View Full Version : Вярвате ли в Бог?
Напоследък ми се въртят някакви странни мисли в главата за Бог когато гледам хората.Но понякога се замислям изобщо има ли такова нещо като него?Точния ми въпрос е вярвате ли в Бог? :)
Не. Не мисля, че "Той" съществува...
(Знам, знам, ще горя в "ада" за тези думи... ) Слабо ме вълнува :?
има една книжка Откровение за Ада.. трябва да я прочетеш.. препоръчвам я на всички които не вярват че има Ад..
filmimilmi
01-22-2010, 17:18
Няма ад или рай. Всичко е една супа от атоми и други невъобразимо малки частици, а основния закон, по който всичко се движи е привличането в спирала. Галактиките, ураганите, ДНК-то и чак до водовъртежите (дори когато водата от мивката се оттича през канала). Едно необяснимо цяло от всичко и същевременно от нищо. Проекция на собствените ни разбирания. Холограма, илюзия. Вярата в Бог е просто оценка, която замества необходимостта от обясненията на нещата. Всичко е едно цяло, без смисъл. Религиите подхранват необходимите егрегори за онези, които се хранят с тях. Темата за Бог е доста обширна, малко схващат истинското понятие за това определение. Това, което казах е само трохичка от знанието, но който се интересува, нека чете повече езотерика. За останалите и буквалното разбиране каквото е в Библията стига. Безмислено е да спориш с вярващи.
вярвам в природата и мистичното
Няма ад или рай. Всичко е една супа от атоми и други невъобразимо малки частици, а основния закон, по който всичко се движи е привличането в спирала. Галактиките, ураганите, ДНК-то и чак до водовъртежите (дори когато водата от мивката се оттича през канала). Едно необяснимо цяло от всичко и същевременно от нищо. Проекция на собствените ни разбирания. Холограма, илюзия. Вярата в Бог е просто оценка, която замества необходимостта от обясненията на нещата. Всичко е едно цяло, без смисъл. Религиите подхранват необходимите егрегори за онези, които се хранят с тях. Темата за Бог е доста обширна, малко схващат истинското понятие за това определение. Това, което казах е само трохичка от знанието, но който се интересува, нека чете повече езотерика. За останалите и буквалното разбиране каквото е в Библията стига. Безмислено е да спориш с вярващи. евала за мнението :)
YouDontKnowMe
01-23-2010, 09:46
Няма ад или рай. Всичко е една супа от атоми и други невъобразимо малки частици, а основния закон, по който всичко се движи е привличането в спирала. Галактиките, ураганите, ДНК-то и чак до водовъртежите (дори когато водата от мивката се оттича през канала). Едно необяснимо цяло от всичко и същевременно от нищо. Проекция на собствените ни разбирания. Холограма, илюзия. Вярата в Бог е просто оценка, която замества необходимостта от обясненията на нещата. Всичко е едно цяло, без смисъл. Религиите подхранват необходимите егрегори за онези, които се хранят с тях. Темата за Бог е доста обширна, малко схващат истинското понятие за това определение. Това, което казах е само трохичка от знанието, но който се интересува, нека чете повече езотерика. За останалите и буквалното разбиране каквото е в Библията стига. Безмислено е да спориш с вярващи. евала за мнението :)
О, да. Евалата наистина !
По темата - не вярвам.
anonymous682486
01-23-2010, 20:51
Аз мисля че още от начало на 1година е имал бог.Ама сега вярвам че Бог ни е пуснал сами да се грижим :( :(
Sashakiss
01-30-2010, 21:34
Не
cappy123
02-04-2010, 12:47
Вярвам в БОГ!
gandalfepi4
02-05-2010, 07:11
сигурен съм че има такова нещо като Бог-доказателствата са навсякъде около нас :)
уви не мисля че е логично това да е некво същесво, което да се грижи добрите хора да отиват на хубаво, а лошите на гадно място след като престанат да живеят (щото идеята е тъпа) и да носи име от типа на Йехова примерно...
просто Бог- природа, еволююция, физични закони, нещо такова. тези неща са наистина удивителни и чудесни ако се замислите за тях :) за мен лично, точно те а не неква книжка написана от некви олигофрени отпреди 2000+ години доказва съществуването на... ами на Бог :D
Да вярвам.
Аплодирам мнението на човека с научното обяснение, но науката, на която той се оповава е далеч неспособна да обясни всичко около нас и защо така се случва...
danibebi
02-06-2010, 11:29
Да.Вярвам в Бог.
Да вярвам и това много помага
DevilWish
02-06-2010, 15:00
Силно вярваща съм ;)
SmilezZz
02-07-2010, 10:03
Да..
HRaBr0TyYKeBaPcHe
02-08-2010, 15:49
Няма ад или рай. Всичко е една супа от атоми и други невъобразимо малки частици, а основния закон, по който всичко се движи е привличането в спирала. Галактиките, ураганите, ДНК-то и чак до водовъртежите (дори когато водата от мивката се оттича през канала). Едно необяснимо цяло от всичко и същевременно от нищо. Проекция на собствените ни разбирания. Холограма, илюзия. Вярата в Бог е просто оценка, която замества необходимостта от обясненията на нещата. Всичко е едно цяло, без смисъл. Религиите подхранват необходимите егрегори за онези, които се хранят с тях. Темата за Бог е доста обширна, малко схващат истинското понятие за това определение. Това, което казах е само трохичка от знанието, но който се интересува, нека чете повече езотерика. За останалите и буквалното разбиране каквото е в Библията стига. Безмислено е да спориш с вярващи.
Евала =D> =D> =D>
Иначе идеята за Бога е напълно измислена и нереална.
А искам да попитам силно ВЯРВАЩИТЕ - като така вярвате в Бог знаете ли всъщност какво е това?
Dimana99
02-08-2010, 16:21
Не вярвам
anonymous682486
02-08-2010, 16:32
Не. Не мисля, че "Той" съществува...
(Знам, знам, ще горя в "ада" за тези думи... ) Слабо ме вълнува :?
Сега бог няма да ти прости :D :D :D :D :-D :-D :-D
anonymous682486
02-08-2010, 16:34
аз пък смятам че е измислена създали легенда като Илиада и др. :( :( :(
Да, да.. хиляди пъти да! :grin:
emancipaciq
02-08-2010, 20:59
Твърдо да!!
HRaBr0TyYKeBaPcHe
02-09-2010, 06:15
Ае отговорете в какво същност вярвате\
Какво е Бог същност-човек,каруца,животно :? :? :?
Ами не то не е нещо определено,не разбираш ли-тое като лъч светлина в тъмното,не е некъф точно определен предмет.А и повярвай ми всеки има нужда да вярва в нещо.И не е нужно за всичко да имаш преки доказалтелства за да повярваш,че го има.Примерно ти не си ходил/а до Бразилия,но вярваш ,че я има ок? Вярваш,че е имало и некфи личности в миналото,ама що?Щото така ти е казано....
HRaBr0TyYKeBaPcHe
02-09-2010, 17:45
Ами не то не е нещо определено,не разбираш ли-тое като лъч светлина в тъмното,не е некъф точно определен предмет.А и повярвай ми всеки има нужда да вярва в нещо.И не е нужно за всичко да имаш преки доказалтелства за да повярваш,че го има.Примерно ти не си ходил/а до Бразилия,но вярваш ,че я има ок? Вярваш,че е имало и некфи личности в миналото,ама що?Щото така ти е казано....
За Бразилия е факт, а за Бог не е.Няма доказателства,а точно обратното.А много неща са ми казвани но аз знам кое е вярното.Аз не съм заблуден като останалите.Не искам да обиждам вярващите но смятам че си нямат на представа какво е кога е било как е създадено и дали това е истина,факт или просто използвано за манипулация.
А въпроса ми беше какво или кой е Бог.Защото съм сигурен че повече от половината не знаят в какво вярват.Та тфа ми е въпроса-кой е бог?
Тук трябва да се замислим: какво искаме да кажем, когато употребяваме думата „Бог”? За произхода на тази дума в славянските езици има две хипотези. Или коренът й идва от древносанскритската дума bhaga, която означава „богат”; онзи, който притежава всичко, който не се нуждае от нищо повече и е готов да отдава всичко със съвършена откритост, без да му е жал. Или думата „Бог” произлиза, както смята Хомяков2, от глагола „быть”: Бог е Този, Който е, Който не е сътворен (бихме могли да добавим: не е измислен), а съществува самобитно, в реално, неизменно, макар и живо битие. Това е Онзи, за Когото Старият Завет казва: Той е вечно Съществуващият. Тези думи Христос отнася към Самия Себе Си в Евангелието. Важно е да разберем, че Христос говори за Себе Си и като човек, и като Бог. Първото понятие: Бог е Онзи, Който е; Който е самото битие. Той е пълнотата на живота, на ликуващия живот; Той е вседостатъчен (не в съвременния смисъл на думата, че е „доволен”, а в смисъл, че няма недостатъци, че притежава пълнотата на всичко). Творецът не ще поиска да отнеме никое Свое създание, защото е любов, чиято природа се състои в това – да отдава себе си безкрай, безгранично, винаги – на всеки, който се нуждае от нея.
Ти би ли се отдръпнал от любовта? Пишеш същите неща, които са изписани поне 6 пъти из страниците на този раздел. И поработи над правописа си, не че всеки тук е илитерат, но лично за мен е дразнещо, когато прочета ''Убида''.. примерно :P
HRaBr0TyYKeBaPcHe
02-10-2010, 11:39
Тук трябва да се замислим: какво искаме да кажем, когато употребяваме думата „Бог”? За произхода на тази дума в славянските езици има две хипотези. Или коренът й идва от древносанскритската дума bhaga, която означава „богат”; онзи, който притежава всичко, който не се нуждае от нищо повече и е готов да отдава всичко със съвършена откритост, без да му е жал. Или думата „Бог” произлиза, както смята Хомяков2, от глагола „быть”: Бог е Този, Който е, Който не е сътворен (бихме могли да добавим: не е измислен), а съществува самобитно, в реално, неизменно, макар и живо битие. Това е Онзи, за Когото Старият Завет казва: Той е вечно Съществуващият. Тези думи Христос отнася към Самия Себе Си в Евангелието. Важно е да разберем, че Христос говори за Себе Си и като човек, и като Бог. Първото понятие: Бог е Онзи, Който е; Който е самото битие. Той е пълнотата на живота, на ликуващия живот; Той е вседостатъчен (не в съвременния смисъл на думата, че е „доволен”, а в смисъл, че няма недостатъци, че притежава пълнотата на всичко). Творецът не ще поиска да отнеме никое Свое създание, защото е любов, чиято природа се състои в това – да отдава себе си безкрай, безгранично, винаги – на всеки, който се нуждае от нея.
Ти би ли се отдръпнал от любовта? Пишеш същите неща, които са изписани поне 6 пъти из страниците на този раздел. И поработи над правописа си, не че всеки тук е илитерат, но лично за мен е дразнещо, когато прочета ''Убида''.. примерно :P
Искаш да кажеш че Бог е любов?хах...
Много извърташ нещата :-o
emancipaciq
02-10-2010, 13:46
Естествено че Бог е любов! Пише го на много места в Библията...
HRaBr0TyYKeBaPcHe
02-10-2010, 20:00
Демек тфа ще рече че Бог е абсолютно всичко-омраза,глисти,ла**а и т.н.Това ли искаш да кажеш??? :?
Naman07, напоследък пишеш супер добрите мнения. Кефиш много 8-)
hipodilec
02-13-2010, 18:08
Религиите ако погледнем назад във времето са сеели само кръв и противопоставяне на човешкият индивид!НИКАКВА РЕЛИГИЯ - ТОВА Е МОЯТА РЕЛИГИЯ! Вярвяйте в истинските неща!
HRaBr0TyYKeBaPcHe
02-13-2010, 21:23
Религиите ако погледнем назад във времето са сеели само кръв и противопоставяне на човешкият индивид!НИКАКВА РЕЛИГИЯ - ТОВА Е МОЯТА РЕЛИГИЯ! Вярвяйте в истинските неща!
+1
НЕ вярвам в този Бог, който всички ми го хвалят, но съм сигурна, че има някаква сила(независимо дали тя е природна или не).
На тези "силно вярващите" в библейския ви Бог, ще ви кажа да прочетете историята на Библията( защото и тя, като всяко нещо си има история) и после ще си говорим доколко вярна е цялата тази история. И най - важното, което изисква най - малко усилия... отворете си очите, излезте от този транс, който са ви набили в главите подкупните "служители на Бога" и се огледайте около вас. Замислете се в дълбочина по свой начин, а не само от това което се прочели или което ви е казано...и тогава ще можете да изкажете СВОЕТО мнение, а не да се аргументирате с един и същи простотии..
iiordanova
02-15-2010, 13:53
Да , вярвам.
Може би , защото на мен така ми е изгодно , защото така се чувствам по-добре. :)
Не е задължително да вярвате в Бог , но вярвайте в това , което ви кара да се чувствате по-добре духовно.
За мен вярата е важно нещо ..
wallmart
02-15-2010, 15:02
Да, вярвам в боговете.
Това е измислица на първобитният човек...няма задгробен живот или т.н.Всичко се гради на микроорганизми и процеси :)
wallmart
02-15-2010, 17:37
А микроорганизмите откъде идват?
marin4itu
02-15-2010, 18:41
Не съм вярваща в каквито и да е богове. Нямам нужда да вярвам в нещо, което даже не съм убедена, че съществува. Вярвам в себе си.
А вярваш ли,че ако черна котка ти мине пътя няма да ти върви през деня?
HRaBr0TyYKeBaPcHe
02-17-2010, 19:54
А вярваш ли,че ако черна котка ти мине пътя няма да ти върви през деня?
На мен пак огат ми мине черна котка път се ми върви.Веднъж си намерих 2 лева след кат ми мина. 8-)
bebity92
02-21-2010, 16:10
АЗ ВЯРВАМ В БОГ,вярвам,че го има,без него животът ще е безмислен,той ни дава сила да вървим напред и да постигаме своите цели ;-)
gandalfepi4
02-22-2010, 10:26
АЗ ВЯРВАМ В БОГ,вярвам,че го има,без него животът ще е безмислен,той ни дава сила да вървим напред и да постигаме своите цели УАУ ТОВА Е СТРАХОТНО! може ли само да ми кажеш как по-точно ни дава сили щото аз такова нещо не съм усещал дори и когато бях дълбоко вярващ :oops:
сериозно-бицепс, трицепс, запомняш ли си уроците по-добре или пък ти подпмага храносмилането къв е тоя бонус "сила" дето сме го получавали?
Nam3less3
02-22-2010, 11:49
АЗ ВЯРВАМ В БОГ,вярвам,че го има,без него животът ще е безмислен,той ни дава сила да вървим напред и да постигаме своите цели УАУ ТОВА Е СТРАХОТНО! може ли само да ми кажеш как по-точно ни дава сили щото аз такова нещо не съм усещал дори и когато бях дълбоко вярващ :oops:
сериозно-бицепс, трицепс, запомняш ли си уроците по-добре или пък ти подпмага храносмилането къв е тоя бонус "сила" дето сме го получавали?Бил си дълбоко вярващ? Не го вярвам това :D
И аз самата не знам дали вярвам или не, може и да има, може и да няма. Всичко ще се разбере след като умра.
Това е измислица на първобитният човек...няма задгробен живот или т.н.Всичко се гради на микроорганизми и процеси :) НАПЪЛНО СЪГЛАСЕН ;-)
Всъщност в живота няма "Бог" или такива свръх естествени същества.Животът е една игра,която трябва да се изиграе добре.Човек има свои мечти и цели,които постига рано или късно.И тук има едно голямо НО.Не искам да отклонявам темата,но ще си кажа.Както Агент Смит казва в Матрицата човекът е паразит на тази планета,а не бозайник!Човекът се преселва,размножава и израсходва всички природни ресурси.В днешно време кое диво животно би изсекло една гора и над нея построило заводи,банки и.т.н?!Човека в днешно време гледа за удобства.И не малко вишисти които имат какви ли не банки и колперации си казват:АЗ СЪМ БОГ!Е щом има бог защо да не ги накаже защо да не накаже всички нас?!
