- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Какъв трябва да си в крайна сметка ???
Ммм незнаех къде да пусна темата но мисля че тук е най-подходящо.
Та по същество искам да попитам за вас ако някои е искрен с останалите това лошо ли е ?
Имам предвид например днес ми казаха " Абе не бъди толкова искренна и си дръж езика зад зъбите" ем добре де ама ако не сме искренни сме лицемерни. Немога да разбера каква трябва да съм в обществото. Аз попринцип винаги казвам какво мисля за даден човек на него и не лицемернича, но явно разбиранията на някои хора са че не трябва да го казвам в лицето.
ПП: Искам отговори на въпроса не убиди, караници и т.н. Ако няма какво да кажете не пишете!!!
Не е до болката в сърцето,
не е до грубите слова.
Човек се ражда да обича,
а не да страда от това ....
Мхм добре де, но ако "премълча някои неща" не се ли смята за лицемерие? Не споря само питам нещо или аз съм тъпа или немога да разбера хората...Първоначално написано от teengirl15
![]()
не е до грубите слова.
Човек се ражда да обича,
Мисля,че лицемерие е по-скоро ако не харесваш човек и му се правиш на приятел,а това че не си казала,че се е облякла смешно чедва ли е лицемерие,най-много да си развалите приятелството заради някакви дрехи....Първоначално написано от nezabelejimata
Ами да права си. Но пък от друга страна и другите не трябва да го взимат толкова на вътре когато някои им каже нешо което не им допада, не е ли така ?Първоначално написано от MichellePhan
![]()
не е до грубите слова.
Човек се ражда да обича,
Ако постоянно прехвалваш някого и го засипваш с комплименти, те изкарват лицемер.
Ако пък винаги казваш това, което мислиш, в случая както си направила - те изкарват гаднярка, не си била истинска приятелка и т.н.
Всъщност средно положение рядко има. Ти си искрена, но явно някои хора се обиждат от това, свикнали са на вечни комплименти, които въобще не са правилни,а когато някой ги свали на земята, го изкарват по-черни от дявола. Да ти кажа - ти си права, бъди искрена ! Аз съм точно като теб, но предпочитам това пред лицемерието. Все пак по-добре да знам, че искрено ме мрази някой, отколкото фалшива обич (давам го за пример, но дефакто е така) Искренноста ранява до болка, защото всички се мислят за по-по-НАЙ, но реалността е жестока. Бъди такава, каквото си и не гледай другите, можеш само да спечелиш от това. Ако на някой не му изнася, негов проблем си е. Успехи (:![]()
1 мерси !Първоначално написано от Unendlich
![]()
![]()
2 аз нямам никакви намерения да се променям просто искам да разбера какви са разбиранията ви защото аз немога да го разбера това как може да си приятел/ка с някои и да не му казваш какво мислиш за него. Това за мен е невъзможно...
не е до грубите слова.
Човек се ражда да обича,
Разбиранията на повечето - Приятелка си им когато им правиш комплименти колко са 'хубави,красиви, изящни, перфектни' , свикнали са по сайтчетата за запознанства да ги засипват с тези коментари,постояно да са център на внимание. И най-малкият проблем да им го решават приятелите и т.н.
Когато обаче си в опозиция - веднага не си приятелка, предателка си, а-у, най-вече "комплексарка", която завижда. Такава те изкарват повечето. Радвам се, че си себе си, няма по-хубаво от това. ^^
И още нещо - всеки "приятел" може да сподели тъгата ти, но малко са тези, които ще се радват на успехите ти. Това е също начин да видиш кой до колко е приятел. Спирам да пиша, че наспамих страшно темата.![]()
Ако има нещо - ЛС ;р
Мерси за всичкоПървоначално написано от Unendlich
![]()
не е до грубите слова.
Човек се ражда да обича,
мдаПървоначално написано от teengirl15
![]()
вярно е
![]()
Животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни.
хах.. добре, приятел, да не е най-добрия ми, ми казва, че не ми отиват дрехите, с които съм в момента.. окей, хубаво, не му харесва, ама.. мен кво ми пука, все пак аз ги нося, налиПървоначално написано от MichellePhan
Аз съм човека, който преценява дали нещо ми отива или не.. Аз съм ЗА искреността, ако ти се разсърди, значи прекалено много се влияе от мнението на другите. А точно това е голям минус!
