Влез

View Full Version : Какъв трябва да си в крайна сметка ???

nezabelejimata
12-10-2009, 14:28
Ммм незнаех къде да пусна темата но мисля че тук е най-подходящо.
Та по същество искам да попитам за вас ако някои е искрен с останалите това лошо ли е ?
Имам предвид например днес ми казаха " Абе не бъди толкова искренна и си дръж езика зад зъбите" ем добре де ама ако не сме искренни сме лицемерни. Немога да разбера каква трябва да съм в обществото. Аз попринцип винаги казвам какво мисля за даден човек на него и не лицемернича, но явно разбиранията на някои хора са че не трябва да го казвам в лицето.

ПП: Искам отговори на въпроса не убиди, караници и т.н. Ако няма какво да кажете не пишете!!!

teengirl15
12-10-2009, 15:23
По-добре да премълчиш някои неща, които не са толкова хубави.

nezabelejimata
12-10-2009, 15:28

Мхм добре де, но ако "премълча някои неща" не се ли смята за лицемерие? Не споря само питам нещо или аз съм тъпа или немога да разбера хората... :?

MichellePhan
12-10-2009, 15:32

Мхм добре де, но ако "премълча някои неща" не се ли смята за лицемерие? Не споря само питам нещо или аз съм тъпа или немога да разбера хората... :?
Мисля,че лицемерие е по-скоро ако не харесваш човек и му се правиш на приятел,а това че не си казала,че се е облякла смешно чедва ли е лицемерие,най-много да си развалите приятелството заради някакви дрехи....

nezabelejimata
12-10-2009, 15:38

Мисля,че лицемерие е по-скоро ако не харесваш човек и му се правиш на приятел,а това че не си казала,че се е облякла смешно чедва ли е лицемерие,най-много да си развалите приятелството заради някакви дрехи....

Ами да права си. Но пък от друга страна и другите не трябва да го взимат толкова на вътре когато някои им каже нешо което не им допада, не е ли така ? :?

Unendlich
12-10-2009, 15:55
Ако постоянно прехвалваш някого и го засипваш с комплименти, те изкарват лицемер.
Ако пък винаги казваш това, което мислиш, в случая както си направила - те изкарват гаднярка, не си била истинска приятелка и т.н.

Всъщност средно положение рядко има. Ти си искрена, но явно някои хора се обиждат от това, свикнали са на вечни комплименти, които въобще не са правилни,а когато някой ги свали на земята, го изкарват по-черни от дявола. Да ти кажа - ти си права, бъди искрена ! Аз съм точно като теб, но предпочитам това пред лицемерието. Все пак по-добре да знам, че искрено ме мрази някой, отколкото фалшива обич (давам го за пример, но дефакто е така) Искренноста ранява до болка, защото всички се мислят за по-по-НАЙ, но реалността е жестока. Бъди такава, каквото си и не гледай другите, можеш само да спечелиш от това. Ако на някой не му изнася, негов проблем си е. Успехи (: :-)

nezabelejimata
12-10-2009, 16:00
Ако постоянно прехвалваш някого и го засипваш с комплименти, те изкарват лицемер.
Ако пък винаги казваш това, което мислиш, в случая както си направила - те изкарват гаднярка, не си била истинска приятелка и т.н.

Всъщност средно положение рядко има. Ти си искрена, но явно някои хора се обиждат от това, свикнали са на вечни комплименти, които въобще не са правилни,а когато някой ги свали на земята, го изкарват по-черни от дявола. Да ти кажа - ти си права, бъди искрена ! Аз съм точно като теб, но предпочитам това пред лицемерието. Все пак по-добре да знам, че искрено ме мрази някой, отколкото фалшива обич (давам го за пример, но дефакто е така) Искренноста ранява до болка, защото всички се мислят за по-по-НАЙ, но реалността е жестока. Бъди такава, каквото си и не гледай другите, можеш само да спечелиш от това. Ако на някой не му изнася, негов проблем си е. Успехи (: :-)

1 мерси ! :-) :-)
2 аз нямам никакви намерения да се променям просто искам да разбера какви са разбиранията ви защото аз немога да го разбера това как може да си приятел/ка с някои и да не му казваш какво мислиш за него. Това за мен е невъзможно...

