PDA

View Full Version : МОЛЯ ВИ , РАЗКАЗА '' КОСАЧИ '' !!! ВААААААЖНО ..

silwinka
10-14-2009, 13:31
ЩЕ МИ ПОМОГНЕТЕ ЛИ ДА ГО НАПИША В СЕГ. ВРЕМЕ ? АКО ВИ СЕ ЗАНИМАВА .. ИЛИ АКО ГО ИМАТЕ ГОТОВ МООЛЯ ВИ .. :-D

chocolateMaggie
10-14-2009, 13:37
нито ми се занимава, нито пък ми се търси моя, за да ти го дам наготово ;]

justt
10-14-2009, 13:47
Пф, тва пък е толкова леснооо. :?
Седни и си го напиши, едва ли някой ще ти го даде наготово. ;]

silwinka
10-14-2009, 13:48
ТОВА К'ВО ТРЯБВА ДА РЕЧЕ .. НАЛИ СИ В ТОЗИ ФОРУМ ЗА ДА ПОМАГАШ С ИДЕИ ИЛИ СЪС СЪВЕТИ , К'ВО '' НА ГОТОВО '' .. АЗ ВИ МОЛЯ , ТИ АКО НЕ ИСКАШ .. СИ ГО КРИЙ ; :?

chocolateMaggie
10-14-2009, 14:08
ТОВА К'ВО ТРЯБВА ДА РЕЧЕ .. НАЛИ СИ В ТОЗИ ФОРУМ ЗА ДА ПОМАГАШ С ИДЕИ ИЛИ СЪС СЪВЕТИ , К'ВО '' НА ГОТОВО '' .. АЗ ВИ МОЛЯ , ТИ АКО НЕ ИСКАШ .. СИ ГО КРИЙ ; :?

аз ще си го правя сама поече от 2 часа ии после ще tu го пиша поне 10 минути, защото на теб не ти се занимава ? ахахах =DDD

SummerMakesMeHappy
10-15-2009, 16:26
" Косачи" - Елин Пелин
(сбит преразказ)

Когато Тракийското поле потъва в мрак , сред ливадите лумва огън , около който се забелязват пет фигури.Това са петима селяни , които са дошли да търсят работа като косачи.
Единият от тях , Благолажа, започва да разказва приказка за една принцеса. Тя била чудно красива и който я видел , умирал от любов по нея.
Най-младият от косачите, Лазо, се провиква , че това е лъжа.Баголажа му обяснява , че приказките са измислици, но много по-красиви от реалността.
Когато приказката свършва, Лазо възкликва , че с радост би приел такава смърт.Тогава Стамо го подиграва , че е оставил невястата си само месец след сватбата.Всички се шегуват , че докато го няма , Пенка може да си намери друг любим .
Благолажа дори запява песента за невярната булка , а когато свършва , споделя с другите ,че ако е на мястото на Лазо, би се върнал у дома.
Скоро всички заспиват , но растроен от подигравките на другарите си , младият мъж лежи и си мисли за Пенка.
На сутринта косачите откриват , че Лазо си е тръгнал за вкъщи.

bojilow
10-15-2009, 16:41
Затъпяхте напълно ! :-x
Елементарен преказказ неможе да направите, трябва да пишат уценката на SummerMakesMeHappy.

Не пиши с главни букви, което означава, ЧЕ ВИКАШ !
Никой не е длъжен да ти прави тъпите (като теб самия преразкази, съчинения и тн.)

Форума е за друг вид въпроси, относно гаджета, проблеми с биячи в училище и каквото друго се сетиш, а ти не заслужаваш да пишеш в него!

Ако успорваш мнението ми или има някакъв проблем относно казаното
гр. София - жк. Люлин 2 - блок 208 - вход Б - етаж 6 !

Или ако се изгубиш - 0886750699..

