View Full Version : Разбрах,че живота ми няма да е същия.....
vanesa0pld
11-10-2009, 21:20
Здравейте на всички!!!Преди 2 дни гледах новините и там съобщиха, че са открили телефонен номер на които децата могат да говорят за всякакви проблеми-за насилие и т.н.
И тогава се замислих за живота ми-какъв беше преди,какъв е сега.Ще Ви разкажа на кратко моята исктория.
Всичко започна в у-ще.От 1 до 4 клас всичко беше добре,но след това започнаха проблемите.Падна ми долният,кучешки зъб,но израстна нов,но на криво..не беше чак толкова трагично,дори почти не се забелязваше.Но ''плейбойчето на класа'' заедно с още едни кифли започнаха да ми се подиграват.Отначало не им обръщах внимание,като мислех че за 1-2 седмици ще отмине,но явно жестоко съм се лъгала.Психическият тормоз продължи 3години-5,6,7клас.
До 5 клас бях отличничката на класа-дори 4 пъти помагах на госпожата по математика да измисли контролните.Но щом започнаха да ме тормозят си развалих успеха-в 6 клас за 1-вия срок имах 9 двойки...можете да си представите с колко съм завъшила.Преди пишех хубави стихотворени(неискам да се хваля,но просто казвам)-имам 4 грамоти за 1-во място.Но когато се сещах как всеки ден ме убиждаха,разплакваха и унижаваха просто неможех да пиша.
Някои сигурно ще си кажат-''Какво толкова-не е трябвало да им обръщаш внимание''-да,наистина пробвах се,но след такива убиди нямаше как.
Всъщност аз немога да опиша това,което чуствам с думи...
...но ще се опитам да ви кажа какво изпитвах по някакъв начин...
Всеки ден преди да заспя,си мислех за какво ще ми се подиграват на следващия ден....неисках да си обличам нови дрехи,защото щяха да започнат подигравки и за това-''Хаха,от втора употреба ли ги купи'' ''Откъде взе пари-сигурно си намерила пари в някое кошче или просто дрехите са от боклука''.Постоянно ме питаха дали се къпя,дали подържам лична хигена..ако когато си разменяхме подаръци ми подариха сапун,четка за зъби,носни кърпички( ''За да не мажеш хубавия чин,с твоите мръсни сълзи,когато цивриш,защото после трябва да обезпаразитяваме'') И вечерта когато майка ми ме попита- ''Какво ти подариха'' аз какво да кажа-сапун,за да се изкъпя??
Преписвах 3 тетрадки,едната от които 4 пъти,защото им беше скучно през часа и трябваше да правят нещо....и решиха да ми се подиграват,като не ми дават тетрадката,а си я поднятат един на друг.
Снимаха ме с телефоните си и после ми се подиграваха на снимките или качваха снимките в ''Гепи ме'' като пишеше под снимката ми ''Правя секс за пари и искам да ми го на**кате анално''...
Освен психическият тормоз имаше и физически-ритаха ме,замеряха ме с чантата ми(която е перях всяка събота,заради мърсотията и калта(която се полепваше,когати ми я изхвърлят),а един ден ме бутнага 2 пъти по стълбите(съобветно единят глезен едвам си го движех),бутнаха ме 2 пъти от стола и ме удариха с един учебник...и всичко това за един ден...
Дори веднъж ми взеха и парите.
А през една зима ми напълниха врата,панталоните и раницата(познайте какво стана с учебниците) и заради това,после щяха да ми вадят сливиците,защото бях хванала някаква по-особена ангинаа..
А да сега се досетих-редовно ми сваляха панталоните.
Толкова ме тормозеха,че винаги затврям капачето на видеокамерата на комп. защото си мисля че ме наблюдават с нея(да,може и да е психично разствойство)
Какво да ви кажа..сами може да си направите изводите.Има още МНОГО неща,но просто ако тръгна да ги пиша ми трябват поне 5-6 страници.
Та заради този тормоз ме беше страх(ако може така да се нарече) да се запознаяам с нови хора,да общувам и съответно нямах приятели-само 1.Нямаше с кого да споделя-както казах приятели нямам,неискаш да казвам на семейството си-неиска да знаят колко жалка съм.А и без това си имаме доста семейни проблеми-като започнем от здравето,та ще стигнем и чак до алкохолизъм.
В новият клас се приятелих с една групичка..но някакси неизпитвам чуството на приятелство..Да знам че е още рано,но дори неизпитвам същата привързаност и към единствената ми приятелка.С нея се познаваме от 5 годишни и бяхме НЕРАЗДЕЛНИ до 5 клас-просто след това леко се скарахме и така...
Но сега пак сме НАИСТИНА добри приятелки-виждаме се всеки ден.Но някакси неизпитвам онова чуство на приятелсвто,на подкрепа...и немога да споделям важни неща за мен с нея...
И така замислиш че живота ми НИКОГА няма да бъде същ
ия-няма да мога да изпитвам чусвотото на приятелставо и чуството на влюбването.
Благодаря на всички,които ще прочетат темата.
П:П1-Знам,че темата не е добре написана,но незнаех първо с кое да започна...
П:П2-Дано темата да е за тук.
fatalgirl
11-10-2009, 22:04
Това е просто ужасно. Незнам какво да кажа, но за съжаление има и такива хора. Опитай се малко по малко да забравяш миналото, отпусни се и общувай с хората. Някой ден ще срещнеш човек на когото да се довериш и човек в който да се влюбиш. Бъди силна. Успех. :) :-)
Biskfitka
11-10-2009, 22:24
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
lubomirky
11-10-2009, 22:27
хах тия от твоя клас са ебаси креативните! пък и това със сапуна? направо ме застреля, никога не ми е стискало да го направя с моите съученици ;дд обезпаразитяването си е класика и се прави с доста хора.. абее пичовете си знаят раотата ;д
chereshkaa
11-10-2009, 22:58
..и при нас имаше такива неща до 6клас...ама това е ПРЕКАЛЕНО!!!! :-o :-x
December
11-11-2009, 06:54
Съжелявам миличка,зма колко лоши могат да бъдат децата,ама тея от тоя клас са ебахти идиотите. Неуписуеми неща направо :shock: Разбирам,някоя подигравка,ама тва да те блъскат по стълбите.Най-отзаде в училишния бележни,не си ли чела правилата? Аз ако бях на твое място,тея келеши щаха да са аут от училището(имам предвит да ги изключат) А пък това :
"Снимаха ме с телефоните си и после ми се подиграваха на снимките или качваха снимките в ''Гепи ме'' като пишеше под снимката ми ''Правя секс за пари и искам да ми го на**кате анално'' "
А не,не просто ужс! Ето за тва вече наистина можеш да ги съдиш.Никой няма право да кача твои снимки в интернет,без твое съгласие, и на всичко отгоре са писали такива вулгарщини :shock:
Трудно ще зарасне тази рана,ще трябват доста години,защото това е психологически проблем,но се надявам да се оправиш х) Трябвало е по-рано да им се противопоставиш.Може би не си достатъчно силна...помисли над това.Опитай се да имаш по-здрав характер, да не мълчиш когато някои те будне или се подиграе с тебе.
А също така,ще питам те имат ли основание,да ти казват,че си мърлячка,да ти подаряват съпуни.Понякога грешката не е само в околоните. Ако например бягаш бавно (а си слабичък,в добра форма,просто бягането не ти се оттдава) нямат право да се ебават с тебе, но пък ако си някакъв мързеливец,който по-цял ден яде и не прави физически упражнения, трябва да се замисли,когато съучениците му му викат прасчо.
Засега това от мене,че и аз станах малко подробна xD
П.П. lubomirky голям идиот си :wink: Сигурно и ти си като онея деца,заради които vanesa0pld е плакала всеки ден. Припомни си това което е написала vanesa0pld преди да се подиграеш с някои съученик отново.
Бай от мене х)
viksit0y
11-11-2009, 08:05
Изроди :smt095
П.П. lubomirky голям идиот си :wink: Сигурно и ти си като онея деца,заради които vanesa0pld е плакала всеки ден. Припомни си това което е написала vanesa0pld преди да се подиграеш с някои съученик отново.
лелееееееее ужас .. направо докато ти четох историята сърцето ми щеше да се пръсне ..
как може да има толкова жалки хора .. нима ти не си човек като всички останали .. :-x .. ама така ще е то като във всеки един клас има от онези "принцески: и "плейбойчета" които ходят на училище само за да си покажат простащината .. мисля че в един от постовете си го бях казала това и мисля пак да се повторя ..
лора граймс е 14 годишна от великобритания която се самоубива след като е системно малтретирана в училище от свои връстници.. в предсмъртното си писмо оставя стихотворение което моли да бъде прочетено на погребението и.. ето го и въпросното стихотворение ..
Аз съм човекът, когото тормозеше като малък
Аз съм човекът, който ти изглеждаше жалък
Аз съм човекът, който те отвращаваше
Аз съм човекът, на когото се подиграваше
Аз съм човекът, който седеше самотен
Аз съм човекът, който върви към дома неохотно
Аз съм човекът, когото плашеше до смърт всеки ден
Аз съм човекът, който стоеше безмълвен, смутен
Аз съм човекът, който носи болка в очите си
Аз съм човекът, който винаги крие сълзите си
Аз съм човекът, който живя в страх и насилие толкова време
Аз съм човекът, разрушен от това бреме
Аз съм човекът, който се давеше в презрение
Аз съм човекът, който проклинаше свойто рождение
Аз съм човекът, когото мачкаше за забавление
Аз съм човекът - от твоето поколение
Аз съм човекът, чието име не знаеш
Аз съм човекът, за когото нехаеш.
Ти мислиш, че е готино да си свиреп,
Но и аз съм Човек - като теб.
абе като цяло каквото и да кажем всичко ще си остане така и нищо няма да се промени.. навсякъде ще си останат тези идиоти които винаги ще тормозят някого.. аз мога само да те посъветвам да поговориш с родителите ти и дано всичко отмине ..
айде успех миличка :-) :)
и мен така са ме тормозили в 5 и 6 клас...Първо ми се подиграваха, че говорех меко, на диалект нали...после, че носа ми е чип и е некакъв топчест, после, че косата ми била бухнала...че носех апаратче - шини...Абе аз си знам какъв тормоз преживях, удряха ме, блъскаха ме, убиждаха ме, вземаха ми нещата и ги хвърляха от някъде и всичко това по вина на един тъп нещастник, дето сега като ме види дори се опитва да ми се усмихва и да ме сваля, абееее я не на мене тия...От някъде ми беше взел някаква снимка такава ужасна, дето не знаех, че ме снимат и я беше качил в нета с некви ужасии и некви коментари от сорта на: баси лузъра, егати нещастницата и подобия...а тва все пак бяха деца 5,6 клас...Не знам простооо адски мн ме болеше и мн съм плакала и се чувствах ужасно, чувствах се като някое грозно патенце...Но понеже в 7 клас вече не бях грозното патенце и реших, че няма да търпя да ме тъпчат повече и и им отвръщах винаги за нещо, дори да го отнасях по-гадно после, те се спряха...единия от групичката им дори ме харесваше, егати люббовта, тормозеше ме, после ме харесва, абе яяяя....Та така този главния идиот сега уж се освести, но никога няма да му простя как ме тормозеше и как завинаги ще си останат тези травми в мен...Заради него се затворих в себе си, заради него ме е срам да говоря с момчетата по принцип, заради него мога да се разплача от най-малкото нещо...Такива деца са изроди направо, те не осъзнават, че ебавката се превръща в тормоз...Нямам думи просто, знам какво ти е и ти съчувствам, дори на теб и по-гадно ти е било, но трябва да продължиш напред, дигаш главата, опитваш се да забравиш и това е, ти просто си се предала пред тях...а не е трябвало, аз на пук на тях си учех повече и повече и имах отлични оценки, на пук на тях се забавлявах и не ми пукаше...на пук на тях се стегнах и сега дори съм по-силна, по- здравомислеща...Ти трябва да постъпиш по същия начин, нима ще оставиш некви си идиоти да те съсипят...НЕ, НЯМА!!! Стегни се, общувай с повече хора, намери си приятели, сближи се леко по леко с останалите...забрави тормоза, който са ти причинявали и гледай напред...рано или късно всичко ще се подреди...
elito0o0o0
11-11-2009, 10:47
лелееееееее ужас .. направо докато ти четох историята сърцето ми щеше да се пръсне ..
