View Full Version : Как да не нараня чувствата му
Едно момче от класа, с което сме близки, в часовете по танци танцуваме заедно от 5 години сега ме харесва. Но аз - не. Харесвам го като приятел, нищо повече. Харесва ме, ОК, обаче ми досажда постоянно . В скайп се прави на мачо, а всъшност едва ми каза "Заповядай", когато ми подари подарък в училище. Той се е обърнал за съвет към една моя приятелка и тя му казала какво харесвам и така нататък. Не съм сигурна, но май му е казала, че той "има шанс" със мен - което е хипер голяма лъжа и сега момчето се е така обнадеждило. И понеже съм отличничка, той сега все зад мен се влачи, постоянно и се прави, че говори с приятелите си за учене, за свързване на някакви вериги по химия и такива :? . Това е страшно досадно, а и освен това не мога да се отърва. Всички изпадаме в такова положение, да харесваме някой, който не отвръща на чувствата ни. Разбирам го, но пък имам и лично пространство. По тъпия скайп ми пише "zdr" по 10 пъти на ден и ме пита все за учене :? . Имам добри оценки, ама не съм някакъв зубър дето живота му зависи от едно 5,98 и ще разплаче . Проблема е, че е адски досадно, не искам да му нараня чувствата, но не искам и да му давам шанс. Искам пространство - не някой да тича след мен 12 часа на денонощие . Искам да му кажа по деликатен начин, че не се интересувам от него или дори незнам какво да правя ... как бихте постъпили вие?
Какво ще ти пречи да му го кажеш лично и директно ? От това по - нормален и (за мен) логичен начин не виждам.
Lincheto
12-27-2009, 11:35
Едва ли няма да го нараниш.
Ми кажи му просто, че няма шанс с теб и че искаш да сте приятели и готово 8-)
BloodyAmy
12-27-2009, 11:37
не искам и да му давам шанс. Искам пространство - не някой да тича след мен 12 часа на денонощие . Искам да му кажа по деликатен начин, че не се интересувам от него
Говори с него. Кажи му, че си разбрала за неговата симпатия, но не можеш да му отвърнеш със същото, понеже той не е човека за теб. Кажи му и това " Искам пространство - не някой да тича след мен 12 часа на денонощие. " Както и за това, което според теб е казала приятелката ти, че е просто недуразомение.
Но трябва да знаеш, че по какъвто и деликатен или не начин да го одрежеш, ако наистина те харесва, все ще му е кофти.
ivcheto0o
12-27-2009, 12:16
говори с него така или инъ4е 6те го заболи.Но все пак го кажи деликатно примерно "Аз те възприемам само като приятел,не ме разбираи погре6но..."
TheBeliever
12-27-2009, 12:24
Следващия път като ти пише в скайп му прати линк към тази тема. Ако не е тъп ще се усети. И няма такова положение като "да не му нараня чувствата". Отхвърления винаги ще е наранен.
0nem0retIme
12-27-2009, 12:28
Кажи му истината директно без да овърташ.
Аз 6те кажа така.Виж ся мн си ми симпати4ен ама просто трябва да приеме6 4е си ми само приятел и това ако не ти е достатъ4но нз :D .
stupid0boy
12-27-2009, 12:44
И междудругото на колко си?
valdesbg
12-27-2009, 12:52
Ем теказаха - няма опция да не го нараниш. Просто си кажи нещата директно, ии дръж на позицията си.
Толкоз :)
aloveyou
12-27-2009, 12:53
Ами директно иначе няма да те остави.
soul1199
12-27-2009, 14:50
пробвай с тва:не те харесвам :P
пробвай с тва:не те харесвам :P
ако не искаш да го нараниш тръгни с него
и после дай историята на вашата връзка за създаването на сакъз 3
Казваш му - Не те харесвам. Престани да ме преследваш и да ми пишеш и т.н изреждаш му всички досадни неща които прави и КРАЙ :-D
И да не ти пука за чувствата му. Все пак твоето спокойствие е по-важно :lol:
Whyniser
12-27-2009, 16:55
Просто му го кажи лично.Кажи,че те дразни това поведение,не искаш да си с него,да не му даваш напразни надежди.Кажи си му го каквото ти е на главата.Няма начин да не се засегне както и да му го кажеш.В това можеш да се увериш.
FantaMen
12-27-2009, 21:05
Пича на колко е ..? По действията съдя че не може да подходи с момиче както трябва.В смисъл че това да те търси по 10 пъти на ден е само в негов минус... Изобщо не прави добро впечатление камо ли да потдържате приятелски взаймоотношение.Просто говори с него няма как да се измъкнеш по деликатен начин ;)
ledenakrasota
12-27-2009, 21:07
По-добре да го нараниш,отколкото да го заблуждаваш с напразни надежди :-o
като се видите в даскало викваш го настрани и му казваш как стоят нещата :)
JustAnotherGirl
12-28-2009, 10:40
Бъди пряма :)