View Full Version : Защо всички ми натякват,че съм провал?
Седми клас съм и ще кандидатствам...избрала съм си художествената,ходя на уроци и си се подготвям,но винаги има голямо НО никой не ме подкрепя...Баба ми всеки ден ми натяква ,че няма да вляза там не съм рисувала хубаво и тн...че щевляза в кварталното и че всички ще отидат в хубаво училища...Писна ми! :booooomb: аз искам да вляза там и ще вляза,но защо и родителите не са с мен,приятелитене ги интересува или по скоро не казват нищо...Нямам връзки и нямам е художници в семейството,но това не е проблем според мен... :? Защо всички ми казват,че съм провал?
За някои е провал за други губене на време , но важното е ти да си уверена в себеси , да си сигурна че искаш с това да се занимаваш .. пък другите нека да казват каквото искат !! Не им обръщай внимание , ако искаш да постигнеш нещо в този живот , нещо за което наистина мечтаеш ... трябва сама да положиш усилия , а не да разчиташ на сульо и пульо .... важно е как ти го усещаш :) Успех от мен !
За някои е провал за други губене на време , но важното е ти да си уверена в себеси , да си сигурна че искаш с това да се занимаваш .. пък другите нека да казват каквото искат !! Не им обръщай внимание , ако искаш да постигнеш нещо в този живот , нещо за което наистина мечтаеш ... трябва сама да положиш усилия , а не да разчиташ на сульо и пульо .... важно е как ти го усещаш :) Успех от мен ! и от мен успех :)
аз искам да вляза там и ще вляза,но.....
Няма никвоо но [-X !!Браво тва е много хубаво че си нахъсана!!Само си остани с тоя хъс и ще видиш кат та приемат как ще им натриеш носовете =D>
brokeninside13
02-22-2010, 10:56
Вярвай е себе си и не се интересувай кой кво ти казва! :wink:
Само това мога да ти кажа.
Collapse8
02-22-2010, 11:11
Може би защото след време...в бъдеще няма да има никаква полза от това,което искаш да учиш...Изкуството не е за всеки...дори и да рисуваш добре...не е доходоностно...освен ако не си един вид перфектен...трябва да си много много добра,за да те оценят...
От малка исках да стана художничка...рисувах толкова много,дори и сега от време на време и ми доставя огромно удоволствие...но е само хоби...Не винаги детските ни мечти се сбъдват..В целия ни род прадядо ми е бил художник,леля ми рисува перфектно,братовчедка й също...а и аз обичам <3 Но както казах в това няма бъдеще. Сега ти е интересно и ти харесва,но след време мислиш ли че ще си достатъчно усъвършенствана и способна...и то много,за да издържаш себе си и семейството си едва ли не?..
kris4ety14
02-22-2010, 12:09
Бори се за мечтата си! Разбира се, вслушвай се в съветите на близките ти, защото може би все ще има нещо, което да ти бъде полезно да чуеш. Много е хубаво това, че си уверена в себе си. Трябва да ги убедиш, че ще надминеш очакванията им като продължиш да бъдеш постоянна в заниманията ти с рисуването. Успех!
pitbullxx
02-22-2010, 16:25
не им обръщаи внимание.. :?
следваи си мечтите и никои да не може да ти попречи.. :-)
Успехх :-) :-) :-) :-) :-)
purpledawn
02-22-2010, 17:18
повярвай в себе си ^^
Dimana99
02-22-2010, 17:18
Защото си нямат друга работа...
BeezyJey
02-22-2010, 19:09
Защото си нямат друга работа...
Мерси за подкрепата :) Ще се опитам да не обръщам внимание,но ми става кофти като баба ми ми каже" Дано да съм жива и да те видя как ще ми ревеш и ще учил с циганите в кварталното..." :o
silwinka
02-23-2010, 15:50
кво ти пука?
нали искаш и силно го желаеш,надеждата умира последна.
не ги слушай,щом ти сама не си вярваш - няма как др.да повярват в теб.
УСПЕХ! Ще стискам палци..