как може да има толкова жалки хора .. нима ти не си човек като всички останали .. :-x .. ама така ще е то като във всеки един клас има от онези "принцески: и "плейбойчета" които ходят на училище само за да си покажат простащината .. мисля че в един от постовете си го бях казала това и мисля пак да се повторя ..
лора граймс е 14 годишна от великобритания която се самоубива след като е системно малтретирана в училище от свои връстници.. в предсмъртното си писмо оставя стихотворение което моли да бъде прочетено на погребението и.. ето го и въпросното стихотворение ..
абе като цяло каквото и да кажем всичко ще си остане така и нищо няма да се промени.. навсякъде ще си останат тези идиоти които винаги ще тормозят някого.. аз мога само да те посъветвам да поговориш с родителите ти и дано всичко отмине ..
айде успех миличка :-) :)
elito0o0o0
11-11-2009, 10:54
е соррка пичз ама тва че те тормозят няма голямо значение и мен са ме турмозили ма несе давам лесно пробваи и ти сложи им няколко пати и толкозамълчи! ако си прочел и 1 ред от това,което е написала,щях да се радвам!... Ако и теб те тормозеха така нямаше да ти е никак хубаво.. за пореден път доказваш,че нямаш мозък!
bloodymirror
11-11-2009, 10:59
Наистина е било много гадно..а сега подиграват ли ти се? За да преодолееш просто един ден отиди и на всички,които са ти се подигравали започни да им се подиграваш и ти,ама по-гадно!!! Да видим кифлите какво ще правят.. Ако смяташ за правилно.. обади се на този телеофон,но смятам,че и те ще те посъветват да не им обръщаш внимание.. или да поговориш с родителите си.. така,че според мен проблемът ще се реши само от теб.. не се прави на разсеяна ,а като ти кажат нещо-обиди ги и тях!!!
Пожелавам ти да излезеш от тази апатия, само така мога да я нарека... Аз се чувствах по същия начин в 5-6 клас и то само защото отрязах един от класа. Той настрои всички срещу мен и бяха отвратителни 2 години.
Но все пак всичко е свършило. Не се страхувай да опознаеш хората, ако съдя по написаното, си страхотен човек. Не оставяй тези 3 години да повлият изцяло на живота ти!
tryYy имай поне малко уважение към съфорумниците си :!:
Sisito941
11-11-2009, 15:47
Ох,какво да ти кажа,подобна история...До 4 клас всичко беше наред, всички се обичахме..Като станахме 5 и 6 клас,всички започнаха да ми се подиграват,и по-точно едно момче,което дойде в класа ни,когато бяхме четвъртокласници..Той настрои всички срещу мен,не знам защо избра мен,а не някое друго момиче или момче.Та това момче настрои всички срещу мен и всеки ден се прибирах с нещо счупено,скъсано-я моливник,я тефтерчето ми скъсано..и т.н. и т.н. Не питайте как съм се прибирала всеки ден разплакана..Накрая на нашите им писна и заведоха въпросното момче при директора(баща ми беше ми казал,че ще отиде при директорката).Бяхме в час по музика,доколкото помня бяхме 6 клас..когато директорката дойде и извика момчето..Всички се обърнаха към мен(бях на последния чин) и почнаха да ми задават въпроси от рода на:"Какво стана бе С..(аз)?" и такива...И аз казах:"Не знам"..И след известно време(15 мин.) момчето се върна от Дирекцията.Влезе в стаята и се обърна към мен с думите:"Ще те убия(няколко часа преди това,понеже госпожата не знаеше,че не се разбирам с онзи тъпанар и ме сложи да седна при него..Бяхме на предпоследния чин и зад нас бяха две момчета..И момчето,което стоеше до мен извади джобно ножче..После го прибра,явно искаше да ме сплаши..И вече след ходенето му в Дирекцията не се приближи до мен..Смятайте,всяко междучасие гледах да съм по-далече от класната стая имах 1-2 приятелки от съседния клас и при тях ходех..Те поне говореха с мен.. :) И аз също бях горе долу с отличен успех,но след психическия тормоз си намалих усппеха и досега още не мога да го вдигна..Просто имам чувството,че бившия ми клас са до мен и ми се подограват.Не съм се съвзела още...
Не пожелавам на никой да му се случва подобно нещо..Унизително е,просто нямам думи как деца 5-6 клас могат да постъпват така с другите.. :? :?
Тея от тоя клас са били ебати и смотаняците :-x .
Направо когато го прочетох това, което си написала се :shock: .
"Снимаха ме с телефоните си и после ми се подиграваха на снимките или качваха снимките в ''Гепи ме'' като пишеше под снимката ми ''Правя секс за пари и искам да ми го на**кате анално''... " тва трябваше да ги кажеш на някой учител и да гледаш какво ще става с тия от твоя клас.
В нашето даскало има едно момче, което е с многоооо развалени зъби и тея от неговия клас го бяха снимали и качили в вбох и му бяха направили импулс и някой даскал случайно беше попаднал на тия неща и да видиш как се бяха карали даскалите, педалогическия съветник, крещяха на тея от неговия клас и ги накараха да му махнат снимките и видеото. И ся никой не смее да качва чужди снимки в нета.
vanesa0pld
11-11-2009, 15:57
Sisito941
разбирам те....аз също още немога да си вдигна успеха.Най-лошото е че сега 3 от тези,които ме тормозеха са в новият клас..а и то новият клас е изграден от ''киффлиЧЧкИИ''(с 1-2 изключения)
А на въпроса,защо не съм се обърнала към учителка или директора-учех в квартално у-ще, а дисциплината бе по всякаква критика.По време на час бяхме 10-тина деца от които 6 играеха карти,а другите си играеха на телефоните.Ако бях казала на някоя госпожа,първо щяха да ме пребият някъде след у-ще и след това подигравките и омразата щяха да станат все повече.... :?
Наистина е много лошо това, което са ти сторили, но ще ти кажа, че трябва да продължиш напред няма друг начин просто. Направила си грешката да стоиш, и да не се защитиш, трябвало е да говориш с родители, учители и т.н. За напред го имай предвид, това, че да контактуваш с родителя е най-важното нещо, въпреки проблемите, които имате в къщи! И не се затваряй заради някакви деца, които не знаят от къде пикаят (с извинение) и се правят на сульо и пульо.
Успех и бъди силна, за по напред :)
elito0o0o0
11-11-2009, 16:49
извинявай ама кво уважение кадето пиша тая там си вре главата и упреква за наи малкотоСори ама не съм курвичка ;) Все още не съм станала такава като теб ;) И щом те упреквам значи има защо. ;) Повече в тая тема на тебе няма да ти пиша ,защото няма смисъл да акам темата повече , заради теб ;)
Sisito941
11-11-2009, 16:59
Sisito941
разбирам те....аз също още немога да си вдигна успеха.Най-лошото е че сега 3 от тези,които ме тормозеха са в новият клас..а и то новият клас е изграден от ''киффлиЧЧкИИ''(с 1-2 изключения)
А на въпроса,защо не съм се обърнала към учителка или директора-учех в квартално у-ще, а дисциплината бе по всякаква критика.По време на час бяхме 10-тина деца от които 6 играеха карти,а другите си играеха на телефоните.Ако бях казала на някоя госпожа,първо щяха да ме пребият някъде след у-ще и след това подигравките и омразата щяха да станат все повече.... :?
Аз пък имам късмет-няма никой от старите ми съученици в класа ми :smt003
Дано се оправят нещата при теб! :) :-)
vikatavili12
11-11-2009, 18:18
прочетох всички мнения до тук ии нямам думи просто онемях никога преди не бях чувала за подобно нещоо :shock: :shock:
е соррка пичз ама тва че те тормозят няма голямо значение и мен са ме турмозили ма несе давам лесно пробваи и ти сложи им няколко пати и толкозамълчи! ако си прочел и 1 ред от това,което е написала,щях да се радвам!... Ако и теб те тормозеха така нямаше да ти е никак хубаво.. за пореден път доказваш,че нямаш мозък!
МАЛЧИ МА ОФЦО да е** гадната ти майка, несъм аз виновен че тя е слаба имам в предвид не говори с родителите си а и ти с къв смисъл говориш на мене да неби да тормозиш някои? курвичко несам казал нищо лошо веднъж ако може да сабере сили и да говори с директорката и някои там класна те за кво са? да е** тъпата ти мършичка нямам нищп против момичето а това че тя не иска да направи някои неща, и аз не искам и зарад туи сега стоя тука да ти иба тъпата маика и мене са ме тормозили ама това е до 1 време мастийко
tryYy или там къв си по-добре вече не влизай в тая тема, щото заради такива ла*на като тебе стават такива неща по училищата.
liim0nka
11-11-2009, 20:46
МАЛЧИ МА ОФЦО да е** гадната ти майка, несъм аз виновен че тя е слаба имам в предвид не говори с родителите си а и ти с къв смисъл говориш на мене да неби да тормозиш някои? курвичко несам казал нищо лошо веднъж ако може да сабере сили и да говори с директорката и някои там класна те за кво са? да е** тъпата ти мършичка нямам нищп против момичето а това че тя не иска да направи някои неща, и аз не искам и зарад туи сега стоя тука да ти иба тъпата маика и мене са ме тормозили ама това е до 1 време мастийко
tryYy или там къв си по-добре вече не влизай в тая тема, щото заради такива ла*на като тебе стават такива неща по училищата.
ама ти сериозно ли или не четеш коментарите? бе Д**а тука фулл стана с изпражнения като вас тръгнали коментари да пускат човек неможе да искаже мнение бе Д**а дебилите ви мръсни к'во говорите толкова много неми е ясно щом самиа креатор на темата неми е направил забележка не мисля че вие трябва да ме упреквате изръски подли..
извинявай ама за какво мнение ми говориш при условие, че псуваш като каруцар..от постовете ти няма едно изречение без псувня и курва..дано след време да се оправиш..горкичкия..половин България е пълна с такива като тебе... :(
giveupbitch
11-11-2009, 20:53
леле,напрао...докато четях,не знам..баси тъпите :@@@ мръсни,долни кифли да им го такоам..мн гадно :\ знам,че каквото и да ти казват всички,сигурно винаги ще помниш тва..но все пак времето малко или много лекува..общувай повече,намери си приятели и така (:
lubomirky
11-11-2009, 21:50
О, извинявайте, че гледах реално на нещата. Дори и идиот ме нарече едната съфорумничка - и с какво го заслужих? Не съм целял да я засегна или нещо от сорта. Пък и как реши, че и аз съм от тези? Да, понякога ги правя тези неща, но това е нормално за момче/момиче на нашата възраст. Когато има такива като авторката, които търсят само някои да ги съжали и да им каже колко са долни другите и колко е велика тя, като не им обръща внимание, направо ми се повръща от вас. Тя толкова ли е тъпа и не може да им се противопостави? Явно е. Никой не й е виновен, че е толкова слаба и дори не може да направи нищо по въпроса.
