Влез

View Full Version : спорт :)

Vanko941
02-03-2010, 09:04
здравейте ! :) Много хора казват че тревата е вредна за здравето , други казват че не е ! ми аз сам спортист тренирам Taekwon-do от 9-годинни сега се записвам на kickbox (нз дали така се пище) и искам да попитам дали вреди и на какво защото искам да пробвам :-o :oops:

Bimmer
02-03-2010, 09:18
едит: беше мноооооо извън темата :D

Chacho
02-03-2010, 10:05
Вредят спортове, в които ударите в главата са разрешени. Кик-боксът е сред тези спортове. Ще губиш мозъчни клетки при всеки удар. В тоя ред на мисли, логично е да разбереш, че не е много полезно това начинание. Не знам каква е причината да сменяш спорта, но ми се струва, че кик-бокса освен че не е толкова сложен не е и толкова ефективен. Също и не знам за каква цел тренираш въобще би? Самозащита, хоби или титли? Ако си избрал кик-бокса за самозащита, не е най-правилния спорт според мен. За другите две - еми ти си решаваш, имай си едно наум, че в киокушинкая ударите с юмрук в лицето са забранени, ако се чудиш къде да отидеш, просто защото ти е омръзнало таекуондо-то, карате киокушинкай е спорта за теб според мен. Айде успех

Бях останал с впечатлението, че по-сериозно трениращите киокушин са хора, въздтържащи се от коментари "това бойно изкуство не е добро, моето е". Не ми убивай доброто впечатление.

Пък и момчето не питаше дали да започва кикбокс, а доколко е вредно да се пуши трева. Не знам как успя да отидеш толкова навътре в тиквите.

Към автора: http://www.teenproblem.net/s/14146.html

Ето ти статия за тревата от сайта. Не е полезно и да се пие, и да се пуши, но хората го правят. Ако искаш просто да пробваш един или няколко пъти, няма какво да се опасяваш. Редовното пушене е друг въпрос. Да тренираш от 9 години таекуондо и да имаш поне някакви претенции да сложиш думата спортист до името си, предполага да не се замесваш в подобни истории. От уважение към това, което практикуваш, пък и към себе си. Да пробва човек - да, но да му стане навик - не го приемам.

kanku
02-03-2010, 16:27
Всички тези глупости, че тревата не е вредна, не води към прострастяване и прочее ги забрави. Може да не е твърд наркотик, но и тя те съсипва малко по малко. За съжаление имам "приятели", които не се отказаха от този порок и за 10 години се промениха адски много. Мисленето им стана типично като на наркомани, а за моралната деградация няма да говоря.
Относно кик бокса - опитай, няма да съжаляваш. Написаното от "Dimmer" са абсолютни глупости.

Bimmer
02-03-2010, 16:34
извън темата 8-)

ahahaahah извинявам се, не съм прочел правилно 8-)
ама и не тренирам киокушинкай ;) , може заради това да съм оставил лошо впечатление у теб, просто казвам каквото знам, което явно явно беше доста извън темата 8-) извинявам се на автора

Vanko941
02-04-2010, 17:13
Между другото си падам по бойни спортове :) едно мое старо гадже тренираше Киокошин,, ми дати кажа не ми харесва :x щтото не се удрят по главите колкото до Кик бокса - ми ддз за улицата е добре :-o
и бокса е добе ама нешу в бокса не ме бива :o

Chacho
02-04-2010, 17:42
Между другото си падам по бойни спортове :) едно мое старо гадже тренираше Киокошин,, ми дати кажа не ми харесва :x щтото не се удрят по главите колкото до Кик бокса - ми ддз за улицата е добре :-o
и бокса е добе ама нешу в бокса не ме бива :o

Киокушин-а има причина да не се удрят в главите. Хобито щеше да им е да ходят неадекватни. И гърбоноси. 9 години си тренирал таекуон-до, а там не дават да се ритате по краката. В кикбокса пък не мога да го удуша. Това са спортните страни на тези бойни изкуства, защото в спорта има правила. На улицата - не. Това не значи, че няма да те научат и по-мръсните номерца. Пък и най-важното правило е, че в крайна сметка всичко опира до спортиста, не до спорта. Хайде приятно трениране и със здраве!

onqtam
02-08-2010, 17:39
е то от веднъж не вреди ве :Д