View Full Version : Вярвате ли в Бог?
minionka
03-24-2011, 12:41
Вярвам, но не Го разбирам. Не вярвам в Ад и Рай.. вярвам в прераждането..
Bezdomnokuche
03-26-2011, 16:11
Аз лично съм атеист и мисля че господ е за безднадежните хора.
nelito2903
06-03-2012, 15:59
Темата е стара,но все пак... :)
Естествено,че вярвам в Бог! :) Това,че никой не го е виждал не означава,че той не съществува!Има толкова много доказателства!А и дори да няма ние пак трябва да имаме вярата!Не мога да разбера защо упреквате другите,че вярват в Бог?Всеки има право да вярва в нещо! :)
gandalfepi4
06-03-2012, 17:04
Аз лично съм атеист и мисля че господ е за безднадежните хора.
Премного интелигентни и достойни за уважение хора вярват в богове. Не е правилно да категоризираш всички теисти като безнадеждни без вярата си, понеже просто не си прав. Толкова си прав като ги определяш като такива колкото теисти които определят атеисти като водещи "празен" живот лишен от любов - вярно е за 2-3ма от 100 души, но не и за повечето.
Отделно и че така изразено е първо ненужно и непредизвикано грубо и второ фарисейско.
ScarlettS
06-03-2012, 20:59
Това,че никой не го е виждал не означава,че той не съществува!Има толкова много доказателства!
Стана ми интересно. Може ли да конкретизираш за какви точно доказателства става въпрос? :)
JungleJaguar
06-03-2012, 21:26
Стана ми интересно. Може ли да конкретизираш за какви точно доказателства става въпрос? :)
Е,ти пък...
Как за какви ???
Има толкова много доказателства!А и дори да няма ние пак трябва да имаме вярата!
Смятай...
defender
06-04-2012, 07:42
мда, а вашите "доказателства" бяха направо "невероятни"............ ама иначе голямо самочувствие.
MoulinRouge
06-04-2012, 07:50
Да . 10 букви
Не.Мисля,че вярването в някой си бог е било приложимо преди векове,когато хората са били необразовани и изстрадали.Тъпчели са ги и са работели за разни царе,благородници,господар и...трябвало им е утеха.Особено пък християнството си е точно за бедния и изстрадал човечец.
В днешно време с напредналата наука и обществото ни по-скоро ми е абсурдно да говориш как бог е създал всичко и видиш ли ще те накаже някой ден.
Природата е единствения "бог" ...
JungleJaguar
06-04-2012, 08:31
мда, а вашите "доказателства" бяха направо "невероятни"............ ама иначе голямо самочувствие.
А вашите сектантски тъпотии нямат пък край-създателят на Вселената,Бог е светлина,Бог е навсякъде,малоумник !
Ебах ви ваште големи доказателства-Бог бил създал Вселената !
Нали се сещаш,че дърводелецът Ийсус е сбъркан продукт на Вселената,тя е създала това огромно недоразумение,а не той нея,тъпак.
gandalfepi4
06-04-2012, 10:02
Ми при положение че показахме как библията не е исторически вярна, не е научно вярна спрямо биология, антропология, геология, астрофизика, езикознание и тн и тн и тн, че е неморална и противоречаща си, базирана на предишни митове, че стария завет е направен с цел създаване на история, a новия е СГЛОБЕН с политически цели, а ти през цялото време когато ти изсипвахме тази информация мълчеше сякаш имаш конски хуй в устата вместо да отговориш по какъвто и да е начин, а накрая изсипа едно-две "ми аз си знам, ми вие не сте по-готини от мене, ми скарлет е готина какичка" и се подриска мизерно доста явно си личи че са доста хубави и неоспорими доказателства.
Колко иронично че твоите "доказателства" се изразяват в електронен вариант на вестник Шок, неакредитирани статии от 70+ годишни старци и вяли твърдения че ти знаеш, но не показваш защо понеже си твърде готин
Пикьо, посмешище
defender
06-04-2012, 11:24
[b]Ми при положение че показахме как библията не е исторически вярна, не е научно вярна спрямо биология, антропология, геология, астрофизика, езикознание и тн и тн и тн, че е неморална и противоречаща си, базирана на предишни митове, че стария завет е направен с цел създаване на история, a новия е СГЛОБЕН с политически цели, а ти през цялото време когато ти изсипвахме тази информация мълчеше сякаш имаш конски хуй в устата вместо да отговориш по какъвто и да е начин, а накрая изсипа едно-две "ми аз си знам, ми вие не сте по-готини от мене, ми скарлет е готина какичка" и се подриска мизерно доста явно си личи че са доста хубави и неоспорими доказателства.
Колко иронично че твоите "доказателства" се изразяват в електронен вариант на вестник Шок, неакредитирани статии от 70+ годишни старци и вяли твърдения че ти знаеш, но не показваш защо понеже си твърде готин
за нас достатъчно доказателство е Библията, писанията и живота на светите отци, личен опит и прочие. Също и науката там където не си противоречи с вярата, защото не науката и природата противоречат на вярата, а противоречат на вярата погрешните, измамни и субективни човешки преценки и възприятия.
Както съм казвал, всичко е въпрос на гледна точка, влияние на заобикалящата среда и кръга от хора, лично предпочитание и влечение (към материалната или духовна мъдрост), любов към Бога или към света и т.н.
И на базата на това човек изгражда своя светоглед - вярващ или атеист.
gandalfepi4
06-04-2012, 13:28
за нас достатъчно доказателство е Библията, писанията и живота на светите отци, личен опит и прочие.
Ми на мен па ми стига да гледам Междузвездни войни и да слушам думите на Йода и прочее. Ей така знам че съм джедай и използвам Силата. Аре вервай ми като си балама
Също и науката там където не си противоречи с вярата, защото не науката и природата противоречат на вярата, а противоречат на вярата погрешните, измамни и субективни човешки преценки и възприятия.