Unendlich
12-10-2009, 16:14
Разбиранията на повечето - Приятелка си им когато им правиш комплименти колко са 'хубави,красиви, изящни, перфектни' , свикнали са по сайтчетата за запознанства да ги засипват с тези коментари,постояно да са център на внимание. И най-малкият проблем да им го решават приятелите и т.н.

Когато обаче си в опозиция - веднага не си приятелка, предателка си, а-у, най-вече "комплексарка", която завижда. Такава те изкарват повечето. Радвам се, че си себе си, няма по-хубаво от това. ^^

И още нещо - всеки "приятел" може да сподели тъгата ти, но малко са тези, които ще се радват на успехите ти. Това е също начин да видиш кой до колко е приятел. Спирам да пиша, че наспамих страшно темата. :oops: :-) Ако има нещо - ЛС ;р

nezabelejimata
12-10-2009, 16:17
Разбиранията на повечето - Приятелка си им когато им правиш комплименти колко са 'хубави,красиви, изящни, перфектни' , свикнали са по сайтчетата за запознанства да ги засипват с тези коментари,постояно да са център на внимание. И най-малкият проблем да им го решават приятелите и т.н.

Когато обаче си в опозиция - веднага не си приятелка, предателка си, а-у, най-вече "комплексарка", която завижда. Такава те изкарват повечето. Радвам се, че си себе си, няма по-хубаво от това. ^^

И още нещо - всеки "приятел" може да сподели тъгата ти, но малко са тези, които ще се радват на успехите ти. Това е също начин да видиш кой до колко е приятел. Спирам да пиша, че наспамих страшно темата. :oops: :-) Ако има нещо - ЛС ;р

Мерси за всичко :-)

SkiCatA
12-10-2009, 16:32
По-добре да премълчиш някои неща, които не са толкова хубави. мда 8) 8) вярно е :-D

Tempest
12-11-2009, 06:23

Мисля,че лицемерие е по-скоро ако не харесваш човек и му се правиш на приятел,а това че не си казала,че се е облякла смешно едва ли е лицемерие,най-много да си развалите приятелството заради някакви дрехи....

хах.. добре, приятел, да не е най-добрия ми, ми казва, че не ми отиват дрехите, с които съм в момента.. окей, хубаво, не му харесва, ама.. мен кво ми пука, все пак аз ги нося, нали :) Аз съм човека, който преценява дали нещо ми отива или не.. Аз съм ЗА искреността, ако ти се разсърди, значи прекалено много се влияе от мнението на другите. А точно това е голям минус!

AFT
12-11-2009, 06:56
Въпросът не е дали ще си искрен/ лицемерен/ ще обсипваш някой с комплименти/ ще му казваш тъжната истина в очите. За мен лично е тъпо, когато някой отиде при друг и му каже примерно "тая прическа хич не ти отива, приличаш на прасе" или "ебати смешните дрехи дет си облякъл". Човека сам си е преценил как ще се облече и т.н. и ако не е искал твоето мнение преди това, защо си правиш зора да коментираш? Не мисля, че си лицемер, ако не показваш на някой всеки ден всичките му кусури. Лицемер ще си, както казаха по-горе, когато се правиш на нечий приятел, а говориш глупости зад гърба му. Въобще хубаво е да си искрен, но всичко си има своите граници и трябва да се усещаш кога да спреш, щото едва ли много хора ще искат да общуват с теб, ако дърпаш самочувствието им надолу всеки ден. о_O

kuklichka_bg
12-11-2009, 11:56
Зависи от ситуацията.

aloveyou
12-11-2009, 12:32
Зависи от ситуацията..Но по-добре е да премълчиш някои "груби" (така да се изкажа) думи 8)

nezabelejimata
12-11-2009, 12:34

Мисля,че лицемерие е по-скоро ако не харесваш човек и му се правиш на приятел,а това че не си казала,че се е облякла смешно едва ли е лицемерие,най-много да си развалите приятелството заради някакви дрехи....

хах.. добре, приятел, да не е най-добрия ми, ми казва, че не ми отиват дрехите, с които съм в момента.. окей, хубаво, не му харесва, ама.. мен кво ми пука, все пак аз ги нося, нали :) Аз съм човека, който преценява дали нещо ми отива или не.. Аз съм ЗА искреността, ако ти се разсърди, значи прекалено много се влияе от мнението на другите. А точно това е голям минус!

