Влез

View Full Version : червена стена

moisture
02-13-2010, 06:24
Почваме ремонт на целия апартамент )посред зима ) :-D аз исках стаята в която аз ще съм да е в червени стени,но като отишла за боята магазинерът й казал,че ще стане много тъмно.Вие имате ли такива червени стени и тъмно ли е наистина

Petrow
02-13-2010, 07:19
Нямам червена стена.. но и аз мисля че ще стане затъмнено... :-o

Pustinqchka
02-13-2010, 07:30
Нямам, но попринцип червеното е агресивен цвят, а и зависи какво червено точно.

StreetFame
02-13-2010, 08:05
Нямам, но е готино според мен и едва ли ще стане чак толкова тъмно.

Hanniba1
02-13-2010, 08:26
Да си боядисаш цялата стая в наситено червено е доста лоша идея. Според мен това може да е вариант само при положение, че 1/2 от стаята ти е в прозорци. Мисля че по-добре да се ограничиш с една или две от стените, като другите са в бяло(или съставните му цветове с жълто, например).
А в случай, че стените останат бели - винаги можеш да си сложиш червена крушка :D

п.с. през зимата може и да е приятно в "червената стая"(макар че има къде, къде по-добри решения), но ако и лятото изкарваш в тази стая, би ти било доста горещо и потискащо :[

angel4eto966
02-13-2010, 13:46
то си зависи от нюанса на самото червено. ако е някъкъв по мек и блед цвят може и да стане и например стените да са 2х2 две червени и две бебешко жълти (например) но и според мен ако е някакво искрящо червено няма да е добре :)

fatalgirl
02-13-2010, 13:59
Попринцип когато седиш в стая с червени стени дълго време започваш да се ядосваш и да ти се "опъват нервите". По добре я направи зелена (зеленото е успокояващ цвят)

onestar
02-13-2010, 15:03
Вярно, че зеленото е успокояващ цвят, но някак... зелени стени? Не ми се връзва, макар че е възможно.

Иначе и аз съм си мислила за червени стени, просто много харесвам този цвят, но винаги се намираше някой да ме розубеди. :? И накрая се отказах, но за сметка на това напълних стаята си с лампи, светещи в червено :D та добре се получи... :wink:

kalpazanka
02-13-2010, 16:46
Попринцип когато седиш в стая с червени стени дълго време започваш да се ядосваш и да ти се "опъват нервите". По добре я направи зелена (зеленото е успокояващ цвят)
Съгласна съм с това мнение.
Защо не направиш две от стените светло розови и две светлозелени? Резултатът е страхотен, уверявам те!

teenems
02-13-2010, 18:55
Нямам, но попринцип червеното е агресивен цвят, а и зависи какво червено точно.

Готино е обаче става много мрачно..

teenems
02-13-2010, 18:57
Съгласна съм с това мнение.
Защо не направиш две от стените светло розови и две светлозелени? Резултатът е страхотен, уверявам те!

+1 .
И извинявам се за двоиния цвят ,но наистина червения води до агресия ..
Зелено ,жълто .. * не ярките ,а нежните*
или някакви комбинации става супер :)

gabi_94
02-13-2010, 19:55
В никъкъв случай недей в червено...за лична стая, в която спиш е хубаво да е в успокояващи цветове, като зелено, синио, жълтеникаво, бяло, кремаво, розово....не ярки като червено, наситено оранжево, тъмно лилаво и всякакви такива....Моята стая е в светло зелено и е мн приятно и уютно :)

someonerandom
02-13-2010, 19:58
Недей в червено,страшно агресивен и изнервящ цвят.Синьо,жълто,розово,беж аво,кремаво-много по-добри варианти :)

liim0nka
02-13-2010, 20:19
Имам приятелка, която имаше бели тапети, светли мебели много приятно.Сега направи стените в цвят бордо и е адски мрачно, на всичкото отгоре щорите са постоянно спуснати и е като вечер.
Щом толкова искаш червена стена, можеш примерно да направиш стаята в бяло(цвят шампанско-нещо светличко) и една от стените в червен цвят-ако си мислиш, че ще седи кофти не е така, вуйчо ми направиха така кухнята само че в друг цвят и е сладко. :)

cskavd
02-15-2010, 14:17
И аз ще си правя стаята червена, защото съм ЦСКАр. Даже съм намислил и тавана да направя и не мисля, че ще е много мрачно. Всепак аз ще мога да си избирам различните тоналности.

perfektencom
02-15-2010, 14:23
Нямам червена стена.. но и аз мисля че ще стане затъмнено... :-o Да,защо не рпобваш с нещо друго,но акотолкова много искаш я прави ! :? :o [/b]