View Full Version : Той се подчини на баща си..
takeabreathe
11-23-2009, 15:58
Не знам от къде да започна. Не знам още какво се случва. Дори не знам дали това е подходящото заглавие.. просто ще обясня, дано ме разберете.
Обичах силно един човек. След него никой не можеше да докосне сърцето ми. И се появи той. Чаровния принц от приказките- красив, умен, забавен, мил и отзивчив. Само с една усмивка стопли сърцето ми и изпълни душата ми. Болката започна да отминава. Чувствах се щастлива! До един момент.. знаех за властния характер на баща му, и въпреки, че твърдеше, че нищо не може да ни раздели, аз не бях сигурна точно в това. Той не е никак малък вече, но каквото и да кажеше родителят му, (който е полицай, а майка му е лекар, може би и това влияе ..) , ставаше точно това. Ако баща му каже, че няма да излиза, за да учи той казва Ок, респективно и аз. Ако каже, отиваш там и там той отиваше.. бяхме 2 месеца заедно. До днес. В събота трябваше да ми звънне в 11. Когато стана 2 часа реших да позвъня аз. Вдигна ми мъж със суров, тежък, властен глас, с думите "Какво обичате?" Аз- "Може ли Х?" Той- "Кой го търси?" Аз- "А." Той- "Х е на тренировка!" При което ми затвори телефона. Стана ми неприятно но си замълчах. Стана 8 вечерта и след като Х не ми звънна, реших да звъня пак. Звънях 8 пъти.. След 15 минути без отговор телефонът ми звънна. Беше неговото име. Вдигнах. Отново онзи пронизващ, студен, мъжки глас. Точните думи на бащата бяха "Слушай, момиченце! Ако ти си нямаш работа и се чудиш какво да правиш, синът ми има да учи. Ще те помоля да не го търсиш вече! Не ме предизвиквай да потърся родителите ти и да говоря с тях!" Затвори. Разплаках се. Едва преживях неделя. Днес. Той идва и ме прегръща. Аз го отблъснах и го погледнах въпросително. Той какво има, мила? Аз в недоумление започвам да му разказвам за баща му а той ме гледа така :shock: . Стана му неприятно. Часът започна, той си тръгна и каза, че ще говорим другото междучасие. Обясни ми, че са се скарали в петък и му е взел телефона, наказал го е и изобщо не е намерил как да се свърже с мен. Попитах го заедно ли сме или не. Той каза Мисля да се разделим щом баща ми прави проблеми..не уцелихме момента да сме заедно. Спрях да го чувам на там.. моментът в който той се обърна и си тръгна, аз се завъртам и от носа ми започва да тече кръв..като от чешма.. хора около мене.. бегло помня.. после спря. Всичко спря.. Избягвах го до края на деня. Утре ще го вида пак, учим в едно училище! И други ден.. и до края на годината! Какво да правя?! Ужасно зле ми е..нямам желание за нищо..не искам да го виждам.. Ако му пукаше за мене, щеше ли да послуша баща си?! Казах му, че ако му пукаше за връзката ни, нямаше да го интересува друго..той си замълча! Не си обяснявам какво става. . . .
SoStarstruck
11-23-2009, 16:04
Властните родители са голям проблем..момчето не е виновно,няма друг избор :wink: Остави го за малко да се оправи с баща си,да се поуспокоят нещата и разговаряйте за вас двамата..засега му бъди като приятелка ако те допуска до себе си и го подкрепяй..btw, той на колко години е,че баща му се държи с него чак така?може да е малко незрял и да му нямат доверие,знам ли аз...
