View Full Version : Мнението на нашите...
Dizziness
11-30-2009, 19:43
Здравейте, приятели. 11 клас съм все още, но не мога да избера какво да кандидатствам. Имам проблеми с родителите ми, те искат нещо свързано с биология и химия (фармация, медицина, стоматология...), но мен ме влече изкуството (постоянно правя нещо в нас, печеля конкурси с шише от шампанско, преобразено в красив сувенир.), влече ме поезията, (печеля конкурси и с нея), влече ме фотографията, влече ме спортът, но... доходни ли са тези професии, не мисля, а ако станеш доктор, вече си най-най и наистина, възвръщаш си най-бързо вложените пари. Е... дали ще съжалявам след време, че не съм ги послушала?... :)
Biskfitka
11-30-2009, 20:06
Ако станеш много добър художник например е доходно. 8-) (И аз искам,но си държа повече на правото).Учи това,което искаш ти,а не родителите ти.Става въпрос за твоя живот все пак ;)
Защо трябва да си лекар? Един фармацевт също взима добри пари от порядъка 1000-1500 лева, по доходна е от тази на лекаря. За мен тя е по доходна, тъй като аз искам да уча това.
Но за теб слушай себе си, не вашите ще живеят товя живот и за в бъдеще с любов да работиш професията си. за областа на изкуството не знам дали взимат добри пари, но щом ти харесва :)
Според мен зависи от теб.Ако правиш това ,което ти харесва ,едвали ще ти се струва ,като работа.А и във фотографията има пари : )
Jus7DreamBoy
12-01-2009, 17:16
Ако станеш много добър художник например е доходно. 8-) (И аз искам,но си държа повече на правото).Учи това,което искаш ти,а не родителите ти.Става въпрос за твоя живот все пак ;) да доходно като умреш и след 200 години рисунките ти се продават за по 4,5 милиона :-D
BeezyJey
12-01-2009, 18:04
Ако станеш много добър художник например е доходно. 8-) (И аз искам,но си държа повече на правото).Учи това,което искаш ти,а не родителите ти.Става въпрос за твоя живот все пак ;) да доходно като умреш и след 200 години рисунките ти се продават за по 4,5 милиона :-D
+++ TAKA E :D 8-)
Biskfitka
12-01-2009, 19:47
Не е така ;) . Ако найстина има талант за една картина може да вземе доста пари...
Според мен зависи от теб.Ако правиш това ,което ти харесва ,едвали ще ти се струва ,като работа.А и във фотографията има пари : )
+1
BlueMushroom
12-05-2009, 14:22
Може да си отвориш фото
balon4eeeee
12-05-2009, 14:58
Кай им на ваще "Оставете ме да следвам моите , а не вашите мечти , защото после за моите грешки , ще сте виновни вие!" :D
За сега най-доходните професий са , ел.техник , компютърен специалист и работник в чистотата A S A поне така мисля аз :grin:
Wrathchild
12-05-2009, 15:03
Пробвай с фотография.
pitbullxx
12-05-2009, 15:07
поговори с ваще и им обясни хубаво ,какво те влече и какво не и кандидатстваи с това ,което ти харесва не с това ,което ти казват ващи
(извиняваите ако има грешки ,но бързам)
И аз съм със същите неща и майка ми иска медицина,фармация,а пък аз искам нещо с писане (бива ме като писателка :D )нещо творческо искам,или психология ,екология,ама тяя тъпата,все ми натяква медицина,е нема да стане.Според мен тва ,което ти се отдава прави-най-готско е да работиш това,което искаш и,което ти доставя удоволствие!
Здравейте, приятели. 11 клас съм все още, но не мога да избера какво да кандидатствам. Имам проблеми с родителите ми, те искат нещо свързано с биология и химия (фармация, медицина, стоматология...), но мен ме влече изкуството (постоянно правя нещо в нас, печеля конкурси с шише от шампанско, преобразено в красив сувенир.), влече ме поезията, (печеля конкурси и с нея), влече ме фотографията, влече ме спортът, но... доходни ли са тези професии, не мисля, а ако станеш доктор, вече си най-най и наистина, възвръщаш си най-бързо вложените пари. Е... дали ще съжалявам след време, че не съм ги послушала?... :)
ПС някак ме кефи да чета едно от най-грамотните мнения в тоя форум,честно!Браво!!! :):):)
ехаа мен пък ме влече медицината ;д
по темата-кажи на вашите че ти си решаваш каква искаш да станеш и с какво искаш да се занимаваш :) достатъчно голяма си за да взимаш решения сама ;)
аз примерно се насочих към биология и химия.. още в гимназията която избрах сама ги уча усилено ;) а нашите ме насърчават в това към което се стремя
успех :)
поговори с ваще и им обясни хубаво ,какво те влече и какво не и кандидатстваи с това ,което ти харесва не с това ,което ти казват ващи
(извиняваите ако има грешки ,но бързам)
+
slynchoo
12-09-2009, 15:54
твой си е живота,ти си решаваш.