бъди по-самоуверена..пък и е трябвало да им се противопоставяш на ония ..ако някой мен ме обижда така...или някои... не му завиждам ;д
иначе знам какво ти е било...в ПЪРВИ клас постоянно ме удряха след училище и ме обиждаха и то защо - защото нашите имаха семейни проблеми и бабите им-клюкарки ,каквото научеха им го казваха ,пък всички като живеем на 2-3 улици нормално да се знае....във втори клас беше по ужасно даже...особено 2рия срок..нашите бяха в период на развеждане и тези не преставаха по цял ден...обаче въпреки това се опитвам да не си спомням тая част от живота ми .. и така :)
успех и просто продължавай напред :)
lubomirky
11-12-2009, 07:04
ама ти сериозно ли или не четеш коментарите? бе Д**а тука фулл стана с изпражнения като вас тръгнали коментари да пускат човек неможе да искаже мнение бе Д**а дебилите ви мръсни к'во говорите толкова много неми е ясно щом самиа креатор на темата неми е направил забележка не мисля че вие трябва да ме упреквате изръски подли..
извинявай ама за какво мнение ми говориш при условие, че псуваш като каруцар..от постовете ти няма едно изречение без псувня и к***а..дано след време да се оправиш..горкичкия..половин България е пълна с такива като тебе... :( ти не казваи кое каде е пълно бе БУЦО нито ме познаваш нито нищо неми искарваи мнение за мен самиа щот неми е нужно , парцал
вземи се успокой малко и внимавай какво пишеш!
Децата наистина могат да бъдат жестоки. Аз лично те съветвам да се вземеш в ръце и да поговориш с някого. Защо не и психотерапевт? Няма нищо срамно. Аз лично съм била на психотерапевт заради други причини, но ми помогна.
happyfacex
11-12-2009, 09:04
Ужасно е! Но за да се справиш с проблема иди на психолог за да можеш да си кажеш всичко и да ти олекне. И си промени нагласата за света всеки ден се поглеждай в огледалото и виждай как се разхубавяваш примерно как имашповече приятели как самочувствието ти се повдига и това наистина ще ти помогне. Успех!!!
И защо не смени училището за тези 3 години? :-o
cherrypezz
11-12-2009, 20:03
Не четох мненията на останалите, надявам се да не повтарям нечии думи, но виж какво ще ти кажа.
Доколкото разбрах сега си 8 клас? Ново училище?
Шанс да започнеш наново. Единственото нещо, което трябва да направиш е да забравиш всички тези подигравки и да гледаш напред. Новото училище е шанс за нови приятелства, а и хорта в гимназията вече са по- зрели (колкото и невероятно да звучи).
Времето лекува всичко.
Успех :)
iiordanova
11-12-2009, 20:30
Прочетох всички мнения до тук.
Нещо в мен трепна. Нещо ме накара да се замисля. Нещо ме накара да се натъжа. Нещо ме накара да напълня очите си със сълзи и съжеление.
Съжелявам изключително много за това, което си преживяла.
Ако има нещо лошо и гадно в детските години на децата , това е точно тормоза в училище , насилието с/у , което уж се борят.
Те са те наранили толкова много, че никой не е в състояние да изпита..
Тези ... са нанесли една огромна болка в теб.
И за огромно съжеление ти не можеш да преживееш това.
Тези .. трябва да изпитат от твоята болка.
Трябва да преживеят такава горчивина.
Но Господ забавя , но не забравя..
Съжелявам , че е трябвало да изпиташ това.
Зареди тези .. ти в момента не можеш да обикнеш , не можеш да обичаш , не можеш да направиш нещо без да изпиташ страх.
Ти си издържала на всичко това ... макар и с огромни мъки.
Само ти си знаеш какво ти е коствало.
Но защо сега след като си в нов клас не си кажеш - АЗ МОГА..
Впиши се бавно и славно в класа.
Сигурна съм , че ще ти коства много.
Но може би ще си струва .. ;-)
Опитай да забравиш .. макар , че никога няма да стане това.
Направи една огромна крачка , важна за твоя живот.
Опитай , сигурна съм , че ще успееш.
Не си мисли , че като си била отхвърлена преди .. то ще стане и сега.
НЕ , НЕ и НЕ.
Ти можеш да направиш така , че всички да те обикнат.
Превъзмогни себе си. :mrgreen:
И може би най-важното ВЯРВАЙ в себе си.
Защото , ако не успееш да превъзмогнеш това сега .. никога няма да можеш.
Тези твой бивши съученици са пълни .. изроди !
Зареди тях .. сега ти трябва да започнеш всичко от начало..
Но може би вината не е изцяло тяхна.
И ти имаш вина , и трябва да си я признаеш.
Защо си ги търпяла ?! ..
Най-малкото нещо което е трябвало да предприемеш е да помолиш родителите си за помощ. Да съобщят на директора..
Това , че си в квартално училище не е трябвало да те спира.
В твоята тема писаха и други.
За тях също съжелявам. :idea:
Как може да има такива деца .. да тъпчат другите ? :evil:
Какво е тяхното възпитание ? Ако имат такова ..
Авторке , пожелавам ти успех.
Приеми съветите ми , за добро са...
И не забравяй , вярвай в себе си. =D>
Успех .. :::
lubomirky
11-12-2009, 20:44
iiordanova трябва да започнеш да изнасяш някакви мотивационни речи.
iiordanova
11-12-2009, 21:13
^ Защо ? :lol: :lol:
Аз се опитвам да мотивирам авторката, защото е изгубила вярата , надедата и любовта в себе си.. :P
lubomirky
11-12-2009, 21:22
получава ти се :)
иначе тая тема според мен западна още в началото и авторката няма и да си помисли да я отваря :/
МАЛЧИ МА ОФЦО да е** гадната ти майка, несъм аз виновен че тя е слаба имам в предвид не говори с родителите си а и ти с къв смисъл говориш на мене да неби да тормозиш някои? курвичко несам казал нищо лошо веднъж ако може да сабере сили и да говори с директорката и някои там класна те за кво са? да е** тъпата ти мършичка нямам нищп против момичето а това че тя не иска да направи някои неща, и аз не искам и зарад туи сега стоя тука да ти иба тъпата маика и мене са ме тормозили ама това е до 1 време мастийкоЕ не ти си ебати тъпия дегенерат.Защо трябва да говори с мама и тате!?Толкова пъти съм се млатил(къде в даскало,къде на мачове,къде с полиция)Трябвало ли е да казвам на нашите?!Мммне!Респект се печели с много бой.смЕрт
прочетох само 1-2 мнения, така че съжалявам , ако се повтарям. само искам да ти кажа че децата в тези години са увасни и не мисля че трябва да им се обръща голямо внимание.. нали вече си в нов клас минало е всичко постарай се да започнеш на ново и да не си спомняш за тези времена , в които са ти се подигравали, някви комплексарчето, които половината от тях сигурно като пораснат няма да стават за нищо ! в крайна сметка това, което не те убива те прави по силен, нали! :) надявам се всичко да е ок :)
vannsz95
12-25-2009, 19:37
Е те тва най- много го мразя... не ги разбирам този тип "хора"...
Движат се в групичка с други всебеподобни, наричат ги "приятели"... набелязват си някой и започват да го тормозят... мислят се за велики, но рано или късно ще си намерят майстора... Кво мога да кажа освен- комплексарчета...
:shock: :shock: :shock: Съжалявам за това което си изпитала. Това е наистина ужасно и ще остави белег върху тебе за цял живот, но ти не трябва да се предаваш колкото и да ти е трудно трябва да продължиш.
УСПЕХ! :-) :-)
FantaMen
12-25-2009, 23:53
Все някой трябва да има който да ти помогне отиди директор класен имаш реални доказателства.. ако не кажеш на никой и го държиш в себе си все някога то ще излезе и тогава не бих искал да съм около тебе... Полиция също е добър вариант....не го дръж вътре а го излей събира се събира и накрая кипва... не се знае на какво е способен човек в такъв момент...
намери си некои те защитава или повече приятели лесно е ... "плеибои" ще има винаги за тва трее си играете на бои накрая ще мине в твоита позиция все пак не разбрах дали си момче или момиче ако си момче почни малко да заякваш не се оставяи да си праат пишки с теб !а пък ако нямаш възможност да станеш машина за убиване (на някои генетично не могат) опитаи се да направиш приятели доста примерно не само вида е важен може с някое качество да се включиш в компания наи-често това качество е хумор аз така имам много приятели,но за всеки индивидуално успех
ElinoOor
12-26-2009, 05:47
Тази история е покъртителна,меко казано.
Някои от случките ми звучат странно познати.
Човек трябва да се научи да бъде силен и да не допуска такова отношение. Не бива да се примиряваш и да оставяш тези хора така да се подиграват с теб. Вече е минало,но защо не потърси помощ? Учител,родител или онези телефони? Ти не си жалка,те се опитват да те направят такава.
Сега имаш нови приятели. С времето ще се поотпуснеш и ще се научиш отново да се доверяваш. Това си е психическа травма,може би училищният психолог ще ти е от полза. И спокойно,никой няма да разбере какво си му казала или че си била там.
Опитвай се да забравиш какво ти се е случило.
И аз съм имала такива съученици. Боже сменила съм 5 училища заради лични спорове,с които не съм била в състояние да се справя. Тогава бях дете и предпочетох да избягам. За щастие не позволих толкова да ме засягат. А и бързо забравям лошите неща.
Потърси нещо,което те зарежда с положителна емоция. Събуждай се с усмивка и не си вкарвай мисли за какво ще ти се подиграват и колко лош ще е деня. Сега проблемът е само в ума ти и ти МОЖЕШ да го разрешиш.
:)
pifiella
12-26-2009, 10:24
Миличка съжалявам...И аз съм преживаля ужасни неща,защото бях дебело дете,което се дължеше на болест,но на такива кретени как да обясниш...Винаги съм била отличничката на класа и може би всичките обиди са ми помогнали,защото чрез ученето аз се успокоявах,понеже имах само една приятелка,по цял ден учеххх... :( Какво ли не са ми викали-кюфте,баба дебелана,туловище,купчина лой :? Представяш си какъв шок е за едно малко дете да е различно...Да се чувства отблъскван..Затворих се в себе си и не говорех с никого..Спрях да ям не само в училище,а дори вкъщи нищо не хапвахх...Започна да ми става лошо,да припадам от липса на белтичини...все пак бях 9-10 годишна :? .....Всеки ден след като си легна плачех с часове...Понякога и в училище ревях...Такива деца не могат да си дадът сметка,че съсипват живота на другите....И в живота има такива,но вече никои не може да ми каже нещо...научила съм се да игнорирам бъдещите кабаретни курвички!
А такива натруфени момиченца как са ме обиждали...просто не искам да си спомням 8) ...Независимо,че сега съм добре тези подигравки и обиди никога ,ама никога няма да мога да забравя...Те винаги ще са като тръни в очите ти... :( :shock: 8)
_mimi7y_
12-26-2009, 11:20
О, извинявайте, че гледах реално на нещата. Дори и идиот ме нарече едната съфорумничка - и с какво го заслужих? Не съм целял да я засегна или нещо от сорта. Пък и как реши, че и аз съм от тези? Да, понякога ги правя тези неща, но това е нормално за момче/момиче на нашата възраст. Когато има такива като авторката, които търсят само някои да ги съжали и да им каже колко са долни другите и колко е велика тя, като не им обръща внимание, направо ми се повръща от вас. Тя толкова ли е тъпа и не може да им се противопостави? Явно е. Никой не й е виновен, че е толкова слаба и дори не може да направи нищо по въпроса.