Мда, тогава НЕВЕРОЯТНО чудно защо 93% от американската национална академия на науката не са религиозни.
http://www.stephenjaygould.org/ctrl/news/file002.html
Както съм казвал, всичко е въпрос на гледна точка, влияние на заобикалящата среда и кръга от хора, лично предпочитание и влечение (към материалната или духовна мъдрост), любов към Бога или към света и т.н.
И на базата на това човек изгражда своя светоглед - вярващ или атеист.
Мда, за'тва абсолютно случайно мога да ти позная религията и деноминацията по географска карта
http://www.wadsworth.com/religion_d/special_features/popups/maps/matthews_world/images/w001.jpg
Трибалистичен, събчовешки дегенерат
defender
06-04-2012, 13:57
Ми на мен па ми стига да гледам Междузвездни войни и да слушам думите на Йода и прочее. Ей така знам че съм джедай и използвам Силата. Аре вервай ми като си балама
Само дето, Междузвездни войни е измислица, докато вярата е подкрепена с реални хора, събития и свидетелства.
ПП: и преживявания
gandalfepi4
06-04-2012, 14:28
Ми то и в Хари Потър има реални хора, събития и свидетелства бе!
ПП И преживявания
defender
06-04-2012, 14:36
когато си актьор в пиеса, на тебе не ти пука, че героя ти ще умре,
когато това се случи в реалния ти живот, тогава ганьо реве.
ПП: и се моли ................. (надявам се)
gandalfepi4
06-04-2012, 15:06
:D Баси дришкото, се едно келеме на три годиники да ми каже, че ще ме набие като порасте.
Това ли ти беше идеята за интелектуалност а? "Покайте се че съм страшен!" Баси дришкото
defender
06-04-2012, 17:47
:D
най-накрая усмивка............ ок, шъ съ упраИм.
Как ли съм пропуснал тази тема!
П.П. (http://www.youtube.com/watch?v=qY10BovGGkc)
.....................
Имам един конкретен въпрос: Еврото по-изнервящ и тъп ли е от тапата според теб? :D
gandalfepi4
06-04-2012, 19:19
Не, гейски си усеща като му го начукват. Гадно му е и му смъди на дупенцето щото не е толкова тъп на колкото се прави.
Не може и на малкия пръст да му стъпи на тапата. С него всеки път беше едно... (http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=MDbuhhRthqU#t=9s)
defender
06-04-2012, 21:00
оооооооо, ко става бе батковци (кукумявки).
вие тук сте стигнали до много възвишени мнения нещо :-D не за първи път се смях от началото до края на страницата
вие тук сте стигнали до много възвишени мнения нещо :-D не за първи път се смях от началото до края на страницата
Чудно ми е защо ли всеки път като те мерна в форума и се сещам за това
http://m.sibir.bg/uploads_bg/img/0185893/img_185893_1958807_l.jpg]
JungleJaguar
06-05-2012, 14:24
Брато,имам един въпрос към теб,ама ми отговори директно и не като робот с 1000 реда цитати от книги:
Има ли извънземни ?
Брато,имам един въпрос към теб,ама ми отговори директно и не като робот с 1000 реда цитати от книги:
Има ли извънземни ?
космоса е пълен с планети като нашата населени с човеци - милиарди галактики, в всяка от тях милиарди слънца, а около орбитата на всяко слънце кражат средно по няколко планети, един немалък процент от планетите са пълни с човеци
"И други овце имам, които не са от тая кошара(т.е. които не са от тази планета), и тях трябва да доведа; и ще чуят гласа Ми; и ще станат едно стадо с един пастир." Йоан 10: 16
аз пък смятам че е измислена създали легенда като Илиада и др. :( :( :(
Илиада е чистата истина за Троя!
За темата-да вярвам . :)
gandalfepi4
06-05-2012, 16:18
^
>believes in a document which states the Greek gods are the only gods who exist
>believes in a mythology which states that only the Abrahamic god exists
dat cognitive dissonance
2012
I shiggy diggy
JungleJaguar
06-05-2012, 16:26
Добре nрр,тоя отговор ми хареса.
А що не искат да се покажат на човечеството?
Да се покажат и да кажат-Хей,здравейте,земляни и ние живеем също на тая планета и на Луната,братлета ахахахахах
Кво толко се крият тез незнам?На хората все едно им пука.
Не, гейски си усеща като му го начукват. Гадно му е и му смъди на дупенцето щото не е толкова тъп на колкото се прави.
Не може и на малкия пръст да му стъпи на тапата. С него всеки път беше едно... (http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=MDbuhhRthqU#t=9s)
Та казваш има някои основни разлики.
П.П. Та продължавам (http://www.youtube.com/watch?v=BBWGdv_7IFU&feature=related) си начинанието (http://www.youtube.com/watch?v=MjwFe6okyUw) и то с вероятност да стана досаден. :D
оооооооо, ко става бе батковци (кукумявки).
Стига се прави на интересен защото не си.
Добре nрр,тоя отговор ми хареса.
А що не искат да се покажат на човечеството?
Да се покажат и да кажат-Хей,здравейте,земляни и ние живеем също на тая планета и на Луната,братлета ахахахахах
Кво толко се крият тез незнам?На хората все едно им пука.
колкото ние можем да стигнем до техните планети, толкова и те до нашата
defender
06-05-2012, 19:52
^
а те по развити ли са от нас интелектуално и технически?
те имат ли си извънземни атеистчета?
има ли си и извънземен дявол?
npp, тия неща Бог ли ти казва, откъде ги знаеш?
gandalfepi4
06-05-2012, 20:38
Той се обоснова с библията, тъпак. Тъжен ден е когато npp се окаже по-добре аргументиран от теб
Ей npp, ние можем да ЗАСЕЧЕМ радиовълни и светлина. До сега няма нищичко засечено в космоса нещо куцка ли ти в изказването или на мен само ми се струва?
defender
06-05-2012, 21:11
^
npp е по-добре аргументиран от тебе.
defender
06-05-2012, 21:32
космоса е пълен с планети като нашата населени с човеци - милиарди галактики, в всяка от тях милиарди слънца, а около орбитата на всяко слънце кражат средно по няколко планети, един немалък процент от планетите са пълни с човеци
"И други овце имам, които не са от тая кошара(т.е. които не са от тази планета), и тях трябва да доведа; и ще чуят гласа Ми; и ще станат едно стадо с един пастир." Йоан 10: 16
npp,
Йоан 10:16 се отнася за езичниците, а не за извънземните.......................... ....
