Влез

View Full Version : Как да кажа на наще ,че пуша ?

GeWsTyLe
11-04-2009, 11:39
Аз съм 8клас.. пуша от 6-ти :-D ... баща ми г/д ме знай .. и не е против.. но майка ми ме е хващала.А пък аз всеки път отричам и ми писна да се крия. :x
Когато мама ме хвана :shock: ми каза : Няма да те казвам на баща ти :P
но след време татии ме накара да запаля цигара пред него .. и аз естествено се правих че не мога..кашлях т'фа онова .. знаете как е :D
Не ,че не ме знаят ами просто се правят на ударени ,, и искам да им кажа ,защото ми писна :-x
Обаче има и друг проблем :shock: уча в такова дскл .. че тренирам всеки ден балет... и цигарите не ми се отразяват добре,когато съм на тренировки .. :neutral: и се чудя .. дали да ги откажа, или а им кажа :D :P :( помогнете #-o

Bellezza
11-04-2009, 11:44
Според мен ги откажи по-скоро .. Или ако не искаш пък поне пуши по 1, 2 цигари на ден .. Пък за родителите според мен не им казвай даже да знаят може по нататък да ти създадат Проблеми :? :)

GeWsTyLe
11-04-2009, 11:46
Според мен ги откажи по-скоро .. Или ако не искаш пък поне пуши по 1, 2 цигари на ден .. Пък за родителите според мен не им казвай даже да знаят може по нататък да ти създадат Проблеми :? :)

Да така е ... пък и аз не пуша мн .. с най-добрата ми приятелка правим партия :-D купуваме 1 кутия и цяла седмица сме с нея .. :grin: :oops:

LittleDude
11-04-2009, 12:03
аз пуша от миналата година (8 клас) почнах от 1-2 цигари на ден и стигнах до почти цяла кутия... предимно пуша в къщи, и не са ме хванали... само дето един ден ме видяха доло с една кутия виктори :lol: :lol: викам не са мой, дадаха ми да ги паза. майка ми почна са смей :lol: и постоянно ме пита искаш ли една цигара от мойте аз не :lol: ... сигурно знаят че пуша, но няма да им казвам... някой ден нарочно ще запаля пред тях да ма видат хубаво :lol: .
Изчакай още 1 2 години и тогава им кажи :lol:

mrtn
11-04-2009, 14:44
Аз им казах на третата седмица, откакто почнах и ме караха да ги спирам, поне 3 месеца у сега съжалявам, че не ги послушах..
а по темата, не знам просто ей така им кажи, няма да те набият или ударят спокойно.
Аз им казах като се събрахме една вечер и нали, им казах и те доста странно реагираха даже им показах цигарите, но не запалих. И ме питаха, как почна, защо почна, кой те накара.. и сега пред тях пуша 8-) Айде успех и не се притеснявай толкова... :)

GeWsTyLe
11-04-2009, 14:57
ми те не ,че ще ме бият или нещо подобно ... просто исках ,когато им го кажа да не се почувстват зле :D :D :D но все пак благодаря за всичко :oops: :grin: =; :smt120 :smt119

Yancheto
11-04-2009, 15:30
Ами, ако не ти харесва кой знае колко и можеш и без цигари - спри ги. Иначе щом родителите ти са почти сигурни, че пушиш- кажи им, ще им хареса факта, че си честна с тях.

someonerandom
11-06-2009, 10:12
Е?Каза ли им?
Ако не си,според мен трябва да им кажеш,и без това вече явно знаят.И знам че ще прозвуча като баба ти,обаче все пак спри ги-и ти казваш,че ти пречат при тренировките,а и след време ще съжаляваш,че не си ги спряла...

crazymm
11-06-2009, 12:15
И аз така исках да кажа на майка ми. Тя подозираше, не беше против, обаче с бащата много зор. Казвал ми е: "Ако те хвана, че пушиш, ще ти дам да изядеш една кутия." 8-) При което естествено аз се заливам от смях..
Един ден си бях оставила компа отворен на снимките, те са ги разгледали и са ме видяли на няколко с цигари :D . Споменаха го 2-3 пъти и сега нямам проблеми. :-D

Korrnyy
11-06-2009, 14:05
Откажи ги :) И без това вече не е модерно да се пуши :-D А и си съсипваш здравето още от 6 клас :?

Biskfitka
11-06-2009, 14:57
Откажи ги :) И без това вече не е модерно да се пуши :-D А и си съсипваш здравето още от 6 клас :? Може да не е затова...
Ами отиди при нея и и кажи.Мнооооого по-лошо е ако разбере от друг (е тя твойта май вече знае де..) Защото моята майка разбра от др. хора и повече я ядоса това,че не съм и казала,не толкова,че пуша...

