PDA

View Full Version : Къде сте пътували? (чужбина)

amk933
12-26-2009, 22:12
Не намерих друга такава тема и се извинявам, ако се повтаря! :)

Та споделете къде сте пътешествали из света, Европа, Балканите...
Къде ви хареса най-много?
Какво ви напарави впечатление? (манталитет, обслужване, красота на населението, етс.) 8-)

Вие сте на ход... :)

Едит: Тези, които не са пътували, може да споделят някакви мечтани места. :)

NoShTnO_iZkUsHeNiE
12-26-2009, 22:47
Гърция-там съм живяла 7 години и ми харесваше доста
Македония-ужас,макар че ми беше добре там,защото тате имаше огромна къща и беше мнг красива гледката и съм имала хубави спомени там.но като държава е под всякаква критика
Сърбия-ужас ужасна държава,нищо интересно няма в нея
Румъния-голяма цигания
Австрия-има уникални магазини много ми хареса там
Холандия-същото като австрия и наистина красива държава
Турция-ми не съм много очарована от тяхната култура,но пък ми хареса май,а и там пуших страхотно наргиле..

Мечтая да отида във Франция,Италия или Испания,,а също така и в Мексико,Куба,Аржентина,Бра илия или някоя от тези държави в Централна Америка,както и в САЩ

gia_sena_mono
12-26-2009, 23:39
Аз никъде не съм ходила. :(
Но бих желала да посетя Гърция, Италия, Египет...

ApXaHrEJI
12-27-2009, 00:04
Австрия, Румъния, Гърция, Сърбия, Македония и Италия.

cherrygloss
12-27-2009, 07:10
За 2 години съм посетила:

Виена,Австрия- голяма красота,чистота, персоналът е на ниво , както и обслужването.Огромни красиви катедрали, където влизаш безплатно и слушаш църковни песни.Общо взето - много добро впечатление.

Лондон,Великобритания - Лондон всеки го знае - огромен град , небостъргачи, много хора от всякакъв произход, цвят , раса... Иначе музеите са много интересни.

Манчестър,Великобритания - Там не бях точно на екскурзия , а за да изпратим брат ми , който в момента учи там.Останах с впечатление, че е един промишлен и работнически град с доста забавления и ооогромни молове (един от тях беше 8 етажа , а широчината не мога да я определя), и има стадион и от там е отборът.. 8-)

Ливърпул,Великобритания - Смален вариант на Лондон+ музей на Битълс, много интересен и красив крайбрежен град.

Гърция - обиколих по-голямата й част и като че ли там най-много ми хареса.Метеора беше удивително , а онези градинки и слънчеви плажове..върнах се в спомени.. :oops: :lol:

Лозенград, Турция - Там отидохме за 2 дни, на пазар.. нищо особено не забелязах, освен една-две джамии и мноого хора.

Малко се увлякох, но пък си разказах всичко :lol:

ecstazy
12-27-2009, 08:15
тази година на море в Гърция .. не беше мн яко щото бях с наще .. друго щеше да бъде ако бяхме с фр 8-)

aloveyou
12-27-2009, 08:43
Не съм пътувала в други държави..
Но бих желала да посетя най-различни места [-o< - извън България

viksit0y
12-27-2009, 09:25
Живяла съм около 2 години в Русия, там имам роднини :)

kamucheto0
12-27-2009, 09:39
Не съм пътувала в други държави..
Но бих желала да посетя най-различни места [-o< - извън България

+1

bloodfrozen
12-27-2009, 10:24
Посетих Германия преди около 2 месеца.
Градът, в който бяхме отседнали, не беше особено голям.
Въпреки това разполага с многобройни красиви места и забележителности, които не пропуснах да посетя.
Изключително чисто е.
Има много магазини. 8-)
Направи ми впечатление, че се консумира главно газирана вода (която всъщност не ми допадна особено).
Много съм доволна, беше страхотно преживяване.

И Швейцария посетих.
Впечатления не мога да споделя, тъй като прекарах там не повече от няколко часа.

IbiZaA
12-27-2009, 10:42
Гърция,Белгия,Холандия,Гер ания,Чехия,Унгария,Русия-И навсякъде беше невероятно(магазини,забеле жителности абее всичко) :) Апък за Русия ми направи впечатление,че почти всеки се разхождаше с бира в ръка :smt006

Unendlich
12-27-2009, 11:04
Будапеща, Унгария - Един наистина страхотен град, много забележителности, страшно красиви места, много магазини и т.н. 2-те му части са разположени и от 2-те страни на река Дунав, вечер е неописуема гледка как корабите минават и се наслаждаваш .. много магазини има и така ^^ Лошо е, че или не знаят чужд език, или се правят. (Важи за английски и немски тук) - Парламентът е уникална сграда !

Виена, Австрия - Един уникално красив град, страшна чистота, много места за обикаляне, невероятни забележителности, адски много магазини и .. ако имате възможност да отидете там, не изпускайте ! :)

Залцбург, Австрия - Малко и красиво китно градче в Австрия, в него също има какво да се разгледа, няма толкова много магазини, но пък разходките са доста приятно занимание там ..

Инсбрук, Австрия - Музеят на Сваровски е страшно интересен, голяма красота и там, изумителна гледка към Алпите, също не толкова голям град, но и в него има доста какво да се види.

