Влез

View Full Version : изневяра

Utopia
10-04-2009, 18:50
според вас защо хората изневеряват. защо някой дори се отричат от децата си и тръгват след друг/а мъж/жена.

случва ли се това и сред тинейджърите или само възрастните има този проблем.

Shuushiii
10-04-2009, 18:56
случва се при всички възрасти на човека. А защо? Ми защото има хора,които просто са си такива. Някъде е генетично,а при други това е просто 'начин за изразяване'. Има личности,които не могат да оценят щастието да си само с един човек,да си моногамен. Или не им е дошло времето? Всеки от нас изживява онзи момент,в който просто иска да наруши законите(често това са нашите години),но по-късно,като по-зряли личности вече са се 'наиграли' и искат да се отдадат само на един,но за съжаление вече са разбили бройки сърца. А понякога си опита и до човек както казах,аз примерно,дори и да съм едва на 17 до сега не съм кръшкала,не го искам,не се чувствам добре,дори когато пред мен има друг обект,който ме привлича. Аз просто съм моногамна личност. А съществуват и милион оправдания
-няма секс
-стара любов
-тя/той не ме изслушва
-не се чувствам подкрепен/а
и милион други....който са? (празни,кухи,тъпи) просто в тази връзка Ти не можеш да бъдеш верен или...прочетете по-нагоре

Hilary_
10-04-2009, 19:06
- от скука
- липса на чувства и уважение спрямо другия ..
- навик ..
- пиянска вечер + загуба на памет .. ;д

PurpleDream
10-04-2009, 19:24
случва се при всякакви двойки, защото хората са глупави и не оценяват това което имат.......

balu4ka
10-04-2009, 19:27
случва се при всякакви двойки, защото хората са глупави и не оценяват това което имат.......

+1

Maliby
10-04-2009, 19:39
Основно според мен хората изневеряват, когато не са удовлетворени от една връзка - когато разговорът и комуникацията върви, когато няма разнообразие.. общо взето, когато сексът и изобщо съвместният живот станат сиви, еднообразни - превърнат се в рутина. Това не допада на никого и е нормално да започнеш да се оглеждаш за нещо, което да съживи тръпката.
Също така, когато мъжът се държи твърде изкусо, когато само му се вика и нарежда "Не гледай, не пипай, не закъснявай!" Когато една жена няма доверие в партньора си и не вярва на това, което той и казва и недай си боже го набеждава за глупости, тогава той ще си каже "Еми хубаво, тя така и така ме е нарочила и мисли, че изневерявам, зщо тогава да не взема да го направя.. Поне ще има за какво да се сърди!" Много погрешен е подхода и самият начин на мислене да се ограничава мъжа и да се смята, че непрекъснато заклевайки го във вярност това означава, че връзката е стабилна и ще остане без проблем. Нали знаете "Ако обичате нещо - пуснете го на свобода. Ако то се върне при вас - завинаги ще бъде ваше, ако ли не - значи никога не е било"

Друг повод за изневери са моменти състояния, пиянство, обърканост.. Тогава човек може да се подхлъзне и да изневери.

Neopitom3na
10-04-2009, 19:41
предполагам от скука 8-)

LadyDi
10-04-2009, 19:50
O, има хиляди ПОВОДИ за изневярата. Скука, еднообразие, липса на внимание. Горе ги изброиха.

Но има и друго. В човекът е генетично заложено да "преследва", да търси плячка. Когато опитомиш нещо, то вече не ти е интересно :) Това е ПРИЧИНАТА да изневеряваме.

И се среща както при тийновете, така и при възрастните.

Utopia
10-04-2009, 19:51
добре, де. ако това според вас е причината, защо изневяра
защо не развод и всеки да прави каквото иска ?!

NamelessRomantic
10-04-2009, 19:52
От липса на отговорност и егоизъм.После се връщат на колене и съжаляват...пф. :/

Да,нашите са разведени.

ShtrudeL
10-04-2009, 19:53
И аз това се чудя...по-добре да оставиш човека,с който си и тогава да си с друг,от колкото да му изневериш. Глупаво е.И някак си смешно...

LadyDi
10-04-2009, 19:57
И аз това се чудя...по-добре да оставиш човека,с който си и тогава да си с друг,от колкото да му изневериш. Глупаво е.И някак си смешно...
Туше. Права си. Обаче човек си е егоист. Защо да се отказва от това, което вече си има?

Maliby
10-04-2009, 20:08
Да, хората са егоисти, мислят повече за себе си, да удовлетворят нуждите си от това, как евентуално би се почувствал партньорът им при изневяра..

NamelessRomantic
10-04-2009, 20:11
Exactly.

zagadkataa
10-04-2009, 22:54
аз гласувам за пиянските вечери .... хаха не усазнават кво губят жалко за тях

iashxui
10-04-2009, 22:55

++1

незнам след време как ще мисля за това .. но аз не мисля че има нужди от изневяри .. ако неискаш да си с някого защо ще си с него и после да го нараниш с тази постъпка .. т.е ако искам да изневеря по скоро бих скъсала човека на когото искам да го направя за да съм с другия отколкото да му направя гадно : ) и все пак съм правила тази грешка и то не веднъж .. и след като я направих осъзнах че няма смисал от това

та причините са че или не ти е достатъчен един , искаш нещо друго и се подаваш на изкушението или си пил ;д

iashxui
10-04-2009, 22:59

++1

незнам след време как ще мисля за това .. но аз не мисля че има нужди от изневери .. ако неискаш да си с някого защо ще си с него и после да го нараниш с тази постъпка .. т.е ако искам да изневеря по скоро бих скъсала човека на когото искам да го направя за да съм с другия отколкото да му направя гадно : ) и все пак съм правила тази грешка и то не веднъж .. и след като я направих осъзнах че няма смисал от това

та причините са че или не ти е достатъчен един , искаш нещо друго и се подаваш на изкушението или си пил ;д

BuzkatA
10-04-2009, 23:00
Изневярата никога не трябва да се приема като нещо което е липсвало в човека срешу теб и си отишъл да си го вземеш от друг/а...

Когато започнеш връзка с някого го приемаш такъв какъвто е ...дори и да не знаеш, неговите плюсове и минуси ...

Оправдание за изневяра няма, няма и да има :)

radybt
10-05-2009, 00:27

+1
+2

experiment_m
10-05-2009, 08:01
Колкото и да е готин човекът до теб има моменти в които ти омръзва. И точно това са моментите в които може да те поблазни идеята да удариш нещо чуждо. И аз много пъти съм си мислил - "Е чак сега с това пиче ще й изневеря...", но не, :o търпя малко пък ми мине и пак си продължаваме по старому.
Изневярата не може да се каже, че се провокира от консумация на алкохол или неудовлетвореност на нуждите ни от другия. Всичко опира до характер и самоконтрол.