View Full Version : изневяра
според вас защо хората изневеряват. защо някой дори се отричат от децата си и тръгват след друг/а мъж/жена.
случва ли се това и сред тинейджърите или само възрастните има този проблем.
Shuushiii
10-04-2009, 18:56
случва се при всички възрасти на човека. А защо? Ми защото има хора,които просто са си такива. Някъде е генетично,а при други това е просто 'начин за изразяване'. Има личности,които не могат да оценят щастието да си само с един човек,да си моногамен. Или не им е дошло времето? Всеки от нас изживява онзи момент,в който просто иска да наруши законите(често това са нашите години),но по-късно,като по-зряли личности вече са се 'наиграли' и искат да се отдадат само на един,но за съжаление вече са разбили бройки сърца. А понякога си опита и до човек както казах,аз примерно,дори и да съм едва на 17 до сега не съм кръшкала,не го искам,не се чувствам добре,дори когато пред мен има друг обект,който ме привлича. Аз просто съм моногамна личност. А съществуват и милион оправдания
-няма секс
-стара любов
-тя/той не ме изслушва
-не се чувствам подкрепен/а
и милион други....който са? (празни,кухи,тъпи) просто в тази връзка Ти не можеш да бъдеш верен или...прочетете по-нагоре
- от скука
- липса на чувства и уважение спрямо другия ..
- навик ..
- пиянска вечер + загуба на памет .. ;д
PurpleDream
10-04-2009, 19:24
случва се при всякакви двойки, защото хората са глупави и не оценяват това което имат.......
случва се при всякакви двойки, защото хората са глупави и не оценяват това което имат.......
+1
Основно според мен хората изневеряват, когато не са удовлетворени от една връзка - когато разговорът и комуникацията върви, когато няма разнообразие.. общо взето, когато сексът и изобщо съвместният живот станат сиви, еднообразни - превърнат се в рутина. Това не допада на никого и е нормално да започнеш да се оглеждаш за нещо, което да съживи тръпката.
Също така, когато мъжът се държи твърде изкусо, когато само му се вика и нарежда "Не гледай, не пипай, не закъснявай!" Когато една жена няма доверие в партньора си и не вярва на това, което той и казва и недай си боже го набеждава за глупости, тогава той ще си каже "Еми хубаво, тя така и така ме е нарочила и мисли, че изневерявам, зщо тогава да не взема да го направя.. Поне ще има за какво да се сърди!" Много погрешен е подхода и самият начин на мислене да се ограничава мъжа и да се смята, че непрекъснато заклевайки го във вярност това означава, че връзката е стабилна и ще остане без проблем. Нали знаете "Ако обичате нещо - пуснете го на свобода. Ако то се върне при вас - завинаги ще бъде ваше, ако ли не - значи никога не е било"
Друг повод за изневери са моменти състояния, пиянство, обърканост.. Тогава човек може да се подхлъзне и да изневери.
Neopitom3na
10-04-2009, 19:41
предполагам от скука 8-)
O, има хиляди ПОВОДИ за изневярата. Скука, еднообразие, липса на внимание. Горе ги изброиха.
Но има и друго. В човекът е генетично заложено да "преследва", да търси плячка. Когато опитомиш нещо, то вече не ти е интересно :) Това е ПРИЧИНАТА да изневеряваме.
И се среща както при тийновете, така и при възрастните.
добре, де. ако това според вас е причината, защо изневяра
защо не развод и всеки да прави каквото иска ?!
NamelessRomantic
10-04-2009, 19:52
От липса на отговорност и егоизъм.После се връщат на колене и съжаляват...пф. :/
Да,нашите са разведени.
ShtrudeL
10-04-2009, 19:53
И аз това се чудя...по-добре да оставиш човека,с който си и тогава да си с друг,от колкото да му изневериш. Глупаво е.И някак си смешно...
И аз това се чудя...по-добре да оставиш човека,с който си и тогава да си с друг,от колкото да му изневериш. Глупаво е.И някак си смешно...
Туше. Права си. Обаче човек си е егоист. Защо да се отказва от това, което вече си има?
Да, хората са егоисти, мислят повече за себе си, да удовлетворят нуждите си от това, как евентуално би се почувствал партньорът им при изневяра..
NamelessRomantic
10-04-2009, 20:11
Exactly.
zagadkataa
10-04-2009, 22:54
аз гласувам за пиянските вечери .... хаха не усазнават кво губят жалко за тях
++1
незнам след време как ще мисля за това .. но аз не мисля че има нужди от изневяри .. ако неискаш да си с някого защо ще си с него и после да го нараниш с тази постъпка .. т.е ако искам да изневеря по скоро бих скъсала човека на когото искам да го направя за да съм с другия отколкото да му направя гадно : ) и все пак съм правила тази грешка и то не веднъж .. и след като я направих осъзнах че няма смисал от това
та причините са че или не ти е достатъчен един , искаш нещо друго и се подаваш на изкушението или си пил ;д
++1
незнам след време как ще мисля за това .. но аз не мисля че има нужди от изневери .. ако неискаш да си с някого защо ще си с него и после да го нараниш с тази постъпка .. т.е ако искам да изневеря по скоро бих скъсала човека на когото искам да го направя за да съм с другия отколкото да му направя гадно : ) и все пак съм правила тази грешка и то не веднъж .. и след като я направих осъзнах че няма смисал от това
та причините са че или не ти е достатъчен един , искаш нещо друго и се подаваш на изкушението или си пил ;д
Изневярата никога не трябва да се приема като нещо което е липсвало в човека срешу теб и си отишъл да си го вземеш от друг/а...
Когато започнеш връзка с някого го приемаш такъв какъвто е ...дори и да не знаеш, неговите плюсове и минуси ...
Оправдание за изневяра няма, няма и да има :)
+1
+2
experiment_m
10-05-2009, 08:01
Колкото и да е готин човекът до теб има моменти в които ти омръзва. И точно това са моментите в които може да те поблазни идеята да удариш нещо чуждо. И аз много пъти съм си мислил - "Е чак сега с това пиче ще й изневеря...", но не, :o търпя малко пък ми мине и пак си продължаваме по старому.
Изневярата не може да се каже, че се провокира от консумация на алкохол или неудовлетвореност на нуждите ни от другия. Всичко опира до характер и самоконтрол.