Да и аз съм на същото мнение, но в последно време като има кажеш истината ти вдигат голяма врява. И това според мен им пречи както каза ти .

domi98
12-11-2009, 12:59
според мен е хубаво да си искрена,въпреки ,че има хора ,които се обиждат от истината.аз понякога си премълчавам някои неща,защото ме е страх ,че човекът може да се обиди.

clever
12-11-2009, 13:07
понякога се налага да си държиш езика зад зъбите защото някои хора са прекалено чувствителни и когато им кажеш истината в очите се обиждат.

HotMess
12-11-2009, 14:13
Хубаво е да казваш истината, но понякога наистина трябва да замълчиш. Защото има хора, които са обидчиви и когато им кажеш истината в очите (и тя не е много приятна) може да развалиш връзката си с тях, а в крайна сметка нараненият си ти. Така, че винаги трябва да помислим малко преди да сме откровени. Разбира се, не казвам, че трябва да лъжем , а просто да запазим някои неща за себе си.
Другото нещо е по какъв начин ще се обърнеш към някой. Ако кажеш направо " Много ти е грозно с тая прическа, за какво се подстрига?" , естествено, че няма да му бъде много приятно. Все пак трябва да сме толерантни към другите, да уважаваме мнението и вкуса им.
Според мен по-важно е как да кажем истината, а не колко лоша е тя.

nezabelejimata
12-11-2009, 15:17
Ами да естествено че трябва да мислиш преди да кажеш нещо защото както каза HotMess "много си грозен така защо се пострига" естествено че ще го наранищ. Но пък и не е нужно да се влияем толкова мого от мнението на другите имам предивд че някои не харесва как се обличам и сега какво дай да се депресирам или да ти дигна скандал че ми говориш така. Мисля разбрахте какво имам предвид... От една страна трябва да мислим преди да кажем нещо а от друга нетрябва да приемаме толкова навътре ако някои ни каже нещо което не харесваме...

wersa4e
12-11-2009, 16:45
Трябва да не ти пука и да отстояваш себе си. Щом не можеш да си п рецениш тогава си мълчи. :)

lisi4ety
12-11-2009, 17:07
Какъв да си?
Еми себе си, например..

Винаги ще има такива, които не те харесват, не се опитвай да угодиш на всички [:
Прави, казвай каквото искаш, не се притеснявай от чуждото мнение. Както ще има такива, които те мразят, ще има и такива, които ще те обичат, soo да не ти пука!!

nezabelejimata
12-11-2009, 17:26
Какъв да си?
Еми себе си, например..

Винаги ще има такива, които не те харесват, не се опитвай да угодиш на всички [:
Прави, казвай каквото искаш, не се притеснявай от чуждото мнение. Както ще има такива, които те мразят, ще има и такива, които ще те обичат, soo да не ти пука!!

На мен не ми пука и си изказвам мнението... Просто с темата исках да разбера как мислите вие дали е правилно или не ... :) :) :-)

d0n1to
12-11-2009, 17:43

Абе с 2 думи кот кажеш или не кажеш се си виновна.За тва аз не се занимавам сас тиакива рязани карабини като тия лицемери за които говориш. Надявам се да съм ти помогнал 8)

Baby_b
12-11-2009, 18:05
Аз не си набутвам мнението. Ако ме питат казвам, иначе не се натрапвам. Например, ако някой се е облякъл лошо няма да му кажа освен ако не ме пита. Няма нужда в тоя случай, защото тва си е негово мнение как да се облече и аз не намирам за уместно да се меся. Иначе винаги имам мнение, но нито го натрапвам нито нищо, и много ме дразнят тея дето без да си ги питал нещо почват да ти четат лекции.

