PDA

View Full Version : Nescafe 3 in 1

darka1
03-23-2010, 10:22
Много обичам нескафе, но нашите казват, че било вредно за нервната ми система ... на 14 съм ... вие как мислите ? ... според мен не е толкова силно ... даже изобщо ... пия го с едни бисквитки и мнооого ми харесва ... хем е сладичко, хем ме засища :grin: ... та чакам мнения ... вредно или не ?

Zarity
03-23-2010, 10:30
Мн е гадно тва нещо.То в тва има,няма кафе,едва ли е особено вредно.

darka1
03-23-2010, 10:36

Аз по принцип не обичам да пия кафе ... много ми горчи ... просто нескафето ми харесва, защото хем е сладко, хем и има някакъв вкус на кафе ...

Zarity
03-23-2010, 10:41
Ем да де,то никво кафе не тва,да се притесняваме ние дето пием по 2-3 кафета на ден и пушим :D
Та тъй де.Както казах едва ли е вредно,може би просто има доста химия,ама то при кое ли няма.

Rounder
03-23-2010, 10:41

Аз по принцип не обичам да пия кафе ... много ми горчи ... просто нескафето ми харесва, защото хем е сладко, хем и има някакъв вкус на кафе ...

Ъъ,я си пий прясно млякце,не се занимавай с тия боклуци,няма и грам кафе в т'ва са пълни шитни...
много ти било хубаво,ми пии сок,нещо друго като искаш да ти е сладко,аз пия кафе ама рядко,щото пуша и ми е навик,като седна с цигарата да пия и кафе,иначе си знам че е боклук...

angel4eto100
03-23-2010, 11:49

Ъъ,я си пий прясно млякце,не се занимавай с тия боклуци,няма и грам кафе в т'ва са пълни шитни...
много ти било хубаво,ми пии сок,нещо друго като искаш да ти е сладко,аз пия кафе ама рядко,щото пуша и ми е навик,като седна с цигарата да пия и кафе,иначе си знам че е боклук...

Миии то не че в млякото сегашното няма химия. Навсякъде е така не мисля че е толкова вредно аз не пия от одавна но нищо не ти пречи на теб. То сега в наши дни всичко е вредно даже е много по вредно да изядеш едно кроки отколкото да испиеш 2-3 чаши нескафе

Serseri91
03-23-2010, 12:10
Аз не пия нескафе, защото то не е истинско кафе.Най - ми е сладко прясно смляната Арабика :grin: но това само вкъщи, иначе по кафетата каквото ми донесат.
Не мисля, че кафето ще ти навреди на нервната система.От някъде някой прочел нещо, недоразбрал, разказал грешно и се получило това грешно разбиране.
Кафето, истинското, действа на дял от мозъка (беше нещо като симпатичния дял :D не помня точно .. ) което води до отделяне на адреналин в тялото ти / адреналинът "мобилизира" всички ресурси на енергия / Общо взето по този начин кафето ни помага да сме по - концентрирани и работоспособни.И идва момент в който може да стигнеш до недостатък на адреналин от постоянното въздействие, което го посочих по - горе, на кафето.Това състояние довежда до немощ и усещане за отпадналост .. и ако си под въздействие на стрес и натоварване - може да стигнеш до срив на имунната система.Та явно родителите ти са говорили за тази "Вреда за нервната ти система"

Rounder
03-23-2010, 13:08

Миии то не че в млякото сегашното няма химия. Навсякъде е така не мисля че е толкова вредно аз не пия от одавна но нищо не ти пречи на теб. То сега в наши дни всичко е вредно даже е много по вредно да изядеш едно кроки отколкото да испиеш 2-3 чаши нескафе

ъъъ,не знам за кое мляко ми говориш,аз говорех за ПРЯСНО ДОМАШНО МЛЯКО.
НЕ ТИЯ ПАРОДИИ В КУТИИ ПО МАГАЗИНИТЕ

Sissy90
03-23-2010, 13:13
По едно на ден не виждам да е кой знае какъв проблем, но не прекалявай, защото наистина ти е раничко за кафе, а то влияе върху нервната система.

Molzinka
03-23-2010, 13:52

+ Аз също мразя другите кафета. Това е единственото, което понасям и обожавам :grin:

foreverr
03-23-2010, 14:17
Дам верно е , че е сладко и те засища, но истината е , че е бъкано с захар и сметана, които не мисля, че са полезни.А да не говорим, че в него кафе има много малко!А и е калорично това акфе!Аз пия чисто кафе вътре с малко мед и поне знам, че е истинско кафе, което не е набъкано с 1 тон захар...

