View Full Version : Истинска любов или възможност да бъдеш наранен ?
bibynkichka
12-21-2009, 22:49
Любовта е възможност да дадеш на някого да те унищожи, вярвайки че той няма да го направи .... :)
Любовта е възможност да дадеш на някого да те унищожи, вярвайки че той няма да го направи .... :) и ас мислех 4е никога няма да ме наранят но загубих наи хубавия човек които познавах до сега 2 пъти не го пожелавам на никои по гадно от това да те зарежат 2 пъти няма
FancyGirl
12-21-2009, 22:54
Надявам се да не бъда унищожена :)
Wrathchild
12-22-2009, 08:45
Клишета и пак клишета.
Нараняваме най-много точно хората, които обичаме.
valdesbg
12-22-2009, 08:46
Доста романтично и нереалистино изказване.
Но има нещо вярно в идеята.
това май е женската гледна точка.
Wrathchild
12-22-2009, 08:52
това май е женската гледна точка.По-скоро гледната точка на момиченцата. Все си мисля, че една жена има реален поглед върху нещата... Ама може и само да си мисля.
Във всички случаи тази фраза е далеч от трезвата мисъл.
това май е женската гледна точка.
Е, аз мъж ли съм, кво съм???
Т`ва са простотиите, на които ви учи Здрач-а :) Всъщност любов няма.
soul1199
12-22-2009, 14:11
клише :grin:
Понякога ни прави щасливи ,по някога ни наранява ...и накрая спираш да вярваш в нея :)
Yancheto
12-22-2009, 14:54
Винаги ми е било много странно, когато някой изрови една от тези клиширани фрази и пусне цяла тема за това... Ама те наистина ли си мислят, че са открили топлата вода? :shock:
bibynkichka
12-22-2009, 15:19
Клише или не, пуснах темата, за да видим какво мислят повечето от вас. Вярно ли е или не :)
niquetamere
12-22-2009, 17:24
Стига де , празници са ....... :-o
golqmumnik
12-22-2009, 17:28
Love is like the wind - you can't see it but you can feel it. 8)
hopeinmyheart
12-22-2009, 18:24
Love is like the wind - you can't see it but you can feel it. 8)
Ей,това не е ли от филма "A walk to remember?" мн яко филмче бтв ;)
Иначе любов има,аз вярвам в нея и сърцето ми е широко отворено към това чувство,защото то е нещото,без което не можем да живеем ;) И това звучи клиширано,но е факт.Без любов се чувстваме самотни и неудовлетворенио и тези,които казват,че не вярват в нея и не съществува се самозалъгват и колкото и да не искат да си признаят се нуждаят да я изпитат поне веднъж в живота си ;) няма истинско щастие без любов.
gogo4o4o
12-22-2009, 18:52
Не се опитвайте да описвате любовта с думи. Нема да се получи.
Любовта е възможност да дадеш на някого да те унищожи, вярвайки че той няма да го направи .... :)
който вярва да си стои сам
kukli4kata001
12-22-2009, 19:01
кви клишета бе? вие сте цели клишета.. като се замислиш в тва нещо има многооооооо истина. и някъде прочетох жените..ама извинявай тука сме тинейджъри и момичета, така че не ми ги обяснявай тия глупости!
sh3_1s_7h3_0n3
12-22-2009, 19:02
Любовта е възможност да дадеш на някого да те унищожи, вярвайки че той няма да го направи .... :) и ас мислех 4е никога няма да ме наранят но загубих наи хубавия човек които познавах до сега 2 пъти не го пожелавам на никои по гадно от това да те зарежат 2 пъти няма
да те зарежат три пъти?
никога да не си обичал?
да ти отрежат краката?
да стоиш в болница заради близък?
Мнооого важно, че някой някого зарязал. Все едно сте на по 60 години и има опасност да си умрете сами.
Ако сега не обичате и не ви боли, кога?
Нали за да срещнеш най-правилния човек, трябва да се сблъскаш с няколко неподходящи.