Tempest
11-06-2009, 14:58
ами лесно - отиваш и казваш:
- Тате, отказах цигарите!
- Ама ти пушеше ли? И кога ги отказа?
- Утре и вдругиден правя 2 дена 8)

nightwish14
11-06-2009, 16:42
кажи на вашите щото после ще ти мрънкат, че си ги лъгала и т.н. а иначе щом тренираш няя място за цигари.. ама ти си решаваш 8)

titinkaa
11-06-2009, 18:07
Нз ако са разбрани и народни хора може да го приемат добре и нормално,ама ако са строги нз може и да ти кажат да ги спреш или да те накажат без пари

elito0o0o0
11-06-2009, 20:57
Охх.. боже. http://www.pic4ever.com/images/4fvgdaq_th.gif Щом не ти се отразяват добре,що пушиш???????? :( http://www.pic4ever.com/images/4fvgdaq_th.gif Спри ги бе момиче! Тцтцтц.. От 6-ти клас моля ти се пуши.. Оф.. леле.. Колко мъка има по тоя свят.. :(

kozzz
11-07-2009, 09:07
ем по добре така ти да се прайш че не пушиш и те да се праят че не знаят

аз цигари не пуша ама наще кат разбраха за тревата и аз им казах че вече няма да пуша
и сега знаят че си пуша ама се праят и тай ми е перфекно ;]

smileyyy
11-07-2009, 20:23
Спри гии .. безмислено е, а и после ще съжаляваш,но ще бъде късноо ...

d3sincet0y
11-08-2009, 22:04
оххх... откажи ги...

clever
11-09-2009, 09:16
вземи ги откази ;вместо да мислиш как да кажеш на вашите;че пушиш ... :?

YourFavoriteMistake
11-10-2009, 10:34
както казаха и преди мен, по-добре е ти да им кажеш, отколкото да разберат сами или да научат от някой друг. въпреки че според мен е по-добре да ги спреш, все пак си 8 клас и тренираш и сама си го каза-не ти се отразяват добре. пък и това твойто-1 кутия на седмица с приятелка дрън-дрън .. по-скоро е нещо от типа на "вижте ни колко сме готини, вече пушим и прочие .. ". аз като казах на родителите си лично нямах проблеми, защото знаят че щом пушат и те не се много на положение да ме поучават, пък и знам какво правя и ако поискам ще ги спра заради своето желание, а не защото някой ме кара. пък и тук явно се намесва и възрастта като фактор-аз съм 11 клас, ти си 8. аз ако бях пушила на твоите години, не знам как са щели да реагират. просто по-добре ги спри докато ти е време, да не съжаляваш в последствие.

GeWsTyLe
11-15-2009, 10:57
Спрях ги,.. :shock: 8) :grin:

stefan95
11-15-2009, 11:21
и аз съм 8-ми клас и го имам същия проблем :D .. Само че на мен ми се карат :D .. А до колкото разбрах на тебе няма да ти се карат, така че им кажи, пуши по по-малко и продължавай да тренираш .. Аз също тренирам и откакто почнах да пуша по по-малко не ми се отразяват толкова :)

aloveyou
11-19-2009, 07:36

:smt023 Най-правилнот решение :smt023

mArMaLaDkA
11-19-2009, 07:43
Спряла ги била. :lol:

LittleDude
11-19-2009, 10:17
що? :( :lol:

psychopath
11-20-2009, 02:15
Аз пък имам адски лошия навик да пуша преди мачове и по време на мачове 8-), но като цяло и аз пуша малко. =]
Щом си ги отказала- екстра. Би трябвало да се отрази добре на финансовия статус на джоба ти. 8-)

mynichka09
11-20-2009, 11:13
Аз им казах още отначало,не ми е приятно да се крия.Не пуша пред тях,защото ми е неудобно,но знаят

GossipGirl89
11-20-2009, 12:22
Аз им казах на третата седмица, откакто почнах и ме караха да ги спирам, поне 3 месеца у сега съжалявам, че не ги послушах..
а по темата, не знам просто ей така им кажи, няма да те набият или ударят спокойно.
Аз им казах като се събрахме една вечер и нали, им казах и те доста странно реагираха даже им показах цигарите, но не запалих. И ме питаха, как почна, защо почна, кой те накара.. и сега пред тях пуша 8-) Айде успех и не се притеснявай толкова... :)

И при мене нещо такова беше :) Та... кажи им съвсем спокойно. Щом мислиш, че знаят едва ли ще ти направят проблем, но щом тренираш балет и мислиш, че ти пречат най-добре се постарая да ги откажеш...

aniie
11-20-2009, 20:06
Алч! . .Аз не мога да кажа,че пуша , ноо..от време на време =дд
Баба ми разбра представете си.. и не ми се кара ,а се хили С МЕН ?!?!?!?! :shock: :D гледах я ето така : О.о.О .. Ноо все пак изобщо не беше "за'' ..каза ми,че ше ме каже и на нашите.. за това бях длъжна да обещая последна кутия..и казах,че е било само за снимки :-D 8) тя повярва..(или поне аз така си мисля >.< ) Ноо..нз
все пак аз не искам никой от наще да знае..поне не за сега ;хх

anonimchetou
11-20-2009, 20:23
на мене пък ми се струваш някво лапе..

