Влез

View Full Version : На гости у тях ??

Sw3eTy
11-13-2009, 21:00
Та .. не е точно проблем, а въпрос, чието решение не мога да намеря.

Това ми е .. така да се каже първата сериозна връзка, официално 8 месеца, но нещата са от година .. Родителите на момчето ме знаят по име, снимки, засичали сме се, но нищо сериозно и официално. Знаят, че ходя в тях, знаят, че той идва, с 2 думи всичко знаят .. Няколко пъти вече ме канят в тях и аз все отказвам и излизам с някакви си причини ..

Така де .. Утре братчето на приятеля ми навършва 6 .. С него сме говорили само по скайп и то много иска да ме види, много си ме обича :D Купила съм му подарък, който отдавна съм му обещала, родителите ме поканиха, приятеля ми потвърди, че няма проблем да отида, даже доста му се иска да съм там, ама аз не мога да реша. Говорих с мама, тя ми казва "Само ще ги възгордееш, ще изглеждаш тъпа курва, дето тича след синчето им". Ама пък не знае колко пъти съм им отказвала да отида. Ако пак им откажа вече ми става неудобно, ще си кажат "Тая пък егати несериозната, уж сериозни връзки, обичат се и ляляля, а не се показва да я видим"..

Излиза, че каквото и да направя им падам в очите .. Не, че е нещо сериозно, ама много различни мнения получих, нека чуя още малко. :)

w0sh
11-13-2009, 21:03
Това ,че майка ти мисли така не значи, че всички споделят нейното виждане за нещата.

LO6IQ
11-13-2009, 21:03
Ми... какво да ти кажем.. отивай.
Като ти дават - вземай. Като те гонят - бягай. :)

AlokiNn
11-13-2009, 21:04
8 месеца не са те видяли 1 път :shock: :shock: :shock: :shock: ходи да се запознаеш бе 1вите 5 мин правиш преценка какви са и как да се държиш и после всичко е 6 ;)

Riva
И ако отидеш как точно ще им паднеш в очите?

EeeBobii
Много е лошо да не знаеш какво искаш!!!!!!!

LadyDi
11-13-2009, 21:07
Говорих с мама, тя ми казва "Само ще ги възгордееш, ще изглеждаш тъпа к***а, дето тича след синчето им".
Верно ли майка ти ти каза това?

Sw3eTy
11-13-2009, 21:08
И аз това питам .. как точно ще им падна в очите ако отида .. Ама това е на майка ми мнението, с което аз не съм много съгласна .. и все пак, за да го уважа се замислих .. И знам какво искам, искам да отида, просто нещо, кеото приемам за по-маловажно, всички направиха на проблем .. Затова искам мнение :)

w0sh
11-13-2009, 21:09
Ем то мислнето на майката небих казал,че е на човек, който няма някакви изкривявания.

Riva
Говорих с мама, тя ми казва "Само ще ги възгордееш, ще изглеждаш тъпа к***а, дето тича след синчето им".
Мъдрите родители помагат много ^^

LadyDi
Проблем е, щото това не е нормално отношение на родител. Оплачи се в социални грижи.

А по темата ти - хубаво е родителите да знаят с коя се мотае детето им. А пък ако се криеш постоянно от тях е по-зле.

Sw3eTy
11-13-2009, 21:10
Е, не точно по тоя начин, с малко повечко думички, но опредлено това имаше предвид :D

LadyDi
11-13-2009, 21:11
Аха, ясно. Детската интепретация...

SoStarstruck
Верно ли майка ти ти каза това? И аз т'ва се учудих...Отивай, наистина става срамота вече ако не отидеш и започваш да изглеждаш несериозна..

w0sh
С такова мислене няма да прокопсаме, после защо хората си нямат вяра днес. С такова възпитание, нищо чудно.

LadyDi
11-13-2009, 21:13
w0sh, никога няма да разберем какво точно е казала майка й.

Riva
11-13-2009, 21:15
То не е важно какво е казала,а как е възприето.

LadyDi
11-13-2009, 21:17
Децата имат склонност да драматизират и тълкуват нещата не точно както са.

mArMaLaDkA
11-13-2009, 21:17
Върви. Най-малкото, че си обещала на братчето му, пък е коравосърдечно да разочароваш малко дете, още повече, когато ти се радва и те очаква. Пък и когато все отказваш, и отказваш, и отказваш, хората си изграждат някакво мнение за теб, което не е добро и ги обижда по някакъв начин. Най-вероятно нещата няма да са чак толкова зле, колкото си ги представяш.