Като започнете да се вживявате и да се самосъжалявате вече... света се свършил.
кви клишета бе? вие сте цели клишета.. като се замислиш в тва нещо има многооооооо истина. и някъде прочетох жените..ама извинявай тука сме тинейджъри и момичета, така че не ми ги обяснявай тия глупости!
И понеже сте ТИЙНЕЙДЖЪРИ и МОМИЧЕТА, ти искаш да ми кажеш, че си способна да изпитваш толкова силни чувства, които да заглушат собствения ти инстинкт за самосъхранение и да ти позволят да оставиш на някой да те унищожи?
Ти чуваш ли се сама какви глупости надрънка? Имало било истина. И в учебниците има истина, ама няма кой да ви ги прочете и да ви налее липсващия акъл в главите.
Wrathchild
12-22-2009, 20:41
кви клишета бе? вие сте цели клишета.. като се замислиш в тва нещо има многооооооо истина. и някъде прочетох жените..ама извинявай тука сме тинейджъри и момичета, така че не ми ги обяснявай тия глупости!Аз го казах това за жените. И отговорих на поста на w0sh, където пишеше за женската, а не за момичешката гледна точка.
Грешиш драги/а.
Смени "любовта е" с "биологичните оръжия, които доктор Менгеле е създал за Хитлер са" и ще си на прав път.
themusicinme
12-23-2009, 20:57
Абсолютно "за". Вярно е.
montana6
12-23-2009, 21:17
Ех, че лоша била тая любов бе! Хората големи мазохисти се изкараха, тцтцтц...
Нож с две остриета. Винаги има и двете възможности.
kukli4kata001
02-11-2010, 11:13
И понеже сте ТИЙНЕЙДЖЪРИ и МОМИЧЕТА, ти искаш да ми кажеш, че си способна да изпитваш толкова силни чувства, които да заглушат собствения ти инстинкт за самосъхранение и да ти позволят да оставиш на някой да те унищожи?
Ти чуваш ли се сама какви глупости надрънка? Имало било истина. И в учебниците има истина, ама няма кой да ви ги прочете и да ви налее липсващия акъл в главите.
Не се чувам понеже не си говоря сама :) и въобще не ми говори за учебници щото и ти се изкарваш много умна а въобще не ме познаваш.По един два 3-5-10 ако ще и 100 поста не можеш да прецениш нищо.Пък и да можеш въобще ме е*е! И не съм казала,че мога да обичам толкова силно, но тва си е вярно едно любов може да съсипе човек като се има предвид колко навърте я взема той.Всичко е на психическа основа.
justonegirlwithonehope
02-11-2010, 15:37
И въпреки това любовта е и нещо, което те прави най-щастливия човек на света.Нещото, което прави живота ти пълноценен.Няма сигурни неща в този живот :)
lipsvashh_mi
02-11-2010, 15:43
[quote="LadyDi"]Пълна глупост.[/quote
така е.....дори когато си с някого не му дава чак толкова големи привилеги и ивъзможности...аз поне вярвам,че любовта е способността да правиш компромиси със себе си в името да запазиш отношенията с човек,който сам си избрал....в случая връзка никога не означава абсолютно някой да те промени или да има контрол над теб-аз сама съм си господар и така трябва да бъде
ScarletBite
02-11-2010, 15:44
Това, че е клиширано, не го прави по-малко вярно, а напротив - замислете се - за да бъде повтаряно толкова пъти, трябва да има причина, различна от благозвучието на фразичката, нали? :)
Dimana99
02-11-2010, 16:37
Трябва да си много наивен за да вярваш, че той няма да го направи...
Т`ва са простотиите, на които ви учи Здрач-а :) Всъщност любов няма.