Поредната ти долна заблуда!
DieselBlood
06-05-2012, 21:37
Кръстен съм в църква,но не вярвам.Вярвам в себе си.
gandalfepi4
06-06-2012, 07:10
^
npp е по-добре аргументиран от тебе.
Като е така защо вече правя трета тема, в която не смееш да си покажеш носа защото съм написал нещо на което не можеш да отговориш?
Педерастче малко, направи поне веднъж един аргумент да ме накара да млъкна и тогава си вири пишката малка гротеска
Ей npp, ние можем да ЗАСЕЧЕМ радиовълни и светлина. До сега няма нищичко засечено в космоса нещо куцка ли ти в изказването или на мен само ми се струва?
разстоянието между нас и тях е голямо, стотици хиляди светлинни години, няма как електромагнитните вълни да стигнат от тях до нашата планета само за 5-6 хилядолетия, понеже в началото Бог прокарал електромагнитните вълни съвсем директно, но това е било през онези 5-6 дена на сътворението, ето защо сега може да се види цял космос пълен с звезди и галактики, иначе в противен случай сега ние нямаше да виждаме нищо извън слънчевата система
npp,
Йоан 10:16 се отнася за езичниците, а не за извънземните.......................... ....
Поредната ти долна заблуда!
отнася се за всички човеци от цялата вселена, понеже в вселената има само един Бог Отец и само един Господ
разстоянието между нас и тях е голямо, стотици хиляди светлинни години, няма как електромагнитните вълни да стигнат от тях до нашата планета само за 5-6 хилядолетия, понеже в началото Бог прокарал електромагнитните вълни съвсем директно, но това е било през онези 5-6 дена на сътворението, ето защо сега може да се види цял космос пълен с звезди и галактики, иначе в противен случай сега ние нямаше да виждаме нищо извън слънчевата система
Библията не е готина кеф ти квантова механика бро.
defender
06-06-2012, 18:53
мда, тва сигурно в Библията го пишеше,
"свидетел"-фантазьор,
виж за сценарист ставаш; наслушах ти се на свободните съчинения.................
ПП: а това как 666 извършвал незаконен трафик на 33.3% Небесна благодат - все още си остава върха на кариерата ти на "свидетел", за сега ................ трудно ще го биеш.
sladk0t0odidi
06-06-2012, 18:57
Не. Всичко зависи само и единствено от нас, а не от т.нар Бог.
мда, тва сигурно в Библията го пишеше,
"свидетел"-фантазьор,
виж за сценарист ставаш; наслушах ти се на свободните съчинения.................
ПП: а това как 666 извършвал незаконен трафик на 33.3% Небесна благодат - все още си остава върха на кариерата ти на "свидетел", за сега ................ трудно ще го биеш.
не си единственият, който не разбира Писанието, досега имаше милиони такива вярващи, но това не бива да те успокоява, последствията от вършенето на верческа/духовна неправда могат да бъдат големи
какво кара садистите да измъчват жертвите си, или мазохистите да подлагат сами себе си на изтезания?!, кое е онова, което прави обратносексуалните, педофилите и др. подобни да не могат да се въздържат от абнормени или дори престъпни сексуални действия?!, отговора е, онова, което дава блаженство на всички злорадстващи човеци, от които на първо място са вярващите/духовните служители/работници на човешката(666) религия, понеже именно чрез блаженството/благодатта от верческото/духовното беззаконие, което те вършат, досега мнозина човеци бяха поробвани на всякакви абнормени и престъпни афекти, на които не можеше да се устои именно поради създадените чрез греха условия на робство, ето защо например алкохолиците не намираха утеха освен в алкохола, наркоманите не намираха удовлетворение освен в наркотиците, хомосексуалистите не намираха по-голяма реализация в друго както в хомосексуализма, и т.н., но какво са виновни невярващите/нерелигиозните/неокултистите за верческото/духовното беззаконие, което служителите на човешката(666) религия вършат?!, или как ти се струва пациентите да бъдат обвинявани за всяка некомпетентност, некадърност или грешка на лекарите?!
"И дойде един от седемте ангела, които държаха седемте чаши та поговори с мене, казвайки: Дойди, ще ти покажа съдбата на голямата блудница, която седи на много води(т.е. която има много вероизповедания/деноминации/секти); с която блудствуваха земните царе(т.е. с която зенмите духовници беззаконстваха), и земните жители(т.е. и земните вярващи/поклонници) се опиха от виното(т.е. от блаженството/благодатта) на нейното блудствуване(т.е. на нейното беззаконие). И тъй, той ме заведе духом в една пустиня(т.е. и той ме заведе духом на мястото на запустението - виж Матей 24:15), гдето видях жена, седяща на червен звяр, пълен с богохулни имена, който имаше седем глави и десет рога..... И на челото й имаше написано това име: Тайна(т.е. окултното/езотеричното, човешката духовност); великий Вавилон(т.е. човешката(666) религия/вяра), майка на блудниците(т.е. майка на всички верчески/духовни беззаконници и престъпници) и на гнусотиите на земята(т.е. и на всички афекти/болести/злини). И видях, че жената се беше опила от кръвта(т.е. и видях че тя паразитираше от и проливаше кръвта) на светиите и от кръвта на Исусовите мъченици; и като я видях, зачудих се твърде много(сиреч, не можах да проумея как считаната за най-голяма светиня от страна на човеците се оказва че е източникът на всички злини)." Откровение 17: 1-6,
"След това видях друг ангел, който слизаше от небето, имайки голяма власт; и земята се просвети от неговата слава. Той извика със силен глас, казвайки: Падна, падна великият Вавилон и(т.е. човешката(666) религия падна понеже) стана жилище на бесовете, свърталище на всякакъв нечист дух и свърталище на всякаква нечиста и омразна птица(т.е. на всякаква нечиста и неправедна благодат и възвишеност); защото всички народи пиха(т.е. защото всички народи бяха опиянявани и заливани) от виното(т.е. от съдбата/блаженството) на нейното разпалено блудствуване(т.е. на нейното разпалено верческо/духовно беззаконие), и земните(т.е. и земните духовници) царе блудствуваха(т.е. беззаконстваха) с нея, земните търговци(т.е. земните религиозни поклонници) се обогатиха от безмерния(т.е. от неправедния) й разкош. И чух друг глас от небето, който казваше: Излезте от нея, люде Мои, за да не участвувате в греховете й и да не споделяте язвите й; защото греховете й стигнаха дори до небето, и Бог си спомни нейните неправди." Откровение 18: 1-5
gandalfepi4
06-07-2012, 08:47
^ Всъщност са абнормалности в определени мозъчни структури и могат да бъдат предвиждани или дори изкуствено стимулирани, а ти дрънкаш глупости.