Nam3less3
02-28-2010, 12:38
Всъщност в живота няма "Бог" или такива свръх естествени същества.Животът е една игра,която трябва да се изиграе добре.Човек има свои мечти и цели,които постига рано или късно.И тук има едно голямо НО.Не искам да отклонявам темата,но ще си кажа.Както Агент Смит казва в Матрицата човекът е паразит на тази планета,а не бозайник!Човекът се преселва,размножава и израсходва всички природни ресурси.В днешно време кое диво животно би изсекло една гора и над нея построило заводи,банки и.т.н?!Човека в днешно време гледа за удобства.И не малко вишисти които имат какви ли не банки и колперации си казват:АЗ СЪМ БОГ!Е щом има бог защо да не ги накаже защо да не накаже всички нас?!Ако искаш да станеш християнин, като начало прочети библията. Ако не искаш, не виждам смисъл някой да ти отговаря.
rtpghhfcz
02-28-2010, 13:53
по темата- да.
HotSexyDoll
03-06-2010, 13:15
Вярвам :-P
filmimilmi
03-06-2010, 13:47
Според самият живот е Бог. Погледнете само на какво сме способни хората благодарение на еволюцията на съзнанието. Животът не спира да се развива и винаги върви в тази посока - осъвършенстване. Едва ли някога ще спре. Ето това е Бог според мен. Живата природа и неограничените й възможности за еволюция напред, никога назад. Формулата е сложна, но според мен естествена и не е писана при "създаването". Тя постоянно се самопренаписва и осъвършенства. Богобоязливостта е нещо абсурдно според мен.
HRaBr0TyYKeBaPcHe
03-09-2010, 06:31
Всъщност в живота няма "Бог" или такива свръх естествени същества.Животът е една игра,която трябва да се изиграе добре.Човек има свои мечти и цели,които постига рано или късно.И тук има едно голямо НО.Не искам да отклонявам темата,но ще си кажа.Както Агент Смит казва в Матрицата човекът е паразит на тази планета,а не бозайник!Човекът се преселва,размножава и израсходва всички природни ресурси.В днешно време кое диво животно би изсекло една гора и над нея построило заводи,банки и.т.н?!Човека в днешно време гледа за удобства.И не малко вишисти които имат какви ли не банки и колперации си казват:АЗ СЪМ БОГ!Е щом има бог защо да не ги накаже защо да не накаже всички нас?!Ако искаш да станеш християнин, като начало прочети библията. Ако не искаш, не виждам смисъл някой да ти отговаря.
Да, човека е най-големия паразит съществувал някога.Той се самоунищожава,което е доказателство за това, че човека е нищожество.
А това, че не си чел Библията не те прави по-малко християнин.Това че си покръстен(дет са те изкъпали кат бебе в казана (от поп Кръстю примерно)) те прави християнин :?
gandalfepi4
03-09-2010, 06:35
Да, човека е най-големия паразит съществувал някога.Той се самоунищожава,което е доказателство за това, че човека е нищожество.
А това, че не си чел Библията не те прави по-малко християнин.Това че си покръстен(дет са те изкъпали кат бебе в казана (от поп Кръстю примерно)) те прави християнин :?
:D :D :D :D \:D/
trustN0body
03-09-2010, 23:03
Как може да вярвате в нещо което не сте виждали или чували !?
Бог - какво по дяволите е това ? Аз на себе си не вярвам, че в нещо измислено ли ще вярвам ? Никой, абсолютно никой не може да ме убеди, че съществува такова нещо. Това са пълни глупости. Ако някой има доказателства за съществуването му нека ми ги каже.
П.П. Ако наистина съществува мога само да му кажа - ДА ГО ДУХАШ !
gandalfepi4
03-10-2010, 06:54
Как може да вярвате в нещо което не сте виждали или чували !?
Бог - какво по дяволите е това ? Аз на себе си не вярвам, че в нещо измислено ли ще вярвам ? Никой, абсолютно никой не може да ме убеди, че съществува такова нещо. Това са пълни глупости. Ако някой има доказателства за съществуването му нека ми ги каже.
П.П. Ако наистина съществува мога само да му кажа - ДА ГО ДУХАШ !
аз мога ^_^
ето този човек умира години след като извършва някакви неща
http://www.allserialkillers.com/albert_fish.htm
http://www.trutv.com/library/crime/serial_killers/notorious/fish/9.html
а пък в библията бог избива едни деца 'щото наричат некъв пич "плешивко"...
хммм... даааааа има бог, имааа... само че не се вижда а? :?
MichellePhan
03-10-2010, 09:14
НЕ!Това(религията) е страхотна измислица.Хората преди да могат да си обяснят различните явления са ги свързвали с някакви богове.Сега има обяснение на всичко.Как може след като хората са ти казали как се е образувала земята да продължаваш да вярваш,че Бог е дошъл от майната си и е създал земята,имал е език(щом е имало дни от седмицата) и такива неща.1.от къде е дошъл,къде е бил.2.има много религии и в някой от тях е съвсем различно от христянството.3.Светът е физичен-не е духовен.
П.С:Вървиш по улицата и 100 коли минатват около тебе и си казваш"Ако Бог реши да умра,аз ще умра." :D
П.С 2:Това си е лично мое мнение.Недейте да ме упреквате.Аз съм стигнала до този извод.
3.Светът е физичен-не е духовен.
Какво са тогава мисълта, чувствата, характера ? И мисълта ли е материя ? А сънищата ? Вътрешния ти свят благодарение на който взимаш всяко свое решение също ли е материален ? Информацията и тя ли е материя ?
Светът е духовен, а не материален, материята е енергия с по-ниска честота и скорост, затова се възпрема много по-лесно..Мисълта контролира материята, а не обратното ;)
Още едно 500 години и няма да има такова нещо религия (:.
Твърдо НИЕ :Д!
HRaBr0TyYKeBaPcHe
03-10-2010, 10:54
НЕ!Това(религията) е страхотна измислица.Хората преди да могат да си обяснят различните явления са ги свързвали с някакви богове.Сега има обяснение на всичко.Как може след като хората са ти казали как се е образувала земята да продължаваш да вярваш,че Бог е дошъл от майната си и е създал земята,имал е език(щом е имало дни от седмицата) и такива неща.1.от къде е дошъл,къде е бил.2.има много религии и в някой от тях е съвсем различно от христянството.3.Светът е физичен-не е духовен.
П.С:Вървиш по улицата и 100 коли минатват около тебе и си казваш"Ако Бог реши да умра,аз ще умра." :D
П.С 2:Това си е лично мое мнение.Недейте да ме упреквате.Аз съм стигнала до този извод.
+1
Браво =D> =D> =D> :smt023 :smt023
anonymous682486
03-10-2010, 20:08
Бог е природа а не човек :-) :-)
maksimal
03-11-2010, 11:42
Да Вярвам!
vikiiitooo
03-12-2010, 22:09
Аз също не вярвам в това, а ако се чудите защо не можем да си обясним неща като сънища, чувства, мисли и т.н. е може би защото е доказано, че използваме само една осма (мисля, че е толкова ако не бъркам) от възможностите на мозъка си. Не се ли замисляте, че ако някога развием изцяло (или поне малко повече) потенциала си магичните неща могат да стана обясними (даже прости) и с науката! :-P
HRaBr0TyYKeBaPcHe
03-12-2010, 22:16
Аз също не вярвам в това, а ако се чудите защо не можем да си обясним неща като сънища, чувства, мисли и т.н. е може би защото е доказано, че използваме само една осма (мисля, че е толкова ако не бъркам) от възможностите на мозъка си. Не се ли замисляте, че ако някога развием изцяло (или поне малко повече) потенциала си магичните неща могат да стана обясними (даже прости) и с науката! :-P
Всъщност използваме малко по-малко от 1/10 8)
А иначе има твърдение, че рептилите(вид извънземни) са ни създали и са ни програмирали да използваме само такава малка част от мозъка, за да не сме заплаха за тях. :)
А сънищата,мислите,чувствата са естествени физиологични процеси.Няма какво да си обясняваме :)
gandalfepi4
03-13-2010, 08:45
Всъщност използваме малко по-малко от 1/10
А иначе има твърдение, че рептилите(вид извънземни) са ни създали и са ни програмирали да използваме само такава малка част от мозъка, за да не сме заплаха за тях.
:smt089 :-# :smt088 МОЛЯ това да е шега...
1/10- http://www.csicop.org/si/show/the_ten-percent_myth/
http://www.bio.net/bionet/mm/neur-sci/1999-August/040230.html
рептили-това е друго име за влечуги за бога!
http://en.wikipedia.org/wiki/Reptile
не некви наркомански мутирали, извънземни динозаври!
отивам да гушна "мечо" и да хлипам от отчаяние :cry:
умолявам ви да ми кажете, че е шега... моля
HRaBr0TyYKeBaPcHe
03-13-2010, 11:12
Всъщност използваме малко по-малко от 1/10
А иначе има твърдение, че рептилите(вид извънземни) са ни създали и са ни програмирали да използваме само такава малка част от мозъка, за да не сме заплаха за тях.
:smt089 :-# :smt088 МОЛЯ това да е шега...
1/10- http://www.csicop.org/si/show/the_ten-percent_myth/
http://www.bio.net/bionet/mm/neur-sci/1999-August/040230.html
рептили-това е друго име за влечуги за бога!
http://en.wikipedia.org/wiki/Reptile
не некви наркомански мутирали, извънземни динозаври!
отивам да гушна "мечо" и да хлипам от отчаяние :cry:
умолявам ви да ми кажете, че е шега... моля
Мързеше ме да чета за кво става на въпрос.Но най-вероятно ми се противопоставяш.Значи, човек използва не повече от 8-9%,в най-добрите случай 10% от капацитета на мозъка.При някой случай се отлучват способности, тоест използваме повече от мозъка.Примерно при катастрофа, при огромен стрес и тн.
А за рептилите-зн за какво казваш ти, но не е точно така.Става на въпрос за извънземни нещо средно между човек и влечуги.Затова са наречени рептили.От английското наименование рептайлс.Но думата не е 1 и съща.Та тези рептили всъщност подчиняват тези извънземи който ние познаваме(Зелени с големи очи и тн.). :)
gandalfepi4
03-13-2010, 12:00
^ прости ми скептицизма, но откъде знаеш това? доказателства, свидетели що така твърдиш? а другото за 10-те % моля те обърни внимание понеже си в ГОЛЯМА грешка 8-)
ето ти по-кратък и разбираем текст от уики-то http://en.wikipedia.org/wiki/10%25_of_brain_myth
пообразовай се малко преди такива изказвания. така е правилно и коректно спрямо публиката ти :)
vikiiitooo
03-13-2010, 12:08
E това за мислите и чувствата т.н. го казах еи така защото по горе някой говореше за това (е много не го четох) и затова дадох пример с това. :)
filmimilmi
03-13-2010, 14:07
^ прости ми скептицизма, но откъде знаеш това? доказателства, свидетели що така твърдиш? а другото за 10-те % моля те обърни внимание понеже си в ГОЛЯМА грешка 8-)
ето ти по-кратък и разбираем текст от уики-то http://en.wikipedia.org/wiki/10%25_of_brain_myth
пообразовай се малко преди такива изказвания. така е правилно и коректно спрямо публиката ти :)
Това за 10-те % смятам, че е вярно. Мозъците са ни толкова огромни, с такъв необятен капацитет, но уви има и креационисти. "Вярвам, че Бог ме е създал за 1 ден", е май малко е избързал. 8-) За да твърдиш подобно нещо, явно използваш дори по-малко от 10%. Та по тази логика, гандалф, би трябвало да се съгласиш, че за повечето хора действително се отнася тезата, че едва ли ползват повече от 1/10 от мозъците си. 8-)
Колкото до рептилиите, прочети малко за NWO.
Ето част от книгата на Дейвид Айк... http://www.xnetbg.com/new/blogs/alienhorus/?p=32#more-32
Ще ти е интересно, има за религията, за илюминатите... и т.н. Няма да имаш проблем с четенето защото не си религиозен, а и в текста има факти, които са пропуснати умишлено във филмчетата Zeitgeist, Esoteric Agenda и други тем подобни. Виж и във vbox интервюта с Еленко Ангелов като това например. http://vbox7.com/play:e8fbd50e
Не всички хора, които вярват в това, че рептилиите са тези, които дърпат конците са толкова изкукали за каквито сигурно ги смяташ и ги поставяш наравно с вярващите в Бог например. Специално на теб съм сигурен, че ще ти стане интересно. :)
SolusChristus
03-13-2010, 14:40
:lol: :lol: :lol:
Рептилиани. 8-)
filmimilmi
03-13-2010, 15:14
Рептилиани. 8-)
Богове. 8-)
gandalfepi4
03-13-2010, 15:46
Това за 10-те % смятам, че е вярно. Мозъците са ни толкова огромни, с такъв необятен капацитет, но уви има и креационисти. "Вярвам, че Бог ме е създал за 1 ден", е май малко е избързал. 8-) За да твърдиш подобно нещо, явно използваш дори по-малко от 10%. Та по тази логика, гандалф, би трябвало да се съгласиш, че за повечето хора действително се отнася тезата, че едва ли ползват повече от 1/10 от мозъците си. 8-)
Колкото до рептилиите, прочети малко за NWO.
Ето част от книгата на Дейвид Айк... http://www.xnetbg.com/new/blogs/alienhorus/?p=32#more-32
Ще ти е интересно, има за религията, за илюминатите... и т.н. Няма да имаш проблем с четенето защото не си религиозен, а и в текста има факти, които са пропуснати умишлено във филмчетата Zeitgeist, Esoteric Agenda и други тем подобни. Виж и във vbox интервюта с Еленко Ангелов като това например. http://vbox7.com/play:e8fbd50e
Не всички хора, които вярват в това, че рептилиите са тези, които дърпат конците са толкова изкукали за каквито сигурно ги смяташ и ги поставяш наравно с вярващите в Бог например. Специално на теб съм сигурен, че ще ти стане интересно. :)
благодаря, проверих го но ми изглежда като търсене и намиране на символи... все пак би ми било приятно ако намериш нещо повече щото аз не мога а ми стана интересно :) и все пак ето моята теория:
никой не ни контролира освен по конвенциалния политически начин понеже-
"и ето ТЕ завладяха хората, силните бяха принудени да работят до смърт а умните да изработват нови изобретения, правят нови открития и конструират по заповед под заплахи от най-разнороден характер. хората спряха да бъдат тлъсти и глупави, образованието на тези с потенциал стана задължително, а мотивацията... :smt074 . силните станаха по-силни, а умните по-умни и продукцията се множеше, хората спряха да консумират 10 пъти повече отколкото произвеждат. някои започнаха да обичат поробителите си. други ги последваха..."
това е кратък откъс от Това, което можеше да бъдем ако бяхме завладяни от гандалфепич
сега сме тъпи и дебели, ние нямаме производителност и не служим за конкретна цел, защо на някой би му хрумнало да се крие от нас и да ни прави лигави когато може да ни подхване с ръжена и да свършим хубава работа?
ПП абе не си прав за креационалистите имаш ли си на идея колко кинти въртят повечето от тях (да, мога да се аргументирам) хич не са тъпи те :D
filmimilmi
03-13-2010, 18:22
@Гандалф, не съм от онзи тип конспиратори, които биха се хвърлили в безобразното подбиране на 1 тон материали с цел да убедя някого в моята гледна точка. Осъзнаването на нещата не трябва да става насила. Когато търсиш нещо, трябва да го правиш сам, а не чрез някой друг. Казвам го не само защото това важи за всеки, но и защото това правил за теб точно това важи с абсолютно пълната си сила. Харесва ми, че си човек, който обича да конструира критиката си по добре аргументиран начин, но опасенията ми тук са, че би направил същото, което правиш и с религиозните в този форум. Все пак като заговорихме за рептилии и "Новият световен ред", сигурен съм, че би подходил с абсолютен скептицизъм и към тях, тъй като достатъчно си поспори с вярващи и сега ще ти е необходимо да подхранваш любовта си към самият спор спорейки по същия начин и с "конспираторите". Сигурен съм, че какъвто и материал да ти подхвърля, ще намериш и достатъчно контрааргументи, за да обориш и моите доказателства. Не, че ме е страх да споря с теб, просто тук не става въпрос за единствено религия, а за общо взето абсолютно всичко, което до сега е изградило представата ти за света. Ще е много трудно да те убедя в това, че действително Рептилиите ни управляват, също колкото трудно ще бъде и от атеист да те направят вярващ. В момента разводнявам темата излишно, но пък сме отворили кутията на Пандора така или иначе, а на мен винаги ми е било интересно ако не успея да убедя някой в съществуването на т.н. Нов световен ред, то поне да му го кажа и се опитам да му отворя очите. Не, че в интернет няма достатъчно материали, които ще излязат когато потърсиш в google "NWO", но поради множеството им със сигурност ще решиш, че няма смисъл да се занимваш да четеш няколко милиарда "простотии". Не, че сега ще се опитам да ти синтезирам тези милиарди статии, документи и филмчета с "факти", но поне ще се опитам да ти стане малко по-интерсно с малко по-друг подход от този да ти обяснявам на принципа на религиозните "Вярвай или си загубен". Та ето какво смятам да ти покажа за начало. Отговорите за това кой ни управлява са навсякъде. Дори в киното.
