View Full Version : Контрола
brokeninside13
03-24-2010, 11:55
Здравейте, преди малко ме глоби контрола и аз отказах да им платя и им дадох бележник...Написаха там някви простотии.. зеха ми данните иии въпроса ми е какво става след кат го напишат тва...кво тряя да плащам?!?!?! Не ми дадоха нищо, просто ми върнаха бележника? :-o :-x
dewadwda
03-25-2010, 00:44
По принцип като ти искат лична карта(в случая бележник),ти пишат акт и ти дават копие на акта,а оригинала пазят.Трябва да го платиш в централата на СКГТ на Бул.Мария Луиза не знам си колко (84 май беше ) до 10 дни.
В твоя случай обаче не знам дали не са ти простили,щом не са ти дали копие от акта(което е задължително при глоби).
Ако имаш работа натам,разходи се и питай имаш ли глоби.
btw квото и да става не си давай данните,освен ако нямат полицай. :)
brokeninside13
03-25-2010, 04:26
Окей :):) МЕРСИ МНОГО! :-)
rauwkost
03-26-2010, 21:04
Попринцип е 60лв. акта.
ImmortalSportFreak
03-26-2010, 21:39
Веднъж пътувах с един приятел и ни хвана контрола че сме без билет и за малко да ни дадат акт за 100 лв. ама ни се размина някак .. Лятото беше и съм от София ..
Callisto
03-27-2010, 08:35
Мен веднъж ме хвана контрола и то беше една дебела мазна бабичка. Няква почна да ме дърпа да чантата и тем подобни и аз много се ядосах. Първо мразя да ме пипат, второ тая щеше да ми скъса чантата и 3то съжалявам, но в този ден бях с 19 стотинки в джоба и не можех да си купя билет какво остава за глоба, а училището ми е на другия край на София от нас.
Тая вика са ще се возим тука докато не ми платиш.
И аз като почнах:
- първо не можете да ме задържите против моята воля в автобуса, понеже това се счита за отвличане.
-второ нямате право да ми дърпате чантата толкова жестоко, да ми крещите и да ме убиждате, понеже това е тормоз и също се наказва.
Тя ми написа там някви глупости все едно ми пише акт, но аз не си дадох данните, понеже знаех, че е тоталната лъжкиня (ни униформа, ни карта ни нищо). Драсна някви глупости и ми вика отиди на Мария Луиза до 10 дена, за да платиш 100лв...чакай ме отпреде. :D
Аз и казах, че няма да дойда, а тя ме заплаши, че ще викне полиция и аз като почнах: Айде де викнете да видим, кой е по виновен...ок аз със удоволствие ще си платя 100лв, но вашата глоба ще е много по-голяма в съда, понеже баща ми е адвокат и ще ви съсипе, а и аз имам право да подам жалба с/у вас...дай да видим в какво сте виновна:
-отвличане
-насилие
-измама-това, че лъжете, че сте контола...?
И тая много бързо си замина. :D
Forest_girl
03-27-2010, 08:57
Браво :D Само така.
И мене един път няква контрола, ама много зла ме хвана и вика глоба.. и аз не и давам разбира се. И тя вика тогава след един час еди къде си да ми дадеш парите. Да, добре :D :D :D
Biskfitka
03-27-2010, 21:44
Аз нали градът ми не е голям и не пътувам с автобуси и т.н. да питам-не може ли да дадеш фалшиви данни? 8-)
StreetFame
03-28-2010, 14:32
Аз нали градът ми не е голям и не пътувам с автобуси и т.н. да питам-не може ли да дадеш фалшиви данни? 8-)
Може. Приятеля на майка ми така правеше. 8-)
BeezyJey
03-28-2010, 14:50
Може. Приятеля на майка ми така правеше. 8-)
хах, баси якото.. 8-)
Biskfitka
03-28-2010, 16:01
Може. Приятеля на майка ми така правеше. 8-)Ми значи това няма никакъв смисъл 8-)
petinkataaa
03-30-2010, 16:04
ахаха еми не ми се е случвало,защото в моя скапан градец има кондуктори и от тях си купуваме билетчета 8-)
големи тарикати се оказахте,бе :D
BlackKeys
03-30-2010, 17:25
От кой град сте?
И как трябва да си вземете билет? Защото при нас си има кондуктор и той минава и от него си взимаш билетче...
NeverTheSame
03-30-2010, 18:09
И в Бургас са с кондуктори,но като бях в София миналата година и трябваше да си купим билетчета от спирката.
WaterLilly
03-30-2010, 18:14
В моя град си купуваш билет от спирката или шофьора. Хващали са ме без билет два пъти, понеже си забравих картата, и и двата пъти не им се занимаваше с мен, та ме накараха да си купя билет просто. Ама беше много неприятно.
Иначе наскоро виждах едно момченце как го хванаха, контрола му взе бележника и му записа данните и каза, че ще плати 5 лв. :razz: Сериозно, толкова е глобата в града ми (Враца).
honeyxhoneydrops
03-31-2010, 16:10
хах... Аз в София ги познавам всичките контрольори и контрольорки 8-) ... Има един дебел и мургав :D Тоя е мн печен и никога не глобява 8) Ама попринцип винаги си нося билетче в мене и като видя че има контрола и си го дупча :)
как може да се возите без билет :?
nymphadora
03-31-2010, 18:48
Сега сигурно ще ме нападнете всичките,но аз не виждам какво лошо има като се возиш без билет да плащаш глоба?То затова повечето тролеи са толкова раздрънкани..
Като нямате пари не се возете в тролея ебаси..
Здравейте, преди малко ме глоби контрола и аз отказах да им платя и им дадох бележник...Написаха там някви простотии.. зеха ми данните иии въпроса ми е какво става след кат го напишат тва...кво тряя да плащам?!?!?! Не ми дадоха нищо, просто ми върнаха бележника? :-o :-x
АЗ ОТ 2 ГОДИНИ БИЛЕТ НЕ САМ СИ КУПАВАЛ БЕ :grin: ДАВАШ ФАЛШИВИ ДАННИ И ГОТОВО