SK0RP10N
11-21-2009, 06:25
Най-добре е да запалиш цигара пред тях и така да разберат. (съвет към пушачите, които се чудят, как да кажат на мама и тате, че пушат)
Иначе браво, че си ги отказала.
Ще видиш, че така е по-добре

nefchi_bs
11-23-2009, 07:48
Остави си цигарите на явно място,че да ги намерят..Аз така направих,първите няколко пъти майка ми прибираше кутийте и после спря да им обръща внимание ...

Marrisa
11-23-2009, 12:03
ако можеш ги откажи,помисли си кое е по важно за теб и трябва да мислиш бързичко щото идва един момент в който е късно а не да отлагаш зааа другата седмицааа другия месец и такива :P знаеш как е

thelideto
11-23-2009, 14:40
Спри да пушиш.

Functional1Neighbour
11-23-2009, 15:25
Спри да пушиш.

Пф сякаш ще те послуша...не че някой слуша като му кажеш :?

thelideto
11-23-2009, 17:58
Спри да пушиш.

Пф сякаш ще те послуша...не че някой слуша като му кажеш :?

Ако иска бе.
8-)

BlackEyed
11-23-2009, 18:36
пф,отиваш при тях и им казваш .. мамо , тате а-з п-у-ш-а ..
голяма философия , няма що..

ElinoOor
11-23-2009, 18:51
Задимяваш помещението и излизаш. 8-)

Аз съм пушила 3-4 пъти буквално и само веднъж вкъщи.
За жалост майка ми влязла в прекрасно ароматизираната стая,а както е асматичка всичко усеща.. сега си мисли,че съм страстна пушачка като баща ми.. ама дреме ми на онова 8-) 8-)

OldSchoolH8
11-26-2009, 10:23
Кажи им,че имаш много голям проблем с твърдите наркотици.Обясни им как се нуждаеш от подкрепа,и когато майка ти осъзнае и й стане гадно...тогава й кажи-Не бе споко,само цигари пуша!
Това ще проработи безотказно 8)

Sani0
06-19-2012, 16:15
аз също имам такъв проблем,всеки ден се повдига въпроса дали пуша и ме насочват да не правя тази грешка, но...как да им кажа ...най-вероятно ще спра да пуша/не че към активен пушач но.../или просто ще крия от тях...за мен няма др.избор

PurpleStar
07-06-2012, 13:35
Аз също съм се опитвала да пуша на няколко пъти, но само вкъщи. И все имаше някакви инциденти: изгарях си пръста със запалката, веднъж с целия си акъл съм си тръскала цигарата върху салфетка и за малко да подпаля блока :D ? Помня, че взех няколко от цигарите на мама и си ги скрих в шкафа. След няколко дни тя искаше да прибере нещо в него и аз викнах НЕЕЕ :D И след тва започнаха въпросите. Започна да налучква какво крия и като каза цигари си признах. Даде ми веднъж да си дръпна пред нея (направих се, че се давя :D ) и до днес не съм пробвала повече.(Тогава бях шести клас също, сега съм за осми). Та съветът ми е ако тренираш балет( и аз тренирах и знам, че и една цигара се отразява) ще е най-добре да спреш, а ако вече си го направила-ЧЕСТИТО!!! :)

Gabieyaka
06-08-2015, 17:35
Виж, разбирам, че ти се пуши и самия факт че пушиш от 6 клас а сега си 8 ми подсказва,че няма да бъде лесно,въпреки че пушиш малко. Така, от личен опит ти казвам, че колкото и да криеш от родителите си, те всичко разбират- я по миризма на дрехите от цигари, я от някоя открита запалка и какво ли още не. Аз в момента съм на 15 и пуша от 12 годишна , за което съжалявам, тъй като в момента ми е трудно да ги спра. Хващали са ме няколко пъти и нищо не са ми казвали , само че е за мен! Което всъщност е така, колкото повече ти забраняват-толкова повече ти се иска да пушиш дали на пук или по своя воля вече нз. Та съветът ми с една дума е да попушиш още няколко месеца или година и да направиш опити да ги откажеш и да кажеш на майка си и баща си. Дано съм била полезна

Rafa7a
06-08-2015, 19:04
Темата е от 2009, а авторката е на 20, не ми се вярва още да я е страх от техните, нали?