Нека започнем с това филмче, любимо на всички нас "конспираторите".
http://zamunda.net/details.php?id=153544&hit=1
В началото става въпрос за научна фантастика, но все пак целта ми е да ти покажа, че на практика не е толкова невъзможно някой да стои зад кулисите, да дърпа конците, да ти предлага да си избраш между 53243565436 телевизионни програми например и ти да си мислиш, че реално имаш свобода на избора. Не, нямаш свобода на избор! Всички сме роби. Забрави за политиците, те са просто поставени, за да си мислиш, че от теб зависи нещо когато отиваш да гласуваш. Имаш си собственици, те те притежават. Живееш си в твоята кутийка, работиш в кутия, пътуваш в кутии, НО си мислиш, че си свободен. Това си е геноцид. Не казвам, че всички могат да живеят в палати, но замисли се колко голяма е планетата ни и колко необятни ресурси има, които стигат за прехраната на абсолютно всеки, но факт е, че тези блага се контролират от големите корпорации, собственост на шепа богати чичковци, които не си знаят милионите. Ще си кажеш, че дори действително да ги има, всъщност те са умни и го правят защото знаят, че ние хората сме тъпи и лесно контролирани (религията например, с всичките си абсурди и все пак успяваща да държи като опит под контрол милиарди хора на тази планета) и много лесно можем да се самоунищожим и всъщност се грижат за нас за името на нашето благо - да сме сити и обути, но това е много далеч от истината. Истината е, че целта им е далеч от това да работят в името на твоето благо, а работят единствено за собствените си интереси. Сега ще помислиш малко и ще си кажеш, че не казвам нищо ново всъщност и, че е напълно ясно, че от край време все е имало някой, който ще дърпа задкулисно конците, но един въпрос все още няма да ти е ясен, а той е най-основния. Това, което казах по-рано (подчертах в червено). Това е в отговор на твоята голика от поста ти по-горе:
"и ето ТЕ завладяха хората, силните бяха принудени да работят до смърт а умните да изработват нови изобретения, правят нови открития и конструират по заповед под заплахи от най-разнороден характер. хората спряха да бъдат тлъсти и глупави, образованието на тези с потенциал стана задължително, а мотивацията... . силните станаха по-силни, а умните по-умни и продукцията се множеше, хората спряха да консумират 10 пъти повече отколкото произвеждат. някои започнаха да обичат поробителите си. други ги последваха..." ... че едва ли не на хората им трябват лидери, които да им казват за как да живеят, как да бъдат разпределени в йерархията на обществото, за да може цялата машина да се движи и работи и по силата на тези, закони които те поставят зад кулисите все пак да има някакъв ред. НО точно тук грешиш жестоко защото както вече ти казах, тях не ги е грижа за теб. Ако бяха толкова добри, нямаше да стоят скрити, щяха да се покажат на обществото и да кажат: "Правим го за ваше добро". Вместо това карат хората да си мислят, че има правото на избор... Но на практика, като се замислиш по-критически изборът ти се състои в това "за пушачи/ за непушачи","кока кола или пепси","християнин или мюсюлманин" и прочее. Тайни общества наистина има. Ето и една велика реч на Кенеди, малко преди да го гръмнат.
http://www.youtube.com/watch?v=V1smgz-px1Q&feature=related
Ако се разтърсиш в интернет ще видиш, че има факти, които все още не са изяснени около смъртта му. Но тук трябва малко да се позъдлбочиш, ще пропусна да ти преразказвам и това, че ще отнеме много време. Само ти давам инструментите в ръцете, а ти търси ако имаш желание. Все пак нали целта е да ти стане интересно, а и думите на Кенеди според мен са достатъчно авторитетни, за да те заинтригуват... Такам... Ето и клипче, синтезиращо в няколко секудни въведение за т.н. тайни общества http://vbox7.com/play:c2db2646 . Пак ти казвам, давам ти инструмнтите в ръцете, а от тук насетне можеш да търсиш колкото си поискаш. Знам, че всичко изглежда много субективно като е представено под формата на филмчета, но се съмнявам, че ще седнеш да четеш специализирана литература от хиляда и незнам си колко страници. Накратко стигнахме до Илюминатите, които все още не са на върха на пирамидата. (За мен тя е усторена по следният начин: Най-ниско са бедните, по средата е средната класа, а малко под върха й е управляващият елит. Елитът не работи, не плаща данъци, притежава всички банки и корпорации, режисира събитията на световната сцена - войни, чиято причина винаги са били парите, а които уж са в името на мир, но носи ли се мир чрез война?... както и да е, та по средата е средната класа - плаща си данъците, върши цялата работа... а на дъното са бедните - само, за да плашат до смърт средната класа, която да продължава да работи на мизерните си работни места...) Сега продъжлавам нататък към върха на цялата тази пирамида (който всъщност не е точно връх). С това, което почнахме да се отклоняваме от темата, стоеше въпросът за Рептилиите. Всъщност тук се крие отговорът на "ЗАЩО?". Защо е необходимо всичко това, на кому е нужно населението на земята да страда, богатите нямат ли си достатъчно пари, защо няма МИР, а е необходимо да има постоянни конфликти, болка, глад, мизерия, пълно осакатяване на масите, роботизирането ни и превръщането ни единствено в биологични машини, издигането на парите в култ, накратко за какво служи култивирането на цялата тази "негативна" енергия? И тук идва хипотезата, че всичко това ни е излишно на нас като вид, а с тази негативна енергия се хранят Рептилиите, съществата, които стоят на върха на хранителната верига. Гущероподобни изчадия, които са тук още от сътворението на нашият вид, следят нашето развитие и стоят зад всички гнусни с човечеството експерименти. Ето за това и започнах с филма, към който ти дадох линк още в самото начало. Предполага се, че това са Анунаките. http://vbox7.com/play:c41251c5 ... Горещо ти препоръчвам да хвърлиш сериозен поглед кои са те, от къде са и защо са тук. Интернет е оазис за информация. Все още имаме свободен достъп до нея. Скоро и това няма да бъде така... Но да не се отклонявам излишно.
Та опитах се да ти синтезирам до колкото е възможно цялата конспирация. Сигурно не успях да го направя достатъчно добре, но се надявам да ти е било от полза и да е грабнало вниманието ти. За разлика от споровете с вярващи, които ползват единствено Библията като аргумент, тук полето за спор е малко по-свободно и ако не друго, то поне реално ще успее да раздвижи сивото вещество на онези, които се занимават с изследването на нещо действително интересно, случващо се реално ТУК и СЕГА, пред очите ни. Има необятно много факти...
Аз отново се връщам на филма, към който специално насочих вниманието ти в началото, просто за самата застраховка, че ще си отсял най-важното от него слагам този откъс.
http://vbox7.com/play:ceaf982c
Ако тук си задаваш и въпроса, който е съвсем уместен, защо след като нещо е толкова тайно и се стараят да го скрият всячески от нас, ни предоставят всевъзможни истини и то чрез киното. Ами отговорът е много прост. Колкото по-очеизвадно е нещо, толкова по-малко внимание получава. Хората ще си кажат: "Да бе, всичко това звучи като научна фантастика, даже щом Холивуд прави филми на такава тематика... А пък научната фантастика не е реална!". Бинго! Това е начинът нещо да се скрие, да се програмират хората чрез всевъзможни методи за мозъчен контрол, да си мислят, че всичко е в сферата на фантазията. Истината обаче е, че киното, медиите, дори известната литература ни подготвя за много неща, които ни очакват, а в момента когато те се появят, за да бъдем поставени под още по-мощен контрол, ние ще сме ги приели съвсем доброволно без да се съпротивляваме.
Заговорихме за символи в киното. http://vbox7.com/play:6f53c3d4
А и всички нови филми включително. Дори последният на Хийт Леджър http://zamunda.net/details.php?id=211456&hit=1 Навсякъде е бъкано с окултни символи? Случайност?? Само щото продуцентите смятат, че е интересно на публиката? Ами не, дори в този филм има масонски ритуали. Например ако си чел малко повече за масоните ще ти стане ясно, че в началото на филма, когато намират Леджър да виси обесен, освен нацапаното му с масонски знаци чело, в джобовете му са поставени тухли. Типично ритуално убийство за зидаро-мазачи (масони), които наказват по този начин онези от членовете си, които напуснат кръга на тайните и се превърнат в заплаха за каузата. (А във филма историята с героя беше подобна. Решил да се противпостави на някаква престъпна схема, измама с дарения в случая, бива наказан с обесване... ) Гледай го филма, интересен е много между другото, още повече ако го гледаш с едно наум и видиш, че е бъкано с мозъчнопромивна символика. А и да не забравиш още нещо. http://www.metacafe.com/watch/871965/secret_symbol_on_dollar/ Клипчето е просто примерно, но ПИРАМИДАТА и всевиждащото око са навсякъде? Защо? Защо? Защо? Случайност? За красота? Защото е много приятно изглеждащо и благо за окото? 8-) Прецени сам, важното е винаги да имаш едно на ум... Наистина, много внимавай! Съвсем нормално е в цялата картинка да загубиш истинският смисъл и естествено като за масата от зомбита индоктринирани да вярват, че е невъзможно група влиятелни хора, собствениците на банките, корпорациите и медиите да се обединят в картел и да обсъждат кое е добре за техния бизнес без да разгласяват публично целите си, да си изградиш представа за мен, че съм луд конспиратор, но поне се опитах, а и постарах МНОГО. 8-) Надявам се ако поне не друго, то съм ти бил полезен да направиш личната си преценка, макар и вероятно за съжаление дълбоко грешна по отношение на теб в момента, но имаш много време. Ще поживееш и лека по лека може би ще почнеш да разбираш за какво съм ти говорил. 8-) (Не казвам, че в момента ще ме подцениш, но дори да стане така, то аз съм доволен, че поне съм се опитал да не бъда подценен 8-)... както и да е...)
Съветвам те също да прочетеш романа на Джорд Оруел "1984". Да се позаинтересуваш и за това какво представлява днешната монетарна система, с която всъщност трябваше да почна още в смото начало, а сега уви, вече нямам повече сили, по-добре гледай Есоteric agenda...
А ето ти и някои неща от един от по-известните ни български т.н. "конспиратори". Разяснява повече около основните неща, които вметнах малко по-горе в иначе твърде семпъл вариант...
http://vbox7.com/play:6f05b5a9
http://vbox7.com/play:0e521769
http://vbox7.com/play:8c330ee7
Все пак чети повече! Който търси намира! :-o
Лека. :)
gandalfepi4
03-13-2010, 19:39
^ иде ми да се изсмея маниакално като Алукард-шибано атеистче даде 50 пъти повече информация и труд от тези, които смятат, че са водени от Бог!!1!?
както и да е де, филма не мога да го дръпна, където съм сега няма достъп до замундата :cry: ако ми кажеш името му може и сам да успея да го намеря някъде все пак.
НЕ, не си мисли, че от раз отричам всичко-ако ще отричаш нещо, то то ще стане така с право, ако не си се пуснал сам в лудостта нямаш как да знаеш, че ти самия не грешиш нали? :-D това е и една друга забавна страна на дебатирането с теисти между другото :D
интересно ми е какво точно наричаш "негативна енергия" искам да кажа, това за мен поне са само емоции и е невъзможно същество (още повече влечуго) да извлича енергия от нея както се извлича от химическите реакции, които поддържат живи всички организми на планетата. :-o
нещо друго ли е или що?
ПП: ТОВА ДА Е ЗА УРОК НА ВСИЧКИ ТЪПАНАРИ, КОИТО КАТО ИМ ЗАДАМ НЕУДОБЕН ВЪПРОС СЕ ИЗПОКРИВАТ ПРИ МИШКИТЕ!!!
явно съм способен да отдам уважение на "опонентите" си. щом аз мога значи можете и вие! спрете да ми се криете като ви попитам нещо, което ви кара да се усъмните в правотата си :x
SolusChristus
03-13-2010, 19:48
^ иде ми да се изсмея маниакално като Алукард-шибано атеистче даде 50 пъти повече информация и труд от тези, които смятат, че са водени от Бог!!1!?
Винаги съм ти отговарял доколкото ми е било по силите.
gandalfepi4
03-13-2010, 20:08
Винаги съм ти отговарял доколкото ми е било по силите.
за което пък аз покорно благодаря :)
факта, че някой те мина десеторно по труд не означава че не си полагал такъв, а просто че някой друг е положил повече.
това звучи като комунистически цитат ама айде да върви 8-) [/i]
HRaBr0TyYKeBaPcHe
03-13-2010, 20:51
Не мога да повярвам че прочетох по-горния коментар. :)
Евала filmimilmi =D> =D> =D> Браво!!! Съгласен съм във всяко 1 отношение.На същото мнение съм за всичко което си написал. :)
Ем разбира се, че някой ни контролира.Това че не знаем е друг въпрос.
От Кенеди нататък не са истински президенти, а поставени лица с определени цели и задачи.Всичко се контролира.Дори кризата!!!
А за масоните-да, ордена им е съществувал,съществува и ще продължава да съществува.Всички по известни велики хора са били масони-Леонардо да Винчи, Алберт Айнщаин и тн.А пирамидата и пирамидона е дълга история.Това се смята че ако бъдат намерени и свързани двете части ще бъдат отклучени всички знания.
Като цяло нещата не са така както изглеждат
:?
filmimilmi
03-13-2010, 21:15
Филмът се казва "They Live". Не знам къде ще го дириш, единствено в замундата го открих, но все пак късмет! За всеки случай ако не го гледаш ти дадох и откъс.
@Гандалф, рискувах да те объркам защото интерпретирах метафорично някои от нещата в това, което казах като например "негативна енергия" с цел да сдъвча информацията и да я направя възможно по-смилаема като за човек, който тепърва се запознава с нея. Сега пак ще се опитам да го направя, но задълбочавайки малко повече върху подробностите, които те заинтересуваха, за което се и радвам.
