShtrudeL
09-29-2009, 13:17
Ама защо говорите толкова парламентарно,зубарско,рек ламно и преувеличено все едно на живо говорите по същия начин. Наистина е преувеличено и такива работи ми изглеждат фалшиви (не казвам,че са).
Говоря за автора и за такива като него.

dimitar_ak
09-29-2009, 13:21
Ама защо говорите толкова парламентарно,зубарско,рек ламно и преувеличено все едно на живо говорите по същия начин. Наистина е преувеличено и такива работи ми изглеждат фалшиви (не казвам,че са).

Не прочетох къде отговори по темата

ShtrudeL
09-29-2009, 13:32

Не прочетох къде отговори по темата

и такива работи ми изглеждат фалшиви (не казвам,че са).

Достатъчно,за да не продължа отговора по темата си. Но хубаво:

Ето какво правя когато съм дълго време с някой и нещо ме тревожи (понеже до сега не съм се разделяла с никой)
Сдухвам се. Мисля купища глупости. Всеки път обичайното. Случва се,ако е нещо по сериозно (всъщност действително не е,но аз го превръщам с такова за мен) да си поплача на спокойствие,като абсолютно никой не бива да ме вижда и да ми виси на главата с глупави съвети,които ме объркват и дразнят. След като изясним всичко,всичко това по-горе е отишло майната си и нещата се оправят. Мразя да мрънкам на тоя и на ония какво ми е освен ако не го засяга пряко. Мразя да се оплаквам пред някой си и да обвинявам живота,да казвам колко е несправедлив и тежък и как няма любов.
Цялата емоция около всичко тва няма как да се покаже с ревливо изражение на лицето ми освен ако аз не реша.
Така че престанете да мрънкате и да сте недоволни,ценете това което имате и най-вече се оправяйте сами,щото (ето клишето...нали все пак по темата) ако сами не си помогнете няма кой друг да го направи.

CuJLu
09-29-2009, 13:33
Имам няколко вариянта :)
1.Един ден сълзи , рев , шоколад и т.н. а на другичт ден просто си казвам, че някой от "горе" е решил,че няма смисъл от тази връзка . :)
2.Мисля филосовски :-o
3.Излизам с приятелки да набележим нов обект :D

има и нещо което ми направи впечатление в това което написа uSmivKaLovE "когато сте били с даден човек дълго време и сте свикнали дотолкова с него" в този момент когато си "свикнала" с него мислиш ли, че си го обичала както в пърбите би дни :)

ShtrudeL
09-29-2009, 13:35
когато си "свикнала" с него мислиш ли, че си го обичала както в пърбите би дни

Да.
И аз да си кажа.

uSmivKaLovE
09-29-2009, 13:37
Имам няколко вариянта :)
1.Един ден сълзи , рев , шоколад и т.н. а на другичт ден просто си казвам, че някой от "горе" е решил,че няма смисъл от тази връзка . :)
2.Мисля филосовски :-o
3.Излизам с приятелки да набележим нов обект :D

има и нещо което ми направи впечатление в това което написа uSmivKaLovE "когато сте били с даден човек дълго време и сте свикнали дотолкова с него" в този момент когато си "свикнала" с него мислиш ли, че си го обичала както в пърбите би дни :)Да, разбира се.
А по-горе имаше едно мнение от момиче, което е спряло да търси момчето... такава воля ми трябва.

siskas93
09-29-2009, 13:38
Пускам си най-тежките балади скъсвам се да рева и заспивам така го карам няколко дена :grin:

anity92
09-29-2009, 13:51
лелеее аз незнам ако се разделим с приятеля ми какво ще правя :( .. дотолкова си свикнах с него чее недай се боже се разделим някой ден сигурно живота ми ще се обърне на 180 градуса .. адски много съм превързана към него :smt007 :smt007 :smt007 дано всичко е наред : ))

ShtrudeL
09-29-2009, 13:53
Едва ли знаеш какво е живота ти да се преобърне на 180 градуса.

valdesbg
09-29-2009, 14:21
но каква грешка е това да се бориш?

Когато каузата е загубена, когато войната вече е приключила тогава да се бориш е грешка. При това огромна.

Опитвам се да се откъсна от него, но е минало прекалено малко време(може би 2-3 седмици), в което станаха толкова много неща... събирания, раздели.

Нем, опитваш се да се събереш с него. Не искаш да приемеш че всичко е приключило. Това да осъзнаеш че Той вече го няма те плаши. Та мисълта ми е че правиш обратното на това което пишеш. И тези редове го потвърждават.

Искам да чуя гласа му дори за секунди, просто за да знам, че е добре. След това съжалявам за постъпката си и пак започвам отначало... докато не минат 2-3-4 дни, след които почва адски много да ми липсва.

С една раздяла не свършва света, не свършва и живота. Това е просто момент, в който пътищата ви с даден човек се разделят и ти и той отивате в различни посоки с различни хора. Всичко това е нормално, целия този процес е естествен. Защото ако с даден човек не си пасвате, то винаги ще дойде момент който да ви го покаже, и който да ви напомни че не е уместно да продължавате да сте заедно. А ако наистина си пасвате и се допълвате, то такъв момент няма да присъства дори в мислите ви.