Riva
11-13-2009, 21:22
Децата имат склонност да драматизират и тълкуват нещата не точно както са.
От пубери ся деца ли станахме :D Пък и драматизацията и тълкуването на нещата все пак идва малко или много от възпитанието на родителите :)

Sw3eTy
11-13-2009, 21:23
Да, и аз съм на мнение, че е по-добре да отида, все пак не са няколко седмици .. "Представи си как изглеждаш в очите на родителите .. Момичето, дето толкова много се е влюбило, че веднага тича след синчето им". Това бяха думите .. Не мисля, че съм чак толкова тъпа, че да не разбирам какво ми се говори :) Познавам си майката, знам какво е имала предвид. Тука си има предистория, майка ми изобщо не харесва въпросното момче и си мисли, че той е с мен просто щото му е кеф, че му обръщам внимание. Изобщо не допуска, че и той може да има някакви чувства, дори и след 8 месеца ..

Казах абсолютно същото на майка ми и след доста разговори стигнахме до "Щом толкова много искаш - върви, ама не мисля, че ти е там мястото и няма да се чувствам добре ако си там". Почнаха се едни "Това е семеен празник, ще се събере цялото семейство и ти като каква ще отидеш там .. ляля" ама пък надали хората ще ме поканят ако не е удобно ..

LadyDi
11-13-2009, 21:28
Sw3eTy, Ааа, след това обяснение нещата са малко по-ясни.

Riva, хайде, не се хващай за думите толкова. Човек винаги остава "дете" за родителите си.
Колкото до това, че драматизирането се дължи на възпитанието - това изобщо не е вярно. Дължи се на това, с което ни заливат телевизиите - филми, сериали, клюки. Животът на средностатистическия тийнейджър, на фона на всичко това, изведнъж започва да му изглежда скучен и съответно, той придобива склонност да търси драмата и трагедията там, където всъщност я няма, просто, за да има някаква тръпка.

mArMaLaDkA
11-13-2009, 21:29
Riva, дали? Въпреки, че се разбирам с баща ми много повече от добре и съм свикнала с характера му, на моменти грешно тълкувам думите му. Затова пък веднага желая да обсъдя, като нещо не ми харесва и => недоразумението се отстранява. :D

Може би главната грешка на авторката е тази, че е разбрала иначе и щом не е била съгласна с думите на майка си, е трябвало да попита какво я е накарало да мисли по този начин. Диалогът липсва явно. Или пък майката на авторката е по-властна и я е прекъсвала на средата на изреченията. Да не говорим, че щом е изразила недоволство тип "Няма да ходиш, защото ще изглеждаш жалка в очите на родителите на гаджето си така, като тичаш подире му", явно не харесва особено момчето на девойката и не вярва, че нещата между двамата са сериозни... или по-точно не иска да отиват към задълбочаване.

ЕДИТ: Докато аз съм си писала увъртяния пост, някои са написали по още един. :D

umri
11-13-2009, 21:32
Та .. не е точно проблем, а въпрос, чието решение не мога да намеря.

Това ми е .. така да се каже първата сериозна връзка, официално 8 месеца, но нещата са от година .. Родителите на момчето ме знаят по име, снимки, засичали сме се, но нищо сериозно и официално. Знаят, че ходя в тях, знаят, че той идва, с 2 думи всичко знаят .. Няколко пъти вече ме канят в тях и аз все отказвам и излизам с някакви си причини ..

Така де .. Утре братчето на приятеля ми навършва 6 .. С него сме говорили само по скайп и то много иска да ме види, много си ме обича :D Купила съм му подарък, който отдавна съм му обещала, родителите ме поканиха, приятеля ми потвърди, че няма проблем да отида, даже доста му се иска да съм там, ама аз не мога да реша. Говорих с мама, тя ми казва "Само ще ги възгордееш, ще изглеждаш тъпа к***а, дето тича след синчето им". Ама пък не знае колко пъти съм им отказвала да отида. Ако пак им откажа вече ми става неудобно, ще си кажат "Тая пък егати несериозната, уж сериозни връзки, обичат се и ляляля, а не се показва да я видим"..

Излиза, че каквото и да направя им падам в очите .. Не, че е нещо сериозно, ама много различни мнения получих, нека чуя още малко. :)

Майка ти ти е дала много грешен съвет. Хората са те харесали, искат да те опознаят и не би трябвало да им отказваш, защото е проява на неуважение. Едва ли не са ти неприятни. И все пак гледай да има повече секс и по-малко романтични романчета. В тая възраст не ти трябва.