Така наречената от мен "негативна енергия" представляват егрегорите. Чети внимателно, не искам да спорим като теисти, защото ще рискуваме да минем много над летвата на всичките си възприятия и да тъпчем на едно място. Науката все още не е в състояние да обясни много от нещата, които произтичат в природата, ала факт е, че всичко има своето значение за произтичащите процеси около нас. Така, навлизам малко в езотериката, надявам се това да не те притеснява. Егрегор означава мисъл-форма, създадена от няколко души (или от един, стига мисълта му да е достатъчно концентрирана). Благодарение на тази мисъл-форма, се предизвиква целият поток от събития и чрез различни способи той може да бъде овладян и контролиран по удобен за определени интереси начин. Разбирай го метафорично, тази мисъл-форма е нещо като семената, които предстои да покълнат. Колкото повече дадени хора мислят за нещо, толкова по-вероятно е то да се материализира. Да вземем например отмъщението, първо то е мисъл-форма, фантазираш как ще убиеш учителят си по математика, съучениците ти си мислят за същото, накрая някой проговаря, обединявате се и правите заговор, материализирате фантазията си как го душите с кабел и ето, че едно прекрасно междучасие се случва точно това. Такъв е и принципът на егрегорите, те са форма на негативната енергия, действат точно както го описа, чрез произтичащите в мозъка химични реакции способстващи да обличат емоциите в мисли, които имат форма. Тоест почвата за произтичането на негативна енергия не е илюзорно, а реално. Всичко е в мозъка ти. Но влгагайки емоция и неистово желание за нещо, ти много лесно можеш да бъдеш подчинен и на негативна енергия. В случаят въпросната енергия е негативна за теб, но за тези същества, Рептилиите, е позитивна. Да съкратя нещата съвсем и да ги сведа отново до пример. Парите. Те са твоят Бог, те са Бог на всички. Мечтаеш си да имаш пари, защото от тях произтичат благата - всичките ти права могат да се купят - правото да имаш жилище, нова кола, дрехи, храна. Нямаш безплатно право. В мислите си правото ни на живот си го откупуваме чрез пари, всичките ни стремежи са насочени към капитала, той ще ни направи свободни. И действително, парите се превръщат в егрегор, влагайки всичките си емоции и неистовото си желание да изкараме пари, ние ги превръщаме в егрегор. Сякаш хората никога не са били свободни без тях, но това го забравяме. Те се превръщат в средство за универсален контрол над свободата на хората. А тези същества се хранят от въпросният егрегор. Тази мисъл-форма, караща ни да издигаме материалното в култ, е храна за ТЯХ защото сме в състояние на постоянно неосъзнато робство. Постоянно сме подчинени, а по този начин те могат да правят каквито си искат експерименти с нас, свободни от това да им търсим сметка, заети единствено в изкуствено клутивирания от масите всеобщ стремеж към издигането на материалното в култ, вместо от одавна забравеният начин на живот в хармония с природата. Тук мога да ти сложа безброй много примери за това как унищожаваме своята планета и то не в името на прогреса, а името на играчките и залъгалките. За да осъществяват своите експерименти, а те си имат своята цел и предназначение за тяхната цивилизация и съвсем не са безразброни, те поддържат връзка с елитът от представители на нашата цивилизация, който стои малко под тях в пирамидата, за която ти говорих в предишния си пост. Един вид образно казано елиът е продал душите си на дявола в замяна на много привилегии. Рептилиите от одавна имат пръст в назначаването на властимащите на тази планета, давайки им достъп до знания за осъществяване на контрол над масите в замяна на тяхната преданост в плана им за експерименти над човешката раса. Не биха могли да ги правят ако нямат съмишленици сред представителите на нашият вид или т.н. Илюминати, просветените избраници, които да работят в името на този план. Нещо като сключване на сделка с дявола се получава. Действаш срещу своя собствен вид в името на лично благоденствие. И това е така, замисли се. От край време целта на властта е била единствено самата власт. За толкова хилядолетия история човечество сякаш не добива никаква мъдрост. Все сме контролирани от ниски страсти въпреки уж твърденията, че сме "разумни". Ако бяхме толкова разумен вид съобразно възможностите на капацитета на собствените си черепни кутии, от дълбока древност щяхме да сме развили чувство за самосъхранение на вида си. Вместо на това продължаваме да тъпчем на едно място с войни, агресия и прочее. Замисли се, че действително е възможно да сме част от експеримент, за чиито параметри имаме все още твърде слабо въображение дори, за да го проумеем. Това не е бягство от реалността и прехвърляне на отговорност за глупостта на собствения си вид на причината, че зад всичко това стоят извънземни. За това ти и дадох този линк към филма "They Live", за да можеш да си представиш, че това не е чак толкова невъзможно, колкото и да ти се струва. Защо според теб чрез религията хилядолетия наред се е твърдяло с такава упоритост, че извънземни няма, но пък съществува невидим белобрад старец, който гледа на няколко милиарда телевизора какво прави всеки? И всеки, който сподели, че вярва в извънземни и НЛО-та с извънземен произход е заклеймяван като хахо, но дори за момент вярващите в невидимият мъдър дядо не считат своето убеждение в това като форма на лудост?...
Както и да е, леко се поотдалечих от това, което тръгнах да ти казвам за егрегорите, но така сякаш е по-добре. Стъпка по стъпка. Надявам се нещата, които съм изчел по темата действително да ти ги смилям добре, че да не ме помислиш за много луд. 8-)
Та за егрегорите, опитвайки се да ти го обобщя най-семпло, това са оръжия в мисъл-форма (както се изразих). Те са т.н. Негативна енергия. Тя е всичко, което ни дърпа назад като вид с цел да продължаваме да тъпчем на едно място и да бъдем по-лесно управляеми, приемайки експериментите, които Рептилиите си правят с нас като съвсем естествен процес. Религията, наред с парите са едни от най-мощните егрегори, които са ни познати. :) Най-мощните оръжия в ръцете на гадните гущери! Всички народи ги издигат в култ. Независимо дали народите са атеистични по идеология. Например в Китай, където материалното е в култ благодарение на думите на Дън Сяопин, лидер на Китайската народна република от края на 1970-те до началото на 1990-те. "To get rich is glorious./ да станеш богат е страхотно" http://www.brainyquote.com/quotes/authors/d/deng_xiaoping.html сега целият китайки народ е най-големият роб и жертва на стремежът към капитал и пари, използван най-лесно за едни от най-жестоките почви за експерименти с човечеството в днешно време. http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D1%8A%D0%BD_%D0%A1%D1%8F%D0%BE%D0%BF%D0%B8% D0%BD Ето ти и за Дън Сяопин. Не че информацията за него в wikipedia е много достоверна, но има много интересни факти около самият него. Трябва малко да се позъдлбочиш по история. Този човек се появява от никъде и става лидер на най-огромният народ на света и то без традиционна революция. Просто се качва на трона от никъде и преобръща историята. Акцентирам върху другото, което казва "един Китай с два строя" и то действително се случва от раз. Как се е възкачил на върха на партията просто ей така при условие, че е имал такива невъзможни за Марксистката и Маоистката идеология идеи. Пазарна икономика в държава с мераци за истински комунистически строй? Моля? И това става току така, завой на 180 градуса и то без кръвпороливни революции? По изкачването му в стълбицата на партията докато стигне този пост, все ще е можело някой да усети, че има подобни идеи, които коренно противоречат на идеологията, която трябва да споделя всеки нейн член. Но ето, че той идва от някъде и променя събитията на световната сцена. Явно е имало сили, които са му помогнали. А представи си каква власт имат въпросните сили, за да могат да дърпат конците дори на една толкова мощна държава като Китай? Нарочно не тръгвам с типичните примери за САЩ. Да видиш, че конспирацията и контрола се осъществява навсякъде. А към примера за Дън Сяопин, ми това ако не e засилване на егрегора на парите, да накара милиарден народ да се движи на принципа "To get rich is glorious." здраве му кажи...
Малко се поотклоних, а и изморих за тази вечер, но ако имаш още въпроси, давай! Ще си ги разясняваме заедно до колкото можем. Аз не бягам от отговори. Също така не говоря по определена доктрина, например Библията, за това надявам се да не се опитваш в дискусията ни да не се заформи някакъв излишен спор ами по възможност да е на принципа "въпроси-отговори". Разбирасе, че не знам всичко. Търпя критика и не казвам ""истината" ще Ви направи свободни". Може да съм много далеч от истината. Но е хубаво човек да се запознава с всички възможни хипотези и теории. 8-)
п.п. Моите изтоници - книги и интернет. 8-) Призовавам всеки да търси допълнително. 8-)
playboyche
03-14-2010, 14:41
НЕ вярвам в този Бог, който всички ми го хвалят, но съм сигурна, че има някаква сила(независимо дали тя е природна или не).
На тези "силно вярващите" в библейския ви Бог, ще ви кажа да прочетете историята на Библията( защото и тя, като всяко нещо си има история) и после ще си говорим доколко вярна е цялата тази история. И най - важното, което изисква най - малко усилия... отворете си очите, излезте от този транс, който са ви набили в главите подкупните "служители на Бога" и се огледайте около вас. Замислете се в дълбочина по свой начин, а не само от това което се прочели или което ви е казано...и тогава ще можете да изкажете СВОЕТО мнение, а не да се аргументирате с един и същи простотии..
Да и тази сила се нарича ЧОВЕК !! аз вярвам в това което виждам ... има бог той е създал всичко - ОК .. а кой е създал Бог ???
HRaBr0TyYKeBaPcHe
03-14-2010, 16:36
Филмът се казва "They Live". Не знам къде ще го дириш, единствено в замундата го открих, но все пак късмет! За всеки случай ако не го гледаш ти дадох и откъс.
@Гандалф, рискувах да те объркам защото интерпретирах метафорично някои от нещата в това, което казах като например "негативна енергия" с цел да сдъвча информацията и да я направя възможно по-смилаема като за човек, който тепърва се запознава с нея. Сега пак ще се опитам да го направя, но задълбочавайки малко повече върху подробностите, които те заинтересуваха, за което се и радвам.
Така наречената от мен "негативна енергия" представляват егрегорите. Чети внимателно, не искам да спорим като теисти, защото ще рискуваме да минем много над летвата на всичките си възприятия и да тъпчем на едно място. Науката все още не е в състояние да обясни много от нещата, които произтичат в природата, ала факт е, че всичко има своето значение за произтичащите процеси около нас. Така, навлизам малко в езотериката, надявам се това да не те притеснява. Егрегор означава мисъл-форма, създадена от няколко души (или от един, стига мисълта му да е достатъчно концентрирана). Благодарение на тази мисъл-форма, се предизвиква целият поток от събития и чрез различни способи той може да бъде овладян и контролиран по удобен за определени интереси начин. Разбирай го метафорично, тази мисъл-форма е нещо като семената, които предстои да покълнат. Колкото повече дадени хора мислят за нещо, толкова по-вероятно е то да се материализира. Да вземем например отмъщението, първо то е мисъл-форма, фантазираш как ще убиеш учителят си по математика, съучениците ти си мислят за същото, накрая някой проговаря, обединявате се и правите заговор, материализирате фантазията си как го душите с кабел и ето, че едно прекрасно междучасие се случва точно това. Такъв е и принципът на егрегорите, те са форма на негативната енергия, действат точно както го описа, чрез произтичащите в мозъка химични реакции способстващи да обличат емоциите в мисли, които имат форма. Тоест почвата за произтичането на негативна енергия не е илюзорно, а реално. Всичко е в мозъка ти. Но влгагайки емоция и неистово желание за нещо, ти много лесно можеш да бъдеш подчинен и на негативна енергия. В случаят въпросната енергия е негативна за теб, но за тези същества, Рептилиите, е позитивна. Да съкратя нещата съвсем и да ги сведа отново до пример. Парите. Те са твоят Бог, те са Бог на всички. Мечтаеш си да имаш пари, защото от тях произтичат благата - всичките ти права могат да се купят - правото да имаш жилище, нова кола, дрехи, храна. Нямаш безплатно право. В мислите си правото ни на живот си го откупуваме чрез пари, всичките ни стремежи са насочени към капитала, той ще ни направи свободни. И действително, парите се превръщат в егрегор, влагайки всичките си емоции и неистовото си желание да изкараме пари, ние ги превръщаме в егрегор. Сякаш хората никога не са били свободни без тях, но това го забравяме. Те се превръщат в средство за универсален контрол над свободата на хората. А тези същества се хранят от въпросният егрегор. Тази мисъл-форма, караща ни да издигаме материалното в култ, е храна за ТЯХ защото сме в състояние на постоянно неосъзнато робство. Постоянно сме подчинени, а по този начин те могат да правят каквито си искат експерименти с нас, свободни от това да им търсим сметка, заети единствено в изкуствено клутивирания от масите всеобщ стремеж към издигането на материалното в култ, вместо от одавна забравеният начин на живот в хармония с природата. Тук мога да ти сложа безброй много примери за това как унищожаваме своята планета и то не в името на прогреса, а името на играчките и залъгалките. За да осъществяват своите експерименти, а те си имат своята цел и предназначение за тяхната цивилизация и съвсем не са безразброни, те поддържат връзка с елитът от представители на нашата цивилизация, който стои малко под тях в пирамидата, за която ти говорих в предишния си пост. Един вид образно казано елиът е продал душите си на дявола в замяна на много привилегии. Рептилиите от одавна имат пръст в назначаването на властимащите на тази планета, давайки им достъп до знания за осъществяване на контрол над масите в замяна на тяхната преданост в плана им за експерименти над човешката раса. Не биха могли да ги правят ако нямат съмишленици сред представителите на нашият вид или т.н. Илюминати, просветените избраници, които да работят в името на този план. Нещо като сключване на сделка с дявола се получава. Действаш срещу своя собствен вид в името на лично благоденствие. И това е така, замисли се. От край време целта на властта е била единствено самата власт. За толкова хилядолетия история човечество сякаш не добива никаква мъдрост. Все сме контролирани от ниски страсти въпреки уж твърденията, че сме "разумни". Ако бяхме толкова разумен вид съобразно възможностите на капацитета на собствените си черепни кутии, от дълбока древност щяхме да сме развили чувство за самосъхранение на вида си. Вместо на това продължаваме да тъпчем на едно място с войни, агресия и прочее. Замисли се, че действително е възможно да сме част от експеримент, за чиито параметри имаме все още твърде слабо въображение дори, за да го проумеем. Това не е бягство от реалността и прехвърляне на отговорност за глупостта на собствения си вид на причината, че зад всичко това стоят извънземни. За това ти и дадох този линк към филма "They Live", за да можеш да си представиш, че това не е чак толкова невъзможно, колкото и да ти се струва. Защо според теб чрез религията хилядолетия наред се е твърдяло с такава упоритост, че извънземни няма, но пък съществува невидим белобрад старец, който гледа на няколко милиарда телевизора какво прави всеки? И всеки, който сподели, че вярва в извънземни и НЛО-та с извънземен произход е заклеймяван като хахо, но дори за момент вярващите в невидимият мъдър дядо не считат своето убеждение в това като форма на лудост?...
Както и да е, леко се поотдалечих от това, което тръгнах да ти казвам за егрегорите, но така сякаш е по-добре. Стъпка по стъпка. Надявам се нещата, които съм изчел по темата действително да ти ги смилям добре, че да не ме помислиш за много луд. 8-)
Та за егрегорите, опитвайки се да ти го обобщя най-семпло, това са оръжия в мисъл-форма (както се изразих). Те са т.н. Негативна енергия. Тя е всичко, което ни дърпа назад като вид с цел да продължаваме да тъпчем на едно място и да бъдем по-лесно управляеми, приемайки експериментите, които Рептилиите си правят с нас като съвсем естествен процес. Религията, наред с парите са едни от най-мощните егрегори, които са ни познати. :) Най-мощните оръжия в ръцете на гадните гущери! Всички народи ги издигат в култ. Независимо дали народите са атеистични по идеология. Например в Китай, където материалното е в култ благодарение на думите на Дън Сяопин, лидер на Китайската народна република от края на 1970-те до началото на 1990-те. "To get rich is glorious./ да станеш богат е страхотно" http://www.brainyquote.com/quotes/authors/d/deng_xiaoping.html сега целият китайки народ е най-големият роб и жертва на стремежът към капитал и пари, използван най-лесно за едни от най-жестоките почви за експерименти с човечеството в днешно време. http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D1%8A%D0%BD_%D0%A1%D1%8F%D0%BE%D0%BF%D0%B8% D0%BD Ето ти и за Дън Сяопин. Не че информацията за него в wikipedia е много достоверна, но има много интересни факти около самият него. Трябва малко да се позъдлбочиш по история. Този човек се появява от никъде и става лидер на най-огромният народ на света и то без традиционна революция. Просто се качва на трона от никъде и преобръща историята. Акцентирам върху другото, което казва "един Китай с два строя" и то действително се случва от раз. Как се е възкачил на върха на партията просто ей така при условие, че е имал такива невъзможни за Марксистката и Маоистката идеология идеи. Пазарна икономика в държава с мераци за истински комунистически строй? Моля? И това става току така, завой на 180 градуса и то без кръвпороливни революции? По изкачването му в стълбицата на партията докато стигне този пост, все ще е можело някой да усети, че има подобни идеи, които коренно противоречат на идеологията, която трябва да споделя всеки нейн член. Но ето, че той идва от някъде и променя събитията на световната сцена. Явно е имало сили, които са му помогнали. А представи си каква власт имат въпросните сили, за да могат да дърпат конците дори на една толкова мощна държава като Китай? Нарочно не тръгвам с типичните примери за САЩ. Да видиш, че конспирацията и контрола се осъществява навсякъде. А към примера за Дън Сяопин, ми това ако не e засилване на егрегора на парите, да накара милиарден народ да се движи на принципа "To get rich is glorious." здраве му кажи...
Малко се поотклоних, а и изморих за тази вечер, но ако имаш още въпроси, давай! Ще си ги разясняваме заедно до колкото можем. Аз не бягам от отговори. Също така не говоря по определена доктрина, например Библията, за това надявам се да не се опитваш в дискусията ни да не се заформи някакъв излишен спор ами по възможност да е на принципа "въпроси-отговори". Разбирасе, че не знам всичко. Търпя критика и не казвам ""истината" ще Ви направи свободни". Може да съм много далеч от истината. Но е хубаво човек да се запознава с всички възможни хипотези и теории. 8-)
п.п. Моите изтоници - книги и интернет. 8-) Призовавам всеки да търси допълнително. 8-)
Отново Браво!!!Много точно.