fluffka1
12-11-2009, 21:06
не изчетох другите мнения, но ще си кажа моето, дано да не се повтаря :-D
да казваш това което мислиш, според мен е хубаво качество, което малко хора притежават. Просто малко хора имат смелостта да го правят. Някои хора се нагрубяват, да, ако трябва им се извинявай после, би трябвало да те разберат :-D Според мен, запази си това твое качество, който не те харесва такава да си хваща пътя. Не мисля че трябва да се променяш заради другите, бъди себе си, не прави такива глупави грешки. :)

ecstazy
12-11-2009, 21:12
да казваш това което мислиш, според мен е хубаво качество, което малко хора притежават. Просто малко хора имат смелостта да го правят. Някои хора се нагрубяват, да, ако трябва им се извинявай после, би трябвало да те разберат :-D Според мен, запази си това твое качество, който не те харесва такава да си хваща пътя. Не мисля че трябва да се променяш заради другите, бъди себе си, не прави такива глупави грешки. :) флъфи :D ;-) ;-)

fluffka1
12-12-2009, 10:52
да казваш това което мислиш, според мен е хубаво качество, което малко хора притежават. Просто малко хора имат смелостта да го правят. Някои хора се нагрубяват, да, ако трябва им се извинявай после, би трябвало да те разберат :-D Според мен, запази си това твое качество, който не те харесва такава да си хваща пътя. Не мисля че трябва да се променяш заради другите, бъди себе си, не прави такива глупави грешки. :) флъфи :D ;-) ;-)
:smt001 txs

sunshinepp
12-12-2009, 11:03
хубаво е да си искрена, но понякога ТРЯБВА да замълчиш!

CrAzYanDlaZy
12-12-2009, 11:41
мисля, че да си искрен е хубаво качество ... просто казваш, това което мислиш, не лъжеш човека срещу теб :)

аз предпочитам да са искрени с мен, отколкото да ме лъжат, това е тъпо :?

а за нещата, коите не са чак толкова хубави можеш просто да ги кажеш по- деликатно или да намекнеш ;)

nezabelejimata
12-12-2009, 12:57
Да и за мен е ценно качество да си искерн и искам и с мен да са искренни...

sunshinepp мойе ли да обясниш защо така мислиш и кои са сличаите в които трябва да замълчиш ?? :)

elito0o0o0
12-12-2009, 13:46
Първо си задай въпроса - Какво е това лицемерие?

daru6a1
12-12-2009, 14:31
Попринцип много е хубаво човек да бъде искрен ,,а не лицемер ,, но има случей в който просто трябва да премълчиш (когато не става въпрос за теб и за твоето его и самочувтсвие :))

DevilWish
12-12-2009, 15:18
Така е ;)

blue_ice
12-12-2009, 15:51
добре де, ако например видиш, че някое момиче има нова прическа и си мислиш колко зле й стои, не е ли по-добре просто да замълчиш и може би да й честитиш, отколкото да тръгнеш да й обясняваш колко е грозна така и че преди е била по-добре. Не мисля, че това по някога да премълчаваш факти те прави лицемер...напротив, показва, че ти пука повече за чуствата на другите отколкото ако казваш сичко, каквото мислиш без да ти пука как ще се почуства другия щом си казал истината..

TuAF
12-12-2009, 17:58
Винаги трябва да имаш едно на ум. :smt023

ElinoOor
12-12-2009, 18:17
Отговора е някъде посредата. Нито е хубаво да си лицемерна,нито да предизвикваш дискусии заради това,че си твърде откровенна.
Каза,че не смяташ да се променяш. Ок,но замисли се дали така не провокираш хората да говорят зад гърба ти? Трябва да знаеш кога да кажеш истината и кога да замълчиш. Когато знаеш какво и кога да го кажеш ще се ползваш с респект сред другите.
Ти в момента сама ги караш да си шушукат и да ти правят забележки с груб тон.

Човекът,който ти е казал да си траеш е много прав във мнението си. Никой не желае от теб отрицателно мнение за външния си вид или негативните черти в характера си.

На мен лицемерните са ми много неприятни хора,но тези които без капка срам ми се подиграват в очите са ми още по-неприятни. Помисли си.