не съм много съгласна със теб защото тя е сама срещу всички а и е момиче а ние момичетата не сме толкова силни (психически говоря) и всичко е много по трудно особено когато няма кой да я подкрепи ...
държанието на съучениците и е било под всякаква критика.. просто нямам думи .. и мен са ме подлагали на психически и физически тормоз ии това ме направи много силна .. надявам се и при теб да стане така .. не позволявай заради някаквии кифли и плейбои да се сринеш емоционално .. в крайна сметка животът продължава.. и горе главата
silwinka
01-05-2010, 13:51
Ужасно е..много съжалявам! Попринцип и при една моя приятелка беше така..абсолютно същата история,понеже аз бях от друг клас тя ми разказваше постоянно , а и аз виждах кво става..постоянно я щипеха , дразниха,псуваха..и все такива! Ама , че изчадия има на тоя проклет свят..тя е по-миличка,и по-стисната..за това не можеше да отвърне,1 път я защитихме,6-7 човека от нашия клас,ония се стреснаха..ии на другия ден пак се започна същата история..накрая се премести в друго даскало,и е щастлива..! Остави ги..идиоти са!
mOBSCENE
01-05-2010, 16:58
Бъди силна.Не им позволявай да те наранят..Знам ,че е много трудно..
Опитай се.Ох,де да бях с теб аз имам проблеми с побоищата..
Всичко щях да ти оправя..
Незнам какво да ти кажа..
Надявам се след време да го преживееш.Загърби го колкото и трудно да е.Друг вариянт не виждам .. :?
Извинявам се че пиша в малко стара тема, е не много стара ама все пак.
В моя клас имаме едно момиче дето ни отбягва, през междучасито не е с нас делисе от класа, и сега сам нали в нов клас и съочениците са ми разказвали че тя е така още от 5ти клас. И постоянно я томозат, когато имаме физкултура я удрят с топката.. оф, абе жалка картинка и аз какво мога да направя седя си и толкоз. Та те нея приемат и я удрят защото се дели от класа, та ако се делиш от класа не се защото някой хора това ги нервира...
st3f1too
01-08-2010, 21:25
LuxurySk0B
01-09-2010, 08:40
мазно мазно :lol:
Assshley
01-09-2010, 10:39
Без думи останах.
danibebi
01-10-2010, 15:35
Ужас..горкичката :shock: :shock: :( :( Един Бог знае какво си преживяла,поне се радвай,че всичко е свършило.Не мисли за това!Дори го сподели с родителите си,може и да ти помогнат да го превъзмогнеш :) Мисли си,че вече е минало и се опитай да се радваш на живота си.Живей на пук на тези изроди които са ти отровили дните :( И успех миличка :)
не знам какво да кажа ... просто тази цялата история ме потресе . не мога да повярвам че има чак толкоз жестоки хора.. един ден ще съжаляват за това което са направили , а ти не им позволявай да ти провалят живота защото това явно им е била целта .. :((( гледай живота си напред и имай надежда :) (hug)
ужас :shock: :( тея хора са егати малоумните същества .. :?
vesinka899
02-17-2010, 11:25
Горката,и ние имахме такива съученици,но при теб е ужасно.Незнам какво да кажа просто..а ко имаш нужда винаги можеш да ми пишеш на ЛС
мда имали сме такива "жертви" на насилие и тормоз от класа знам за какво става дума ... ама така ли не ми се падна на мене някои такъв никога не бива да се оставяме на такива защото като видят че се поддаваш и продължават да те нагрубяват и тормозят ... и така този ужас няма да има краи
Нямаше с кого да споделя-както казах приятели нямам,неискаш да казвам на семейството си-неиска да знаят колко жалка съм..
само не разбрах с какво ти си жалката в случая?
аз мисля че е точно обратното ... те са жалки ...
е ясно е имаш проблем но мисля че е трябвало да се обърнеш към някои ако не към вашите то поне към училищната психоложка ...
защото нз дали знаеш но тези подигравки които имат децата прес тиин периода им остава като комплекс за цял живот ...
все пак надявам се да преодолееш тази травма .. няма да е лесно даже тя може да е причина за ниско самочувствие .. но след определен период от време ще я преживееш :)
първо да кажа: на прочетох мненията дотук.
та виж пак от колко много неща се оплакваш. сякаш си обсебена от това, което не искаш. това е ОГРОМНА грешка. по-зле ще става. концентрирай се само върху това, което искаш. живекй така, сякаш е станало най-хубавото нещо в живота ти (каквото и да е)
амм... това беше цитат от един филм - "the secret". не съм го запомнила целия, макар че съм го гледала около 4 пъти. гледай го и ще се справиш с всичко :) успех !
petinkataaa
02-18-2010, 16:14
не знам как да помогна..дано с течение на годините ги забравиш поне малко ;/ :-)
MrUnnamed
02-18-2010, 16:43
Останах без думи от това ... аз немога да ги тарпя просто моя характер не е такъв тарпя човек до извесно време но да се е*ават така с мене да подаряват сапуни и какво ли още не нестава или търсиш справедливост или правиш нещо друго.Все пак ти си си индивидуален човек който си има права и си ги изгражда.Никой неможе се е*ава с собствения ти живот и въобще да ти се меси каква си била с кой си била къде си била това нещо неможе да става всеки си носи отговорност към себе си.Апък и ти ще правиш каквото си искаш ако искаш ще се къпеш ако искаш ще се поддъжаш.Най много ме изнерви факта , че са ти говорели глупости за дрехите ние живеем в такава държава , че никой не гледа себе си най-вече онея тъпи кифли където се правят на "ФЕЙШЪНИ" апък всъшност не са бащите им карат мерцедеси ферарита поршета и живеят в къща на 3 етажа ... тези родители са или мафиоти или норкобоси и лигавят децата си по всякъкав начин а не са погледнали , че децата им не струват за нищо.
Айде късмет от мене за напред ; )
мазно мазно :lol:
Какво му е смешното?
А доколкото до историята те разбирам и знам какво е да ти се подиграват. А колкото до онези идиоти те ще съжаляват някой ден, но тогава ще е късно. С воля ще може да се справиш поне малко с тази болка...
danibebi
06-22-2010, 20:24
Писала съм в темата преди месеци,но искам да допълня още неща.Забелязвам,че всички казват "разбирам те"..според мен,истински може да я разбере човек,който е изпитал такова нещо.Аз също съм го изпитвала.Проблемите започнаха от 6 клас,скарах се с 2 приятелки,или по точно цял клас ме скара с тях (по-големия от нас клас ги настроиха против мен) и станал пълна аутсайдерка.Имаше едно момиче с което дружех,но то с нищо неможеше да ми помогне за това,че другите постоянно ми се подиграват и ме обиждат.Тогава не ми пукаше особенно.Следващите 2 години винаги се намираше кой да ме нагруби,обиди и т.н. но за мен това не е много.Дори имаше и период в който и приятелите ми се държаха ужасно с мен,подигравки и обиди (уж на бъзик). Станах ранима,разплаквам се и от най-малкото нещо.Направо да не описвам колко страхлива станах..за най-малкото нещо.. :(
Просто съвета ми е да бъдеш силна и непукистка.Да не ти пука,просто си живей живота. :) :-)
DinViesel
06-22-2010, 20:34
Най-лошия вариянт е да се поддадеш на подигравките. НЕ се оставяй някакви келешчета да ти развалят живота. Ти си още в училище.. ако мислиш че някога в живота няма да е така.. свиквай на такива неща и се научи да ги преборваш и да продължаваш напред. :)
malkataa
06-23-2010, 10:41
Бъди силна.Ако им се даваш ще става все по-зле.Колкото до истинските приятели те трудно се намират, така че не се чувствай виновна и не на място.С времето всичко ще се оправи и е много вероятно след около 10-15 години тези, които са ти се подигравали да ти трият обувките :)
Тъпкано ще им се върне на всички бъди спокойна бъди силна пожелавам ти искрени успехи от тука нататък :) Eminem-Not Afrad...
kriskoy10
06-30-2010, 07:26
виж имаш абсолютно същата история като мойта само дето не са ме биеле защото не можеха не но спираха да ми се подиграват изкъпи се изкъпи и това само защото нося гел тфа с изкъпи се е тъпо щото примерно и аз и ти се къпем всеки ден а те като се къпят неделя ама само великдените кво да направиме ;дд и само тва трябваше тогава да се им се противопоставиш но жалкото е че това ще си го спомняш цял живот.Някой по нагоре беше казал че можеш да ги съдиш наистина това е така родителите им могат да влезнат в затвора а детето в изправителен дом това не е шега работа ... Направо не мога да повярвамм милото момиче.Виждам че си умно момиче поне така си мисля де но не те познавам ще видиш като пораснеш и ти като си станала някаква работничка и примерно всизмаш много пари и имаш изисканост , красота и тези качества и като ги видиш те какви боклуци са станали ти препоръчвам да ги питаш какво работят само да видиш какво е станало от тези смешници които са ти се подигравали :) дано съм ти помогнал и успех в новия клас :)
kriskoy10
06-30-2010, 07:33
а и ми викаха изкъпи се не защото косата ми изглеждаше мазна а защото нося гел тъпи са на щайга направо затова редовно ги правех на 2 стотинки ти си изпуснала шанса си изчакай и ще видиш какво ще ги направи живота те от сега са за затвора :)
fluffka1
06-30-2010, 07:57
децата понякога са жестоки.... :-x
Рано или късно всичко се връща,така че вдигай главата и напред.
П.П Взе поговори с някой:родители,учители,дир ктори и др. ( Прочетох всичко и разбрах,че имаш проблеми с родителите ти,но няма да те помисля за жалка,а ще се опитат да ти поогнат.)
Не знаех, че такива работи стават.. БТВ - Хубаво да се подигравам на некой..Да случвало се е, ама ти казвам, че при нас такива няма.. Смисъл - всичко в кръга на шегата.. :-o
RecoveryNY
06-30-2010, 18:48
Преди мене хората изглежда са казали доста хубави неща,но темата много ме трогна и трябваше и аз да напиша нещо.