kobrichka
11-23-2009, 16:05
Няма как да не слуша баща си. Все пак става ясно, че и двамата сте на възраст в която родителите командват. Поговори с него и се изяснете дали сте заедно или не. Живота продължава и без него тепърва ти предстоят много приключение :)
takeabreathe
11-23-2009, 16:12
на 16 е.. няма как да се оправят нещата, защото баща му си е такъв! Скандалджия, постоянно вдига скандали в училище на учителите, със сестрата на бившия ми приятел се държи по същия начин! Няма да ни позволи да сме заедно. . . :( ](*,)
divaneee
11-23-2009, 16:17
Ами аз мисля, че ако наистина имате силни чувства един към друг, ще се справите. Сега, вашето може и да е обикновена тийн връзка, може и да е повече. Вие си знаете. Но пък две години приятелство не са толкова зле, нали? :-o Той като стане на 18 ии шапка на тояга ;д. Ддз, наистина е кофти, но какъв избор имате? Да застанете на жп линията както онези дето ги даваха по новините :shock: ? Не мисля, че е необходимо. Най-добре да поговорите някой път в училище и да се изясните - дали иска да е с теб, дали ще поддържате някакви взаимоотношения и пр. Тогава вече прецени за себе си какво да правиш.
FantaMen
11-23-2009, 16:34
Засега остави нещатата така... Поне за малко ако той ти звънне и иска да се разберете просто излезте и поговорете.Все пак виж от добрата страна ще бъдеш сигурна че той те обича и държи страшно много на теб... :) Успех ;)
Не го притискай- най-важното. В момента сигурно му е много трудно, опитай се да го разбереш, бъдете по-предпазливи с обажданията, още повече сте в едно училище и когато е възможно се уговаряйте да излезете още от училище.
sladkish_14
11-23-2009, 16:49
Малко остро си реагирала.. Не е хубаво да поставяш родителите му и себе си на една линия.Може би, ако беше се отнесла с повече разбиране нямаше да се стигне до въпросното скъсване.
Сега ти остава да бъдеш до него според мене.Явно в семейството си има проблеми и ако сега му покажеш, че държиш на него и го разбираш може да продължите връзката си.Но определено ще трябва да има доста компромиси от твоя страна.Просто затваряш очи в някои моменти :)
Не може това да е оправдание...Това ,че баща му е зъл и моя е,и много добре знам какво е да имаш властен баща.
Но,винаги има някакъв шанс,някакъв вариянт.Ако хората се обичат,винаги ще намерят начин да са заедно..
kombarka
11-23-2009, 17:06
Важното е, че той те обича. Нищо друго няма значение... Бори се за него! :)
AraBella
11-23-2009, 17:08
Доста кофти наистина,но момчето все още живее при родителите си и не може нищо да направи.Може би след време когато стане самостоятелен(нищо,че и сега би трябвало да е,поне за някои неща,а изобщо не изглежда така)ще можете да бъдете заедно.Не мисля,че е редно да го караш да избира между теб и баща си.Ако някой теб те накара да избираш между гадже/приятел и майка си,какво ще избереш?Аз бих избрала майка си без значение колко обичам приятелят си.
Важното е, че той те обича. Нищо друго няма значение... Бори се за него! :) ;-)
soul1199
11-23-2009, 17:26
Доста кофти наистина,но момчето все още живее при родителите си и не може нищо да направи.Може би след време когато стане самостоятелен(нищо,че и сега би трябвало да е,поне за някои неща,а изобщо не изглежда така)ще можете да бъдете заедно.Не мисля,че е редно да го караш да избира между теб и баща си.Ако някой теб те накара да избираш между гадже/приятел и майка си,какво ще избереш?Аз бих избрала майка си без значение колко обичам приятелят си.
