Влез

View Full Version : Дилема:Гаджето или приятелката :/

bibo
11-19-2009, 07:57
Проблема ми е не точно любовен,но пак има връзка ... Във фирмата на майка ми се освободи едно свободно място за момиче..Работата не е проста,но е добре заплатена и предлага доста привилегии и възможност за развитие.Майка ми каза,че може да уреди там гаджето ми ,тъй като тя си търси работа.Проблема е,че най-добрата ми приятелка,която живее над нас също си търси усилено работа.С нея сме израстнали заедно и аз много я уважавам като човек,тъй като е почти перфектна във всички отношения и винаги е била до мен в трудни ситуации,и никога не ми е отказала помощта си.Знам,че е по-добрия кандидат,тъй като е много по-отговорна и съм сигурен,че ще върши работата много по-добре от гаджето ми.Обичам ги много и двете,но знам,че Ева (гаджето ми ) е много по-безотговорна,приема всичко като игра,ще закъснява,ще прави проблеми и така ще злепостави и майка ми.Проблема е,че ако назначат Анелия (приятелката ми и съседка) Ева ще разбере,защото те двете се познават и това неизбежно ще се случи.Тогава Ева със сигърност ще ми се разсърди,а аз я обичам страшно много.Говорих с майка ми и тя ми каза,че сам трябва да направя избор,тъй като и тя не може.
Кажете си мнението,моля..

mArMaLaDkA
11-19-2009, 08:01
Единственото, което ми хрумва е майка ти да назначи някое друго кадърно, умно и отговорно момиче. Така нито едната, нито другата ще се сърди, нито майка ти ще бъде злепоставена, а ти от двата стола на земята.

sottoo
11-19-2009, 08:03
Доста тъпо от страна на приятелката ти (Ева) да се сърди за подобни глупости. След като Анелия е по-добра за какво да избираш другата ?! ..
Обясни и как стоят нещата .. Или и кажи, че майка ти така е избрала, така няма да се сърди на теб .. ддз

mArMaLaDkA
11-19-2009, 08:07
^ Повечето жени се имат за най-добри във всичко и не признават конкуренция(а Анелия ще влезе в ролята на такава). Да не говорим, че ако авторът избере въпросната Анелия пред приятелката си, все едно избира нея, а Ева да ходи да се спасява, както знае. Да й каже направо, че не става, не върви, ще си изяде някой шамар.

Или и кажи, че майка ти така е избрала, така няма да се сърди на теб .. ддз
Ти не знаеш какво е война между бъдеща снаха и свекърва! Не знаеш! :D

ArTanDra
11-19-2009, 08:24
Интервюто кой го провежда... ? Да отидат и 2те на интервю пък майка ти да каже, че Анелия си е по - добрата и така все едно е избрана от фирмата, няма нужда ти да уточняваш подробностите, че майка ти е казала някоя друга добра дума ;)

LeMoi
11-19-2009, 08:26
Единственото, което ми хрумва е майка ти да назначи някое друго кадърно, умно и отговорно момиче. Така нито едната, нито другата ще се сърди, нито майка ти ще бъде злепоставена, а ти от двата стола на земята. +1

sunshinepp
11-19-2009, 08:32
Момичетата са до време, истинските приятели завинаги.. ако не си решил да се жениш за Ева, избери Анито щом е по-отговорна а и я познаваш от повече време.. Ева, ако те обича ще ти прости все пак майка ти не бива да бъде злепоставена на работното си място заради приятелката ти! :-)

mynichka09
11-19-2009, 08:35
Единия вариант е да назначи Анелия щом е по-отговорна,без значение дали Ева ще се разсърди или не,или да назначи друго момиче,което няма нищо общо нито с Анелия нито с Ева :)

LadyDi
11-19-2009, 08:53
И като назначи третото момиче, ще се сърдят и двете.

Аз само искам да попитам какво ще правиш в следната ситуация:
Майка ти назначава Ева. Ева не само е безотговорна и оплесква цялата работа, но и на всичко отгоре един ден се скарвате лошо и скъсвате. Естествено, заради професионалната етика, майка ти не би могла да я уволни, защото отстрани ще изглежда, че го прави, заради раздялата ви. Ева пък не иска да напуска, защото сам каза, че мястото е добре платено. И какво? Вие се виждате всеки ден, макар вече трудно да се понасяте, лазите си по нервите и пречите на работата :)

Мисли единствено за себе си в перспектива. Това е моя съвет.

BlueFace
11-19-2009, 09:37
Приятелката много ясно.Аз не бих се замислил даже.Ти сам си казваш ,че гаджето ти е по-безотговорно.А ако гаджето ти наистина те обича не вярвам да ти направи проблем,а ще прояви разбиране :) Както каза LadyDi вие някой ден може да скъсате,но приятелството е завинаги :)

BlueFace
11-19-2009, 09:39
Единственото, което ми хрумва е майка ти да назначи някое друго кадърно, умно и отговорно момиче. Така нито едната, нито другата ще се сърди, нито майка ти ще бъде злепоставена, а ти от двата стола на земята. +1

Това е тъп варянт ,защото с тази работа може да помогне на един човек който го е грижа за него и винаги е бил до него (както той сам каза) и това точно е най-добрата му приятелка :)

mArMaLaDkA
11-19-2009, 09:55
Да, но ако той реши това да е приятелката му, Ева ще му се разсърди и ще си съчини разни филми, че той явно чувства нещо към Анелия, повече от приятелско, щом й дава поста и има вероятност да поиска да скъсат(а авторът пък страшно я обича). Въпреки, че е глупава постъпка отстрани, за нея ще е сериозен повод за евентуално скъсване.