Все пак не си малко дете,прави това,което на теб ти харесва повече.
SunnyTime
12-11-2009, 14:54
Избери си нещо да следваш,а изкуството да ти бъде хоби.Практикувай го когато имаш време. :)
Snickers
12-11-2009, 15:50
Следвай това което на теб ти харесва. Аз се отказах от рисуването, заради майка ми, е, сега смея да твърдя, че съжалявам, но аз съм малка все още. Хубаво е да превърнеш хобито си в професия... Обмисли добре нещата..;/
chocolatee
12-12-2009, 12:28
Прави това, което те влече, а не това, което казват твоите родители !
Но аз мисля, че медицината е много по-добре от изкуството : ) / мое мнение, не ме нападайте 8-) /
Избери това което те влече не слушаи родители те си.Не си трови нервите да натискаш над учебниците и да не те влече нума смисал.
УСПЕХ!! :-)
Знам го от личен опит :-)
Следвай желанията си! :-)
Аз също ще уча химия и биология. На лекаря заплатата е между 2000-3000-4000 лв., а да не говорим за професор. Мисля че за медицина повече може да те огрее, но ти си решаваш. [-(
DesireToFire
07-22-2010, 08:49
Може да станеш татуист 8-) Доходно е, а и щом си добра в рисуването, перфектно..
gret4ety
07-22-2010, 09:01
Най важното е да не се поддаваш на спонтанни решения. Недей да работиш това което ти харесва. Работата не е развлечение. С работата осигуряваш живота си. Ако правиш сувенири и ги продаваш в някоя будка смяташ ли че ще имаш достатъчно пари за да живееш добре... По добре си седни на гъза учи като хората, поне да имаш висше образование :) Ако си намериш добра високоплатена работа някой ден ще имаш семейство, ще живееш в хубав апартамент, ще можеш да си позволяваш скъпи дрехи и обувки, всяко лято ще ходиш по луксозни почивки на море, няма да се ограничаваш... Помисли сериозно дали искаш да рисуваш на някой таван или да се помъчиш сега и да станеш уважаван хирург с мноого пари :)
gret4ety
07-22-2010, 09:03
Избери си нещо да следваш,а изкуството да ти бъде хоби.Практикувай го когато имаш време. :)
Точно това пропуснах да кажа :)
UnkNoWn12
07-22-2010, 19:34
Съветът ми е:учи това,което ТИ искаш.Все пак ти ще живееш живота си,не родителите.Казваш,че те влече спорта,което е мн доходоносно и не изисква висше...Друг е въпроса дали го умееш или само те влече :)
_InSaNe_
07-22-2010, 20:53
разбирам те ,нашите също се опитват да ми наложат някви неща обаче знаеш ли,аз сега ще бъда 11 клас ии всмисъл ще гледам да съм се ореантирала до нчколко месеца ,но мисълта ми е,че съм решила че сама ще избера ,,не ме интересува дали ще разочаровам нашите до някаква степен,ще се примирят,няма как. но ти трябва сама да решиш и да избереш защото човек трябва да прави това което харесва ... работа наистина се върши както трябва,когато се върши с удоволствие,така че следвай това което ти пожелаеш и което на теб ти харесва... все пак живееш твой живот,не нечий друг :)
LoupGarrou
07-23-2010, 16:58
Днес от нямане какво да правя (голяма скука) решавам кръстословицата от вчерашния вестник "Телеграф" (22-ри). Реших, каквото можах и отгръщам на следващата страница. Плъзгам поглед - някакви абзаци, цитирани мнения и отгоре никове "Biskfitka" "mrtn" и някакви други (balon4eeee). Поглеждам за какво се отнася то от форума. Направо паднах :D . Ta така, с тази тема във вестника влязохте :lol: !
DesireToFire
07-23-2010, 20:21
Днес от нямане какво да правя (голяма скука) решавам кръстословицата от вчерашния вестник "Телеграф" (22-ри). Реших, каквото можах и отгръщам на следващата страница. Плъзгам поглед - някакви абзаци, цитирани мнения и отгоре никове "Biskfitka" "mrtn" и някакви други (balon4eeee). Поглеждам за какво се отнася то от форума. Направо паднах :D . Ta така, с тази тема във вестника влязохте :lol: ! Може ли да я снимаш статията :lol:
mArMaLaDkA
07-23-2010, 20:38
Ахахахаха, на такава статия в същия вестник(май) бях попаднала и аз преди време. 8-)
Иначе, авторке, толкова си объркана, че няма накъде повече.
Не можеш да погледнеш в перспектива и да решиш кое от всичките неща, които сега са ти приятни за вършене, ще са ти приятни и ако са ти професията след 20 години. Вашите допълнително те объркват.
iiordanova
07-24-2010, 14:52
Искам и аз да видя тази статия ! 8-)