View Full Version : 7 дни точен ли е?
cookieh0lic
02-04-2010, 15:49
АКо 7 дни след акта се напрви тест за бременност ( шуречек ) дали той ще е достоверен и точен, защото нали 14 дни се чака, обаче почнахме да се притесняваме доста и избързахме, та след 7 дни колко е сигурен резултата? моля да отговорят запознати и по-компетенти в тази тема хора :) благодаря предварително
LovelyGirl
02-04-2010, 16:04
Най- рано след 14 дни трябва да се направи, за да е точен. В сайта на sure check си го пише на най-често задавани въпроси. Също и в листовката в кутията.
_butterfly_
02-04-2010, 16:09
Не няма да е точен, изчакай поне оше 1 седмица и си направи нов
playboyche
02-04-2010, 16:24
Не няма да е точен, изчакай поне оше 1 седмица и си направи нов
категорично .... неможе да скъсяваш срока с 50%
kalpazanka
02-04-2010, 16:26
Няма да е достоверен.
Да не те притеснявам допълнително, но понякога дори един ден по-рано да е направен и не показва. Ако се вижда дори едва-едва втората линийка, считай, че след ден-два ще бъде ПОЛОЖИТЕЛЕН!
cookieh0lic
02-04-2010, 17:00
а щом е неточен, ако покаже положителен (да не дава Господ) това значи ли че няма да е верен, защото айде ако е отрицателен още не е отчел хормона който се отделя при бременност, обаче положителен значи ли че е отчел и е вярен????
cookieh0lic
02-04-2010, 17:03
Да не те притеснявам допълнително, но понякога дори един ден по-рано да е направен и не показва. Ако се вижда дори едва-едва втората линийка, считай, че след ден-два ще бъде ПОЛОЖИТЕЛЕН! Ахм не ти видях коментара и пребързах, та значи ако е положителен няма грешки ;( пфф сега трябва с приспивателни да си лягам... дано да няма нищо..
Няма грешки при положителния. Видиш ли втората линийка, нещата са ясни. Можеш в момента да си направиш изследване на кръвта за по-сигурно. Мери се бета-HCG. Ако е повече от 6...
На колко години си? Абе вие не се ли пазите?!
cookieh0lic
02-04-2010, 17:25
Няма грешки при положителния. Видиш ли втората линийка, нещата са ясни. Можеш в момента да си направиш изследване на кръвта за по-сигурно. Мери се бета-HCG. Ако е повече от 6...
Абе вие не се ли пазите?!
ходим отдавна а и трябва да копувам по 10 кондома на ден, а и удоволствието неможе да се сравни със и без, нейна приятелка и сестра и го правят така от години пък им няма нищо, ама знам че е много опасно и се надявам да не съм аз тоя карък на който ще се случи... обсъждали сме и хапчета и кондоми, а ве са тва е по-дълга история са знам че веднага ще ме нахранат колко опасно е и колко сме прости..
Не случайно питам за годините. За определени решения човек трябва да може да понесе определена отговорност. Ако сте решили, че трябва да го правите без защита-ОК(въпреки, че за мен няма оправдание за такъв риск). Но ако се случи "грешка" после момичето ще трябва да вземе решението какво да прави. Защото момчето(доколкото разбирам-ти) вероятно моментално ще се покрие-такова е мисленето на тази възраст.
cookieh0lic
02-04-2010, 19:42
Не случайно питам за годините. За определени решения човек трябва да може да понесе определена отговорност. Ако сте решили, че трябва да го правите без защита-ОК(въпреки, че за мен няма оправдание за такъв риск). Но ако се случи "грешка" после момичето ще трябва да вземе решението какво да прави. Защото момчето(доколкото разбирам-ти) вероятно моментално ще се покрие-такова е мисленето на тази възраст. на по 18 сме ( тя почти) определено няма да се покрия (да не се стига до там) но пък и сами неможем да се оправим, та дано да не се стига сега до там...
Това е хубаво. Но като пълнолетни хора трябва да знаете и какво рискувате(признавам, че не съм си позволявал подобен риск май до 23-тата година). Каква е причината да се притеснявате? Колко дни след последната й менструация беше събитието?
cookieh0lic
02-04-2010, 20:04
15-16 дена след, даже др седмица трябва да и дойде, обаче от последния път нещо се претиснихме, то имаше и закакво не ми се обеснява цялата случка, но не мисля че е фатално, просто се забавих леко и мисля че вс си беше наред.. претиснихме се и неможем да чакаме, утре ще прави тест.. незнам до колко помага, но първия път попринцип го правим с кондом и без това не трае продължително, а и си мисля, че тогава отделям най много предеяколационна течност и свършвам най много и поне малко е по-безопасно.. обаче последния път не сложихме, може би и от това така се панирахме.. а бе стискай ми палци и тва е, вече за всичко др е късно, и да ме опрекват, и да не ме се е тая вече...
Без да те притеснявам, но сте избрали направо оптималното време за правене на бебе... Най-сигурен тест в момента е бета-HCG. Ама си е приключение-венозно се взема кръв. Ами да стискаме палци...
Няма да е достоверен.
14 дена или след 1 ден на закъснението
След закъснение на менструацията се прави - 99.99% сигурен ще е.
cookieh0lic
02-05-2010, 17:58
Направи приятелката ми теста и е отрицателен :grin: :---) , а и питах в аптеката дали след 7 дена ще е точен и аптекарката ми каза, че няма проблеми след 7 дена и ще е точен... аптеката е в центъра на София горе/долу, сега незнам последно сигурно ли е не е ли....
Ще ти го кажа така: за планирано взехме "бърз" тест. Ден преди датата за менструация беше отрицателен. Ден след това... леко + и се появи след 10 минути вместо след 5. Ден по-късно ПЛЮС, на първата минута.
Казах ти- ако не ви се чака, бета-HCG.