Вариантът трети човек да вземе работата е най-добър(поне в моите очи), защото хем тея двете няма да се изпокарат помежду си, а и с авторът, хем и няма да има разни разсейвания, заради близките отношения на едно от момичетата с автора.

BlueFace
11-19-2009, 10:04
Да, но ако той реши това да е приятелката му, Ева ще му се разсърди и ще си съчини разни филми, че той явно чувства нещо към Анелия, повече от приятелско, щом й дава поста и има вероятност да поиска да скъсат(а авторът пък страшно я обича). Въпреки, че е глупава постъпка отстрани, за нея ще е сериозен повод за евентуално скъсване.

Вариантът трети човек да вземе работата е най-добър(поне в моите очи), защото хем тея двете няма да се изпокарат помежду си, а и с авторът, хем и няма да има разни разсейвания, заради близките отношения на едно от момичетата с автора.

Любовта не се гради на материалните придобивки ;) Ако наистина го обича истински няма да му направи никакъв проблем.
Автора каза ,че приятелката му (не гаджето) си търси много усилено работа ,значи и е нужна наистина.Според мен би трябвало да помогне на приятелката си ,защото тя ще е до него за напред в трудните моменти ,а гаджето му кой знае с кой може да избяга... И другото което е може да осере работата и според мен това е още една причина да я даде на по-отговорния и способен човек :)

Sladurcho
11-19-2009, 10:47
Назначавайте Анелия и това е. Трябва да избереш по добрата за тази длъжност а не тази която ти е по на сърце.Ако приятелката ти те пита защо казваш че майка ти така е решила и толкова.

LadyDi
11-19-2009, 10:47

Напротив, и двете ще се разсърдят на автора, ако наемат трети човек.

izlishna
11-19-2009, 11:19
Назначавайте Анелия и това е. Трябва да избереш по добрата за тази длъжност а не тази която ти е по на сърце.Ако приятелката ти те пита защо казваш че майка ти така е решила и толкова.

И Ева пак ще му се разсърди или ще се вкара във филма, че майка му не я иска и не я харесва като момиче :-o Назначете Анелия, а относно Ева може да и помогнеш да си намери друга работа :)

FancyGirl
11-19-2009, 11:37
Анелия :)

mynichka
11-19-2009, 11:42
Анелия :)

GossipGirl89
11-19-2009, 11:56
Добре де, няма ли да се проведе интервю все пак ? Да отидат и двете на интервю, но нека не го провежда майка ти, а някой друг от фирмата. Майка ти предварително ще е решила да наеме Анелия, защото е по-отговорна. Аз не знам за работодател, който да трябва да избира между два кадъра и да знае, че единия е много по-кадърен от другия, но да наеме този, който не струва... Това означава да си сложи таралеж в гащите и да рискува фирмата му да претърпи загуби... А наистина не знам да има човек, който умишлено да работи на загуба :D Нека отидат и двете на интервю, проведено от някой друг във фирмата и след това майка ти да наеме Анелия, но да излезне така сякаш от фирмата са я избрали... Според мен само така ще излезнеш чист от ситуацията и няма да има сърдити :)

buuu
11-19-2009, 12:24
анито или никоя от двете !

vikitolove
11-19-2009, 13:54
ами все пак това е работа и би трябвали да се отнася с отговорност,а не да е безодговорна :? :-o

loliii
11-19-2009, 15:44
Те знаят ли, че има свободно място? Защото ако ти си единствения, от когото могат да разберат, по-добре си направи пас. Ако най-добрата ти пирятелка е наистина добра в това, което прави, ще си намери работа. А гаджето... споко за гаджето...
Сега като се замисля, друг вариант е да поговориш с най-добрата си приятелка, ако е по-разбрана и да й кажеш, че тя е по-квалифицирана и по-лесно ще си намери работа, за разлика от гаджето ти... Убеди я с това, че например "ако е умна и съпричастна, ще отстъпи" или нещо подобно 8-)

DarkBass
11-19-2009, 16:12
Приятелката ...

BlueFace
11-19-2009, 16:16
Те знаят ли, че има свободно място? Защото ако ти си единствения, от когото могат да разберат, по-добре си направи пас. Ако най-добрата ти пирятелка е наистина добра в това, което прави, ще си намери работа. А гаджето... споко за гаджето...
Сега като се замисля, друг вариант е да поговориш с най-добрата си приятелка, ако е по-разбрана и да й кажеш, че тя е по-квалифицирана и по-лесно ще си намери работа, за разлика от гаджето ти... Убеди я с това, че например "ако е умна и съпричастна, ще отстъпи" или нещо подобно 8-)

Добре заплатени работи трудно се намират вече.Ще е тъпо да назначат безотговорен човек вместо някой който може да я върши тая работа :?
Авторе не го слушай назначавай приятелката си.Тя заслужава работата повече ;)

nikodine
11-19-2009, 16:24
:booooomb: това си е бомба

sladkish_14
11-19-2009, 16:27
Нека майка ти си намери момиче.

cookie_master
11-19-2009, 16:58
Приятелката ...

BeezyJey
11-19-2009, 17:43
Анелия човек... 8-)