Как продължавате напред, когато не знаете накъде да тръгнете...?

Първо - тръгваме напред по посока на собствените си цели. А именно - влизане в уни, намиране на нова работа, повишение в службата, намиране на нов човек с когото да бъдем, резервиране на билети за дългоочакваната екскурзия до мястото Х...

Схвана идеята, нали? :)

С няколко думи - продължи напред, не се закопавай и не тъпчи на едно място. също така не се и самосъжалявай :)

За въпроси и още съвети съм насреща - на ЛС :)

smiirnoff
09-29-2009, 14:23
пфу тоя влади много добро човечЕ :Д
като някой психолог си бе :Д

^^

Lincheto
09-29-2009, 14:24
Яж. Храната помага

LoveRetroMusic
09-29-2009, 14:25
Опитвам се да продължа напред :]

dimitar_ak
09-29-2009, 14:29
Опитвам се да продължа напред :]

Я излез довечера с някого на кафе/бира. Имаш приятели нали?

GodLovesYou
09-29-2009, 14:39
пазя каквото имам

anity92
09-29-2009, 14:43
Едва ли знаеш какво е живота ти да се преобърне на 180 градуса.

напротив много добре си знам ;) ти недей да ми казваш дали знам или незнам.. и щом съм го написала представи си сигурно знам какво е..

ShtrudeL
09-29-2009, 14:44
Това да те зареже някой? По дяволите кой знае какви нищожни "проблеми" имаш,ама инече си с преобърнат живот. Какво тогава да кажат хората без дом,семейства,инвалиди,хор с увреждания и т.н.

valdesbg
09-29-2009, 14:47
Мише, надявам се усещаш че тая война е загубена, още преди да я започнеш...

Ама няма лошо де, трупай мнения.

П.П. Не те иронизирам или обиждам. Трупам мнения :)

CuJLu
09-29-2009, 15:38
Това да те зареже някой? По дяволите кой знае какви нищожни "проблеми" имаш,ама инече си с преобърнат живот. Какво тогава да кажат хората без дом,семейства,инвалиди,хор с увреждания и т.н. олее колко си права защото любовта е всичко, но и нищо :?

Hilary_
09-29-2009, 18:22
Миналото нека си остане там .. да било е хубаво но до там!!! След като всичк ое свършило значи е имало причина и няма смисъл да се връща на ново след като няма да се промени, а става още по - зле .. :-o Тежко е да .. но няма друг начин (поне за мен!!!) ..

ShtrudeL
09-29-2009, 19:33
Мише, надявам се усещаш че тая война е загубена, още преди да я започнеш...

Ама няма лошо де, трупай мнения.

П.П. Не те иронизирам или обиждам. Трупам мнения :)

Разбирам. ^_^

anity92
10-05-2009, 14:50
Това да те зареже някой? По дяволите кой знае какви нищожни "проблеми" имаш,ама инече си с преобърнат живот. Какво тогава да кажат хората без дом,семейства,инвалиди,хор с увреждания и т.н.

ти познаваш ли ме??? нито си ми в семейството нито в къщатата, за да разсъждаваш върху личния ми живот. и моля запази вече академичното си мнение за теб :) аз бях до тук !

LoveRetroMusic
10-05-2009, 14:52
Резюме :>

PsychologicalDisorder
10-05-2009, 14:53
режа си вените. :(

courtney
10-05-2009, 15:06
Еми не е лесно, случвало се е почти на всеки, но ето, никой не е умрял, защото е приключил дълга и сериозна връзка. Да, ще те боли и ще ти е гадно, но не съм съгласна, че трябва веднага да се хвърлиш в 100 спорта и хобита или нови момчета, които да те разсеят, според мен не е здравословно да потискаш чувствата си. Първите няколко дни с чиста съвест си излей каквото имаш на някой приятел или близък, те ще те изслушат и ще те подкрепят. И както сама каза, ще ти се иска да му звъниш, да се събирате отново, да оправяте нещата.. Само че, повярвай, такова решение е супер спонтанно и необмислено и, въпреки че често тези решения водят до хубави последствия, в случая не е най-добрия вариант. След време, когато останеш само с хубавите спомени, ще ти е смешно докъде си била готова да стигнеш, за да оправиш кашата. Аз като се замисля кви простотии вършех до едно време, направо се чудя колко ли жалко е изглеждало. :? 8-) Продължи напред, запази хубавите моменти в съзнанието си, но се опитай да удържиш порива да се чувате, и виждате или нарочно да се опитваш да го засичаш, защото така ще ти е доста по-трудно. Никога, ама никога в такива ситуации не съм вярвала, че времето лекува, и съм се изсмивала над тези съвети, но е факт... ако не лекува, то поне с времето се примиряваш и ти става все едно.