Лидо Ди Йезоло, Италия - Крайбрежно градче, доста малко, няма забележителности, но плажната ивица не може да 'и видиш края. Пълно е с китайски стоки :lol:

Венеция, Италия - Много хора казват, че това е градът на любовта и т.н. - Пълна заблуда. Венеция е вероятно мръсна и грозна. ;) Онези с гондолите дереат кожи, искат по 150 - 200 евро на возене, но при спазаряване може и доста по-евтино. Центърът на Венеция с църквата си заслужава само, другото е пълно губене на време. В МакДонълдс е невероятна мръсотия също, уличките са тесни и малки, много магазини.. абе много прехвалено е, но всъщност е пълна мизерия. :)

Опатия, Хърватия - Хубаво градче, само с преспиване бях там :lol:

Ми т'ва е.. 8)

danibebi
12-27-2009, 11:34
За съжеление не съм пътувала в други страни,но много ми се иска.. :) Умирам от желание да посетя САЩ,Франция,Мексико,Австри я,Сейшелските острови,Филипините :lol: ии мн други.. :-)

LovelyGirl
12-27-2009, 11:46
Ходила съм само в Кипър - Ларнака, Лимасол, Никозия и Пафос.
Хареса ми, че е много чисто навсякъде, природата им е красива и повечето неща са по-евтини.Май е само това :Д Като цяло хората са гадни, злобни и много лъжат.По-мургави са и приличат на цигани :D
Тази година, след бала ще ходя в Турция.

Най-много искам да отида в Щатите.Това ми е мечта откакто се помня. :)

iveto90
12-27-2009, 11:50
Англия(Лондон)- много хубаво си изкарах просто великолепно!!!Небостъргачи, магазини абе супер!

Куба-Офф какво да ви казвам направо ме разбиха там много е красиво направо ми се ще да си живея там!
Италия-Жабари к'во да ви кажа а иначе като страна е добра но хората.....
Испания-Най хубавото място което съм посетила след Куба!

Гърция-Не ме очарова особено...
[/i][/b]
[/b]Посетила съм още: Германия,Унгария,Холандия и Грузия но с нищо не ме очароваха...

Biskfitka
12-27-2009, 12:08
Гърция (Серес..)-нищо особено не е...
Македония -В Струга беше хуубаво и има хубави магазини...;д
В Охрид (там ни беше и хотела..)-МНОООГО МНОГООО красивоо,жалко,че по-голяма част от населението са турци,все някакви фешънчета и стари перверзници,почти нямаше момичета;дд..но и хубави магазини имашее...и хората са миличкии..само някои по-възрастни не са добре настроениени към българите ама те са много малко...
Иии Битоля-нищо особено..
Обачеее Охридското езероо--едно от най-красивите неща,които съм виждала :-) :-) :-) :-) :-) :-)

daru6a1
12-27-2009, 14:45
За жалост имам проблеми с пътуването .. Много зле се чувствам в каквото и превозно средство да се кача - кола ,, автобус , а камоли да се кача на самолет или яхта :? Много бих искала да изляза от тая мижава България ,, но не мога .. От малка съм така и хапчета и прахчета .. нищо не помага #-o

Juggle
12-27-2009, 15:53
Лондон :smt007 -много яко си прекарвам всеки път когато дойда тук
Виена-бива.. :D
Египет-става.. :D
Париж-много готинoo :P

ivcheto0o
12-27-2009, 16:06
Австрия и Германия -хареса ми по4ти вси4ко :)
А искам да посетя Италия,Франция,Испания :)

Valhala
12-27-2009, 16:23
Италия - много хубаво място, не толкова хубави хора :lol:
Франция - като цяло ми хареса почти всичко :)
Австрия - същото като Франция
Словения - нищо впечатляващо,нормални хора
Хърватска и Сърбия - общо взето Балканска работа :lol: 8-)

black_baby
12-27-2009, 16:31
НЕ 8)

shutUp
12-27-2009, 16:59
ми в Букурещ /Румъния/ само.. 8-)

NeverTheSame
12-27-2009, 17:21
М в Румъния..но там бях на лагер,който беше доста далеч от големите градове и изобщо от населени места,така че нямам голямо впечатление.
В Италия също съм ходила.Много ми хареса..беше най-хубавата екскурзия,на която съм била.Като цяло съм супер впечатлена от...архитектура,инфраструк тура и т.н.,но от хората не съм много много доволна.Продавачите бяха супер груби,независимо за кой магазин става въпрос.Тези,които продаваха по сергииките,бяха къде къде по приятни от надутите в по-големите магазини |(.
Инача там бях в Рим,Римини,Сан Марино,Ватикана,Флоренция, енеция и Верона.Най-красиво беше във Ватикана,а най-хубавите магазини бяха във Верона... Бяха чудесни,от там си купих най-много неща.Та горе-долу е това...В Италия много ми харесва xD

nicolepcd
12-27-2009, 17:51
Ми била съм в Молдова - там съм отраснала. Харесва ми, лошо не мога да кажа, не заради друго, а просто защото от там са ми най-хубавите спомени. И детството ми беше прекрасно, хората чудесни и въобще всичко беше идеално. Хората са добронамерени, мили и... :)
Минавала съм през Румъния :D - разхождала съм се насам-натам, гледала съм я с часове, обикаляли сме я и въобще не ми хареса. Всички къщи са страшно шарени, циганорщина. Иначе за хората - не ги знам какви са.
Била съм в Украйна, или по-точно в Одеса, на море :) Въпреки, че беше преди доста години, помня, че беше нещо като приказка... лелее, какви къщи, каква красота... Никога няма да го забравя...
Иначе АДСКИ МНОГО ми се иска да ида в Русия :) Имаме роднини там, а даже не съм ходила :( Искам предимно в Москва и Санкт Петербург. Иначе искам в Германия, САЩ, Франция, Австрия, Англия... и други такива... Също искам и да ида в Япония, Китай, Индия... И в някоя африканска държава :-o Мисля, че е това :)