Само малко FYI
defender
06-07-2012, 10:40
.................
абе npp и как не те е поне малко срам да си правиш такива свободни съчинения за Библията (базирани единствено на собствената ти фантазия), и то като лъжесвидетелстваш, че уж Бог ти говорил (внушавал какво да говориш). Ами не, Бог не ти говори, някой друг ти говори, 90% от начина по който си съчиняваш за Библията е грешен - единственото нещо за което се сещам, че каза някои правилни неща е за любовта и то само донякъде.
ще го кажа и на твоя език:
npp, твоята деноминация (ерес) състояща се само от един човек (ти) е верческа/духовна неправда (666).
^ Всъщност са абнормалности в определени мозъчни структури и могат да бъдат предвиждани или дори изкуствено стимулирани, а ти дрънкаш глупости.
Само малко FYI
всичко идва от духа, няма как мозъка да съществува без наличието на духовното, камо ли да прави нещо без него
абе npp и как не те е поне малко срам да си правиш такива свободни съчинения за Библията (базирани единствено на собствената ти фантазия), и то като лъжесвидетелстваш, че уж Бог ти говорил (внушавал какво да говориш). Ами не, Бог не ти говори, някой друг ти говори, 90% от начина по който си съчиняваш за Библията е грешен - единственото нещо за което се сещам, че каза някои правилни неща е за любовта и то само донякъде.
ще го кажа и на твоя език:
npp, твоята деноминация (ерес) състояща се само от един човек (ти) е верческа/духовна неправда (666).
пак само изсипваш обвинения, но отново без да посочваш основателни твърдения, едно е да си привилегирован човек с безгрижен живот, а друго човек с проблеми, безгрижния може да бъде заслепен от охолство(-то), докато проблемния няма как да не забелязва проблемите, с които съществуването му е съпровождано/изпълнено, а ти показваш признаци не само на заслепеност, но дори и на коравосърдечие, с което дори сякаш се хвалиш
defender
06-07-2012, 13:22
........ едно е да си привилегирован човек с безгрижен живот, а друго човек с проблеми,
е те тва пък сега от къде го истърсочи, стига си фантазьорил бе, момче.
тука само ган4о е привилегировано богаташче, братче, .............. нали бе ган4о. (или се бъркам)
абе npp ти някакъв здравословен проблем ли имаш нещо,............ ок както и да е, ако искаш не ми отговаряй.
Бог да ти помага!
Аз вярвам! Религиозна съм и смятам, че той съществува и ни закриля по някакъв начин :)
gandalfepi4
06-07-2012, 16:18
Само аз ли съм единствения който забелязва че "вярващите" имат някаква странна тенденция да използват повече удивителни отколкото е нормално?
Само аз ли съм единствения който забелязва че "вярващите" имат някаква странна тенденция да използват повече удивителни отколкото е нормално?
Може би(число предположение) изпитват екстаз от мисълта че някаква велика сила се е*ава с мозъците им. Но все пак това си остава мистерия за мен! А също така е мистерия защо http://www.pravoslavieto.com/ikonopis/Gospodski/icons/strasti/razpjatie/razpjatie_grunewald.jpg подобен гротесктен образ на смъртта би трябвало да представлява доброто и истината.
defender
06-07-2012, 18:03
а атеистите въпросителни!
defender
06-07-2012, 18:31
защото когато споменаваме или преразказваме думи и изрази от Божието слово, което за нас е несъмнена и неизменна истина, няма как да не използваме удивителни.
А също така е мистерия защо ............ подобен гротесктен образ на смъртта би трябвало да представлява доброто и истината.
Защото на кръста Бог изкупи греховете и победи смъртта. Кръста символизира спасение.
Може би(число предположение) изпитват екстаз от мисълта че някаква велика сила се е*ава с мозъците им. Но все пак това си остава мистерия за мен! А също така е мистерия защо http://www.pravoslavieto.com/ikonopis/Gospodski/icons/strasti/razpjatie/razpjatie_grunewald.jpg подобен гротесктен образ на смъртта би трябвало да представлява доброто и истината.
природата на грехът се състои в това да налага неминуеми страдания за всеки човек, а както вече казахме грехът се явява/действа единствено чрез системата на човешката(666) религия/духовност/вяра, обаче Бог поставил чрез Синът Си Нов Завет, чрез който се поставя край на осъждането, което осъждане винаги е основано на неправда, тъй като според Божията Правда всяко зло, което сполетява човека е несправедливо, и така, смъртта е пълният израз на злото, а смъртта на Христос се явява белег за краят на осъждането
defender
06-07-2012, 18:45
^
но само за хората, които вярват в Христос и имат кръщение.