Sw3eTy
11-13-2009, 21:37
Riva, дали? Въпреки, че се разбирам с баща ми много повече от добре и съм свикнала с характера му, на моменти грешно тълкувам думите му. Затова пък веднага желая да обсъдя, като нещо не ми харесва и => недоразумението се отстранява. :D

Може би главната грешка на авторката е тази, че е разбрала иначе и щом не е била съгласна с думите на майка си, е трябвало да попита какво я е накарало да мисли по този начин. Диалогът липсва явно. Или пък майката на авторката е по-властна и я е прекъсвала на средата на изреченията. Да не говорим, че щом е изразила недоволство тип "Няма да ходиш, защото ще изглеждаш жалка в очите на родителите на гаджето си така, като тичаш подире му", явно не харесва особено момчето на девойката и не вярва, че нещата между двамата са сериозни... или по-точно не иска да отиват към задълбочаване.
Не, не, не, не липсва диалога, нито пък майка ми е властна. Винаги съм се разбирала с нея, обаче тя определено не харесва момчето и си много права, че отрича това, което се случва и всячески се опитва да предотврати задълбочаване. Иначе диалога си го има, просто не казах всичко, само основното .. говорим го от 3 дни и тя го направи на адския проблем, аз не виждам нищо чак толкова важно, няма да умра ако отида .. И понеже в случая не разбрах какви са причините на майка ми, исках още мнения. Щото тя казва само "Има си неписани правила, които са по-важни от писаните, просто знам, че не е редно да ходиш и не знам защо". И понеже точно тая фразичка много накриво ми бръкна .. :)

За секса много ще се замисля :D

mArMaLaDkA
11-13-2009, 21:43
Явно има някакво предчувствие, което обаче явно в тоя случай е грешно.
Наистина не мисля, че би ти станало кой знае какво. На тая възраст връзките наистина не са това, което по принцип са, нито срещите с родителите са това, което са по-нататък. Канят те, защото искат да се запознаят с теб, да видят що за момиче си е хванал сина им и да ви се порадват на детската история, защото според мен точно така приемат нещата.

Бтв, от моето училище си, не се сдържах. :D

kidwestern
11-13-2009, 21:43
извода един- майкати е проста.

LO6IQ
11-13-2009, 21:45
На гости у вас ??
Утре в 10 PM ? 8-)
Направете една тема за спам и я направете ВАЖНА !!
Моля ви. Това ми е мечтата откакто се регистрирах във форума.

Sw3eTy
11-13-2009, 21:51
Явно има някакво предчувствие, което обаче явно в тоя случай е грешно.
Наистина не мисля, че би ти станало кой знае какво. На тая възраст връзките наистина не са това, което по принцип са, нито срещите с родителите са това, което са по-нататък. Канят те, защото искат да се запознаят с теб, да видят що за момиче си е хванал сина им и да ви се порадват на детската история, защото според мен точно така приемат нещата.

Бтв, от моето училище си, не се сдържах. :D
Ама то и аз като погледна нещата отстрани си е детска история :D Ама майка ми явно я приема много на сериозно и си вярва, че и аз я приемам така. Добре де, обичам си момчето, сериозни са нещата, ама ми е ясно, че надали той е "мъжа на живота ми" ..

скайп ?? :-D

Riva
11-13-2009, 21:53
На гости у вас ??
Утре в 10 PM ? 8-)
Направете една тема за спам и я направете ВАЖНА !!
Моля ви. Това ми е мечтата откакто се регистрирах във форума.
Да си чувал за магическото място наречено "кофата"?Там виреят безполови фенове на Токио хотел и безброй митични същества които спамят 24/7 за без пари.

LO6IQ
11-13-2009, 21:54
На аверчето ти братчето му да не е т'ва хлапе.
http://vbox7.com/play:528fb596 XHAHXHXAHXAHXAHXAHXAHXA
:D

mechtaq_za_teb
11-14-2009, 04:58
Майка ти много гадно се е изказала и ако питаш мен ти трябва да си решиш. Аз не виждам нищо лошо да идеш? Не смятам, че техните ще си помислят, че тичаш след синчето им. :?

mrtn
11-14-2009, 06:47
Отивай, явно хората искат да те опознаят, и да разберът що си, ако правиш така.. не знам. Поне прояви уважение и го направи заради детето, дето си му обещала подарък. :)

Nadelina
11-14-2009, 07:15
Аз ходя на всичките семейни събирания на семейството на приятеля ми! Ако с това показвам колко много го обичам, то не е нищо отрицателно и притесняващо, със сигурност!

wasch0
11-14-2009, 07:23
добро решение :) успех

FromAutumToAshes
11-14-2009, 07:26
Само две неща ще кажа.