Мерси за подкрепата :) Ще се опитам да не обръщам внимание,но ми става кофти като баба ми ми каже" Дано да съм жива и да те видя как ще ми ревеш и ще учил с циганите в кварталното..." :o
Както каза някой по-горе, защото след време няма да можеш да се издържаш с това. Завърши там рисуването след като завършиш някой друг общ занаят, така си мисля аз. Това според мен е най-рационалното решение ;)
BladeOfMySoul
02-23-2010, 21:19
И аз исках художествена.
Наще ме спряха, щото не е "доходоносно".
Искаха в икономически. Сега ми се повръща от икономики, счетоводства, фирмени права, финанси....
В момента искам да уча психология или философия, и съм на светлинни години от икономическата мисъл. 8-)
Така че, абстрахирай се от всички и преследвай това което ти се учи.
Винаги може да учиш нещо друго във ВУЗ, което да е по-практично.
Иначе става по-кофти, поне при мен така стана, съвсем се губи стимула да учиш. :/
pavkata91
02-24-2010, 04:56
И аз това го чувам от мойта майка за армията. Искало се нам си кво си и че няма да се справя.
Това са опити на родителите да те нахъсат , да те окуражат да продължаваш напред. Занапред един такъв хъс , такова окуражаване ще ти помогне много.
Един съвет завбъдеще. Като рисуваш , винаги говори чрез картините си.
Всяка картина съдържа текст който може да се види от точните хора.
Създай една поема в една картина .
Успехи! :)
Claudette
02-24-2010, 08:31
Не изчетох всички мнения, но .. за какви доходи говорим в момента ?! Та тя е 7ми клас, не е като да са кандидат-студентски изпити. Като завърши такава гимназия, при желание, преспокойно може после и към архитектурата да се насочи - и после ми кажете, че това не е доходоносно. ;)
Към авторката - разбирам те напълно, аз също съм слушала подобни приказки преди доста време. Но щом казваш, че ходиш на уроци по рисуване ...кой ги плаща ? И това, ако не е подкрепа, не знам. Просто се опитай да го погледнеш от тази гледна точка.
Успех в кандидат-гимназиалната кампания. :)
shadow4e
02-24-2010, 09:03
Според мен с рисуване има инетресни специалности, които да се завършат и да носят пари - Архитектура, Дизайн - на плакати, на жилищни сгради или рекламен дизайн.
Успех. покажи им, че можеш да се справиш. /има и още един момент, де. Сигурна ли си, че рисуваш наистина хубаво, да не би разади това да не те подкрепят, някой виждал ли е рисунките ти?
Ами...За рисунките ми...Наще не казват нищо...не разбирали,понеже ходех в художествената на росуване просто за удоволствие една госпожа ми каза,че има хлям в мен и ми предложи да вляза...ТА така реших,че ще влизам,а и от малка ми е мечта...В училище рисувам най0хуб аво,печеля състезаниа с рисунки и тн... :oops:
darkflower
02-24-2010, 12:29
Седми клас съм и ще кандидатствам...избрала съм си художествената,ходя на уроци и си се подготвям,но винаги има голямо НО никой не ме подкрепя...Баба ми всеки ден ми натяква ,че няма да вляза там не съм рисувала хубаво и тн...че щевляза в кварталното и че всички ще отидат в хубаво училища...Писна ми! :booooomb: аз искам да вляза там и ще вляза,но защо и родителите не са с мен,приятелитене ги интересува или по скоро не казват нищо...Нямам връзки и нямам е художници в семейството,но това не е проблем според мен... :? Защо всички ми казват,че съм провал?
Да ти кажа ли защо? Защото самите те са провал и си мислят, че е наследствено. Понеже смятат, че крушата не пада по-далеч от дървото. Но замисли се ти не си тях. Можеш да постигнеш всичко стига да се стараеш и да даваш всичко от себе си.
