PDA

View Full Version : черни точки

yonsaaa
11-16-2009, 20:31
знам,це има много теми за това ноо искам да попитам моля ви кажете нещо ефикасно против тези гадости имам по челото малко,по носа и брадичката!УЖАС!За почистване ползвам най-новия скраб на гарниер,ноооо....... МОЛЯ ВИ ПОМАГАЙТЕ няма значение дали домашно приготвена или не ПОМОЩ!

bananjanet
11-16-2009, 20:38
СЪЩИЯТ ПРОБЛЕМ ПРИ МЕН [!]

Така .. не можеш да ги накараш да спрат да излизат !
Можеш само да си ги махаш ..
1 ) Правиш си парна баня .. Как става това ? Много лесно - сгряваш си вода .. докато не започне да ври силно .. слагаш я на масата ( подлагаш дъска отдолу ) , надвесваш си главата и се покриваш с кърпа .. стоиш около 5-6 минути ..
2 ) Стискаш си черните точки ..
3 ) Наплискваш си лицето със студена вода, за да се затворят порите ..
4 ) Мажеш се с крем за лице .

Това е от мен .. надявам се да съм помогнала !

mArMaLaDkA
11-16-2009, 20:44
Сода бикарбонат.

sanna
11-16-2009, 21:01
СЪЩИЯТ ПРОБЛЕМ ПРИ МЕН [!]

Така .. не можеш да ги накараш да спрат да излизат !
Можеш само да си ги махаш ..
1 ) Правиш си парна баня .. Как става това ? Много лесно - сгряваш си вода .. докато не започне да ври силно .. слагаш я на масата ( подлагаш дъска отдолу ) , надвесваш си главата и се покриваш с кърпа .. стоиш около 5-6 минути ..
2 ) Стискаш си черните точки ..
3 ) Наплискваш си лицето със студена вода, за да се затворят порите ..
4 ) Мажеш се с крем за лице .

Това е от мен .. надявам се да съм помогнала !

И аз имам ЧЕРНИ ТОЧКИ -да и това е вариант^^^ .Много продукти съм ползвала но те само до някъде ги махат,а не напълно а и плюс това излизат след около половин ден (поне при мен).

Аз ги стискам и нямам никакъв проблем ,въпреки,че излиза подкожна мазнина и е малко гнусно :D .После само си чистя лицето със ексфолиант и нямам пролем.

Последният (И най-добър вариант) е да отидеш на козметик ,защото там хората разбират и със такива неща се занимават.

А...или дерматолог,само че, той няма да ти чисти лицето,а ще ти даде някаква нутрикозметика и / или нещо за почистване(тоници,млека ,води,гелове,кремове,лосион и и т.н). :)

Разбери не се прецаквай да се поддаваш на рекламите.
Просто това е една дупчица запълнена с мърсотия и никой,ама никой продукт не може напълно да ги махне тия гадостиииии :-D .

Иначе аз ползвам:(Пак казвам,че никой продукт не може да ги махне напълно) :(

3 в 1-то
Един ексфолиант с бял чай на Ейвън и един на Солютшънс(Пак на Ейвън)

sanna
11-16-2009, 21:03
^ Сори ако има правописни грешки :(

cveteto64
11-17-2009, 07:22
Сега като се замисля не е добра идея да отидеш на дерматолок...да вярно, че ще ти предпише ефикасен продукт, но изобщо няма да се погрижи да ти почисти лицето...

kalpazanka
11-17-2009, 08:09
Правя си пилинг маска веднъж седмично /взела съм си на Регал/, отделно лицето го мия два пъти дневно с Ексфолиак гел /крем вече не ползвам от 2 години/, а от мои приятелки бях чула за процедури с масло от гроздови семена- след къпане подсушаваш лицето, намазваш с маслото, мокриш една хавлия за лице с топла вода /поносимо топла, не гореща!/ и покриваш лицето. Няколко пъти изплакни хавлията и я наложи върху лицето, докато напълно отстраниш маслото.

Сега като се замисля не е добра идея да отидеш на дерматолок...да вярно, че ще ти предпише ефикасен продукт, но изобщо няма да се погрижи да ти почисти лицето...
Но от друга страна въпросният специалист е квалифициран, докато козметичките, предписващи лосиони против какво-ли-не биха могли да нанесат повече вреди, отколкото полза.

cveteto64
11-17-2009, 08:43
Но от друга страна въпросният специалист е квалифициран, докато козметичките, предписващи лосиони против какво-ли-не биха могли да нанесат повече вреди, отколкото полза.
Извинявам се за грешката :oops: Не съм съгласна все пак да си козметик не е шега работа и не бих могла да подценявам работата на никой, било то квалифициран специалист или не.

kalpazanka
11-17-2009, 09:17
Опитвам се да ти кажа, че посещението при козметик за почистване на лицето не изключва автоматично консултацията с дерматолог. Едно е да се довериш на човек с медицинско образование и специализация, съвсем друго е да се довериш на човек, изкарал курс и дръзващ да поставя диагнози и продава лосиончета без нужната квалификация.