Наистина нищо не е случайно.Всично се управлява от определени "същества". :)
pagoschee
03-19-2010, 16:43
Има Бог или поне ФИЛОСОФИЯТА ме довежда до това мое мнение,защото тезата за ''човека произлязъл от маймуната'' ми е бая смешна.А и да сме произлезнали от тези животни от къде се е появила Вселената?Звездите?И така нататък,просто си има едно обяснение > ТОЙ ! :)
gandalfepi4
03-19-2010, 18:53
Има Бог или поне ФИЛОСОФИЯТА ме довежда до това мое мнение,защото тезата за ''човека произлязъл от маймуната'' ми е бая смешна.А и да сме произлезнали от тези животни от къде се е появила Вселената?Звездите?И така нататък,просто си има едно обяснение > ТОЙ ! :)
ФИЛОСОФИЯТА а? а защо не ТЯ вместо ТОЙ? не може ли да е ТО? не си ли си направила труда поне да погледнеш истински философски трактати, за да се пообразоваш малко в тази област първо? доста философи СА атеисти, а да не говорим за Епикур който "философски" оборва съществуването на добър бог :?
и като казваш, че ти се вижда смешна тезата, че сме произлезли от маймуни не мислиш ли че обиждаш десетилетия на труд, мислене и "бъхтане" от страна на разни хорица, за да можеш ти(да ТИ) да знаеш малко повече? не мислиш ли, че е малко арогантно с лека ръка да отричаш космологията, физиката, археологията, биологията и химията. на мен пък ми звучи доста нелепо да живеем на една сфера без да падаме долу, ама като е доказано, че е така си мълча.
не те упреквам, но тава наистина е и арогантно и глупаво. ако желаеш мога да ти предоставя видео материал който за 10 минути да ти докаже човешката еволюция, сминков който в 10-ина снимки да ти докаже еволюцията по принцип и писмен, който ще бъде... ами дългичък 8-)
ако искаш да отричаш мненията на висшите мозъци на нашата цивилизация поне научи нещо колкото да им стъпиш на малкия пръст и тогава прави такива изказвания :)
еволюцията е факт, който е неотречим. абиогенезиса е теория, но доста възможа такава, тъй като е бил пресъздаван. има и доста стабилни хипотези за големия взрив. мога да дам купища разнородни доказателства за тях. никога не забравяйте, че преди 6-7 000 години 100% от хората са смятали, че живеем на някаква пица. :D
и прашинката знание е по-силна от планини от предположения и "логика"
HRaBr0TyYKeBaPcHe
03-19-2010, 20:35
Научно доказано е, че хората които са атеисти са с по-висок IQ.А по мнението ти съдя, че ти не си в тази група.Та Бог не е ТОЙ, Бог не е нито жена, нито мъж.И също така Бог създава(по думите на Библията, които най-вероятно не са верни) само земята и тварите които я обитават, а не вселената(която не е 1, а са мн повече), звездите и тн.А еволюцията е факт.Няма какво да го обсъждаме, но дали човек е произлязъл от маймуната не е ясно все още.И всъщност кой е създал Бог, според вярващите???
pagoschee
03-20-2010, 06:13
Научно доказано е, че хората които са атеисти са с по-висок IQ.А по мнението ти съдя, че ти не си в тази група.Та Бог не е ТОЙ, Бог не е нито жена, нито мъж.И също така Бог създава(по думите на Библията, които най-вероятно не са верни) само земята и тварите които я обитават, а не вселената(която не е 1, а са мн повече), звездите и тн.А еволюцията е факт.Няма какво да го обсъждаме, но дали човек е произлязъл от маймуната не е ясно все още.И всъщност кой е създал Бог, според вярващите???
На много въпроси не може да се намери отговор,аз отговорих това,което мисля,а не да се водя по библии и тем подобни. :)
HRaBr0TyYKeBaPcHe
03-20-2010, 20:30
На много въпроси не може да се намери отговор,аз отговорих това,което мисля,а не да се водя по библии и тем подобни. :)
Е как???Бог от къде е??Тфа че някой то го е казал и айде на сляпо да се вярва.Не е тфоя философия тфа.А за кфи въпроси става на въпрос :?
SolusChristus
03-20-2010, 22:20
Храбротукебапче, само от ника ти губиш всякаква интелектуална тежест.
HRaBr0TyYKeBaPcHe
03-20-2010, 23:05
Храбротукебапче, само от ника ти губиш всякаква интелектуална тежест.
Ника не е от значение.Аз бих казал същото за тфоя.Че някое лапе да се направи на тежкар и айде нещо на английски което не разбира.Не съди за 1 книга по корицата.
А защо всъщност ме нападна така :?
SolusChristus
03-21-2010, 06:20
Че някое лапе да се направи на тежкар и айде нещо на английски което не разбира.
:lol:
http://en.wikipedia.org/wiki/Five_solas
HRaBr0TyYKeBaPcHe
03-21-2010, 17:52
Че някое лапе да се направи на тежкар и айде нещо на английски което не разбира.
:lol:
http://en.wikipedia.org/wiki/Five_solas
Казах примерно. 8)
Твърдо не вярвам.Да речем, че просто нямам намерението да съм като всички останали промити фанатични мозъци :)
Напоследък ми се въртят някакви странни мисли в главата за Бог когато гледам хората.Но понякога се замислям изобщо има ли такова нещо като него?Точния ми въпрос е вярвате ли в Бог? :)
Вярвам, колкото вярвам в Червената шапчица или в Питър Пан...Т.е. Бог е една художествена измислица, митология.
HRaBr0TyYKeBaPcHe
03-28-2010, 13:08
Вярвам, колкото вярвам в Червената шапчица или в Питър Пан...Т.е. Бог е една художествена измислица, митология.
Еми да.Може и така да се каже :)
Kpuculove
03-31-2010, 16:54
Категорично да...
betterman
04-02-2010, 00:59
Да... Вярвам в космичния закон... :---) :---)
Напоследък започнаха да ми се случват и лоши неща, за които любимите ми хора ми простиха, а не биваше.В миналата седмица щеше да ме бутне автобус, но обувките ми се развързаха и аз застанах да се завържа и, ако не бях сега нямаше да пиша.Изневерих (за което съжелювам изключително много) на милото, но тя ми прости въпреки, че е много ревнива.Започнаха да ми се случват още по-странни неща и имам чувството, че някой започва да ми помага и,че не съм сам.И все пак мисля, че още в древността хората са правили така:
Преписвали са природните бедствия и т.н, които не са могли да си обясняят на "Боговете".Така това нещо се носи от много години,но хората са наивни (прекалено наивни).И както и да е започнах да вярвам по малко :)
Напоследък започнаха да ми се случват и лоши неща, за които любимите ми хора ми простиха, а не биваше.В миналата седмица щеше да ме бутне автобус, но обувките ми се развързаха и аз застанах да се завържа и, ако не бях сега нямаше да пиша.Изневерих (за което съжелювам изключително много) на милото, но тя ми прости въпреки, че е много ревнива.Започнаха да ми се случват още по-странни неща и имам чувството, че някой започва да ми помага и,че не съм сам.И все пак мисля, че още в древността хората са правили така:
Преписвали са природните бедствия и т.н, които не са могли да си обясняят на "Боговете".Така това нещо се носи от много години,но хората са наивни (прекалено наивни).И както и да е започнах да вярвам по малко :)
И в какво вярваш? Първо - ВСЕКИ ДЕН до сега не те е блъскал автобус. Просто траекториите ви не са се пресичали по едно и също време. Независимо дали е, щото си закъснял с 5 секунди да излезнеш от вас или щото ти се е развързала обувката...
Способността да прощаваш не е толкова свързана с ревнуването. А и най-ревнивият човек може да прости. Може да си има мотиви от сто различни сорта. Така че и в това няма нищо мистично.
Тъй че не виждам смисъл от мистицизъм.
janesplinters
04-18-2010, 14:37
Вярвам, че всеки е Бог на своя свят
raliichkaa
04-18-2010, 18:17
абе да май :)
I believe in Jesus! :smt007
По-ясно от това едва ли може да се каже. Не вярвам в Бог. Вярвам единствено в себе си. ЗА мен само АЗ мога да променя нещата и никой друг не може да ме контролира. Вярвам в науката и в доказанато. Бог е създаден преди милиони години от хората, които не могли да си обяснят какви са онези цветни лентички в небето след дъжд и онова голяяямооо огнено кълбо. Сега вече има обяснение дори и за създаването на вселената, за еволюцията на човека и Бог става лееееко излишен.
Не че имам нещо против религията, ама точно човешката еволюция и създаването на Вселената са сууупер недоказани.. :)
gandalfepi4
04-23-2010, 14:48
Не че имам нещо против религията, ама точно човешката еволюция и създаването на Вселената са сууупер недоказани.. :)
прав си като казваш че около космологията и астро-физиката като цяло има доста мътни и недоказани неща, те все още едва прохождат.
но специално еволюцията е 99% сигурна. ето ти малко информация, мисля че ако можеш да ѝ отделиш 5-6 минути ще ти се изяснят много неща (ако си заинтересован де)
http://talkorigins.org/faqs/comdesc/ това е хубав сайт, който винаги се аргументира и дава изворите за информацията която предоставя, нещо като уикипедия ама посветено само на еволюцията, има си даже и търсачка за конкретни въпроси
http://www.youtube.com/user/donexodus2?blend=2&ob=4#p/search
тоя канал е пълен с клипчета посветени на еволюцията, само си избери
мога да дам още тонове ако искаш само пиши
Да се поправя имах предвид "Не че имам нещо против науката", объркал съм се 8-) ^^
И нарочно казах 'човешката еволюция', щото за нея постоянно се откриват нови и нови дупки и противоречия и нещата там изобщо не са ясни...за животинската иначе съм съгласен, че си е кажи-речи напълно доказана :)
gandalfepi4
04-23-2010, 20:42
^ ААААААААААААААААААААААААа ааааааааааааааааааааааааа аа... схванах
аммм, какви "дупки"? би ми било много приятно ако се сещаш за такива и ги споделиш с мен, темата ми е била интересна винаги.
а щом сакаш човешката еволюция на http://talkorigins.org/faqs/homs/
Имах една книжка в която пишеха доста интересни неща, ама сега не знам къде е, ще я потърся утре и ще пиша ако я намеря :)
anonymous682486
05-07-2010, 14:09
стига сте праили на интересни Бог е природа же малоумници :-o :-o :-o :-o
gandalfepi4
05-07-2010, 15:43
и защо по-точно да сме малоумници стефчо?
anonymous682486
05-07-2010, 18:37
и защо по-точно да сме малоумници стефчо?
де да знам :D :D :D :D :D
gandalfepi4
05-07-2010, 19:08
мале толкова ме изкефи тоя отговор :grin: даже не знам що :D
AutomatiC
05-09-2010, 17:14
вярвам че има някаква висша сила
не но имам уважение към традициите и "него", колкото и да не съществува той.
BadBadGirl
05-11-2010, 07:30
Вярвам!
venezia42
12-26-2010, 11:20
ИМА НЕЩО.ВЕДНЪЖ МИ СЕ СЛУЧИ НЕЩО ТОЛКОВА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО И НЕВЕРОЯТНО ЧЕ НЯМА "реално" ОБЯСНЕНИЕ.СИГУРНА СЪМ ЧЕ ИМА ВИСША СИЛА ЕНЕРГИЯ КАКТО ИСКАТЕ Я НАРЕЧЕТЕ НО ИМА НЕЩО.В НАЧАЛОТО И АЗ НЕВЯРВАХ МНОГО МНОГО ДОКАТО.........ПРОСТО НЕЗНАЕТЕ КАКВО МИ СЕ СЛУЧИ ВСЕКИ ПЪТ КАТО ДОРИ СИ ПОМИСЛАМ ЗА СЛУЧКАТА МЕ ПОБИВАТ ТРЪПКИ.И ОТТОГАВА СЪМ СИГУРНА ,ЧЕ НЕ Е САМО ТОВА КОЕТО ВИЖДАМЕ.СЕГА НЯМА ДА МИ ПОВЯРВАТЕ ЗАЩОТО МНОГО ЧЕСТО ХОРАТА СИ ИЗМИСЛЯТ РАЗНИ ИСТОРИИКИ ОСОБЕННО ПО ИТЕРНЕТ ЗАТОВА АКО УСПЕЕТЕ НЯКОГА ДА ПРЕЖИВЕЕТЕ НЕЩО ПОДОБНО КАТО ТОВА КОЕТО ПРЕЖИВЯХ СЪМ СИГУРНА ЧА ЩЕ СИ ПРОМЕНИТЕ МНЕНИЕТО.
gandalfepi4
12-26-2010, 12:35
^ LSD is helluva drug
не но имам уважение към традициите и "него", колкото и да не съществува той.
Уважаваш нещо,което го няма?! лол :D
HRaBr0TyYKeBaPcHe
12-26-2010, 18:31
ИМА НЕЩО.ВЕДНЪЖ МИ СЕ СЛУЧИ НЕЩО ТОЛКОВА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО И НЕВЕРОЯТНО ЧЕ НЯМА "реално" ОБЯСНЕНИЕ.СИГУРНА СЪМ ЧЕ ИМА ВИСША СИЛА ЕНЕРГИЯ КАКТО ИСКАТЕ Я НАРЕЧЕТЕ НО ИМА НЕЩО.В НАЧАЛОТО И АЗ НЕВЯРВАХ МНОГО МНОГО ДОКАТО.........ПРОСТО НЕЗНАЕТЕ КАКВО МИ СЕ СЛУЧИ ВСЕКИ ПЪТ КАТО ДОРИ СИ ПОМИСЛАМ ЗА СЛУЧКАТА МЕ ПОБИВАТ ТРЪПКИ.И ОТТОГАВА СЪМ СИГУРНА ,ЧЕ НЕ Е САМО ТОВА КОЕТО ВИЖДАМЕ.СЕГА НЯМА ДА МИ ПОВЯРВАТЕ ЗАЩОТО МНОГО ЧЕСТО ХОРАТА СИ ИЗМИСЛЯТ РАЗНИ ИСТОРИИКИ ОСОБЕННО ПО ИТЕРНЕТ ЗАТОВА АКО УСПЕЕТЕ НЯКОГА ДА ПРЕЖИВЕЕТЕ НЕЩО ПОДОБНО КАТО ТОВА КОЕТО ПРЕЖИВЯХ СЪМ СИГУРНА ЧА ЩЕ СИ ПРОМЕНИТЕ МНЕНИЕТО.
Я обясни.
Nam3less3
01-02-2011, 14:19
Я обясни.Няма какво да обяснява. И аз съм преживявал доста подобни моменти, та подкрепям верността им.
Я обясни.Няма какво да обяснява. И аз съм преживявал доста подобни моменти, та подкрепям верността им.
Да ве и аз така...Не се надупчих с нож и още съм жив...Как става това незнам...Бог е намесен...
Nam3less3
01-03-2011, 12:43
Да ве и аз така...Не се надупчих с нож и още съм жив...Как става това незнам...Бог е намесен...Ето почваш да разбираш.
Да ве и аз така...Не се надупчих с нож и още съм жив...Как става това незнам...Бог е намесен...Ето почваш да разбираш.
Мммм...да...Бог е в сърцето ми...в стаята ми...в...кофата за боклука ми...
luda4et0o
01-03-2011, 21:28
Вие в кого вярвате не знам аз съм мюслюманин и вярвам в Аллах някои са написали че няма бог няма ад или рай всъщност има ад и рай и човек когато умре ще отиде в ада или в рая (те ще са хората които от сърце вярват в Аллах) хората които не вярват в Аллах и си мислят че всичко е наука да ми отговорят на въпроса.Вие които си мислете всичко е наука аре някой тогава да някои учени да създадат едно око само едно око със сигурност колкото и да се трудят нямьт да могат да създадат едно око. Ако още не ми повярвате заповядайте задайте ми въпроси ще ви отговоря.
питайте да ви покажа как в Корана не само в Корана но и в Хадисите се казва днешните научни открития.Не е казано кога ще стане а е казано че един ден ще се случи.Ако се доверявате в себе си и мислете че ще ме победите задайте въпросите си
NomNomNom
01-03-2011, 21:40
Вие в кого вярвате не знам аз съм мюслюманин и вярвам в Аллах някои са написали че няма бог няма ад или рай всъщност има ад и рай и човек когато умре ще отиде в ада или в рая (те ще са хората които от сърце вярват в Аллах) хората които не вярват в Аллах и си мислят че всичко е наука да ми отговорят на въпроса.Вие които си мислете всичко е наука аре някой тогава да някои учени да създадат едно око само едно око със сигурност колкото и да се трудят нямьт да могат да създадат едно око. Ако още не ми повярвате заповядайте задайте ми въпроси ще ви отговоря.
питайте да ви покажа как в Корана не само в Корана но и в Хадисите се казва днешните научни открития.Не е казано кога ще стане а е казано че един ден ще се случи.Ако се доверявате в себе си и мислете че ще ме победите задайте въпросите си
Задавам ти.