ако отхвърляш Христос, то оставаш под осъждане.
т.е. когато Бог ти подарява нещо, а ти не го оценяваш и го хвърляш, тогава оставаш без него.
gandalfepi4
06-07-2012, 18:48
А да, красивата мисъл че ако (примерно) ти си набиеш приятелката и аз си ударя крака с лопата за теб ти ставаш невинен.
defender
06-07-2012, 19:23
Ставаш невинен ако оцениш жертвата на Христос за тебе, ако искрено се покаеш за сторените грехове с мисъл да не вършиш същото, и се стараеш да изпълняваш заповедите.
т.е. невинността е съвместно дело между жертвата на Христос и твоята свободна воля.
ако я нямаше жертвата на Христос, твоята свободна воля каквото и "добро" да върши си остава виновна.
П.П. Виждам любознателен си и аз не мога да разбера защо си седнал тука да ни задаваш въпроси, а не вземеш сам да попрочетеш малко православна литература и много неща ще ти се доизяснят.
gandalfepi4
06-07-2012, 20:26
Че каква е тази жертва да бъдеш умрял за три дена и после да отидеш в раю и да бъдеш бок завинаги?
Къде да се запиша и аз за тази "жертва"?! Краката ще си счупя.
defender
06-07-2012, 20:42
че Христос си е бил Бог и преди това, не жертвата Му го прави Бог. Тази жертва Той не я прави за да стане Бог, защото той вече си е бил Бог, а я прави от любов към хората иначе всички хора е трябвало да отидат в ада.
също да, не забравяме, че Христос не е имал само божествена природа, но и човешка природа, така че всички скърби които той изживява на земята ги изживява и си е страдал като човек, т.е. това е смирението, когато Бог (въпреки силата си) се принизява да страда като най-презрян човек, с кръстна смърт и това го прави от любов към хората. Не случайно Той се моли със сълзи, да го отмине тази чаша, за да подчертае по този начин и човешката си природа.
И трябва да се удивим от пълната липса на логика ли?
gandalfepi4
06-07-2012, 20:50
Значи какво жертва последно?
defender
06-07-2012, 20:56
жертва Себе Си и въпреки че бидейки Бог от любов към хората се принизява и поняса всички тези страдания, които всеки от един от нас е заслужавал.
gandalfepi4
06-07-2012, 21:07
Значи всеки от нас заслужава да го понатупат с камшика и да го наковат за дървото, след това да го излекуват магически и да го пуснат по живо, по здраво?
Ми ок, няма лошо. Определено ще остави неприятни спомени, но къде, къде по-лоши неща има. Няма проблем за това. Щом Хиченс го направи с изкуствено удавяне значи и аз ще мога.
defender
06-07-2012, 21:12
Значи всеки от нас заслужава да го понатупат с камшика и да го наковат за дървото, след това да го излекуват магически и да го пуснат по живо, по здраво?
Да но тук не говорим само за временните страдания, а за вечните страдания.
gandalfepi4
06-07-2012, 21:13
Значи бог в момента е в ада?
defender
06-07-2012, 21:21
Христос поема греховете ни, но Той Самия е бил безгрешен, нямал е и един грях, за да отиде в ада. Христос (Безгрешния) поема нашите грехове, но не отива в ада защото е безгрешен, Той Самия грях не е извършил.
gandalfepi4
06-08-2012, 06:15
Е па като не е одил в ада каква жертва е това?
defender
06-08-2012, 07:42
Ис.53
3. Той беше презрян и унизен пред людете, мъж на скърби и изпитал недъзи, и ние отвръщахме от Него лице си; Той беше презиран, и ние за нищо Го не смятахме.
4. Но Той взе върху Си нашите немощи и понесе нашите недъзи; а ние мислехме, че Той беше поразяван, наказван и унизяван от Бога.
5. А Той бе изпоранен за нашите грехове и мъчен за нашите беззакония; наказанието за нашия мир биде върху Него, и чрез Неговите рани ние се изцелихме.
6. Всички ние блуждаехме като овци, отбихме се всеки от пътя си, - и Господ възложи върху Него греховете на всинца ни.
7. Той бе измъчван, но страдаше доброволно и уста Си не отваряше; като овца биде Той заведен на клане, и както агне пред стигачите си е безгласно, така и Той не отваряше уста Си.
8. От затвор и съд Той биде грабнат; но рода Му кой ще обясни? защото Той бе изтръгнат от земята на живите; за престъпленията на Моя народ претърпя смърт.
9. Отредиха Му гроб със злодейци, но Той биде погребан у богатия, защото не бе сторил грях, и в устата Му нямаше лъжа.
-----------------------------
Кръвта на Иисуса Христа... ни очистя от всеки грях (1 Иоан.1:7)
------------------------------
"Единствено е могъл да ни изкупи със Своята смърт Онзи, Който е и Бог и човек. (и безгрешен, невинен)" - св. Ам. Ме.
----------------------------------
"но ето, че се намерило нещо равноценно на всички люде, взети заедно, което и било дадено за изкупването на нашите души; това е светата и многоценна Кръв на нашия Господ Иисус Христос (т.е. Кръвта на Този Който не е сторил грях), която той пролял за всички нас." - св. В.В.
---------------------------------
Евр.9
11. Но Христос, като дойде Първосвещеник на бъдещите блага, с по-голяма и по-съвършена скиния, неръкотворна, сиреч не от обикновена направа,
12. нито с козя и телешка кръв, но със Своята кръв влезе веднъж завинаги в светилището и придоби вечно изкупление.
----------------------------------
предаден за нашите грехове и възкръсна за наше оправдание (Рим.4:25)
-------------------------------
^
но само за хората, които вярват в Христос и имат кръщение.
ако отхвърляш Христос, то оставаш под осъждане.
т.е. когато Бог ти подарява нещо, а ти не го оценяваш и го хвърляш, тогава оставаш без него.
