View Full Version : Дебелее ли се от мляко :?
TheFirstline
11-12-2009, 10:22
Здравейте,аз тук съм си почнал една диетка не ям тесто от 5 месеца вече и отскоро започнах да не ям и сладко,и си пия яко прясно мляко от 1% масленост,та дебелее ли се от това.. ?
вземай от онова с 0,1% мазнини (фитнес)
от него не се дебелее със сигурност
:shock: НЕ.
млякото е нужно за куп неща-не ми се изнасят стотиииици лекции.
sladi4ka_qni4ka
11-12-2009, 10:54
ми попринцип от вси4ко се дебелее ... но ако не яде6 нон стоп мляко .. няма такава опаснотс,взимай от това което е с най малка масленост...
Взимай си нискомалслено мляко, въпреки че аз веднъж опитах и не беше особено вкусно.
moon_flower
11-12-2009, 11:18
От мляко не се дебелее,повярвай ми.А и е много полезно.Но за нищо на света не си взимаий от 0,1%.Диетоложката на майка ми и е казала,че точно този процент е много вреден,защото няма никакво мляко,а само боклуци.Яж си от 1-1.5% и ще си си наред.
vagarious
11-12-2009, 11:40
Извинявам се, че вмъквам въпрос в темата ти, но пречи ли ако млякото е прясно пак от 1% - 1,5%, да се консумира, 'щото съм и на диета?! :D :)
Точно преди няколко дни по вечерните новини имаше репортаж на тази тема и заключението беше, че от пълномасленото мляко не се пълнее ;)
foreverr
11-12-2009, 11:47
вземай от онова с 0,1% мазнини (фитнес)
от него не се дебелее със сигурност +1 , но и 1 % став аи не се дебелее!
Млякото с 0.1% масленост е толкова безвкусно... Купих си веднъж и го изядох само защото бях давала пари за него :D Не виждам никакъв проблем да ядеш/пиеш такова 1.5-2%, все пак това са само 10-14 допълнителни ккал на 100 гр. и много по-вкусно и истинско мляко.
PinkFloydSound
11-12-2009, 11:49
Ахах, спрял бил тестото. :lol: :lol: :lol:
slynchoo
11-12-2009, 12:06
Не се дебелее,споко. :wink:
bloodymirror
11-12-2009, 12:25
От мляко да се дебеле?!
.. апсурд! :lol:
titinkaa
11-12-2009, 12:33
не естествено :D
myl0weee
11-12-2009, 12:53
:lol: :lol:
TheGirlNextDoor
11-12-2009, 12:57
вече се чудите кво да измислите..
TheFirstline
11-12-2009, 13:42
еми да кво смешно има,не ям хляб,банички дори и кюфтаци щото майка ми слага хляб в тях...
moon_flower
11-12-2009, 14:55
Не е спрял месото,не яде кюфтета,защото вътре има хляб.Така ги прави майка му. :D
PinkFloydSound
11-12-2009, 15:06
еми да кво смешно има,не ям хляб,банички дори и кюфтаци щото майка ми слага хляб в тях...
Хляб ТРЯБВА да се яде. :lol:
TheFirstline
11-12-2009, 16:51
е то трябва ама аз се въздържам :P
всичко трябва да се яде !
спортувайте хора! спортувайте ;)
И от какъв зор си спрял МЕСОТО? :-o
Защо четете по 1/2 пост и си правите странни заключения?
TheFirstline
11-12-2009, 17:28
епа аз ходя на фитнес 3,4 пъти седмично и тичам малко от малко когато ми скимне и в нас си правя някакви упражнения :D
Luscious_Heart
11-12-2009, 17:31
От мляко не се дебелее!
Пък те тия неща в кутиите едни млекаа.. Ох-ох! :D Мляко, което да е годно 4 месеца... слабооо. ;) Не че аз винаги пия прясно изцедено мляко (когато съм на село, има хора, които продават :D ), но си взимам такова с по-голяма масленост. :) Тези мазнини са като смазка за ставите. А млякото 1% и надолу (макар че преди да науча някои неща, и аз си купувах такова), то това е направо водица! Без полезните вещества..
Luscious_Heart
11-12-2009, 17:42
Точно тъй. 8) Точно пък от здравословните мазнини един спортист не трябва да се въздържа! :?
Авторът - ако работиш за маса, всичките тези здравословни хранителни вещества ще станат на мускули. А ако още имаш да сваляш мазнини, наблягай на кардиото (ти си го знаеш де ; )). Но аз съм дотук, трябва специалист да ти определи порции, количества и т.н. :D
Леле хора.. Вече се учудвам колко много момчета искат да се хранят здравословно. :oops: Аз като съдя по тези от нашия клас (двамата ни спортиста се натресоха в киносалона с по 2 чипса, пакет пуканки и средна кока-кола на всеки), отделно всеки ден единият гъчи кво ли не... Е, то не става така! Айде, единият е футболист и тичането гори всичко, поддържа фигурата му и т.н., а и той работи за маса и др... може да си позволи повече да яде (макар че всеки ден вредна храна никой не бива да консумира). Другият пък разчита само на шотокана и никаква кардио тренировка не присъства... Смисъл, има мускули по ръцете и гърба, ама има корем и плочките му никви ги няма (а там знаете, че ги товарят с към 200 коремни преси на тренировка). Въобще не е толкова атлетичен като футболиста. :? Не че имам нещо против бойните спортове - напротив, това е дисциплина и източна философия, както и идеални силови статични упражнения, но не е за отслабване. Познавам някои хора, тренират карате, и - от структура ли е, от статичност ли е - имат доста мазнина за спортист.
rachel_billson
11-12-2009, 19:18
Спорт,спорт,спорт.Вместо да се вманиачавате във всеки един грам,отидете направете упражнения-40,50,60... .Утре пуснете и тема дали се дебелее от водата,защото ви се подува корема като пиете.То може би само това не съм видяла. :?