И аз не съм фен на баналния Здрач, ама защо..защо да няма любов..това са пълни глупости..!!
lipsvashh_mi
02-11-2010, 17:05
Това, че е клиширано, не го прави по-малко вярно, а напротив - замислете се - за да бъде повтаряно толкова пъти, трябва да има причина, различна от благозвучието на фразичката, нали? :)
напротив..точно това,че е станало клише е лошото в случая,защото ако има повече хора вярващи явно така сляпо на клишетата светът няма да се развива в по-добрата посока..това,че някой някога е казал нещо и след това още еди колко си народ го е потвърдил не означава,че трябва сляпо да вярваш в него..овчото мислене,е много лошо нещо...
аз пък винаги съм гледала сама да преценявам нещата,за да извлека от тях,това което ще ми помага в живота..наистина,в някои клишета има доза истина,което категорично не означава,че всичко дето лети става за ядене..в общи линии Господ ни е дал моззък и гънки,за да ги увеличаваме и да ги използваме в наша полза...да вярваш сляпо-пак го казвам-на такива идиотии не развива акъла особено много...
другото ,което е,откъде накъде ще се доверяваш сляпо на нещо без да го осмислиш и прецениш сам...казаната реплика вслучая е чудесен повод за дискусийки и стига да има желаещи да оборят тезата ми съм насреща...
никога не вярвам,в нещо недоказано и във връзките си се старая да преценявам отношенията с даден човек.Не се моля преди лягане "О,дано не ме нарани" ,а го опознавам и преценявам възможностите нещо такова да се случи...ако не ме устройват дадените отношения и ако има шанс да се опаря се отдръпвам настрани и така си спестявам излишни главоболия...едно не ми е ясно-защо искате така да си усложнявате и без това НЕлекия живот :D
ScarletBite
02-17-2010, 12:44
напротив..точно това,че е станало клише е лошото в случая,защото ако има повече хора вярващи явно така сляпо на клишетата светът няма да се развива в по-добрата посока..това,че някой някога е казал нещо и след това още еди колко си народ го е потвърдил не означава,че трябва сляпо да вярваш в него..овчото мислене,е много лошо нещо...
аз пък винаги съм гледала сама да преценявам нещата,за да извлека от тях,това което ще ми помага в живота..наистина,в някои клишета има доза истина,което категорично не означава,че всичко дето лети става за ядене..в общи линии Господ ни е дал моззък и гънки,за да ги увеличаваме и да ги използваме в наша полза...да вярваш сляпо-пак го казвам-на такива идиотии не развива акъла особено много...
другото ,което е,откъде накъде ще се доверяваш сляпо на нещо без да го осмислиш и прецениш сам...казаната реплика вслучая е чудесен повод за дискусийки и стига да има желаещи да оборят тезата ми съм насреща...
никога не вярвам,в нещо недоказано и във връзките си се старая да преценявам отношенията с даден човек.Не се моля преди лягане "О,дано не ме нарани" ,а го опознавам и преценявам възможностите нещо такова да се случи...ако не ме устройват дадените отношения и ако има шанс да се опаря се отдръпвам настрани и така си спестявам излишни главоболия...едно не ми е ясно-защо искате така да си усложнявате и без това НЕлекия живот :D
Освен, че изреченията ти са ужасно объркани, забелязах и себеизтъкване...
Боравиш неумело с термина "овча психика", също превърнал се в клише.Какво те кара да смяташ, че собствената си психика не е такава?
Поне да беше опитала да вникнеш в смисъла на фразата, която обсъждаме.И ако действително си несъгласна с нея, да ни представиш истинска теза, вместо да ни обясняваш какъв свободомислещ човек си...
Както и да е.По темата. :)
Вярващи сляпо?Вярващи сляпо на какво по-точно?
Говорим не за използването на фразата като нещо, което да напишеш в профилчитууу в скайпчитууу, а като събирателна точка на определен вид човешка драма.Историите на толкова хора, написани с игли и тъмночервено мастило върху разпадащите се, прогнили страници на "Книга за любовта" и носещи посланието "Любовта е възможност да позволиш на някого да те унищожи, вярвайки, че той няма да го направи".
