View Full Version : Как биха реагирали родителите ви?
Callisto
03-15-2010, 12:44
Здравейте!
Напоследък чета много теми от типа "бременна съм" и тем подобни. Това ме наведе на мисълта: Как биха реагирали родителите ви, ако разберат, че ще имате дете?
Ще се радвам, ако всеки добави възрастта си към коментара си.
Аз скоро правя 18. Лично моите родители биха ме подкрепили. Говорили сме за това и майка ми само ми мрънка за внуче, а аз не та не. :D
Ако решите да отгледате детето и съответно родителите ви ви позволят как бихте го отгледали...като самотна майка или ще се надявате бащата да е до вас?
Аз лично нямам нищо против да съм си самотна майка, но за щастие за сега си имам приятел, с който сме заедно от доста време и си се обичаме. Дано засега да не стават гафове и нека бебета да има след 4/5 години, а не сега, но ако нещо стане съм сигурна, че ще е до мен. Той е от хората, които понякога чак задушават с любовта си...буквално :D Като ме гушне и кокалите ми пукат, аз викам спри, а той...обичам те. :D
То и той ми мрънка за бебе, но ми е още малък като порасне малко и почне да се грижи сам за себе си и да се научи да поема отговорностти, чак тогава може и да му се вържа на бебешките истории. :)
Та как бихте постъпили вие и според вас как биха реагирали родителите ви?
FiRe_LaDy
03-15-2010, 12:58
Ами ... първо,че ми е рано за такива неща.Дори и да имам сериозен приятел незнам длаи ще искам да задържа бебето на тези години,защото това означава да се откажа от много мои мечти,а и момчето,ако остане до мен - също трябва да се откаже от неговите .. или поне за момента да се откажем и след време евентуално да ги осъществим.Родителите ми?Те са много разбрани хора.Отначало може и да се ядосат/паникьосат/изнервят и какво ли още не,но като помислят малко и ще додйат сами да говорят с мен като нормални хора.Ще искат моето мнение и ще кажат своето.Има голяма вероятност да се съгласят да го задържа и да се грижа з анего,като ми помагат и те.
П.П. На 18 съм.И мисля,че ми е рано и не съм готова за такова нещо!
Callisto
03-15-2010, 13:07
Ами ... първо,че ми е рано за такива неща.Дори и да имам сериозен приятел незнам длаи ще искам да задържа бебето на тези години,защото това означава да се откажа от много мои мечти,а и момчето,ако остане до мен - също трябва да се откаже от неговите .. или поне за момента да се откажем и след време евентуално да ги осъществим.Родителите ми?Те са много разбрани хора.Отначало може и да се ядосат/паникьосат/изнервят и какво ли още не,но като помислят малко и ще додйат сами да говорят с мен като нормални хора.Ще искат моето мнение и ще кажат своето.Има голяма вероятност да се съгласят да го задържа и да се грижа з анего,като ми помагат и те.
П.П. На 18 съм.И мисля,че ми е рано и не съм готова за такова нещо!
И аз съм на същото мнение.
И моите родители са много разбрани и много ги обичам. Говорим си на всякакви теми без проблем и те много ми се радват, че винаги си казвам всичко честно, а не се опитвам да замажа полужението.
Ако забременея и реша да родя те ще ме подкрепят. Майка ми си умира да гледа бебе, баба ми и тя само мрънка, че иска, понеже и аз и 3мата ми братовчеди порастнахме и вече няма какво да прави освен да спи по цял ден, а когато има деца около нея тя просто грейва. :)
Аз лично не бих направила аборт. Не бих дръзнала да убия детето си каквото и да ще да става.
И аз имам много мечти, част от които вече съм сбъднала, други предстоят да се сбъднат.
В момента получавам достатъчно добра заплата в издателството, че да мога да издържам себе си и бебе.
...Просто мисля, че ми е още рано и освен, ако не стане някой гаф в скоро време не смятам да раждам. :D
FiRe_LaDy
03-15-2010, 13:47
Попринцип съм против абортите.Не мисля,че имаме правото да отнемаме живот!Но не мисля,че съм готова за подобно нещо.Но при мен за сега няма такава вероятност да се случи подобно нещо.
П.П. Казвма,че бих направила аборт,но ако ми се случи - незнам длаи ще имам силите да отнема живота и то на собственото си дете. :?
nIkEnCeTy_bE
03-15-2010, 19:18
Ще дойде, като гръм от ясно небе. Най веротно в началото ще се разочарова от мен, но ще ме подкрепи. На 14 съм иначе, още не ми е време за дете.
Biskfitka
03-15-2010, 19:31
При едно закъснение на цикъла ми (кво закъснение де..то не дойде ;д) -майка ми каза,че ако съм бременна ще правя аборт или да си го гледам ако искам,но и да уча 8-)
Аз иначе не знам...не искам да правя аборт,но пък и цяло ( 8-) ) бебе да гледам,въпреки,че съм толков аотговорен човек,че не се съмнявам в себе си :D ,но...
На почти 16 съм
Ами ако недай се божи забременея което няма да стане защото не водя никакъв полов живот пък и гадже си нямам ситуацията за мен би станала наистина много лоша. Баба ми е доста строга по този въпрос и тя заедно с моите родители или ще ме накарат да обортивам,да родя детето но сама да се грижа за него без тяхна помощ или да се оженя за бащата на детето си което по закон е невъжможно.Баща ми лично много ще се разочорова ще ми удари един два шамара и ще ми изпъди,а майка ми ще ми крещу като луда.Да не говорим как ще ги засраммя и ще бъда обект на клюки и ще бъда прокудена като затворник от собственото си родно място.Още съм много малка за деца така че...