Това,което са правили с теб е наистина отвратително и не трябва да се случва на никой.Но помисли си-ти сама си допуснала да стигнеш до това ниво,на което си мисля,че се намираш в момента.Казваш,че всички в училище са те тормозили ужасно,че си имала проблеми вкъщи-това е наистина ужасно,но ти дава поле да изява.Когато човек е сам и когато няма кой да му помогне,той трябва да си помогне сам.Хората,заради които си плакала всеки ден сега си живеят живота на презадоволени от родителите си пубери,които само си търсят на кой да си избият комплексите.И те са изживели детството и юношеството си както трябва,а ти не си,защото си им позволила да се гаврят с теб по ужасен начин.Запомни,че всеки път,когато някой се опита да те обиди или удари трябва да му отвърнеш.Трябва да се защитаваш,защото ти сама каза,че си останала сама.Трябва да се пазиш сама и трябва да продължиш напред.Трябва да се опиташ да забравиш.На ново място си,независимо че те е страх да поемеш риска да се сближиш с новото си обкръжение,все си мисля,че страха ти да преживееш това отново е дори по-голям.Така че рискувай,дори и да не те приемат подобаващо няма от какво да се страхуваш,вече си видяла доста-поне би трябвало да си се научила,че с премълчаване и страх няма да си помогнеш.Искрено ти пожелавам да преодолееш страха си и да рискуваш-можеш да имаш прекрасен живот и прекрасни приятели,ако им покажеш колко прекрасна си ти.Мисля си,че си скромно и добро момиче,прецени добре хората около себе си и се насочи към такива,които приличат на теб.Опитай се да говориш с тях,съвсем невинно,не се натрапвай.В никакъв случай не се опитвай да се натресеш на най-готината групичка от кучки в класа.Не си готова за това.Но се огледай около себе си в новия клас и помисли кои хора ти се струват кротки и добронамерени.Насочи се към тях и говори с тях.Когато те те приемат,което съм сигурна,че ще стане,ако подходиш открито и ведро,ще придобиеш самочувствие и вече няма да се страхуваш от хората.Бавно,но сигурно мисленето ти ще започне да се променя дори без да го осъзнаваш.Повярвай ми,преживявала съм подобни неща и всичко това ме е направило много силен човек,който е самостоятелен и знае как сам да се уреди и да се противопостави на тези,които го тъпчат.Това ще стане и с теб,но единственото,което трябва да направиш е да рискуваш.Искрено се надявам да намериш мястото си в новия клас,а дори и да не стане,поне да не преживяваш същите издевателства като в предишното ти даскало.И в никакъв случай не се чувствай ощетена,защото каквото и да ти се е случило,то ще те направи по-силна,ако му позволиш.Виждам поне две-три предимства в гадостите,които са ти се случили.Можеш да извлечеш много поуки и можеш да се научиш на много.Можеш да постигнеш много.Но дай и ти нещо от себе си.Спри да се връщаш към тези гадости,които си преживяла.Забрави ги.Не ги споменавай.Човек привлича към себе си това,за което мисли.Мисли си колко прекрасен човек си ти и колко добре можеш да се разбираш с всички.И това ще ти се случи,ако повярваш,че е възможно и ако направиш минималния риск да си пробваш късмета с тези хора.Най-важното нещо е позитивното мислене.С поста си целях просто да те накарам да се усмихнеш,ако си го прочела и наистина си се усмихнала и си ми повярвала-чудесно.Ако ли пък не-опитай се да откриеш хубавото дори и там,където го няма.Хубавото е,че в твоя случай го има.Мисля,че някъде беше споменала,че си била добра ученичка,че си имала писателска дарба.Доразвий това.Хобитата винаги успяват да изкарат човек от депресия.Превърни писането в свое хоби,ако искаш дори ще ти дам един съвет.Опиши всичко,което ти се е случило и след това го унищожи по някакъв начин.Ако е на лист-изгори го.Действа.Така символично изтриваш миналото.Много хора го прилагат,когато се опитват да продължат напред.Според мен най-градивно ще бъде да се опиташ да развиеш дарбите си именно за сметка на това,което ти се е случило.Хората,които са страдали попринцип са добри творци.Освен това се опитай да върнеш успехите си в училище.Учи колкото можеш,пък каквото ще да става.Ако си върнеш доброто ниво,това ще ти даде самочувствие.
П.П.-Извинявам се,че поста ми стана огроооомен,но темата наистина ми се стори доста лична и исках да кажа някои неща.Дано си ме разбрала и дано наистина опиташ.Успех! :-)
FlowerPower
06-30-2010, 19:34
RecoveryNY даде безценни съвети. Дерзай, маце!
Мила, иска ми се наистина силно да те прегърна. Много е тъжно и тежко всичко, което ти се е случило. Но щом си успяла да се справиш до сега, трябва да продължиш! Трябва лека полека да повярваш в себе си (не в близки и приятели). Когато ти сама повярваш в себе си, започнеш да се обичаш и уважаваш, едва тогава можеш да намериш истински приятели, които също да те обичат и уважават.
Времето бавно заличава следите от подобни травми, макар и да си остават трявми... Пожелавам ти успех и се надявам, че тези преживявания освен, че са ти навредили, са успели и да ти помогнат, за да се бориш цял живот срещу насилието! (без значение в/у теб или някой непознат)
BiGBaDWolF
06-30-2010, 21:57
Всичко е до време :) Ще ти кацнат сичките небой се :) Който се смее последен .... :)
StriPPeD
07-01-2010, 17:01
Това трябваше да го направят много отдавна :D
xxelliexx
07-01-2010, 19:23
Аз съм човекът, който проклинаше своето рождение
едно хубаво стихотворение написано от дете в същата ситуация.но тази поема е повече от шамар за всеки който и е навредил.Надявам се че щом е стигнало и до България поемата и хората ще се замислят но явно болката,,горчивината и насилието продължават..
аз мога само да ти пожелая успех мила и да те пасъветвам да не се затваряш в себе си за нищо на света..защото животът продължава!!
Това,което не те убива те прави по-силна!! Не се предавай!!
Ох миличката ми ти, честно да ти кажа доплака ми се само като го чета.. Не съм изпитвала това, но сигурно е ужасно, а тези от твоя клас са някакви същества който.. нямам думи за тях просто. Знам, че не ти е лесно да бъдеш силна, но се опитай.. Ии да знаеш, че ти си нещо много повече от тях... Хайде успех от мен :-)
rebeccaa
07-02-2010, 14:10
Нямам думи просто.Как може да има чак такива хора ? И във нашият клас го имаше това нещо, но чак пък толкова.. Те наистина не осъзнават, че понякога постоянната ебавка се превръща във тормоз.Ще ми бъде интересно да видя какво ще направят те, ако някога бъдат на твоето място.И все пак може да прозвучи като едно от поредните тъпи клишета, но - стани МАШИНА и когато ПАДНЕШ да не те БОЛИ.
GracelessIsDumb
07-02-2010, 15:10
Според мене тва нещо с тормоза зависи изцяло от средата, в която живеят децата и даскалото, в което учат. В нашия клас няма комплекси, защото всички сме равни, родителите ни се занимават с едни и същи неща-тук в моето училище намерих златната среда. Но според мене не са виновни децата, а родителите. Ако един родител познава достатъчно детето си, НЯМА да му дава да се държи по груб и просташки начин.
Vasoto129
07-02-2010, 15:14
мачкат те защото позволовяш.Отвърни на удара.УСПЕХ :) :) :)
didi0804
07-02-2010, 15:54
Силна си,ще се справиш,щом си преодоляла всичко това.Продължавай напред и знай че и ти си човек като всички нас и си също толкова стойностна :)
Извинявай, не знам в какво училище си учила. Не са виновни само тези, които те тормозят. Какви са другите, които гледат от отстрани и не правят нищо по въпроса. С писане в този форум няма да ти помогна искам само да изкритикувам тези, които явно подкрепят тези действия, хората които ги приемат като нормални. Училищата западат все повече и повече и никой не учи никого на обноски. Много съжалявам за това, което са ти причинили дано да го преодолееш лесно ...
venelinka
08-14-2010, 09:02
Много съжалявам, миличка. Това, което си преживяла наистина е ужасно. Познати са ми подигравките, обидите, тормоза. Не го пожелавам на никого. Все бях тъжна и сама. Не се привързвах към никого. Не се доверявах на никого. Това е абсолютно нормално, била си тормозена и наранена. Но никога не се предавай. Преживяла си всичко това и сега си по-силна отпреди. Не се отчайвай, животът е пред теб със своите добри и лоши страни и ние трябва да го приемем такъв какъвто е. Ако се предадеш ще победят хората, които са те тормозили, а не трябва да е така. Вярвай, че всичко се връща. Сега имаш приятели, с времето ще започнеш да им вярваш, ще преодолееш апатията, която те е обзела. Имаш дарба да пишеш стихотвотрения, опитай се да започнеш отново да пишеш. Опитай се да бъдеш добра и ученолюбива ученичка, каквато си била. Когато се опитат да те тормозят отвърни, не се предавай. Те са просто едни нищожни души, които ти завиждат. Но нека това не те промени - остани си добър и добронамерен човек. Мечтай. Рискувай. Пожелавам ти да успееш в живота, но най-важното да бъдеш много щастлива. Успех! :)
Cveti097
08-14-2010, 13:15
В моя клас ние сме се разделили на 2 групи, защото другато група само ни се подиграва, взимани нещата, вика ни, че сме зубари само, защото имаме по-високи оценки от тях, а на една моя и взимаха парите редовно и я бураха по стълбите и тя си беше изкълчила глезена. А мен ме бяха заплашвали по интернет. И всичко се оправи ...е не всичко ами поне малко, след като аз и момичето където бутнаха извикахме родителите си. А класната извика родителите на 2 от момичетата от другата група. Сега ни мразят още повече, но поне не ни тормозят толкова. :) Пробвай и ти да кажеш на майка си или на баща си. Но ако нищо не стане ако родителите ти се съгласят премести се друго училище и така ще можеш да докажеш не си нещо много повече от тях. :)
amnessia
08-14-2010, 15:36
И аз имах подобни история.От 3ти клас до 8ми :x бях с такива идиоти.Психически тормоз да - тъпа си - на едно с циганите си..някакви такива..никога нямало да си имам гадже , защото никой нямало да ме хареса,хвърляха ми чантата от 3тия етаж на даскалото.Трошаха ми химикалите (всяка седмица си взимах нови).Била съм най - грозната в класа.И не само момчетата ме третираха , а и момичетата.Да не ви кажа , че всеки пък когато отида на даскало с вързана коса ми разваляха косата с удар.Един ден стоях на прозореца и дойдоха 7 момчета и започнаха да се базикат в кръг ти ли ме удари ве (но удрят мен) та получих повече от 36 удара сигурно в рамената само от 2ма , да не говорим общо за всички.Веднъж пък бях си порязала или махнала направо кожата от крака на едно място , бях с превръзка.И си мислеха естествено , че ми няма нищо и решиха да ми удрят точно там с кар с корава обувка.Представете си на гола кожа това да се понася.Често ме спъваха подиграваха.Но последната година 8ми клас (тоест тази) си опълчих на всички :-x бях отличничка.По БЕЛ от целия клас само аз имах пълна 6тица , на което всички започнаха пак да ме дразнят , да ми завиждат , тя незнае нищо и има 6 как така? Аз знам повече от нея някакви такива :D Не че се хваля просто изведнъж се промених изцяло и никой неможа да ми стъпи на пръста 8)
По-силният оцелява. - Факт!
StolenBliss
08-22-2010, 12:30
Уфф и на мен са ми се подигравали, тва са просто такива комплексарчета , че просто няма накъде.. до 3 клас ако някой ми кажеше нещо, ревях. След 3 клас пък всеки който ми кажеше нещо го наритвах.. тва не ги спря но поне си го изкарвах по някакъв начин, но виж недей да им се хващаш и не им позволявай да ти създават комплекси.. Мислиш ли че заслужават всичко, което преживяваш заради тях? НЕ .. :) Знам, че е много трудно да не обръщаш внимание, но просто в главата си се опитай да се абстрахираш от всичко ..
UnkNoWn12
08-22-2010, 12:48
Просто нямам думи :( Сигурен съм,че някой ден ще им се върне тройно..А ти трябва да продължиш и да не губиш надежда и стимул в живота..Горе главата и само напред! :)
Slamdancer
08-22-2010, 13:48
Ти си виновна.
hotBloodsucker
08-24-2010, 10:12
Офф.. тия които тка са се подигравали с теб и всеки път са гледали как да ти преебат настроението са ацки смотани олигофренчета.Мога да ти кажа, че от тях не става нищо и точно заради тфа си избиват комплекстите върху другите, които не биха тръгнали да им отвръщат на удара.Трябвало е прсто да им се противопоставиш, да им теглиш една майна и да им докажеш, че няят право да се държат така с теб, каквито и да са.