Whyniser
12-27-2009, 18:40
Гърция доста пъти - хубава държава,много приятни хора
Турция/Истанбул - уникално голям град
Италия/Ватикан - доста интересно особено площада на Ватикан
Македония - няма разлика от България
Германия - малко спомени имам,защото съм бил на 4-5 години най-много
Франция - ей това е незабравимо.Лятото с леля ми ,няма да ми излезне от главата това просто
Австрия/Виена - красив град
и това е за сега

Искам да посетя Чехия/Прага,САЩ/Лас Вегас ,Бразилия/Рио и още куп други,но ще видим за напред дали ще се осъществят.

stelit0
12-27-2009, 19:27
еми Македония,Румъния и Турция 8)

OneDayInNewYork
12-27-2009, 19:29
Ню Йорк, Чикаго и Лондон

giveupbitch
12-27-2009, 19:30
Македония,Албания,Турция и Виена. :lol:

Neftochimic
12-27-2009, 19:40
Гърция и Турция

Lifash
12-27-2009, 21:02
Венеция, Италия - Много хора казват, че това е градът на любовта и т.н. - Пълна заблуда. Венеция е вероятно мръсна и грозна. ;) Онези с гондолите дереат кожи, искат по 150 - 200 евро на возене, но при спазаряване може и доста по-евтино. Центърът на Венеция с църквата си заслужава само, другото е пълно губене на време. В МакДонълдс е невероятна мръсотия също, уличките са тесни и малки, много магазини.. абе много прехвалено е, но всъщност е пълна мизерия. :)

Да,и на мен ми направи впечатление,че е доста мръсно..Предполагам говориш за същия МакДоналдс,в който не посмях да вляза :Д От каналите миришеше невероятноо,за гондолите се бяха спазарили за 60 евро,обаче се връщахме от екскурзия от Испания и почти ми бяха свършили парите,така че реших да пропусна :Д и гадните италианци се правеха,че не разбират английски..

Инче в Испания,Барселона и едно малко градче до Барселона,обае не се сещам ието..хареса ми там,градчето беше малко,но си имаше всичко,плажа беше уникален..
Минахме и през Франция,за съжаление набързо и не можахме да разгледаме добре..
На сръбската граница едвам ни пуснаха,сигурно щото се чуваха викове "Косово" в автобуса :Д

fatalgirl
12-27-2009, 21:12
Не съм излизала извън границите на България, но много ми се иска да посетя Великобритания, Испания, Бразилия и САЩ :oops:

swete
12-27-2009, 22:34
В интерес на истината сега се замислих,че съм била на не малко места.
1.Германия-2 пъти.Била съм в Майнц на състезание,живях в приемно семейство.Много красиво и много мили хора.Втория път бях в Бремен също много хубаво място.
2.Русия-Москва и Саранск.Там участвах в концерт също много хубаво.Москва е град който трябва да се види от всеки.
3.Испания-Там бях на море при роднини за 1 месец.Във Валенсия-великолепно място,прекарах най-хубавото си лято там.Ходих и до Мадрид също е много хубаво.Сам0 минах през Барселона-изглеждаше доста красиво.
4.Италия-Венеция-споделям мнението на останалите,но от площада с гълъбите имам великолепни спомени.Бях и във Бари (пристанищен град) лично на мен той ми хареса повече от Венеция.
5.Монако и Монте Карло-това е мястото,което никога няма да забравя.Великолепно място,все едно си в друг свят много чисто,красиво,пистата на Формула 1 и разходката по нея с Ферари,яхтите и казината(въпреки,че нямаше как да вляза,но от думите на тате).Незабравимо място.
6.Австрия-Виена-също ми хареса много.Мили хора.
7.Гърция-Също много красиво.
8.Румъния-Не ми хареса.Видя ми се доста мизерно и хората изглеждаха доста мрачни.

Искам да отида в Лондон (надявам се лятото да ми се сбъдне това желание),иначе САЩ и най-голямото ми желание ДУБАЙ.Смятам,че това е най-върховното място на света. :) :) :)

amk933
12-27-2009, 23:00
Чакайте и аз да споделя:

1. Германия (2 пъти)
-Мюнхен - хубав град, но след Монако и Париж ми се стори като бедна роднина; хората са спокойни и любезни; хареса ми, но не ме впечатли много

-Кемниц и Дрезден - особено вторият страшно ме впечатли; може би, защото бях по-малък, но архитектурно и исторически просто ми хареса и бих посетил отново това място;

2. Австрия (2 пъти)
-Виена - не ми хареса, защото с нищо не ме впечатли особено много; да, има хубави места, но не съм ахнал в захлас;

-Залцбург - малък, спокоен, зелен, красив; бях там на 250-годишнина от раждането на Моцарт, така че беше и тържествен;

3. Франция (1 път)
-Париж - абе хубав, хубав ама няма какво да се лъжем задръствания и мръсотия а-ла-София, колкото искаш. историческите и архитектурни забележителности няма нужда да коментирам; хареса ми и то много; дисни също.