ElinoOor
12-12-2009, 18:24
@fluffka1 с две думи твоето мнение е следното:
"Като ти идва да го напсуваш,защото е ебати некадърника,направи го. Ама после му се извини от учтивост,че да не си помисли нещо. Той ще те разбере"

Така ли е?

nezabelejimata
12-12-2009, 19:58
Добре но аз не говоря за да си изказвам мнението когато не са ме питали... Например някои е грозно облечен и аз да му кажа еи така защото ми е хрумнало че не ми харесва. Не няма да го направя имам превид когато ме питат естествено че ще му кажа ( по заобиколен път ако се налага ) че не ми харесва и например че всеки си има различен вкус и щом той или тя се харвсва не трябва да му пука... Незнам това е мое мнение ... :)

Shia
12-12-2009, 20:56
Има неща,които трябва да премълчиш иначе си **** к**ка
Да кажеш на приятелката си,че гаджето й й изневерява-ОК
Да кажеш на приятелката си,че е дебела-Не е
Да й кажеш,че е бедна и прилича на клошарка-Не е дори и да е вярно.
Нарича се такт.

DeteNaDiavola
12-13-2009, 07:36
по принцип не е много хубаво да казваш всичко, което мислиш.. но на хора като мен изобщо не им пука.. :lol: на хора, които не понасям или мразя например винаги им казвам горчивите истини

danibebi
12-14-2009, 14:14
От истината понякога боли,но това не означава,че лъжата лекува.По-добре да си искрен с някой колкото и това да не му харесва..аз не мисля,че е по-хубаво да излъжеш :)

nezabelejimata
12-14-2009, 18:57
От истината понякога боли,но това не означава,че лъжата лекува.По-добре да си искрен с някой колкото и това да не му харесва..аз не мисля,че е по-хубаво да излъжеш :)

Ем да и аз така мисля :-)

montana6
12-15-2009, 01:04
Би ли дала пак пример (примерна ситуация) за какъв вид искреност става дума, щото не ми се четеше всичко?

Иначе искреността е хубаво качество, но както казаха преди мен - всичко си има граници. Ако някой те пита, примерно, дали те кефи прическата му и ти кажеш "не", няма нищо лошо. Ако обаче тръгнеш сама да си казваш без някой да ти е искал мнението, тогава вече си е глупаво, досадно и ненужно.

Zarity
12-15-2009, 03:15
Абе говори си квот мислиш,после пък ако не ги кажеш ше те обвинят в лицемерие.Айде няма нужда...

nezabelejimata
01-04-2010, 18:59
Би ли дала пак пример (примерна ситуация) за какъв вид искреност става дума, щото не ми се четеше всичко?

Иначе искреността е хубаво качество, но както казаха преди мен - всичко си има граници. Ако някой те пита, примерно, дали те кефи прическата му и ти кажеш "не", няма нищо лошо. Ако обаче тръгнеш сама да си казваш без някой да ти е искал мнението, тогава вече си е глупаво, досадно и ненужно.

Апфф прочети не ми се повтъаря по 50 пъти ... :(

iiordanova
01-05-2010, 06:51
Ти си искрена с хората , което е хубава черта.
Но примерно някои неща .. може да ги премълчиш. Но говоря за някакви дребни неща.
Тази твоя черта - искреността .. могат да я притежават малко хора.
Ти си ти , те са те .. ти имаш твой живот , а те - свой. Ти имаш различен харектер , а те също. НЕ може всички да сме еднакви.
Лицемерието е доста по-различно от това да премълчиш дребни истинни..
Трябва да се научиш да бъдеш тактична , да внимаваш какво казваш.
И аз казвам истината , да боли ги .. , но казвам само някои неща. Има неща , които премълчавам.
И искреността .. е типична за моя характер и зодия също ;д. 8-)
Но аз не се засягам , ако ми кажат че казвам истината , а се лаская даже. Ако се засягах от всичко , което ми кажеха .. то в момента нямаше да имам това самочувствие и място сред компанията и обществото. :wink:
Бъди по-уверена в себе си.! :-|
Успех (:

lipsvashh_mi
01-05-2010, 12:08
и аз съм като тебе-каквото мисля това и казвам без да шикалкавя-както се казва Право куме в очи...обачее не вигнаги е добре така-аз до тоя извод стигнах..понякога много повече ползи има ако тактично замълчиш :)

CoNviCt
01-05-2010, 13:26
Трябва да си лицемер,да казваш винаги каквото искат да чуят,за да просперираш в живота.Явно хората с характер са обречени да бъдат изолирани от обществото въпреки,че са истински.

