View Full Version : Животни-всичко за тях
Понеже виждам ка вс повече теми изникват от типа "Име за заек" :"как се гледа куче" и тн..Реших да направя тяма за всички животни...Тук може да питате да помагате и разкажете личен опит...
Аз мога да кажа,че съм любител на животите и от малка нося животинки в нас...имала съм хамстери,амадини(птици),гле адах 2 години пред блока изхвърлено куче,прибирала съм малки котета,сега имам 3 годишна писана прибрана от улицата и един мналък звяр приличащ на мини пинчер...Всет е от зоомагазаин(моя голяма грешка),но го обичам много..Преди два месеца стартирах аквариум с гупи...Чета успилено за всякакви животни...Порчета,гризачи,к чета котки,влечуги... :)
ShtrudeL
02-25-2010, 10:10
Ще си имам персийско коте. Женско или мъжко да си избера? Какви са разликите в характера им? Оо Искам женско,че да има котета след време,ама съм чувала,че мъжките май са по-гальовни. ^^ За име не се притеснявам имам си 3 варианта - Мъжко - Маршал <3,Щрудел <3 / Женско - Пандора...или може би ЛусИ ама ми е ного лигаво. Може да предложите и други НЕ лигави имена завършващи на И като Пухи,Джони,Мони,Дони,Рони и т.н ^^
finger4o
02-25-2010, 11:45
Еми аз от три години си имам зайче :) Казва се Бъни, не му знам точно породата каква е, беличък е с малко черно на носа и ушите...абее в темата за зайците съм сложил снимка :D Яде доста неща, най-много си пада по зеленчуците :) Пускам го навън почти всеки ден, а през лятото по цял ден щъка по терасата 8-) Изобщо не се страхува, даже вече е свикнал и на прахосмукачки и на всичко :smt024 Като е навън постоянно се гушка в краката ми :P
LetItRain
02-25-2010, 11:59
Еми аз от три години си имам зайче :) Казва се Бъни, не му знам точно породата каква е, беличък е с малко черно на носа и ушите...абее в темата за зайците съм сложил снимка :D Яде доста неща, най-много си пада по зеленчуците :) Пускам го навън почти всеки ден, а през лятото по цял ден щъка по терасата 8-) Изобщо не се страхува, даже вече е свикнал и на прахосмукачки и на всичко :smt024 Като е навън постоянно се гушка в краката ми :P
И аз искам много зайче, но наще не искат ... :-x Та ако може да ми кажеш повечко за отглеждането на пухкавата топка :-D
:oops:
finger4o
02-25-2010, 13:05
Еми хубавото е, че не се харчат много пари за тях и можеш да ги гледаш в апартамент :) Нужна е клетка, талаш който се сменя на няколко дни за 5 минути, прясня вода и храна. Можеш да му даваш зеленчуци, някои плодове (без цитруси, там банани и т.н.), царевица, сено, хранули за гризачи и комбинирана храна (всякакви семки, изсушени плодчета и т.н.) която я продават в зоомагазините :-D Трябва да го пускаш от време на време навън за малко за да се раздвижва :) Хубаво е клетката да не се поставя на много шумно място (до TV, компютър и др.). Когато ноктите му станат дълги е хубаво да се подрязват от ветеринар (споко, не растат бързо 8-) ) Като го вземаш (изобщо ако ще си купуваш :D ) питай там за ваксините :) Повече можеш да прочетеш тук ----> http://forum.zoomania.org/
BeezyJey
02-25-2010, 15:09
Ще си имам персийско коте. Женско или мъжко да си избера? Какви са разликите в характера им? Оо Искам женско,че да има котета след време,ама съм чувала,че мъжките май са по-гальовни. ^^ За име не се притеснявам имам си 3 варианта - Мъжко - Маршал <3,Щрудел <3 / Женско - Пандора...или може би ЛусИ ама ми е ного лигаво. Може да предложите и други НЕ лигави имена завършващи на И като Пухи,Джони,Мони,Дони,Рони и т.н ^^
Лелее..супер яки имена си измислила ! :-) :P :grin:
ShtrudeL
02-25-2010, 17:53
Лелее..супер яки имена си измислила ! :-) :P :grin:
Ама разбира се! Мислих и за
AMBROSIA
BUFF
ONYXS
ECLIPSE
SLEIV
Caramel
CIRA
FLUFFLY ^^ (ама ще му отива само докато е малко ^^)
Преди да помагам няколко въпроса...От къде смятате да вземете котето?Развъдник е най-доброто решение,защото котето ще е персийка и ще имате доказателства,че не е заразено с нещо.Е там си е скъопичко...Поне 1000 лв...Ако не го вземете от развъдник няма да е перцийка а подобие и няма да е годно за размножаване...Ето едно сайтче с инфо за котките,родословията и всдичко друго.Раздел Котки http://forum.zoomania.org/index.php
ShtrudeL
02-26-2010, 09:42
Преди да помагам няколко въпроса...От къде смятате да вземете котето?Развъдник е най-доброто решение,защото котето ще е персийка и ще имате доказателства,че не е заразено с нещо.Е там си е скъопичко...Поне 1000 лв...Ако не го вземете от развъдник няма да е перцийка а подобие и няма да е годно за размножаване...Ето едно сайтче с инфо за котките,родословията и всдичко друго.Раздел Котки http://forum.zoomania.org/index.php
Съседите ще ни го дадат...тяхната котка е персийка и идва почти всеки ден в нас...Мъжкия също е персиец,няма просто как да ни излъжат х) Женската е страшно красива,знам я още от малко коте <3 Днес сигурно ще я водят при мъжкия <3 Само не знам по какво се разбира,че е бременна де... ама дано стане работата ^^
Ама с родословие ли е?Ако не е то котката е подобие на пресийка и ще ви посъветвам да не подкрепяте махленските скачки... :?
Темата отиде на задните страници и ето,че пак изникнаха нови теми :(
ShtrudeL
03-04-2010, 08:39
Ама с родословие ли е?Ако не е то котката е подобие на пресийка и ще ви посъветвам да не подкрепяте махленските скачки... :?
Ох...не ме интересува дали е с родословие ^^ Знам че е ужасно красива и беличка с мн хубава козина и и муцунка <3
Добре като не е с родословие може котета да страдат от наследствени заболявание,да имате ядеве после,защо котето е глухо,сляпо и прочие...Да всеки мисли,че животнто му е най-красивото,но като се народят котета и недайбоже са с "дефекти" какво ги правим?Защо и9ма развъдници и родословия?В Бг малко хора знаят за развъдник и родословие,но повярвай ми ,за да запазим породите :) Котката не е персийка ако няма документ,тя е подобие на породата и от такива махленски скачки породите се губят...Тоес скоро няма да има персийка,ангорка и тн..,а подобия,които ще са с доста повече проблеми... :) Ако все пак подкрепяте този вид размножаване си вземете коте... :)
ShtrudeL
03-04-2010, 09:38
Подкрепям го пък. Оо Има си ветеринари за тая работа...Пък и ако не е персийка не е котка ли? Всяко животинче заслужава необходимите грижи,внимание и любов независимо каква порода е,дали е с родословие и т.н...
И аз съм на мнение ,че всяко живото залужава оич,но на улицата има страхотни котета...Поне моята е спасена от улицата,завързана в пликче с двете си братчета...Ако останат котета и отидат на улицата...? :( Аз съм дотук със спора...Вие си решавате... :)