-Ница и Кан - любовта на живота ми е южна Франция;

4. Монако (1 път) - мечтата ми за живот като място, климат, хора абе всичко. едно от райските места на Европа; препоръчвам горещо на всеки, който не е ходил; просто се захласнах там; колкото е малко толкова е божествено

5. Италия
-Венеция - не миришеше, когато бях там; малко ми е странна, но ми хареса; хубаво е да се види, но 1ъж струва ми се стига; не бих ходил още 100 пъти там.

-Верона - ^същото

-Милано ^за пазар става, и катедралата е хубава, ама много за гледане няма друго; по-скоро, който е луд по шопинга може да посещава по често;

-Рим - впечатляващ, ама да не попаднеш някъде извън централните улици, че става като във Факултета;

6. Унгария
-Будапеща - не ми хареса

7. Полша
-Варшава - като София;

8. Гърция
-Солун, Катерини, Гръцката ревиера - не, не и не; Солун е ок, ама не ме грабна.

9. Емирство Катар - уникално място; това наравно с Монако е просто рай за човешката душа; нямате си идея, колко подценяваме Близкия Изток, а колко светлинни години той е пред нас;

Освен тези места съм минал и престоявал за кратко в Хърватска, Сърбия, Словения, Словакия, Турция, Бахрейн.

САЩ/България/Армения - не считам за чужбина...И трите са били/ще бъдат/са мой дом.

Предстои ми да посетя повторно Катар през януари и евентуално Швейцария през март.

Искам да посетя: ОАЕ, Австралия, Бали (Индонезия), Англия, Испания, Дания, Швеция, Норвегия, Финландия, Куба, Бразилия, Аржентина, Канкун (Мексико), Сейшелските острови, Бахамите, Хаваите, Канарските острови, Израел, Португалия и май т'ва е.

fatalgirl
12-28-2009, 01:04
Чакайте и аз да споделя:

1. Германия (2 пъти)
-Мюнхен - хубав град, но след Монако и Париж ми се стори като бедна роднина; хората са спокойни и любезни; хареса ми, но не ме впечатли много

-Кемниц и Дрезден - особено вторият страшно ме впечатли; може би, защото бях по-малък, но архитектурно и исторически просто ми хареса и бих посетил отново това място;

2. Австрия (2 пъти)
-Виена - не ми хареса, защото с нищо не ме впечатли особено много; да, има хубави места, но не съм ахнал в захлас;

-Залцбург - малък, спокоен, зелен, красив; бях там на 250-годишнина от раждането на Моцарт, така че беше и тържествен;

3. Франция (1 път)
-Париж - абе хубав, хубав ама няма какво да се лъжем задръствания и мръсотия а-ла-София, колкото искаш. историческите и архитектурни забележителности няма нужда да коментирам; хареса ми и то много; дисни също.

-Ница и Кан - любовта на живота ми е южна Франция;

4. Монако (1 път) - мечтата ми за живот като място, климат, хора абе всичко. едно от райските места на Европа; препоръчвам горещо на всеки, който не е ходил; просто се захласнах там; колкото е малко толкова е божествено

5. Италия
-Венеция - не миришеше, когато бях там; малко ми е странна, но ми хареса; хубаво е да се види, но 1ъж струва ми се стига; не бих ходил още 100 пъти там.

-Верона - ^същото

-Милано ^за пазар става, и катедралата е хубава, ама много за гледане няма друго; по-скоро, който е луд по шопинга може да посещава по често;

-Рим - впечатляващ, ама да не попаднеш някъде извън централните улици, че става като във Факултета;

6. Унгария
-Будапеща - не ми хареса

7. Полша
-Варшава - като София;

8. Гърция
-Солун, Катерини, Гръцката ревиера - не, не и не; Солун е ок, ама не ме грабна.

9. Емирство Катар - уникално място; това наравно с Монако е просто рай за човешката душа; нямате си идея, колко подценяваме Близкия Изток, а колко светлинни години той е пред нас;

Освен тези места съм минал и престоявал за кратко в Хърватска, Сърбия, Словения, Словакия, Турция, Бахрейн.

САЩ/България/Армения - не считам за чужбина...И трите са били/ще бъдат/са мой дом.

Предстои ми да посетя повторно Катар през януари и евентуално Швейцария през март.

Искам да посетя: ОАЕ, Австралия, Бали (Индонезия), Англия, Испания, Дания, Швеция, Норвегия, Финландия, Куба, Бразилия, Аржентина, Канкун (Мексико), Сейшелските острови, Бахамите, Хаваите, Канарските острови, Израел, Португалия и май т'ва е.