не е така, Бог е Любов, а не духовност
"какво предимство има юдеинът(т.е. вярващия)? или каква полза има от обрязването(т.е. от вярата)? Много(т.е. може да бъде много) във всяко отношение, а първо, защото на юдеите(т.е. защото на духовниците) се повериха Божествените писания. Понеже, ако някои бяха без вяра(т.е. ако някои бяха/са невярващи/нерелигиозни/неокултисти), що от това? тяхното неверие(т.е. това че бяха/са такива това) ще унищожи ли Божията вярност? Да не бъде! но Бог нека(т.е. но нека истинският Господ Бог) бъде признат за верен, а всеки човек лъжлив(т.е. неспособен сравнение с Него), според както е писано: - "За да се оправдаеш в думите Си, И да победиш, когато се съдиш(т.е. когато вършиш Своето дело, с което осигуряваш пълно спасение за вечен живот на всички човеци/одушевени, понеже освен Теб Боже никой друг не може да направи това)". Но ако нашата неправда изтъква Божията правда, що има да кажем? Несправедлив ли е Бог, когато нанася гняв? (По човешки говоря). Да не бъде! понеже тогава как Бог ще съди света(т.е. как Бог ще съкрати мъките/страданията на всички човеци/одушевени и как ще им осигури пълен/вечен живот)? Обаче, казваш ти, ако с моята невярност Божията вярност стане по-явна, за Неговата слава, то защо и аз, въпреки това, да бъда осъждан като грешник? И защо да не вършим зло, за да дойде добро? (както някои клеветнически твърдят, че ние така говорим). На такива осъждането е справедливо. Тогава що следва? Имаме ли ние някакво предимство над езичниците(т.е. над невярващите/нерелигиозните/неокултистите)? Никак; защото вече обвинихме юдеи(т.е. духовниците/вярващите/окултистите) и гърци(т.е. и (теистичните) философи(-те)), че те всички са под грях. Както е писано: - "Няма праведен ни един; Няма никой разумен, Няма кой да търси Бога(т.е. истинският Бог). Всички се отклониха, заедно се развратиха; Няма кой да прави добро, няма ни един". "Гроб отворен е гърлото им(т.е. копаят гроб ближнему с свидетелството си); С езиците си ласкаят(т.е. с вярата/духа си сквернят човеците)". "Аспидова отрова(т.е. дяволско осъждение) има под устните им". "Техните уста са пълни с клевета и горест(т.е. с осъждане/проклинане и очерняне/позорене)". "Нозете им бързат да проливат кръв(т.е. да причиняват/нанасят зло); Опустошение и разорение има в пътищата им; И те не знаят пътя на мира", "Пред очите им няма страх от Бога(т.е. страх от истинският Бог)". А знаем, че каквото казва законът(т.е. Св. Закон на вярата), казва го за ония, които са под закона(сиреч, казва го за вярващите/религиозните/окултистите); за да се затулят устата на всекиго(т.е. за да бъдат изобличени всички верчески/духовни беззаконници), и цял свят да се доведе под съдбата на Бога(т.е. и така цялото човечество да бъде напълно спасено веднъж завинаги). Защото ни една твар няма да се оправдае пред Него чрез дела изисквани от закона(т.е. чрез човешка(666) религия/духовност/вяра), понеже чрез закона става само познаването на греха. А сега и независимо от закон се яви правдата от Бога, за която свидетелствуват законът и пророците, сиреч правдата от Бога, чрез вяра в Исуса Христа, за всички [и на всички], които вярват(т.е. които са верни на Естеството, което Бог е положил/полага у всички човеци/одушевени); защото няма разлика. Понеже всички съгрешиха(т.е. понеже сравнение с Него всички човеци са неспособни да спасяват) и не заслужават да се прославят от Бога, а с Неговата благост се оправдават даром чрез изкуплението, което е в Христа Исуса, Когото Бог постави за умилостивение чрез кръвта Му посредством вяра(т.е. вярност). Това стори за да покаже правдата Си в прощаване на греховете извършени по-напред, когато Бог дълготърпеше, - за да покаже, казвам правдата Си(т.е. съвършената Си Милост) в настоящето време, та да се познае, че Той е праведен(т.е. че само Онзи, Който наистина е истинският Бог е съвършено любящ/спасяващ) и че оправдава този, който вярва в Исуса(т.е. и че спасението е единствено чрез истинският Господ/Христос, който е Исус). И тъй, где остава хвалбата? Изключена е. Чрез какъв закон? чрез закона на делата ли? Не, но чрез закона на вярата(т.е. на Вярността към Естественото за човеците/одушевените, което е пълният/вечният Мир и Живот). И така, ние заключаваме, че човек се оправдава чрез вяра(т.е. чрез Вярността/Любовта/Доброто), без делата на закона(т.е. без духовни дейности). Или Бог е Бог само на юдеите(т.е. на духовниците/вярващите/теистите), а не и на езичниците(т.е. а не на невярващите/нерелигиозните/неокултистите)? Да, и на езичниците е(т.е. Той е Бог и на невярващите/нерелигиозните/неокултистите). Понеже същият Бог ще оправдае обрязаните(т.е. духовниците/вярващите) от вяра(т.е. от тяхната правилна вяра) и необрязаните(т.е. и невярващите/нерелигиозните/неокултистите) чрез вяра(т.е. най-малкото чрез Вярността Си към тях). Тогава, чрез вяра(т.е. чрез Любовта/Вярността) разваляме ли закона? Да не бъде! Но утвърждаваме закона(сиреч, понеже закона заповядва пълно/вечно спасение за всички човеци/одушевени)." Римляни 3: 1-31
gandalfepi4
06-08-2012, 11:23
^
^Аз те питам при положение че ти заслужаваш да гориш в ада завинаги, как така някой който само са го понабили и наковали ти е оправил положението. Има стотици хиляди хора които са били измъчвани по 100 пъти по-болезнени и унизителни начини.
defender
06-08-2012, 12:37
не е така, Бог е Любов, а не духовност
ами така е, Бог е любов и затова е дал на хората свобода и право на избор, дали да го приемат или не. Какво е тази любов, която не ни оставя свобода, това е робство
Аз те питам при положение че ти заслужаваш да гориш в ада завинаги, как така някой който само са го понабили и наковали ти е оправил положението.