П.С. Песничката в профила ти е страхотна! :)
Колкото и хубаво да ти е в любовта рано или късно тя си го връща тъпкано и прекараното хубаво време буквално ти "излиза през носа"
ReachlessGirl
02-17-2010, 15:23
Зависи от обичащите се .. :lol:
Ако единия е непоправим злобар/ка и след като се разделите си науми да ти съсипе живота (а любовта му/й е изчезнала безследно).. надали нещо може да те спаси! :-o
И аз съм на мнение, че повечето пъти винаги завършва зле въпреки всичко .. но пък не можем без да обичаме и да бъдем обичани! :-|
Единственото нещо,за което си заслужава да жиееш е любовта...това е чувството,което те кара да се чустваш че си жив. :grin:
XTREMEFREERIDE
02-17-2010, 20:20
Аз пък това не го определям като "унищожение".Да,страдала съм,знам какво е.Знам го вече от 2 години.И до какъв извод достигнах скоро?Че именно всичко това ме държи близо до него.Че,когато започне да ми говори лиготийки ме отблъсква повече от колкото,когато се дръпва по малко от мен.Ама това е частен случай.
Изобщо по темата искам да кажа,че това клише е банално и се отнася за всеки твърде индивидуално, и може да докара само спор в момента.
Sladurcho
02-17-2010, 20:38
Границата меджу любовта и омразата била много тънка.. може би там се крие истината... може би в това откачено време всичко е някаква измислена "любов" изневери и собствен интерес. Обичаш някого даваш всичко за него,разкриваш му се изцяло и след време се случва така че се разделяте и какво получаваш само обиди, заплахи и те "удрят" там където си най-уязвим. Може би това е цялата работа дали всеки от нас е говот да се довери на "сляпо" на човека до себе си... дали е говот да му каже "Ето виж това съм аз без маски и преструвки" и да вярва че отсреща ще получи същото а не лъжи и преструвки. Лошото е че човек когато веднъж се довери така и после е наранен след това трудно се доверява пак... тогава започват съмненията ревността и проблемите.
mechtaq_za_teb
02-18-2010, 12:42
От личен опит мога да кажа, че дори да сме били наранени силно, ако се появи ОНЗИ, който да ни грабне.. нищо не може да спре това да се случи. При мен се получи именно така. Не усетих как се поддадох и отдадох на него. Беше красиво, вълшебно, но той го унищожи. Лъга ме, изневери ми колко пъти, а аз прощавах, което беше най-глупавото от моя страна. Скоро приключихме отношенията си и ми е много трудно във всеки един път, когато той каже "да се видим". Цялата започвам да треперя, но някак си казвам НЕ, защото се сещам какво стана м/у нас... и че нещата няма да се оправят.
Няма любов,страшно много се уверих,всичко е ивестно време лигавене и послле цял живот страдане,и стига с тия здрачове,то по филмите винаги се обичат сички и бла бла :x :o :o ,днес за пореден път се уБЕДИХ,че момчетата са прасета от клАСА :? :? :? :? :?
Клишета и пак клишета.
Нараняваме най-много точно хората, които обичаме.
правааааааа сиии . .. на 100 % :-P
monituuu
02-21-2010, 10:02
Зависи от обичащите се .. :lol:
Ако единия е непоправим злобар/ка и след като се разделите си науми да ти съсипе живота (а любовта му/й е изчезнала безследно).. надали нещо може да те спаси! :-o
И аз съм на мнение, че повечето пъти винаги завършва зле въпреки всичко .. но пък не можем без да обичаме и да бъдем обичани! :-|
напълно подкрепям !