Ares
01-05-2010, 13:37
Ами зависи от мнението ни-ако то е положително,няма причина да не сме искрени,но ако е отрицателно,трябва да внимаваме да не си навлечем неприятности или да нараним някого.Прекалената искреност може да ни изиграе лоша шега :? ...

nezabelejimata
01-05-2010, 17:44
Ти си искрена с хората , което е хубава черта.
Но примерно някои неща .. може да ги премълчиш. Но говоря за някакви дребни неща.
Тази твоя черта - искреността .. могат да я притежават малко хора.
Ти си ти , те са те .. ти имаш твой живот , а те - свой. Ти имаш различен харектер , а те също. НЕ може всички да сме еднакви.
Лицемерието е доста по-различно от това да премълчиш дребни истинни..
Трябва да се научиш да бъдеш тактична , да внимаваш какво казваш.
И аз казвам истината , да боли ги .. , но казвам само някои неща. Има неща , които премълчавам.
И искреността .. е типична за моя характер и зодия също ;д. 8-)
Но аз не се засягам , ако ми кажат че казвам истината , а се лаская даже. Ако се засягах от всичко , което ми кажеха .. то в момента нямаше да имам това самочувствие и място сред компанията и обществото. :wink:
Бъди по-уверена в себе си.! :-|
Успех (:

Мерси ! :-)

и аз съм като тебе-каквото мисля това и казвам без да шикалкавя-както се казва Право куме в очи...обачее не вигнаги е добре така-аз до тоя извод стигнах..понякога много повече ползи има ако тактично замълчиш :)

Ем да и аз го осъзнах ама беше късно скарах се с най-добрата си приятелка за пълна глупост. Просто като казваш истината в очите някои хора го приемат много навътре и имат комплексии ии... Аз не съм от тях и не мълча много...

Трябва да си лицемер,да казваш винаги каквото искат да чуят,за да просперираш в живота.Явно хората с характер са обречени да бъдат изолирани от обществото въпреки,че са истински.

Всеки си има начин за оцеляване ....

Ами зависи от мнението ни-ако то е положително,няма причина да не сме искрени,но ако е отрицателно,трябва да внимаваме да не си навлечем неприятности или да нараним някого.Прекалената искреност може да ни изиграе лоша шега :? ...

Знам и взех да се уча да не съм толкова директна ама някои неща немогат да се премълчатр особеннно от мен ...

soBLABLA
01-09-2010, 19:10
ами най добре е да си искрен ...
аз нищо не крия .. нито спястявам/по-добре е да си кажеш истината от колкото да увърташ :-D

Chacho
01-09-2010, 19:14
Избора си го прави човек сам. Може да те въвлече в неприятности прекалената искреност, но пък аз уважавам повече хората, които успяват да застанат зад истинските си мисли във всякакви ситуации.

calla
01-09-2010, 19:45
Това е положително качество и дори да нараниш някой след време ще те разбере.

gabi_94
01-09-2010, 19:52
Ами от личен опит знам, че да си твърде искрен може да ти изиграе мнооооого лоша шега...Но квото и да направя не мога да си мълча и това е...майка ми все казва, че някой ден, някой няма да ме изтърпи и ще ми разбие устата :-D Надявам се да не е така...ще трябва да се науча да не казвам винаги тва, което мисля...човек трябва да е хитър и разумен и да мълчи когато се налага...

NeverTheSame
01-09-2010, 19:53
Не винаги да си болка искрен е хубаво.Не винаги и да премълчиш нещо е вид лицемерие.Зависи от много неща и все пак наскоро бях гледала някакъв филм,в който определяха успешния брак като такъв,в който нито един от двамата не е докрай искрен...може би е вярно..не знам.

nezabelejimata
01-10-2010, 15:26
Ами от личен опит знам, че да си твърде искрен може да ти изиграе мнооооого лоша шега...Но квото и да направя не мога да си мълча и това е...майка ми все казва, че някой ден, някой няма да ме изтърпи и ще ми разбие устата :-D Надявам се да не е така...ще трябва да се науча да не казвам винаги тва, което мисля...човек трябва да е хитър и разумен и да мълчи когато се налага...

Мда и моята често го е казвала, но темата беше с друга цел не толкова за пред роднините а пред другите хора приятели, учители и пр. :)