GossipGirl89
11-23-2009, 17:33
Много гадно :? Но наистина не е трябвало да го караш да избира... все пак ти си му гадже, а той родител... нормално е да избере баща си. Радителите са ти за цял живот и не се сменя,т докато гаджетата идват и си отиват... Макар че от друга страна не е е много хубаво това, че се подчинява за всичко - той един вид няма собствено мнение за абсолютно нищо, а приема за такова бащиното... Някои родители наистина са доста строги в отглеждането на децата си, ясно е че го правят за добро, но понякога... краищата трябва да се отпускат... Приятелят ти сега си мълчи за всичко, но като стане на 18 - 18+ и ще дойде момент, в който ще му кипне и нещата ще станат страшни... И не, баща му няма да престане когато синът му стане пълнолетен, повярвайте ми... Мама е същата (е не чак толкова остра и строга) и аз си мислех, че като направя 18 и ще спре, но не... в момента съм на 20, а тя продължава да се опитва да контролира живота ми... само дето не й се получава особено :) Така че според мен приятелят ти трябва да си изкаже мнението по въпроса... Не да се кара с баща си заради теб, а просто да седнат и да поговорят и да каже това, което той иска и мисли, а не да се подчинява безусловно като някой безхарактерен лигльо...Той вече е на възраст, в която трябва да си гради характера, а родителите му в момента не го учат на нищо друго освен на подчинение и един ден това момче ще бъде същият какъвто е сега и в живота... ще стане мъж под чехъл :?
lol, властни родители ... на момче. Вие луди ли сте. Просто пича няма топките да си поговори мъжки с баща си.
А ти, моме, попитай личния лекар за витамин К - необходим за съсирването на кръвта, защото следващия път, когато някой те зареже малко по-брутално ще ти гръмне главата (буквално).
PurpleDream
11-23-2009, 17:41
гаджетата идват и си отиват, родителите - не!
... по-скоро:
Гаджетата са потенциални съпрузи за цял живот, родителите умират когато си на ~30 (статистически).
kindergarden
11-23-2009, 17:49
... по-скоро:
Гаджетата са потенциални съпрузи за цял живот, родителите умират когато си на ~30 (статистически).това пък е огромно глупост...колко наивно е да си мислиш че с този с който си на 16 ще прекараш живота си хайде моля ти се...естествено е да слуша баща си на този етап :?
... по-скоро:
Гаджетата са потенциални съпрузи за цял живот, родителите умират когато си на ~30 (статистически).това пък е огромно глупост...колко наивно е да си мислиш че с този с който си на 16 ще прекараш живота си хайде моля ти се...естествено е да слуша баща си на този етап :?
С извинение, никъде в цитата не виждам цифрата 16. Това го добавяш сега.
Говорим за гаджета на 20+
PurpleDream
11-23-2009, 17:52
... по-скоро:
Говорим за гаджета на 20+
авторката е писала годините в друг пост, просто не си видял и все пак не си прав, нали се сещаш, че и съпруга/та ти също ще умре
мисълта ми беше, че не можеш да си смениш родителите, а гаджето можеш...
kindergarden
11-23-2009, 17:53
... по-скоро:
Говорим за гаджета на 20+момчето е на 16 :) а ако си на 20+ не си толкова зависим от родителите и е смешно да им се подчиняваш за такива неща от личния си живот :)
Sunny_stz
11-23-2009, 18:10
Кофти ситуация наистина!!!Нормално.баща му е полицай все пак и иска да контролира нещата,особено сина си,което най-много може да направи!Но това наистина не е правилно,да забранява на сина си да се среща с момичета и да няма никакви социални контакти,само да стои в къщи и да учи!Ясно е че бащата иска сина му да е добър ученик и да се реализира за в бъдеще,но това че си има приятелка не пречи,даже е много хубаво!!!Родителите трябва да бъдат по-либерални и разбрани спрямо децата си,защото и те на техните години са били така и са минали по същия път!Може да дават съвети,но не да досаждат!!!Може да има известни ограничения за да не се прекалява и с тях ,но не и забрани и скандали!Ами не знам какво да кажа,наистина ще ви е трудно да сте заедно!Може да се срещате без бащата да знае...След училище или ...когато може,докато вече нещата се нормализират!Ако не се получи не се притеснявай,това момче не е единственото,ще срещаш много хора в живота си,може би и по-добри от него!Успехи и само напред!!!!
takeabreathe
11-23-2009, 18:23
АЗ НЕ СЪМ ГО КАРАЛА ДА ИЗБИРА! На въпроса заедно ли сме или не той каза НЕ защото баща му ми правел проблеми. На мене не ми е проблем баща му..изобщо :? на него му е проблем! Винаги съм го подкрепяла и разбирала! ....
