PDA

View Full Version : Баща ми е алкохолик какво да направя?

huskataa
02-28-2010, 19:54
Значи откакто се помня баща ми е алкохолик, 5 лева да има в джоба си ще отиде и ще си купи пиене,но това много ме дразни.Като се напие и почва да на псува с майка.Иначе като е трезвен седи като мишка даже и думичка не казва...Значи като земе заплата баща ми дава си парите за алкохол а за ядене нищо не купува... добре,че е майка.Та как мога да го накарам тоя,моя баща да не пиее?

Amazingskill
02-28-2010, 21:02
Значи откакто се помня баща ми е алкохолик, 5 лева да има в джоба си ще отиде и ще си купи пиене,но това много ме дразни.Като се напие и почва да на псува с майка.Иначе като е трезвен седи като мишка даже и думичка не казва...Значи като земе заплата баща ми дава си парите за алкохол а за ядене нищо не купува... добре,че е майка.Та как мога да го накарам тоя,моя баща да не пиее?

Говори с него като е кротък, че така неможе да продължава, че трябва да посети курс за алкохолици да се откаже от алкохола !

billytalent
02-28-2010, 21:14
Не разбирам защо го търпите толкова много години,след като полза от него няма,като се има предвид,че си дава заплатата за алкохол и на всичкото отгоре му търпите простотиите,ти не можеш да го накараш да спре да пие,всичко си зависи изцяло от него,но той трябва да си замисли че има семейство,което има нужда от него... :?

onestar
02-28-2010, 22:18
Разбери защо е алкохолик. Какво "дави" в алкохола? Издебни момента, започни отдалече, поговорете - търси истината.

Nakadah
03-01-2010, 01:43

свиквай, хората никога няма да се променят освен ако не искат, а баща ти дали иска?

huskataa
03-01-2010, 11:46

свиквай, хората никога няма да се променят освен ако не искат, а баща ти дали иска?

Сигурен съм,че няма да се промени,от алкохола няма отказване,добре че аз не пия и не пуша...Но като порасна още малко много бой ще яде от мене докато се оправи.Само боя ще го оправи.

NeENormalen
03-01-2010, 14:03
Има няколко решения на този проблемец:
1. Поговори с майка ти да обмисли варианта за развод, така и на него ще помогнете, като го осъдите за издръжки, ще му падне дохода на месец и ще отделя по малко пари за алкохол, а повече за себе си
2. извикай полиция когато се е напил и ви псува, те си знаят работата, прокуратурата ще се самосезира и ще го приберат на топло може би за година
3. Започни да пиеш с него и проблема е решен :D :D :D :smt006 :smt006 :smt006 НАЗДРАВЕ

darkflower
03-01-2010, 14:11
За жалост не мога да ти помогна. Единственото нещо, което можеш да направиш е да седнете да поговорите. Да си изясните нещата и да поговорите за различни неща. И моят баща навремето беше алкохолик. Непрекъснато пиеше водка и пушеше цигари, сега е болен от рак и му остават 4 месеца живот...спря цигарите, но вече е прекалено късно.

LovEsIckk
03-01-2010, 14:53
Няма как.Тва вече е болестно състояние , почнеш ли веднъж - нема отърване.
Такъв е живота..
Майка ти иска ли да е с него?

nikity9926
03-01-2010, 17:53
Не мога да ти кажа как да го спреш, но мога да ти предложа нещо. Примерче давам с една моя фр. Баща й беше така и ги преби и двете и после... абе да не ти казвам една вечер там се е напил и здравата се бил ядосал... Така че не мога да ти кажа как да го спреш, но може да поговориш с него когато е трезвен

NeENormalen
03-01-2010, 20:46
за жалост не съм съгласен с Darkflower и с nikito9926.... от говорене файда няма... Човека ви мрази щом ви псува когато е пиян (всеки знае че чеовек когато е пиян казва истината)! Щом така си е наумил (да ви мрази) няма как да му промениш мнението и с хиляди разговори... просто пристъпи към стъпка 1. или 2. по горе... не ти препоръчвам стъпка 3. макар че и тя би имала файда!....
въпроса е в теб самия... Обичаш ли го и искаш ли той да ти е баща... ако не стъпка 1. и 2. ако да стъпка 3. :)

aniie
03-01-2010, 21:02
Развод :shock:

YouDontKnowMe
03-01-2010, 21:11
Нищо не можеш да направиш. И моя е така. Трябва да се подложи на лечение.

Nakadah
03-02-2010, 03:19

Сигурен съм,че няма да се промени,от алкохола няма отказване,добре че аз не пия и не пуша...Но като порасна още малко много бой ще яде от мене докато се оправи.Само боя ще го оправи.

дрън дрън блабла
няма да ти стисне да го удариш, все пак това е грозно
ай ще видиш че шамарите не помагат и ще се откажеш...

по-добре ми крии парите и алкохола...