Ацки мн ме нервират такива..смотани, разглезени, страхливи момченца и кифли които се имат за голямата работа, а всъщтност са пълни боклуци.Във всяко даскало ги има такива, затова ти не трябва да им се даваш.. аа наиситна както каза едно друго момиче с коментара си, непомня кое беше.. трябва да се стегнеш малко и да станеш по-силна.Неможе да позволяваш на някви келеши да ти се подиграват така и да ти съсипват едва ли не живот.Аз ако бях на твое място досега щях да съм ги пречукала всички и няяше да смеят да ми кажат и дума.Никога не съм ии няя да позволя на някой да ми заповядва за каквото и да било, камо ли пък да се ебава тка със мен. Просто винаги бъди с вирната глава и непоказвай, че те е страх от тях, бъди по-смела и оверена в себеси.Когато те те обиждат и ти ги обижай.. няма перфектен човек, така че винаги ще намериш с кфо да им затвориш остата. С една дума просто недей да се предаваш за такива неща, а бъди себе си и си дръж на своете мнение. !!
Ти си виновна.
Я го духай ве смотан педал .. къто незнаеш кфо да говориш, по-добре не си отваряй шибаната оста !!
ByBinKaa
08-24-2010, 12:35
Темата е от преди доста време но..
Това ми е много познато (само дето на мен ми се подиграваха, че съм дебела)
Сега, кoгaто се промених коренно (държание, външен вид най-вече) те МЕ ТЪРСЯТ! Никога не съм си помисляла, че това някога ще се случи. Не губи надежда, бъди силна и ще намериш човека, на когото можеш да имаш доверие :)
ToXiCtHeBeSt
08-24-2010, 15:02
абе хора бъдете по силни и с мен са се опитвали да ме тормозят но аз съм такъв че бързо паля и ги счупвам от бой .. веднъж направих суплес (хващам я за кръста дигам я и я хвърлям назад) на госпожата .. просто не се давайте и тва е или пък смени училището
:)
Ако искате погледнете тази тема. Може чрез нея да откриете причината за агресията в училище и въобще
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=32825
Wwe1fenka
08-30-2010, 21:49
Ох, милата! :cry: Доплака ми се от историята ти...
Е***и комплексарчетатата тъпи смотани!Как може такова нещо!
Е,то в нашия клас (най-лошият клас според всички) имаме едно момиче,аз съм й единствената приятелка.Подиграваха й се за всичко: че *уж* имала пърхут,че била бавна по физическо,че имала тъп акцент,че полата й била бабешка,хвърляха й нещата редовно и такива работи.Те и мен са ме тормозили,ама тая година преля чашата!
Бившата ми най-"добра" приятелка беше отличието на класа,красавицата и отличничката,беше добра по физическо.
Канела съм я два пъти у нас и съм я водела на басейн,но тя ми се подиграваше,че съм имала бабешки обувки,викаше ми,че съм била слаба по физическо,и че правила всичко за мен пък аз не съм правила нищо.Толкова неща съм й подарявала,а тя от предучилищната до 4-ти клас ми е подарила само един мижав гердан,който се скъса на вторият ден и една малка плюшена играчка.
Крещеше и се сърдеше,защото си въобразяваше,че чинът е нейн и че само тя може да сяда на него.На мене ми беше забранено,да каня някой да седне на чина,а аз разболеех ли се веднага друг човек идваше на мястото ми.
Настройваше целия клас срещу мене.
Но един ден й писах в скайп:
- Мразя те,приятен ден!
Тя: Зорница,кви са тея глупости?!
Аз: Не са глупости,а самата истина.
Тя: Аз се приместих при Ана за да ти е по-добре!
Аз: Не на мене тия!
Тя: Ами ако искаш вярвай.Просто ме интересува в кое училище ще си.
Аз: .......................
Тя: Поне искаш ли да сме приятелки,не най-добрите но "здравей" "здрасти"
Аз: Не,не искам!
Тя: Поне ми обясни защо
Аз: Защото ми е писнало от гадни комплексарки като тебе!Айде остани си със здраве!
И я блокнах.
И едни цигани ме тормозеха.Всеки ден имах коректор в косата,няколко откраднати химикала,надраскани дрехи и раници,дразнене в часовете,обиди и т.н.
С тези неща искам да ти кажа, че трябва да си силна!Те просто се правят на готини като измъчват хората.
Знам, че ще си намериш приятели.
Късмет от Созопол!
BaffaLsc
08-31-2010, 08:40
Не мога да повярвам какви хора има :shock: Направо акъла ми не го побира .. :!: :!: То пък бива ,бива ,ама то пък .. ужас просто не знам какво да ти кажа ! Със сигурност е трябвало да кажеш на родителите ти .. аз не знам как си се справяла аз ,ако бях на твое място простоо не знам как ще издържа на такова нещо !!
kokosety
08-31-2010, 19:40
Абе и мен ме дразнеха до 4 клас бях отличничка после си признаха че са ми завиждали ама ми беше много тежко и все пак и аз почнах да и м се "отварям" и те спряха
BoBa4eWeR
08-31-2010, 20:00
не изпитваш чувство на приятелство защото след всичките тези психични атаки от страна на съучениците ти ,ти си загубила доверието в хората и те е страх да се довериш на някой защото не си сигурна дали след някой ден и той няма да почне да ти се подиграва.. просто наистина много ужасно си отраснала.. нужен ти е психолог защото сигурно няма да се развиеш пълноценно като личност в бъдеще :( :( :( наистина ми е жал за такива хора :smt056
theonlyone123
08-31-2010, 20:44
Това е просто ужасно. Незнам какво да кажа, но за съжаление има и такива хора. Опитай се малко по малко да забравяш миналото, отпусни се и общувай с хората. Някой ден ще срещнеш човек на когото да се довериш и човек в който да се влюбиш. Бъди силна. Успех. :) :-)
Определено е така . Опитай се да послушаш този съвет !! :)
Wasilewaa
08-31-2010, 21:08
кофти situation ..
sladkish_14
09-01-2010, 09:26
И ти не направи нищо?
Учители нямаш ли, класен ръководител ?
Те не виждаха ли какво се случва ?
Училищен терапевт ?
Дете не бива с лека ръка да позволяваш да пропилеят живота ти! И не, не мисли, че нямаш такъв - имаш.. Ще минат тези години и те очакват още много, но ти сама трябва да решиш как ще ги изживееш!
П.С - Имах приятелка, която я тормозеха с нейни голи снимки.. Не зная от къде ги бяха докопали, но ги имаха. Заплашваха я, че ще кажат на родителите й, и сестра й /беше най - големия й кошмар/, а по-късно дори качиха снимките навсякъде в нета с нейното име. Тогава чашата ЗА МЕНЕ преля! Постоянно й казвах, че не трябва да го позволява, но тя САМА го позволи да се стигне до там, също като в твоя случай. Тогава да сутринта станах и аз сама отидох в полицията, пуснах жалба срещу тези 2 момичета и се оплаках на дежурния полицай с такава страст, че той веднага с още 3ма полицай се качи в колата и отиде лично пред дома на момичетата /сестри са/.
Да видиш как РОДИТЕЛИТЕ ИМ дойдеха и се извиниха публично! Да не говорим онези 2те какво претърпяха. Сега снимките ги няма от 2 години и всичко е забравено! Нейното самочувствие отново си е същото, тя е същия човек и живее щастливо и свободно.
Да аз и помогнах, но това не значи, че и ти трябва да седиш и да чакаш някой да ти се притече на помощ.
П.С 2- Обезатело кажи на класния си ръководител и на родителите ти. Така ще се стигне до ушите и на тяхните родители. Отношението им ще се подобри, а ако стане по - зле, пусни жалба. От полицията всички се плашат. Хората под 18 не подлежат на затвор, но има санкции и училища за такива деца. Повярвай ми, тормоза ще спре.
П.С - Извинявай, че ще съм директна, но ти САМА си го позволила.. Мисля, че вината е само в тебе. Сама си пропиляваш най - хубавите години и бъдещето си /не забравяй, че оценките ти в тези години са много важни за по нататъчното ти развитие/
honeybabe
09-01-2010, 10:40
Единствения ми съвет може да бъде да отидеш на психиатър или просто да споделиш с родител.Повярвай ми няма да изглеждаш жалка в очите им даже мисля,че ще ти олекне.Никой няма да те подкрепи така както вашите.Ще видиш в по-горните класове вс.ще се оправи.Е,такива идиоти ги има навсякъде,но ще се научиш да се пазиш от тях.Толкова се дразня от такива глупаци,но се и научих да ги поставям на мястото им,та после две да не могат да ми кажат.Но се научих с времето.Такива травми остават за дълго в съзнанието,но се преодоляват! :)
honeybabe
09-01-2010, 10:44
П.С - Извинявай, че ще съм директна, но ти САМА си го позволила.. Мисля, че вината е само в тебе. Сама си пропиляваш най - хубавите години и бъдещето си /не забравяй, че оценките ти в тези години са много важни за по нататъчното ти развитие/
не съм съгласна...тя не е виновна,че има такива простаци,които обичат да разстройват човек психически и това им доставя удоволствие.А това,че момичето е чувстително просто я прави по-лесно ранима.И не си длъжна да свикваш с този тормоз,заради невъзпитанието на някакви глезотии.
sladkish_14
09-01-2010, 20:25
не съм съгласна...тя не е виновна,че има такива простаци,които обичат да разстройват човек психически и това им доставя удоволствие.А това,че момичето е чувстително просто я прави по-лесно ранима.И не си длъжна да свикваш с този тормоз,заради невъзпитанието на някакви глезотии.
Не, тя не е виновна, че има такива простаци. Виновна е, че позволява на някакви никаквици да съсипват психическото й състояние! Държа на мнението си, че трябва тази година да се оплаче на училищния педагог, класния си ръководител и на родителите си! Нека първо оправи този проблем, а после да почне с психиатъра ако още е нужно.