Що можете да чукате по няколко жени в харемите, а те нямат права ?
Спред религията искам да чуя.
Или не проповядва това?
gandalfepi4
01-03-2011, 21:56
Ако се доверявате в себе си и мислете че ще ме победите задайте въпросите си
защо в корана пише че земята е плоска?
не го казвам аз, казва го и корана, и хадисите и истинските вярващи:
http://www.youtube.com/watch?v=nPrEaFmtZww
http://www.answering-islam.org/Quran/Science/earth_flat.html
EDIT:
забравих да добавя, какво те кара да мислиш че вече няма направено око?
има.... отпреди две години
http://www.youtube.com/watch?v=DOLAYXzLWJs&feature=related
в момента правят и цяла ретина
http://www.youtube.com/watch?v=_m5FYOj6VUA&feature=related
....и работи всъщност. това е най-началния прототип
http://www.youtube.com/watch?v=_ZvxgOlkrjg
всъщност е толкова лесно да направиш око че може да се използва и зъб
http://www.youtube.com/watch?v=ga7apTYrLuc
но това е нищо - проблемът е че засега не можем да експериментираме много с хора. с мишки даже сме махнали цял мозък и сме го сложили в робот
http://www.youtube.com/watch?v=1QPiF4-iu6g&feature=related
можем да свържем жива материя с машина... това означава че можем да свържем с мозъците ни нещо стотици пъти по-добро от окото.
вече има камери които улавят целия спекър, а не само миниатюрната част която ние виждаме, камери без нашето "сляпо петно", камери които виждат по-далеч и се концентрират по бързо.
има такива в космоса бе мен, цялата планета виждаме с такова нещо.
имаме по-добър продукт от окото и можем да го свържем с мозъка функционално - това ще се имплементира когато (уви) са намерят достатъчно пари за проекти (кой ти работи безплатно) и когато се намерят достатъчно човешки доброволци (главната пречка)
но вече имаме възможността за това - задминали сме всеки бог
http://images0.memegenerator.net/ImageMacro/3781395/u-jelly.jpg
По скоро вярвам...
По някога не мога да си обесня някои неща които Бог е казал,ама сигурно си има причина..
И все пак,ако Бог наистина наказва.. всички сме прецакани :razz:
Я се здави с някой лют християнин да видим какво ще стане...
npp очаквам да се развихриш...
luda4et0o
01-04-2011, 21:14
Задавам ти.
Що можете да чукате по няколко жени в харемите, а те нямат права ?
Спред религията искам да чуя.
Или не проповядва това?
Кои те Кои викаш че нямат право искам пас да зададеш въпроса
luda4et0o
01-04-2011, 21:20
Според исляма можеш да се ожениш най-много с 4 жени.Ако се разведеш с една можеш да си вземеш друга.Но за да се ожениш за 4 жени трябва да можеш да се грижеш и за 4 те без да ги разделяш една от друга.Ако на едната си жена купиш къща трябва и на другите 3 да купиш къща.За да имаш 4 жени трябва да си много богат
luda4et0o
01-04-2011, 21:52
В корана пише че земята е във форма на сфера това е казано и от Мевляна Джалал ал-Дин Мухаммад Руми който и живял през 13 в. Вижти Мевляна Джалал ал-Дин Мухаммад Руми казва че земята е във форма на сфера. Ето да ви покажа че в Корана пише че земята е кръгла:
7. И земята разпростряхме, и положихме по нея непоклатими планини, и сторихме от нея да поникнат всякакви прекрасни видове.
"разпростряхме" значи където и да отидеш все гледаш земята разпростряна пред теб ако земята беше плоска тя щеше да има край а разпростряхне значи колкото и да вървиш земята няма да свърше защото е кръгла
Мевляна Джалал ал-Дин Мухаммад Руми казва това през 13 в. в Корана се казва още в 7 а хората го научават след като Колумб отркие Америка до тогава хората смятат че земята е плоска с някои изключения разбира се
luda4et0o
01-04-2011, 22:00
забравих да добавя, какво те кара да мислиш че вече няма направено око?
има.... отпреди две години
http://www.youtube.com/watch?v=DOLAYXzLWJs&feature=related
в момента правят и цяла ретина
http://www.youtube.com/watch?v=_m5FYOj6VUA&feature=related
....и работи всъщност. това е най-началния прототип
http://www.youtube.com/watch?v=_ZvxgOlkrjg
всъщност е толкова лесно да направиш око че може да се използва и зъб
http://www.youtube.com/watch?v=ga7apTYrLuc
но това е нищо - проблемът е че засега не можем да експериментираме много с хора. с мишки даже сме махнали цял мозък и сме го сложили в робот
http://www.youtube.com/watch?v=1QPiF4-iu6g&feature=related
можем да свържем жива материя с машина... това означава че можем да свържем с мозъците ни нещо стотици пъти по-добро от окото.
вече има камери които улавят целия спекър, а не само миниатюрната част която ние виждаме, камери без нашето "сляпо петно", камери които виждат по-далеч и се концентрират по бързо.
има такива в космоса бе мен, цялата планета виждаме с такова нещо.
имаме по-добър продукт от окото и можем да го свържем с мозъка функционално - това ще се имплементира когато (уви) са намерят достатъчно пари за проекти (кой ти работи безплатно) и когато се намерят достатъчно човешки доброволци (главната пречка)
но вече имаме възможността за това - задминали сме всеки бог
http://images0.memegenerator.net/ImageMacro/3781395/u-jelly.jpg[/quote]
сам казваш камери соето се свързват с мозъка знам ги тях ама да направят око които вместо сляпота да го сложат него а не някаква камера
Toчно т'ва е проблема,че хората започват да постигат това,което Бог е създал то за това ще ни истреби в блиските няколко години като въшки от тая земя.. найс а ? :razz:
Toчно т'ва е проблема,че хората започват да постигат това,което Бог е създал то за това ще ни истреби в блиските няколко години като въшки от тая земя.. найс а ? :razz:
И какво е създал Нищо Несъществуващия...
gandalfepi4
01-05-2011, 08:16
luda4et0o
първо - точно въпросния цитата потвърждава тезата че земята е плоска.
това означава думата в буквален превод - разстилам, както се разстилва тесто за пица. по тази причина и по-късно е използвана аналогия с килим.
боже колко си неук.
освен това според корана хомосексуалността е нещо което "никой вид не прави" и следователно мръсно - само дето се среща при бозайници, птици, риби, насекоми и вероятно влечуги но само за тях не съм 100% сигурен.
корана поддържа старата идея че мислиш със сърцето си - какво има да говорим?
пчелите ядът плодове.
слънцето е малко и залязва в някаква локва (и малко слънце, и плоска земя, и сфери които обикалят около нея)
слънцето обикаля около земята.
според аллах всички животни имат или 2 или 4 или 0 крака... забравяйки за факта че има животни с 8,6, 20 и тн.
долу са ми източниците.
и освен това само за твоя информация - испания годишно превежда повече научна литература отколкото целия ислямски свят за повече от 100, причината за това е че науката и исляма не са дружки. заради това и тези страни след ислямосването им стават едни от най-непродуктивните в това отношение.
освен това - окото Е камера - има леща, ретина, нерв - направили сме заместители на всички тези елементи и СМЕ ГИ ПОДОБРИЛИ.
ако те притеснява това че не са органични значи си идиот.
http://www.skepticsannotatedbible.com/quran/science/long.html
Nam3less3
01-05-2011, 08:32
корана поддържа старата идея че мислиш със сърцето си - какво има да говорим?
Това всички духовни учения го поддържат, и е вярно. Но не се има предвид анатомичния орган сърце. Корана да не е учебник по биология?
gandalfepi4
01-05-2011, 10:28
вярно а?
АРЕ ТОГАВА МИ КАЖИ КАК, МОЛЯ?!
толкова, толкова, толкова ми се иска да разбера защо.
имало хора, те се чудели откъде идват мислите, разбрали че като изпитват по-"големи" емоции сърцето бие учестено, решили че идват от там.
аре сега да ми се обясни какво толкова му е интересното на този мускул, моля
защо да е сърцето, а не бицепса или пикучния мехур?
какво му е толкова необикновеното на това сърце и защо да идват от там мислите, а не откъдето идват (мозъка, поне за мен)?
но, разбира се, не се разбира истинското сърце.
глупав атеист, разбира се метафоричното сърце!
онова сърце откъдето са идвали мислите когато са го мислели наистина!
:?
дори осъзнаваш ли колко си тъп, а?
това метафорично значение което атрибутираш на сърцето е възникнало когато хората са мислели че се използва за тази функция наистина (към 4-ти век пр.хр. ако не се лъжа)!
за тях не е било метафора, за тях е било факт!
но все пак за да не бъда глупав рационалист ще те изслушам.
кажи моля, защо функцията на даден орган (доста сложен при това) се атрибутира на друг (доста по-прост) и защо точно сърцето?
защо не далака примерно?
единственото по-странно нещо свързано със сърцето е тази стара заблуда - нито мисли идват от там, нито душата стои там, нито е незаменимо, нито е кой знае колко сложно.
защо да е метафора вместо истина и защо от всички органи точно този?
Nam3less3
01-05-2011, 11:21
На луд ли се правиш или не знаеш, че сърцето символизира любовта? Т.е. мислите трябва да произлизат от любов, а не да са свързани с омраза.
gandalfepi4
01-05-2011, 11:37
чакай, чакай.
питаш ме дали се правя на малоумен?
ТИ от всички хора????
вече имам пълно право да утилизирам каквито се сетя убиди по тебе.
приятелю, не знаеш ли че въпросната символика идва ТОЧНО от идеята че като изпитваш силни емоции ти се вдига пулса?
ако не знаеш, защо лъжеш?
казваш че мислите трябва да произлизат от сърцето/любов КОГАТО В ТЪПАТА ТИ БИБЛИЯ ПИШЕ ТОЧНО ОБРАТНОТО????????
"злите хора мислят със сърцата си"
как можеш с такава лекота да си изваждаш някакви лъжовни твърдения от задника?
АЗ бих се поколебал да лъжа така за библията.
http://en.wikipedia.org/wiki/Heart_%28symbol%29
обясни ми сега пак какво не разбирам в дълбокомислената символика
На луд ли се правиш или не знаеш, че сърцето символизира любовта? Т.е. мислите трябва да произлизат от любов, а не да са свързани с омраза.
Значи да слушаш сляпо нещо непонятно и вероятно несъществуващо....?
Дори черния дроб е по-важен орган...макари по-заменим...
Това са глупости....
Все едно да вярваш сляпо в напълно измислена, недоказана теория, че рептилите управляват света...
Все едно да вярваш сляпо в напълно измислена, недоказана теория, че рептилите управляват света...
Явно не занеш какво значи сляпо...
luda4et0o
01-05-2011, 19:59
Щом почнахте да говорите за сърцето и аз да продължа с тая тема хадис на пророка Мохаммед (с.а.в) гласи "В тялото (на човека) има едно парче месо, когато се подобри, цялото тяло се подобрява, а когато се поквари, цялото тяло се покварява. Да! Това е сърцето!”
luda4et0o
01-05-2011, 20:14
Ето ви един хадис от пророка Мохаммед (с.а.в) в който той предсказва че Истанбул(Константинопол) ще бъде превзет о мюслюманите
"Ще дойде денят, в който Константинопол ще бъде завладян. Колко честит е воинът, който ще го завземе, и колко честит е пълководецът, който ще го завземе!”[39] Това е казано в 7 век а Истанбул е превзет през 15 век 1453 година от Османската империя
Само аз ли мисля, че акаунта е фейк ?
luda4et0o
01-05-2011, 20:40
Думата разпростряхме е използвано много точно в айета ако имате други въпроси ако още не ми вярвате за исляма чакам ги
luda4et0o
01-05-2011, 20:48
Ако не ми вярвате потърсете сами в интернет и ще видете
gandalfepi4
01-06-2011, 08:43
Щом почнахте да говорите за сърцето и аз да продължа с тая тема хадис на пророка Мохаммед (с.а.в) гласи "В тялото (на човека) има едно парче месо, когато се подобри, цялото тяло се подобрява, а когато се поквари, цялото тяло се покварява. Да! Това е сърцето!”
значи по тази причина когато се махне сърцето и се сложи едно от тези
http://jgittle.files.wordpress.com/2008/01/artificialheart_zoom2.jpg
човек умира...
тоест
продължава да си живее както преди...?
хммм, интересното е че мохамед може и да е говорил и за бъбреците щото ефекта е същия като гореспоменатия... може и черния дроб?
както и да е, нека да поговорим за СПЕРМА!
http://www.youtube.com/watch?v=okIg5qSyPCo
дъм дъм дъм дъъъъм!
aaaand looki here at what I found:
1 Muslims claim, that a proof the Koran was from God, is that it contains scientifically accurate information about Embryology before man discovered it for himself. However, all the information in the Koran regarding Embryology is copied from three sources, 1. A Greek doctor named Galen, who lived of 150 AD. 2. A Jewish doctor named Samuel ha-Yehudi who lived 150 AD. 3. the Greek father of medicine Hippocrates who lived 400 BC. My question is: in light of the fact that all the information contained in the Koran was already in print by these three doctors, will you retract the argument on Embryology? If not, will you supply one detail revealed in the Koran about Embryology, that was not already revealed or that was new?
2 Muslims claim, that a proof that the Koran was from God is that it contains scientifically accurate information about Embryology, yet in 86:6-7 the Koran says, "man was created from ejected liquid- Proceeding from between the backbone and the ribs". This echoes the scientific error of Hippocrates who believed semen originates, from the brain down the spinal chord, before passing through the kidneys and finally out of the body. (Hippocratic Writings, Penguin Classics, 1983, p. 317) My question is: do you reject modern science and believe the Koran when it says sperm originates from the mid-gut section of a man's body.
hoooly crap! just look at those too:
1. Does the Qur’an define the word "Allah"? No.
2. Was the name "Allah" revealed for the first time in the Qur’an? No
3. Does the Qur’an assume that its readers have already heard of "Allah"? Yes
4. Should we look into pre-Islamic Arabian history to see who "Allah" was before Muhammad? Yes.
5. According to Muslim tradition, was Muhammad born into a Christian family and tribe? No
6. Was he born into a Jewish family or tribe? No
7. What religion was his family and tribe? Pagans
8. What was the name of his pagan father? Abdullah (Abd + Allah)
9. Did Muhammad participate in the pagan ceremonies of Mecca? Yes
10. Did the Arabs in pre-Islamic times worship 360 gods? Yes
11. Did the pagans Arabs worship the sun, moon and the stars? Yes
12. Did the Arabs built temples to the Moon-god? Yes
13. Did different Arab tribes give the Moon-god different names/titles? Yes
14. What were some of the names/titles? Sin, Hubul, Ilumquh, Al-ilah.
15. Was the title "al-ilah" (the god) used of the Moon-god? Yes
16. Was the word "Allah" derived from "al-ilah?" Yes
17. Was the pagan "Allah" a high god in a pantheon of deities? Yes.
18. Was he worshipped at the Kabah? Yes.
19. Was Allah only one of many Meccan gods? Yes
20. Did they place a statue of Hubul on top of the Kabah? Yes.
21. At that time was Hubul considered the Moon-god? Yes.
22. Was the Kabah thus the "house of the Moon-god"? Yes.
23. Did the name "Allah" eventually replace that of Hubul as the name of the Moon god? Yes.
24. Did they call the Kabah the "house of Allah"? Yes
25. Did the pagans develop religious rites in connection with the worship of their gods? Yes.
26. Did the pagans practice the Pilgrimage, the Fast of Ramadan, running around the Kabah seven times, kissing the black stone, shaving the head, animal sacrifices, running up and down two hills, throwing stones at the devil, snorting water in and out the nose, praying several times a day toward Mecca, giving alms, Friday prayers, etc.? Yes.
27. Did Muhammad command his followers to participate in these pagan ceremonies while the pagans were still in control of Mecca? Yes (Yusuf Ali, fn. 214, pg. 78).