Благородно ти завиждам, че си ходил на толкова много места. :)

LovelyGirl
12-28-2009, 07:38
^ То сигурно няма човек, който да не му завиди за това :)

dessko
12-28-2009, 11:11
Била съм само в Гърция :) най-голямо впечатление ми направиха шофьорите, които са просто ужасни 8-)
Мечтая да отида в Испания и Италия :)

st3f1too
12-28-2009, 11:57
Еми.. само 3

Венеция-мии..не се очаровах много вода,вода и пак вода :lol:
Гърция/о-в Тасос-ми не е зле
Испания/Барселона-там е направо страхотно иска ми се да живея там

Бих искала да отида в Чикаго :)

angel4eto966
12-28-2009, 12:46
ми аз 3 пъти съм ходила в Испания-Палма де Майорка и е страхотно просто нямам думи.
Като малка сме били на почивка в Кипър но не помня :D
За другата Нова година ще ходим в Доминиканската република (след няколко месеца ще купим билетите и за това съм толкова сигурна)
А иначе съм била на доста места в България

ByK
12-28-2009, 14:50
Гръция 8-)

Infinity
12-28-2009, 15:27
Ходила съм само в Гърция.
Обиколила съм почти всички части.
И по о-вите съм ходила. :)
Лятото там е наистина върха!!
Купон, купон и пак купон..
Цените са малко по-високи на по- "луксозните " острови, но пък си заслужава. :)
Атина - средно голям град със доволно количство магазини за дрехи , с нормални цени и високочаствени стоки.
Хората ми се сториха любезни, а по-възрастните са наистина изключително гостоприемни.
1/3 от година прекарвам в тази държава и ми харесва. :)
Иначе мечтая да посетя Австралия. :)

sladkish_14
12-28-2009, 18:06
Имала съм възможност да отида във Франция, Турция, Унгария, Испания, Великобритания, Гърция и Румъния .. В 3 от тези държави имам роднини, а в другите татко е бил, и батко на почивка... Но никъде не съм ходила 8-)
България си ми е любима :)

dimi93
12-28-2009, 19:18
Ходил съм в Русия - Москва. Със самолет стигнах за 2 часа...

Neopitom3na
12-28-2009, 19:38
Не обичам да пътувам :?

Jamalska
12-29-2009, 07:27
Само в Сърбия съм била,при това в Ниш.Без особена разлика,но мн ми хареса.И колко са сърдечни сърбите,и магазините,и Нишава,и Концлагера...Скоро пак...

EnterYourNameHere
12-29-2009, 07:34
Румъния. 8-)
Бих искала на много други места, ама шанс. 8-)

elito6754
12-29-2009, 15:14
Три места и аз. Пиша ги по ред на ходене:

Кавала, Драма - Гърция
Нямам много спомени, защото бях около 10 годишна. Иначе не е лошо.

Берлин, Германия
Много хубав град - голям, но най-важното чист и много подреден. Била съм един месец и съм го разгледала доста обстойно.

Париж, Франция
Бях тази година, лятото и спомените са ми най-пресни. Значи градът е върховен, ама наистина, Само, че не е моят град..смисъл не бих могла да живея там, не знам защо. Иначе бих отишла още пъти да го видя.

Мечтите са ми: Австралия, Австрия, сафари в Кения, ЮАР, Ню Йорк, тур в Южна Америка, Египет, Япония, Индия, цяяяла Европа, а и Хаваите. А също и Антарктида. :oops:

Rofl4e
12-29-2009, 16:56
Гърция.. :-) :smt007 много пъти и само хубави работи мога да ви говоря за нея.. ;)

иначе искам да посетя Англия (Лондон) :-D

SistaBee
12-30-2009, 18:05
В Сан Франциско, бяхме решили да живеем там, даже купихму къща но училището не ми хареса, всички бяха ужасни :booooomb: Иначе е много красиво, най-много ме кефеше че има улици дето са по наклон :D като във Мадрид май беше илиии Испания не помня точно къде :lol:

Violenza
12-31-2009, 06:25
Турция - веднъж, първи и последен(моля се).
Гърция - няколко пъти, но само Солун ми харесва, определено бих отишла отново.
Италия, Рим - неверояно, обожавам Италия. Пролетната ваканция най-вероятно ще съм цялата там, но не само в Рим. Като завърша сигурно ще кандидатствам в Милано или Болоня.
Ватикана да я броя ли? :D
Австрия - Виена - страхотен град, адски чист и подреден. Хората - дисциплинирани и любезни, град-мечта, идеално място за живеене.

moisture
12-31-2009, 06:27
НИКЪДЕ не съм ходила,но много искам да ида в Париж,Венеция!

mast3rch0u
12-31-2009, 09:46
Ммм бил съм в Румъния страшна цигания :D ходил съм и в Канада там е пълно с негрота :-D напрау ужас там ядът некфии салати с захар бляя и некфи сладкии макарони ужасссс аз бях с приятели и напрауу мноо смях.

lovey0u
12-31-2009, 11:45
Румъния и Австрия

rachel_billson
12-31-2009, 12:53
Македония,Румъния,Гърция,Т рция и Италия

casey
01-01-2010, 10:28
И аз никъде извън БГ не съм ходила. :( Иначе ако имам късмет след някоя друга година мога да посетя Испания.

На много места ми се иска да отида, който са извън България, най-вече в Испания и Франция, както и в Египет, Рио де Жанейро (ммм по време на някой карнавал), САЩ и може би в Австрия.

angel4eto100
01-01-2010, 15:39
хих...

била съм в Казакстан-столицата като я видях щях да падна беше върховно

Германия-там бях във Хамбург страхотно беше :grin:

Дания-бяхме в една къща в нещо като курортно село до морето...беше адски студ а медузите в морето бяха ужасни...не бях очарована

Била съм и в Русия но като по-малка

Турция-бях в Инстамбул...под сякаква критика беше ужасно

Иначе че съм минавала през (без да отсядам затова нямам мнение) Сърбия,Унгари,словения,чех я и май са това :)

Teenajer_993
01-02-2010, 17:42
Ходих в Гърция за няколко дни преди година и беше просто супер. Направи ми силно впечатление когато ме обслужиха в един бар в Солун. Първо ти дават безплатна вода и после ти си поръчваш. С една дума много добре си изкарах.