Съвета за психиатър не е много уместен, ако ще продължат да я тормозят в училище, а и ако не каже на родителите си няма как да иде.. Не знам кой до колко е информиран, но психотерапевтите не са от много евтините в България :wink:
Та мисълта ми е, ЧЕ АКО продължава да мълчи, тя сама ще си е виновна за това което се случва, както искате ме разбирайте :wink:
Оу човек и мене ме тормозят хипер много! Но при мен е много по зле, защото съм момче... и съм гей! Аз преминах през всичките тези простотии, но се борех не сам с околните, но и със себе си! Просто от малък съм различен, чувствителен емоционален. От 1ви до 7ми клас бях отличник, пишех много хубави разкази и стихотворения, дори съм печелил награди и публикуваха доста мои работи в книгата на училището. Е, нямах приятели много в класа, но и никой не тормозеше и нареждаше. В новото училище всички бяха много отворени, "бързи", незабили и т.н. Бързо ме опеделиха като олигофрен, задръстен, забил, смотан и т.н. изведнъж изпаднах в една много далбока депресия! Нямах никакви приятели, бях ужасно хипер самотен. Имах 2 приятелки от квартала, но някак си се чувствах хпр самотен. Всички ме нареждаха всеки ден за всичко. Само ми се подиграваха и т.н. Беше ужасно. Не мислех за нищо друго освен за подигравките, за това как ме нареждат. Вечер не можех да спя всичките убиди и подигравки бяха кантяха в главата ми. На всичкото отгоре преминавах през нещо което и аз не можех да си обесня! Осъзнавах, че имам влечение към момчета. И просто се борех със себе си, защото знаех, че това е "най-лошото нещо което може да бъде 1 човек". И така, но се търпеше. 1 Ден не издържах и бях готов да се самоубия. Преди това пуснах тема тук, в която описах всичките си проблеми и т.н. Доста хора ме подкрепиха, обясниха ми че да си гей е нещо нормално, не е толкова страшно и т.н. После споделих на приятелка от квартала, тя също ме прие и чесно казано ми улекна ужасно много. Пак си ги имаше проблемите убидите и т.н. но се чувствах много по-добре, защото аз самият се бях приел такъв какъвто съм. После след половин година, стана отново непоносимо, тъй като класа ми разбра за мен... Тогава целият ад на земята се стовари върху мен! След това споделих с наще, че имам проблеми с класа, че ме тормозят и т.н. (не казах причината) и те се ядосаха направиха всичко възможно да се махна от този клас, но така и не се получи. За половин година се промених коренно. Затворих се ужасно много в себе си. Започнах да не общувам с никой почти, да не излизам никаде. Промених музиката си. Почнах да слушам Токио Хотел, започнах да се обличам в черно дълга коса. Родителите ми изобщо не удобряваха това и непрекаснато ми вдигаха скандали! Имах ужасно много проблеми с тях, с класа си аи със самият себе си! Не знаех кой съм, къде принадлежа, защо всичко това ми се случва!? И така, дойде лятото малко се нормализираха работите. След това почнах 10ти клас, имах доста дълга коса обличах се в черно, режех се, бритони глупости, абе Емо простотии. После момичето което мислех за приятелка се влюби в мен и всичко се прецака. После срещнах един човек в този форум - най-добрата ми приятелка. От там нататак някак си всичко се промени. Просто някак си придаде смисъл на живота ми. И така, но всичко по-добре, може би защото си имах нея и музиката, някак си там откривах себе си в песните на тези групи. Те знаеха точно как се чувствам, някак си подкрепяха ме. Така мина и 10 клас. И това лято се случи така, че се запознах с едно момче, в което се влюбих. Запознахме се и на следващия ден вече бяхме гаджета. Почувствах се ужасно щастлив, от толкова много време не бях изпитвал това чувство. Той ми помогна да се променя ужасно много. Подстригах се, купих си нормални светли дрехи, започнах да слушам всякаква музика и наистина се чувствах много ама много по-добре! Вярно с него всичко вече свърши, но направи доста за мен. Просто бях щастлив и това щастие ме накара да се променя тотално. Сега вече на външен вид съм нормален човек. Записах се на хип-хоп танци! Чувствам се много по добре. Имам и повече приятели и така! Просто замисли се за някаква промяна! Промени нещо в себе си не знам! Още има хора които ме тормозят и нареждат, но някак си не им обръщам внимание, защото си имам много близки хора т.е. приятели които са до мен и ме приемат - мен и всичките ми "трески" (както те се изразяват)! Така, че не се предавай! Намери си хора, които даржът на теб, приемат те и те обичат въпреки всичко! Това е да имаш хора, които те подкрепят! Аз си имам такъв човек! Всеки има нужда от това! НЕ знам какъв савет да ти дам, защото и аз съм супер объркан! Ти си нормално момиче можеш да си имаш нормален живот и т.н. Защо прецакваш всичко!? Намери си приятел, компания. Просто намери каде принадлежиш!
CrAzYanDlaZy
09-02-2010, 08:14
Не, тя не е виновна, че има такива простаци. Виновна е, че позволява на някакви никаквици да съсипват психическото й състояние! Държа на мнението си, че трябва тази година да се оплаче на училищния педагог, класния си ръководител и на родителите си! Нека първо оправи този проблем, а после да почне с психиатъра ако още е нужно.
Съвета за психиатър не е много уместен, ако ще продължат да я тормозят в училище, а и ако не каже на родителите си няма как да иде.. Не знам кой до колко е информиран, но психотерапевтите не са от много евтините в България :wink:
Та мисълта ми е, ЧЕ АКО продължава да мълчи, тя сама ще си е виновна за това което се случва, както искате ме разбирайте :wink:
Напълно съм съгласна с мненията на sladkish_14! Трябва да се защитиш!
mishanavolley
09-02-2010, 11:37
незнам даже какво да напиша останах без думи ...а ти защо не каза на учител директор тези деца трябва да бъдат в поправително училище ... :-x
Темата е от Ное 11, 2009 ...дискутирайте си насилието ама за съветите...едва ли авторката ще ги прочете някога.
Знам,че темата е адски стара,но искам да кажа не само на авторката, но и на другите ,които са били или са тормозени. Трябва да сте силни и да имате самочувствие. И аз преди една година имах проблеми с така наречените от вас 'плейбои'. Но тази година всичко се промени. На мен ми писна и започнах да се защитавам. Преди си имах 2 приятелки,сега от целия клас само с 2,3 момичета не дружа. Разбрах,че мога да заставам срещу всеки, който ме обиди, и такива скандали съм вдигала,че са се смяли на този,който ми е казал нещо.Преди ме тормозеха защото не съм 20 килограмова кифла. Сега взеха да ми казват нещо за моите инетереси, за това,че слушам музиката на може би най-мразения певец в днешно време. Наистина постоянно минават през чина ми и започват да обиждат моите интереси. Веднъж дори се разплаках /само да не се разсмеете/ но всички момичета ме подкрепиха.
Наистина ми беше дошло до гуша. Но аз не смятам да се променям, заради някой. Имам си достатъчно истински приятели. Ако някой започне да ме обижда,най-добрия вариант ще е да кажа на класната-това ще е най-страшния им кошмар
8-) Тая жена ще им прецака животеца :razz:
Така,че ви трябва самочувствие. Другите не са НИЩО повече от вас :) Това,че те си мислят така показва какви са.
victoriaC
02-12-2011, 06:21
Теглиш им една и се оплакваш при директорката. Мен и една моя приятвлка от класа ми един постоянно се опитваше да ни обарва и т.н. и накрая отидохме, говорихме с нея, тя говори с родителите му и малко се спря.. сега само прави някакви тъпи и идиотски физиономии.. така, че опитай, няма какво да губиш
muhata95
03-14-2011, 10:55
:) :) :) Душко разбирам те прекрасно. И мен ме тормозеха. До 4-5 клас всичко бе като по книжка- уважавахме се наистина много и си споделяхме всичко . за следващите две години... Отивах на даскало със много голям страх защото имаше един дани които се бъзикаше много със мен- на сила ме водеха във дирекцията ама без никаква причина. Аз се опитвах да се предпазя като ги побийвам малко но те не. Един път успяха да ме закарат докато всички гледаха. Със тях имаше една по зле и от кифла Николета която се смееше. Та със мъки ме вкараха във дирекцията а зам.директорката ме гледа кат кокошка . Питам я няма ли да направите нещо тя мълчи като гъз(със изв) Излизам и имаме математика. И нали почва часа и почваме да решаваме задачи... и зад мен стои 1 момиче е тя се драскаше нещо и викаше.. Когато исках да кажа нещо, те мълчи ма патко... и така всеки ден §за математиката... Това е малко. Имаше 1 Иво с година по-малък, та та той много ме обичаше §същински мангал. И почна да разправя как сме ходили как сме се целували и ме е шпионирал до вкъщи (но няма такова нещо за целувките) той ме е снимал някак си и ме бе качил в някакъв сайт.. и там имаше много коментари от много изявени наркомани и млади алкохолици от града.... но сега вече като че стихна. Последното бе преди дни когато едно момче разбра че го харесвам и почна да разправя на дълго и на широко. А в къщи всеки ден ма питат какво стана и като искам да си купа нещо не това на мен(майка ми) не ми харесва.(Абе ти ли ще го носиш или кой) или пък имам 6 по нещо и те казват хахаха приписала си няма как да имаш 6. ..... но сега 4 години след това всичко е нормално .................вярвай че ще успееш в тая държава и директора не мои ти помогне..май! А ти не им се връзвай на вързалките с които те бъзикат.Трудно е но ще мине скоро
Ми добре, нещо немога да се съглася...Какво ще рече "Живота ми се промени напълно... " А какво ще кажеш за хората останали без крайници, обездвижени, тежко болни...? Те какво да правят.. Лайна винаги е имало, и винаги ще има.Лошото е че се осъзнават късно, а някой дори не се осъзнават.Тормозена си била психически и физически, 3 години все нещо е трябвало да направиш.Съжелявам това е моето мнение, мисля че драматизираш повече.Ако имаш проблем отиди на психолог, не търси в някакъв форум подкрепа.
Schneeflocke
03-15-2011, 06:35
Авторката е жалка и не заслужава съжаление. Сама си е избрла пътя, да си го върви.
GossipGirl89
03-15-2011, 14:11
Заради такива изродчета има случаи, в които тормозените деца после се превръщат в престъпници и убийци...
Имаше един филм, Klass (The Class) се казваше, ако не се лъжа, чиито сценарии беше нещо подобно на разказаната история от авторката. Накрая на филма тормозеното момче застреля всичките си съученици барабар с учителите и директора... Филм е все пак, но е доста показателен и даже май беше правен по действителен случай :?
Не знам, но тая агресия в децата е ужасна и лошото е, че вместо да се търсят начини за намаляването й тя се увеличава все повече. И на мен ми се е случвало в училище понякога да ме обидят или да се заядат с мен, но чак до бой, ритане и блъскане не се е стигало никога. Пък и аз в повечето случай не си мълчах, а си отговарях подобаващо. Чудно ми е обаче къде остава ролята на учителите и директорите в цялата тая ситуация? Не могат да са падари и нон-стоп да следят всеки какви ги върши, но пък това са години наред тормоз - наистина ли нищо не им е направило впечатление? Ами родителите? Не усещат ли промяната в децата си... :?
sExYbEbS
03-15-2011, 17:29
Авторката е жалка и не заслужава съжаление. Сама си е избрла пътя, да си го върви. Ами не не е жалка.Напротив, силна е ,че е успяла да премине през този ад ... аз също съм го преживява.Може би не същото ,но подобно. Не жалка ,нито виновна ,че има жалки и комплексирани злобарчета ,които си изкарват комплексите на някого . Не тя ,а те са жалките :?
nomatterwho
03-15-2011, 18:54
На мен ми е интересно какъв е сега животът на авторката.. почти 2 години след темата. : )
Авторката е жалка и не заслужава съжаление. Сама си е избрла пътя, да си го върви. Ами не не е жалка.Напротив, силна е ,че е успяла да премине през този ад ... аз също съм го преживява.Може би не същото ,но подобно. Не жалка ,нито виновна ,че има жалки и комплексирани злобарчета ,които си изкарват комплексите на някого . Не тя ,а те са жалките :?
Съгласна. Никой не е заслужил подобно отношение (особено пък дете), а за поста на Schneeflocke - никой няма правото да определя какъв е другият! Ти не си живяла нейния живот, не знаеш нейната история, прочела си едно нейно мнение и реши, че е жалка. Всеки човек е малко или много жалък, но не можем да дефинираме останалите възоснова косвени наблюдения. Права си, че човек сам си избира пътя, по който да върви, но понякога изборът не е в наши ръце - силно се съмнявам авторката да е пожелала този тормоз.
noproblem123
03-15-2011, 19:45
Някои хора подиграват други, просто защото не искат те да бъдат подигравани. Искат да насочат "светлината" към някой друг, а не към себе си. И аз съм бил в такива положения, просто не искам мен да ме подиграват и подигравам други. Съжалявам, но такъв е животът. Предпочитам да пазя себе си, отколкото някой друг.
Fiction7577
03-15-2011, 19:49
Някои хора подиграват други, просто защото не искат те да бъдат подигравани. Искат да насочат "светлината" към някой друг, а не към себе си. И аз съм бил в такива положения, просто не искам мен да ме подиграват и подигравам други. Съжалявам, но такъв е животът. Предпочитам да пазя себе си, отколкото някой друг.
Супер тъпото мислене.
Ми дай да те убия, че да не убият случайно мен?!
Това било животът... простотии!