28. Did Islam go on to adopt these pagan religious rites? Yes. (Yusuf Ali: fn. 223 pg. 80).
29. Were al-Lat, al-Uzza and Manat called "the daughters of Allah"? Yes.
30. Did the Qur’an at one point tell Muslims to worship al-Lat, al-Uzza and Manat? Yes. In Surah 53:19-20.
31. Have those verses been "abrogated" out of the present Qur’an? Yes.
32. What were they called? "The Satanic Verses." Yes.
33. Was the crescent moon an ancient pagan symbol of the Moon-god throughout the ancient world? Yes.
34. Was it the religious symbol of the Moon-god in Arabia? Yes
35. Were stars also used as pagan symbols of the daughers of Allah? Yes
36. Did the Jews or the Christians of Arabia use the crescent moon with several stars next to it as symbols of their faith? No
37. Did Islam adopt the pagan crescent moon and stars as it religious symbol? Yes.
38. As Islam developed over the centuries, did it adopt pagan names, pagan ceremonies, pagan temples and pagan symbols? Yes
39. Is it possible that most Muslims do not know the pagan sources of the symbols and rites of their own religion? Yes.
40. Are they shocked to find out the true sources of their ceremonies and stories? Yes
41. Can Islam be the religion of Abraham if it is derived from paganism? No
42. What then is Islam? A modern version of one of the ancient fertility cults.
43. Is the "Allah" of the Qur’an, the Christian God of Father, Son, and Holy Spirit? No
44. Do the Jews say that the Muslim "Allah" is their God too? No
45. Then whose god is Allah? Paganism
Упс! Ти май си езичник мен! Тц, тц, тц...
Ето ви един хадис от пророка Мохаммед (с.а.в) в който той предсказва че Истанбул(Константинопол) ще бъде превзет о мюслюманите
"Ще дойде денят, в който Константинопол ще бъде завладян. Колко честит е воинът, който ще го завземе, и колко честит е пълководецът, който ще го завземе!”[39] Това е казано в 7 век а Истанбул е превзет през 15 век 1453 година от Османската империя
Mисля, че всеки с малко акъл може да го каже това...Територия в близост с Ейди коя си държава ще има владение някога в/у тази територия...Не е гадателство, а логика...
luda4et0o
01-06-2011, 20:05
Бе сътворен от изтласкваща се вода,която излиза измежду гръбнака и ребрата. Ето така се казва в Корана аз ти доказвам всичко което ми казваш да спорим ли още Корана не е писан от Римски император като библията
luda4et0o
01-06-2011, 20:13
Колко честит е воинът, който ще го завземе, и колко честит е пълководецът, който ще го завземе. От това се разбира че Константинопол ще бъде превзет от Мюслюманите и това се случва. виж Османската империя тогава дори не е съществувала и тя идва почти от Централна Азия и превзема територии да Виена
Бе сътворен от изтласкваща се вода,която излиза измежду гръбнака и ребрата. Ето така се казва в Корана аз ти доказвам всичко което ми казваш да спорим ли още Корана не е писан от Римски император като библията
Е да не мислиш, че Корана е писан от Алах?Не, че защитавам Библията...
А и ти казах....логика му е майката...
gandalfepi4
01-06-2011, 20:24
значи според тебе спермата идва от това място?
case closed
Nam3less3
01-06-2011, 20:35
Какво трябва да направя, за да ида в рая(според Корана)? И вярно ли е, че там ще ме чакат девици? А ако съм жена, вместо девици какво ще има?
Какво трябва да направя, за да ида в рая(според Корана)? И вярно ли е, че там ще ме чакат девици? А ако съм жена, вместо девици какво ще има?
"Раят е място, където всеки вярващ ще получи награди, които човекът от тази реалност не би могъл да си представи. В Корана се споменават реки от мляко, мед и вино, което е сладко само като образно сравнение, за да добие човек някаква представа за прелестите там. Казва се, че там има неща, които окото не е виждало, т.е те са необясними за нас.
В Рая не се прави разлика между мъже и жени (както не се прави и тук), но както на земята, така и там двата пола ще са равни пред наградата, но ще се радват на различни неща. Колкото до плътските удоволствия - това също е образно сравнение и не бива да се възприема буквално, защото както вече бе споменато - там няма да има плът в тази форма, в която ние я познаваме. Раят е съвсем друго измерение, което няма нищо общо със земния живот.
Най - голямата награда за хората там (без значение мъже или жени) е тази, че ще видят Аллах.
Конкретно за жените в хадиси се споменава, че ще са прелестни, а в друг хадис се казва, че само връхната дреха на жената ще е толкова красива, че засенчава цялата земя и всичко красиво в нея. "
Въпросите бяха интересни и затова потърсих в нета. Директна копи паста от някакъв форум.
"Раят е място, където всеки вярващ ще получи награди, които човекът от тази реалност не би могъл да си представи. В Корана се споменават реки от мляко, мед и вино, което е сладко само като образно сравнение, за да добие човек някаква представа за прелестите там. Казва се, че там има неща, които окото не е виждало, т.е те са необясними за нас.
В Рая не се прави разлика между мъже и жени (както не се прави и тук), но както на земята, така и там двата пола ще са равни пред наградата, но ще се радват на различни неща. Колкото до плътските удоволствия - това също е образно сравнение и не бива да се възприема буквално, защото както вече бе споменато - там няма да има плът в тази форма, в която ние я познаваме. Раят е съвсем друго измерение, което няма нищо общо със земния живот.
Най - голямата награда за хората там (без значение мъже или жени) е тази, че ще видят Аллах.
Конкретно за жените в хадиси се споменава, че ще са прелестни, а в друг хадис се казва, че само връхната дреха на жената ще е толкова красива, че засенчава цялата земя и всичко красиво в нея. "
Въпросите бяха интересни и затова потърсих в нета. Директна копи паста от някакъв форум.
Това е само разказ от 1001 нощи...
luda4et0o
01-07-2011, 11:29
Според Корана трябва да си мюслюманин и да изпълняваш 5 те стълба на исляма
1. Засвидетелстването на Вярата (Шахада)
2. Молитвата (Намаз)
3. Даване на милостинята зекят
4. Говеенето през месец Рамадан
5. Поклонението Хадж
luda4et0o
01-07-2011, 11:37
Вярно е това което казва витс за девиците ощи се казва че ти ще гледат само в очите ти и ще ти обслужват
gandalfepi4
01-07-2011, 12:44
Вярно е това което казва витс за девиците ощи се казва че ти ще гледат само в очите ти и ще ти обслужват
и ти става пишката нали?
толкова сте тъпи вие мюсюлманите - просто сте си преписали корана от библията и се правите на много умни като сте допуснали толкова грешки:
адам яде от дървото на безсъртието и силата вместо от дървото на знанието и като резултат става умен но си остава смъртен. поне да бяхте копирали правилно от кое дърво е ял, тъпаци.
пчелите ядели плодове, животните имали 0/2/4 крака, слънцето залязвало в блато, спермата се продуцирала някъде от гръдния кош (и сам го пишеш и не засичаш какво куца, залагам си и трите тестиса че си на 11) и после твърдите че корана е пълен с предсказания за всичките модерни открития, въпреки че мюсюлмани нито са стъпвали на луната, нито са направили автомобила, или самолета, или електричеството, или някакви лекарства по-важни (пеницилин примерно), нито някакви медицински открития други, нито технологични или физични и тн.
само си стоите в някакви градове от глина, режете си пишките за бога и се биете в гърдите колко сте напред.
срам, позор и смях
точно вие сте трагикомедията на религиозния свят ама не го разбирате
какво да се очаква от хора които изпадат в екстаз от косъм от брадата на мохамед все пак
http://cdn.wn.com/pd/1c/cf/8baca3373bfa3b35cc69714fdc2a_grande.jpg
Абе арабите са открили и предали доста неща...Е те са нищо в сравнение с европейците например...
gandalfepi4
01-07-2011, 15:49
Абе арабите са открили и предали доста неща...Е те са нищо в сравнение с европейците например...
не отричам, само че съм сравнително убеден че ислямът е леееко след въпросните неща.
по-скоро ми се струва че ако не беше ставал щяха да са ебахти научната, културна и технологична сила вместо тъпите пустинни диваци които са днес и които ако нямаха нефт щяха да са изчезнали до сега.
Nam3less3
01-07-2011, 16:03
Мюсюлманите са на това ниво, на което са били християните преди 700 години(религиозни войни и прочие глупости). А мюсюлманството е 700 години по-старо от християнството. Т.е. виждаме, че с векове е изостанало съзнанието на хората от строгите ислямски държави, където убиват публично с камъни.
По развитие са още в средновековието.
Мюсюлманите са на това ниво, на което са били християните преди 700 години(религиозни войни и прочие глупости). А мюсюлманството е 700 години по-старо от християнството. Т.е. виждаме, че с векове е изостанало съзнанието на хората от строгите ислямски държави, където убиват публично с камъни.
Не е точно така...Има държави с мюсюлманско население по-развити(според човешките представи и възгледи) от България например...
Nam3less3
01-07-2011, 16:15
Не е точно така...Има държави с мюсюлманско население по-развити(според човешките представи и възгледи) от България например...Всичко има. Сравни примерно западноевропейците с иранците, аз за такова нещо говоря. А иначе кои са тия страни за които ти говориш?
Не е точно така...Има държави с мюсюлманско население по-развити(според човешките представи и възгледи) от България например...Всичко има. Сравни примерно западноевропейците с иранците, аз за такова нещо говоря. А иначе кои са тия страни за които ти говориш?
Еми има местности в Обединените Арабски Емирства(в които туризма е много развит например)....Дубай и тн...
Nam3less3
01-07-2011, 16:28
Еми има местности в Обединените Арабски Емирства(в които туризма е много развит например)....Дубай и тн...Заради петрола и т.н. Но иначе жените там май още ходят със забрадки, или има други нелепи забрани.
Еми има местности в Обединените Арабски Емирства(в които туризма е много развит например)....Дубай и тн...Заради петрола и т.н. Но иначе жените там май още ходят със забрадки, или има други нелепи забрани.
А поглеждал ли си от тяхна гледна точка?
За тях ние изглеждаме нелепо...Викат си - "Малеее тея са много прости...Всички жени ходят "голи", на показ....Да му се невиди, живеем в 21 век..."
Не, че ги защитавам де...
Nam3less3
01-07-2011, 16:41
А поглеждал ли си от тяхна гледна точка?
За тях ние изглеждаме нелепо...Викат си - "Малеее тея са много прости...Всички жени ходят "голи", на показ....Да му се невиди, живеем в 21 век..."
Не, че ги защитавам де...Поглеждал съм. Особено ми харесва гледната точка да те заровят и убият с камъни. То си личи кои държави са най-развитите като ниво на съзнание, човешки права, равноправие и т.н.
gandalfepi4
01-07-2011, 16:44
^ ех бе неймлес, нали сам каза че исляма е религия на мира и води до духовно усъвършенстване?
какво не им харесваш сега на религиозните практики
Nam3less3
01-07-2011, 16:49
^ ех бе неймлес, нали сам каза че исляма е религия на мира и води до духовно усъвършенстване?
какво не им харесваш сега на религиозните практикиЕ аз не критикувам исляма, а хората, които го използват за политически и т.н. цели.
какво не им харесваш сега на религиозните практикиЕ аз не критикувам исляма, а хората, които го използват за политически и т.н. цели.
Човек, много радваш...
gandalfepi4
01-07-2011, 18:23
МРЪСНИЦИ! прочели са на бедните, невинни хорица въпросната част от корана.
бати клоуна си
Nam3less3
01-07-2011, 18:31
:)
МРЪСНИЦИ! прочели са на бедните, невинни хорица въпросната част от корана.
бати клоуна си
Това мръсници за кои точно се отнася?
gandalfepi4
01-07-2011, 18:59
"хората, които го използват за политически и т.н. цели."
"хората, които го използват за политически и т.н. цели."
Еми то всичко се използва...за лична изгода....
MySelf97
01-09-2011, 20:07
Ммм...да!Но не вярвам в Рай,Ад,Иисус,Алах,Буда и компания...За мен това вече е измислено...
Вярвам чисто и просто в Бог...Вярвам че има някяква такава сила...,а дори и да няма,пак е полезно да вярваш в нещо,когато си се отчаял.Когато отправиш молитва,това някак ти носи успокоение.
Но да взема сега да вярвам,че Бог например ни е създал ей така,от нищото...За това вече си има научно обяснение.
Ммм...да!Но не вярвам в Рай,Ад,Иисус,Алах,Буда и компания...За мен това вече е измислено...
Вярвам чисто и просто в Бог...Вярвам че има някяква такава сила...,а дори и да няма,пак е полезно да вярваш в нещо,когато си се отчаял.Когато отправиш молитва,това някак ти носи успокоение.
Но да взема сега да вярвам,че Бог например ни е създал ей така,от нищото...За това вече си има научно обяснение.
Ти май не знаеш в какво вярваш...
И какво е научното обяснение за това как сме се появили...?
.. и въпреки всичко, има неща, чието обяснение не подлежи на научна обосновка ... тогава се появява Бог.
Да. Вярвам! :)
Nam3less3
01-10-2011, 15:26
.. и въпреки всичко, има неща, чието обяснение не подлежи на научна обосновка ... тогава се появява Бог.
Да. Вярвам! :)Вярата в Бог не трябва да произлиза от липсата на научни обяснения за нещо.
И кои са тези неща...?
Nam3less3
01-10-2011, 15:28
И кои са тези неща...?Ами никога не може да дадеш научно обяснение за началото на съществуването(било то и вечен кръговрат), изобщо никога не може да се докаже дали съществува Бог или не(тъй като вярата в Бог не трябва да е базирана на научни работи, той е отвъд предела на научните доказателства).
Да. Вярвам! :)Вярата в Бог не трябва да произлиза от липсата на научни обяснения за нещо.
Не казах, че това е основата на вярването ми , а беше като контра на твърението, че всичко си има научно обяснение.
Не разглежам Бог като материя , а напротив - не мисля, че трябва да се вярва в Бог, защото самия Бог е вяра.
Защо да не можеш да дадеш научно обяснение за началото на съществуването????
А и нали съм ти казвал за посветените?
А и няма нещо което да показва дори и малко, че има бог....
Nam3less3
01-10-2011, 15:49
Защо да не можеш да дадеш научно обяснение за началото на съществуването????
А и нали съм ти казвал за посветените?
А и няма нещо което да показва дори и малко, че има бог....В самият смисъл на понятието Бог се крие факта, че не може да се докаже че не съществува. Защото той е Бог - може да направи каквото си поиска, дори и някога да разберем и открием всичко, то Бог стои над тези неща.
Сетих се за един абзац, който наскоро четох някъде , потърсих го и ето :
Aко леля Матилда изпече един сладкиш и го предостави на анализ от водещи учени, химиците ще установят химичния състав, диетолозите ще посочат калорийната стойност, физиците ще анализират елементарните частици, от които е съставен, а математиците ще изчислят с уравнения тяхното поведение. Всички тези науки ще отговорят на въпроса КАК е направен сладкишът, но не и ЗАЩО. Само леля Матилда ще знае този отговор и ако тя не го разкрие, никакви научни анализи няма да помогнат особено.
Та никой не ми каза защо да не можем да дадем научно обяснение за началото на съществуватнето?
Та никой не ми каза защо да не можем да дадем научно обяснение за началото на съществуватнето?
От къде да знам :).
Той нали неймлеса нещо хъркаше....
Nam3less3
01-10-2011, 19:25
Той нали неймлеса нещо хъркаше....И да дадем, то това не означава, че няма Бог.
Еми то нищо не отрича феите....Ама това значи ли, че съществуват....Просто няма нещичо(дори) което да сочи, че бог съществува...
Nam3less3
01-10-2011, 19:29
Еми то нищо не отрича феите....Ама това значи ли, че съществуват....Просто няма нещичо(дори) което да сочи, че бог съществува...Има, но щом ти не го виждаш, това не означава че няма изобщо.
Еми то нищо не отрича феите....Ама това значи ли, че съществуват....Просто няма нещичо(дори) което да сочи, че бог съществува...Има, но щом ти не го виждаш, това не означава че няма изобщо.
Еми и аз мога да виждам феи(мисля, че разбираш на къде бия)....
Nam3less3
01-10-2011, 19:44
Еми и аз мога да виждам феи(мисля, че разбираш на къде бия)....Аз не говоря буквално да го виждаш.
Еми и аз мога да виждам феи(мисля, че разбираш на къде бия)....Аз не говоря буквално да го виждаш.
И аз не говоря буквално...
Не виждаш нещо, но го усещаш. Като ще задълбавате така - ми то и въздуха не виждаме, нали? И шума също ... Безбройни за нещата ..
Не виждаш нещо, но го усещаш. Като ще задълбавате така - ми то и въздуха не виждаме, нали? И шума също ... Безбройни за нещата ..
И аз гУ усещам...Явно болката е Бог....Полъха на вЕтЕра....
gandalfepi4
01-11-2011, 14:09
значи ако хората бяха слепи нямаше да съществува такова понятие като учен така ли?