P.S. И още нещо... замисли се над това какво имаш. Скоро осъзнах, че трагичните и страшни неща, не се случват само на хората от новините, а и на реални, близки мои хора и до голяма степен ме уплаши. Не искам да омаловажавам проблема ти, но трябва да знаеш, че нервите, които сега хабиш по това са просто незаслужени. Случват се ужасни, страшни неща всеки ден, затова се опитай да оцениш каквото имаш, бъди с приятелите, със семейството си, обърни внимание на плюсовете в живота си и гледай позитивно! И успех. :)

LoveRetroMusic
10-05-2009, 15:20
режа си вените. :(

:(

BloniTka
10-05-2009, 17:08
Ами както казаха преди мен излей чувствата си..нареви се примерно. Ще ти олекне.. Аз така съм правила и помага. В един момент просто ти омръзва да ревеш. Щом сте скъсали явно е имала няква основателна причина. Бъди силна. Честно казано.. на мен също ми се е случвало. Но нашите отношения с него бяха много сложни.. И все пак си останахме много добри приятели,много близки. И макар,че сега си имам сериозен приятел,онзи никога няма да го забравя. Спомените са хубаво нещо,но трябва да се стремиш да продължиш напред..

Maliby
10-05-2009, 21:04
Замисли се за всичките неща които си искала да правиш докато сте били заедно и не си могла. Не оставай дълго време сама. НЕ ГО ТЪРСИ. Временно или изобщо махни от погледа си нещата, които биха те подсещали за него. Забрави за сърцераздирателните песнички и филми. Пускай си нещо диво което те кара да танцуваш. Захвани се с хобито си или спорт. И не на последно място бъди винаги изтупана и добре изглеждаща. Сега си сама, а момчетата не дремят.

Много правилен подход..
Дай си малко време, за да го превъзможгеш, да направиш равносметката и после продължавай.

BigFakeSmile
10-06-2009, 07:10
Какво правя ли ? .. убеждавам себе си,че всичко е грешка,а не трябва да е така.И когато наистина съм убедена,че не си струва продължавам напред,без да гледам миналите дни.

ами да, пък и ако не е ГОЛЯМАТА ти любов....ще отмине с времето, само леко ще те дразни, като го видиш...но ако пък той е човека...ко да ти кажа...лек май няма..само с времето чувствата отминават...
но наистина не го търси, полза няма да има, само унижение.

iiirish
10-06-2009, 07:30
Ами чисто и просто продължаваш напред. То не е толкова трудно - не свършва света с някой човек, но пък това открива пред теб нови възможности, може би и по-добри. Просто гледаш да не мислиш много много и нещата се получават от само себе си.

PurpleDream
10-06-2009, 08:46
не пускаме дълги теми,...

sladurana_be
10-06-2009, 10:15
Искам дати кажа,че съм го преживявала.Знам колко много боли!За да го превижееш трябва да си много силна.Ще ти дам няколко съвета как да го забравиш.
1.Бъди много силна!
2.Прави всичко това което си правила докато сте заедно Пример:излизай навън,гримиравай се не се отказвай от нищо! Това беше наи трудното правило за мен!
3.Златното правило:Времето лекува раните!!! Вярно е!
4.Ако има как не се срещайте.Ако го видиш и ти говори нещо просто му кажи да не усложнява нещата!
5.Само следващата любов ще те излекува напълно!

Успех,мила!!! :-)

Assshley
10-06-2009, 11:18
Няма да се правя на някаква .. обикновенно при мен винаги се получава така,че първата вечер примерно,когато се случи си изплаквам очите . После започвам с мислите от рода на "Ще го забравя,не ме интересува .. да прави каквото си иска" и някакси усещам,че мога да продължа и след като минат два,три дена,в които го видя 5 пъти и е далеч от мен пак започвам да се сдухвам . До сега не съм се разделяла с приятеля си окончателно,но съм се опитвала да живея с нагласата,че повече не е в живота ми и ще го забравя и знам какво е .. особено ако си прекалено привързан и връзката е била дълга.От личен опит мога да кажа,че единственото нещо,с което що годе се разсейвам е излизането с приятелките ми . Разбира се има си време,в което им мрънкам и т.н ама общо взето гледам да говорим и после да приключим темата и да си се посмеем както ни е си знаем .. ;) Единствено приятелите ми са ми помагали поне за момент да се оттърся от мисълта за него въпреки,че не мога въобще да не мисля.

cinderella_gugutka
10-06-2009, 15:11
еми продължавам напред с мнго воля-разсейвам се с каквото мога и така.но ако искаш да продължиш напред най добре не поддържай никакви контакти с него ,поне в на4алото.кофти е ,но всеки преминава през някаква тежка раздяла и открива как да се справя с болката :o дай си време-болката ще отмине

fenastz
10-06-2009, 15:31
Вися на компа и си тъпея :)

Amateur
10-06-2009, 16:43
Слушаи са,забрави го.Не му ходи по гъза има и други ще си намериш нещо по-добро!!!!!