Като не искаш да те подиграват си трайкай и не се обаждай, по този начин няма да те "огрее" светлината.
Аман от глупости значи!
И защото "такъв е животът" стотици други момичета като нея, биват тормозени и провалени психически, понеже си шубе и не можеш да понесеш да те подиграят за нещо, но пък ти веднага си готов да се ебаваш и да унижаваш друг!
Не забравяй обаче, че всичко се връща.
Бог забавя, но не забравя! :wink:
sExYbEbS
03-15-2011, 20:00
Супер тъпото мислене.
Като не искаш да те подиграват си трайкай и не се обаждай, по този начин няма да те "огрее" светлината.
Аман от глупости значи!
И защото "такъв е животът" стотици други момичета като нея, биват тормозени и провалени психически, понеже си шубе и не можеш да понесеш да те подиграят за нещо, но пък ти веднага си готов да се ебаваш и да унижаваш друг!
Бог забавя, но не забравя! :wink: ++1 !
sExYbEbS
03-15-2011, 20:00
Супер тъпото мислене.
Аман от глупости значи!
Бог забавя, но не забравя! :wink: ++1 !
noproblem123
03-15-2011, 21:27
Човече и аз съм бил малтретиран, просто не искам да се случи пак, много е неприятно, при това че съм 8 клас сега и още 5 години напред..
Schneeflocke
03-15-2011, 21:31
Съгласна. Никой не е заслужил подобно отношение (особено пък дете), а за поста на Schneeflocke - никой няма правото да определя какъв е другият! Ти не си живяла нейния живот, не знаеш нейната история, прочела си едно нейно мнение и реши, че е жалка. Всеки човек е малко или много жалък, но не можем да дефинираме останалите възоснова косвени наблюдения. Права си, че човек сам си избира пътя, по който да върви, но понякога изборът не е в наши ръце - силно се съмнявам авторката да е пожелала този тормоз.
Това, че не го е пожелала, не означава, че е трябвало да го приеме. Жалка е, защото не е направила НИЩО, за да се защити. Изборът ВИНАГИ е в твоите ръце. Кой я принуди да не каже на родителите си? Дори и физически да не може да се защити...толкова ли е слаба, че даже от родителите си помощ не може да поиска? Няма никаква сила и достойнство в това да оставиш всеки да се гаври с теб и да цивриш във възглавницата си.
Fiction7577
03-16-2011, 10:37
Човече и аз съм бил малтретиран, просто не искам да се случи пак, много е неприятно, при това че съм 8 клас сега и още 5 години напред..
Тъпанар си, не разбираш ли!
Като си бил малтретиран и е неприятно защо по дяволите го правиш на другите?
Защо причиняваш такива травми, които остават за цял живот?
Ти малоумен ли си?
Знаеш ли колко психики са увредени именно от тормоза в училище?
Виждала съм как момичета и момчета, буквално психическото им състояние става на кайма, щото такива лайненца като тебе ми бяха в класа, страхуващи се да не някой да им отвърне на "остроумните" изрази.
8 клас и си мисли че разбира от всичко!
Вземи си трай и не тормози хората, защото най-опасни са именно тези, които нямат какво да губят.
А повярвай ми, почнеш ли да ги унижаваш до такава степен, че да няма какво да губят въобще не искам да съм на твое място.
В най-добрият случай ще се оттървеш само с един побой, ама не ти говоря сега, когато сте равни в училище, а след няколко години.
Ти отдавна ще си забравил какво си правил в гимназията, но те това ще го помнят цял живот, и само да се сетят за теб, ще си пречукан от всякъде.
Казах ти го и пак ти го казвам - Бог забавя, но не забравя.
Остави хората на мира, нищо не са ти направили за да получават тази агресия спрямо себе си.
Това че и ти си бил малтретиран, а сега се отнасяш по същият начин с други, и то от страх, те прави пет пъти по-жалък. :wink:
xXcvetityXx
03-16-2011, 10:44
ужас и мен са ме убиждали ма не чак така имало е много гадни работи,но понякога като ти "лепна" прякор и той ти остава за цял живот :( :x :-x
Не мога да повярвам че има толкова толкова злобни,би,нагли и изключително нагли деца ако сега са така представи си след някоя и друга година какви ще са никакви хора няма да излезе от тях как може да се държат толкова недопустимо с тел за бога нямат ли сърца не изпитват ли грам срам струва им се забавно да смачкат по слабия от тях да го сасипят сао защото е пазличен от тях не е правилно това откъде идва тази агресия при децата и това мислене че да тормизиш те прави велик от родителите ли или от какво това е абсурдно за съжалене в всяко училище има такива индивиди които отиват в училище само за да тормозят хората и да си показват дрешките или да направят някоя върховна глупост и от задължение.Да ти кажа и аз съм била долу горе в същата ситуация в 6 клас класа ми се разпадна и ме преместиха с мои съученици в друг клас там бя аутцайдерка нямах приятели с никой не говорех имаше двама трима които ми се подиграваха по всякакъв начин и просто психически се сривах .В гимназията беше по зло едни нахакани момичета с едно момче ме тормезеха викаха ми се подиграваха ми се косата ми била мазна грзница съм мирисала съм правеха ми автопотрет наричаха ме ку.чска че ще ме улият пребият по точно една моя съученика защото бях казала истината в очите и никой не ме защити и все взимаха тяхната страна о изкарваха мен виновна в следствие на което вече не ходя в въпросното училище понеже не мога повече да издържа на това напрежение агресия и подигравки и от догодита ще се преместя в друго училище и същевремено ще почна някаква работа за да си изкарвам пари за сее си за да си ивав нсимко необходимо и да помагав на наше така че не ис давай миличка не мълчи опълчвай им се защото ще страдаш и още повече ще се гаврят с теб срамажливите и тихи хора ги правят на луди трябва да се опереш да не си века с тях .
Schneeflocke
03-17-2011, 08:32
да смачкат по слабия от тях
в следствие на което вече не ходя в въпросното училище понеже не мога повече да издържа на това напрежение агресия и подигравки и от догодита ще се преместя в друго училище
Естествен подбор - силните оцеляват за сметка на слабите.
SlowDownBaby
03-17-2011, 08:44
Не съм чела всички мнения,защото са много,но знаеш ли,преди няколко дни бях пуснала една тема във Любов,за срама и за самочувствието.
В 5-6 клас бях точно като теб.Имаше едно момче и момиче,които настройха целия клас против мен.Залепяха дъвки на стола ми,удряха ме,подиграваха ми се.
Няма да забравя колкото и хубави дрехи да си сложех,пак намираха начин да ме накарат да се почуствам като боклук.
Един път си бях купила едно много красиво дънки,бях го сложила с надеждата,че поне този път няма да ми кажат нищо.Нооо момиче пак взе да се заяжда.По дънкито имаше образувана пепедурка с камъчета и тя се хвана за нея."Какво грозно дънки,цялото натруфено.от боклука ли го взе,някоя циганка ли го ши..." и тн. и тн.От този ден нататък и аз като теб всяка вечер мислих как ще отида на другия ден.Мразех да влизам в класната стая и всички да ме поглеждат и да се смеят.
Та темата,която бях написала както казах беше за срама и самочуствието.
Проблема ми цял живот е бил,че съм срамежлива.Просто не мога да бъда сред хора,страх ме е,срам ме е,не знам какво да си кажа с тях.И това е точно заради тези двамата,които се забавляваха на мой гръб.Заради тях сега съм такава затворена в себе си.Имам единствено приятеля си и в 2 приятелки.Когато трябва да излизам с приятелите на гаджето ми просто се ужасявам при мисълта,как ще изглеждам пред тях,какво ще си помисля за мен,няма да ме харесат и ще му кажат да ме остави и тн.Заради тези двамата цял живот съм и така и явно никога няма да се променя.Ще си остана необщителна и страхлива заради такива като тях.Дано сега да им се връща тъпкано.Съжелявам,но съм отмъстителна.Просто бих се радвала да ги видя как страдат.
Пък и ..какво виждам не сме сами.
Има доста хора преминали през това за жалост и тепърва ще има.
Едва ли ти помогнах с мнението си,но поне виждаш,че не си само ти.Не мога да ти помогна,защото както виждаш и на себе си немога.Надявам се с времето ( Не знам още колко години трябва да минат... ) всичко да се оправи,да добием заслужилото си самочуствие и да забравим тея изроди.
Schneeflocke
03-17-2011, 11:47
Няма да забравя колкото и хубави дрехи да си сложех,пак намираха начин да ме накарат да се почуствам като боклук.
А, бе, деца, защо оставяте другите да ви казват какви сте? Толкова ли един гръбнак нямате???
http://www.youtube.com/watch?v=Hw6zrInbtQE
slashhhhx
03-17-2011, 14:50
Немога да повярвам колко малоумни, нагли,надменни,прости,огра ичени,без капка съжаление,невъзпитани хора има на тоя свят... и в моя клас има едно такова дете,всички тъпаци го обиждат и го сриват психически,че той е в такова състояние,че го е страх да комуникира с хората.Когато се приближиш до него той очаква да го удариш или да се заяждаш с него.Само аз съм му приятелка.. Е,той не казва на техните , защото го е страх да не стане по лошо.
Добре де, като те е било страх да кажеш на вашите, защо не си казала на директор,нещо? Според мен ти също си виновна,да много малко,но виновна за това,че не си взела мерки,доколкото разбрах... Ами, и на ми се е случвало,ама аз не съм затворен тип.Знаеш ли , не е трябвало да се връзваш на хора без капка мозък в главата си , при положение ,че си по умна от тях.Сега след като не си в същото училище, недей да се плашиш и не позволявай да ти се случи същото.Не се страхувай,защото хората са като животните-усетят ли някой с малко неувереност,го стъпкват. Увеличавай кръга от приятели, да не те е страх,казах защо.Е успех и се оправяй :)
SlowDownBaby
03-18-2011, 09:06
А, бе, деца, защо оставяте другите да ви казват какви сте? Толкова ли един гръбнак нямате???
http://www.youtube.com/watch?v=Hw6zrInbtQE
Е извинявай,ама бях на 9-10 години.Мислиш ли,че можех да се справя сама и при целия този страх и срам,ми е дошло на ума да им се опълча ?
Schneeflocke
03-18-2011, 09:34
Е извинявай,ама бях на 9-10 години.Мислиш ли,че можех да се справя сама и при целия този страх и срам,ми е дошло на ума да им се опълча ? [/i]
Извинението не се приема. На 9-10 години си достатъчно голяма, за да имаш гръбнак...
Requisition
03-19-2011, 17:19
И мен са пробвали така да ме унижават, ама аз съм корав и връщам тъпкано. Има няколко хора които мразя адски много, поне съм за последна година с този клас.
Сори за късния коментар ама предполагам че това не отшумяа толкова лесно . Та мен да чукна на дърво никога не са ме тормозили защото ми имаха уважение . Аз играех все футбол с момчетата и всички ме защитаваха . Не че имаше защо . Твойта история ме уби просто . Но спокойно винаги нещата се нареждат както трябва . Сега в новото даскало понеже има по силни а другите са по ниски по слаби момчета и тези ,,готините'' мъчат другите . Мен винаги ми става супер гадно защото те не показват как се чувстват все пак колкото и слаби са момчета но аз се поставям на тяхно място и си предстаям как се чувстват унижени обидени . Това което искам да кажа може и да са ти го казали ама не ми се четеше че трябва да си изградиш една по стабилна представа за теб у другия . Стани ако трябва и кифла . Не е лошо аз пробвах и се получи :Д . Не се предавай защото сълзите не връщат времето назад нито поправят случилото се . Успех а и дано вече си ги поставила на мястото им .