Млякото с 0.1% масленост е толкова безвкусно... Купих си веднъж и го изядох само защото бях давала пари за него :D Не виждам никакъв проблем да ядеш/пиеш такова 1.5-2%, все пак това са само 10-14 допълнителни ккал на 100 гр. и много по-вкусно и истинско мляко.
е да,
кой знае колко пържоли яде на ден, а за млякото прави фасони..
Между другото, добре правиш, браво. Аз няколко пъти се мъчих, но не можах да спра тестените продукти..
kuklichka_bg
11-13-2009, 10:28
не
от личен опит ти казвам,че от пълномаслено мляко не се пълнее
eminemfenka
08-13-2010, 23:58
Всеки понеделник си взимаме домашно прясно мляко .. и си пия 1,2 литра без проблем. . предпочитам го пред онова на прах..
Не мисля,че се дебелее.. до сега да съм станала 100 кила , ако от него се дебелееше.. 8-)
PinkFloydSound
08-14-2010, 08:19
Точно от обезмаслените/нискомаслените се пълнее НАЙ-МНОГО, защото са съставени само и единствено от нишесте и вода.
Гледаш отзаде калориите и почваш да смяташ.Попринцип няма как да надебелееш,защото не можеш да погълнеш неограничено количество течност и с 3 процента да пиеш нямаш проблем.
а пък и колкото и да са мазнините, дори и при отслабване те са нужни на организма :)
Ами.. естествено че не се пълнее.. като се яде в умерени количества разбира се :D
anonymous708973
08-15-2010, 16:49
Абе, пий си 1%-1.5%, пък махай тестеното, сладкого, газираното, пърженото и консервираното и млякото ще ти е най-малкият проблем. Млечните продукти са полезни :) Аз си пия мляко 3.5%, просто защото вкъщи това се харесва. Иначе съм заменила кашкавала с моцарела - по-вкусна ми е и е далеч по-малко калории. :)
Аз знам, че се пълнее, ако се наливаш с мляко, но и да не е вярно, по-важното е, че изобщо не е толкова полезно, колкото го изкарват. Ако си купуваш истинско такова, а не "млякото" по магазините, е друго нещо, но пак в умерени количества.
Аз бих те посъветвала да си потърсиш някъде, където се продава истинско мляко. Има разни хора ходят рано сутрин по кварталите и продават. Кипваш го и си пиеш колкото искаш - много е полезно (предполагам знаеш, как се кипва прясно мляко) . И никакви микровълнови - само на котлона, защото микровълновата прави млякото на боклук...Лъчите, които излъчва взаимодействат с разни вещества в млякото и те стават канцерогенни.
Това в кутийте не става за нищо. Наблъскали са го с какво ли не вътре, а и да не са, смятай през какви преработки е преминало, за да е годно за пиене 6 месеца :? А тия нискомаслените и киселото и прясното са просто вода с нишесте (главно вода) .
Не е спрял месото,не яде кюфтета,защото вътре има хляб.Така ги прави майка му. :D
:razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz:
rosencetooo
08-16-2010, 07:06
Предполагам не .. защото аз от година и нещо , всеки ден си пия прясно или кисело мляко и до сега не съм надебеляла ;д Даже зимата сутрин и обед съм на мляко без значение какво ;дд
нискомасленото мляко е боклук ... взимай си около 3% за да е поне малко истинско мляко . Не мисля , че ще надебелееш от него просто избягвай да му слагаш захар .
И да и не! :)
Ако ядеш нискомаслено под 2 процента - няма да напълнееш, но няма и да си набавиш жизненоважни микроелементи, ако ядеш над 3 процента може и да напълнееш, защото им добавят мазнини, нишестета и др. И аз съм в тази чуденка и незнам вече какво да купувам! :?
PinkFloydSound
08-17-2010, 11:06
И да и не! :)
Ако ядеш нискомаслено под 2 процента - няма да напълнееш, но няма и да си набавиш жизненоважни микроелементи, ако ядеш над 3 процента може и да напълнееш, защото им добавят мазнини, нишестета и др. И аз съм в тази чуденка и незнам вече какво да купувам! :?
Много си тъпа. Вземи проучи малко, почети, пък после говори на кое какво слагат. В тея над 3 може и да има боклуци, ама тея под 2 процента са САМО боклуци.
ако ядеш мляко на село от кравата няма да напълнееш ,то в тея млека всикчо друг ,ама не и мляко