MirCa1
01-02-2010, 22:42
Аз май на доста места съм ходила ... и въпреки това съвсем нахално продължавам да искам да обикалям... обожавам да пътувам ...

1.Загреб-Хърватско
Хубав град като цяло , но не ми направи с почти нищо впечатление.

2.Мюнхен,Германия
Безспорно любимият ми град. Обожавам това място, била съм там 2 пъти,но ако мога ще отида някой ден да живея там.

3.Хановер,Германия
Добро градче , тихо , спокойно ( или поне такова беше в неделя,когато го видях :-D ).

4.Малмьо,Швеция
Обикновен град, направи ми впечатление ,че имаше като нашите блокове, но безспорно 100 пъти по чисто.

5.Стокхолм,Швеция
Хубав,хубав ама много хубав град ! :)

6.Гьотеборг,Швеция
Не успях да го разгледам особено , но ми хареса.

7.Осло,Норвегия
Хареса ми. Когато бяхме там беше август , а там беше 3 градуса и ни пра голям дъжд . :-D

8.Копенхаген,Дания
Е , не просто изключително красив град. Впечатление ми направи ,че имаше повече колелета отколкото коли! Адски чист град.

9.Хамбург,Германия
Бях там в неделя,следователно всички магазини и такива неща бяха затворени. Но успяхме да го разгледаме общо града. Хареса ми.

10.Любек,Германия
Малко градче, отбихме се там защото беше празника на града. Една голяма катедрала. Много интересна. Голямо впечатление ми направи това , че вътре преобладаваха черепите . Малък ,но хубав град !

11.Берлин,Германия
Огромен град. Беше ми мечта да отида там. Като цяло ми хареса. Попринцип не съм фенка на много големите градове. Но въпреки това ми хареса. И когато видях запазената част от стената се почувствах ужасно странно. Чак гадно ми стана... :х

12.Дрезден,Германия
Добър град, за жалост нямах мн време да го разгледам добре.

13.Прага,Чехия
Ех, голяма блъсканица беше, мноого туристи! :) Хареса ми града , доста интересен.

14.Братислава,Словакия
Нищо особено честно казано.Но хората в магазините ,поне на тези , които аз попаднах, 1-во че бяха страшно мили , проговориха на поне 5-6 езика ,за да разберат откъде сме .. е не уцелиха българския :D .

15.Будапеща,Унгария.
Ех 2 пъти ходих там. Така не ми се отдаде възможност да го разгледам хубаво тоя град !

16.Виена,Австрия.
След Мюнхен , това е другия ми любим град. Прекрасен град. Обожавам го. Адски мили хора на всичкото отгоре. Бяхме се загубили 6 човека и гледат как се ядосваме по улиците и от човек на човек всички бяха много мили и усмихнати и радостни ,че могат да помогнат ! :)

17.Залцбург,Австрия
Страхотен град. Не знам какво да кажа за него.

18.Инсбрук,Австрия
Планински град, музея на Сваровски беше уникално красив,интересен и всичко най просто ;х.

19.Венеция,Италия
Нищо кой знае какво.Не ми хареса особено , да си го кажа направо. Това дето казват града на влюбените... не е така.. Всичко опира естествено до пари.Колкото по богат толкова по добре обслужван .:)

20.Любляна,Словения
Малко и красиво градче.

21.Генуа,Италия
Страхотен град със страхотен аквариум :D :)

22.Авиньон, Франция
Типично френско градче. Малко е , но доста оживено през нощта.

23.Барселона,Испания
Прекрасен град ! Но доста крадци ... натъкнахме се на един такъв за жалост , скапа ми настроението като цяло , но успяхме и да му избягаме :). Доста араби има по магазините , не че имам против тях ,но там са доста нахални на всичкото отгоре знаят български.

24.Мадрид,Испания
АЛА МАДРИД <33 Ех, мечтата ми се сбъдна ! МАДРИД ! <3 <3

25.Лисабон,Португалия
1естно казано доста неподдържано е .Хареса ми като цяло , но не особено много.

26.Порто,Португалия
Хубав град, с доста крадци./ но без тях не може :) /

27.Саламанка.Испания
Хубав!

28.Сарагоса,Испания
Без особено спомени.

29.Андора / град държава/
Леле , такава мъка по тия завои , но си заслужаваше.! Прекрасно беше просто ! Уникално!

30.Монпелие,Франция
Хубав град.

31.Ница,Франция
Ех много хубаво. Само за богаташи само че. :)

32.Алесандрия,Франция
Не го разгледах много , нямаше време.

33.Опатия,Хърватска
Леле това море , леле този въздух , леле атмосферата. Ех, прекрасно прекрасно просто!

п.с. за половината или даже повече е виновна баба ми :Д .. ако не беше тя никога нямаше да отида по тези места !