Въпросът не е дали ще си искрен/ лицемерен/ ще обсипваш някой с комплименти/ ще му казваш тъжната истина в очите. За мен лично е тъпо, когато някой отиде при друг и му каже примерно "тая прическа хич не ти отива, приличаш на прасе" или "ебати смешните дрехи дет си облякъл". Човека сам си е преценил как ще се облече и т.н. и ако не е искал твоето мнение преди това, защо си правиш зора да коментираш? Не мисля, че си лицемер, ако не показваш на някой всеки ден всичките му кусури. Лицемер ще си, както казаха по-горе, когато се правиш на нечий приятел, а говориш глупости зад гърба му. Въобще хубаво е да си искрен, но всичко си има своите граници и трябва да се усещаш кога да спреш, щото едва ли много хора ще искат да общуват с теб, ако дърпаш самочувствието им надолу всеки ден. о_O
Зависи от ситуацията.
Когато нещо отмине, тогава усещаме колко хубаво е било.
Зависи от ситуацията..Но по-добре е да премълчиш някои "груби" (така да се изкажа) думи![]()
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.
Да и аз съм на същото мнение, но в последно време като има кажеш истината ти вдигат голяма врява. И това според мен им пречи както каза ти .Първоначално написано от Tempest
не е до грубите слова.
Човек се ражда да обича,
според мен е хубаво да си искрена,въпреки ,че има хора ,които се обиждат от истината.аз понякога си премълчавам някои неща,защото ме е страх ,че човекът може да се обиди.
домито
понякога се налага да си държиш езика зад зъбите защото някои хора са прекалено чувствителни и когато им кажеш истината в очите се обиждат.
Хубаво е да казваш истината, но понякога наистина трябва да замълчиш. Защото има хора, които са обидчиви и когато им кажеш истината в очите (и тя не е много приятна) може да развалиш връзката си с тях, а в крайна сметка нараненият си ти. Така, че винаги трябва да помислим малко преди да сме откровени. Разбира се, не казвам, че трябва да лъжем , а просто да запазим някои неща за себе си.
Другото нещо е по какъв начин ще се обърнеш към някой. Ако кажеш направо " Много ти е грозно с тая прическа, за какво се подстрига?" , естествено, че няма да му бъде много приятно. Все пак трябва да сме толерантни към другите, да уважаваме мнението и вкуса им.
Според мен по-важно е как да кажем истината, а не колко лоша е тя.
Ами да естествено че трябва да мислиш преди да кажеш нещо защото както каза HotMess "много си грозен така защо се пострига" естествено че ще го наранищ. Но пък и не е нужно да се влияем толкова мого от мнението на другите имам предивд че някои не харесва как се обличам и сега какво дай да се депресирам или да ти дигна скандал че ми говориш така. Мисля разбрахте какво имам предвид... От една страна трябва да мислим преди да кажем нещо а от друга нетрябва да приемаме толкова навътре ако някои ни каже нещо което не харесваме...
не е до грубите слова.
Човек се ражда да обича,
Трябва да не ти пука и да отстояваш себе си. Щом не можеш да си п рецениш тогава си мълчи.![]()
КаРай Да ВъРвИ пЪк КаВоТо Ще Да СтАвА
Какъв да си?
Еми себе си, например..
Винаги ще има такива, които не те харесват, не се опитвай да угодиш на всички [:
Прави, казвай каквото искаш, не се притеснявай от чуждото мнение. Както ще има такива, които те мразят, ще има и такива, които ще те обичат, soo да не ти пука!!
Първоначално написано от lisi4ety
На мен не ми пука и си изказвам мнението... Просто с темата исках да разбера как мислите вие дали е правилно или не ...![]()
![]()
![]()
не е до грубите слова.
Човек се ражда да обича,
Абе с 2 думи кот кажеш или не кажеш се си виновна.За тва аз не се занимавам сас тиакива рязани карабини като тия лицемери за които говориш. Надявам се да съм ти помогналПървоначално написано от nezabelejimata
![]()
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.
Аз не си набутвам мнението. Ако ме питат казвам, иначе не се натрапвам. Например, ако някой се е облякъл лошо няма да му кажа освен ако не ме пита. Няма нужда в тоя случай, защото тва си е негово мнение как да се облече и аз не намирам за уместно да се меся. Иначе винаги имам мнение, но нито го натрапвам нито нищо, и много ме дразнят тея дето без да си ги питал нещо почват да ти четат лекции.
не изчетох другите мнения, но ще си кажа моето, дано да не се повтаря![]()
да казваш това което мислиш, според мен е хубаво качество, което малко хора притежават. Просто малко хора имат смелостта да го правят. Някои хора се нагрубяват, да, ако трябва им се извинявай после, би трябвало да те разбератСпоред мен, запази си това твое качество, който не те харесва такава да си хваща пътя. Не мисля че трябва да се променяш заради другите, бъди себе си, не прави такива глупави грешки.
![]()