И на мен когато бях 7ми клас и исках да кандидатствам с рисуване, за да стана графичен дизайнер, баба ми ми викаше, че не мога да рисувам. Въпреки че ходех на уроци и госпожата ми беше възхитена как може едно момиче, което досега никога не е ходило на уроци да рисува толкова хубаво и да прави съвършенни светлосенки и щрих, баба ми продължаваше да твърди, че съм провал, а даже не поглеждаше какво съм нарисувала. За нея аз бях едно голямо нищо без бъдеще. И какво стана накрая: отидох на испита, искарах 6,00 (единствена от всички), приеха ме, баба ми ми каза, че се гордее адски много с мен, а аз и казах да си ебе майката. Заради нея минах през пълния ад. Нали е в болест и в здраве, в добро и лошо...е баба ми искаше да е с мен само когато състоянието беше "добро" и успявах. Сега искарвам по 4 бона на сайт, което ми е към 4/5,000 лева седмично и не бих дала даже и една стотинка на баба ми. Най-много да и облепя тавана със стотачки, че да ги гледа и да се дразни, че никога няма да може да ги притежава.
Ваще някой ден ще съжаляват, че не са вярвали в теб, ще ти се извиняват и ще ти се подмазват с неща от типа дай да те черпя една мелба за шестицата, но не...аз никога не бих им доставила това удоволствие, понеже за мен това значи да призная, че всичко което съм постигнала със собствен труд е било благодарение на тях.
Повярвай ми ти ще успееш и ако някой ден почнеш да взимаш пари помагай само на хората, които са те подкрепяли в начинанието, довело до този успех. Другите просто не заслужават, понеже са те мачкали цял живот и са се надявали да не ги надминеш, за да продължат те да са великите.
никога не слушаи някои които се опитва да ти даде насока за бъдещето ти ... защото до някое време може само да съжаляваш че си ги послушала ... все пак живота си е твои !!
reini334422
02-24-2010, 15:35
Ооо, това е отхвърляне!!! Не им вярвай!ТИ НЕ СИ ПРОВАЛ! От мен да го знаеш! :) Вярвай, че можеш, това е най-важното! Отхвърлянето е нещо опасно! Има Някой, Който мисли за теб и иска да успееш!!!
Успех!
когато бях 7 клас и на мен точно баба ми ми говореше как няма да вляза в езикова гимназия, няма да си взема изпитите и т.н.
въобще не обръщай внимание, тя вероятно го прави, за да събуди "спортната злоба" у теб. поне моята баба го правеше с тази цел, въпреки че за определен период от време ме смаза...
преследвай целите си, веднъж влезеш ли - отношението на всички ще се промени :)
Pliok0019
02-25-2010, 20:28
Вложи цялата си енергия и мисли в това да влезеш там. Щом това наистина ти е интересно и най-важнотото - доставя ти удоволствие - дерзай. Не слушай тези с "доходоностните" професии. Нещата се получават с желание и упоритост. Не може всички да начисляваме сметка 603 на 614...
И аз ще ти посъветвам да вярваш в себе си и да влошиш всичката си положителна енергия и мисли че си способна да влезеш в тази гимназия. Наистина е жалко ,че обичаните от теб хора не те подкрепят,но това не значи че не вярват в твоите способности. А мисля че те се държат така ,защото искат ти да се отказеш от своята мечта да учиш там.И не заради друго а поради факта че не искат по нататък да се разочороваш и те не виждат бъдеще в това твое начинание,защото лично в България един талантлив художник много трудно може да пробие.Но не е важното те какво говорят ,а какво мислиш ти.Ако мислиш че ще се справиш,че имаш понтециал и талант то тогава следвай своята мечта смела и не се предавай ,а се бори. А аз мога само да ти пожелая много късмет и успехи в бъдеще както никога да не падаш духом,защото ако паднеш с теб е свършено.
BebYlzZz
02-26-2010, 15:29
аз ако бях на твое място щах да им кажа как се чувствам...все пак тфае твоя живот и тряа си го изйживееш както искаш! Кво ти пука че на някои тва не му харесва важното е че на теб ти харесва и го искаш :-D
Родителите понякога не осъзнават,че икат прекалено много от децата си , те самите на тези години не са били такива и както предполагам на всички е известно,че всеки родител се старае детето му да бъде по-добро от самия него и да постигне повече в живота от колкото той.. Това е разбираемо ,но понякога прекалено много се вманиячават в това и по този начин не усещат как вместо да правят добро на детето си,те го забиват ;) Аз сега ще съм студентка и моите родители ми дадоха съвет, баща ми ми каза какво мисли той,че ще е добре да уча , но все пак ми какза "Това е моето мнение и моят съвет, ти си човека ,който ще прецени какво иска " и така трябва да е, макар,че ти си по-малка имаш права и ги отстоявай и не говоря за правата ти по закон ,а за чисто човешките и морални права. Седни с родителите си един ден,поговорете,кажи им какво искаш как са нещата и им кажи ,че ако нямат вяра в теб няма да успееш,защото родителската подкрепа е най-силна и имаш ли я се чувстваш много по-силна и по-уверена в себе си,кажи им ги тези неща,говорете като големи хора и им докажи ,че ти можеш!