PurpleDream
11-23-2009, 18:25
Винаги съм го подкрепяла и разбирала! ....
[b] направи го и сега
ScarletBite
11-23-2009, 18:33
Историята поразително напомня сапунен сериал... Ромео и Жулиета 8-) Имам усещане, че е фейк. 8)
takeabreathe
11-23-2009, 18:51
а какъв и смисъла темата да е фейк? :-o се тая ..
цяла вечер ми се искаше да звънне, ама не звънна. няма и да го направи.. :) ........................
grotesque
11-23-2009, 18:54
затва, майната им на родителите, нали ше умрат на 30...
баси смотаняка :o
Vichko0o
11-23-2009, 19:01
Да си на 16 и все още да не можеш да решаваш "дали да си с тва момиче или не" си е доста жалка история ;) Тва, че лапетията е с лабава психика и тъп като леген си е лично негов проблем... Докато ходите с гъза напреде все ще ви го ебат ;)
ScarletBite
11-23-2009, 19:04
а какъв и смисъла темата да е фейк? :-o се тая ..
В смисъл, че ми звучи неправдоподобно :-) Много драма, много нещо...
vesinka899
11-23-2009, 19:08
Важното е, че той те обича. Нищо друго няма значение... Бори се за него! :)
VinDiesel
11-23-2009, 19:09
Единствения ти шанс е майка му.Тя да поговори с мъжа си.Като е полицай, да не е най-големия в България.Аджаба тоя кат е на 16 кво неможе се опре на баща си, щот му е баща и той мисли най-доброто ,за сина си апфф.Аз съм голям инат.Като малак, наще неможеха ,да ме накарат да направя нещо ,което не съм съгласен.Бой ,наказания ,безпаричие, нищо не им помогна. Сега съм на 19 и мисля ,че съм доста свястно момче станал.
takeabreathe
11-23-2009, 19:10
прекалено чувствителна съм, винаги ми е било проблем и ми избива на такива любовни .. 8-) НО, ако ти изглежда фейк, аз не мога да променя мнението ти. Държа на това момче, и за мен си е драма .. :)
VinDiesel
11-23-2009, 19:11
... по-скоро:
Майка ми и баща ми, са ходели от 8 клас ,и са се сватосали после :)
Няма смисъл да му се сърдиш, 100 % се е опитвал да му се опълчи, но при такъв родител той само ще страда и се е научил да слуша и изпълнява. И не разбирам защо сте приключили връзката си. Никой не може да ви забрани да сте заедно като сте в едно даскало , той може да лъже, че излиза с приятели и да излиза с теб. Ако ви пука един за друг , ще намерите начин. Разбирам, че не може да се опълчи на баща си /и ти би трябвало да го разбереш/, но пък тогава може да го лъже.
kindergarden
11-23-2009, 19:19
... по-скоро:
Майка ми и баща ми, са ходели от 8 клас ,и са се сватосали после :)не съм казала че няма изключения :)
LoveRetroMusic
11-23-2009, 19:20
YES, MASTER !
moon_flower
11-23-2009, 19:42
Момче,което се подчинява по този начин не е добър избор.Винаги ще имаш проблеми с него.Знаеш ли какво би станало ако имаш такъв човек за съпруг?Родителското тяло зорко ще ви надзирава и командва,а той послушно ще се подчинява.Не сте ходили дълго време,не е достатъчно,за да го обичаш наистина.По-добре загърби цялата история.Само грижи ще береш.