Колкото е вярно, толкова е и пълна простотия..
slun4ice_90
02-21-2010, 14:38
Напълно вярно и често става така. 8)
Bellatrix
02-21-2010, 15:12
Да... но, ако не се довериш на максимум и не дадеш всичко от себе си как ще знаеш, че това е ТОЙ/ТЯ? Както каза Sladurcho: "Ето виж това съм аз без маски и преструвки" Ако не се отдадеш до тази степен никога няма да знаеш, че си с точния човек. Защото само точният човек ще ти каже: "Да, без маски и преструвки ти си идеалната и тебе искам" Само той ще те приеме и ще се научи да обича и недостатъците ти.
Любовта си заслужава цялата болка, която евентуално може да последва. В момента изживявам загубата по първата ми истинска любов. Не съжелявам, че сме били заедно и, че съм му показала себе си, такава, каквато съм. Мъчно ми е, че вече не е момчето ми и че вече никога няма просто да си лежим гушнати и да се гледаме. Има милион малки неща, които ми липсват ужасно, но така трябва да бъде. Изживяваш една несполучлива любов и преминаваш нататък, надявайки се, че следващият ще бъде този, когото си търсила...
И могат да те унищожат само, ако го позволиш.
Всеки има различно виждане за любовта, споровете са ви тъпи :-)
bibynkichka
03-17-2010, 14:25
Temata, koyato pusnah e : Истинска любов или възможност да бъдеш наранен ? Ideyata mi beshe wsichki otgowori da sa nasocheni kym neya, a ne kym proslowutata klishirana fraza : Liubowta e wyzmozhnost da dadesh na nyakogo da te unishtozhi, wyarwajki, che toj nyama da go naprawi. No wse pak wie si precenyawate, za koeto tochno shte pishete. Blagodarya i sys zdrawe. :)
Niakoitam
03-17-2010, 15:04
Любовта е много неща кое от кое по хубаво, но носи със себе си и неща кое от кое по-лошо.
А това е наистина истинската любов.
Това се отнася и за наистина истинското приятелство.
Относно любовта...както са казали хората: "Любовта е сляпа"
И въпреки всичките рискове: Горко на този, които я няма. :)
FiRe_LaDy
03-17-2010, 15:16
Да,но докато не пробваш - няма как да разбереш.
Molzinka
03-17-2010, 15:46
;-) Пък и все пак не даваш възможността на всеки да те нарани т.е. избирай си кой да обичаш.. Ех ако можеше да избираме :? И все пак по-добре да бъдеш наранен, отколкото да няма кой да те нарани. :(
Niakoitam
03-17-2010, 15:50
;-) Пък и все пак не даваш възможността на всеки да те нарани т.е. избирай си кой да обичаш.. Ех ако можеше да избираме :? И все пак по-добре да бъдеш наранен, отколкото да няма кой да те нарани. :(
+1
Стига заучени стихчета без смисъл.
Любовта си е любов. Ако се намерите и ако има подходящи условия е вечна или поне дълга. Ако ли не - умните хора търсят нова, а тъпите реват и си режат вените и си пишат сълзички по скайп. :o
Стига заучени стихчета без смисъл.
Любовта си е любов. Ако се намерите и ако има подходящи условия е вечна или поне дълга. Ако ли не - умните хора търсят нова, а тъпите реват и си режат вените и си пишат сълзички по скайп. :o
А лошите какички правят така,че когато скъсаш с тях те правят всичко по възможност да надъхат приятелите си момчетата да заплашват човечеца.
pErFeKt_GiRl
03-17-2010, 19:12
+1
съгласна ;-) То дори самата дума 'любов' вече стана клиширана и банална,вече всеки я използва като 'Добър ден,как си ? ' , а всъщност истинската любов е толкова съкровенно и блажено чуствно.Но всинаги има край било то с жестока раздяла,по взаимно съгласие,изневяра,предател ство дори смърт просто има толкова много 'изходи', защо не и със щастлив край(рядко срещано).И много зависи от двойката.Абе то тва любовта е тема която може да се обсъжда с часове.Непредсказуема е.
:? :lol: :lol: Смешно ми е в момента от коментареите по темата, но всъщност ми се е случвало 2 пъти до сега .. :( :o