HexGirl
03-23-2010, 14:22
абе защо пък да не пие ?
като е веднъж на ден няма нищо
тя е малка още и щеше да ми е странно ако нормалното кафе и харесва :)

Това е един вид като кафе за не пораснали :)
Не я карайте от сега да пие кафе каквото и да е

А иначе аз като ценител на напитките с кафе
Мило пии Мокачино :) ще ти хареса !
също и мляко с нес
хем и в двете има кафе ,хем е сладко :)

titinkaa
03-23-2010, 14:27
Ми и аз пия 3 в 1 ама мн мн рядко в месеца 1 път,знам че е калорично,ама понякога ми се пие и пия,на 14 си няма да ти навреди кой знае колко,все пак тва не е чисто кафе

darka1
03-23-2010, 14:41
абе защо пък да не пие ?
като е веднъж на ден няма нищо
тя е малка още и щеше да ми е странно ако нормалното кафе и харесва :)

Това е един вид като кафе за не пораснали :)
Не я карайте от сега да пие кафе каквото и да е

А иначе аз като ценител на напитките с кафе
Мило пии Мокачино :) ще ти хареса !
също и мляко с нес
хем и в двете има кафе ,хем е сладко :)

Ще пробвам :)

HexGirl
03-23-2010, 14:53
http://farm3.static.flickr.com/2222/2497014818_950f397a59.jpg
:-o трепя човек за едно такова мокачино сега

мога даже да ти кажа сама как да си правиш освен това готовото
в чаша слагаш малко инстантно кафе 2 лъжици захар и заливаш с вряло мляко и разбъркваш :) после бита сметана отгоре и течен шоколадов топинг или какао :)

и става един път :D

angel4eto100
03-23-2010, 15:20

ъъъ,не знам за кое мляко ми говориш,аз говорех за ПРЯСНО ДОМАШНО МЛЯКО.
НЕ ТИЯ ПАРОДИИ В КУТИИ ПО МАГАЗИНИТЕ

ами да не си отглеждат крава вкъщи. Пък тези които ги продават са в някакви бутилки които незнаш от къде са ги взели :-o По темата отново казвам че няма нищо вредно

HRaBr0TyYKeBaPcHe
03-23-2010, 15:24
Попринцип тфа няма много кафе,но кафето на тази възраст е много вредно.До 18 годишна възраст не трябва да се поглежда(е може 4-5 пъти в месеца).Вреди не само на нервната система.Но да оставим това на стране.Какви боклуци има вътре.По добре пии инкафе ли там кфо беше. :?

Serseri91
03-23-2010, 17:21

в чаша слагаш малко инстантно кафе 2 лъжици захар и заливаш с вряло мляко и разбъркваш :) после бита сметана отгоре и течен шоколадов топинг или какао :)

Ехеееее .. то това за кафе ли се води или някакъв вид капучино ? :shock:

http://www.lekar.bg/uploads/images/012250f1448bbea871bb034ac0c7574fd4cf06.gif - това според мен е кафе .. :Ь

beachgirl
03-23-2010, 17:39

obojawam 3w1 ... o moga da go piq postoqnno !! no samo rqdko mi pozwolqwat za6toto sam na 12 .. :D

HexGirl
03-23-2010, 17:44

http://www.lekar.bg/uploads/images/012250f1448bbea871bb034ac0c7574fd4cf06.gif - това според мен е кафе .. :Ь
Мокачино :D
демек капочино с шоколад ямиии
дз тя е на 13 по добре на това да кара

iLoveChocolate
03-23-2010, 18:20
кафето дори е полезно за хората с ниско кръвно,но не повече от 2 на ден,че на някой може и да подейства така,че да не могат да заспят на тия години

Serseri91
03-23-2010, 19:13

Мокачино :D
демек капочино с шоколад ямиии
дз тя е на 13 по добре на това да кара

Да де, за нея това ще е по - добре.
Като отида на кафе ще си поръчам от това, въпреки че прилича на буламач =D>

darka1
03-23-2010, 19:31
кафето дори е полезно за хората с ниско кръвно,но не повече от 2 на ден,че на някой може и да подейства така,че да не могат да заспят на тия години

Бях изпила две ... едно, което се прави с гореща вода, и друго със студена ... понеже не ми се беше случвало да не мога да заспя, реших, че не е проблем да изпия две ... на следващия ден бях рано сутринта на олимпиада, а не бях спала цяла вечер :D ... в крайна сметка имах 6.00 на олимпиадата :grin:

MakeMeLaugh
03-23-2010, 19:40
Супер вредно е, особено за твоите години.
И да ще ти разбие нервната система + че не е полезно за сърцето

общо взето си увреждаш здравето, сега ти е кеф, ама след някоя годинка ще разбереш за какво става дума и ще съжаляваш, че от сега го пиеш не по предназначение..
шматки

darka1
03-24-2010, 09:55
Супер вредно е, особено за твоите години.
И да ще ти разбие нервната система + че не е полезно за сърцето

общо взето си увреждаш здравето, сега ти е кеф, ама след някоя годинка ще разбереш за какво става дума и ще съжаляваш, че от сега го пиеш не по предназначение..
шматки

Айде по - полека с думичките ...

mishanavolley
03-24-2010, 10:43
Ем да де,то никво кафе не тва,да се притесняваме ние дето пием по 2-3 кафета на ден и пушим :D
Та тъй де.Както казах едва ли е вредно,може би просто има доста химия,ама то при кое ли няма.

BeezyJey
03-24-2010, 13:07
Много обичам нескафе, но нашите казват, че било вредно за нервната ми система ... на 14 съм ... вие как мислите ? ... според мен не е толкова силно ... даже изобщо ... пия го с едни бисквитки и мнооого ми харесва ... хем е сладичко, хем ме засища :grin: ... та чакам мнения ... вредно или не ?

^^Светни ваще какво има в това нескафе..много ми е интересно как ще ти увреди нервната система 9 % кафе, 70 % захар и 25 % сметана..,ноо няма значение..

Alex4o0o
03-24-2010, 14:52
Любимото мии :grin: Разбира се,след шоколадовото капучиноо само като го опитаам и се разтапям :P