Мечти : Бразилия , англия, швейцария, шотландия, финландия,гърция,канада,Па иж и още много много... не ми се пише повече
:-D

YourPoison
01-03-2010, 06:38
Аз си ходя в Италия всяка година : )

moon_flower
01-03-2010, 08:33
Германия-Мюнхен(обожавам го!!)
Италия-Рим и още няколко градчета
Холандия-Утрехт,Амстердам
Гърция-Солун,Халкидики
Турция-Истанбул
Франция-Париж
Най-много ми харесва в Гърция на море,но пък Истанбул е просто прекрасен...и малките улички в центъра с много рибни ресторанти са адски красиви.И навсякъде се чува тяхната си народна музика..въобще много е красиво...

Little_Lady93
01-03-2010, 08:52
1.Германия-Берлин:беше по Коледа много ми хареса

2.Сърбия-Белград:много мръсно, хората май май не се къпят

3.Турция-Одрин: ужасно, не бих повторила :shock:

4.Гърция-остров Тасос: хареса ми.Има доста българи които си работят и живеят там

5.Хърватска-Загреб: много чисто и красиво, но някак си не ме очарова особено

6.Италия-Рим, Венеция, Флоренция, Пиза, Римини, Милано- супер беше като цяло много красива страна.Скъпичко е като за българи ама си струва

7.Франция-ПАРИЖ: беше ми голяма мечта и страшно ми хареса.Много искам да повторя

8.ХОНГ КОНГ: голямата ми гордост 8-) Уникално е и страшно различно от това което познаваме.Сградите са със страхотна архитектура и колосални размери.Въобще все едно си на друга планета

Мечти са ми: Лас Вегас, Ню Йорк, Дубай, Токио, Доха(Катар), Бахамите

DPRKForever
01-03-2010, 16:56
В Сърбия и Гърция съм бил.

lilincituuuu
01-03-2010, 17:01
1.Тунис (Африка)
2.Гърция
3.Ромъния
4.Унгария
5.Австрия (най-дълго се задържах в Австрия) :P

fr0zenboy
01-03-2010, 17:10
Ходил съм в Щатите, на една екскурзия бях посетил Англия ( мн готина държава, англичаните са гостоприемни) , Шотландия ( красота, ред мн мн ) Германия, Австрия, Франция, Белгия, Сърбия, Словения, Италия ( тая екскурзия стуваше кум 1800 лева защото една позната работеше там и ни намели много (от 2400 на 1800) за харчалък около 900 лева си взех :grin: ии така 8)

schhhhhhh
01-03-2010, 18:41
Англия - :smt007 Обожавам я просто тая държава! Няма да забравя дните, които прекарах там, макар че не бяха много.

Франция - :smt007 Френския ми се явява малко гаден, но пък страната ее ..

Италия - :smt007 Разкош!

Швейцария - Страхотно е там! Особено Женева е невероятно място, страшно красив град!

Гърция - тъпо :? Много скучни хора бее

Сърбия - голям купон пада там, ама ми е някакво неприятно като цяло.

Освен тези съм била и в Германия, Швеция, Австрия и Словения, но не ми направих чак такова впечатление.

:)

vampgirl
01-04-2010, 12:07
Турция - беше страхотно :grin:
Гърция - общо взето беше яко обаче гърците много много не ни харесват :?

MissHouse
01-05-2010, 12:26
гърция :smt051 :smt050

girlche
03-05-2010, 00:01
За сега само в Турция :) Беше изключително интересно и красиво :smt007 :smt007

finger4o
03-05-2010, 06:40
Венеция - страхотно беше :)
Истанбул - Бива :)
Барселона - Много як град 8)
Одеса (Украйна) - там нямам много спомени щото бях на 5 :D
Лондон - Много ми хареса :)

И на други места съм ходил ама там нямам много спомени :oops:

DarknessAngel
03-05-2010, 07:37
Аз мисля,че не съм излизала от България. 8-)

justwondering
03-05-2010, 08:16
Египет- много хубаво, но е жега. Местното население са араби, не ме кефят (не съм расистка).
Гърция- сууууупер, макар че плажовете не са толкова готини като на Черно море.
Англия- любимата ми държава. :smt049
Испания- не ме кефи, нито език, нито хора, нито градове.
Австрия- велико, макар че всички си лягат в 8 :lol:
Италия- бих я посетила още 538265235 пъти, но не бих живяла там. :-P
Дубай- о, сбъднатата мечта за активна почивка :-D

А през априлската ще ходя в Германия и Швейцария. :grin:
Много искам в Япония :(

Pustinqchka
03-05-2010, 08:21
Само в Лондон.)

girlche
03-05-2010, 08:26
Само в Лондон.)
И какви са ти впечатленията от там :-P

FuCkInBuBbLeGuM
03-05-2010, 09:33
Тунис, Истанбул, Мармарис, Италия, Испания, Франция, Сърбия и Андора (последните 5 ги посетих като бях на екскурзия)

insomania94
03-05-2010, 10:40
Испания, Англия, Швейцария, Ирландия там беше най-красиво

EcstazyBaby
03-05-2010, 19:54
Миналата година бях на екскурзия с класа ми и посетихме:
Испания(Барселона)- на мен много ми хареса,в курорта където ние бяхме имаше страхотен плаж :grin: и много готини пичове :D
Франция(Ница,Кан)-абе не се впечатлих много специално от тези двата града :(
Италия(Милано,Венеция,Гену ,Верона)- там беше много красиво във всички градове освен Генуа.Във Верона и Милано имаше страхотни магазини,а във Венеция беше просто невероятно :grin:
Монако- Тва е най-невероятното място, което посетихме. Направо не искахме да си тръгнем, с моите фр кроихме планове да останем и да помолим някой любезен батко с готина кола да ни приюти обаче не се получи работата :D
Е и през други държави минахме,ама ся не ми се пише.А тази година пак с класа ще ходим във Виена,Прага и Будапеща.