Ако все пак не искат да те чуят(защото съм била свидетелка на такива случаи с едно момиче от моя клас) не се отчайвай! Все пак ти най-добре знаеш какво можеш , така че-действай ! :) Вярвай в себе си и бъди упорита, с воля и упоритост всичко се постига! Успех
justwondering
02-26-2010, 17:04
E кво семейство и кви приятели са те като не те подкрепят? :-o Нали уж са за това. То и мама предпочиташе да вляза в руското, но като й казах, че искам в 73то и ме подкрепи. Всички имаха вяра в мене. Кви са тия хора не мога да разбера...
Ти им покажи какво можеш!
darkflower
02-26-2010, 20:01
И не заради друго а поради факта че не искат по нататък да се разочороваш и те не виждат бъдеще в това твое начинание,защото лично в България един талантлив художник много трудно може да пробие.
Изобщо не си права. Точно с рисуване съчетано с компютри се искарват едни от най-добрите пари в България(само тези които се занимават с програмиране взимат повече). И на теб явно баба ти ти е промивала мозъка с истории от типа на с рисуване пари не се печелят...ама баба ти е бедна нали?
Аз комбирнирам рисужането с графичния и уеб дизайна и на сайт взимам м/у 1500 и 5000 лева зависи от размера. Изобщо не ми говорете, че с рисуване не се искарват пари. Скоро взимам диплома по графичен дизайн 3та степен и заминавам обратно в родната Италия да уча графичен и 3D дизайн...дали няма да взимам много добри парички в столицата на дизайна?
alwaysnforever
02-27-2010, 10:19
Гадно е когато не те подкрепят и особенно това да са твоите родители, но щом ти си уверена в себе си, не се отчайвай. :)
Това е най-важното, да повярваш в себе си, въпреки че другите не го правят.
Успех с кандидатстването. :-)
Amazingskill
02-27-2010, 12:20
Докажи, че не си провал влез в въпросната гимназия и после им го натяквай постояно ! :-D
YourBrutalNightmare
03-16-2010, 15:23
Мога да ти кажа само да не се отказваш и да вярваш в себе си.
Успех !
не трябва да ти пука за мнението на другите! :-o
защото са тъпи .. не ги слушай .. трябва да вярваш в себе си и ще успееш.. : )
privated
03-16-2010, 18:40
И на мен така ми казваха, но въпреки, че нищо не знаех изкарах повече от много уж "отличници" и им натрих носа. Не гледай другите, гледай себе си :-D
hiphopy0
03-16-2010, 20:28
Оооо задължително отивай
ако не идеш на сила ще вкарам там !!!
Точно пък от мнението на баба ти най-малко да ти пука.
Jus7DreamBoy
03-16-2010, 21:11
Вярвай е себе си и не се интересувай кой кво ти казва! :wink: .
++++ :-D и Успех !
DevilWish
03-18-2010, 10:11
За някои е провал за други губене на време , но важното е ти да си уверена в себеси , да си сигурна че искаш с това да се занимаваш .. пък другите нека да казват каквото искат !! Не им обръщай внимание , ако искаш да постигнеш нещо в този живот , нещо за което наистина мечтаеш ... трябва сама да положиш усилия , а не да разчиташ на сульо и пульо .... важно е как ти го усещаш :) Успех от мен !
+1 Много точно казано. и от мен успех
Krasencety
03-18-2010, 10:54
НЕ СИ ПРОВАЛ! ТОВА СА ГЛУПОСТИ!! Не ги слушай!!! ядосах се като прочетох темата ти.. и аз се занимавам с рисуване и е уникална тъпотия да казваш на човек искащ да се занимава с това, че е провал. Това са глупости не им вярвай!! Успех! :-)