PDA

View Full Version : Обучение на кучета

pubera
01-10-2010, 14:59
Здравейте! Не занех къде да пусна тази тема и за това я пуснах тук. Ако модераторите сметнат, че мястото и не е тук да я изтрият.
Та така, пуснах тази тема, за да може да си обменяме съвети и информация за обучението на кучета.
Ако някой има въпроси за дресировката на кучето си да пише тук.
Моят проблем е: кучето ми е на 2 месеца и иксма да го науча на командите "Седни", " Стани" и " Ела Тук".
Ако някой може да ми помогне ще съм му много благодарен! :)

ameli
01-10-2010, 15:33
даааа, разбрахме, че имаш ново куче и се вълнуваш покрай грижите му .. със здраве да си го гледаш ... но толкова ли е трудно да си купиш една книжка за твоята порода (личи си, че това ти е първото куче). там би трябвало да пише всичко - от храна, проблеми, игра, дресировки и т.н. мисля, че книжката ще ти е от полза :) това е една от многото примерни, които намерих http://ku4eta.vsi4ko.net/ за справки: чичо Гугъл :)

п.с. Когато кучето направи нещо добро, му кажи браво и му дай гранулка да кажем. за седни-буташ му дупето на долу (поне е малко и ще ти е леесно)и казваш седни. като седне пак му казваш браво и му даваш нещо дребно за ядене. и така за всичко :) айде успех

pubera
01-10-2010, 15:56
даааа, разбрахме, че имаш ново куче и се вълнуваш покрай грижите му .. със здраве да си го гледаш ... но толкова ли е трудно да си купиш една книжка за твоята порода (личи си, че това ти е първото куче). там би трябвало да пише всичко - от храна, проблеми, игра, дресировки и т.н. мисля, че книжката ще ти е от полза :) това е една от многото примерни, които намерих http://ku4eta.vsi4ko.net/ за справки: чичо Гугъл :)

п.с. Когато кучето направи нещо добро, му кажи браво и му дай гранулка да кажем. за седни-буташ му дупето на долу (поне е малко и ще ти е леесно)и казваш седни. като седне пак му казваш браво и му даваш нещо дребно за ядене. и така за всичко :) айде успех
Благодаря.

BlackKeys
01-10-2010, 18:13
Най-добре наистина купи книжка, в тях има обучения за команди, обяснения как да се грижиш за кучето.
Иначе,както каза ameli, като го учиш и изпълни това, което си му казал, му давай гранулка.

Neftochimic
01-10-2010, 20:15
наистина си купи някаква добра книга и започно да го обучаваш... няма да съжаляваш, като го научиш ПОНЕ на тези команди - легни, седни, ела, стой, до мен, на място, след това само ще му се наслаждаваш...

първото ни куче /канадски вълк - уникални кучета!/ татко го обучи... перфектно, изпълняваше ВСЯКАКВИ команди за които можеш да се сетиш.. :)

а твоето куче какво е? - защото не всяко куче подлежи на дресура :)

pubera
01-11-2010, 07:07
наистина си купи някаква добра книга и започно да го обучаваш... няма да съжаляваш, като го научиш ПОНЕ на тези команди - легни, седни, ела, стой, до мен, на място, след това само ще му се наслаждаваш...

първото ни куче /канадски вълк - уникални кучета!/ татко го обучи... перфектно, изпълняваше ВСЯКАКВИ команди за които можеш да се сетиш.. :)

а твоето куче какво е? - защото не всяко куче подлежи на дресура :)
Моето е женски голдън ретривър. :)
Благодаря Ви за отговорите.