SK0RP10N
03-05-2010, 20:00
Турция - там, където бях (Кушадасъ) е чисто, спретнато и приятно.Хората са мили и знаят, как да те предразположат за им станеш клиент.Там можеш да се оправиш без проблем и на български
Испания (Таrragona, Barcelona, Salou (живея в Salou)) - приятно е там, хората са с подобен на българския манталитет, поне държат чисто и си спазват законите
Австрия - Виена - чисто, подредено, железно законодателство (направихме катастрофа, патрулка пристигна при нас за по-малко от минута)
Унгария - Будапеща - не мога да преценя хората, що за стока са, защото не приказвам унгарски, но поне като атмосфера бе великолепно в Будапеща.Бяхме по Дунав с лодка по тъмно и светлините на града бяха пуснати :)
Гърция - Солун, Псакудия, Неа Муданя - беше приятно, хората и там не мога да ги преценя по същата причина като Унгария
Андора - местенцето е красиво, но е адски претъпканото - навсякъде само коли, коли и пак коли.Паркинзите са рядкост и са платени, а място за пешеходците почти няма

mrtn
03-05-2010, 20:34
Унгария - Будапеща
Превъзходен град, особенно вечерта е нещо божественно като го гледаш от Fishersmen`s Bastion(Рибраските кули), страхотна история, хората са добронамерени и кухнята им е доста интересна и леко странна за мен. Има доста забележителности, които ми грабнаха окото, природата, а за парламента да не говорим, толкова много исках да го вида това нещо.. :grin:
А иначе искам да отида в Египет, Мексико, Франция и други.. :)

xSANYAx
03-06-2010, 07:00
Англия,Гърция,Турция,Русия, Германия,Испания,Америка (сега съм там за постоянно) :)

perfektencom
03-06-2010, 11:12
Аз искам да посетя Маями :?

villytooOo
03-06-2010, 12:14
Гърция,Белгия,Холандия,Гер ания,Чехия,Унгария,Русия-И навсякъде беше невероятно(магазини,забеле жителности абее всичко) :) Апък за Русия ми направи впечатление,че почти всеки се разхождаше с бира в ръка :smt006

:razz: :razz: :razz:

иначе по темата : Чехия , Австрия , Испания , Франция ,Италия , Унгария , Англия , Сърбия , Словакия , Румъния , ии Виетнам 8-) .. на всякъде беше хубаво . само в Сърбия , Унгария и Румъние не ми хареса .. някак си защото преобладават повече "цигания ии мизерия" :д а в Виетнам беше супер обаче нещо ми се виждаха мнооого клонинги на човеци ... 8-) 8-) 8-)

Bimmer
03-06-2010, 15:06
Eххх, Москва... Трябва да отида там. Адски много искам. И до Санкт-Петербург...
Иначе съм бил само до Виена. Еми чисто е, има някакви закони там дето всички ги спазват, ама зад всичко това се крие нещо като в България... Сименс излязоха ебахти мафията ама никой нищо, щото виена... Мама им на всичките, съжелявам, че отидох до там преди да отида в РФ...

ContagiousChemistry
03-06-2010, 15:13
Гърция , Белгия , Италия и РУСИЯЯЯЯЯ :smt007

jFoxx
03-06-2010, 16:07
Аз съм ходила в Гърция /с наще/, в Италия /като малка, пак с наще/, във Франция /с майка ми/ и в Испания /с даскалото/ 8-)

petinkataaa
03-06-2010, 20:18
в Гърция ходя много,много,много често и ми харесва....в Турция съм ходила само веднъж и то за 2 дена...ами за толкова малко-хареса ми...а мечтая да отида в Русия :)

IceCold
03-06-2010, 20:49
Париж 8)

BelLisSimaaa
03-07-2010, 07:52
В Турция на море и в Унгария :smt007

crystalicks
03-07-2010, 15:06
Испания (Валенсия) :grin: , Италия (Наполи и Соренто), Гърция (Паралия-Катерини), Америка (Лос Анджелис и други малки градчета наоколо), Франция (Boulogne) и живея в Лондон. Най-много ми хареса в Испания. :D

YourBrutalNightmare
03-17-2010, 15:00
Гърция ( не съм особено очарована), Франция, Сърбия, Испания <3
Мечтата ми е да отида в Германия :)

chocolatedidi
03-17-2010, 15:43
В Сърбия,Словения,Хърватска, нгария,Австрия,Словакия,Ит алия,Гърция и Турция - Все съм ходила по участия с танцовия състав,както и да разгледам !

BebYlzZz
03-17-2010, 16:08
миии само в турция съм ходила-много ми хареса :)

ef4etyYy
03-17-2010, 21:02
Украйна, Молдова, Румъния и май тфа е :(

m0nito0
03-17-2010, 21:08
ВАРНА :grin: :D :D

DevilWish
03-18-2010, 09:56
Амии живея в Белгия, била съм в Холандия, Германия, Люксембург.

anna93
03-18-2010, 13:52
За съжаление никъде :(

dimitar_ak
03-18-2010, 14:18
Ами скромно. Бил съм в Москва и Виена. Транзитното ми минаване през Сърбия и Унгария не се брои, защото беше нощен преход.