Стига викахте и събирахте самочуствие в тия форуми..
:-x

Съжелявам за променянето на "интелектуалния въпрос" и изцяло изместване от темата, но просто ми писна от такива лайна, който даже си позволяват да пишат с главни букви ! :-x

slynchoo
10-15-2009, 16:43
Елементарен преказказ неможе да направите, трябва да пишат уценката на SummerMakesMeHappy.

Никой не е длъжен да ти прави тъпите (като теб самия преразкази, съчинения и тн.)

Форума е за друг вид въпроси, относно гаджета, проблеми с биячи в училище и каквото друго се сетиш, а ти не заслужаваш да пишеш в него!

Съжелявам за променянето на "интелектуалния въпрос" и изцяло изместване от темата, но просто ми писна от такива лайна, който даже си позволяват да пишат с главни букви ! :-x

Браво.Много добре казано!

aloveyou
10-15-2009, 17:44

Точно,кратко и много ясно казано

teenems
10-15-2009, 18:37
авъъъъъй не можеш да промениш глаголите в сег.време ! бих ти казала да седнеш здраво над учебниците ,че си много зле с материала !!!!!!!!!!!

iiordanova
10-16-2009, 06:20
:-o Това е най-лесното.
В сегашно време ..
По добре седни и за по-малко от 2 часа ще го напишеш. Няма да усетиш как са минали , а така ще оттренираш и писане на преразказ.

elito0o0o0
10-16-2009, 07:21
http://www.pic4ever.com/images/4fvgdaq_th.gifhttp://www.pic4ever.com/images/4fvgdaq_th.gifhttp://www.pic4ever.com/images/4fvgdaq_th.gifhttp://www.pic4ever.com/images/4fvgdaq_th.gifти ако с това не можеш да сe справиш... http://www.pic4ever.com/images/4fvgdaq_th.gifhttp://www.pic4ever.com/images/4fvgdaq_th.gif

Сега.. само да поясня ,че това не е сайт,в който трябва другите да ти пишат елементарните домашни.. Това е сайт ,в който хората споделят с другите какви са им проблемите и искат съвети как да се справят с тях... А ти какво правиш? Проблема ти е следния: Така нареченото сиво вещество отказва да работи при теб .. Айде върви се гръмни за здраве! ;)

YourStar
10-16-2009, 09:42
Ужас!! :shock:

LoveRetroMusic
10-16-2009, 14:23
Прочети си произведението и си отвори учебника по български :] Едва ли някой ще седне да ти пише целия разказ, направи си един план и готово. Пък и ако сега някой ти го направи, какво ще правиш следващия път.

dimitrakii
10-07-2012, 11:44
хора нов съм и незнам как да направя тема ;д затова ще ви помоля да ми дадете Косачи на епизоди :(( блгодаря Ви предварително!

Makenzi97
10-07-2012, 12:28
5лв и ти го пращам. Още 3 отгоре и ти правя и преразказ/есе.

Daydreamer3
10-07-2012, 16:55

не можете*
оценката*

mlakniwe
10-07-2012, 17:20
Кой малоумен даскал по БЕЛ ще ви кара да пишете някъв разказ в сегашно време, пък и тва се учи 11 клас и е нормално да се прави анализ/интерпретация върху дадено произведение, а не преразказ-освен ако не си под 7-ми клас

nor4eto99
10-07-2012, 18:44
Това се учи в 6-ти клас. Прочети го 2 пъти и започни да пишеш. Пък и докато пишеш имаш учебник пред себе си, това не е като да пишеш по спомен :Х

adoreher
10-07-2012, 19:11
пък и тва се учи 11 клас
чудя се кой е по-прост
ти или авторката?

mlakniwe
10-08-2012, 08:15
сигурен съм , че съм го учил в 11 клас, защо да съм прост?

kitty02
10-08-2012, 15:38
Темата е от 2009, момичето отдавна си е написало преразказа. :D

nor4eto99
10-09-2012, 18:02
Аз това го учих миналата година, сега съм 7-ми клас. То беше първото произведение в учебника ни.