Първото е - хАХаххахахаХАХАхах съмнява ме майка ти да ти е казала така... Пък ако го е казала, смятай каква майка имаш, сеш се нали ;)

И второто е - Съгласен съм с теб, че ако продължаваш да отказваш ще те помислят за несериозна, но не съм съгласен, че ако отидеш пак ще им паднеш в очите. Щом са те поканили значи те искат да отидеш и ще се радват. А помисли си момчето ти как ще се радва ;) И не мисля, че има място за думата "възгодряване" не виждам никакъв смисъл в това ;) В крайна сметка аз просто изразявам мнение, решението е само твое и на никого друг. Успех :)

iiordanova
11-14-2009, 08:28
Решението е изцяло твое ..
Аз бих отишла , все пак е проява на уважение.
И пак ще го кажа - избора е твой.
Успех .. http://www.laymark.com/i/m/m161.gif (http://www.laymark.com)

izlishna
11-14-2009, 08:35
Ако отидеш ще е по-добре.. щом и малкото момченце те обича и иска да те види какво чакаш .. Нормално е майка ти да си прави такива изводи, но ако се водиш по тоя извод никога няма да се видиш с родителите на приятелите ти .. не може вечно да се криеш и да излизаш с по някоя причина.. едва ли не приятелят и и семейството му са на последно място за теб :? Отивай не му мисли :) 8)

Hilary_
11-14-2009, 08:48
В тоя случай майка ти не е права според мен .. :? Не я слушай и отиди ще ги зарадваш много сигурна съм!!! :)

taffy
11-14-2009, 09:01
Стига сте се нахвърляли на майка и бе.. И тя си има гледна точка и я изразява. Явно просто не е напълно наясно с отношенията им.

По темата: Аз съм твърдо 'за' да отидеш. Не виждам нищо лошо, даже е много мило, че са те поканили и, че детенцето е толкова привързано.
А и неможеш все да се оправдаваш. Накрая ще ги обидиш, като всеки път им отказваш. Хич не се замисляй и отиди.

soul1199
11-14-2009, 09:13
отиди :)

stylo
11-14-2009, 13:19
Отиди 1 път да те видят.Все пак и детето ще зарадваш ,щом си те обича 8-) Ще зарадваш и гаджето.Пък за следващия път можеш да измислиш нещо. :P

3oPuTy
11-14-2009, 15:20
Що за майка трябва да имаш,че да ти каже "Тъпа к***а" :shock: :shock: :shock:
А иначе мисля,че мисленето на майка ти е ограничено ... :?
Това са 8 месеца все пак,а не 8 дена ... :shock:
От друга страна не мога да схвана как така за 8 месеца още не се познаваш с техните?!Лелеее аз с 3-те ми сериозни гаджета до сега се запознавах с родители още в самото начало,а към 6-7 месец вече и по ресторанти ходехме с тях и на семейните празници си ходехме ... :shock: :?

И все пак по темата:Най-добре отиди,защото има голяма вероятност приятелят ти да ти се разсърди :? Аз лично много ще се обидя ако нашите поканят приятеля ми вкъщи,а той постоянно си търси оправдания да не дойде :?

Adda
11-14-2009, 16:13
Отиди, майка ти явно не е в час с всички събития. Няма да си помислят нищо лошо за теб, спокойно. :)

sh3_1s_7h3_0n3
11-14-2009, 16:38
Трябва да отидеш. Няма да те канят вечно, освен това е проява на неуважение вече. Един път добре, 2 пъти добре... но повече става прекалено. Накрая ще спрат да те канят и наистина ще те вземат за несериозна и повърхностна.

peshost
11-14-2009, 16:42
Аз като прочетох тя майка ти изобщо не ти е казвала такова нещо, нали. Поради колебанията ти, ти е изглеждало, че майка ти това има предвид, но не е така. Би трябвало да отидеш.

Sw3eTy
11-14-2009, 16:45
Е аз досега не съм ги излъгала, наистина съм имала причина да не отида .. И бях решила, че ще отида, ама сутринта се събудих с температура и всичко се провали :-x И вместо при момчето ми ходих по лекари .. Цял ден съм в леглото и адски много ме е яд, че пак пропуснах :booooomb:

peshost
11-14-2009, 16:59
Жалко :( Трябва да измислиш начин да отидеш и да се реваншираш някак си...