я сама си набий един шамар - ветро се не види но има поне десет метода да се регистрира, 100%-ово обяснение и напълно логична и каузална природа.
абсолютно всичко е така, а ако не е - е некво фентъзи.
преди 1000 години ей такива като тебе са сочели гордо дъгата/светкавиците/торнадата/ташаците си и са приключвали окончателно всякакви дебати с атеисти които са си чупели дланите от фейспалмване.
ако наместваш бог там където науката не достига да знаеш че му отеснява яко.
ако по времето на джизъс бог е бил доста наширочко в дупката необяснена от науката сега трябва да си сгъва краката под брадичката.
след 100-ина/200 години макс хората ще сочат адронния колайдер и ще го наричат гилотината на яхве.
толкова безсмислена и ограничена позиция: "като пръдна от дупетo излиза невидимия и миризлив демон който е доказателство за бог и аз ще отида в рая,а пенчо дето ми каза че съм ритард ще отиде в ада понеже е негър и аз ще му се подигравам докато се целуваме с едуард кулен и пием фанта "дерби"!"
Какво сте се впрегнали, сякаш това е темата на живота ви?
И в тоя ред на мисли, не приемайте буквално нещата, които четете.
Това за въздуха и каквото още написах, не беше конкретно свързано с темата , а исках да кажа, че има неща, които не виждаш, а знаеш, че са там , просто тогава ми дойде този пример. А как знаеш - дали е научно регистрирано, или сам го усещаш (плод на 6-то чувство или сензорите ти работят на макс) , това е друго.
Имам чувството, че си имате вече определен сценарий за това, какво да напишете и се чудите за кое да се хванете. Ларж, бе хора. Четете между редовете :)
Какво сте се впрегнали, сякаш това е темата на живота ви?
И в тоя ред на мисли, не приемайте буквално нещата, които четете.
Това за въздуха и каквото още написах, не беше конкретно свързано с темата , а исках да кажа, че има неща, които не виждаш, а знаеш, че са там , просто тогава ми дойде този пример. А как знаеш - дали е научно регистрирано, или сам го усещаш (плод на 6-то чувство или сензорите ти работят на макс) , това е друго.
Имам чувството, че си имате вече определен сценарий за това, какво да напишете и се чудите за кое да се хванете. Ларж, бе хора. Четете между редовете :)
Ами въпроса е, че такива като теб(вярващи) ми пречат на живота....
Еми не знам за някой които знае, че Бог е "там"(!?!)...
Еми то и за теб може да се каже, че караш по сценатии...
Nam3less3
01-11-2011, 18:43
Ами въпроса е, че такива като теб(вярващи) ми пречат на живота....wtf?
Ами въпроса е, че такива като теб(вярващи) ми пречат на живота....wtf?
Еми зарад такива като вас щяха да турят вероучение....
Треа да анализираме и прочее библията 100 пъти....
и тн....
Относно Библията (и Корана и всички други религиозни книги), струва ми се има сериозен проблем точно заради тази възможност да се интерпретира написаното по безброй различни начини. По-скоро ми изглежда, че това са книги на Заблудата, не на някакво правилно учение. И мисля така само защото в исторически план са нанесени неописуеми щети на религиозна основа. Фактите са си факти. Колко кръв се е проляла само заради това, че на някой му е щукнало, че най-правилно е разбрал посланията, пък другите не са... неверници, дай да ги избием. Това е глупаво.
Относно Библията (и Корана и всички други религиозни книги), струва ми се има сериозен проблем точно заради тази възможност да се интерпретира написаното по безброй различни начини. По-скоро ми изглежда, че това са книги на Заблудата, не на някакво правилно учение. И мисля така само защото в исторически план са нанесени неописуеми щети на религиозна основа. Фактите са си факти. Колко кръв се е проляла само заради това, че на някой му е щукнало, че най-правилно е разбрал посланията, пък другите не са... неверници, дай да ги избием. Това е глупаво.
Ти си бил много умен бе....Не можах да се досетя...Мерси!
Е това за изтреблението на народа не е глупаво...така трябва...дори доста повече...
В Корана се споменават реки от мляко, мед и вино само защото това е имало тогава. Може би ако се споменаваше за Snickers, Twix, Milka или нещо подобно може би щях да съм набожен, недай си боже... ^_^
Бог има само през крив макарон.
gandalfepi4
01-17-2011, 10:19
7 И той съзря голямата река от Марс и възкликна "Бахмааму райска!"
8 И голяма сянка запречи погледа му, когато той се обърна видя планина от джелибони, висока до небето.
9 Нищо не е по-приятно от рая и по тази причина трябва да си режеме космите по подмишниците и пишките в Името Господне. Аллаху Акбар!
взето от хадиса на Салам ибн Локуми
7 И той съзря голямата река от Марс и възкликна "Бахмааму райска!"
8 И голяма сянка запречи погледа му, когато той се обърна видя планина от джелибони, висока до небето.
9 Нищо не е по-приятно от рая и по тази причина трябва да си режеме космите по подмишниците и пишките в Името Господне. Аллаху Акбар!
взето от хадиса на Салам ибн Локуми
Леко, че някой вманиачен мюсюлманин може да те поубие... :D
bazingaaaa
01-21-2011, 20:49
Вярвам в това, че в някой паралелна вселена вярвам в боГ.
Nam3less3
01-21-2011, 21:08
Вярвам в това, че в някой паралелна вселена вярвам в боГ.Между другото това е така, но паралелната вселена не е точно като нашата(даже няма нищо общо) :D
Казано е, че човешката душа съществува едновременно в няколко различни нива(а на това което сме в момента съзнанието ни е заключено и нямаме достъп до всичките ни знания) т.е. в някое по-висше ниво ти вярваш(направо знаеш) че Бог съществува :D
Вярвам в това, че в някой паралелна вселена вярвам в боГ.Между другото това е така, но паралелната вселена не е точно като нашата(даже няма нищо общо) :D
Казано е, че човешката душа съществува едновременно в няколко различни нива(а на това което сме в момента съзнанието ни е заключено и нямаме достъп до всичките ни знания) т.е. в някое по-висше ниво ти вярваш(направо знаеш) че Бог съществува :D
Не е точно така...
Ае сериозно започвам да си мисля ,че Кьофтьо е просто някакъв спам бот :D:D...
@Nameless
Така ,кажи ми сега ,това за паралелните реалности в Библията преди или след възникването на научната фантастика го пишеше ? :-o
Питам ,защото ако не греша , допреди 2 хилядолетия ХРИСТИЯНИТЕ са се погрижили хората да мислят ,че земята е плоска ,слънцето се върти около нея ,а Господ Бог Отец Св.Дух и духалка и прочие си фърка из облачетата и като му скимне пуска по една вода да завали дъжд. Или греша ?
ПП: Винаги съм се чудил - нали сме създадени по образ и подобие божие...
Та ,дядо Бог ходи ли по голяма и малка нужда ? Какво обича да си хапва ?
И по важното - има ли си баба Господ. Питам ,щото нали в Библията пише ,че онанирането е забранено ,а аз не мога да си представя да живея милион милиарда години без....хъх...нали се сещаш.
A ... всъщност чакай. Бог е енергия ,забравих. Енергия с разум. Това отговаря на въпроса ми :)[/url]
Nam3less3
01-22-2011, 10:08
@Nameless
Така ,кажи ми сега ,това за паралелните реалности в Библията преди или след възникването на научната фантастика го пишеше ? :-o
Питам ,защото ако не греша , допреди 2 хилядолетия ХРИСТИЯНИТЕ са се погрижили хората да мислят ,че земята е плоска ,слънцето се върти около нея ,а Господ Бог Отец Св.Дух и духалка и прочие си фърка из облачетата и като му скимне пуска по една вода да завали дъжд. Или греша ?
И по важното - има ли си баба Господ. Питам ,щото нали в Библията пише ,че онанирането е забранено ,а аз не мога да си представя да живея милион милиарда години без....хъх...нали се сещаш.
A ... всъщност чакай. Бог е енергия ,забравих. Енергия с разум. Това отговаря на въпроса ми :)[/url]Да, иначе не говоря за паралелни вселени в смисъла който им придава науката, а за по-фините светове на духовете.
@Nameless
A ... всъщност чакай. Бог е енергия ,забравих. Енергия с разум. Това отговаря на въпроса ми :)[/url]Да, иначе не говоря за паралелни вселени в смисъла който им придава науката, а за по-фините светове на духовете.
Еми какво друго по-фино от паралелни светове има за "духовните"...?
unknown0inlowe
01-24-2011, 09:31
Понякога се чудя дали съществува защото ме гледа как се мъча,но да вървам 8)
Понякога се чудя дали съществува защото ме гледа как се мъча,но да вървам 8)
И извода е...?
Че няма Бог...!!!
bazingaaaa
01-24-2011, 16:48
Няма бог. Всичко е една коснпирация за да може църквата да печели пари.
По тази логика също и индуизмът, джеинизмът, юдеизмът, йоруба, шинтоизма и всичките други стотици религии също са конспирация ?
По тази логика също и индуизмът, джеинизмът, юдеизмът, йоруба, шинтоизма и всичките други стотици религии също са конспирация ?
Еми разбира се...Всичко е за контрол и власт...Разделяй и владей...
Нали знаеш, че ако ми скемне мога още утре да си основа нова религия ?
Ама то и това е част от плана, щото гущерите ми контролират мозъка сигурно :D
Нали знаеш, че ако ми скемне мога още утре да си основа нова религия ?
Ама то и това е част от плана, щото гущерите ми контролират мозъка сигурно :D
Еми доизвестна степен...
А иначе казах за етапите през които минава истината...сега е 1ви...нужно е само време...
Няма случайни неща. Негрите също не са изключение. Как може да са само 12-13% от населението на САЩ, а да съставляват 46% от населението в затворите?!
http://www.chimpout.com/forum/showthread.php?9680-Nigger-Crime-Statistics-Compilation-For-Lurkers-Because-You-Want-the-Unbiased-Truth
in "The Color of Crime: Race, Crime and Justice in America," produced by the "right-leaning" New Century Foundation in 2005, using the same FBI and Justice surveys, startling facts emerge:
"Blacks commit more violent crime against whites than against other blacks." Forty-five percent of the victims of violent crime by blacks are white folks, 43 percent are black, 10 percent are Hispanic.
Blacks are seven times as likely as people of other races to commit murder, eight times more likely to commit robbery and three times more likely to use a gun in a crime.
"Blacks are an estimated 39 times more likely to commit violent crime against a white person than vice versa, and 136 times more likely to commit robbery." (If decent black folks have trouble hailing a cab, and they do, these numbers may help explain it.)
Black-on-white rape is 115 times more common than the reverse.
Nam3less3
01-25-2011, 07:00
Невероятно! Последният пост в тази тема не е на SmelotoKuyfte :shock:
НЕневероятно...Неймлес пак с тъпичък коментар...
Nam3less3
01-25-2011, 21:51
НЕневероятно...Неймлес пак с тъпичък коментар...Ами невероятно си е и си е рядкост да напиша тъп коментар :D
А по темата - силно вярвам в Бог :D
НЕневероятно...Неймлес пак с тъпичък коментар...Ами невероятно си е и си е рядкост да напиша тъп коментар :D
А по темата - силно вярвам в Бог :D
Прочете ли думичката ПАК...?
не естествено
мислещ човек=>атеист
промит човекс конформистко мислене или в една дума американец=> вярваш.
Nam3less3
02-08-2011, 21:52
не естествено
мислещ човек=>атеист
промит човекс конформистко мислене или в една дума американец=> вярваш.Невеж човек - punxx.
fireW0rk
02-23-2011, 20:10
вярвам в силата, не в човека ;-)
Loreena1McKennitt
02-24-2011, 19:30
Не вярвам в християнската представа за Господ. Но не съм атеист. Имам си разбирания и убеждения изпитани на собствен гръб. :Д Вярвам, че има сила, която пази равновесието в животите ни, вярвам в съдбата ..в много неща. Въпросът е да вярваш, не в какво...а просто да вярваш,защото човек без вяра е изгубен. (:
freakrocker
02-25-2011, 07:28
вярвам в природата и мистичното
+
Не съм атеистка,но и не съм убедена ,че Той съществува.Няма доказателства,никой не го е виждал,не можем да сме убедени.Макар че много неща остават необясними и е невъзможно да определим от къде се появява първия човек.Аз не вярвам и в това за Адам и Ева.Надали някой си е водил бележки по онова време 8-) . Както и не вярвам за Ада и Рая.Според мен човек се ражда , умира ... може да сънува вечен сън,да продължаваме живота си и след смъртта ,а може би просто спираме да съществуваме.
Adynamia
02-25-2011, 08:11
:) Не. ВЯРВАМ В СЕБЕ СИ - НЕ В НЯКОЙ ДРУГ.
Nam3less3
02-25-2011, 08:13
:) Не. ВЯРВАМ В СЕБЕ СИ - НЕ В НЯКОЙ ДРУГ.Какво пък онзачава това никога не съм разбирал.
Adynamia
02-25-2011, 08:16
:) Не. ВЯРВАМ В СЕБЕ СИ - НЕ В НЯКОЙ ДРУГ.Какво пък онзачава това никога не съм разбирал.
Хубаво. :D
Превод: Вярвам, че мога сама да се справя в каквато и да е ситуация. Не ми трябва да се моля на.."Господ", за да ме спаси. Вярвам, че мога да направя всичко с усилие и търпение.
Общо взето е това. :)
Nam3less3
02-25-2011, 08:18
Превод: Вярвам, че мога сама да се справя в каквато и да е ситуация. Не ми трябва да се моля на.."Господ", за да ме спаси. Вярвам, че мога да направя всичко с усилие и търпение.
Общо взето е това. :)Брей ти си някакъв супермен. Значи се мислиш за нещо повече и си твърде горделива за да възприемеш Бог? Ще взема да стана психолог и да приемам атеисти :idea:
Adynamia
02-25-2011, 08:20
Общо взето е това. :)Брей ти си някакъв супермен. Значи се мислиш за нещо повече и си твърде горделива за да възприемеш Бог? Ще взема да стана психолог и да приемам атеисти :idea:
:razz: Давай само така. Аз ще съм първата.. :D
Nam3less3
02-25-2011, 08:25
:razz: Давай само така. Аз ще съм първата.. :DАми тогава да знаеш, че Бог най-малко обича горделивите. Не случайно в притчите първоизточникът за злото е гордостта.
FuckedUp
03-13-2011, 17:10
Не.
GOD IS FULL OF SHIT!
KaPrIzZcHeTo
03-13-2011, 17:10
О, да. Евалата наистина !
По темата - не вярвам.
ТОЧНО! Не вярвам в Бог. :?
АЗ ВЯРВАМ В БОГ,вярвам,че го има,без него животът ще е безмислен,той ни дава сила да вървим напред и да постигаме своите цели къв е тоя бонус "сила" дето сме го получавали?
Ами... дишаме :-D
По темата: вярвам, що пък не? Но не вярвам че това е нещо, което като му се помолим за нещо и той ни го дава :D
Това пак е нещо като религия - атеизъм. В уикипедия има доста материал, но накратко: Атеистите са хора, които отричат не само съществуването на божество, но както и на каквито и да било свръхестествени същества - духове, призраци и т.н.
Най-точното определение за мен... Ако не го видя с очите си, няма да повярвам че го има![/b]
gandalfepi4
03-13-2011, 19:57
: Атеистите са хора, които отричат не само съществуването на божество, но както и на каквито и да било свръхестествени същества - духове, призраци и т.н.
атеистите са ТОЧНО хора които САМО не вярват в съществуването на божества.
http://en.wikipedia.org/wiki/Atheism
ако наистина беше метнал едно очо на википедията щеше да знаеш :D
това което описа е рационализъм.
http://en.wikipedia.org/wiki/Rationalism
може да си и атеист и рационалист, НО може да си атеист и да не си рационалист - примерно да вярваш в душа/прераждане/духове и нек'ви такива работи
точно както може да си религиозен атеист (будист) и ирелигиозен теист (деист)
ПС - хората които
отричат съществуването на богове се наричат АНТИтеисти, атеистите просто не приемат "доказателствата", а не отричат съществуването на некви богове
http://en.wikipedia.org/wiki/Antitheism
happinessdoesntcome
03-24-2011, 06:53
Да, наистина много логично от нищото да се появи НЕЩОТО - Бог , който знае какво как да направи и с магическа пръчица да създаде живот :-D
bazingaaaa
03-24-2011, 12:02
Не.
GOD IS FULL OF SHIT!
+1