ами така е решил Бог, по своята милост и любов към хората, временните страдания на този живот да ни очистят от вечните. - така Си е решил Бог да ни спаси. И как само са го понабили и оковали, та те са го убили.
Има стотици хиляди хора които са били измъчвани по 100 пъти по-болезнени и унизителни начини.
но тези хора не са били безгрешни, те са имали вина, отделно са били обременени и от първородния грях.
ПП: абе ти нали каза, че си чел Библията бе, май си чел ама таратанци.
или си чел през пръсти.
gandalfepi4
06-08-2012, 14:30
Чел съм я цялата, от-до.
А иначе, просто казано не ми се връзва логиката. Се едно ти да имаш да даваш пари на някой и аз да се застрелям в задника за тебе и да нямаш повече дълг. Просто няма каузална връзка между действието тупаници и състоянието невинност.
ами така е, Бог е любов и затова е дал на хората свобода и право на избор, дали да го приемат или не. Какво е тази любов, която не ни оставя свобода, това е робство
зависи дали става въпрос за свобода(-та) в истинският Господ Бог, или свобода против Неговата Воля, ева и адам отпаднали от Божията/Христовата Благодат само защото се опитали да станат като Бога, обаче човека не е създаден с възможност да бъде успешно като Него, но е създаден единствено като потребител
"И Господ Бог заповяда на човека, казвайки: От всяко дърво в градината свободно да ядеш; но от дървото за познаване доброто и злото, да не ядеш от него; защото в деня, когато ядеш от него, непременно ще умреш." Битие 2: 16-17,
"А змията(т.е. и ето "змията" дойде от "тъмнината", а тя) беше най-хитра от всички полски зверове(т.е. по-хитра в сравнение с съществата), които Господ Бог беше създал. И тя рече на жената: Истина ли каза Бог да не ядете от всяко дърво в градината? Жената рече на змията: От плода на градинските дървета можем да ядем; но от плода на дървото, което е всред(т.е. което е отвъд) градината, Бог каза: Да не ядете от него, нито да се допрете до него, за да не умрете. А змията рече на жената: Никак няма да умрете; но знае Бог, че в деня, когато ядете от него, ще ви се отворят очите и ще бъдете, като Бога, да познавате доброто и злото. И като видя жената, че дървото беше добро за храна, и че беше приятно за очите, дърво желателно, за да дава знание, взе от плода му та яде, даде и на мъжа си да яде с нея, та и той яде. Тогава се отвориха очите и на двамата и те познаха, че бяха голи(т.е. че са били само потребители, и че има нещо по-висше отколкото са потребителите); и съшиха смокинови листа та си направиха препаски(т.е. и изоставиха естествената си природа на потребители за да бъдат най-висши богове)..... И Господ Бог каза: Ето, човекът стана като един от Нас, да познава доброто и злото; и сега, за да не простре ръката си да вземе и от дървото на живота, да яде и да живее вечно, - затова Господ Бог го изпъди от Едемската градина да обработва земята, от която бе взет. Така Той изпъди Адама; и постави на изток от Едемската градина херувимите и пламенния меч, който се въртеше, за да пазят пътя към дървото на живота." Битие 3: 1-24
defender
06-09-2012, 04:44
Чел съм я цялата, от-до.
А иначе, просто казано не ми се връзва логиката. Се едно ти да имаш да даваш пари на някой и аз да се застрелям в задника за тебе и да нямаш повече дълг. Просто няма каузална връзка между действието тупаници и състоянието невинност.
ами не е така, аз ще ти дам друг подобен пример, все едно имаш да даваш пари на някой, обаче дълга ти е толкова голям, че цял живот гъза си да съдереш пак не можеш го изплати и тогава се появява друг човек, който те вижда колко си слаб и от любов и снизхождение ти изплаща дълга.
gandalfepi4
06-09-2012, 07:17
Колко мило, ами тогава отивам у раю да си вея макавея и така, няма проблеми.
defender
06-09-2012, 07:24
зависи и от твоята свободна воля т.е. дали ще пожелаеш този човек да ти плати дълга и дали му вярваш, или пък ще го отхвърлиш и ще го набиеш.
gandalfepi4
06-09-2012, 07:35
К'во значи зависи? Или ми плаща дълга щото му е много голема лубофта или не. К'ви са тея условия - "Плащам ти дълга безусловно ама с условия" Не може хем вълка да е сит и агнето цяло
defender
06-09-2012, 07:39
той си предлага услугите и чака дали ще го приемеш бе мЕн.
ае 1 на 0.
gandalfepi4
06-09-2012, 07:55
Чакай малко бе, как така чака?!
Нали преди 2000 години я е оправил тая работа за всички хора? К'во значи т'ва?
"Хей, ти дължиш много пари на някой... още от преди да си се родил... и аз съм ти изплатил дълга вече и не трябва да се притесняваш за това, само дето трябва да се притесняваш щото още не съм ти изплатил дълга"
К'ва е тая шега?
xXWinnerXx
06-09-2012, 08:05
въпреки че съм кръстен, изобщо не вярвам, нито в христос нитой в някой друг всемогъщ (безмислено е във вселена където г/д има баланс да има едно всемогъщо същество определящо кой какво кога къде...). Специално християнството е започнало като обикновена секта както много други по онова време, това че някой е разправял насам натам че е син на бог и тем подобни е просто...ама по големи глупаци са тези които са му и вярвали. просто с времето тази секта е добила повече последователи и ето как е станала на религия :/. и в момента има доста секти и ако една от тях набере повече поклонници може да има още една религия, иначе законите, правилата, догмите които поставят различните религии са общочовешки т.е. не само вярващите но и атеистите е хубаво да ги спазват защото те важат за всички, в нито една религия не се казва "убивай за да съм доволен" или пък "убивай в мое име" "кради" и т.н. освен разбира се по примитивните такива. Това е моето мнение, вярвайте в каквото искате
ПС: на първата страничка някой мн вярно каза че с вярващи хора не се спори (толкова са фанатични понякога съм им се смял в лицето заради глупостите които бълват) тяхното мнение не се променя само гледайте да не ви зарибят и вас по някаква религия че става страшно
defender
06-09-2012, 08:11
^
да, атеизма има доста фанатични кадри.
gandalfepi4
06-09-2012, 08:12
Примерно?
aisuhdoahsdoahsd
xXWinnerXx
06-09-2012, 08:20
хмм, ами повечето атеисти са доста агресивно настроени към религиите, обиждат и карат вярващите да се чувстват зле, аз вярвам че може би има някаква духовна основа с която ние всички имаме връзка, но е глупаво атеистът да обижда вярващия, който в каквото ще да вярва, да бъде какъвто иска. всеки има глава на раменете си и другите нямат правото да му се бъркат (има и изключения естествено)
defender
06-09-2012, 08:29
Примерно?
хехе, айде ся............
абе гандалф, като са те снимали за аватара и се е получил ефекта червени очи,.............. приличаш на махмурлия..... хаха.
defender
06-09-2012, 08:34
хмм, ами повечето атеисти са доста агресивно настроени към религиите, обиждат и карат вярващите да се чувстват зле, аз вярвам че може би има някаква духовна основа с която ние всички имаме връзка, но е глупаво атеистът да обижда вярващия, който в каквото ще да вярва, да бъде какъвто иска. всеки има глава на раменете си и другите нямат правото да му се бъркат (има и изключения естествено)
Уоооо, изненадам съм от отговора ти, помислих, че ще станеш агресивен........ иначе съгласен съм.
gandalfepi4
06-09-2012, 08:45
http://2.bp.blogspot.com/-glQwEV3ZM_4/ToeJWjWXrDI/AAAAAAAAAs0/le8Uu1tkq3c/s1600/Militant+Atheist..JPG
https://images.nonexiste.net/popular/wp-content/uploads/2012/02/Militant-atheist-really-.png
http://lifewithoutfaith.com/wp-content/uploads/2009/05/atheismmilitant.jpg
defender
06-09-2012, 08:58
ехааа, дискотека
забрави да споменеш и невероятните манипулаторите атеисти, които уж чрез вярата манипулирали хората,...... е па от тея по-големи фанатици нема, гадове.
gandalfepi4
06-09-2012, 09:03
Като не можеш да опровергаеш или да осмееш качествено ще се направиш на пиян циганин на чалга концерт и ще изцепиш простотия
"прощаване на греховете" е когато истинският Господ Бог отмахне злите духове от човека и го направи да не бъде лош, не че някой трябва да плати, това е просто процес на пречистване/освещаване, а и по принцип обикновено Бог дава условия за това човек да се въздържа от причиняване зло на другиго, "греховете" това са духовете на "тъмнината"(бесовете), и досега имаше (такива) човеци, които докарват бесовете в живота на други(-те) хора, и това бяха именно неправедните/лошите вярващи/духовни служители/работници, от тази гледна точка има съблазнители/причинители и жертви/потърпевши, понеже за бесовете е невъзможно да дойдат освен чрез неправедните/лошите вярващи/духовни служители/работници
"Горко на света(т.е. горко на служителите на човешката(666) религия) поради съблазните, защото е неизбежно(т.е. защото досега се оказа неизбежно) да дойдат съблазните; но горко на онзи човек, чрез когото съблазънта дохожда(т.е. горко на онези вярващи/духовни служители/работници, чрез които бесовете дохождат в живота на други(-те))! Ако те съблазни ръката ти или ногата ти(т.е. ако някаква езотерична/окултна способност или дейност кара някой вярващ/духовен служител/работник да съблазнява), отсечи я и хвърли я(т.е. нека се отрече от нея и да я изостави); по-добре е за тебе да влезеш в живота куц или недъгав(т.е. защото по-добре за него е да живее без езотерични/окултни способности и дейности), отколкото с две ръце или с две нозе да бъдеш(т.е. отколкото заедно с езотеричните/окултните му способности и дейности да бъде) хвърлен във вечния огън. И ако те съблазни окото(т.е. и ако някакво езотерично/окултно възприятие/сетиво/знание кара някой вярващ/духовен служител/работник да съблазнява), извади го и хвърли го(т.е. нека се отрече от него и да го изостави); по-добре е за тебе да влезеш в живота с едно око(т.е. защото по-добре за него е да живее без езотерични/окултни сетива/възприятия/знания), отколкото да имаш две очи и да бъдеш(т.е. отколкото заедно с тях да бъде) хвърлен в огнения пъкъл. Внимавайте да не презирате ни едно от тия малките(т.е. нито един от човеците), защото ви казвам, че техните ангели на небесата винаги гледат лицето на Отца Ми, Който е на небесата. [Защото Човешкият Син дойде да спаси погиналото]. Как ви се вижда? Ако някой човек има сто овце и едната от тях се заблуди, не оставя ли деветдесетте и девет, и не отива ли по бърдата да търси заблудилата се? И като я намери, истина ви казвам, той се радва за нея повече, отколкото за деветдесетте и девет незаблудили се. Също така не е по волята на Отца ви, Който е на небесата, да загине ни един от тия малките(т.е. нито един от човеците)." Матей 18: 7-14
gandalfepi4
06-09-2012, 10:08
Как манипулират бе момченце?
JungleJaguar
06-09-2012, 11:27
^
да, атеизма има доста фанатични кадри.
Ето ти един потомък на тая секта от слепци,вярваща в Бог и т.н. тъпотии !
Един фанатик,наричащ нас фанатици !